Halli hallå! Här kommer jag med en update. Som jag sagt tidigare så blir min hemresa den 19 Juni, så jag är hemma i Sverige den 20:de! Lagom till Lövis och midsommar! Hehe :) Helt sjukt att det bara är två veckor kvar nu!! Har börjat räkna ner dagarna och ser så mycket fram emot att komma hem och träffa alla igen! Samt att byta ut det här skitvädret mot sommar! :)

När jag skulle välja datum för hemresan hade jag väldig beslutsångest så det slutade med att jag valde ett datum på måfå som kändes bra. Och gissa vad?? Det visade sig att Elliot går på lov samma dag som jag åker hem! Vad är oddsen för det?? Jag hade alltså ingen aning om det här när jag valde datum! Jag visste inte ens att han skulle ha lov under vintern över huvud taget! När vi fick reda på det började vi i alla fall fundera på möjligheten att han skulle kunna följa med mig hem i några veckor. Men det var en del svåra beslut- Skulle han åka via sin syster som är flygvärdinna och få resan för cirka halva priset? (Med nackdelen att behöva genomlida 3 mellanlandningar och riskera att inte komma med flyget om det skulle vara fullt.) Eller skulle han helt enkelt betala fullpris fast det är så dyrt? Hur länge skulle han stanna? Osv,osv, osv.

Det gick några veckor och en dag kände vi att "Nä det här kanske inte går och fixa ändå, det blir väldigt krångligt och dyrt". Men vi kollar trots allt runt en sista gång på sidan 'CheapFlights' och testar lite olika alternativ för att se vad som är billigast. Tro det eller ej men vi märker då att det billigaste flyget ligger på samma dag som jag ska åka hem! :) Och inte nog med det - det råkade det vara precis samma flyg!! När vi såg det blev vi så sjukt glada och det resulterade i att han bokade det på en gång! Haha. Såklart dyrare än att åka via hans syster men så mycket smidigare!

Ännu än gång, vad är oddsen?? Först lyckas vi pricka in samma datum för hans lov och min hemresa, och sen är den billigaste flygdealen vi hittar exakt samma flyg som mina!! (Både flyget från Auckland och flyget efter mellanlandningen i Dubai!) Och då kollade vi ändå runt på massa olika datum och jämförde priserna. Vi hade även kollat vad mitt flyg kostade på Emirates hemsida tidigare, där det hade varit mycket dyrare. Så vi hade lixom uteslutit de alternativet, kändes inte värt att han skulle betala så mycket extra bara för att vi skulle vara på samma flyg. Men så löste sig allt på bästa sätt ändå, verkar som att turen är på vår sida! :)

I alla fall, nu ska jag fortsätta med att förberedda olika saker som jag måste ha gjort innan hemresan - en hel lista med saker som måste bockas av! SEE YA IN 2 WEEKS WIHO <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

ÄNTLIGEN lyckades vi hitta en fin, solig dag som passade oss alla tre! Så nu kan jag bocka av ännu en grej från min bucket list, wiho!

När man kommer dit kollar man på lite säkerhetsvideor, blir iklädd i en fin blå dräkt, vindglasögon och en "mössa" och sen är det dags för avfärd! Sekunder innan vi ska stiga på planet säger killen jag ska hoppa med att det blir vi som hoppar först! Kände väl dock att det var ganska skönt att få det gjort, att slippa sitta där och titta medan de andra hoppade ur planet. Var knappt nervös heller om jag ska vara ärlig, förutom sekunderna innan man lämnade planet! Tror det beror på att jag har gjort bungy innan, personligen tyckte jag det var 100 gånger värre trots att Skydive är längre ifrån marken!


I alla fall, nu tänkte jag dela med mig av några bilder och videon - Enjoy haha ;)

Och så videon. Om någon undrar så betalade jag för det största paketet vilket innebär att killen jag hoppar med har en kamera på armen, samt att ännu en person hoppar samtidigt för att kunna ta bilder på mer avstånd. Hela kalaset gick på 3860 kronor och då var det ändå nästan 400 kronors rabatt. Hade jag gjort om det hade jag nog inte betalat för kameran killen bakom mig hade på armen. Det blev i princip bara hemska närbilder där ansiktet ser helt mos ut på grund av vinden. Kameramannen tog ändå också en hel del nära bilder så kände väl att det inte hade behövts några fler. Jag liknar lite en blandning av en hamster och en gris på de bilderna på grund av näsan och kinderna, haha. Detta kommer ni även märka i videon så enjoy ;)


Sist men inte minst så vill jag säga att om någon av er funderar på att göra det - GÖR DET, men INTE på vintern som vi gjorde! Ansiktet gjorde ont så kallt var det men framförallt smärtan i öronen var hemsk. Det slog lock och jag kunde knappt höra någonting efteråt haha. Det tog faktiskt några dagar innan de var helt 'back to normal' igen. Vi fick dock vinterrabatt så man ska väl inte klaga ;) I helhet var det i alla fall svinkul, skulle lätt göra om det!! (även om jag måste erkänna att bungy är mycket bättre och läskigare!)

Det var allt för mig, hoppas ni har det bra där hemma i värmen medan jag lider här borta i regnet :( haha

Likes

Comments

I måndags efter jag slutat jobbet så begav oss Elliot och jag ut på en liten trip. Eller ja liten och liten, vi begav oss faktiskt enda ut till spetsen av Nordön - med några stopp på vägen förstås. Att köra 6 timmar i sträck kändes inte så lockande direkt. Vi åkte i alla fall måndag eftermiddag och kom hem på tisdagsnatten. Elliot har nämligen 'uni holiday' i två veckor och jag har haft massa lediga dagar den här veckan så det passade perfekt!


Vårt första stopp blev en knappa 4 timmar bort i Whangarei där vi bokat rum för natten på 'Little Earth Lodge'. Mysigt litet ställe mitt i ingenstans där vi kunde vila upp oss inför morgondagens ännu längre bilresa.


Stopp 2:

Tidigt på morgonen begav vi oss iväg till vårt nästa stopp, Whangarei Falls. Det här var inte planerat men det låg bara 10 minuter ifrån stället där vi övernattat, så vi tänkte att varför inte?


Stopp 3:

The Mermaid pools!! Velat åka hit så länge och jag blev definitivt inte besviken :) Lyckades tajma det perfekt med vädret också så det kändes precis som om det vore sommar!


Stopp 4:

Efter väldigt väldigt många timmar i bil nådde vi tillslut vår slutdestination, Cape Reinga. Det är Nya Zeelands nordligaste punkt och man säger även att det är här som Stilla havet och Tasmanhavet möts. När vi väl kom dit tog vi några bilder men sen ville vi mest bara hem. Vi var så trötta haha, hade inte ens ork att stanna en halvtimme för att se på solnedgången. Jag hade redan kört en fyra timmar i sträck den dagen och nu väntade en 6 timmars bilresa hem. På helt öde och krokiga vägar dessutom, bara tomma gräsplättar och berg så långt ögat kan nå. Så det blev i princip 4 timmars körning, stanna i 15 minuter för att sedan köra ytterligare 6 timmar hem hehe.


Hem kom vi i alla fall, om en trötta och utslitna hehe. Imorgon skulle jag egentligen ha åkt till Taupo för Skydive som jag nämnde tidigare men väderprognosen säger regn både lördag och söndag så vi har tvingats ställa in det :/ Förhoppningsvis tillåter vädret oss att göra det någon annan helg snart!

Hoppas ni har det gott där hemma!

Likes

Comments

Glad Påsk i efterskott till er där hemma! Hoppas ni har haft det bra och har kunnat koppla av lite från skola och jobb. Personligen tycker jag inte det har känts som påsk alls. Inget påskpynt så långt ögat kan nå och man äter inte heller någon tradiotionell påskmiddag. Slog mig även precis att det här var mitt första år utan påskäggsjakt :( Buhu, haha. Att det inte känts som påsk gör mig dock ingenting. Jag fick långhelg och dessutom påskägg av Elliots mamma samt min värdfamilj så jag är helnöjd, haha ;) Här har man som väntat inte det tradiotionella svenska påskägget utan istället en massa chokladägg i olika smaker och storlekar. Vet inte om det är bara vi svenskar som fyller våra kartongägg?

I alla fall, anledningen till att uppdateringen har varit dålig på siståne är för att det faktiskt inte har hänt så mycket. Sommar har blivit till höst och solen ersätts inte sällan av rejäla mängder regn. Det vi till största delen lagt helgerna på är faktiskt hemmakvällar framför Netflix samt en massa partaj :) Det har varit avskedsfest, födelsedagspartaj och lite allt möjligt. Tror helt ärligt att jag har festat mer de senaste två månaderna än vad jag har gjort totalt under mina åtta månader här. Men det blir väl lite så när vädret är som det är och valmöjligheterna blir färre.

Jag, Elliot, Hayden, Anna och Dorothea hade tänkt åka iväg till New Plymouth under påskhelgen men sen kom det varningar för en cyklon. Folk uppmanades att hålla sig inne, butiker stängde och skola och bussar ställdes in. Som lingon på moset så märkte man inte ens av någon cyklon under helgen utan vädret var till största delen strålande sol. Det var lite tråkigt eftersom vi planerat resan och redan bokat boende och allt men så kan det bli. Nästnästa helg ska jag i alla fall till Taupo med Sara 🇩🇰och Kaylin 🇨🇦 för Skydive (!!!) Svindyrt men en viktig punkt på min bucketlist och jag ser fram emot det så mycket :D

Angående hur länge jag blir kvar här så har jag valt att förlänga en månad så hemresan kommer bli i Juni. Trots att jag trivs som fisken i vattnet här känner jag ändå att jag hellre är hemma för svenska sommaren än kvar för Aucklands regniga vinter. Kan jag inte stanna "för gott" så kan jag lika gärna åka hem när jag har något att se fram emot hemma känner jag. Sen med tanke på att jag förmodligen ska börja studera på annan ort till hösten så vill jag hinna vara hemma lite innan nästa flytt :)

Det var allt för mig, lovar att nästa inlägg blir lite intressantare hehe. Ha det gott! 

Likes

Comments

För lite sen fick jag frågan från min värdfamilj om jag ville förlänga min vistelse här några månader. Man kan tyvärr bara arbeta i Nya Zeeland ett år (under hela sin livstid) om man inte är medborgare, så som längst kan jag förlägna till mitten av Augusti och sen tvingas jag lämna landet. (Om jag inte börjar studera här)


Planen var från början att komma hem till början av sommaren för att hinna spara ihop lite pengar innan jag börjar studera i Augusti men nu vet jag inte hur jag vill göra. Jag trivs verkligen som fisken i vattnet här och hade gärna stannat men jag känner att det hade varit skönt att hinna hem lite innan skolstart och att det hade varit tråkigt att missa sommaren hemma :/ Hade jag fått välja hade jag åkt hem i sommar och sen åkt tillbaka hit för att studera, men det saknas det dock några 100 tusen för. Jävligt dyrt land att plugga i minst sagt. Ca 200 000 kr per år exklusive boende- och levnadskostnader för en internationell student... Väldigt trist att det ska ligga så långt bort också, hade inte känts lika jobbigt att lämna landet samt människorna i det om det låg Europa eller liknande.

I alla fall, just nu är framtiden rätt oklar och det är många beslut som måste fattas väldigt snart.Stressande, ångestfyllt och inte alls speciellt roligt.

Likes

Comments

Så nu är min familj hemma i Sverige igen, vet inte vart tiden tog vägen men vi har i alla fall haft det jättebra under deras besök!

Vår sista kväll ihop åt vi middag på Orbit 360° som är en resturang i Aucklands Skytower. Enormt fin utsikt och väldigt bra mat! Man får en 360° utsikt över hela staden från 190 meters höjd då restaurangen roterar ett varv i timmen.


Har varit väldigt kul att ha dem här - att ha kunnat visa några av de fantastiska platser jag besökt samt hur mitt liv sett ut de 6 senaste månaderna :)

Likes

Comments

5am i söndags anlände äntligen min familj på Nya Zeeland! Kändes så konstigt när det är något man väntat på och sett fram emot så länge. I alla fall, än så länge är det vi har hunnit med:

- Rundturer över närområdet

- BBQ hos min värdfamilj

- Middag med min pojkvän och hans föräldrar

- Några hikes (The mount, Piha beach och Mokoroa falls)-Heldag på Zoo med mina värdbarn- Weekend i Coromandel, en av mina absoluta favoritplatser här på Nya Zeeland.- Besökt Hobbiton där delar av The Hobbit filmerna och Sagan om ringen spelades in.- Och sist men inte minst en hel del strandhäng!Sen idag är mina föräldrar iväg i Rotorua med Elliots pappa som agerar vägvisare och tourguide, haha. Jag jobbar nämligen idag och jag tycker verkligen rotorua är ett ställe man bör besöka om man kommer hit. Så olikt resten av landet samt något annat ställe jag någonsin besökt! Sen efter idag har vi tyvärr bara två hela dagar kvar :/ Tiden har gått alldeles för fort för min smak.

Likes

Comments

Under vår trip till Rotorua provade jag för andra gången på White Water Rafting och jag måste säga att den här var tio gånger roligare än den i Queenstown! Förra gången tyckte jag det blev lite långtråkigt då och då men här skrattade och skrek vi konstant. Måste även säga att jag tyckte omgivningen var finare här.Nerför ett 7 meters vattenfall i en gummibåt - SÅ KUL

Testade även Zorbing för första gången och det var otroligt roligt. Man sitter alltså inne i en gigantisk boll och rullar ner för en kulle. Jag valde att göra det tillsammans med Clara och vi valde en sicksack bana. (Det fanns bara den en kortare där man rullar rakt ner att välja på)

Jag skrattade i princip nonstop hela vägen ner förutom i några sekunder när jag verkligen trodde jag skulle spy haha. Borset från det var det dock väldigt kul och jag är glad att jag gjorde det med Clara så man hade någon att greppa tag i när det var läskigt hehe. Skulle vilja säga att det känns som att man är i en tvättmaskin, inte för att jag någonsin varit i en men ändå ;)


Vi fick även prova på att bli överrullade av en zorb (?) men det gjorde rätt ont så don't try this at home.

Det här var i alla fall de två adrenalinfyllda aktiviteterna vi provade på under vår trip till Rotorua, gör förmodligen ett annat inlägget senare om vad mer vi gjorde och såg under helgen.

Likes

Comments