View tracker
Fuengirola

Idag hade jag en superskön dag då jag på tisdagar bara har tre lektioner och en håltimme. Under håltimmen passade jag, Nicole, Hanna, Lova och Ella på att ta en promenad i solen som sedan slutade upp på glassbaren Valentinos. Det känns ganska så ok att vi här i Funkan har kunnat gå runt i T-shirt och ätit glass vid stranden under de senaste dagarna fast att det bara är Januari(!!)

Likes

Comments

Fuengirola

Som ni ser i rubriken så tänkte jag berätta om två födelsedagar, en massa plugg och en avskedsmiddag, med andra ord min helg. I fredags var vi nämligen ett väldigt stort gäng tjejer, närmare bestämt 30 stycken, som alla åt middag tillsammans ute på restaurant då Cornelia & Rebecca båda har fyllt/fyller 18 år nu i Januari. Det var superkul och nu när jag tänker på det i efterhand en väldigt behövlig kväll då många nog fick lite extra hemlängtan nu under jul. Då passar det perfekt att komma tillbaka till något sånt här!

På lördag kväll var det dags för ännu en middag då en av mina roomates som jag hade innan jul nu har bestämt sig för att flytta hem, och därmed hade vi en avskedsmiddag. Vi hittade en mysig restaurang nere i hamnen där vi satt länge och snackade. Det var ännu en lyckad kväll, men såklart var det ett stort minus att behöva säga hejdå till Amanda. Om du läser detta får du lova att komma tillbaka snart igen!! <3

Under dagtid på lördagen satt jag på favoritcaféet Baskin och pluggade matte inför nationella med Nicole, Filip och Veronica. Vi gick tillbaka dit igen på söndagen, då var även Hanna med, för att sedan spendera ännu en hel dag där vid vårt stammisbord på deras uteservering. På kvällen gick jag även ner till stranden och kollade på solnedgången med Ebba och Ida! Ett bra avslut av helgen!

Likes

Comments

Fuengirola

Lite random bilder från Sverige!

Hejhallå allihopa!! Nu tänker jag att det är dags att komma igång med bloggandet igen. Jag slutade tvärt att blogga i mitten av December då jag den 15 bestämde mig för att boka om mina biljetter och komma hem en vecka tidigare än planerat. Planen var då att överraska min vänner den 18e December då de trodde att jag skulle komma hem den 23e. Överraskningen var extremt lyckad, och resten av mitt lov spenderades också på bästa möjliga sätt och kunde inte varit bättre.

I måndags var det dags att lämna Sverige, min underbara familj ovh vänner, för att återvända hit till Fuengirola då skolan började i Tisdags. Den måndagen var extremt hektisk för mig och min roomate så ni kommer förstå varför jag ej har bloggat. Min dag började klockan 6 då mitt plan skulle avgå klockan 9. Direkt när vi landade begav jag och Ida oss mot skolan för att prata med Liza och dubbelkolla allt kring vårt kommande byte av värdfamilj. (Och ja, nu har jag bytt värdfamilj en gång till! Förhoppningsvis för sista gången! ) Sedan åkte vi till vårt gamla hus, packade alla våra saker, för att sedan bege oss mot nya familjen. Där spenderades kvällen med att packa upp, äta och börja lära känna den nya familjen.

Sedan började skolan i Tisdags, och det var så himla härligt att träffa alla igen nästan en hel månad senare!! Denna veckan har därmed mest spenderades med kompisar, men hann även med plugg, träning och ett kort besök på akuten!!

Hoppas allt är lika bra med er som det är med mig!! Puss

Likes

Comments

Fuengirola

Hejhej igen, nu ligger jag i min säng och kollar på lite serier då jag precis tagit helg efter en speciell vecka. Denna vecka har vi varit lediga både i tisdags och i torsdags, alltså har vi i princip haft en vilodag efter varje skoldag.Det har varit extremt skönt och behövligt då alla börjar bli skoltrötta nu i slutet!

Under dessa dagar har vi passat på att både plugga på café, njuta av det bra vädret med volleyboll på stranden och jag spelade även en sen Volleybollmatch i onsdagskväll! Planerna för kvällen ser ut så att jag ska chilla lite hemma nu i någon timme för att sedan gå upp till skolan på jul- och Uf-marknad och luciauppträdande. Efter det tänkte Amanda, Ida och jag bara köpa med oss lite gott och mysa här hemma med film!

Kram!

Likes

Comments

Resor i Spanien

Här är lite bilder från fredagens Black & White party som vår elevkår anordnade. Festen började på Panda bar, och i slutet av kvällen hade vi alla tagit oss bort till bargatan och dansgolven där vi dansade tills fötterna värkte. Grym kväll helt enkelt!
Kram!

Likes

Comments

Fuengirola

Nu känner jag äntligen att jag har tiden för att berätta om mitt byte av värdfamilj. Det är inget som jag hittills tagit upp på bloggen mer än att jag kan ha nämnt mina nya roomies, men inget mer än så.

För exakt en månad sedan, alltså i slutet av Oktober bytte jag värdfamilj. Byten sker nämligen i månadsskiftena, om det inte skulle vara att man byter av någon akut anledning. Mitt byte bestämdes på måndagen den veckan, och sedan genomfördes det på sista fredagen i oktober. Den veckan bestod av mycket prat med Liza (som är ansvarig för oss gästelever), diskussioner kring nya potentiella boenden och även ett par obekväma middagar då både jag och familjen visste att jag skulle flytta ut.

Beslutet att jag skulle flytta var faktiskt taget av min värdfamilj, som tog upp det med Liza, som i sin tur tog upp det med mig. Det var ett par anledningar som alla tillsammans ledde till att det passade bättre att jag bytte familj. Detta beslut kunde vi komma överens om att det även skulle vara mycket bättre för mig i längden. Men hur kom det då sig att jag flyttade ut? Huvudanledningen till varför jag flyttade var att min värdmamma var orolig när jag kom hem sent efter utekvällar, trots att jag alltid kom hem innan vår utetid som är klockan 3. Så jag bröt alltså inte reglerna utan det var min värdmamma som förtvivlat berättat att hon inte skulle vilja ha det såhär i ett helt år då hon var så orolig som hon var. Detta var även första året som den familjen hade tagit sig an att ha gästelever, de familjerna som varit med i ett par år är mer vana vid våra utetider och livsstil. Men såklart kom det hela som en chock för mig då jag tyckte att stämningen hemma var väldigt bra. Efter att sedan ha pratat om det hela i lugn och ro insåg ju även jag att detta beslut var bäst för alla.

Mindre än en vecka senare var jag alltså färdigpackad och inflyttad hos min nya värdmamma och nya roomies Ida och Amanda. Mitt nya hem ligger fem minuter ifrån skolan, två minuter från stranden, fem minuter från bargatan och cirka tio minuter från Fuengirola centrum. Det kunde alltså inte ha varit ett bättre läge, och jag älskar mina roomies, så jag var verkligen supernöjd.

Detta inlägg blev väldigt långt, men de som är intresserade får väl läsa och resen kan bara hoppa över det. Jag kände dock att det var ett viktigt inlägg, både för mig då min vardag ser väldigt annorlunda ut men även för elever som funderar på att söka under kommande år. Jag vill nå ut med att om man skulle hamna i en familj där allt inte klickar perfekt från början så är det faktiskt väldigt smidigt att få byta. Så om någon är orolig över det så vill jag bara berätta att det inte kommer att vara några bekymmer, alla lärare här på skolan och Liza kommer att göra allt för att elverna ska trivas bra!
Jag avslutar inlägget med lite bilder på mitt nuvarande rum, Kram!

Likes

Comments

Fuengirola

Hej på er, idag har jag haft en riktigt bra dag och jag är så himla tacksam över att jag har träffat så många underbara människor här i Fuengirola som jag har!!

Min dag började perfekt, med en sovmorgon till 11.30, för att jag sedan skulle kolla på en film (Barnhemmet) under hela min spanska lektion. Efter det åt jag lunch och vi hann även med en fika nere på stammis stället där en latte kostar en euro. Efter två lugna lektioner senare begav vi oss en massa elever från skolan mot Svenska kyrkan för att göra humanitär volontär. Detta brukar vi elever göra varje onsdag, och från och med denna onsdag och framåt ska även jag vara med på det har jag tänkt. Vår uppgift går ut på att bre mackor som sedan ska delas ut genom organisationen Malagas änglar till de som är i behov.

Efter det var vi 11 tjejer som gick hem till Sarah för att äta tacos, chokladbollar och bara mysa hela kvällen. Både dagen och kvällen var extremt lyckade och jag tror att de flesta gick hem i matkoma! Nu ska jag fortsätta med plugget för att sedan gå och lägga mig!
Kram!

Likes

Comments

Fuengirola

¡Holaa!
Insåg nu när jag kollade igenom mina bilder att det är en del jag inte visat här på bloggen under de senaste veckorna. Exempelvis så bloggade jag bara om första dagen då min mamma och bror var här, och även veckan efter det har jag ett par bilder att dela med mig av!

Dagen idag har inte varit så speciell, jag var i skolan från klockan 10 och när jag slutat satt vi kvar ett gäng på skolan i väntan på salsan. Lektionen idag var superrolig, och jag blev lite extra pepp på salsan nu då vår lärare har börjat prata om att ta med oss på salsabar inom kort! Det ska bli så himla kul verkligen!! Under kvällen ska jag nu bara duscha och försöka bli klar med lite plugg för att sedan kunna komma i säng i tid för en gångs skull!

Kram!

Likes

Comments