Header

Har ni inte sett den, den.

Dokumentären Cowspiracy är mindchanging, kunskap är mindchanging. Kunskap är jävligt bra och det tar oss jävligt långt. Jag önskar att jag hade en spruta där jag kunde injicera varenda levande människa med både kunskap och empati, vilken fin värld vi hade haft.

Alltså, följer du bara råden i som följer i denna banbrytande dokumentär kommer ni vara ett stort steg i rätt rikting mot en bättre värld.

Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något.

Go vegan, go smart.

Sojalatte givetvis​

Likes

Comments

Det är dropparna som bygger havet, utan pusselbitar ingen bild, utan vatten ingen blomma, utan syre ingen eld. En helhet är alltså inte en helhet utan alla de delar som den består av, och alla delar är beroende av varandra. Vem skulle vi vara utan de minnen som etsat sig fast oss, utan de upplevelser och smaker, de personliga minnen som bara vi själva kan sätta ord och känslor på? Vi skulle vara som vilken kropp som helst, ett skal utan innehåll. Men vi har innehåll, och desto mer öppna vi är för nytt innehåll, mer innehåll, desto mer kan vi växa som individ och människa.

Vi kan plocka bort delar av oss, lägga till, konstruera om. Det vi har gjort kommer alltid vara en del av oss, men hur vi förhåller oss till det förflutna är det som avgör vad som adderas till vår nya, växande helhet, jag och du.

Det handlar alltså om att välja delar, att acceptera delar och att förhålla oss till dom. Vi som helhet blir i sin tur en del av världen i sin helhet, och världen en helhet i universum, i oändligheten.


Kaffemys på Espresso house igår, blev en glad kund när det visade sig att dom börjat ha Oatly som alternativ till mjölk (havredryck). Mmmm gott.

Likes

Comments

Ja, pizza kan bli både nyttig och glutenfri, den här var även en ren njutning. Tveka inte en sekund på att pröva denna hemma, himmelskt god och enkel att tillaga.

Recept:

1 huvud blomkål -> mixa

Häll i 100 g havregryn + 100 g mandelmjöl -> mixa till en grynig konsistens

Kläck i två ägg och blanda till en tjock deg

Rör i några nypor torkad oregano, flingsalt och svartpeppar

Smeta ut degen på en plåt, obs inte tjockare än 1 cm!!

In i ugnen på 200° i 20 minuter

​​Tomatsås:

​Mixa 1 burk krossade tomater tillsammans med salt, peppar, färsk basilika olivolja och vitlök

Smeta ut tomatsåsen på din pizza och låt fyllningen gå efter smak!

Jag körde på buffalomozzarella, tunt skivad fänkål, ruccola och soltorkade tomater 

Låt sedan pizzan va i ugnen i ytterligare 8 minuter

När den är klar kan du toppa med lite hyvlad parmesan och färsk basilika

Njuuuut


Likes

Comments

Landade idag i Kroatien! Underbart hittills, hade gärna stannat här längre än en vecka. Jag menar 32 grader och turkost solvarmt vatten. Tänk så bekymmersfritt livet kan bli med bara lite sol, en ceasarsallad på stranden och en bra bok.

Likes

Comments

Man gjorde för ett antal år sedan ett experiment med ett antal barn. Experimentet gick ut på att placera en godisbit framför barnet och berätta att barnet visst fick äta godbiten - men om barnet inte gjorde det inom loppet av en timme så skulle barnet belönas med två godisbitar. 

Det man kom fram till, ett antal år senare var att de barn som låtit bli godisbiten och istället låtit sig belönas med två godisbitar var mer framgångsrika än de som inte kunnat låta bli. De hade bättre relationer, högre position i arbetet osv. Man kunde alltså se att en individ redan som ung kunde påvisa ens framtida förhållningssätt till kortsiktig eller långsiktig belöning. 

Ett vetenskapligt experiment som en kollega till mig delade med sig av. 

Detta var självklart inte något som stämde in på varenda en, men majoriteten var tillräckligt stor för att bevisa den stämma. 

Ett exempel: Det är kallt, blåsigt och regnigt ute.  Du har planerat att sticka ut och löpa en runda efter jobbet, men du känner nu hur mycket mer soffan lockar - den ​kortsiktiga belöningen. Vad som istället hade gynnat dig längre fram hade varit att ge sig ut på den där löprundan, trotts de tråkiga vädret, trotts att de är tråkigt och jobbigt. - den ​långsiktiga ​belöningen.

Vad jag dock vlll konstatera är att jag inte tror att en en människa kan ändra på sig. Så länge man har insikt om sina egenskaper och brister så kan man också påverka dom. Även om du var barnet som inte kunde vänta på den där extra godsibiten så tror jag på att du kan bli den där individen som jobbar för just den positionen du vill ha i livet, ​så länge du vill och anstränger dig. 


Likes

Comments

Både ja och nej.

Jag har sedan flera år tillbaka haft ett stort intresse för självhjälpsböcker och personlig utveckling. Däribland är ett vanligt tips att endast uttala det man verkligen tänkt igenom. Jag tar det till mig, till viss del. För aldrig ska det du har att säga vara i syfte att sänka, såvida det inte handlar om konstruktiv kritik vilket snarare hör till att höja.

Saken hör till den att när jag började läsa denna typ av böcker var jag mellan 12-13 år. En känslig ålder som de flesta kan bekräfta som gått igenom den. Jag va känslig på det sättet att jag var osäker, aldrig blyg men osäker. Jag ville säga rätt saker, göra rätt intryck och överhuvudtaget veta vilka åsikter jag stod fast vid. Och just vid detta tillfälle var tänk igenom det du säger innan du öppnar munnen något som höll mig tillbaka. För att jag visste inte vad jag tyckte, för jag hade aldrig prövat orden eller fått en reaktion av dom. Jag visste inte vad som kändes rätt att säga för jag hade aldrig fått det varken bekräftat eller fått bevisat motsatsen. Jag hade aldrig ens smakat på orden.

Detta resulterade i att jag höll inne väldigt mycket av det som jag faktiskt ville ge, en stor rädsla av att göra eller vara fel. Något du aldrig vet innan du praktiserat det.

Alltså, vart jag vill komma med det här är att du ska undersöka varenda hörn av de som bygger upp dig och så långt utanför du kan komma. Övning ger färdighet och du har bara dig själv att hämta.

Likes

Comments

Bra, bättre. bäst.

Förut hade jag hemskt lätt för att förminska mig själv, något som jag emellanåt fortfarande kommer på mig själv med att göra. Det kan handla om saker som jag anser mig inte förtjäna, eller saker jag intalar mig att jag inte klarar av, sånt som inte passar mig. Men hallå, friskt vågat hälften vunnet?

I många fall för min del förminskar jag mig gärna för att få andra att känna sig bättre. En god tanke i grunden, men varför ska jag dras ner med skeppet bara för att jag vill andra väl? Likväl som andra ska må bra och lyckas, så ska du det också. Tänk såhär, vi finns till för att hjälpa varandra. Likväl som att du inte blir bättre av att trycka ner andra blir andra inte bättre av att du trycker ner dig själv. Du blir bara ett offer för att må dåligt.

Visste ni att svenskarna är ett av det mest utbrända folken i världen, trots att Sverige är ett av de mest välmående länderna. Man kan även se en tydlig trend i att människor inte söker hjälp innan klumpen i magen växt eller smärtan i ryggen blivit som värst. För vi tror tydligen inte att vi är värda det? Kan man må bra så ska man må bra, och jag lovar du kan må bäst.

Omge dig av och sprid det som gör dig glad. Behandla andra som den fantastiska person de kan bli, precis som du ska behandla dig som den person du vill och förtjänar att uppnå. Din likväl andras potential sträcker sig lika långt som rymdraketerna nått. Sätt inte fällben för dig själv.

Tanke föder handling, och med ett sinne fyllt av kärlek är din lycka nådd.


Likes

Comments

Hur är det möjligt att en människas syn på livet, för ett enda stenkast från en annan kan förändras så radikalt. Från stolt driven och rolig, till undergiven tillbakadragen och splittrad.

En del människor kommer få dig till att känna att du äger världen. Att oron och uppgivenheten aldrig kommer hinna ifatt dig igen. Andra kommer få dig till att glömma hur det ens är att tro på dig själv.

En handling kan aldrig göras ogjord, så maktlösa är vi. Hur vi hanterar tiden efter är det som avgör.

Knyt dina misstag runt foten och låt dom dra ner dig till botten eller bygg en båt och segla på dom.

Osäkerheten du bar en kort stund av ditt liv är omätbar mot din prestige.

Likes

Comments

Förra veckan blev det äntligen av,  jag köpte väskan jag funderat på under så lång tid från Louis Vuitton! Som grädden på moset fick jag även en heldag i mysiga Köpenhamn med min fina vän Linnéa.  

Verkligen älskar storstäder, vill ha liv omkring mig. Intryck som inspirerar och får en på gott humör. Har så länge velat flytta till Stockholm, något som jag hoppas på att förverkliga en vacker dag. Varenda gång jag besöker den staden så lämnar den kvar mig med en så härlig känsla. Och det är väl precis det man ska göra? Alltså att omge sig utav sånt som man bara mår bra av.

Likes

Comments

Så många förhoppningar jag hade på det här året, så många förhoppningar jag hade på mig själv. Jag skulle kliva in i det nya året med stormsteg, leva 1000 gånger snabbare än vad jag gjorde förra året. Resa mer, bygga upp en image av mig själv, visa mig allt bättre utåt sett.

Men ytlighet tar plats ska ni veta. Trots ett av de mest händelserika, roligaste åren i mitt liv som 2015 förde med sig så tappade jag en bit av mig själv. All strävan efter att polera det skal som finns på utsidan, gjorde att insidan drunknade. Insidan som egentligen är drivkraften till allt som vi någonsin vill åstadkomma. När ditt inre välmående och äkta värderingar inte prioriteras slocknar också karriären tidigare än ni hinner blinka.

Viktigt att inse är dock att ett fall inte betyder nederlag. Det är alltid tungt när något inte blev som man planerat, men livet är krokigt och man vet aldrig vad som väntar runt nästa kurva. Saken är att desto bättre man blir på att förhålla sig till de snedsteg man tar desto snabbare kan man ta sig upp. Viktigt att tillägga är dock att man ska ta sin tid, inte stressa och känna efter vad det är man behöver just nu för att komma tillbaka på banan igen. Se inte ditt fall som en förlust, se det som en tid för reflektion. En tid där du kan backa så många steg som just du behöver för att reda ut vad det är du vill åstadkomma.

Likes

Comments