...VOYZ!

Yes, jag har nu bytt bloggportal och jag vill inget hellre än att ni följer med mig dit. Jag kommer att fortsätta bjuda på mina dagar som kantas av resor, träning och djupa tankar. Ni kan dock räkna med att jag kommer vara way more aktiv än att jag vart här senaste tiden.

Klicka in på http://alicealsen.voyz.se/ så ses vi där!

XXX


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Så många personer man mött. Så många man fått så mycket av, och så många bitar man gett av sig själv. De gånger man på riktigt tänkte att, det här, det här kommer vara för alltid.

Känslor man haft som man knappt längre minns. Känslor som var tillägnade bara honom, som nu är applicerad på någon annan. Allt man lovat, som man idag skrattar bort. Klokare är jag nu, precis som jag trodde att jag var då. Dum, dummare dummast. Alltid efterklok.

Men, jag älskar att jag gett allt i stunden som jag hade det. Att alltid helhjärtat tro på det man önskar mest av allt, gör livet så mycket finare. Fortsätt tro att den du delar säng med är den du alltid kommer ha bredvid dig, fortsätt önska dig bäst i världen på fotboll, fortsätt prata med din vän som om det är ni två mot världen. Fortsätt göra det där, vara det där, som du för stunden tror är rätt. Även om det finns ett frö inom dig som kanske, bara kanske är på väg att bli något annat.

För att vem vet, kanske är det den där tron, som tar dig hela vägen. Men kanske var det bara en kort, härlig period av ditt liv. Oavsett, så är det den där tron du hade, som kommer göra det du kände, värd varenda tillägnad sekund. För det var så jävla bra då.

Likes

Comments

​Att bli rik, i relation till det man har. Att bli älskad, i relation till det man haft. Du är alltid mer eller mindre, i relation till det du har, det du haft.

Rasar huset så duger kojan.

Likes

Comments

Felat fler gånger än jag lärt mig något. Man ska lära sig av de felsteg man gör. Första gången är ett misstag, andra gången är ett val. Men fan vad ofta jag går baklänges.

Fast samtidigt inte. Desto mer jag har backat desto mer kan jag ta sats framåt. Aldrig igen ska jag va den som är den. Jag ska va den jag vill va, den jag mår bra av att va. Förväxla inte bra med överflödiga drömmar.

Jag är inte lyckligare för att jag är 5 kilo lättare

Jag är inte lycklig för att jag befinner mig på andra sidan jorden

Jag är inte lycklig över att jag köpt en nya kläder. Konsumtion är en våg som går över. Kvicksand som fyller hål på låtsas.

Jag är inte lyckligare över att jag trycker ner dig, bara för att du tryckt ner mig

Jag är inte lyckligare för att jag gör det som hon, han eller dom tycker är rätt. Tycker hon det är rätt tycker en annan att det är fel. Det går inte att tillfredsställa alla. Ditt höger kan va mitt vänster. Vi står alla på olika platser i livet, har olika erfarenheter och ser saker från olika perspektiv.

Lycklig är den som tacksam är. Tacksam över att solen skiner, tacksam över att regnet är vackert, tacksam över stort, tacksam över smått. Sittandes i ett tält eller på ett lyxhotell. Platsen är inte alltid avgörande för känslan, är inte du tillfreds i ditt inre, så kan inte den vackraste platsen i världen göra dig lycklig. Det är något jag insett den senaste tiden, att det inte spelar någon som helst roll vad jag har eller var jag är, om jag inte befinner mig på den plats jag alltid har - i nuet i mig själv, glad.

Den inneboende känslan, som vi alla jagar medvetet eller omedvetet, det är där lyckan ligger. I dig, i det fina du väljer att se. Stora saker som små saker.

Likes

Comments

Det här med att vattna blommor kan inte jag. Efter 20 år i livet så gör jag att blomman jag för tillfället tagit mig an, antingen drunknar, eller torkar ut. Jag ger antingen allt jag har, och dödar blomman i mitt överflöd. Eller så glömmer jag bort den totalt, och tror att blomman ska vara precis lika fin utan min ansträngning. Aldrig mitt emellan. Alltid död på något sätt, för att jag är antingen eller och har ingen kontroll över mina känslor överhuvudtaget.

Som ni nog fattar är det ingen rosa blomma i en kruka från Plantagen som jag pratar om. Blomman jag pratar om är livet, förhållanden sinsemellan pojkvänner, vänner, intressen, ja allt som överhuvudtaget kräver en insats från mig. Jag är helt enkelt för svag för min egen kropp, för svag för min egna känsla. Minsta känsla av vilja går över till tusen, och jag dränker både mig själv och det jag så gärna vill ha. Precis som att jag på mindre än ett ögonblick ser en ny blomma, som jag också vill vattna, och den jag precis hade glöms bort. Och hur mycket vi än skulle ångra oss, så kan vi inte rädda en blomma som redan vissnat.

Men blommor finns överallt, även om den nya inte liknar den förra så är alla blommor fina på sitt sätt. Vi kommer ju nog att stöta på en hel del blommor vi inte trodde fanns, både i oss själva och hos andra. Vilket fall som helst så ska jag bli expert på blommor, mina fickor är fulla av frön.


Bild tagen av Teo Cubela

Likes

Comments

Det var längesedan jag var inloggad på bloggis nu. Jag har inte mått bra, varken bra i min snurriga hjärna eller i kroppen. Jag har spenderat dagarna tillsammans med en tjock hinna av ångest samt förkylning ovanpå det.

Men, nu är jag tillbaka. Och det är inte storslagna mål som fått mig på banan igen, tvärtom. Jag har strukit allt det där som handlar om ytlig framgång, för in the end så är allt bara en fasad. Well it still gonna be, man kan inte alltid visa sig lika bedrövlig som man faktiskt känner sig, ibland får man klistra på det där leendet fast man inte riktigt vill. Men att sträva efter sånt som tynger huvudet ska man helst låta bli.

Med andra ord, mitt föregående inlägg, "two weeks healthy chalenge". Vad fan var det där? Det är exakt såna inlägg jag bara vill radera, låtsas att dom inte funnits. Precis som att man vill radera ut vissa delar av ens liv. Men, man har up and downs och man trampar fel ibland. Hur ska man liksom annars hitta rätt.

Dieta och sträva efter någon perfekt lyxversion av en själv, nej fy. Det vill jag inte igen. Jag är operfekt, ibland vill jag festa och ibland vill jag läsa en bok. Ibland vill jag äta en kaka och ibland vill jag äta luft. Jag kräks på att springa i motvind.

Tänk om man bara kunde bli lite bättre på att lyssna på sig själv, jag menar ens riktiga själv. Inte på det där samvetet som någon i ens huvud hittat på, "du är äcklig och du har förstört hela din vecka om du dricker alkohol ikväll".

Allt för ärlig som vanligt är jag, men det är bara ett exempel på mantran som snurrar i mitt huvud. Inget jag tänker om andra, absolut inte, så ta inte illa upp ni som smuttar på ett par drinkar var och varannan helg, jag är den ni kommer se mest på uteserveringarna i sommar. Det är bara en mening jag riktar mot mig själv, för att på ett överdrivet sätt hålla mig på mattan, mot det som kallas perfektion. MEN JAG KRÄKS AV PERFEKTION.

Jag vill vara perfekt i mitt operfekta jag. Jag vill sträva efter det som får mig att må bra på riktigt

Likes

Comments

Jag är inget fan av att räkna kalorier. Jag tror mer på en kost och livsstil där man i hög grad känner efter vad ens behov är. Vad jag dock är ett fan av är utmaningar och målmedvetna resultat.

De kommande två veckorna kommer jag att gå efter ett kost och träningsschema. Jag känner mig helt enkelt manad till att se hur stora resultat min kropp och mitt psyke kommer att nå genom två veckors intensiv träning och strikt kost.

I vanliga fall är jag en hälsomedveten person. Jag är vegan, jag undviker socker och sötningsmedel. Jag äter helst ekologiskt och äter fullkornsprodukter istället för "vita" produkter. Att tillägga är att jag väldigt sällan dricker alkohol. Så, vad kan jag egentligen göra bättre..?

Well, mina cravings på nötter och jordnötssmör behöver trappas ned, big time. Jag menar en halv burk med jordnötssmör uppäten på två dagar är inte ok, särskilt inte när det gått åt 12 bananer för att svälja det där jordnötssmöret. Ger någon mig en slice rostat bröd så går det åt fem skivor till. För att inte tala om trötthet eller outnyttjad abstinens, jag äter mig tillbaka på banan, och det krävs mer än lite för mig att komma back on track.

Men, mina två veckor av nytt kost och träningnsupplägg handlar inte bara om att skära ner, långt ifrån. Här ska läggas till nyttigheter i massor!

Till exempel:

Mer varmt citronvatten med ingefära

Fler gröna smoothies

Mer grönt te med gurkmeja i

Mer intensitet i mina träningspass

Fler måltider bestående av RAW

Mindre pasta, mer quinoa

Mer spirulina, vetegräs, hampafrön, linfrön och så vidare.

Jag ska sätta mig ner ikväll och skriva ett mer utförligt schema, som ska följas till punkt och pricka. Håll utkik på updates. Före- och efterbild utlovas.

Likes

Comments

Om jag vart deppig, eller haft ångest, så är det inte ovanligt att jag fortsätter att vara deppig eller ha ångest, just för att jag vart deppig eller haft ångest. Jag har helt enkelt pacerat den legitima delen av min nedstämdhet, men blir då nedstämd på nytt eftersom att det gått upp för mig att jag förstört halva min dag genom passivitet skapad av ångest. Andra halvan av dagen fortsätter alltså att vara ångestfylld eftersom att första halvan vart ångestfylld. And so it goes.

Tankar attraherar beteenden.

Jag vill bli bättre på att ta kontroll över min tankar. För att precis som att min nedstämdhet leder till mer nedstämdhet så leder min glädje till mer glädje.

Likes

Comments

Bröt imorse min gröttrend med rostat bröd med färsk frukt. Rostat bröd är ju bara så gott. Plus i kanten på att brödet får ett lägre GI när det rostas.

Kl 10.00 stod det casting på schemat. Förstå då min panik imorse när det visa sig att jag glömt mitt smink (sov hos Oskar). Problemlösare som man är åkte jag inom Kicks för att "prova" lite smink :). Förmodligen jättedumt att jag skriver ut detta i bloggen.

Sen lunch på Slim Food. Portionen var ungefär tre gånger så stor som mitt huvud.

Efterrätt. Cappuccino med havremjölk är det godaste, prova!!

Provar ut brillor.

Svar nr 1: Nej Oskar är inte kortare än mig, råka bara bli så på bilden. Svar nr 2: Ja, jag har ingen bh. Jag har aldrig bh.

5,5 kilometers löpning plus ben. Ett skönt pass. Till skillnad från igår då jag var på gymmet och fick ungefär inget gjort.

En annan har bättre kordination än vad jag har.

Bilden gör inte smaken rättvis. Detta var 10/10 gott. Sötpotatispommes, massvis av sallad som inte kom med på bild, guacamole, vitlökssås och stekt portabellosvamp med smält vegansk ost. Oskar körde det hela i hamburgarbröd. Smarrigt.

Likes

Comments

​Har som tidigare nämnt haft ett uppehåll från modellandet, men är nu back on track.

Till det krävs nya bilder till min bok, vilket grymma Karina Szuter sett till att hjälpa mig med. Den fina maken är gjord av duktiga Sofia Boman. 

Fler plåtningar väntar, ska se till att ha en ​bra bok med många bilder innan jag ger mig av på mitt modellande i sommar. Desto fler bilder=fler jobb. Och jobb vill jag ha!

Likes

Comments