Om nästa exakt 12 timmar sitter jag på Landvetters flygplats och väntar på att få gå ombord på ett flygplan som ska ta mig till London. Från Londom ska jag sedan flyga vidare till Glasgow. I Glasgow väntar en bil som ska ta oss till en liten by precis utanför stan. Där ska vi bo i några dagar, jag och min far.
Vi har pratat om denna resa i flera år, och nu ska den äntligen bli av.
Min far har inte haft det lätt under sin uppväxt.. Som adopterad växte han under 60 och 70-talet upp i en prästfamilj i Skåne. Då han har något ADHD liknande beteende var han väldigt livlig under sin uppväxt, och det var ju såklart inte så uppskattat, så stryk var vanligt förekommande i hans hem. Som 15 åring fick han nog, packade sina saker och flyttade hemifrån. Han började jobba, tjäna pengar och vidareutbilda sig på lantbruksskola.
Men det har egentligen inte så mycket med detta att göra. Den 23 maj år 2011 fick jag för första gången träffa min riktiga, biologiska farmor. Min första tanke när hon klev av tåget var att hon liknade min far så otroligt mycket. Det var något nytt för mig, jag hade aldrig sett någon som liknade oss. Aldrig.
Min far är adopterad av den anledningen att hans mor, våren 1958 hade en affär utanför sitt äktenskap med en man ifrån Skottland. "Oturligt nog", blev hon gravid. 7,5 månader senare föddes min far i hemlighet på en privat avdelning på ett sjukhus någonstans i Sverige. Min farmor hade då hållt sin graviditet hemlig, eftersom hon då samtidigt var gift med en välkänd svensk radioprofil.
Detta fick vi reda på då, kvällen den 23 maj, 2011. Vi fick ett namn på en avliden man från Skottland som visade sig vara min farfar. Problemet var bara att hans namn är ungerfär lika vanligt som Anders Svensson är i Sverige... Men vi har letat nu, i snart 4 år, och vi har hittat mycket intressant.
Vi har forskat, hittat lite intressanta namn och platser som vi ska besöka.
Jag vet ärligt talat inte hur jag ska känna mig.. Denna resa kan ändra hela mitt liv.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag ligger just nu i en soffa i Laxå och ska strax sova. Den senaste veckan har spenderats i Arvika, tillsammans med Emma hos min mormor och norfar. Vi åkte ju som bekant a-traktor upp dit, vilket tog drygt 9 timmar då vi hade +23mil enkel väg.
Det har varit en otroligt rolig vecka, som avslutades med Hamnfest och konsert med Maskinen och Nause.
Imorse styrde vi hit, mot Laxå där Emma ska köra folkrace-cup i helgen. Kvällen har ägnats åt att besiktiga bil och lite sånt småpyssel.
Tänkte lägga in några bilder från våran resa, så hörs vi nån annan dag 😏😏Likes

Comments

Har idag hunnit med rätt så mycket. Träffad Emma och Tabitha, käkat lunch med Lina, sen tog vi en spontantur till hamnen i Mariestad 😏 Har också hunnit städa huset, tvättat och börjat packa inför min och Emmas roadtrip 😊😊
Helst av allt skulle jag egentligen bara vilja ligga i min säng och sova hela dagarna.. Det är få människor som jag orkar träffa och prata med just nu, och det gör så ont för det finns så mycket jag skulle vilja göra..


Likes

Comments

Har haft ett lite längre avbrott nu, och det har berott på att jag inte har mått så bra det senaste. Inte så jävla enkelt alltid, när man inte kan visa sina känslor inför andra människor.. Men nu vet dom som behöver veta, hur det ligger till, och jag hoppas verkligen att jag kan ge mig själv chansen att ta tag i problemen en gång för alla..

__________________________
Sedan jag uppdaterade sist har jag hunnit med rätt mycket grejjer.. Jobbat lite, målat klart köket (aka. mitt blivande vardagsrum), varit på StoChampionatet, umgåtts med underbara människor och rasat kopplingen på epan 😂
Imorgonbitti blir det tidig uppstigning för att ta ner växellådan, byta lamell och tryckplatta för att sedan (förhoppningsvis) få igång skiten igen..
Sedan skulle jag behöva tvätta.. Tvätta tvätta tvätta.. Så sjukt tråkigt, men ett måste. Ska börja packa till mitt och Emmas lilla äventyr/roadtrip till Arvika👌👌
Slänger in några bilder från de senaste dagarna 👌

Likes

Comments

Har hittils haft ett så sjukt bra sommarlov som spenderats med dom bästa man kan tänka sig. Startade veckan med middag på Mandy's med Elin, Rebecca, Adina, Ozzi och Billy, sen en fin kväll vid en ödetomt med Adina. Efter det blev de vakt av ridlägerkids på ridskolan, och i fredags var det trav på Axevalla som gällde. 2 placeringar och 6000 kr in till stallet 👍👍 Cruising i Askersund igår, vilket blev riktigt lyckad 😀😀 Idag har jag hunnit med en långtur med båda mina hästat, sedan blev de bad och allmänt tjöt med BillyBoii å compani..
Morgondagen bjuder troligtvis på lite målning 😊😊

❤❤
----------------
Likes

Comments

skål mina vänner! nä, inte riktigt så, men nästan. mig hittar ni just nu sittandes i min säng tillsammans med grym musik. har varit en sväng i mariestad med min far. hoppade in och fixade det sista till moas födelsedag, och eftersom jag vet att moa läser detta tänker jag inte säga mer... 😊😊 ikväll och inatt kommer jag befinna mig i en scania tillsammans med selma. ska bli riktigt kul!
igår fick jag reda på att jag kom in på mitt förstahandsval på gymnasiet - transport på vänergymnasiet i mariestad. vi kommer vara 17 stycken och jag är ensam tjej. det är både skönt men samtidigt lite konstigt efftersom det aldrig har varit så tidigare. men jag tror det blir bra 😊 jag känner ganska många av dom jag kommer dela klass med, så det känns helt okej ☺☺


Likes

Comments

Idag när vi satt ute och käkade middag kom en granne förbi och sa att han hittat en fågel som satt fast i ett taggtrådsstaket, så vi gick med honom dit och hjälpte fågeln loss. Det visade sig vara en Duvhök som trasslat in vingen i taggtråden. Han är så otroligt fin och tam, dock väldigt omtumlad.. Han bor för tillfället i Tottes box, och vi har döpt honom till Magnus 😂😂
Vi ska avvakta tills imorgon, och är han bättre då ska vi naturligtvis släppa ut honom, annars får vi lämna honom till någon som kan ta hand om honom ❤Likes

Comments

Som rubriken lyder - finns inget som är så skönt som att slippa och ljuga! Nu kan jag äntligen vara ärlig när folk frågar om det är bra med mig.
--------------------
Igår vankades det tjejkväll hos Emma, tillsammans med Linn och Moa x2. Vi grillade och hade det allmänt kul 👌😊 Idag tog vi oss en låååång sovmorgon och drog oss sen ner mot Töreboda och käkade pizza 😄
Eftermiddagen spenderades i Lyrsta hos Moa. Vi fixade lite med hennes tralla och sånt.

Imorgon kommer det hit lite folk då min far fyller år. Sen får vi se vad som händer 😊Likes

Comments

Denna vecka innehåller endel jobb, men också mycket annat. Just nu väntar jag på att Lina ska komma hit, så ska vi köra Giganten och Adina. Väntar även på att veterinären ska höra av sig då vi ska ta blodprov på alla hästarna.. Blev så att jag fick stanna hemma från Norrköping och jobba här hemma istället. Men de känns rätt så bra ändå 👌
På torsdag vankas det tjejkväll med mina brudar, och på fredag bär det av till frugan för att pilla lite a-traktor ☺

Likes

Comments

Har haft en underbar midsommar tillsammans med min fruga i Mariestad 👌 Det började med grillning med Moa, Anton och Ruben hos Anton, sen framåt 10-tiden på kväll drog vi oss in mot stan för å hitta nå kul folk å tjöta med, vilket vi gjorde. När vi drog oss tillbaka till Anton hade klockan hunnit passera både 2 och 3, tror inte vi gick och la oss före 4.. 👏 Midsommardagen blev rätt chill med lite filmtittande innan jag drog mig hemåt igen.

Likes

Comments