Header

Länge har jag undrat vad jag vill åstadkomma med mitt liv och vad mina mål är. Det känns så frustrerande att ha brist på idéer när man ser hur andra har löst livets mysterium, hur gör man? Min beslutsångest plågar mig i tanken att behöva välja mellan alla tänkbara scenarior jag målar upp och bemärker som "drömmar". Jag plågar mig själv i att tänka "men om de gör det... borde inte jag också göra det??". Varför har jag fått detta dumma tankesättet inpräntat i hjärnan? Varför måste jag ha samma ambitioner som andra?

Jag känner stanken av misslyckande när jag tar ett kliv ner från trappan som leder till andras mål. Men varför försöker jag uppfylla andras drömmar och deras idéer om vad definitionen av vad ett framgångsrikt liv är? Ughh, kan min hjärna inte bara dels bestämma sig vad jag vill göra och sen fokusera på det och inget annat? Har många kompisar vars tankebanor är färdigtänkta och därefter bara bryr sig om det de vill uppnå även om det finns normer som skulle påstå att de går miste om så mycket upplevelser. Precis så strävar jag efter att få vara, fri från ständiga "what-ifs" och den oundvikliga känslan om att jag är en förlorare.

what if?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Sum it up

Hej kompisar! I skrivande stund är verkligen slutet på denna veckan, nästa gång öppnar mina ögon kommer det däremot vara en ny vecka. Ni vet ju vad man säger, ny vecka betyder nya möjligheter! Har några saker inplanerat denna veckan faktiskt vilket gör att jag smått panikar som vanligt.

Har tre examinationer, två prov och ett tal, en jobbutbildning på 5 h, träning inbokat både två pass idag (måndag) samt lite annan träning på onsdag. Om ca en vecka har jag mitt första arbetspass, är lite spänd, vill ju göra så bra jobb som möjligt..

Min helg har varit lugn, träffade Carro i fredags som jag skrev om och somnade tidigt. I lördags så hade jag lördagsskrivning, håller tummarna för att det gick bra, sedan var jag hemma hela dagen och spenderade kvällen samt en bit in på natten hemma hos Elin. Söndagen blev inte riktigt som planerad men det betyder bara att jag får ta igen de sakerna jag inte hann med, i efterhand. Måste verkligen nanna nu, tjingeling!!

Otroligt god lemonad!!!

Likes

Comments

Denna dagen har bestått av mycket olika intryck. Vaknade lite senare än vad jag borde och gjorde mig i ordning för skolan. Anlände till min destination några minuter senare än vad jag velat. Men men, inga tårar fällda för det.. Efter en skoldag bestående av blandade känslor avslutades det med ett nationellt hörförståelseprov i spanska! Qué divertido..

Efter skolan åkte jag hem och fick snabbt därefter besök av Carro. Vi begav oss senare ned till stan och tog varsin sallad på De Lorenzi. Tog en chevrèsallad med valnötter och honung, gott! Sedan gick vi och inhandlade nya pennor (en stiftpenna, stift och en svart penna för 153kr....). Därefter blev det en trip till stadsbiblioteket, med två böcker rikare åkte vi till gymmet. Körde där i en och en halv timme ungefär o sen var det au revoir. Tog vagnen hem och placerade mig själv i soffan. Kommer somna snart, har prov imorgon, ses..

Likes

Comments

10:56
15:37
19:56

Wihooooo!! Bra start på veckan med en skolfri dag. Denna spenderades mestadels i sängen men lyckades också städa mitt rum (har varit stökigt så länge..) samt kört ett pass på gymmet. Jag och Carro testade på Fight som då är Box blandat med kampsport (? typ bara Box dock). Herre vad trötta vi var!! Svetten rann med vi kämpade som satan, kommer nog inte kunna röra på mig imorgon men det är det värt.

Skolan börjar imorgon och snart är det dags för mitt första arbetspass på mitt nya jobb! Är väldigt spänd inför jobbet men mindre spänd inför skolan. Missade några dagar av skolan precis innan lovet så känner att jag ligger efter både i genomgångar samt informationsmässigt. Det är något som suger med gymnasiet för man har ingen lärare att vända sig till som då kan hjälpa en med information osv.. Jaja! Det vankas tydligen nationella och sedan ett prov som jag missade då jag var sjuk. Sedan s är det tydligen två examinationer till fast nästa vecka? Kul:)

Likes

Comments

jacka - Zara, jeans - AEO, skor - Samsøe Samsøe, tröja - lager157, klocka - Rado, armband - ASOS & Malaysia

Likes

Comments

Macau --> The Venetian 
Coffee & macaron @ McCafé
Shopping @ Times Square + glass på Häagen-Dazs glasscafé
Frukost innan hemfärd på Joe and the juice

Likes

Comments

Resan började med att jag vaknade upp efter få timmars sömn och sedan skjutsade mamma oss till flygplatsen. Åt frukost i loungen och inväntade planet till Stockholm. Efter några timmar där åkte vi vidare till Hong Kong. Pappa överraskade oss med att vi skulle åka business class! Det var en underbar överraskning, speciellt när man ska flyga långt aka en resa på 10 timmar...

Traveling
Sightseeing
The Peak
Park
Disneyland
Birthday present @ Rado
Dinner

Del 2 kommer när jag är hemma.

Likes

Comments

Jag är uppstånden 2.0, literally, låg hemma nästan en hel skolvecka med influensa. Befinner mig just nu i den fina staden Hong Kong. Bara för kreativitetens skull så tänkte jag blogga om lite highlights av resan. Kan ju vara kul att läsa om tänker jag.

Har för övrigt fått mitt arbetschema som sträcker sig från första maj till slutet av september månad. Exciting! Ska faktiskt bli kul att tjäna egna pengar och kunna köpa alla de dyra sakerna pappa rynkar näsan åt. Annars så måste jag börja plugga inför ett prov jag har på torsdagen efter lovet. Shoutout till Titz som tog med religionsboken hem åt moi, besos! Åt precis en riktigt god burgare men har greasy händer nu:(

Jaja, ciao

Likes

Comments

Fika på Hebbe Lelle i Haga
FridaY fun

Heeeeeeejjjjj, igår var en bra dag! Började gårdagen med några timmar i skolan. Dagen rullade på någorlunda bra faktiskt och slutade med bingo på spanskan, haha. Direkt efter så mötte jag upp Carro och därefter åkte vi till Haga. Vi delade på en chokladboll och morotskaka med varsin latte. Gott;-) Sedan strosade vi runt i hela stan och pratade, hade både ont i fötterna och ryggen och var så trött i benen efter det. Fick dessutom med mig lite inredningssaker hem också.

När jag sedan kom hem så vilade jag mig i några timmar, åt lite mat och sen vidare in till stan igen. Träffade upp Clara och så kollade vi på Beauty and the beast, WOW vad bra den var!! Vi båda var så taggade och satt exalterade i biosalongen även om det satt en skitjobbig unge framför oss som pratade HÖGT med sin mamma... Därefter tog vi första bästa vagn till andra lång, blev några glas och fick träffa lite nytt folk. Kvällen slutade på Excet och jag somnade vid fyra. Cheers!

Likes

Comments

Jacka och skjorta från River Island, jeans från American Eagle Outfitters, skor från Stan Smith (syns inte ens) och min kära tygpåse från bästa skolan;-)

Hahaha tacka @lovisamariab för att jag ens lägger ut outfitbilder, she made me do it.
Enjoy!

Likes

Comments