Header

Idag har jag jobbat från 7-5, så det har varit en lång dag. Men det har gått bra, jag fick häll på morgonen då min värdpappa tog de stora barnen till skolan, vilket var jätteskönt. Sedan har jag haft Lucy fram till fem, hela dagen har gått så himla fort, sista timmen var lite långsam annars har dagen flugit förbi. Vilket har känns skönt. Idag har jag och Lucy bara haft en hemmadag, eftersom det börjar bli så pass kallt ute så var vi bara inne och hade det mysigt idag. Vi gick ut på en långpromenad på förmiddagen innan hon skulle sova vilket var jätteskönt. Annars har vi bara varit inne och lekt hela dagen.

Är såå taggad för helgen då jag ska gå i skolan och läsa min första kurs på college, vilket ska bli jättekul och så himla häftigt.

//Alice 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har varit en superbra dag. Jag jobbade några timmar på morgonen och när jag slutade fixade jag mig iordning och åkte till Lovisa. Vi bestämde oss för att åka in till Boston och bara gå runt och shoppa lite. Blev en jättemysigt eftermiddag. Vi mötte även upp Ellie (en annan au pair) inne i stan, vilket var jättekul. Det blev en hel del shopping för mig del, jag tänkte visa det i ett annat inlägg. Men kände att jag förtjänade lite shopping efter denna veckan.

Hoppas ni får en bra Måndag, kram

De har fått in så mycket jul överallt, och vi hittade en jättemysig butik full med julkänsla och så mycket julsaker. En typisk amerikans julaffär, med saker exakt överallt.

//Alice 

Likes

Comments

Kan inte förstå att jag redan varit här i 90 dagar. Om 10 dagar har jag varit hemifrån i 100 dagar. Känns helt sjukt. Idag jobbade jag hela dagen och för att vara helt ärlig var det en lång och ganska tuff dag. Så fort jag slutade åkte jag över till Lovisa och hängde där i några timmar. Bara få prata av sig och umgås med henne betyder allt. Denna veckan har varit bra men har jobbat mycket och allt har varit ganska mycket helt enkelt. Alla har vi dom dagarna.
Imorgon jobbar jag fram till 12 sedan ska jag och Lovisa åka in till Boston, det ska bli jättekul.
Och så hoppas jag att nästa vecka blir lite lugnare för min del.
Godnatt och vi hörs imorgon :)

//Alice 

Likes

Comments

Jag blir så himla inspirerad av att sitta och bländar och kolla massa bilder på tex pintrest. Så tänkte bjuda på ett litet collage jag gjorde med inspirations bilder från pintrest. Har ni någon speciellt som inspirerar er och får er på bra humör?

Hoppas ni får en superbra Lördag, kram

//Alice 

Likes

Comments

Här är några utav det inköpen jag gjort på sista tiden. Tänkte att du kunde vara kul att se.

Jeansen och Bootsen är från primark

Läppglansen är från NYX i färgen LG122 NEUTRAL



//Alice 

Likes

Comments

Idag har mina värdbarn varit hemma från skolan då det imorgon är Veterans Day , vilat är en dag man hedrar alla som varit med i krig och kämpat för USA. Så idag är typ alla lediga. Jag jobbade från 9-12 vilat var superskönt att få typ hela dagen ledig. Så när jag slutade mötte jag upp Maja och vi gick och åt lunch, vilat var mysigt. Efter de gick vi och köpte en kaffe och bara satt och pratade vilket var supermysig.

Lite bilder från min dag.

//Alice 

Likes

Comments

Dagens humör/mående: Har precis vaknat och är på ganska bra humör. lite trött bara.

Dagens borde: Jag borde åka och träna idag.

Dagens smink: Mitt vardags smink som består av mineral conceler och foundation, ögonbryn, mascara och contour.

Dagens frisyr: Halva utsläppt, halva uppsatt.

Dagens klädsel: Jeans och en tröja

Dagens materiell vill ha: Mer kläder, behöver verkligen utöka min garderob.

Dagens fundering: hmm, vad jag ska göra ikväll.

Dagens beroende: Läppbalsam, nu när det börjar bli kallare ute så är läppbalsam min bästa vän.

Dagens tråkigaste: Dagen har startat bra så jag vet inte vad som blir tråkigast.

Dagens längtan: Till Söndag, då jag blir ledig och kan hitta på nått kul med Lovisa.

Dagens planer: Idag jobbar jag rån 9-12, efter det kommer Maja till mig och vi ska ut och äta lunch, sedan vet jag inte vad som händer borde ta mig iväg till gymmet.

Dagens låt: Perfect med Ed Sheeran

//Alice 

Likes

Comments

Nu har verkligen hösten kommit hit på riktigt vilket känns sådär. Det vände verkligen över en natt, från att ha varit varmt till att vara kallt. Så nu har höstjackan börjat användas.

Idag jobbade jag från 9-12, vilket gick hur bra som helst. Jag tog med Lucy ut på en lång promenad, vilket var så skönt. sedan var vi ute i trädgården och lekte ett bra tag innan jag slutade.

När jag slutade vid 12 åkte jag till Brookline, som ligger ca 40 minuter från mig. Där mötte jag upp Sanna, vi hade lite kontakt innan vi åkte hit men har inte träffats innan. Så vi gick och tog en kaffe och bara pratade, vilket var supermysig. Kul att lära känna nya au pairer.

Ville även visa er, för några veckor sedan tog jag och min värdfamilj familjebilder. Jag ville bara visa eftersom vi fick hem dem i veckan.

//Alice 

Likes

Comments

Jag tänkte svar på lite frågor om hur det är att jobba som Au pair och lämna allt och flytta till ett helt nytt ställe, hoppas ni gillar det.

Kram

Varför bestämde du dig för att åka som Au pair:

Att åka som Au pair har nästa alltid varit självklart för mig. Jag har alltid vetat att jag ville resa efter jag gått ut gymnasiet, då jag kände att jag behövde komma iväg och se något nytt. Jag får faktiskt tacka min mamma som först introducerade mig till au pair grejen. Jag har alltid tagit hand om barn, ända sedan jag var liten. så att åka som au pair var ett perfekt mix av att resa och jobba med barn.

Är au pair jobbet som du förväntat dig:

Både ja och nej skulle jag säga. Jag hade nog förväntat mig att själva jobbet skulle vara lite lättare än vad det faktiskt är. Att ta hand om tre barn 10 h om dagen kan vara ganska påfrestade vissa dagar. Men jag älskar mitt jobb och ångrar inte en sekund av att jag valde att åka.

Hur är det att bo hos en värdfamilj:

Detta kan vara väldigt jobbigt för vissa och vissa tycket inte alls att det är något speciellt. För mig var det väldigt jobbigt i början, att flytta in hos en främmande familj är väldigt läskigt. Innan jag kom hit så bodde jag hemma, jag har alltså aldrig bott helt själv vilket också gör att det ibland kan kännas lite ensamt. Hemma så känner man sig 100% sig själv och helt hemma. Jag börjar nu efter några månader här även känna mig hemma här. Mitt hem och min familj i Boston kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Jag har haft väldigt tur med värdfamilj, redan från första dagen har jag känt mig som en i familjen. De var varit super stöttade och hjälpt mig så mycket längst vägen.

Hur är det att jobba och bo på samma ställe:

Detta är något man kanske inte alltid tänker på, men när man jobbar som Au pair så jobbar man och bor i samma hus, vilket är ganska speciellt. När man efter ett jobbpass har tagit hand och umgåtts med barnen hela dagen, kan det vara så skönt att bara gå upp på sitt rum och vara för sig själv en stund. Jag försöker att hitta på mycket saker, både när jag jobbar och är ledig, så man inte blir "fast" i huset. Men det är väldigt speciellt att jobba på samma ställe som man ska vara ledig på.

Vad är det bästa med att vara här:

Jag skulle nog säga typ allt, jag älskar mitt jobb och att jag får en mix av allt. Jag får resa, jag får ta hand om barn och se de utvecklas. Jag får lära mig en helt ny kultur och förbättra min engelska, allt på samma gång.

Vad är det jobbigaste av att vara här:

Jag skulle nog säga att man känner saknad så mycket. Jag saknar alla där hemma väldigt mycket. Men nu efter tre månader här saknar man hemma på ett annat sätt. I början kunde jag gråta och vara väldigt ledsen medan nu saknar jag de fortfarande men inte på samma sätt. Jag har lärt mig se allt jag har här och allt jag får uppleva här som jag aldrig skulle få uppleva på hemma. Och det gör att man blir mer tacksam åt att man får chansen att åka iväg så här.

Hur går det att prata engelska:

Detta var någonting som jag faktiskt inte var orolig för innan, Jag har aldrig varit bäst på engelska men reda när jag gjorde mina intervjuer för jobbet på engelska så visste jag att språket inte kommer vara så svårt. Och man utvecklar språket så otroligt mycket varje dag, och känslan när folk säger att det trodde att man är amerikan får mig att le lite extra.

Vad vill du göra när du kommer hem:

Mitt mål när jag kommer hem är att såsmaning om flytta till egen lägenhet. Men innan jag flyttar ska jag bo hemma och njuta av att ha familjen nära.

Jag vet att mitt au pair år kommer förändra mig mycket positivt som person, och jag är så stolt över mig själv att jag var modigt nog att ta min dröm och göra den till min verklighet. Och jag är så tacksam till min värdfamilj här, de kommer alltid vara min andra familj.

English:

I have decided to answer some questions of how it is to work as an Au pair, to leave everything behind and move to a new place. Hope you enjoy reading.

Best

Why did you wanted to become an au pair?

To work as an Au pair has always been something I wanted to do. After my graduation I was sure that I wanted to travel somewhere because I felt that I needed to see something new. And I have to thank my mom for intrudes the Au pair thing for me. And I have from a young age taking care of children, so to move and be an Au pair was a perfect mix for me.Ii got the opportunity to travel and work with kids all at the same time.

Did you expected the au pair work to be the way it is:

Both yes and no i would say. To be honest, I expected the work to be a little bit easier then It is. To work with 3 kids 45hours per week can be hard sometimes. But I love my job and I have never regret my decision to come here.

How is it to live with a host family:

For some people this is very difficult and for some its not a big deal at all. For me I would say that in the beginning it was pretty different. Because you are used to live in you home with your family and now you are going to live with an other familj in an other country, of course its hard in the beginning. But my home and my family here in Boston is always going to have a special place in my heart. I'm very lucky that I have the host family that I have, from my first day here they made me feel like a part of the family. And they are super nice and very supportive. They are the best.

How is it to live and work at the same place:

This is something that you may not think about but when you work as an au pair you live and work at the same place. Sometimes after a workday when you have been taking care and been with the kids all day, its nice to just go to your room and be by yourself for a while. I try to always make plans during the day, both when I'm working and when I'm off just to get out of the house for a while. To work and live at the same house hasn't been an issue for me, I think its because my host family are very respectful and they understand if I sometimes need to be by myself. But it is pretty unique to work at the same place that you are off in.

What's the best thing about being here:

I would say like all of it. I love my job and I love the mix of everything. I travel and I take care of my girls and see how they develop. I get the opportunity to live in an other culture and improve my english and grow as a person all at the same time.

What's the hardest think of being here:

I would say that you always miss your family. I miss my family and friends a lot. But after 3 month here I miss them in an other way. In the begging I was sad and was very homesick but now I miss them to but in an other way. I have learn to see everything I have here and everything I experienced here that i never could have done at home. And thats makes me very grateful for this opportunity.

How is it going with the english:

To be honest I wasn't that nervous about the language part. In the beginning when I did all the intervjus to get the job, i felt pretty confident with the english even if I never been the best at English. And I improve your english so much every day and I become more and more confident.

What do you want to do when your Au pair year is over:

My goal when I came home is to get my own apartment. But before that I'm going to live at home and just enjoy to be around my family again.


I know that my au pair year is going to change me a lot in a positive way. And I'm so proud of myself for being brave enough to take my dream and made it into my reality. And I'm super grateful for my host family here, they will always be my second family <3

//Alice 

Likes

Comments

Idag är det min tre månaders dag här. Förstår inte hur fort tiden går, allting bara rullar på och känns inte som om jag varit här i tre månader redan. En fjärde del av mitt år är över, vilket känns helt sjukt. Här kommer min månadsuppdatering.


Highlights från månad nummer 3:

  • Bostonian Bachelorette party, vilket motsvarar en svensk möhippa, det var en sån häftig upplevelse. Så kul att få vara med och se hur man firar i USA. Jag är så tacksam att jag fick vara med på det, och det var så kul att få spendera lite tid själv med min värdmamma.
  • När jag fick paket hemifrån, alltså åh vad glad jag blev!! Är så tacksam för alla därhemma som hör av sig och bryr sig så mycket om hur jag har det här.
  • När jag åkte till Blue Hills med Lovisa, Maja och Madde, det var en sån bra dag.
  • Halloween, min första stora högtid här i USA, vilket var så himla kul. Och det var så kul att få fira den med både min värdfamilj och med Lovisa.

Jobbigaste med denna månad:

  • Helt ärligt så vet jag inte riktigt vad som har varit jobbigas denna månad, jag har faktiskt inte haft så mycket hemlängtan denna månad vilket känns så himla skönt.

Detta har jag lärt mig under månad nummer tre:

  • Som jag skrev på månad nummer två så känner jag att jag utvecklas så mycket hela tiden, jag blir säkrare och säkrare i min roll som Au pair. Och jag har utvecklas så mycket som person med, även fast det kan vara svårt att se själv ibland. Men jag vet att jag utvecklas mycket på en personlig nivå.

Skillnader jag märkt mellan USA och Sverige denna månad:

  • En grej som jag tänk på denna månad är att här i USA använder man så mycket kontanter. Kontanter är mycket vanligare än att man betalar med kort här. Tillskillnad från Sverige då man aldrig längre använder kontanter typ.

Kontakten med flickorna varit:

Denna månad har kontakten med flickorna varit bra, jag har känt att flickorna (speciellt mellanflickan) testar mina gränser mycket mer nu. Det börjar känna sig mer bekväma med mig och de gör att de har testat mina gränser mer än innan. Men det är sån man får ta när man jobbar med barn.

Nästa månad vill jag spendera såhär:

Fortsätta som denna månad, men att umgås mycket med vänner men sedan även spendera tid med min värdfamilj.


//Alice 

Likes

Comments