Sådär klockan noll sju en söndagsmorgon, när hela Östersund sover och jag precis har klivit av mitt nattpass på Statoil så har jag en av mina absoluta favoritstunder på dagen. Då tar jag med mig en kaffe från jobbet, åker ner och sätter mig under bron och sätter igång någon mysig playlist. Där sitter jag ett tag, tittar på hundägarna som tar sina morgonpromenader, de festklädda människorna som är påväg hem efter nattens äventyr och småbarnsföräldrarna med sina barnvagnar som låter dagens första solstrålar värma. Just där och då är vår lilla stad väldigt fin, även om jag annars nuförtiden mest är sugen på att bege mig härifrån.

Likes

Comments

En av min kära småbröder sommarjobbar på Jamtli Historieland. Där gestaltar han herr Andersson från 1885 som sköter stadens karusell, gör sockervadd och cyklar på för höga cyklar. Så för någon dag sedan tog jag med mig min andra lillebror och min mor för att trotsa vädret och hälsa på. Det grå vädret hindrade oss inte från att dra på smilbanden, särskilt inte när jag och mamma visade för alla besökare att ålder bara är en siffra när vi satte oss i karusellen. Sådan mor sådan dotter...

Likes

Comments

I Edsåsdalen, mitt älskade paradis.

Likes

Comments

Jag bjöd in Inez till sommarmiddag och iskallt rosé på min balkong, givetvis var hon inte sen att tacka nej. Under kvällen följde ett sms från Petter som tog oss till en hemmafest hos casa de Gisterå med helt nya bekantskaper. Matilda anslöt sig senare och fy fasen vad roligt vi hade. Det är verkligen något särskilt med dom där sommarkvällarna.

Dagen därpå for samma gäng till Önsjön för att bada bort baksmällan och det tog inte lång tid innan någon kom på den briljanta idén att göra en favorit i repris på kvällen innan. "Man måste ju ta tillvara på dom dagarna solen faktiskt är med oss." Helt rätt tyckte vi andra och kvällen började med grillad lax och öl, fortsatte senare med dricklekar på Marités terass och avslutades med att strosa runt längs Östersunds gator tills solen gick ner.

Utöver det har jag hunnit njuta av hur vackert Jämtland faktiskt kan vara på sommaren, det glöms lätt bort under det halvår av mörker som vi har innan juni-juli-augusti tar fart. Och så har jag tagit mitt pick och pack och blivit Frösöbo. Jag flyttar in i Fridas nya lägenhet över sommaren och det känns helt fantastiskt. En första inflyttningsfest stod på schemat i onsdags, men då Frida inte var hemma var det jag, Gustaf, Petter och Matilda som fick premiärlaga första festmåltiden, tömma första vinboxen och krascha första vinglaset klockan 02:30. Sånt där som hör till liksom.

Likes

Comments

Lite solsken, ett gäng picknickfiltar, några öl, fina vänner och ett par engångsgrillar. Kan det bli annat än en bra kväll?

Likes

Comments

Det var konstigt nog soligt i Östersund gårdagen till ära och man satt helt plötsligt på en buss full med glada CA-iter och sjöng allsång. Det var studentmottagning efter studentmottagning och det var tårar, tal, skratt och kramar. Och man dansade och skålade och sjöng och hela livet var bara fint. Och gamla vänner var hemma igen och man pratade igenom allt man missat i varandras liv och så dansade man lite till innan man delade en cigarett klockan halv fyra på morgonen strosandes längs stadens gator till någon efterfest någonstans. Och man var barbent hela natten utan att frysa och man mådde bara så himla, himla bra.

Likes

Comments

En throwback till en av de absolut roligaste veckorna förra året. Älskade Bråvalla. Om tre veckor befinner vi oss återigen på det där leriga flygfältet i Norrköping. Jag kan inte vänta.

Likes

Comments

Morsdagsrosorna och en tisdagstrött Helena efter fyra nattpass på rad.

Idag strosar jag stadens gator vid Matildas sida, dricker latte med Victor på torget och pratar om livet. Jag drömmer om en höst i en helt annan stad än Östersund och jag packar ner extra filtar i väskan för att klara en grillkväll då termometern inte ens närmar sig 10 grader celsius. 2:a juni var det va?

Likes

Comments

Nu är det snart tre veckor sedan som jag landade i Sverige efter en månad på resande fot i Thailand, och jag har verkligen hunnit med massor. Inte mindre än tre stycken 20-årsfiranden har checkats av, ett med ballonger, mousserande och skratt, ett med en överraskningsfest i ett pyntat partytält och ett med klackarna i taket och finbesök av bråvallakompisar. Jag har hunnit med några för många koppar kaffe på Urban Arts och så har jag äntligen köpt Bråvallabiljett. Musik, dans, skratt, lera och camp sweg, snart ses vi igen!

Jag har brunchat tillsammans med mitt älskade gymnasietjejgäng och jag har satt igång med min nattjänst på Statoil. Jag har fällt tårar av stolthet under cirkusens föreställning och jag har myst massor med mina tre finaste flickor, tack för att ni är ni och vi är vi. Jag har planerat en flytt tillsammans med en bästa vän och jag har blivit bjuden på hotellfrukost av min lillebror. Så jo, livet är fint, trots att jag har fått lära mig den hårda vägen vilka människor som faktiskt går att lita på och att våren knappt har hittat till Östersund.

Nu: Mot temys och festivalplanering.

Likes

Comments