Alla känner en utsatt men ingen känner en förövare. Det är hemskt , hemskt att se hur ALLA ens tjejkompisar blivit utsatta för dessa vidriga män som tar sig friheten att förnedra och trakassera. Men jag blir tyvärr inte förvånad , just för att ALLA tjejer har blivit utsatta och för oss är det numera som en vidrig vardagsmat att bli catcallad , tafsad på av främlingar och förnedrade och uteslutna på jobbet pga att vi är just det.. kvinnor. Och hur kan detta ha normaliserats så pass mycket i vårat samhälle som det faktiskt har gjort? Ingen reagerar eller lyssnar och ALLT ansvar ligger på tjejen. Hur fan är det moraliskt rätt? Det ska inte spela någon roll hur en tjej är klädd eller om hon ger så kallade " utmanande blickar ". INGEN människa har rätten att ta ifrån en annan människa dess val och friheter till sin kropp ! INGEN

Snälla Backa varandra och ta hand om varandra. KRAMAR
#meetoo

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I denna dokumentär / serie på Sveriges Radio ovan så medverkade min vän Afshin o mamma Anna . Afshin flydde från Afghanistan och kom till Sverige i slutet på år 2015( inte helt säker), han flydde alldeles själv och har med bland annat min familj lyckats bygga upp otroligt fina band. Dem pratade om vilket fint band dem byggt upp trots alla fördomar och tvivel och hur skönt det är för någon som har så lite trygghet att hitta just det Stabilitet och trygghet i någon person eller flera liknande familj.
Jag har lärt känns Afshin nu under ca ett års tid. Jag har flera gånger blivit slagen av vilken stark ung man han är. Det han har gått igenom i sitt liv är något vi drömmer våra allra mörkaste mardrömmar om här i Sverige och trots det så har han fortfarande ett världsfint leende på läpparna och är en alldeles FANTASTISK person. Jag tycker alla ska lyssna på detta Korta-korta avsnittet eller få kunskap på annat håll. Gå på språk café , försök att lära känna dessa fina människor och BYGG upp dina kunskaper kring detta osv..
För om det är något jag är trött på så är det åsikterna kring flyktingfrågan ... Jag förstår inte hur människor klarar av att vara så själviska , saknar dem medkänslan totalt eller? För mig är det och kommer alltid vara en självklarhet att alla som flyr från bomber och krig är varmt välkomna och att alla dem som går emot detta kommer för mig alltid vara hjärtlösa individer. Hur skulle du Känna om det var du som var utsatt , skulle du uppskatta att folk blickar bort eller låtsas inte höra. För världen är i slutändan likadan överallt , det finns skog hav och sjöar men bara för att man har tur eller otur så föds man i ett visst land, land som några människor lång långt tillbaka i tiden hittat på. Jag inser mer och mer hur jävla lyckligt lottad jag är och jag tycker att flera borde inse det och börja lyfta ett litet finger för att ta vidare våran medmänsklighet och sänka alla fördomar. Behandla andra som du själv vill bli behandlad

Kärlek

Likes

Comments

Resa

Wow wow vad jag njuter just nu.. är nämligen ute på en ö med pappa strax utanför mitt landställe. Vi ligger och solar på klipporna och fullständigt njuter. Det är skönt att äntligen få slappna av lite och njuta av stillheten. Jag kom fram till landet igår när pappa hämtat mig på tåget i Nässjö efter ca 3 tågbyten för att ta sig hit .. tricky. Men hursomhelst så var resan mer än smidig från GbG och tiden passerade fort.
Tvådagars - visiten i Göteborg var super mysig och underbar. Vi gick på Håkan konsert , åt mysigs middag och sjävklart shoppade vi lite också. Håkans konsert var fantastiskt och trots att vi hade sittplatser ( satt självklart inte ner ) så lyckades även vi fångs känslan något enormt!
Så sjävklart var konserten fullständig underbar och jag var själv lite smått kritisk till Håkan innan men kan ärligt säga att min åsikt snabbt ändrades då jag såg 65000 människor fullständigt leva för honom dem 3 timmarna på Ullevi. 
Själva staden Göteborg imponerade tyvärr inte allt för mycket på mig men men.. det fanns varken speciellt många bra restauranger eller mysiga caféer. Dock så kan jag inte Göteborgs stad utan och innantill så det finns stora möjligheter till att jag inte hittade dem mysiga och sevärda områdena., men själva city var ingenting att hänga i julgranen enligt mig. Men har som sagt haft en väldig mysig och häftig helg med min fina fina vänner..

Här är lite bilder från Göteborg
KRAM

Likes

Comments