Sedan 16/10-2015 har jag haft min första egna häst. Det blev en fjording på 4 år. Ett otroligt stort och samtidigt roligt ansvar. Hittills har allt gått bra och jag har vart där varje dag sedan hon kom. Jag vill inte ha någon medryttare eller nåt. Köpte henne inte för att sedan vara "ledig" från hästlivet. Det skulle krävas väldigt mycket för att jag inte ska åka dit.
Hittills har det blivit många uteritter och paddockpass, några tömkörningar och en tolkning. Så småningom är det tänkt att jag ska börja köra henne också men då måste jag köpa en baksele och en vagn.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 9 Readers

Likes

Comments

Jag har länge velat ha en egen häst och jag är fast vid just fjordingar. Till en början ville jag starta lite mjukare och satsade därför på att hitta en foderhäst. Först visste jag inte riktigt vad jag va ute efter men självklart låg fjording högst upp på listan.

Efter några veckors letande hörde en släkting från min sambos sida av sig och sa att jag kunde låna hens häst. Det verkade till en början som en bra idé och jag åkte dit några gånger för att provrida. Hästen som är en 4 årig valack har jag känt sedan han va 2 år så självklart kändes det bra.

Det blev mycket tjafs mellan mig och ägaren men jag var ändå säker på att jag ville låna hästen. Det tog lång tid, nästan två månader, tills han kom. Ut ur lastbilen kom hästen och det var som en Bambi på hal is, även inne i stallet. Han va ett nervvrak och stod inte still överhuvudtaget.

En vecka gick och vi provade att släppa ihop hästarna efter att han gått ensam i en egen hage. Först fick han gå med en islandshäst som han började sparka och puckla på. Efter en stund gick det bra men sen flög han på isisen igen som ett jäkla ånglok. Han fick sedan gå ensam igen tills efter 4 dagar då vi försökte igen. Det blev lite gnäll och skrik, någon enstaka spark men det gick ganska bra. Sedan fick han gå ensam igen tills nästa dag då han gick med dom hela tiden. Det gick bra någon dag men med en smäll och utan förvarning började han jaga, sparka och puckla på de andra hästarna. Efter denna händelsen fick han gå ensam igen. Han sprang fram och tillbaka hela dagarna, även de varmaste dagarna och gjorde till och med ett egen spår i hagen. Han stod aldrig i skuggan eller åt av det fina gräset. Jag har aldrig sett en häst hålla på såhär och ägaren sa att han är ranglåg. Bullshit!!

Inne i stallet sparkade han nästan sönder sin box, skrek och stod ALDRIG still. Han vägrade jobba när man red eller longerade. Han hade alltid öppen mun när han hade bettet och tuggade jämt. Han sparkade nästan både mig och en av tjejerna i stallet utan anledning.

Jag ville skicka hem hästen snarast men ägaren ville inte ha hem honom pga pengar så jag bråkade med ägaren i många dagar. Tillslut blev bland annat jag så arg att vi körde ner honom själva. Nu slipper jag äntligen det problemet.

Denna hästen behöver komma till någon som har erfarenhet och kunskap av sådana här hästar. Ägaren tror fortfarande inte på mig och snackar skit öppet om mig. Men nu har jag släppt problemet och är glad över att hästen är borta ur mitt liv!

  • 17 Readers

Likes

Comments