I måndags efter jag slutat jobbet så begav oss Elliot och jag ut på en liten trip. Eller ja liten och liten, vi begav oss faktiskt enda ut till spetsen av Nordön - med några stopp på vägen förstås. Att köra 6 timmar i sträck kändes inte så lockande direkt. Vi åkte i alla fall måndag eftermiddag och kom hem på tisdagsnatten. Elliot har nämligen 'uni holiday' i två veckor och jag har haft massa lediga dagar den här veckan så det passade perfekt!


Vårt första stopp blev en knappa 4 timmar bort i Whangarei där vi bokat rum för natten på 'Little Earth Lodge'. Mysigt litet ställe mitt i ingenstans där vi kunde vila upp oss inför morgondagens ännu längre bilresa.


Stopp 2:

Tidigt på morgonen begav vi oss iväg till vårt nästa stopp, Whangarei Falls. Det här var inte planerat men det låg bara 10 minuter ifrån stället där vi övernattat, så vi tänkte att varför inte?


Stopp 3:

The Mermaid pools!! Velat åka hit så länge och jag blev definitivt inte besviken :) Lyckades tajma det perfekt med vädret också så det kändes precis som om det vore sommar!


Stopp 4:

Efter väldigt väldigt många timmar i bil nådde vi tillslut vår slutdestination, Cape Reinga. Det är Nya Zeelands nordligaste punkt och man säger även att det är här som Stilla havet och Tasmanhavet möts. När vi väl kom dit tog vi några bilder men sen ville vi mest bara hem. Vi var så trötta haha, hade inte ens ork att stanna en halvtimme för att se på solnedgången. Jag hade redan kört en fyra timmar i sträck den dagen och nu väntade en 6 timmars bilresa hem. På helt öde och krokiga vägar dessutom, bara tomma gräsplättar och berg så långt ögat kan nå. Så det blev i princip 4 timmars körning, stanna i 15 minuter för att sedan köra ytterligare 6 timmar hem hehe.


Hem kom vi i alla fall, om en trötta och utslitna hehe. Imorgon skulle jag egentligen ha åkt till Taupo för Skydive som jag nämnde tidigare men väderprognosen säger regn både lördag och söndag så vi har tvingats ställa in det :/ Förhoppningsvis tillåter vädret oss att göra det någon annan helg snart!

Hoppas ni har det gott där hemma!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Glad Påsk i efterskott till er där hemma! Hoppas ni har haft det bra och har kunnat koppla av lite från skola och jobb. Personligen tycker jag inte det har känts som påsk alls. Inget påskpynt så långt ögat kan nå och man äter inte heller någon tradiotionell påskmiddag. Slog mig även precis att det här var mitt första år utan påskäggsjakt :( Buhu, haha. Att det inte känts som påsk gör mig dock ingenting. Jag fick långhelg och dessutom påskägg av Elliots mamma samt min värdfamilj så jag är helnöjd, haha ;) Här har man som väntat inte det tradiotionella svenska påskägget utan istället en massa chokladägg i olika smaker och storlekar. Vet inte om det är bara vi svenskar som fyller våra kartongägg?

I alla fall, anledningen till att uppdateringen har varit dålig på siståne är för att det faktiskt inte har hänt så mycket. Sommar har blivit till höst och solen ersätts inte sällan av rejäla mängder regn. Det vi till största delen lagt helgerna på är faktiskt hemmakvällar framför Netflix samt en massa partaj :) Det har varit avskedsfest, födelsedagspartaj och lite allt möjligt. Tror helt ärligt att jag har festat mer de senaste två månaderna än vad jag har gjort totalt under mina åtta månader här. Men det blir väl lite så när vädret är som det är och valmöjligheterna blir färre.

Jag, Elliot, Hayden, Anna och Dorothea hade tänkt åka iväg till New Plymouth under påskhelgen men sen kom det varningar för en cyklon. Folk uppmanades att hålla sig inne, butiker stängde och skola och bussar ställdes in. Som lingon på moset så märkte man inte ens av någon cyklon under helgen utan vädret var till största delen strålande sol. Det var lite tråkigt eftersom vi planerat resan och redan bokat boende och allt men så kan det bli. Nästnästa helg ska jag i alla fall till Taupo med Sara 🇩🇰och Kaylin 🇨🇦 för Skydive (!!!) Svindyrt men en viktig punkt på min bucketlist och jag ser fram emot det så mycket :D

Angående hur länge jag blir kvar här så har jag valt att förlänga en månad så hemresan kommer bli i Juni. Trots att jag trivs som fisken i vattnet här känner jag ändå att jag hellre är hemma för svenska sommaren än kvar för Aucklands regniga vinter. Kan jag inte stanna "för gott" så kan jag lika gärna åka hem när jag har något att se fram emot hemma känner jag. Sen med tanke på att jag förmodligen ska börja studera på annan ort till hösten så vill jag hinna vara hemma lite innan nästa flytt :)

Det var allt för mig, lovar att nästa inlägg blir lite intressantare hehe. Ha det gott! 

Likes

Comments

För lite sen fick jag frågan från min värdfamilj om jag ville förlänga min vistelse här några månader. Man kan tyvärr bara arbeta i Nya Zeeland ett år (under hela sin livstid) om man inte är medborgare, så som längst kan jag förlägna till mitten av Augusti och sen tvingas jag lämna landet. (Om jag inte börjar studera här)


Planen var från början att komma hem till början av sommaren för att hinna spara ihop lite pengar innan jag börjar studera i Augusti men nu vet jag inte hur jag vill göra. Jag trivs verkligen som fisken i vattnet här och hade gärna stannat men jag känner att det hade varit skönt att hinna hem lite innan skolstart och att det hade varit tråkigt att missa sommaren hemma :/ Hade jag fått välja hade jag åkt hem i sommar och sen åkt tillbaka hit för att studera, men det saknas det dock några 100 tusen för. Jävligt dyrt land att plugga i minst sagt. Ca 200 000 kr per år exklusive boende- och levnadskostnader för en internationell student... Väldigt trist att det ska ligga så långt bort också, hade inte känts lika jobbigt att lämna landet samt människorna i det om det låg Europa eller liknande.

I alla fall, just nu är framtiden rätt oklar och det är många beslut som måste fattas väldigt snart.Stressande, ångestfyllt och inte alls speciellt roligt.

Likes

Comments

Så nu är min familj hemma i Sverige igen, vet inte vart tiden tog vägen men vi har i alla fall haft det jättebra under deras besök!

Vår sista kväll ihop åt vi middag på Orbit 360° som är en resturang i Aucklands Skytower. Enormt fin utsikt och väldigt bra mat! Man får en 360° utsikt över hela staden från 190 meters höjd då restaurangen roterar ett varv i timmen.


Har varit väldigt kul att ha dem här - att ha kunnat visa några av de fantastiska platser jag besökt samt hur mitt liv sett ut de 6 senaste månaderna :)

Likes

Comments

5am i söndags anlände äntligen min familj på Nya Zeeland! Kändes så konstigt när det är något man väntat på och sett fram emot så länge. I alla fall, än så länge är det vi har hunnit med:

- Rundturer över närområdet

- BBQ hos min värdfamilj

- Middag med min pojkvän och hans föräldrar

- Några hikes (The mount, Piha beach och Mokoroa falls)-Heldag på Zoo med mina värdbarn- Weekend i Coromandel, en av mina absoluta favoritplatser här på Nya Zeeland.- Besökt Hobbiton där delar av The Hobbit filmerna och Sagan om ringen spelades in.- Och sist men inte minst en hel del strandhäng!Sen idag är mina föräldrar iväg i Rotorua med Elliots pappa som agerar vägvisare och tourguide, haha. Jag jobbar nämligen idag och jag tycker verkligen rotorua är ett ställe man bör besöka om man kommer hit. Så olikt resten av landet samt något annat ställe jag någonsin besökt! Sen efter idag har vi tyvärr bara två hela dagar kvar :/ Tiden har gått alldeles för fort för min smak.

Likes

Comments

Under vår trip till Rotorua provade jag för andra gången på White Water Rafting och jag måste säga att den här var tio gånger roligare än den i Queenstown! Förra gången tyckte jag det blev lite långtråkigt då och då men här skrattade och skrek vi konstant. Måste även säga att jag tyckte omgivningen var finare här.Nerför ett 7 meters vattenfall i en gummibåt - SÅ KUL

Testade även Zorbing för första gången och det var otroligt roligt. Man sitter alltså inne i en gigantisk boll och rullar ner för en kulle. Jag valde att göra det tillsammans med Clara och vi valde en sicksack bana. (Det fanns bara den en kortare där man rullar rakt ner att välja på)

Jag skrattade i princip nonstop hela vägen ner förutom i några sekunder när jag verkligen trodde jag skulle spy haha. Borset från det var det dock väldigt kul och jag är glad att jag gjorde det med Clara så man hade någon att greppa tag i när det var läskigt hehe. Skulle vilja säga att det känns som att man är i en tvättmaskin, inte för att jag någonsin varit i en men ändå ;)


Vi fick även prova på att bli överrullade av en zorb (?) men det gjorde rätt ont så don't try this at home.

Det här var i alla fall de två adrenalinfyllda aktiviteterna vi provade på under vår trip till Rotorua, gör förmodligen ett annat inlägget senare om vad mer vi gjorde och såg under helgen.

Likes

Comments

I måndags gav Elliot och jag oss ut på en liten mitt-i-veckan-trip till Coromandel. Så skönt att känna någon mer som är ledig på lite udda dagar då det lätt blir långtråkigt annars. Normalt sätt jobbar au pairer nämligen mån-fre men så är det inte för mig utan jag jobbar olika dagar och tider varje vecka. Men jag klagar inte för på så sätt får jag mer lediga dagar än mina au pair- vänner hehe.

Vi bestämde oss i alla fall för att åka till Port Jackson för just den delen av Coromandel har jag aldrig besökt tidigare. Det är en strand med en campingplats och det tar väl runt en 4 timmar dit. Det gjorde mig dock ingenting, stor del av resan dit har nämligen lika fin utsikt som själva destinationen - Plus att jag älskar roadtrips!Vi hade väldans tur med vädret då det var soligt och inte ett moln så långt ögat kunde se när vi kom fram. Kvällen bjöd även på en väldigt fin solnedgång som vi såg uppifrån en kulle en bit bort. Vi hann upp i precis lagom tid och kunde därifrån överblicka hela stranden, havet, bergen och några öar. Sen så fort solen gått ner befann vi oss istället under en extremt stjärnklar himmel. Väldigt fin kväll kort sagt, kunde inte önskat bättre väder. Efter det gick vi och la oss, direkt på marken under stjärnorna med endast en filt haha. Vi hade inte tänk övernatta det var därför vi var så dåligt förberedda. Inga varma kläder, inget liggunderlag, ingenting bortsett från en filt som Elliot hade i bilen. Visserligen en stor och gosig en men ändå.. Gick väl en fyra timmar innan vi båda vaknade iskalla och bestämde oss för att förflytta oss till bilen istället. Men men, det var värt ett försök haha.


Dagen efter under bilresan hem så var Elliot rätt trött på grund av sömnbristen så jag fick byta av honom under körningen. Hade väl inte varit några svårigheter så men självklart så har han precis bytt till en manuell bil :) :) (Varför skulle man vilja göra det??) Det här var första gången jag någonsin kört en manuell bil på Nya Zeeland och här sitter växelspaken på vänster sida istället för höger. Jag har därför inte riktigt vågat köra manuell innan utan alltid tagit familjens automat när jag ska någonstans. Kändes rätt konstigt, speciellt med tanke på att jag inte kört manuell alls på 6 månader. Extremt krokiga smala vägar i Coromandel också men det gick faktiskt fint! ... Eller ja det kanske vi inte var helt eniga om, men jag tycker det gick bra i alla fall haha. Rekommenderar inte någon att köra bil med ett car freak som passagerare... Man kör alltid antingen för fort eller för sakta och man har aldrig rätt växel i..

I alla fall - Imorgon ska jag till Goat Island med Sara, Kaylin och Hailey, nästa helg blir det Rotorua och om bara två veckor kommer min familj hit!! LÄNGTAR

Likes

Comments

Här kommer ett random inlägg igen. Började jobbet igen i måndags efter typ en månads ledighet, det har varit väldigt skönt men det känns bra att vara tillbaka och få lite rutin igen. Först var nämligen jag borta en vecka och nästan direkt efter det åkte min värdfamilj till Whitianga runt en vecka och sen till Nelson i ytterligare än. Så har bott själv i princip 2 veckor och knappt sett barnen på 3!

Kändes faktiskt väldigt tomt när man vanligtvis ser dem så ofta. Fick det här smset från min värdmamma när de varit iväg i typ en vecka, så gullig unge.

Sen när de kom hem igen ropade Eloise på mig det första hon gjorde, sprang till mitt rum, kastade sig i min famn och sen bara kramade hon mig någon minut innan hon sa "I really missed you Alice". Sen kommer Luca inspringandes efter och säger "Come play friend", haha. Förstår inte hur jag ska klara av att säga hejdå till dem om 4 månader.Paket från Sverige

På tal om uppskattade saker så fick jag under min ledighet två paket från Sverige! Nya Zeeland klår Sverige i många avseenden men sannerligen inte när det kommer till godis! Haha. Har gett både Elliot och ungarna saltlakrits och det var inte populärt där inte haha. "This is like the worst thing ever, how can people eat this?? Do you actually like it?! And its like a normal swedish thing? Its just way to salty and absolutely disgusting I feel like I'm going to vomit" Haha, jag har i alla fall saknat saltlakrits..(!) och riktigt surt godis, och marabou såklart. Tack ska ni ha!!


BEING TOURISTS

Ibland måste man åka iväg med sina kompisar till typiska turistställen bara för att.

Karekare beach

Elliot och jag åkte till Karekare beach och klättrade lite. Ser inte så högt ut men det var det, och även brant stundvis. Kändes som när man var liten och klättrade på klätterväggar ungefär, till skillnad från att vi hade dött om vi trillat ner här så var lite smått nervös hehe. Kul dock, har insett under min tid här att allt man gör är roligare och man halvt fruktar döden samtidigt haha ;)


MYSIG TJEJMIDDAG OCH STRANDHÄNG

Saknat kvällar som den här. När man bara träffas ett gäng kompisar, lagar mat ihop, pratar, kollar på film och äter glass. I princip alltid när jag umgås med mina vänner här så gör vi något "speciellt", typ åker på roadtrip osv - vilket såklart är jättekul, men det var härligt att bara få ha en mysig hemmakväll för en gångs skull.

Likes

Comments