Header

Ja tänk vad mycket roligt man skulle hunnit med! Just nu känns allt bara trist och tråkigt. Jag älskar mitt jobb och jag tycker om de jag gör. Men att åka samma karusell vecka för vecka.. De är inte min grej. Jag gillar att ha struktur på grejer, men när det inte händer något annat blir de lätt trist. Jag är så rädd att fastna i en vardag som en helt vanlig svenne. Nej tack. På något sätt måste jag bryta denna cirkel och våga göra fler saker annorlunda.

Tänk om man hade haft sådär åtta timmar efter jobbet när man bara kan vara hemma och fixa allt de vardagliga? Både handla, laga mat, städa, handla kläder eller bara vara? Finns så mycket som tiden inte räcker till.
Imorgon slutar jag iallafall 12.30 så min förhoppning är att vara klar i stallet vid 17 tiden så kan jag åka hem och försöka umgås med Zacke lite. Kan inte vara lätt att vara tillsammans med någon som nästan aldrig är hemma och när man väl är hemma så är de läggdags. 😔

På fredag hoppas jag kunna och träna för Christian igen, nu var det ett tag sen eftersom jag var utomlands och han varit i flyinge osv. På söndag är de programridning på Ranneberga gård på Tjörn. Jag har med Delphi och vi ska rida igenom MSV:B2 inför tävlingen i Lysekil den 5 November.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Delphi trivs inte på träns, hon går mycket bättre på kandar. Jag har testat många olika bett för att se om de ska göra någon skillnad, men hon bara spänner sig och kör upp huvudet, halvhalterna går inte igenom överhuvud taget.
Däremot när kandaret kommer på.. Då är det en helt annan häst. Inte ens en tendens till att köra upp huvudet och strejka?
Jag har pratat med tränare vad som skulle kunna vara problemet, vad jag ska ha för träns och bett för att få henne att slappna av. "Det är bara att acceptera att vissa hästar går bättre på kandar ändå träns" är svaret jag ofta får. Men själv känner jag även vill kunna rida min häst med en mildare betsling än kandar. Man ska ju byta bett ofta?

Nu har jag tänk att prova ett av ps tränsen för att se om de kan göra någon skillnad. Eftersom jag inte alls har någon erfarenhet av tränsen, vilket som skulle kunna passa Delphi bäst så måste klurar och kolla runt lite innan jag bestämmer mig.
Jag har hört att high jump ska vara de bästa tränset anatomiskt? Tyvärr faller inte detta träns mig i smaken.. Jag vill ha ett snyggt, enkelt, rundsitt träns.

All in revolution

Flyinge change deluxe revolution

Top notch revolution

​Dessa tre tränsen står det emellan. 
Svårt att välja.. 😳

Likes

Comments

Har inte kunnat sova på flera nätter.. Så när klockan var 06:40 var det bara att stiga upp. Jag som alltid sover så bra? Vaknar i princip aldrig under natten.

Mitt schema för idag
07:00-09:00 Betala räkningar, redigera bilder, städa
09:00-10:00 Äta frukost på Göken (ev hinna med en runda)
10:30- 13:00 Rida och fixa för Totte, rensa bland täcken och få fram vinterkläderna. Hinna äta
13:30- 16:00 Rida Delphi och göra klart för henne. Ev hjälpa Emelie med Mendez
!6:00- 17:30 göra sig iordning inför kvällen. Mamma har fyllt 50 så vi ska ha lie kalas för henne
!8:00- 22:00 Kalas
22:00- ... Förhoppningsvis kunna vara lite social med mina vänner. Får passa på den tiden som blir över!

Likes

Comments

Har varit riktigt kallt nu i ett par dagar. De här med höst och vinter är inte min grej..

Idag får Delphi och Totte vila. Jag jobbar lång dag och då passar de bra med en vilodag.

Igår hade jag lite mer krav på henne än vad jag haft de senaste dagarna. Hon var pigg och framåt, jobbade mycket med att halvhalterna skulle igenom (vilket de inte gjorde förrän precis innan vi skulle avsluta)
Bra med pigga hästar, men jobbig när energin går ut på fel sätt..

Eftersom hästarna vilar idag så ska jag försöka komma mig ut i skogen och springa lite (kommer sluta med en PW) måste verkligen börja bygga lite kondition!

Att rutan ska se ut såhär på morgonen känns inte alls bra! Har ju inte ens en isskrapa..

Likes

Comments

Första promenaden tagen för iår. Ungefär iallafall..
Klickade hem ett gymkort igår (får mjukstarta lite i naturen innan jag åker dit och visar hur extremt dålig kondition jag har)

En välbehövlig pratstund med en bra vän blev de också.

Likes

Comments

Att sätta mål är inte alltid de enklaste, de ska både vara relevant och något som man verkligen måste jobba med för att uppnå. Med andra ord varken för lätt eller för svårt.
Jag tänkte dela med mig av min checklista som jag använder när jag ska sätta nya mål. Kom ihåg att skriva upp allt på papper, då registrerar hjärnan lättare och man kan enkelt gå tillbaka och kolla så att man följer sin plan.

1. Skriv upp ditt mål
Ett relevant mål som inte är för enkelt att uppnå, du måste kunna kämpa och ge allt för att målet ska uppnås. Är målet för enkelt kommer intresset att uppnå målet slockna. Desamma gäller om målet inte är relevant. Glöm inte skriva när målet ska vara uppnått.

2. Skriv upp dina delmål

Dela upp ditt mål i olika delar. Då kan du stämma av hur långt du har kommit och vad du har kvar.
3. Skriv upp vad du måste göra för att nå delmålen
Om du inte vet vad som krävs för att nå delmålen kommer du heller inte att kunna göra de.
”Vad krävs för att vi ska kunna rida denna klassen på 65%" Ett tips är att kolla på föregående portokoll och se vad domaren skrivit där.
4. Skriv upp den teoretiska delen

Den delen som de flesta glömmer bort. Att lägga hela denna biten på sin tränare funkar inte i längden.

Ta reda på hjälpgivningen, hur hästen ska röra sig och hur de ska se ut från markens håll. Kolla gärna filmer och studera andra, de kommer man långt på!

Likes

Comments

Målet idag var att få henne lösgjord, både fysiskt och psykiskt, ett lite enklare joggingpass för att komma igång igen.
I skritten började jag med att låta henne söka sig till bettet med ett lätt och jämt stöd. Flytta lite sidvärts för att mjuka och göra lite kontrollhalter för att stämma av att hon lyssnar på mig. Hon kändes fin, mjuk i munnen och behöll rundheten i de olika övningarna.
Gjorde liknade övningar i traven, kontrollerade tempot genom övergångar och tempoväxlingar och lösgjorde med hjälp av skänkelvikningar och att flytta runt bakdelen lite. Tycker att hon behöll mjukheten bra, men la sig gärna lite på bogarna när de blev lite jobbigare, men de är bara att rida på så återfår hon balansen.
I galoppen ville hon gärna skjuta ut bogarna lite så jag tog hjälp av den förvända galoppen, då har hon mycket svårare att skjuta ut bogen (men istället försvarade hon sig med att gå iväg) jaja, de kommer med musklerna.

Imorgon fortsätter vi med ungefär samma upplägg men lite mer krav på att hon inte får försöka komma undan med sina små trix 😉

Totte fick däremot vila idag. Bilen är får treårstestet i våras.

Likes

Comments

Mitt schema på jobbet är väldigt bra lagt, enligt mig. Som idag jobbar jag 07:00- 10:30 har sju timmar uppehåll och börjar igen 17:30-22:00. Detta är för att jag under de ljusa timmarna ska kunna rida och fixa iordning för hästarna i lugn och ro, även ha tid att åka och träna för Christian eller Anki.
På de första passet är det bara stalltjänst och skriva listan om vem som ska ha vilken häst, hinner med en fika om vi varit snabba och allt rullat på som de ska. Andra passet böjar med att jag EM fodrar alla hästarna och sedan har jag lektioner fram till 21:15 därefter kvällsfodring och lite små fix på kontoret innan jag slutar.
Ikväll är det övre tonårstjejer och vuxna som rider.

Imorgon jobbar jag 07:00- 12:30, också en bra tid för hinna rida innan lektionerna börjar 15:30. Under denna tiden ska stallet fixas på morgonen och ska även hinna harva manege och paddock. Förhoppningsvis får vi köpt en ny traktor inom kort, denna är så stor och klumpig att få runt inne i manegen.
Vi har även ett litet personalmöte där vi går igenom saker som behövs göras eller ändras på.

Onsdagar och torsdagar ser ungefär likadana ut. Tiderna är 08:00-18:30. Morgonen ser ut på samma sett som innan och mellan 12:30- 15:30 så har jag både en telefontid, planeringstid för lektioner och rida hästar (om de behövs).
Just nu rider jag igång två stycken, en lite äldre van lektionsponny och en yngre liten häst som inte gått så mycket lektioner innan. Hon ska börja skolas in under hösten.

Fredagar och helger är jag ledig, jobbar de jag kan på Ica.

Nu ska jag passa på att städa och tvätta lite innan jag börjar jobba igen, vi hörs!

Likes

Comments

Sitter i soffan och kollar på Arne Dahl, eller Zacke kollar och jag läser bloggar. Egentligen borde jag jobba lite, snart drar teorilektionerna igång och jag har inte gjort klart matrealet än.. De är en del som ska skrivas och en del som ska sättas ihop från material som redan finns.

De blev som jag misstänkte, jag red ut på Totte och Emelie följde med på Delphi. Han skötte sig super idag också!

Likes

Comments

Igår landade planet hemma i Sverige igen, borta bra men hemma bäst? Att vara tillbaka i vardagen känns bra och jag är mer motiverad än vad jag varit på länge. En vecka i paradiset har gjort gott!
Delphi har vilat i en vecka så red jag ut igår och kommer även att rida ut idag, i eftermiddag flyttar hon tillbaka till Orust rk.
Eftersom jag jobbar på klubben är det väldigt smidigt att ha henne uppstallad där, även skönt med ett riktigt stall och ridhus!
Totte står däremot kvar hemma, de livet passar honom bättre ett tag till.
Igår tömkörde jag honom en sväng ut i skogen, vi gick förbi både kossor och får och han sköter sig exemplariskt! Så skönt att han inte blir rädd för allt! Även om han går och knorrar och frustar mycket så går han ju ändå förbi. 👏
Idag hade jag tänkt att göra något liknande, men överväger istället att hoppa upp och rida ut en sväng.

Igår kom några vänner förbi och vi åt middag tillsammans. De blev grillad fälskfile med potatisgratäng, svampsås och grillade champinjoner med vitlössmörsfyllning i, så gott!

Likes

Comments