7 April. Då plötsligt mörkret kom till Sverige, till Stockholm, till Drottninggatan och hjärtat av vår kära huvudstad.

Det finns inte ord att beskriva händelsen, samtidigt som det finns så otroligt mycket ord, mycket vrede och mycket rädsla. I trygga Sverige, där vi trott att vi varit säkra ifrån all världens ondska, en fredagseftermiddag precis i början av våren slog det till när vi minst anade det. Och det slog till hårt, otroligt hårt. Mitt i fredagsrusningen, mitt ibland människor som är påväg hem för att njuta av den kommande helgen, så bestämmer sig en människa för att kapa en lastbil och köra rakt in på Drottninggatan och vidare in i Åhlens fastighet.

Mitt i solskenet så slår ondskan till och påminner oss om att vi inte alls är skyddade ifrån världens ondska. Att det lika väl kan hända här, mitt ibland oss, precis som det kan hända någon annan stans. Samtidigt som man inte kan förstå det. Inte alls.

En ensam galning eller en organiserad terrorist. En person eller flera, utländsk eller svensk. Det spelar mindre roll i detta tillfälle. Det som spelar roll i detta är att i nuläget har fyra personer mist livet. Ett femtontal ytterligare ligger skadade och kämpar på sjukhus. Familjer kommer aldrig bli de samma igen. Människor som valde att ta en promenad Drottninggatan ner denna fredagseftermiddag kommer aldrig att komma hem igen. Det är ofattbart och otroligt skrämmande. Vad är det egentligen för värld vi lever i där en person bestämmer sig för att kapa en lastbil och köra rätt in i en folkmassa. Bara bestämma sig för att idag ska ett helt land sättas i skräck och helt oskyldiga människor ska dö. Familjer ska krossas och Sverige ska vändas upp och ner.

Stockholm centrum står stilla idag och hela Sverige sörjer. 7 April är tyvärr ett datum vi kommer minnas länge.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Juli 2016

​Idag utnyttjade vi att solen hade hittat hit till Helsingborg och tog oss ned till stranden när jag kom ifrån jobbet och käkade middag och njöt i solen. Johan tog sig ett kvällsdopp innan vi tog oss en promenad. Nu sitter vi hemma på baksidan och suger i oss de sista solstrålarna innan de går ner bakom huset. Jag med ett glas vin och Johan med en whiskey. Gäller att njuta varenda liten solsekund nu, speciellt när jobb i 14 dagar i rad står på schemat för mig. 

Likes

Comments

Juli 2016

​Vaknade till ytterligare en dag med åska och regn. Efter en pannkaksfrukost bestämde vi oss för att göra någonting kul av denna sista semesterdag för min del och tog oss iväg till Tropikariet. Utan att ha några förväntningar alls så gick vi båda ut där ifrån som två lyckliga barn. Vi har klappat ormar och råttor. Spenderat 1,5 timme inne hos Lemurerna där vi fått matat och gosat med dem samt klappat och tittat på en massa andra djur. Lagom till när vi kom hem så hade allt regn dragit förbi och nu blir det en långpromenad i solen innan det blir fotboll.

Likes

Comments

Juli 2016

​I tisdags så tog vi oss ut till Helsingborgs närliggande pärla - Mölle. Vi tog oss upp till fyren där det var en fantastisk utsikt utöver havet & besökte även fyrhuset där vi fick lära oss om och känna på sjöstjärnor, krabbor etc. Vi avslutade det hela i Vikens hamn och åt en fantastisk lunch på Vikens hamnkrog. I onsdags styrde mamma och pappa bilen hemåt och sedan dess har vi hunnit med att varit febriga samt att Helsingborg bjudit på sitt absolut sämsta väder. Får hoppas att det vänder nu när jag har 3 semester dagar kvar. 

Likes

Comments

Juni 2016


Så mycket roligare inlägg det blir nu när jag skaffat mig en riktig kamera. Framöver blir det fotobomber. 

Vi är precis hemkomna efter att ha firat midsommar på andra sidan Skåne i Åhus, denna fantastiska sommarstad. 2 dagar med 33 graders värme och vi kan absolut inte klaga. Blev en del strandhäng men även en mysig dag i hamnen etc. Nu inväntar vi sällskap ifrån mamma och pappa som kommit ner på besök, en helt perfekt början på min semester med andra ord.

Likes

Comments