Vinglar runt på Stockholms gator med en nyfunnen vän som liknar mig själv. Sover hos främlingar och dricker vin med läppar som gör mörkröda avtryck längs med vinglasets tunna kant. Röker cigaretter trots att jag intalat mig själv att jag slutat.


Möter obekanta läppar, redo att släppa det som tidigare hänt. Inbillning.


Skriker gång på gång hans namn emellan meningar som beskriver min smärta. Du tror att det är vinet som talar men egentligen förstärker dessa glas ingenting. De hjälper mig bara att öppna mig och visa mig helt naken. Avklädd. Mot min vilja, som jag är van vid.


Jag känner dina andetag i den här staden. Du är mer påtaglig här. Hoppfulla andetag om en ljusare och gemensam framtid. Hör ditt skratt åt det där idiotiska han nyss sade, låtar jag vet att du skulle gilla och känner din besvikna blick även om du inte är här. Även om vi inte känner varandra längre.


Så nära men ändå så långt bort.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

När rakblad och du var det enda som hjälpte trots att ni båda skadade mig ännu mer. När jag, i smyg, provsmakade vin på jobbet tillsammans med min kollega och favoriserade Crocera. När jag hypotetisk frågade min juridiklärare om det räcker med ett erkännande, från den som begått våldtäkt, för att denne skall bli dömd.

Likes

Comments

Onsdag, 13 Januari, 2016, 21:54

Lika trasig som dina ljusblå jeans, lika ärrad som min hand och lika svår som gymnasiematte. Du sade att jag handskades med en olöslig ekvation och att du, precis som jag, inte orkade längre.

Skrattar för att ni inte ska se allt det där fula. Det som kryper under skinnet på mig och det som gjort avtryck på min hand. Trots allt är det inte i handen det smärtar. Lyckopiller, snälla fungera.


Måndag, 4 Januari, 2016, 01:30

Jag hade två val men det är inte förrän nu jag påminns om alternativet jag inte valde. Minns den oändliga stjärnhimlen som vakade över oss och hur den drog till sig ångan som rörde sig kring våra nära kroppar. Minns alltid dig men måste minnas mig.

Kylan genomtränger min taniga kropp och får den att stelna. Jag förblir tyst då jag inte vill att folk ska veta vad jag tänker på.


Söndag, 27 December, 2015, 16:10

Innan solen lämnar avtryck på din hud, färgar du min själ en sista gång. Det ekar inom mig och jag drömmer mardrömmar. Mardrömmar som inte slutar när jag vaknar. De är konstanta. Åtminstone vet jag att du harmoniskt kommer flyta med i turkosblåa vågor när jag drunknar i dem. Våra flätade fingrar är inte längre flätade. Handen i fickan fast jag bryr mig.


Fredag, 27 November, 2015, 22:47

Ni vet att jag inte klarar av att vara ensam för ni vet att jag inte ser klart. Jag vet att jag lovade att ringa för jag vet att jag behöver er. Förlåt för att mitt löfte är lika tomt som mig.


Söndag, 25 Oktober, 2015, 00:31

En silverkedja, lika tunn som mig, pryder min handled. Skillnaden mellan oss är att kedjan håller ihop medan jag ofta går sönder. Jag är skör.

Solens strålar letar sig fram genom de färgglada träden och träffar mitt bleka ansikte. Kalla vindar tar sig in under jackan och kylan ilar genom min taniga kropp. Jag gömmer mig i min svarta stickade halsduk och har hörlurarna i öronen trots att musiken inte längre spelar.


Fredag, 14 Augusti, 2015, 13:30

Min närmsta vän försöker metaforiskt förklara världens färger för mig. Hon ber mig att ta på och av mig mina solglasögon och förklarar hur fin världen är utan dem. Jag är körd, jag tycker världen är finare med solglasögon. Vi skrattar.


Måndag, 3 Augusti, 2015, 20:15

Samtidigt som sommaren blir till höst och tropisk housemusik byts ut mot melankoliska stämmor, ligger jag i en våningssäng på Gotland och väntar. På honom och på något värre än det här. Mörkret.

Min ungdom rinner iväg framför ögonen på mig. Det känns nästan som om jag redan passerat den. Som om min skadade själ är fast i en minderårig kropp som utplånar sitt eget psyke.

Jag vet att allt inte beror på ungdomen i sig men för mig är det lättare att tänka så. Att det är hormoner och åldersgränser som begränsar mig. Att livet blir lättare när jag fyller arton. Att jag endast har 730 dagar kvar av detta helvete.


Torsdag, 23 Juli, 2015, 03:50

Det kommer eka om jag skriker. Ute och inuti mig. Jag lägger mig ned på den rygglösa bänken och kollar upp den mörkblå himlen. Önskar att jag kunde sluta leva i mitt huvud om det bara vore för några sekunder. Det är som om jag lever i två världar.


Torsdag, 14 Maj, 2015, 19:00

Jag andas i fyrkant. Egentligen utan utandningar då jag inte kan pusta ut ännu.


Torsdag, 23 April, 2015, 19:36

Jag sjunger trots smärta i halsen och berättar inte för någon om vad som försiggår i mitt huvud. Inte ens på tisdagar.

På valborg tar jag tåget till mitt älskade Örebro. Jag kommer alltid minnas den där valborgsnatten. Hur vi sprang genom den färgglada fontänen, fulla av förväntningar på framtiden. Hur vi stod och spanade in den molnrosa sockervadden och de glaserade äpplena. Hur vi arm i arm gick motströms folket som fyllde valborgsnattens gator.

Förresten så tar någon, som liknar sig själv med platinum, studenten snart. Jag är guld och du är platinum.

Likes

Comments

2/4-16

Ni tjatade om disken när jag inte längre orkade leva. Jag åt mat som inte längre smakade någonting och duschade i vattenstrålar som inte längre kändes när de nuddade min hud. Slutade i mitten av min favoritbok för att minnet inte längre fungerade och är, än idag, fast på samma sida.


9/4-16

Vi står på piren i Torrevieja där himmel och hav möts utan synlig gräns. Vi står på dess udde där vinden fattar tag i allt som inte är fast. Mitt hår ändrar, precis som dina ord, riktning av minsta lilla vindpust. Jag hinner inte uppfatta betydelsen av det du lovar innan jag skakar av mig det för att se orden sjunka ned på havsbottnen. Jag hoppas att de drunknar då de har fått mig att drunkna så många gånger förut.


Likes

Comments

Jag är störd, dum i huvudet och andra saker jag inte vill vara. Ingen annan skulle stå ut med mig. Den här gången kommer inte orden från min egen mun. De kommer från din. Du kollar mig i ögonen när du säger dem och jag känner igen blicken du ger mig. Du kollar på mig med samma avsky jag själv brukar ha när jag kollar mig i spegeln.


Jag kastar mig mot dörren i hopp om att hinna låsa upp den. Du hinner före och slänger in mig i väggen. Jag slår i ryggen och ramlar ner på golvet. Balkongen är min enda utväg men det är en lång väg ner. Jag springer mot den och kliver över räcket. Jag dör hellre än att vara fast. I och för sig vill jag alltid dö. Du är starkare än mig och drar mig hårt över räcket och ner på golvet. Jag gråter och skriker. Grannarna börjar knacka i väggarna. Jag försöker ringa mina kompisar men ingen hinner svara innan du tar min mobil och hemnyckel. Jag tar sats igen och springer mot dörren. Jag hinner ut och springer ned för trapporna men alkoholen påverkar min kroppskontroll och jag ramlar innanför entrén. Du lyfter mig upp för första trappan i min tröjkrage och jag stryps. Jag följer sedan med dig upp då jag inte har något annat val.


Du repeterar orden du tidigare kallat mig för. Jag också. Jag kollar dig i ögonen och repeterar gråtandes efter dig. "Jag är störd och dum i huvudet. Ingen annan kommer stå ut med mig." Jag ber dig om ursäkt och kysser dig passionerat. Jag kramar dig och då släpper du mig. Jag får gå när du tror att du intalat mig hur dålig jag är.


Jag möter någon som är uppe hela nätterna och försöker glömma det jag nyss varit med om. Jag nämner inget förrän han frågar om jag är ledsen. Då bryter jag ihop.

Likes

Comments

1. Skratta så högt och så ofta du bara kan.

2. Lyssna inte på melankolisk musik när du är ledsen. Lyssna på Bob Marley istället.

3. Gör inte dig själv mer illa än vad livet redan gjort.

4. Färga inte håret svart.

5. Stanna inte hos svartsjuka killar som försöker kontrollera dig.

6. Ha sex på egna villkor och för att DU vill.

7. Drick isvatten ur tillbringare.

8. Ge inte allt till folk som bara tar.

9. Anmäl våldtäkt och sexuella trakasserier även om du är rädd för att inte bli trodd.

10. Fortsätt inte med Cleonita efter första kartan om du fortfarande blöder. Du kommer då ha mens i totalt tre månader.

11. Klappa din katt minst 10 min varje dag.

12. Var hundvakt så ofta du kan.

13. Eyeliner.

14. Uppskatta naturen.

15. Åk bil och dunka bra musik. Du kommer älska det.

Likes

Comments

Rör lätt vid dina käkben med fingertopparna och du säger fina saker jag inte vill höra. Jag vågar inte lyssna ordentligt eftersom du kanske inte menar det imorgon.


Annars då?

Bloggar inte alls, fyller 18 år och åker in till psykakuten 3 gånger på 2 dagar. Har även ett samtal på vårdcentralen med min nya psykolog. Jag spenderar en dag i skolan för att plugga och ha idrottslektion. Alla vet att jag aldrig är i skolan vilket gör detta till unikt tillfälle. Jag möter sedan dig på stan.

Åker bil med en nära vän och lyssnar på Kent i en lägre ljudnivå än väntat. Vi skrattar mycket åt det och köper med skräpmat som vi äter i bilen. Ser husen på andra sidan vattnet, lysa upp mörkret som lagt sig över staden likt ett tungt täcke. Vi vet att vi aldrig kommer passa in här.

Somnar i dina armar.

Likes

Comments

Vi sitter mittemot varandra. Dricker dyr apelsinjuice och äter dyra mackor på Arlanda flygplats. Du sträcker dig efter min hand och vill hålla den över bordet. Jag blir glad över att du vill visa alla runtomkring att det är vi.

Vi kliver ut ur planet och solen skiner. Vi står på vår destination där tre länder möts. Jag tar av mig min jacka och dina föräldrar kommer tutandes för att hämta oss. Din pappa lyfter in min tunga resväska i bilen medan vi sätter oss i baksätet. Vi stannar och går in i byn för att köpa något att äta. Dina föräldrar sitter kvar i bilen. Jag beställer oss två crêpes med nutella. Deux crêpes avec nutella. Kvinnan som står bakom disken ler och säger något på franska. Jag förstår inte men tackar glatt för våra nylagade crêpes.

Det är vackert här. Var man än väljer att fästa blicken ser man grönt gräs och en klarblå himmel. Bergen omger oss och vingårdar likaså. Vi bor över ett stall och går ofta ut för att kolla på hästarna. Vi träffar din pappas häst men jag fastnar för Red Berry och hennes oroliga personlighetsdrag.

Jag äter sniglar för första gången i mitt liv och kommer fram till att det inte är äckligt. Ber servitrisen om hämta det bästa vinet de har till vårt bord (på franska). Åker bil bland vingårdar på höga höjder, äter ute mycket och lyssnar till din pappas historier om sin tid som pilot. Smyger ut i natten tillsammans med dig. Köper med vin från en resturang som vi sedan skålar med, i badet, uppe på vårt hotellrum. Byggnaderna är sagolika. Det känns som om vi lever i en sagovärld. Tyvärr var det exakt det jag gjorde.

Likes

Comments

Jag är på väg att bli sämre igen. Det skrämmer mig. Jag har blivit mer mån om att dölja det jag faktiskt känner. Paranoian växer sig större för varje dag som går och jag pratar inte med någon. Min psykolog har övergett mig eftersom jag snart fyller arton och jag orkar inte börja om på nytt genom att skrapa mer i det sår som värker allra mest. Ältar fortfarande minnen som gång på gång ger mig fysisk smärta. Det känns i hela kroppen. Jag ser saker jag inte vill se och att blunda hjälper inte.

Likes

Comments

Snubblar fram på den isiga skogsvägen. Hittar inte den brytpunkt mellan mark och himmel, som jag vanligtvis brukar se. Det är ett enda stort mörker som kväver mig mer och mer för varje steg jag tar. Jag är egentligen inte mörkrädd. Jag är rädd för tankarna som kommer när solen gått ned. En våg av ensamhet sköljer över mig och allt blir mer påtagligt. Klart att jag kvävs. Det är som om han är kvar i mig, allt han gjort. Som om jag upplever varenda sekund om och om igen fastän han är borta. Jag faller till marken och du möter mig aldrig.

Likes

Comments