View tracker

Okej, så dag 1 av min bloggvecka.

Vad har då hänt i mitt liv den 7 mars 2k16?

Dagen började med studiedag och att sova till kvart i tio. För en som går upp kring 06.00 - 7.00 så är detta världens lyx att bara kunna ligga och dra sig utan att få dåligt samvete. Sist klev jag faktiskt upp och fick extremt mycket vuxenpoäng genom att jag kokade mig havregrynsgröt och fixade blåbär till och en stor kopp te!

Kände mig pinsamt nog så sjukt vuxen över detta, pinsamt pinsamt..

När jag ställt fram min frukost på bordet ställdes datorn fram för att planera inför veckan som är ganska fullspäckad. Satte igång min favorit podcast just nu, "ditt aunsikt"!

Asså älskar den verkligen så mycket!!! <3

Frukosten blev därför så mycket längre!

Efter frukost hoppade jag in i duschen och fräschade till mig för att sedan i ett ryck känna för att vara produktiv ute i trädgården. Så då tog jag på mig mina träningsbrallor, tjocktröja, pappas arbetsjacka, halsduk, gummistövlar och sist men inte minst mina urbanears med min rave lista på Spotify på högsta volym.

Vet inte hur länge jag höll på att sopa vår innergård men minst 2 timmar. Och det var verkligen så skönt. Jag har tänkt på det att jag faktiskt är så sällan som jag verkligen tar mig ut till vår trädgård, men när jag väl är där ute så känner jag mig så hemma och bekväm. Känner mig även så extremt lugn när jag är där ute. Det är precis som en speciell "känsla" därute.

Efter några timmar av att ha sopat hela innergården kom pappa och min hund Leo ut till mig och jag och pappa stod och pratade om allt möjligt medan jag kastade boll med Leo. Det var verkligen så mysigt!!

När vi faktiskt gett upp med trädgården för dagen drog vi oss inåt. Jag och pappa målade en stund tills jag behövde hjälpa mamma lite med bönsalladen till kvällens middag.

Älskar verkligen bönsallad med hela mitt liv, guds gåva! <33

Middagen bestod av prat om allt möjligt och planer om veckan.

Efter maten stack mamma iväg till sin whiskyprovning nere i stan medan jag och pappa och Leo stannade hemma. Pappa hade tidigare under dagen hört att jag hade sånt extremt godis begär så han hade gått och köpt oss godis till kvällen, NIIIIEEE!

Asså blev så glad! <3

Jag och pappa spenderade resten av kvällen i soffan tittandes på serien "husdrömmar" med en massa godis att knapra på. Det är sånt jag älskar, titta på ett av ens alla favoritprogram med godis, det finns helt enkelt inget bättre.

När pappa hade gått och lagt sig och jag nu satt helt ensam kvar uppe kollade jag på en dokumentär om modellvärlden i Ryssland och Sibirien. Fick så ont i magen när man så 13-åriga tjejer som stod i sina underkläder för att kollas och mätas av en jury för att se om de har de rätta måtten och den rätta gången. Att det faktiskt finns en sån värld där detta är normalt och där föräldrarna inte säger emot det utan uppmanar de till att göra dessa modell jobben för att antagligen försörja familjen därhemma. Samt att de som jobbar för att anställa dessa unga modellerna anser det bättre att vara modell än att gå ut gymnasiet få ett jobb och sen skaffa sig familj. De anser att om man går ut gymnasiet kommer man skaffa sig ett skitjobb, man kommer gifta sig och få barn tidigt och sen kommer man skilja sig och tvingas ta hand om sina barn.

Jag blev verkligen så arg på deras syn på utseende och leverne för tjejerna som sökte och de som inte sökte, ville fan bara spy på dem!

Men tillbaka till annat, blir alldeles galen annars!

Mamma kom hem, vi satt och prata en stund. Men sen var det dags att ge oss upp mot sängen och gå o lägga oss.

Och nu ligger jag här i min säng och ska sova så jävla gott!

Vi syns imorgon mina skumbananer, hoppas ni har haft en lika bra studiedag och dag som jag!

Puss & Kram Skumbanan! <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nu var det ett tag sen sist. Men jag tänkte göra, precis som jag lovade i förra inlägget att jag ska köra en hel vecka där jag berättar om min dag och mina funderingar för dagen.

Jag tänkte därför att jag från och med idag måndag 7 mars 2016 börjar min veckoblogg!

Första inlägget kommer ut senare ikväll och jag hoppas verkligen att ni tycker det här ska bli lika kul som jag tycker det ska bli!

Ska bli så kul att få komma igång igen! Har faktiskt saknat det här och er! <3

Vi syns ikväll mina skumbananer! <3

Puss & Kram Skumbanan! <3

Likes

Comments

View tracker

Hej på er!!

Det var så längesen sen sist vi hördes av. Har faktiskt ingen egentlig ursäkt till att inte ha bloggat. Det är helt enkelt så att jag inte känt för det.

Men back to buisness! :)

Vad har hänt i mitt liv sen sist. Jo, jag har börjat bli mer intresserad av vad jag faktiskt stoppar i mig, tro det eller ej.

Jag har länge haft dåligt självförtroende för min kropp. Jag har och är fortfarande jätteosäker när det gäller kläder, vad kan jag ha som gör att inte ser så tjock ut, om jag har det här kommer någon att tycka jag ser konstig ut, kommer de skratta åt mig?

Så efter flera år av osäkerhet tog jag tag i saken och bestämde mig för att ta tag i det som var allra nödvändigast, och det var vad jag egentligen stoppar i mig. Att jag faktiskt inte behöver äta kakor stup i kvarten utan att jag istället försöker hålla emot och ta en macka istället.

Jag har även börjat äta ordentlig frukost. Jag vet att många andra där ute precis som jag har svårt för frukostar, man har ingen egentlig aptit och allt smakar trist. Man känner helt enkelt inte för att äta, man mår illa och är allmänt trött.

Så jag har testat alla möjliga frukosträtter, kollat enkla recept på olika hemsidor, men tillslut hittade jag något som är så enkelt så det är galet!

Så här går den till!

  • Tar fram min frukostskål och fyller den med A-fil tills jag tycker det är lagom.
  • Tar banan eller jordgubb beroende på vad det finns och skär ner i filen.
  • Tar lite russin eller vanliga vindruvor, även där beroende på vad som finns hemma.
  • Häller lite chiafrön över alltsammans

FINITO!

Så himla enkelt och förvånansvärt gott!

Bara det har gett mig en gnutta bättre självförtroende, att veta att jag faktiskt stoppar i mig någonting som man vet är bra för en.

Det för mig har varit det störta steget att ta mig tiden till att orka göra frukost, att äta mer grejer som jag vet jag kommer hålla mig mätt på i ett antal timmar. Många kanske inte tror det, men det är svårare än vad man tror att komma ur gamla vanor, att plötsligt sluta äta mängder med kakor och dricka mängder med läsk, att nöja sig med en eller två mackor och en kopp te!

Så var inte rädda för att testa, man kanske inte gillar allt man testar, men för eller senare hittar man någonting som faktiskt kan vara riktigt gott och bra för en på samma gång!

Älskar er från månen och tillbaka!! <3

Tänkte börja från och med nästa vecka en uppdatering varje dag på vad jag gjort och vad som hänt under en dag i mitt liv, hoppas ni ska gilla det!


Puss & Kram Skumbanan! <3

Likes

Comments

Hej på er!
2 dagar in på det nya året, för att vara exakt med klockan.

För mig startar alltid dom första dagarna efter nyår med att bara ta det lugnt och göra allt i sin takt, vilket jag tycker är en oerhört bra och trevlig vana!

Min första dag på det nya året spenderas just med att ta det lugnt. Det började med att jag vaknade relativt tidigt och, tro det eller ej, bestämde mig för att inte somna om. Så jag tog min bok, som jag håller på att läsa just nu och läste ett bra tag.

Efter frukost hos min kille bestämde jag mig för att gå en lång promenad ute där min kille bor.
Så jag tog deras hund, satte i mina urbanears och satte på min spellista och gick. Dimman på morgonkvisten var otroligt tjock, nästan lite obehagligt tjock. Men det gjorde i alla fall så att jag fick till otroligt dramatiska och typiska tumblr bilder, så det ger det hela en stor plus poäng.

Det var otroligt längesen jag med eget initiativ, bestämt mig för att dra på mig mina skor, min jacka och min mössa och bara gå ut och gå, men jag kan säga att det här var det bästa på länge!!

Men efter att ha gått en rejäl runda i trakterna, gick jag in i stallet när jag kom hem för att få varva ner och hälsa på hästarna. En av mina favoriter ville till och med vara med på en första selfie! Underbara lilla Love! Hon är så otroligt sällskaplig och mysig!!

Men en sak som jag har börjat märka nu är att jag mycket mer nu än innan, gärna är för mig själv. Jag drar mig tillbaka och är i min egen lilla bubbla, vilket för dom flesta verkar skit trist. Att bara vara ensam och försöka komma på något att göra, men jag älskar för det mesta alltid varje sekund jag får vara ensam. Jag vet egentligen inte varför det har blivit så, men det är väl olika känslor och tankar som blandats ihop med vart annat och så har det bara blivit så här.

Men en sak som jag tycker är viktigt är att alla oavsett ålder, har möjligheten att kunna få ha egentid. Sitta hemma i sängen, äta sina mackor och glo på friends till exempel. Bara få vara själv. Det är till och med nyttigt, även fast vissa kanske inte tro det.
Det känns som om jag just nu är i en period i mitt liv där jag håller på att förändras, det är nya miljöer, klasskompisar, en ny skola och en massa annat.

Men vi hoppas att framtiden bådar gott för oss alla!

Innan jag avslutar vill jag bara säga det att jag hoppas ni alla har haft en riktigt bra första (andra) dag på det nya året, 2016!
Det har i alla fall jag!!! ❤️

Älskar er från månen och tillbaka! 🌙❤️

••Puss & Kram Skumbanan••

Likes

Comments

Hej på er.
Det var ett tag sen jag var här sist och det faktiskt hände något här.
Jag har sen sist jag skrivit gått i skolan, lärt känna flera nya människor, firat jul, kommit med i ett musik projekt och mycket mer.

Ibland känns det som att man ibland bara måste få lägga undan saker och ta de saker som är viktigare till första plan. Och det är det jag börjat göra.

Jag har ångest. Kanske inte lika grov och jobbig som andras, men den rubbar ändå min vardag. Jag kan ibland känna mig alldeles kallsvettig och nästa se i tunnelseende när det är något jag inte är säker på. Eller att jag jämnt och ständigt tror att folk bryr sig om hur jag ser ut. Jag kan aldrig helt och hållet aldrig tänka på om personen i fråga verkligen tycker om mig, tycker de jag är dum, korkad, nästan vad som helst.

Jag vet att min ångest och mina problem inte är så allvarliga jämfört med andras, men ibland måste jag få tycka synd om mig för en stund och sen få släppa allt och ta saker och ting i min takt.

Jag kan lätt bli frustrerad och inte veta vart jag ska ta vägen, hur jag ska hålla koll på min frustration, vilket antagligen är ganska normalt, men allt känns dubbelt så jobbigt.

Det här blev ett väldigt känslosamt och för många ett jobbigt inlägg, men jag är bara tvungen att få prata ut om saker och ting som jag känner.

Det kanske låter dumt, men ibland är det skönt att kunna få skriva ner det man känner och samtidigt kunna känna att det kanske är någon annan som läser som är i samma sits som jag. Även de människor som verkar vara de som har hårdast skal, kan var någon som i fråga är väldigt ömtålig.

Men tillbaka till det positiva, jag ska få vara med i ett projekt där jag och några av mina klasskompisar har fått chansen till att i två grupper skriva vars en låt, spela in dessa och sedan i v.20 få ha en live konsert på Åland och som bonus får vi lära känna andra i vår ålder från Finland som har samma drömmar som oss, hade tänkt att jag skulle göra ett helt inlägg om projektet och vad jag tycker har varit kul, svårt och mest givande.

Som avslutning, vill jag bara önska alla er som läser ett gott nytt år, och hoppas ni får vara tillsammans med era nära och kära under början av det nya året, och att vi ger en tanke åt dom som inte har någon när och kär eller någon som inte får en så bra början på 2016 som många andra!
Jag älskar er!! ❤️

Puss & Kram Skumbanan

  • 128 readers

Likes

Comments

Idag har min höstlovs tisdag spenderats med min underbara mamma. Vi hade sen innan bestämt att vi skulle åka till Helsingör, bara vi två och ha en heldag med shopping och annat mys!!!
Vi började med fika på ett super mysigt café som jag alltid glömmer namnet på, så ni lär aldrig får veta var jag fick min goda fika ifrån, hahaha!! Efter en massa prat om allt mellan himmel och jord bar det av mot nya äventyr, andra stoppet blev en massa olika secondhands, mamma köpte först en fin väska med små brickor på, så söt!! Sen hittade hon även en fin liten väska till med fina färger och häftiga sömmar, själv hittade jag två halsdukar som by the way bara är sååå sköna!!! Sen hittade jag även 70tals inspirerade öronhängen, något som jag verkligen älskar, lite retro style, alltid på topp!!! Sist men inte minst hittade jag fyra ringa och endast för en krona styck, snacka om ett extremt bra fynd!!!!
Varje gång vi är i Helsingör är det alltid ett måste att gå förbi den indiska butiken, mannen som äger detta stället åker flera gånger om året ner själv till Indien och köper varorna till sin butik, han pratar med dom som gör dessa när han är där och får veta en massa spännande fakta om processen för en viss vara, eller historier om hur saker och till fick sina betydelser och som absoluta bonusen så är han alltid så extremt trevlig och svarar på alla undringar man har om olika stenars mening etc. Så åker ni dit fråga om en indisk affär och gå dit och idag när jag var där köpte jag faktiskt ett super fint anteckningsblock i äkta kamelskinn, och som tur är så är det bara skinn från bortgångna kameler, pappret är gjort på bomull, rester från t.ex kläder är det som pappret görs av och den är verkligen så fin, stenen som är på framsidan av boken kallas rosekvarts och håller bort dålig strålning från t.ex. tv-apparater och mobiler samt att den håller borta dåliga vibrationer och ger dig kärlek!! Folk kanske tror att jag är dum men jag tror på sånt här, det känns på något vis mer logiskt enligt mig!

Men innan jag och mamma hade bestämt oss för att åka hem, drog vi in ännu en gång på det caféet vi hade fikat innan, men denna gång tog vi dessert, mamma fick en specialité pannkaka, men apelsin och ett glas vitt vin, själv tog jag en bägare med italiensk glass, den ena med kaffesmak och den andra med vaniljsmak, sen satt vi ännu en gång och verkligen bara pratade om allt mellan himmel och jord, tycker det är viktigt att man ska kunna göra det med sina föräldrar, och sen är det faktiskt jätteskönt och mysigt att kunna vara så öppna med varandra!
Sen bar det faktiskt av hemåt!!
Men kvällen avslutades på bästa sätt med hela familjen samlad och med ryggbiff, potatisgratäng och stekta champinjoner till middag. Sen fick vi även pratat med våra Örebrobor, Anna fyller 25 idag, vilket är jättestort!! Så om ni känner henne så tycker jag ni ska ringa och gratta henne på hennes stora dag, det är det bästa som finns när man får höra deras röster och prata om allt möjligt, men det bästa är ju såklart att få träffa dom på riktigt och riktigt krama om dom tills man får kramp i armarna!!

Men nu ska jag gå och göra annat, vi hörs snart igen, det lovar jag!!
Här kommer även lite bilder från min och mammas dag i Helsingör!!

Underbara höstfärger och extremt fint väder när man står och väntar på bussen, det finns inget bättre!!

Det är aldrig för tidigt för fika, inte ens när man bara kommit på båten mot Helsingör!! Hahaha!!

Förta fikan, med min underbara mamma och den extremt goda mackan, älskar verkligen maten där, är i extas!!!

Min pedagogiska mor på besök, hahaha!!

Andra fikan, med god dessert avklarad, mamma vill även visa upp ett av sina fina väskfynd hon gjort under dagen!!

Tog några spontana och coola uppifrån bilder på mammas dricksglas och värmeljuset medan jag och mamma väntade på maten!!

Och nu bar det av hemåt, mamma visar denna gång upp båda sina väldigt tjusiga fynd, samt sin blombukett, och jag visar överlyckligt min extremt gosiga och fina halsduk som fyndat. Och solnedgången ska vi inte ens prata om, så fiiin!!!

Psst.. Här det fina anteckningsblocket jag pratade om innan från den indiska affären!!
Och glöm nu inte att besöka affären när ni ändå har vägarna förbi!!!

Puss & Kram Skumbanan

  • 170 readers

Likes

Comments

Så hur spendera Alice Cecilia Goldstrand sin söndag??

Dagen började precis som alla andra dagar, med frukost och Friends. Men det bästa med just denna frukost var att nu var det verkligen höst, dimman låg tjock och det var bara så mysigt!

Hösten är min absoluta favoritårstid, det är extremt fina färger överallt, det är behagligt väder och man får äntligen klä sig i varma kläder!! <3


Men det var inte det enda jag skulle göra under dagen, dagen var planerad för att dra till Lund och träffa Clara och Sofia!

Vi skulle träffas äta på st.Jakobs stenungsbageri och bara snacka och framförallt käka gott! Och jag ska inte ljuga det var sjukt GOOTT!!!

Början på den ordentliga hösten kunde inte firats bättre! :D


Rekommenderar verkligen att ni åker dit och frossar bland allt gottis!!!

Men efter ett tag började kön ringla utanför butiken så bestämde vi oss för att hitta på någonting i lilla Lund, så vi klampade iväg och begav oss till stadsparken där vi tittade på burfåglarna och lekte bland alla barnen på lekplatsen där.

Denna lekplatsen är helt sjuk!! Där finns allt man önskade som liten (och som sextonåring). ;)

Där fanns en helt sjukt rolig gunga som jag nästan inte ville lämna, men efter mycket lek och klättring etc. insåg vi att det var dags att dra oss tillbaka och åka hem. Så det var vad vi gjorde, påvägen till centralen träffade vi även på Claras bror och pappa och hade följe med dom till centralen.

Min höstiga kväll spenderades med pappa hos min pojkväns familj där det blev äpplepaj som höstfirande!!!

Puss & Kram Skumbanan <3

Likes

Comments

Nu har det gått ett tag sen sist jag skrev, och jag har nu även gått ett tag sen jag började på Spyken. Spyken passar mig som handen i handsken. Det har inte gått en dag som jag inte trivts. Lärarna är super härliga och lika så min klass. Jag har fått många nya vänner och man blir alltid lika glad när jag får träffa dom.

Men jag får även träffa många äldre vänner som man känt ett bra tag, vi sitter på tåget, pratar om gamla minnen, om allt mellan himmel och jord.

Jag har aldrig mått så bra som jag gjort nu, jag är glad, jag oroar mig inte längre ifall människorna runt omkring mig tycker jag är konstig, jag har nu hittat rätt och kunnat slappna av, för nu är jag bland människor som är likasinnade med mig.

Jag har inte längre ångest för att gå till skolan, nu är jag på rätt place.

Så för att summera detta blogginlägg, mitt liv har aldrig varit bättre och jag är så sjukt glad och nöjd!!!

Puss&Kram Skumbanan<3

Likes

Comments

Igår var min allra första dag på gymnasiet. Det var verkligen så nervöst men så spännande och häftigt!!
Min gymnasieskola som jag börjat på heter Spyken och ligger vid botaniska, eller botaniska trädgården, skolan är verkligen jättemysig och mina klasskompisar är helt jäkla underbara!!

Utbildningen jag går heter Musik Spets, vilket man enklast kan förklara som en lite mer fördjupande kurs inom ämnet musik, I know so nice!!

Min första dag började redan vid halv sex då jag gick upp för att i lugn och ro äta min frukost och lyssna på musik.
Sen satt man någon timme senare på ett pågatåg mot Lund och Spyken.
Kort därefter satt man i skolans aula och lyssnade på lite information om en mentorer och om skolan och helt plötsligt satt man tillsammans med sin klass och hade de allmänt fantastiskt.

Hela första dagen gick så snabbt, nästan lite för snabbt...
Men den dagen var helt underbar och helt magisk!

Och idag andra dagen på Spyken och med min klass så bjöd personalen på skolan alla ettorna på skolan till en grillfest på skolgården där dom bjöd på korv, läsk och rulltårta medan lärarna stod på en liten scen och spelade lite musik i bakgrunden, det var verkligen super mysigt och jag och min klass bondade ännu lite mer under denna kvällen.

Och imorgon är det dags för riktiga lektioner, är verkligen så sjukt taggad, hoppas verkligen att alla ni i min ålder också är så här nöjda med ert val!

Ha en mysig kväll så hörs vi snart igen!! :)

Puss & Kram Skumbanan

  • 227 readers

Likes

Comments

Idag är redan 3 dagen i Stockholm för mig och min familj.
Jag tycker verkligen om Stockholm men i lagom dos, dock beror det helt på var i Stockholm jag är. Centrala Stockholm orkar jag bara vara på ett tag, där är väldigt mycket folk och man blir lätt trött i huvudet efter ett tag.

När vi satte oss i bilen var hela familjen beredda på en lång resa framför oss. Efter ungefär 6 eller 7 timmar i en bil var vi alla rätt möra. Vilket var ganska förståeligt tycker jag.

När vi väl var på väg in till Stockholm så var jag i ren glädje tvungen att ta lite bilder och tyckte faktiskt dom blev bra!!

Stället som vi skulle sova på under natten var ett vandrarhem som hade samma namn som själva området, det hette "Gärdet". Det var verkligen ett superfint och ett väldigt fräscht vandrarhem, det kändes verkligen precis som ett hotell!!
När vi hade bokat biljetterna via nätet så hade vi bokat med hundpaket, vilket innebar att vi och lille Leo fick ett rum där även han kunde få vara och kunde få ligga i, när jag och mamma då hade checkat in så bestämde vi oss för att kolla in rummet innan vi började packa in, och det första jag såg när jag öppnade dörren in till rummet var att personalen hade fixat en liten madrass till Leo, en vattenskål och en matskål, plus två tuggben, dock fick han inte äta dom på grund av hans magproblem. Men han var nog lika glad endå!!
Senare på kvällen efter att ha packat in våra grejer gick vi till bistron rakt över gatan och åt oss en välförtjänt middag, den var super god!

Den natten sov jag verkligen gott!!

Dagen efter kom min kille Erik upp till Stockholm via flygplan, dessutom skulle vi ut till våra kompisar en bit utanför Stockholm.

Och här har vi sovit över sen måndag, men vi har verkligen jättekul och mysigt här.

Vill inte hem så snart, det skulle i så fall vara för att jag ska börja gymnasiet nästa vecka, men annars hade jag gärna stannat här ett tag till!
Men vi får se vad morgondagen väntar, den lär i alla fall bli bra!!

Puss & Kram Skumbanan

Likes

Comments