Idag vaknade barnen redan klockan 6, vilket är lite väl tidigt för min smak, så jag beslutade att flytta över dem till min säng. Sedan fortsatte jag att halvsova medan de kollade på Peppa Pig på min mobil, hehe. Var ett råd från min värdmamma och måste säga att det funkade galant.

Jag har faktiskt saknat barnen på senaste, har knappt träffat dem alls under långhelgen. (Haha tre dagar Alice - good luck leaving om 7 månader) Så kramgoa och mysiga på morgonen dessutom så hade inte så mycket emot att bli väckt ärligt talat. Vid 7 kom även min värdpappa hem från sin träning så då kunde jag somna om ordentligt igen. Resten av dagen har jag bara vilat, kollat serier och gått en liten promenad, har nämligen varit ledig. Väldigt välbehövligt med dagar när man bara kollar serier och gör ingenting om ni frågar mig, hehe. Brukade i princip vara varje kväll & helg för mig förr, men nu har jag så mycket jag vill se och göra i Nya Zeeland att jag sällan tar mig tiden till det. När alla ens vänner jobbar är ju dock det perfekta tillfället att passa på!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Gårdagen bjöd på ännu en roadtrip med stopp för hike och strand, har blivit lite av en favorit sen vi kom hit! Underbart att regnskogar och tropiska stränder ligger så tätt intill varandra! Första stoppet blev återigen hiken och bilresan dit tog väl nästan en timme. Själva hiken däremot tog bara runt 40 minuter hehe. Vi lyckas alltid välja dem korta - helt omedvetet faktiskt, tro det eller ej! Det är dock nästan alltid uppförsbacke eller trappor så lite träning blir det väl i alla fall. Sen måste man ju faktiskt traska tillbaka till bilen förr eller senare också.

Den här gången var det mycket mer folk än vad vi brukar stötta på under våra hikes. Den här helgen var nämligen Labour weekend i Nya Zeeland vilket innebär att man är ledig lör-mån, så väldigt många passar på att åka iväg.

Vi bestämde oss sen för att klättra upp till toppen av fallet, brant men definitivt värt det. Från botten till toppen så var vattenfallet 40 meter tror jag ganska bestämt.

Som vanligt under hikes här så blev man flertalet gånger erbjuden främlingars hjälpande hand. När vi tillexempel skulle balansera på en trädgren över en ström eller ta oss ner för branta och hala ting. Hjälpen tas tacksamt emot då man sällan känner för att bli varken lerig, genomblöt eller för att åka på en tur med vattenfallet. Älskar att människor är så utåt och hjälpsamma här, det går inte en utflykt utan att man har samtalat med främlingar. Inte behöver man be om någon hjälp heller utan rätt vad det är så har någon sträckt fram sin hand och insisterat på att hjälpa en. Se och lär Sverige, se och lär! (mig själv inkluderad, he..)

Sara och jag bestämde oss sedan för att ta den äventyrligare vägen tillbaka ner och trotsa den här skylten, haha.

Efter mycket skratt och skrik kom vi tillslut ner, aningen lerigare än tidigare. Det var lerig mark plus nedförsbacke så det var inte det lättaste att ta sig ner. Det var bara till att greppa tag i närmsta gren och hoppas på att den inte skulle ge vika i princip haha.

Nästa stopp var ju då stranden, gillade den här starkt. Mycket finare än Muriwai Beach enligt mig. Vattnet var alldeles blått och kullarna och träden var i massa olika nyanser av grönt. Så även att det blåste en del och både våra clementiner och ögon blev attackerade av sand så var humöret på topp.

(Asså tänk er att bo i något av husen på bilderna nedan!! Vill också vara rik)

Vi åkte sedan tillbaka hem och avrundade dagen med pizza i Cornwall Park. Vädret var verkligen tipptopp och likaså dagen - 10/10 toasts.

Likes

Comments

I helgen spenderade jag, tillsammans med Sara och Anna, tre timmar i en grotta. Den var ungefär 65 meter under marken, kolsvart och fylld med kallt vatten och lysmaskar. Vi prövade nämligen på Black water rafting- superkul! Vi var iklädda i varsin våtdräkt, speciella skor samt en hjälm med lampa där fram.

Tycker det är lite svårt att förklara riktigt vad vi gjorde där nere. Vi vandrade i prinicip omkring där i mörkret på ojämn och hal botten bärandes på varsin gummiring. Det var dessutom strömmar på en hel del ställen så att hålla balansen var inte alltid det lättaste. Stor del satt vi även i ringen och åkte med olika strömmar, vi hoppade baklänges ner från grottans små vattenfall (sittandes i ringen) och beundrade hur tusentals lysmaskar lyste upp stället. Vet inte hur många gånger vi skrek och skrattade av lycka under dessa timmarna. Inte heller antalet gånger vi sa "wow" och "this is so beautiful". Oberäkneligt många gånger, blev nästan själv trött på att höra det.

Vid ett tillfälle satt vi som på bilden inne i grottan och gled omkring när ledaren bad oss släcka våra lampor. Det blev såklart kolsvart och det enda man såg var lysmaskarna som lyste som stjärnor i grottans tak. Kändes verkligen som att kolla upp på en stjärnklar himmel en kolsvart natt, fast bättre. Fantastiskt att det är naturens egna verk egentligen.

Jag hade inte med någon kamera där nere (och tur var väl det!) så har inga bilder på hur grottan faktiskt såg ut tyvärr. Här är i alla fall två bilder på det från Google så det kanske blir lite tydligare hur det såg ut - och ja, det är blått även i verkligheten. Tyvärr så gör ju bilder aldrig verkligheten rättvisa, men tro mig när jag säger att det var helt magiskt!

Våren har precis kommit till Auckland så vattnet är verkligen inte behagligt än så länge, och speciellt inte i grottan! Den varma duschen efteråt är lätt den bästa duschen jag någonsin haft i mitt liv, vet inte hur länge vi stod där inne. Mina händer var det jag frusit mest om och när jag höll in dem i det riktigt varma vattnet kändes det iskallt?? Så skumt haha. Finns väl säkert någon biologisk förklaring men så pass insatt är jag inte ;)


Grottan tog verkligen kraften ur oss - hungriga och trötta orkade vi inte med något mer den dagen. Vi bara körde tillbaka Auckland, åkte till Burger Burger för takeaway, körde hem och sov haha.

Här är lite random bilder från dagen.

Helt fantastiskt vad fula bilder det blev, men vad kan man förvänta sig när man är iklädd i våtdräkt och gul hjälm. Rekommenderar i alla fall starkt att testa på det här om man får chansen! (Bortsett från om man har klaustrofobi eller är mörkrädd)

Likes

Comments

Alice I will miss having you as my big sister when you go back to Sweten. Do you think maybe I could go with you? Or could you just stay in our Auckland house forever?


Likes

Comments

Det började med att jag vaknade upp runt 2:30 inatt av att någon av barnen skrek och grät om vart annat. Sedan började springandet utanför, fram och tillbaka mellan toaletterna och sovrummen. Jag insåg snart att någon eller några i familjen måste ha fått kräksjukan. Inbillningssjuk som jag är så börjar jag också må fruktansvärt illa och ber till gudarna att jag inte är smittad. Kräksjukan är bland det värsta jag vet, och tänk då att tvingas ha det i någon annans hus! Fy bubblan. Jag lyckades till slut somna om i alla fall.

I rädsla att bli smittad höll jag mig kvar i mitt rum på morgonen och passade då på att skypa med mina föräldrar. Vi hann väl prata i en halvtimme eller så innan samtalet bröts och det blev kolsvart i rummet, elen hade alltså försvunnit. Hur fördriver man tiden i ett kolsvart rum utan internet? Jag har begränsad surf på mobilen men den vill jag helst inte använda utan spara för tillgång till internet utanför hemmet. Normalt sätt har jag tillgång till obegränsat intenernet här hemma så det funkar bra. I alla fall, jag kände mig inte redo att gå ut och möta kräksjukan så jag satt där och stirrade ut i mörkret en stund. Jag bestämde mig sedan för att gå och ta en dusch, fräscha upp mig och dra ut någonstans då jag inte börjar jobbet förens 6pm idag. När jag kommer till badrummet så möts jag av det här:

Verkligen grädden på moset det där - Ingen el, inget internet, inte tillgång till dusch och risk för kräksjukan. Så det kan bli, tillbaks till ruta ett och mitt kolsvarta rum haha.

Vågade mig tillslut ut i köket och det visade sig att båda barnen hade blivit sjuka. Luca mår bra nu men Eloise är riktigt dålig. Har aldrig någonsin sett henne så tyst stackaren :( Tur i oturen för mig så har jag inte träffat barnen alls mycket de senaste dagarna då jag varit ledig, så förhoppningsvis har jag klarat mig.

Sen tog i alla fall dagen vändning, Anna erbjöd mig att komma över för lån av dusch och hon, jag och Dorothea ska förmodligen ut och äta eller något snart. Så det här är hur en dag i mitt glamorösa drömliv kan se ut! Hoppas allt är fortsatt bra med er där hemma :)

Likes

Comments

Hejsan svejsan!

Ber om ursäkt för dålig uppdatering alla fans (mamma) ;) Tankarna har varit på annat håll med allt nytt runt omkring och jag har inte riktigt funnit tid & ro att skriva några inlägg. Jag har det fortfarande toppen här och tiden rullar iväg så otroligt fort!!


I lördags gav jag och fyra tjejkompisar oss iväg på en hike samt ett besök till stranden Muriwai. Bilresan tog väl runt en timme och bjöd som vanligt på extremt krokiga vägar med fantastisk utsikt! Vi började med hiken som tog oss genom en regnskog och till vackra vattenfall. Det var inte någon lång hike utan det tog kanske 40 dit och sen 40 tillbaka, mer än värt det!

Sara och jag ville ända fram till vattenfallen så skorna åkte av och vi halkade oss fram genom det inte alls varma vattnet. Fötterna var helt bortdomnade efteråt och jag höll på att halka omkull ett x antal gånger. Känner att jag har utsatt min mobil för alldeles för många livshotande aktiviteter under min tid här, och fler lär det bli. Man kan ju fråga sig varför jag inte använder min nyligen införskaffade GoPro som faktiskt är vattentålig?

Efter ett tag kom även resten av tjejerna och gjorde oss sällskap. Skulle tro att de tröttnade på att vänta på oss, ska man tvunget ta 10 bilder från varje vinkel tar det ju sin lilla tid.

Här är vi allihopa, samlade för den obligatoriska groupien - Kathi, Dorothea, jag, Hanna och Sara

Efter en väldigt lyckad hike så återvände vi till bilen för oss ta oss till vårt nästa stopp, Muriwai Beach.

Vågorna var enorma och sanden var svart och riktigt glittrade, dock så var det rätt så molnigt vilket var lite av en besvikelse. Här tog även turen med att hålla oss torra slut. Vi gick lite längs strandkanten, kollade bort ett ögonblick och vips så kom världens våg och vi blev dyblöta. Det fick bli slutet på dagen och leriga, blöta och utmattade återvände vi hem.

Men ingen halkade omkull, ingen skadade sig och alla mobiler överlevde dagen. Måste väl ändå anses som väldigt lyckat?

Likes

Comments

I söndags åkte jag, Anna och Sara till Auckland downtown för att göra en så kallad skywalk runt Aucklands Skytower. Det innebär att man går runt utsidan av tornet som bilderna nedan visar. Det är 192 meter ovanför marken med otrolig utsikt.


Tyvärr så blev vi meddelade när vi kom dit att det blåste för mycket för att kunna genomföra det här den dagen. Däremot kunde alla som kommit dit för att hoppa från tornet fortfarande genomföra det. De sa även att det fanns 5 platser till hoppet och undrade om någon ville göra det istället. Anna, Sara, jag och en till tjej kände oss spontana och sa ja. Några minuter senare var vi iklädda i varsin fin dräkt redo att hoppa.

Var så extremt nervös inför det här hoppet, som ni förmodligen kommer märka om ni kollar på videon jag har länkat längre ner. Var nära att backa ur så många gånger! Känslan i luften och efteråt var dock helt fantastisk!! Vill bara göra om det om, om och om igen! Den här bilden togs precis efter att jag "landat", och jag skulle tro att den talar för sig själv, haha.

Här har ni i alla fall videon, hahaha så skämig. Hade extrem panik precis innan hoppet, han fick i princip putta ner mig från tornet. Det är när jag lutar mig ut över kanten och kollar ner, precis innan jag ska släppa taget, som det är som allra värst. Jag får då för mig att testa stå med ryggen emot istället då några kompisar hade sagt att det skulle vara enklare haha.

Här har vi hela glada gänget

... och de spontana sista minuten gänget!

Det blir förmodligen till att åka tillbaka för att gå runt tornet någon annan dag. Jag skulle nämligen tro att även det är en riktig upplevelse!

Likes

Comments

Kan på riktigt inte greppa hur fort tiden passerar? Jag har redan varit här en niondel av tiden! Så glad att jag fått en så bra värdefamilj och nya vänner som har gjort omställningen så mycket enklare. Något som inte verkar vilja ställa om helt är dock språket. Har ett flertal gånger råkat prata och skriva på svenska till mina kompisar här. Sen har jag även gjort tvärt om till familj och vänner där hemma - och jag verkar vara den enda som gör de! Nåväl, det är inte lätt att vara tankspridd och samtidigt hoppa mellan olika språk. Tur Sara är dansk och oftast förstår mig ändå hehe...


Sen sist jag uppdaterade har jag hunnit köra ännu mer (även med barnen i bilen - woho heja mig), slösat en massa pengar på mat & fika, gått ut i downtown igen, ridit på en strand samt passat Eloise & Luca såklart.

Jag jobbade i veckan som vanligt och sen i fredags gick jag, Anna, Sara och Dorothea ut. Anna och Sara bor båda ungefär 7 minuter bort med bil och Dorothea bor bara på andra sidan gatan! Så skönt att ha klickat med människor som bor så nära en. Man skulle nog kunna säga att de här bilderna sammanfattar vår fredag - alkohol, vänner och mat.

Sen lördag så sov jag fram tills jag började jobba runt klockan 13 och senare den kvällen kom tjejerna över för filmkväll. Jag kunde nämligen inte lämna huset då jag hade barnen den kvällen och eftersom vi var bakis passade en sådan kväll perfekt.

Sen på söndag åkte vi + 2 andra tjejer till Pakiri Beach för två timmars ridning på stranden. Det är ungefär 1 1/2 timmes bilresa härifrån och så otroligt fint!

Snodde de här bilderna från mina vänner då jag endast filmade under dagen. Kanske dyker det upp någon video senare men just nu är jag för trött för att klura ut hur man laddar upp det här. #teknisktjej97

Efter ridningen åt vi middag ihop och så vips så var den helgen över- men vad gör väl egentligen de när nästa kommer så fort?

Likes

Comments

Kan inte förstå att jag redan har bott här i snart två veckor?? Vart har tiden tagit vägen? Första jobbveckan är avklarad och det var jöttekul att få umgås lite själv med barnen. Särskilt med Luca då han hänger efter sin mamma mycket när hon är hemma. Allt har gått bra och barnen har tagit omställningen extremt bra hitills!


Jag jobbade till fredag och efter det så gick jag och Sara (tjejen som jag reste med från Kastrup) på bio. Bad moms, så rolig! Och gissa vem som körde dit??? JAG - På vänster sida av vägen i Nya Zeelands största stad, var lite lagom nervös om man säger så. Gick dock bättre än förväntat!


Sen lördag så träffade jag Sara igen och även en till tjej från introduktionsdagarna som bor bara några kilometer ifrån mig! Vi bara pratade, åt och gick runt lite i köpcentret i Pakuranga men det var trevligt!

Sen idag var jag, Sara och fem andra au pairer på en hike! 2 av dem är svenskar, en är dansk, en tysk och en svensk/dansk. Platsen heter The Fairy Falls och det var hur fint som helst! Vi gick i ungefär fyra timmar totalt och så stannade vi och åt lunch vid ett av vattenfallen. Toppendag!

Hoppas ni där hemma också har det bra!

Likes

Comments

För bara några timmar sedan så kom min värdmamma Erin och båda barnen och hämtade mig på hotellet. Sedan dess är det jag har hunnit i princip att packa upp allt, äta, leka med barnen samt ta en kopp te med Erin & prata lite. Jag har inte träffat pappan än så länge då han blev inringd av jobbet, men jag tycker jättebra om familjen hittills!

Lilltjejen var bara blyg typ första minuten innan hon började babbla på. Hon insisterade på att ta en av mina resväskor till bilen, frågade vad jag ville ha till middag, sa att hon skulle hjälpa mig när lillebror var busig osv, osv. Hur söt som helst! Sannerligen hjälpsam, hon erbjöd sig till och med att göra mitt kaffe på morgonen. När jag sedan sa att jag inte drack kaffe så erbjöd hon sig att göra te istället. Sen satt hon där fundersamt och sa efter en stund halvt bekymrad "I don't know how you make tea though".

Hon sa även att hon älskade hur jag pratade, att jag kommer bli som hennes storasyster och "I love you Alice", allt inom typ 2 timmar tid haha.

Pojken säger inte så mycket men han är också hur söt som helst och han skrattar konstant! Erin är supersnäll, rolig och så hjälpsam! Hon säger ständigt att jag ska känna mig precis som hemma och frågar jämt om jag vill ha något eller behöver någon hjälp. Hon trycker även på att det bara är att säga till om jag tycker jobbet eller barnen blir för mycket osv. De har tydligen många vänner och släktingar i närheten som också kan hoppa in och hjälpa till om de behövs, vilket såklart är toppen.

Resan hit gick också bra, mamma och pappa vinkade av mig på Kastrup flygplats där jag mötte upp en annan blivande Au Pair från Danmark. Hon heter Sara och vi har mejlat en del fram och tillbaka efter att Au Pair Link (organisationen vi åker med) meddelade oss att vi blivit placerade på samma flyg. Även att vi inte kände varandra var det sån lättnad att ha någon med sig på en så lång resa!

Första flyget från Kastrup till Dubai tog cirka 6 timmar och då sov jag inte en blund. Otroligt dryg flygresa måste jag säga, tiden gick så sakta! Det förvånade mig väldigt mycket då jag flugit till USA tidigare (runt 12 h) och då gick tiden så himla fort! Tack gode gud för att man har sin egna tv-skräm och tillgång till en massa filmer i alla fall. När vi landade i Dubai och äntligen lyckats ta oss förbi alla kontroller var det första som slog oss värmen. Det var mitt i natten och det kändes som att kliva rätt in i en bastu, fruktansvärt varmt och klibbigt. Vi blev upphämtade av buss utanför flygplatsen och anlände till hotellet extremt törstiga, svettiga och totalt utmatade.

Vi hade10 timmar mellan flygen men eftersom alla passkontroller och sådant tog sån tid hann vi bara med ungefär 3 timmars sömn. Sen var det bara att dra sig upp till hotellfrukosten, hoppa på bussen till flygplatsen och invänta vårt 16 timmars flyg. Något jag verkligen inte såg fram emot med tanke på hur dryg gårdagens flygresa varit. Konstigt nog kändes den här flygresan mycket kortare än den föra och tiden bara flög förbi. Roade mig med en hel del tecknade filmer (försök inte förneka att de filmerna är bättre) och lyckades även sova stor del av tiden. Berodde väl förmodligen på den korta nattsömnen så nu i efterhand är jag tacksam att vi fick sova så lite hehe.

Väl framme i Nya Zeeland tog en buss oss till ett hotell där introduktionsdagarna skulle äga rum. De här dagarna var verkligen super, väldigt kul att få träffa fler blivande au pairer! Vi gick igenom körning i vänstertrafik, första hjälpen, hantering av hemlängtan, kulturstock, arbetsvillkor och lite annat som är bra att ha koll på. Har faktiskt inte varit så trött mer än typ första dagen vilket är rätt konstigt med tanke på tidsskillnaden, 10 timmar är ju en del. Många har tyckt att det är jättejobbigt och jag har även hört att det tar flera veckor för vissa att ställa om, antar att jag hade tur där. Mycket kan nog även bero på att jag redan hade rubbat min sovrutin under resan och inte riktigt hade koll på vad som var natt&dag.


Här är jag och ett gäng andra blivande au pairer från när vi var på en guidad rundtur i Auckland igår. Det här var också en del av introduktionskursen. Först ser ni mig, sen en dansk, en amerikan och ännu en svensk :-) Riktigt härliga tjejer! Kommer mer bilder sen när jag faktiskt hunnit ta några, hehe. Sen har jag inte kollat med familjen hur de känner än så därför lägger jag inte upp några bilder på barnen tills vidare.

Förresten, MAMMA OCH PAPPA: Här behöver man bara vara 18 för att köpa alkohol! Den finns dessutom tillgänglig i matbutiker och lite överallt, lättillgängligt och bra ;)Att säga hejdå har varit värst av allt helt klart, kändes så otroligt konstigt. Men alltså det faktum att Hanna och Vynne stannade kvar efter de vinkat av mig och åt frukokst med min lillebror?? "Det känns som att det blir mer verkligt att du faktiskt har åkt om vi lämnar så vi stannar här en stund" Haha så de blev alltså kvar hemma hos mig i typ nån timme med endast min lillebror kvar i huset. Efter frukosten övervägde de att göra kladdkaka men det slutade med att de hög in på min Ben&Jerry istället. ( Hur kunde jag glömma att äta den??? :( ) Aningen lustiga är ni men det är skönt att ni känner er som hemma i alla fall. Är helt säker på att ni är mer än välkomna att fortsätta hänga hos mig om ni har lust ;)

Väl på plats så känns allt i alla fall super, vi ses ju faktiskt snart igen :) Ser så otroligt mycket fram emot att äntligen få påbörja det här äventyret!

Likes

Comments