Helg äntligen! Idag blir det lugnt jag och pappa ska äta god middag sen ska vi städa upp lite på utsidan. Medans imorgon ska jag gå upp ca:4 för att börja jobba klockan 6 till halv 3 sedan åka till mamma och mysa. På söndag tar jag ett tidigt tåg hem för att gå på dop halv 11 längtar kommer bli så fint! Dock ett problem vet inte vad jag ska ha på mig :/ sedan ska jag bara chilla och se vad som händer! Hade gött haj

Likes

Comments

Ska du söka jobb och behöver lite inspiration? Här kommer mina bästa tips på vad du kan skriva och inte skriva i ditt CV.

Anpassa CV:t efter de jobb du söker
- Du får skriva ditt CV till just de företaget som du söker. Ta aldrig med allt du har gjort under dina 15 år utan plocka just de du tycker är passande för jobbet. Söker du jobb som frukostvärdinna är det inte så relevant om ditt första jobb var på ett zoo. Du vet väl även om att en arbetsgivare ger max 20 sekunder på ett CV innan ett beslut tas? Se till att sticka ut!

Design
- Oavsett vilket jobb du söker är designen något att lägga lite extra tid på. Söker du ett kreativt jobb är ett design-CV något att sträva efter. Men vanligtvis funkar klassiska Word, se bara till att aldrig använda dig av mer än tre olika typsnitt och akta dig för Comic Sans som klassas som det fulaste typsnittet. Typsnittet behöver vara lättläst och designen enkelt och stilren.

Personliga detaljer
- Skriv alltid med ditt namn, telefonnr samt mailadress så de lätt kan nå dig. Använd dig av en mailadress där ditt för- och efternamn står med och inte din gamla mail som gjordes för tio år sedan med en liknande adress som coolaste00@hotmail.com. Om du ska beskriva goda egenskaper om dig själv så välj max tre positiva saker och inte 20 st.

Proffsiga bilder
- Det finns alldeles för många som är lata och väljer selfies, bikini- och semesterbilder som CV-bild. Big no! Be gärna en vän eller en duktig fotograf om en CV-bild, och ja det lönar sig att ha ett proffsigt fotografi av dig själv än en med mobilkameran, då värkar du bara oseriös och då struntar dom i dig!

Tidigare jobb och arbetserfarenheter
- Skriv med dina tidigare arbetserfarenheter innan du skriver om vilken utbildning du gått. Börja alltid bakifrån och framåt, det gör att ditt CV:t känns uppdaterat. Här är det viktigt att du skriver med vad dina arbetsuppgifter har varit samt vad du har lärt dig under din tid på de tidigare företagen.

Utbildning och referenser
- Oftast krävs det att du ska ha en utbildning beroende på vilket jobb du söker, så skriv alltid med vilka skolor du gått på och lägg även till enstaka kurser som du läst utöver ditt program. Istället för att skriva med alla dina referenser i CV:t så skriver du att de lämnas på begäran. Då får arbetsgivaren återkomma till dig och dina referenser slipper få en massa samtal från olika arbetsgivare.

Tre tips efter du har skrivit klart ditt CV:
- Kolla stavningen en extra gång och be en vän läsa.
- Glöm inte att skriva med vilket jobb du söker så CV:t blir mer personligt.
- Lämna rätt CV till rätt företag, det kan tyvärr ske att man råkar ta "kassör på ICA" och lämnar till chefen på en klädbutik.

Likes

Comments

Kommer börja med att lägga upp min My story som en liten kategori🤘🏼

Likes

Comments

Skippa Snooze-knappen. Det gör dig bara tröttare om du drar ut på tiden än om du går upp direkt!

Ta en dusch. Perfekta medicinen mot trötthet på morgonen, man känner sig mycket piggare och fräschare efteråt. 

Gör kaffe och unna dig en god frukost framför TV:n. Det är nog ingen nyhet att koffein är bra mot tröttheten. Sen höjer det min motivation att gå lite tidigare om jag vet att jag ska få äta en god ordentlig frukost. 

Lyssna på glad musik eller en peppande podd
- Jag tycker att det är en riktig morning-boozt att lyssna på lite glad musik eller en av mina favoritpoddar samtidigt som jag fixar mig. 

Gör en to-do-list
- Det känns alltid lite lugnare i kroppen och huvudet om jag skriver en lista över vad jag ska göra under dagen. Brukar göra det samtidigt som jag äter frukost. Ett tips är att skriva det i prioriteringsordning så att ni får det viktigaste gjort först! Har ni koll på vad ni ska göra och när så blir dagen mindre stressig.

Le även om du fejkar det
- Studier visar faktiskt att vi blir gladare bara av att le, det sänder signaler till hjärnan som säger att vi är glada och det påverkar vårt humör! Le framför spegeln några gånger vetja haha.

Få frisk luft! Om du har gångavstånd till jobbet/skolan så försök att promenera istället för att ta bilen
- Man blir både piggare och på bättre humör av lite luft på morgonen.

Likes

Comments

Tycker att vi lyxar till det för sällan som vi måste bli bättre på! Här är 10 saker som gör din vardag lite lyxigare❤️

1. Frukost på café. Vi svenskar är duktiga på att eftermiddagsfika, men visst kan det nästan vara ännu mysigare att börja dagen på ett kafé, innan resten av staden vaknat?

2. Mini-spa mitt i veckan. Glöm tanken om att hemma-spa endast är ämnat för helgdagar. Varför inte köra en ansiktsmask för att avsluta en måndag och därmed kickstarta veckan?

3. Klä upp dig en vardag. Gör dig själv lite extra fin, en vanlig vardag. En tisdag blir så mycket roligare då!

4. Färska blommor. Köp snittblommor till dig själv, bara för att. Det behöver inte alltid finnas en speciell anledning till att ha färska blommor hemma - annat än att du vill unna dig.

5. Lyxa till middagen. Att köpa ett par riktigt fina råvaror på en saluhall eller deli till kvällens middag kan göra mycket. Det kostar inte lika mycket som att äta ute, men känns ändå sådär härligt vardagslyxigt.

6. En egendag utan måsten. Ibland måste vi gå och gömma att-göra-listan och bara ta dagen som den kommer, på egen hand. Kolla i butiker, gå på museum i din egen takt eller varför inte köpa ett glossigt magasin, sätta dig på ett café med en god kaffe? Självklart funkar detta med sällskap också!

7. Människor du mår bra av. Att umgås med de människor du vet får dig att skratta. Ett gott skratt förlänger livet, sägs det - och vi kan inte annat än att nicka och också tro just så.

8. Unna dig massage. Mjuka upp stela muskler och bli sådär härligt avslappnad som bara en massage kan göra. När du går därifrån kommer du tacka dig själv.

9. Ha filmkväll hemma. Bjud hem dina vänner, häng i myskläder, laga tacos, gör manikyr och kolla romantiska komedier tills ni storknar. Ett slappare alternativ till en utekväll, men kan vara minst lika kul. Om möjligen lite bättre!

Likes

Comments

1. Skölj med kallt vatten. Att tvätta håret med för hett vatten kan torka ut håret. Tvätta håret med ljummet vatten och avsluta tvätten med att skölja med så kallt vatten du klarar av. Det blir lite kallt i några sekunder, men ditt hår kommer att se glansigare och mindre frissigt ut!

2. Sov med lös fläta. Något som många frisörer tipsar om, särskilt för dig med lockigt hår. Håret blir mindre ruffsigt när du vaknar och du slipper dessutom få håret i ansiktet när du sover. Win - win! Var dock noga med att inte fläta för hårt, så att hårbotten fortfarande kan andas.

3. Hårsnoddar utan metall. Sätter du upp håret ofta, köp hårsnoddar utan metallklämma och var snällare mot ditt hår. Numera finns både vanliga hårsnoddar och plastsnoddar helt utan metall ute på marknaden.

4. Tämj frissighet on-the-go. Fukt ute och torrt inne på vintern kan få ditt barr att leva sitt eget liv. Blir ditt hår plötsligt superfrissigt under dagen, gräv i din väska efter en handkräm. Värm upp en liten mängd kräm mellan händerna och fördela i i håret. Du återfuktar håret samtidigt som du får ner den värsta frissigheten!

5. Rengör hårborste och plattång. Använder du styling-produkter i ditt hår? Då är sannolikheten stor att både din hårborste och plattång har rester av produkt på sig, som kan få ditt hår att kännas fett - trots att det är nytvättat. Tvätta din hårborste regelbundet och torka av plattorna på plattången med en trasa när de börjar kännas lite sträva. Förhoppningvis känns ditt hår då renare och du kan gå längre mellan tvättarna.

6. Tandborste-hårspray-tricket. För att få bukt på de småhår som ofta kantar ansiktet när du har håret uppsatt - skaffa en tandborste som du sprayar med hårspray. Spraya ett spritz på tandborsten och stryk sedan småhåren bakåt i samma riktning som ditt övriga hår, då smälter småhåren in bättre med resten av håret!

Likes

Comments

Till hösten tycker jag att det är fint och passande men matta naglar! Så detta är lite inspo

Likes

Comments

Highlighter Palett - Solstice//169 SEK

Matte Me Lip Cream - SHABBY CHIC//89 SEK

Dipbrow Pomade - MEDIUM BROWN// 255 SEK

Ardell - 105 // 69 SEK

Professional Lash & Brow Tool // 79 SEK

beautyblender - rosa //179 SEK

BOMBERJACKA - lager 157 // 300 SEK

KOSTYMBYXOR - VERA MODA // 350 SEK

STRETCH COTTON CABLE CREW - LIGHT PINK // 1 199 SEK

SOLID JERSEY RUGGER LS -BLACK // 899 SEK

DENIM KJOL // 350 SEK

POLO TRÖJA - BLACK // 100 SEK

CLASSIC SHIRTING - BLUE // 398 SEK

BOMBER - PINK // 175 SEK

PÄLS - GRÅ // 900 SEK

Likes

Comments