Hej till er alla som läser detta, jag ville förmedla att jag behöver en pause inte för att jag har varit den bästa bloggaren men jag skriver ändå att jag tänker ta en pause för det är den jag är fråga vem som helst som känner mig jag skriver om vad som händer i mitt liv. Just nu skriver jag i en bok varje dag hur min dag har sett ut och jag skriver fortfarande historier inspirerande från mitt liv och vad jag gillar. Varför jag tar en pause eller så kanske jag ska sluta blogga helt, har inte riktigt bestämt mig än men jag går igenom en riktigt jobbig tid och jag kan ärligt säga att jag har hamnat i någon slags depression. Jag tänker inte öppna upp mig och säga varför jag mår dåligt utan jag tänker bara lämna med att ja jag är i en riktigt dåligt spot i mitt liv och ja jag har haft självmordstankar mycket på senaste tiden men jag gjorde ett val att kämpa varje dag vilket jag gör nu och det börjar redan bli bättre.

Så jag skriver detta kanske som mitt sista blogg inlägg eller inte men jag har verkligen gillat den här bloggen ett bra tag och den har hjälpt mig mycket men just nu behöver jag en pause och jag behöver jobba på mig själv. Dom som läser detta och tycker synd om mig "Don't " Detta är något som jag har själv satt mig fast i så det är jag som får kämpar mig ur detta.

Jag tycker Kalel Cullen är en bra youtuber men jag gillar denna video när hon verkligen öppnar upp sig hur hennes år har varit så ni borde se den😉

Likes

Comments

Kan man ha fler än en familj? o ja det kan man, jag har så många familjer både här i Sverige och utomlands. Familjemedlemmar behöver inte bara vara blod relaterat utan det kan även också vara speciella personer i ens liv som man vet att dom finns där genom vårt o torrt😊, personer som man har delat många roliga stunder med😄, personer som förstår en och accepterar en💖, personer man kan berätta allting för🙋, personer som man känner sig trygga hos och personer som man kan skratta till dom mest galna sakerna😂

Mina familjer är dom bästa personerna i mitt liv och jag är väldigt lyckligt lottad att jag fick dom här personerna i mitt liv. Men så klart så kan det bli olika konflikter med sånna här personer men allt löser sig tillslut och man förlåter och glömmer det är då man vet att dom här människorna är värda att stanna. Även om man inte kommer bra överens om sin ja ska vi kalla det riktiga familj så vet man att man har en till om man är öppen och villig att skaffa en till familj. Men vi är alla olika och vissa personer klarar sig bra utan en familj men i mitt perspektiv så tycker jag att det alltid är bra att ha en familj som kan hjälpa en i svåra situationer men man får inte lägga all sin vikt på sin familj utan man måste stå på sina egna ben också. Så detta är min förklaring om familj och ni kan hålla med eller inte det är upp till er men jag hoppas att ni som har intresse att läsa detta att ni känner igen er lite och att ni respekterar dom här människorna i era liv för jag respekterar dom här personerna i mitt liv och jag hoppas ni kan göra detsamma.

Likes

Comments

Lovet är bara i några dagar till och snart ska man tillbaka till skolan. Förr så hade jag ångest varje gång jag skulle börja skolan igen men nu så är det annorlunda vilket är skönt men det är en bittersweet känsla vilket jag menar med att det är en både bra men ändå en dålig känsla. Vad som är bra är att jag kommer att komma in i ett produktivt schema igen vilket jag kan behöva nu efter lovet, det ska bli kul att få träffa vännerna igen ( vilket jag borde ha gjort på lovet😂jag träffa två iallafall😁) och få lite mer träning in i livet💪. Det mindre bra med att börja skolan är att det kan bli stressigt, jag kan inte netflixa lika mycket som på lovet och jag kommer sakna att sova i en 1,60 säng.

Men man måste uppskatta att lovet har varit riktigt roligt som mysig julafton med familjen, rolig juldag med Öster släkten, shopping resa till Stockholm med mamma, en awesome nyår med mitt Borlänge gäng, roliga skid dagar med Borlänge gänget och äntligen få se den nya Star wars filmen med en awesome person.

Jag hoppas att ni alla har haft ett bra lov och om ni ska början skola så hoppas jag att allt går er väg😊

Sorry att jag skriver så lite jag ska skriva längre och bättre blogg inlägg i framtiden😁​

Likes

Comments

Wow helt sjukt hur fort året gick, så mycket har hänt och jag är stolt över alla steg jag tog. Jag har slutat att tro på nyårs löften eftersom jag kan inte hålla i dom mer än en dag så i år ska jag bara försätta kämpa och bli en bra person😊 Jag har haft en jätte rolig nyår med mitt Borlänge gäng det börja med att åka skidor i Romme Alpin vilket var kul tills en liten läskig olycka som en av mina kompisar åkte ut för men nu är allt bra😰🎿 Efter skidåkningen så var vi bara hemma hos mig, chillade och väntade in tolvslaget. År 2015 har varit som en ända berg o dalbana det har gått både upp och ner så jag hoppas att 2016 kan ha många bra stunder. Gott nytt år allesammans och tack för det här året så får ni har det så bra😄

Likes

Comments

Alla går igenom en tuff tid i sitt liv och ja jag går igenom en av dom tuffaste sakerna jag har gjort i mina 17 år som jag har levt och det är nog inte min sista tuffa tid men jag kämpar igenom det som så många andra gör. I detta blogg inlägg tänkte jag inte prata om min tuffa tid och mina problem men jag tänkte skriva om något som jag har märkt har hjälpt mig väldigt mycket nu på senaste tiden och det är att skriva historier.

Jag har alltid tyckt om och tydligen varit duktig på att skriva historier eller berättelser och att skriva om ett helt annat liv är en ljuv räddning. Jag älskar den känslan när man kommer på en bra handling på en historia och sedan när man börjar så kommer man på så många saker på vägen. Just nu håller jag på att skriva en historia och jag är riktigt nöjd med den för den är lik mig och har många saker i den som jag gillar så om någon skulle läsa den här novellen eller vad nu man ska kalla det så skulle dom få se en annan sida av mig. Jag tänker nog inte skriva titeln eller handlingen inte än och kanske aldrig men jag är väldigt tacksam att det är faktiskt några som läser det jag skriver och det har hjälpt mig väldigt mycket att låta andra få läsa det jag skriver men just den här historian är den bästa jag har kommit på och den är väldigt personlig så därför vill jag inte berätta något om den men min kompis Maja har sagt att hon skulle kunna läsa igenom den och vara som en brittisk kritik så får vi se om den är nå bra eller inte.

Likes

Comments

Hej alla underbara läsare jag tänkte ta en paus från att skriva om könsidentitet och skriva om nånting som jag bryr mig väldigt mycket om. Jag brinner för djur men om det är något som toppar det något väldigt starkt som jag aldrig kommer sluta prata om eller kämpa för och det är att stänga seaworld och stoppa delfin slakten i Taiji Japan och på andra ställen i världen.

Ja om man ska börja någonstans så ska man väll börja med dokumentären the cove. The cove är en av dom bästa dokumentären jag har sett och jag blev så chockad när jag fick reda på att 23 000 000 delfiner dör i slakt varje år i Taiji Japan. The cove kom ut år 2010 det var för fem år sen och ända sen filmen kom ut så har det hänt små steg inom delfin slakten men slakten håller på än idag. Om man ska förklara lite vad dokumentären the cove handlar om så följer dom en man som heter Ric o Barry som förr var en delfin tränare till en tv show som hette Flipper. Ric fångade själv delfinerna för tv showen och var en av dom första personerna som börja träna med delfiner. Ric blev en känd delfin tränare och levde lyx livet tills en dag då när stjärnan i tv serien flipper delfinen Kathy dog. Ric berättar hur Kathy dog att Kathy hade varit deprimerad väldigt länge och han så det men en dag så simmade Kathy till hans ammar och tog självmord som han säger alltså när delfiner har huvudet ovanför ytan och så väljer dom att inte ta de nästa andetag. Den dagen ändrade Rics liv och han gjorde ett löfte att rädda alla delfiner i fångenskap. Jag skulle kunna skriva en hel bok Ric och hans uppdrag att rädd alla delfiner i fångenskap men jag rekommenderar er att titta på dokumentären istället.

Jag måste även prata om dokumentären blackfish. Blackfish handlar om seaworld och deras späckhuggare och man följer Tilikums historia. Tilikum är en späckhuggare som är född i november 1981 och blev tillfånga tagen 1982 och såldes först till Sealand of the Pacific i canada. Tilly gjorde shower för allmänheten med två andra honor som inte kunde sluta göra illa honom. Man måste förstå att späckhuggare är ett flockdjur och när man tar dom från deras flock och sätter dom i en annan så blir det bråk och skador. Tilly är väldigt känd för han är den största späckhuggaren som har hållits i fångenskap just nu så är han nästan 7 m lång och väger 5, 400 kg och man kan inte förstå hur seaworld tänker med att ha en 7 m lång späckhuggare i en liten cement tank jag har tyvärr inga mått på hur stor tankarna är men dom är väldigt små för en späckhuggare som är van i det vilda att simma över flera hundra mil om dagen. Tilly har faktist dödat tränare på grund av all stress som tränarna sätter på honom han döda en tränare på Sealand of the Pacific och har just nu dödat tre på seaworld men om dom forsätter håller honom som dom gör så ökar nog den summan ganska så snart. I snart 34 år har dom haft Tilly i fångenskap använt honom för avel och shower och han har dödat tre tränare under dom 34 åren man tror ju att seaworld skulle ha släppt Tilly vid det här laget eller iallafall avliva honom men nej seworld kommer aldrig släppa honom eftersom när seaworld har varit i rätten för dom här dödsfallen så har dom skyllt på offren att det var dom som gjorde fel och det är deras egna fel att dom är döda. Jag kan inte förstå hur någon människa kan stå framför en massa andra människor och kan skylla på dom som blev dödade och dom avlidna kan inte ens försvara sig själva.

Hur länge ska detta behöva hålla på? hur många delfiner ska behöva dö för slakt? hur många delfiner ska behöva ta självmord för att dom är i fångenskap? hur många oskyldiga tränare och personal ska behöva dö och ta skulden på seaworld? Hur länge ska djuren behöva lida? Dom här frågorna kan jag ställa till mig själv varje gång jag blir påmind om detta och jag kan inte svara på dom och det kan nog ingen.

Finns det nått man kan göra, Ja det finns

Vad man kan göra är att kolla på dokumentärerna The cove och blackfish för att få en uppfattning om detta och om man inte vill se på hela dokumentärerna titta åtminstone på trailerna för att få en liten blick om detta sedan finns det många sidor som behöver hjälp med att få in så många underskrivningar för att stoppa delfin slakten eller släppa Tilly fri.

Likes

Comments

På senaste tiden har det varit så snurrigt om mitt kön så jag kan knappt stå. Många frågar mig eftersom jag är intergender om dom ska kalla mig för hon elr han och jag trodde jag visste svaret på den frågan men jag kan inte svara på den frågan längre vilket är jobbigt. Jag trodde jag hade löst gåtan om hur jag känner mig men eftersom det är så många röster runt om mig som säger annat så kan jag inte hjälpa att lyssna på vad dom har att säga. Många tror att jag är trans och tror att jag vill göra en könskorrigering och jag känner att nästa person som kommer upp och frågar mig det kommer få en smäll för jag är så trött att bli klassad som någonting jag känner att jag inte är men jag förstår varför folk kan klassa mig så.

Jag vill inte göra könskorrigering utan jag vill bara vara mig själv och jag har inte riktigt tagit reda på vem jag är jag har bara några ledtrådar på ett stort mysterium och jag vet inte hur lång tid det kommer ta för mig att tillsluta lösa det stora mysteriet men just nu är det bara hitta och koppla ledtrådar.

Jag tycker att det spelar ingen roll hur en person identifierar sig som om man är en tjej som identifierar sig mer som en killer eller tvärtom. Det spelar ingen roll om man känner sig född i fel kropp och vill byta till motsatta kön för det viktigaste är att man är en människa hur man än identifierar sig själv.

It doesn't matter what gender you are or witch gender you identify with you are human and you are beautiful in every singel way.

Fuck gender rules 

Likes

Comments

​Varför är det så läskigt att byta namn? Det är frågan jag ställer mig själv nu. Är det att jag är rädd att förlora mig själv eller är jag rädd för att det är så nytt, jag tror nog att det är båda. Idag så fick jag chansen att byta namn ganska snart och jag tog den chansen men insåg senare att jag är inte redo att byta nam än. Även om jag pushar mina vänner och föräldrar att kalla mig Alex så känner jag mig inte redo för att byta namn än för det är stort och det är större än vad jag trodde.

Även om jag gillar att vara Alex en 17 årig intergender som identifierar sig mest som kille men jag har en väldigt lång historia med Mikaela, en 17 årig lång historia. Mikaela och Alex är mer so tvillingar än samma person dom ser nästan likadana ut, dom delar många intressen och dom delar familj men är inte riktigt samma person. Jag gillar både Mikaela och Alex och dom både representerar en delar av mig Mikaela är tjejdelen och Alex är killdelen men kan även vara båda. Så tekniskt sätt kommer jag aldrig förlora Mikaela utan hon kommer alltid finnas där hon kommer från och med nu vara mitt mellannamn så att hon ligger nära intill och det är en trygghet att ha Mikaela som mellannamn än att jag ska både ha ett nytt förnamn och mellannamn. Det kommer nog ta ett tag innan jag vågar byta namn på skatteverket men jag kommer göra det.

Det ända jag behöver är lite tid.

// Alex Mikaela Öster


Likes

Comments

Jag är intergender och jag har nog varit det sen jag var liten men jag har inte fått vetat det förs förra sommaren. Vad betyder det att vara intergender? Jo det betyder att en person identifierar sig som både tjej och kille, bilden ovanför visar en tjej som har tjejkläder och killkläder på sig men har heller inge specifika kläder och har både tjej och killkläder. Jag gillar den här bilden väldigt mycket det var den första bilden jag såg när jag var runt på nätet och sökte på intergender och jag kände att jag kunde identifiera mig väldigt mycket med bilden för ibland vill jag se ut som en tjej, klä mig som en tjej och sminka mig men ibland vill jag se ut som en kille, klä mig som en kille och bete mig som en kille.

På sista tiden så identifierar jag mig mer som en kille och när jag tänker efter så är inte det så konstigt eftersom jag har identifierat mig som en kille i hela mitt liv det vara bara under en liten del av min barndom och nu som jag har vågat kommit ut med det. Hur jag hitta ordet intergender var genom skådespelerskan Ruby Rose, hon skulle vara med i säsong 3 av orange is the new black vilket är en av mina favorit serier så jag och som många andra tyckte Ruby var super snygg men jag undrade om hon var trans för det mesta av hennes bilder på instagram (jag jag gick igenom typ alla hennes bilder flera gånger) så hade hon mest killkläder på sig så jag googla om hon var trans eller inte men det stod att hon var genderfluid översättning till svenska intergender och det var då allt börja. Innan allt detta med att komma ut som intergender så ville jag klippa mitt hår väldigt kort för jag var trött på allt borstande, dyra shampoo och oljor mitt hår behövde och jag var super avis på min kompis som hade väldigt kort hår. Så jag klippte mitt hår kort och jag var väldigt nöjd med det men det korta håret kom med tankar och gamla minnen från min barndom som jag hade nästan glömt och det var dom minnerna i från barndomen när jag hade min tomboy fas. Så jag börja fundera om det är så att jag vill vara en kille istället för tjej så då trodde jag att jag var trans men sen fick jag de uppenbara svaret att jag är intergender att jag är nöjd i den kroppen som jag är född i men jag identifierar mig mer som en kille i mitt utseende och beteende. Ända sen jag kom ut som intergender och det låter som en jätte stor grej och det är inte lika stort som kanske komma ut som homosexuell, bisexuell eller transsexuell men jag kom ut till mina föräldrar, vänner och på sociala medier mest för att folk ska förstå varför jag ser ut som en kille och varför jag vill se ut som en kille. Under en lång tid när jag hade långt hår, var sminkad varje dag, hade på mig tjej kläder och gick på höstadiet mådde riktigt dåligt och jag visste aldrig riktigt varför och det var nog på grund av att jag inte var mig själv men jag hade så många andra problem ivägen så jag kunde inte se det.

Som sagt ända sen jag var liten så identifierade jag mig mer som en kille och jag kommer ihåg när jag var liten och gick på dagis så var det väldigt uppdelat att tjejerna skulle leka med tjejerna och killarna skulle leka med killarna, jag tyckte inte så jätte mycket om att vara med tjejerna jag passade inte in hos dom så en dag gick jag upp till killarna och sa att jag är en kille så nu får jag leka med er men mitt försök misslyckade för tydligen hade jag för långt hår och det betydde att jag var en tjej. Så i hela mitt liv kommer jag nog alltid identifiera mig mer som en kille än en tjej eftersom det har varit så ända sen jag föddes, så jag kommer alltid vara en lost boy.

Likes

Comments

Det är alltid kul att åka ut och resa, se nya saker och göra nya saker men ändå är det riktigt skönt att komma hem även om det är svårt att erkänna det. När man är hemma så vill man iväg och när man är borta vill man hem ( iallafall när man har varit borta ett bra tag). Jag är nog en sån person som vill bara iväg vill aldrig stanna på en plats utan jag vill vara på så många olika ställen som jag bara kan. ✈

Även om jag inte vill vara fast på bara ett ställe så kommer jag alltid ha en hembas och jag även hur mycket jag inte skulle vilja säga det så kommer Borlänge alltid vara mitt hem. Även hur mycket jag inte tycker om Borlänge så har jag hela mitt liv här min familj, vänner, minnen och boenden. Jag har ungefär 5 hem utspritt i världen men det riktigt hemmet med grund minnena är mina hem i Borlänge och jag ha väll aldrig riktigt uppskattat mina hem här vilket jag borde göra mer för då vet jag att jag har alltid har någonstans att komma till efter mina resor eller äventyr.

Shout out till mina barndoms kompisar Maja och Emmy som jag var med idag, dom fick veta att jag hade startat en blogg och dom tyckte den var jätte bra vilket gör mig väldigt glad😄

Likes

Comments