Header

Idag är det 20 dagar kvar vilket är helt underbart men samtidigt skrämmande. Hur ska man hinna med allt innan man flyttar? Ska verkligen försöka umgås så mycket jag kan med vänner och familj nu innan jag flyttar.

Förra veckan träffade jag min fina vän Linnéa, var så mysigt att träffas igen. Och igår träffade jag Lovisa, såå mysigt!! Vi åt sushi först innan vi begav oss hem till henne för att ge oss ut och ta lite bilder med hennes kamera. Såå himla kul!!

Jag ska köpa en ny kamera att ta med mitt till USA. Vill ha en liten smidig systemkamera, har kollat lite men har inte bestämt något än. Om du har tips på någon bra kamera, så får du mer än gärna kommentera det!!

Här kommer lite bilder från senaste tiden :)


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu är det mindre än en månad kvar på svensk mark. Vilket känns helt sjukt. Nu börjar man fatta att det är på riktigt och att man faktiskt snart ska flytta. Det är så mycket olika känslor kring flytten. Jag är så taggad för att jag får den här chansen att spendera ett år hos en fantastik amerikans familj. Jag är så stolt över mig själv att jag tog tag i min dröm om att bli Au pair. Att inte låta det bli bara en dröm utan att det kommer bli min verklighet. Samtidigt som jag är så taggad är jag även väldigt rädd. Det är super läskigt att bara bege sig hemifrån, helt själv till ett helt nytt land. Men jag vet att detta kommer förändra väldigt mycket till det positiva och att jag kommer stärkas otroligt mycket som person. Vilket jag ser framemot.

Jag kommer uppdatera här under hela resans gång, så om ni vill ha en liten inblick i hur mitt liv på andra sidan atlanten ser ut så är det bara att följa.

Här kommer lite bilder som jag och min syster tog igår :)

Likes

Comments

Idag har jag varit i Stockholm och varit på ambassaden får att få mitt visum. När jag kom till ambassaden träffar jag upp Amanda, en tjej som jag lärt känna på sista tiden. Vi kommer flyga tillsammans från Arlanda och även bo 20 min ifrån våranda i Boston vilket kommer bli jättekul. Själva ambassadbesöket gick bra bortsett från att det var såå mycket kö. Jag var såå nervös för mötet innan men kan säga till er som ska dit att det är ingenting att vara orolig för. Den så kallade intervjun var på tre frågor och till mig frågade de: Vart jag ska bo, hur många barn jag ska ta hand om och hur länge jag har tänkt att stanna i USA. Inte svårare än så.

Efter Ambassaden gick vi till Cultural Cares huvudkontor på lite mingel och workshop. Var verkligen så kul att få träffa alla på kontoret eftersom man haft så mycket kontakt med dem. Var kul att få ett ansikte på alla man ringt och ställt tusen frågor till de senaste månaderna.

På huvudkontoret träffade jag även massa andra tjejer som kommer åka som Au pairer ungefär samma tid som mig och även vissa samma datum. Känns så skönt att ha ett litet kontaktnät innan man åker. Jag träffade en tjej som kommer bo i samma område som mig och vi kommer även åka samma flyg så det var superkul.


Jag har iallafall en en toppen dag i Stockholm. Och det är en så stor lättnad att visumet är färdigt och klart......äntligen.

Likes

Comments

Jag kommer i detta inlägg svara på lite frågor kring au pair livet och mina förväntningar osv. Tänker att detta kan vara kul för andra att se men även för mig själv att kolla tillbaka på.

1. Varför ville du bli en au pair?

Jag ville blir en au pair eftersom jag alltid älskat att resa. Jag älskar även att ta hand om barn. Jag tycker att hela au pair programmet är en perfekt combo för mig eftersom jag både får ta hand om barn och även uppleva en helt ny kultur.

2. Varför valde du att åka till USA?

Jag har alltid pratat om att jag vill besöka och resa i USA. Så USA var ett självklart val för mig.


3. Vilken organisation åkte du med?

Jag åker med Cultural Care och är väldigt nöjd än så länge.


4. När började du ansöka?

Jag påbörjade min ansökan efter jul och blev klar i mars. Sedan hittade jag min familj i Juni.


5. Hur mycket barnerfarenhet har du?

Den mesta barnerfarenheten har jag fått från när jag tagit hand om mitt lillebror. Han fyller snart 3år och jag har tagit hand om honom dagligen sedan har var nyfödd. Jag har även varit gymnastik tränare för barn i två års tid. Sedan har jag även jobbat extra på dagis, så barntimmarna var inte så svårt att få ihop.


6. Nämn tre saker du är rädd för?

Det jag är mest rädd för att hemlängtan, jag vet att detta kommer bli de absolut tuffaste för mig eftersom jag har en sån nära relation till min familj.

Sedan tror jag att det kommer vara jobbigt i början att lära sig leva i en annan kultur och ett annat land. Tror det kommer bli tufft att i början komma in i vardagen och känna sig hemma.

Det sista som oroar mig är att jag inte ska trivas i familjen. Jag känner verkligen att jag har hittat min drömfamilj men samtidigt finns det en liten del av mig som tänker att jag kanske inte kommer trivas. Detta tror jag alla au pairen känner innan de åker iväg.

7. Vad förväntar du dig från året i USA?

Jag hoppas och tror att jag kommer ha "mitt år" i USA. Jag vet att jag kommer utvecklas så mycket som person och bli så mycket mer självständigt. Jag ser framemot att se nya saker och uppleva en för mig helt främmande kultur. Jag ser också framemot att bli en del av en amerikans familj..


8. Vad kommer du sakna?

Jag kommer såklart sakna min familj och mina vänner mest.

9. Hur ser din värdfamilj ut?

Min värdfamilj är en hel-amerikansk familj som består av en mamma, en pappa och tre små flickor. Tjejerna är 6, 4 och 1 år gamla. Familjen har även två hundar. Familjen är jätte omtänksamma och är verkligen måna om att jag ska få ett så bra år som möjligt. Vi har mycket kontakt nu innan jag åker för att lära känna varandra mer. Jag får hela tiden foton skickade till mig på flickorna och de är så otroligt söta. Familjen är ganska laid back, vilket jag tycket är skönt. De är en familj som hittar på mycket saker och gillar att resa, vilket stämmer överens om vad jag gillar.


10. Vad vill du göra efter när du kommer tillbaka efter sitt år?

Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag vill göra när jag kommit hem, kanske börja plugga igen eller fortsätta jobba.


11. Vad vill du se i USA?

Vad vill jag inte se??! Jag vill verkligen försöka se så mycket som möjligt och uppleva så mycket jag kan, Jag har tänkt att göra en buckeklist som kommer komma upp här på bloggen.


Vad är dina mål med tiden i USA?

Mina mål är att utvecklas som person och verkligen ta ett steg utanför min comfort zone. Även att bli bättre på engelska och att träffa nya vänner och lära känna andra au pairer från hela världen.


13. Hur kommer du hantera kulturella skillnader?

Jag gillar att lära mig andra saker och få uppleva hur andra människor lever och hur deras kultur fungerar men jag tror att detta kommer bli tufft i början. Jaa är van vid svensk kultur så det kommer bli en utmaning att känna sig hemma i en helt ny kultur. Men jag kommer åka dit med öppna armar sedan tar vi det där ifrån.


14. Vad säger din familj om att du ska åka?

Min familj är väldigt stöttande i min beslut om att åka som au pair. Jag vet att det tycker det är extremt jobbigt att jag ska iväg men de stöttar mig och är väldigt glada att jag får denna möjlighet.


15. Vad ser du framemot mest?

Min personliga utveckling. Och att få bo hos en amerikansk familj och lära mig så mycket nytt.

Likes

Comments

Nu var det ganska längesedan jag uppdaterade här. Men jag har haft så himla mycket på sista tiden. Jag har dansat bal, tagit studenten och börjat förbereda mig inför flytten till USA. Så nu har jag skickat in de mesta av alla papper och idag var jag på en läkarundersökning. Det är sååå otroligt mycket papper att fylla i och skicka hit och dit. Nästa vecka ska jag till ambassaden på intervju, vilket är lite små nervöst. Men det kommer nog gå bra.

För en vecka sedan fick jag ett paket från familjen i Boston. Jag blev såå himla glad, och familjen är helt fantastisk. Jag tror verkligen att jag har hittat världens bästa värdfamilj. De är så gulliga och de vill verkligen göra mitt år till det bästa, jag känner mig så lycklig att få flytta och bo hos dem ett år.

Men jag känner samtidigt att man börjar få lite panik över att det endast är 46 dagar kvar tills jag flyttar ifrån hela mitt liv typ. Men jag är såå taggad samtidigt som jag tycker det är super läskigt. Men det kommer bli så bra, det är jag säker på.

Likes

Comments

Asså kan inte förstå att jag skriver detta inlägg, känns så sjukt overkligt. Jag har i alfafall nu blivit matchad med en helt fantastisk familj från Boston. Allt känns så sjukt rätt och familjen är såå bra. Jag vet att det var längesedan jag skrev något här men jag ska vara ärlig och säga att jag har inte orkat. Min matchningsprocess var såå lång och så jobbig så att den är slut nu känns underbart.

Jag kommer flytta till en familj men tre små flickor på 6, 4 och 1år gamla. och två hundar. Känns verkligen så himla bra. ville bara skriva ett snabbt inlägg och berätta vad som hänt. ha det bäst!!! puss

Likes

Comments

Bor: 20 min från San Francisco, Kalifornien

Familj: Mamma, Pappa, Pojke(4år), Pojke (1år), hund

Denna familj har jag precis Skypat med och det var super härliga. Verkligen genom snälla och var jättetrevliga. Känns även här som om vi kan bli en bra match, denna familj ska jag prata lite mer med över Skype i veckan.


Likes

Comments

Bor: San Diego, Californien

Familj: Mamma, Pappa, Pojke(1år) hund.

Denna familj har jag Skypat med två gånger nu och jag gillar verkligen denna familj. Vi verkar ha samma intressen och värderingar. Känns superbra, jag ska få skypa med deras nuvarande Au pair nu i veckan så vi får se hur det går. Men just nu känns det som om vi kanske kan bli en bra match i framtiden. Sååå lycklig.

Likes

Comments

Bor: Gig Harbor, Washington

Familj: Mamma, Pappa, Pojke (4år), Flicka (2år) och bebis påväg.

Har mailat lite med mamman och tycker denna familj verkar vara super gulliga. Så vi får se om vi bokar ett Skype- möte i framtiden.

Likes

Comments