DJUREN
Två kaniner kom till oss
Vi lät oss övertalas.. Två kaninungar fick flytta in hos oss, trots att jag i princip är emot husdjur som hålls i bur.
Jag har haft kaniner förr, omhändertagna kaniner och andra. De har haft stora inhägnader där de kunnat springa och hoppa omkring, kunnat gräva och göra tunnlar, vara med fritt hos sin människofamilj. Då har det känts okej trots allt.
Den här gången blev det en chansning. Har vi tid att ge dessa små liv ett gott liv? Har vi plats? Har vi tid? Många viktiga frågor att ställa sig när man tar sig an ett husdjur, en ny familjemdlem. Kanske begår vi ett misstag, kanske har vi stressade föräldrar fallit för barnens önskningar om att ha "gulliga kaniner" istället för att tänka efter ordentligt.. 

Men visst är de gudomligt söta!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

LILLA HEMMET
minipyssel
Lilla N 9 år är en fingerfärdig tjej. Hon har gjort centimeterstora små verk av en slags "lera" som heter Foam Clay. Jag köpte de små plastburkarna med denna lera i allsköns förger och i blandade konsistenser i en av stadens välsorterade bok- och pappershandlar.
Leran är lite skumliknande, nästan viktlös och är självhärdande.
Den lufttorkar på ungefär ett dygn. Det bästa är såklart att den är giftfri, CEmärkt och klibbfri!
Sommarens favoritglassar i miniminiformat och spöket "Centimeter" vid sitt lilla hus.

Likes

Comments

MAT & EFTERRÄTTER
Tårta till augustifest eller midsommar
Den här tårtan bjöd jag gästerna på i midsommar och funderar på att göra en repris till augustfesten, med de sista jordgubbarna. Den är fräsch men ändå så där härligt efterrättig! Mycket uppskattad efterrätt. Den svala tårtan tillsammans med varmt gott kaffe var omtyckt. Och barnen och ungdomarna-de älskade den!

Tänk bara på att servera tårtan ganska snart efter du tagit ut den ur kyl/frys så den inte smälter för fort, för då missar man den där kallspröda, goda konsistensen. 
Följ länken så hittar du receptbeskrivningen: 

Likes

Comments

DET DÄR LIVET
allt glöder
Alla årstider har sin charm och jag tillhör dem som uppskattar att Sverige har så tydliga årstider (även om vintern kunde var något kortare, vitare och mer gnistrande...) Det är exotiskt med årstider!

Min höst är i alla fall alldeles röd just nu!
Hösten passar mitt delvisa melankoliska kynne samtidigt som de starka, varma färgerna och dramatiken i naturen och vädret matchar mina mer passionerade, lustfulla drag. Jag passar in i hösten!
Och hör här så vackert, så passande till höstens himlar;

Ett japanskt ord, YUGEN som betyder ungefär "Känsla av mystik, som molnen i solnedgången. Man vill dit, man vill känna på det rosa guldet som solen skapar".

Tänk ett språk som skapar ett eget ord för något sådant. Jag gillar.. 

Likes

Comments

MAT & EFTERRÄTTER
...och nyttigt är det också
Baka baljbröd! Ett fluffigt, safigt, gott bröd där degvätskan är en blandning av valfri mixad baljväxt (åtminstone lämpar sig vissa bönor bättre än andra). I det här faller är kikärtor min favorit.

Det går alldeles utmärkt att köpa färdigförvällda/färdigkokta bönor (billigt är det med bönor också), så tar det ingen särskild tid alls att baka detta bröd.

Det smakar bröd, om någon nu blir förskräckt över att det är bönor i brödet. Det är också ett perfekt sätt att få i sig bra proeiner via ett bröd!
Barn älskar det! Och vuxna!

Om du har ett barn eller en ungdom (eller är en själv) tex, som är vegetarian/vegan, men som inte gillar bönor rakt av, så är det här ett ypperligt sätt att få i dem proteiner. Alla gillar ju mackor...

Följ länken nedan för ett bra recept.
Kommentera gärna om du har liknande tips eller vad du tyckte om brödet!

Likes

Comments

LILLA HEMMET
rönnbärspärlor
Så fint! I år hittade jag rönnbär inte bara i rött utan i hela skalan i gult-orange-rött. Jag brukar de flesta sensomrar plocka hem några rönnbärsbuketter, mest för att de är så fina att se på och för att jag inte kan låta bli.
Men också för att man kan göra så mycket vackert av bären. Så enkelt! Det enkla är ofta det vackraste tycker jag.
Trä upp tråd och gör girlanger att hänga upp i fönster eller runt ljuskronor till exempel. Eller lägg ett knippe med blad och allt i en skål eller runt en passande ljusstake.
Bären är lika fina som torkade, så de kan hänga ända fram till jul, minst!

Likes

Comments

DJUREN
på tur
Jag var en riktig hästtjej. Bodde bokstavligt talat i stallet. Gjorde skolläxorna i sköthästen Rebeccas box med hennes mule nyfiket nafsande på läxböckerna, åt mina mackor inne i Pollys spilta (givetvis fick hon smaka), tog varje chans att få rida utöver de ridlektioner jag var med på. Hyrde hästar, var fodervärd åt en underbar liten ponny och så vidare och så vidare... Men det var ett tag sen nu, men jag har aldrig slutat längta tillbaka till hästarna. Men som med så mycket annat, så kommer annat emellan ibland och jag tappade ridningen. 
Men en dag så hittar jag kanske tillbaka igen, det är min förhoppning.
Ja, jag har faktiskt börjat så smått! 
Förra sommaren överraskade jag och barnen min mamma med en tur på islandshästar! Det var första gången jag red på islandshästar och det var bland det mest underbara jag gjort. Jag blev helt förälskad! Jag var så nöjd med mig själv att jag kom på detta när jag försökte komma på något annat än det "vanliga" att hitta på när vi hälsade på barnens mormor på sommarlovet. 
Och kan man tänka sig... Nu när jag och min kära fina man och jag ska fira vår årsdag, vad ska vi då hitta på..? Något speciellt måste det ju vara ändå.. Jo då! Vi ska ut på tur med islandshästar! Min man har aldrig ridit (inte på riktigt ialla fall) och jag hoppas så att han ska tycka om det.

Likes

Comments

DET DÄR LIVET
JAG HAR FÅTT EN UPPGIFT

Jag ska göra en blogg.
Jag vet, det trodde jag aldrig. Har inte sett framför mig att jag skulle blogga - oh no. Nog för att jag skriver jämt jämt, och lever med ord, meningar och bilder. Men ändå, nej blanda inte ihop mig med att "blogga" (verkar läskigt).
Men eftersom jag "lider" av syndromet "duktig flicka", så sköter jag den uppgift jag får.
Därför så experimenterar jag nu med hur 17 man gör när man bloggar. Jag kan inte sånt, men kanske kan lära mig.

Jag hoppas jag ska må bra av det här.

Eftersom jag är ungefär som nedan beskrivning så kan man ju räkna med att här kan bli hur fan som helst och just det faktum kan göra det hela intressant..

Hör bara;
Vad ska en passionerad, kreativ, konstnärlig, påhittig, melankolisk, svarthumoristisk (jag älskar kul), glad, sorgsen kvinna skriva om? Det är ärligt och naket, endast med skydd av ett vitt lakan. Djupt som havet eller glatt som isen om vintern. Som het, glödande eld vars eldflugor sticker upp i skyn, men ibland står handfast, jordnära, greppbar med jord under naglarna och med en grävspade i nävarna. Allt blommar, allt vissnar och det gror igen och igen.


När man är,

En melankolisk optimist

En social ensamvarg

En färgstark natt

Ett enkelt komplex

En glad sorg

Ett varmt vinterbarn

En tyst ordfetischist

En dansande hälta

En kolibri med ett hjärta för tungt att bära

En vilde i de lugnaste vatten

En renande tår


Likes

Comments

DET DÄR LIVET
cyklar hem från jobbet
Första och andra arbetsveckan lider mot sitt slut. Axlarna börjar alldeles för tidigt dra sig uppåt och nacken värker redan av stress.
Jag vet så många som känner att prestationssamhället tar lust, hälsa, tid och energi från dem. Även om man har turen att ha hyfsat roliga arbetsuppgifter, så har många för mycket att göra på jobbet med för lite tid, för dålig lön eller knepig organisation. Livet måste få fyllas med så mycket annat också. I alla fall är jag skapt att göra så mycket mer än att löneslava för en knapp lön, titta på tv-serier, ha semester några veckor per år och kanske hinner jag träna lite också.. Några kanske är helt nöjda med det, men jag är mer passionerad än så. Ska försöka komma på något sätt att inte leva för att jobba, utan att leva för att leva.
Dagens bästa är i alla fall att få cykla hem med bara ben i augustvärmen.

Likes

Comments