Nu så har sommaren kooomit
Och jag har just färgat mitt hår

Brukar aldrig trivas i någon annan färg än mitt vanliga mörkbruna men är väldigt nöjd den här gången. Nu ska jag ut i solen. Tack och hej 😎

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Den 15:e april stängdes antagningen till högskolan vilket betyder att jag nu har gjort mitt val och att det inte går att ångra.

Inte förrän nu inser jag att detta händer, detta är på riktigt. Jag har tagit ett stort beslut i mitt liv att snart flytta till en annan stad. För många är det kanske inte en stor grej att flytta och börja plugga. Men för mig som alltid varit väldigt hemmakär och rädd för förändringar så skapar detta en skräckblandad förtjusning. Jag är livrädd på samma gång som jag är extremt exalterad och förväntansfull. Nu lämnar jag snart min trygga vardag med familj, vänner och Helsingborg för ett helt nytt kapitel i mitt liv.

Det har aldrig känts så rätt samtidigt som det känns så konstigt att jag snart befinner mig på en helt annan plats i livet. Inte bara en ny stad utan även att jag om tre år är färdigutbildad sjuksköterska och ska börja jobba "på riktigt". Att det kan vara så läskigt att bli vuxen. Och vadå vuxen? Jag känner mig långt ifrån vuxen.
Jag minns när jag var sisådär 8-10 år gammal och såg på 20- åringar som vuxna människor med stor livserfarenhet.
Här är jag idag, 20 år gammal och känner mig inte ett dugg klokare än en förvirrad tonåring. När blir man egentligen vuxen? Handlar det om att tappa fotfästet och våga göra det där som man tycker är så läskigt?
Jag har ingen aning.. Det enda jag vet är att fjärilarna spirar i magen. Det här kommer bli bra!!

Slut på söndagsfilosofin.

Likes

Comments

Äntligen har jag fått jobb!!
Hornbach ringde upp mig för ett tag sen och meddelade att jag skulle få jobba för dem över sommaren! Perfekt, känner jag då jag ändå tänker flytta till hösten.

Var för övrigt i Halmstad i måndags och tittade på en lägenhet där. Den var superfin, men tråkigt nog så gick det inte att skriva över den på mig som vi hade hoppats på. Menmen det kommer fler lägenheter. Jag blev iaf visad staden, åkte ner till östra stranden och fick se vart centrum och simhallen låg. Jag tog även en roadtrip till Tylösand, var nyfiken på hur där såg ut eftersom jag aldrig varit där förut. Fantastiskt fint!! Kommer trivas som fisken i vattnet i den staden. Magkänslan är allt för mig och magkänslan säger Braaa!
Skönt , då är allt bra:)
Puss o hej

Likes

Comments

Som rubriken lyder; det blir inte alltid som man tänkt sig.
Tanken var att jag skulle plugga i Malmö från 18 januari till sjuksköterska. Vilket jag också började att göra, men jag hoppade av ganska snabbt. Kände mig inte redo att plugga riktigt ännu plus att jag vill till en stad där studentlivet är lite bättre. I Malmö var det inga som helst gemenskapsaktiviteter och liknande, vilket jag tycker är väldigt synd för sånt älskar jag.

Hur som helst så har jag sedan i februari fortsatt jobba på Västra Berga skola som elevassistent i särskolan. Trivs jättebra där men har tyvärr bara fram till maj där. Så jag hoppas att jag får napp på någon utav dem 1000 jobben jag sökt 🙄
Jag trivs som sagt väldigt bra på skolan där jag jobbar nu, så att vänta med att plugga lite är absolut inget jag ångrar. Har dessutom hittat vilken stad just jag vill till och har kommit fram till att det blir Halmstad istället.
Magkänslan säger något bra om en staden och min magkänsla har aldrig fel, så det bådar gott antar jag. 🙌🏼

Likes

Comments

Det var inte igår jag bloggade så tänkte jag skulle slänga upp ett inlägg om vår fantastiska resa till London.
Egentligen finns det inte så mycket och säga mer än att det var en perfekt långweekend med 4 tjejer jag tycker väldigt mycket om.
Shopping, fest, sightseeing, bara njuta av atmosfären.
Här kommer lite bilder:

Likes

Comments

Året 2015 kommer jag se tillbaka med glädje, sorg, förtvivlan, kärlek, tårar, skratt och minnen jag aldrig trodde jag skulle få uppleva.
Detta året var året jag tog studenten. Det var också året jag var tvungen att hitta mig själv på nytt. Jag tog det stora beslutet att inte fortsätta med simning alls. Något jag känner är rätt men som också präglat min framtid på det sättet att jag var tvungen att hitta andra intressen.

Det har varit ett tufft år på många sätt. Har fått privilegiet att bli kär och inleda ett förhållande. Men fick också känna sorgen av ett brustet hjärta och ett uppbrott.
Jag fick första halvåret kämpa mig upp från ett riktigt nederlag i skolan till att faktiskt vara extremt nöjd med alla mina betyg.
Jag fick chansen att resa till London. Jag fick chansen att börja jobba. Och jag fann mitt stora intresse i vad mitt framtids yrke verkligen ska bli. Under hösten sökte jag in till sjuksköterskeutbildningen och kom in.

Jag fick reda på saker om mig själv som jag inte visste om själv.
Men framförallt har jag lärt känna människor under detta året som jag räknar till mina närmsta vänner trots att jag bara känt dem mindre än ett år. Jag har också fått chansen att knyta tillbaka tappade kontakter och genom en andra chans aldrig släppa dessa människor. Sorgligt nog har jag även tappat vissa människor detta året av olika anledningar. Kanske är det meningen, kanske inte. Kanske möts man igen, kanske inte. Det enda jag vet är att jag börjar förstå mig själv. Jag har långt kvar men jag är en bit på vägen.
Nästa år inleds på bästa möjliga sätt och sedan gör 2016 intåg med nya möjligheter, samma goda vänner, nya inställningar och en ny stad- Malmö here I come!

Likes

Comments

Såhär skrev jag på Facebook i onsdags då antagningsbeskedet till högskolan kom. Har nu varit "skolfri" i ungefär ett halvår och jag känner mig redo att börja plugga igen. Resa kan man göra sen 🙄
Hur som helst så är jag jättetaggad, ska bli så roligt att få studera till något som jag verkligen vill göra😍 18 januari kör det igång, can't wait!!

Likes

Comments

Kan inte sluta titta på den här musikvideon till Adeles nya låt

Likes

Comments

No words needed
Hade kunnat äta sushi varje dag utan krydd

Likes

Comments

Ojoj vad mycket dåligt som hänt på sistone. Mina jäkla sjukdomar tar så mycket energi, som jag hade behövt lägga på annat. När jag är nere och låg så suger det all energi ur min kropp. Jag är inte den som brukar dölja mina känslor heller, tycker inte det finns någon anledning. Jag är en känslig person och att inte få visa vad man tycker och känner är jobbigt för mig, därför har jag använt bloggen som en slags ventil. Ibland behöver jag inte ens skriva vad som hänt, det är egentligen skitsamma. Det viktigaste är att sätta ord på känslorna för att få dem ur tankarna.
Sen ibland kommer man till en punkt, då har man ett val och det enda valet man har det är att vara stark. Så just nu hur jobbigt det än må vara så får jag försöka tänka positivt. Saker och ting blir bättre, det kan ju inte vara såhär för evigt? Det är dags att inte låta känslor, tankar (negativa sådana) styra mitt liv. Jag har så mycket bra att vara tacksam för. Jag måste bara hitta alla brustna delar av mig själv först.

Likes

Comments