Mål & Drömmar, Träning

Jag gillar många olika saker och jag har ofta många bollar i luften. Jag vill mycket, jag vill vara bra på mycket och jag har ofta alldeles för bråttom... Känner du igen dig?

Jag håller på med yoga och styrketräning, samt pilates. Jag vill också gärna cykla landsväg och drömmer om att ha råd att köpa mountainbike. Jag tycker att jag borde börja springa igen och jag saknar hästar och hundar i mitt liv. Jag jobbar heltid och jag pluggar halvtid. Jag har sambo och vill gärna umgås med vänner. Gå träningsutbildningar och läsa böcker... Jag vill spara massa pengar och köpa lägenhet. När jag gjort alla mina aktviteter så vill jag vara glad, pigg och härlig att umgås med.

Ekvationen mellan: aktiviteter + tid + ork + pengar = 0

Det är omöjligt att göra allt... Det är kul att ha ambitioner och mål och vilja. Men allt detta resulterar ibland i att jag kollapsar i soffan och orkar inte göra något alls istället. Jag vill för mycket och det är svårt att välja, det blir dränerande. Vilket I-landsproblem!!!

Jag skulle vilja specificera mig mer, på något som jag tycker är kul. Bli riktigt jävla bra på en grej... Men jag misstänker att det kanske inte är för mig, det kanske inte är min grej att göra bara en grej. Jag gillar ju variation och att prova nya saker... Hur hittar man balans i denna obalans? Jag har redan nu börjat oroa mig för att få ihop livet efter sommaren med examensarbete och jobb och träning. Att räcka till och orka.

En del av mig vill inte heller ta träning på för stort allvar. Inte snurra in mig i nåt. Jag förespråkar enkel träning som är rolig och effektiv, som blir av. Jag ska försöka tänka och leva mer som jag lär. Var sak har sin tid! Med lugn, ro och en känsla av att allt ordnar sig så ska jag ta mig vidare.

"You didn´t fail. you experienced. Everything is for a reason, season of lifetime. Hold on to those memories of each experience as you create new ones. Its all part of you but it doesn´t define you. You define you. Live in the moment. Love always." (Koya Webb).

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Familj, Kroppen, Kärlek, Mål & Drömmar, Psykisk Hälsa

Facebook publicerar minnen, ni vet vad som hände för X år sedan. bilden nedan dök upp idag, jag för fem år sedan. Jag minns hur det var då. Jag hade nyss tagit examen, jag levde i en destruktiv relation och jag hade ett destruktivt sätt emot mig själv. Jag plågade mig själv med riktigt hård träning och hade mycket problem med maten. Jag svalt och överåt om vartannat. Straffade mig själv med svält om jag ätit för mycket och det slog till i hetsätning och det gav mig en mörkaste svartaste ångesten.

Jag var helt slut. Det här dagen hälsade jag på i Stockholm jag och Andrea min käraste syster tar en drink på medis (om jag inte minns fel). Strax efter det flyttade jag till Stockholm, jobbade som kock på Stureplan. Kämpade på, jag försökte hålla mig ovanför vattenytan, men min ångest tog allt som oftast över. Några år senare när jag var 25 år tog det slut. Jag orkade inte mer, gav efter och blev sjukskriven. Vid det tillfället bodde jag återigen i Skåne. Jag vet inte exakt varför, vad som gick snett... många bäckar, tror jag, visade vägen till stupet och jag föll ner där.

Nu är jag 27 år, snart 28. Jag bor i Göteborg och har träffat en underbar kille. Jag har haft det bästa året, jag har slutat på ångestdämpande medicin och står på egna starka ben! Men framförallt så mår jag bra! Jag är lycklig!

För mig var det en resa, att bli vuxen, att klara mig själv. Det tog flera år, många misstag och felsteg. Jag har flyttat som en dåre, letat, bytt karriär, provat olika saker... men det handlade aldrig om platser, karriär eller prestation det handlade inte ens om mitt utseende. Lycka sitter i något annat, idag har jag hittat det jag har funnit lugnet och jag känner äntligen att jag är på rätt väg. Det tog sin tid och jag slet sönder mig själv. Men nu så, nu är allt bra igen. Som mamma sa så många gånger, som jag kunde bli så arg över.

Det blir bra.

Det blir bra.

Det blir bra.


Andrea Ronjas foto.

Likes

Comments

Kärlek, Mål & Drömmar

Hej!

Jag undrar vad är det som får igång dig? vad skapar motivation, spänning och längtan i dig? Vad är ditt stora intresse?

Jag funderar på mitt driv, vad är det som drar mig framåt? Vad har jag för prioriteringar? Vet jag ens?

som barn var skallen full av drömmar, både på dagen och natten om min egna häst, om min drömprins, om längtan efter det ena och det andra. Men nu, nu är jag såndär så kallad vuxen (som min pappa brukar säga) och drömmarna är mer sällan och lite mer i sekvenser, ibland dagdrömmer jag mig bort om framtiden och låter fantasin flöda om enhöriningar och regnbågar, men i perioder är livet också bara på rutin.

Mitt största driv just nu handlar om att bo, att få ett fysiskt hem. Jag och min sambo sparar så mycket pengar vi kan för att kunna köpa oss en lägenhet. Jag vill bygga bo, jag har flyttat så mycket. Jag flyttade efter jag slutat gymnasiet, året var 2009, 60 mil hemifrån och har sedan dess flyttat minst en gång om året. Jag har bott i Kristianstad, Åhus, Kivik, Åkersberga, Halmstad och nu i Göteborg. Jag har även flyttat runt i olika lägenheter i städerna... jag har bott ovanpå restauranger, hos kompisar, en chef, mammor, pappor, farmor och farfar, men också i förstahands lägenheter.... Nu bor jag med min fina pojkvän i andrahand i en välplanerad 1a och längtar ihjäl mig efter en större, tryggare och vår egna lägenhet. där vi kan trivas, inreda och njuta av livet.

Mitt andra driv är att "bli nåt", att skapa min karriär och växa, tjäna pengar och jobba med något viktigt. Jag vill hjälpa människor att må bra, jag vill hjälpa människor att få ihop livet och att trivas med sin kropp och få ha den bästa möjliga hälsan. Det finns så många som mår dåligt där ute, som tappat mening och längtan. Jag vill finnas där.


Likes

Comments

Kroppen

Hej!

Jag har prickar på armarna, har alltid haft. Det är röda knottror som inte alls är roliga att se på. Jag hade SÅÅÅ mycket komplex för dom när jag var liten. Denna åkomma kallas för keratosis pilaris, tydligen är det väldigt vanligt. Man kan ha prickarna lite överallt. Det är ärftligt men smittar inte. Jag har aldrig provat behandla den men har hört massor om att skrubba ska vara bra. När jag var liten skrubbade jag med såna där handskar tills det kom blod. Jag tyckte det var hemskt att ha dessa prickar. På senare år har jag märkt att lotion hjälper, att smörja och återfukta gör att det blir mindre. Men läste precis att det kan bli bättre om:

1. Satsa på en creme som innehåller någon typ av exfolierande ingrediens. För bäst behandlande effekt väljer du en creme som innehåller syra och ger en exfolierande effekt på huden och hjälper till att lösa upp hornpluggarna. Tex: glykolsyra, mjölksyra eller salicylsyra. Smörj fler gånger om dagen.

2. Gör en peeling regelbundet, 1-3 ggr. i veckan och gärna då en som är både mekanisk (dvs med korn) samt innehåller syra för att optimera resultatet, gör såhär:

Applicera skrubben på torr hy och tillsätt sedan allteftersom vatten. Syran blir då mer koncentrerad och den mekaniska peeling-effekten blir kraftigare. Låter peelingen verka lite efter att du masserat in den så får du mer effekt av syran.

3. Låt det ta tid, förvänta dig inte effekt direkt. Var öm och fin mot din hud.


Lotions som kan vara bra är:

Fenuril, Calmuril som finns på apotektet och är lite billigare. Exuviance, ska också vara bra, gärna deras lotion kombinerat med Exuviance Heel repair (lite mer koncentrerad AHA och PHA).

Lotionen bör innehålla någon av dessa ingredienser:

  • AHA syror (Glykolsyra, Mjölksyra)
  • Karbamid (urea)
  • Salicylsyra
  • Retinoider (ex. tretinoin, adapalene)

Peeling, var svårt att hitta i en schysst prisklass, men det finns ju huuur mycket som helst. Här är två som ska vara bra mot KP:

Maria åkerbergs: Papaya Peeling, Bionic Body Polishing Masque.


Jag har inte köpt något av detta ännu. Ska börja när det jag har hemma är slut. Kanske börjar med calmuril...

Likes

Comments

Mål & Drömmar, Träning

De dagar det känns tungt att träna, eller när det känns som att du inte har tid. kom ihåg att om du inte tar dig tid för träning idag får du förr eller senare avsätta tid för sjukdom (Edward Stanley, 1800-talet).

Det är lätt att inte orka, att tappa motivationen, att känna att du vill lägga tid på annat. Kom ihåg att senare i livet kan detta ge konsekvenser och att träning medför så mycket positivt för oss. Träning ger oss massor av "måbra hormoner", ökad cirkulation, mer energi, bättre självförtroende, styrka.... osv osv.

Självklart är annat också viktigt och träning behöver inte vara så fyrkantigt. All rörelse är faktiskt rörese! En dag där du vill ge upp och väljer istället att ta en promenad är en vinst! Då har du gjort något, du har investerat i din hälsa och i dig själv. Det behöver inte vara blodsmak, mjölksyra och svida. Vissa tycker att det är kul och härligt och andra avskyr det. Träning finns i så många olika variationer och inget är fel. Gör det enkelt, roligt det tror jag är nyckeln till ett långt liv med träning och hälsa <3

Likes

Comments

Jag hade två av mina småsyskon på besök, vad härligt vi hade det på liseberg i lördags med kanonväder!

​Det är tisdag och jobb, en ganska vanlig vecka med 5 arbetsdagar och ledig helg. Riktigt skönt, jag har inte riktigt några planer för veckan mer än skola, jobb och träning, hoppas på lite sol på nosen, kanske en grillkväll. 

Likes

Comments

Hej på er!

Jag har en sån Vecka där jag jobbar 7 dagar i rad... tar ofta ut tröttheten i förtid och blir gnällig för att jag vet hur jobbigt det kommer bli. Hmmm, hur är det med din mentala inställning Alexia???? 3 dagar kvar... snart helg, snart så.

Om jag tänker att det ska bli jobbigt så blir det ju så... såklart. Det blir som man tänker, det vet ju alla. Jag är trött, matt och det känns ganska trist, dagarna alltså, känns tråkiga, jag känner mig rastlös, meningslös, vilsen. Behöver ha fler positiva tankar. Känner gnället i kroppen, mardrömmar, sammanbitna käkar och spänningshuvudvärk.

Jag längtar, längtar efter livet, efter det där huset med egen trädgård, efter barnen och det där jobbet. Det där livet som ser så vuxet och härligt ut, finns det? Är det sant? Är det sådär härligt och förtrollande ljuvligt?

Jag är trött på hyresrätter, andrahand och små ettor. Jag är trött på timanställningar och vikariat, studier och sökanden efter min plats och min karriär. Jävla skit, varför skulle jag gå den här konstiga vägen? Gastronom, hälsa och livsstil, träning???? Hmmm... vilken svår jävla bransch. Det känns ibland som att jag inte kommit någonstans alls. Räknas erfarenhet som man inte fått lön för? Inte i samhället iaf, det ger inte ett lånelöfte, fasiken vad svårt det ska vara att bo ordentligt, att få en ordentlig och trygg bostad där man kan trivas och vill stanna, bygga njuta.

Jag är 28 år i oktober.... jag trodde jag skulle ha blivit mer än vad jag är. Det känns mest som att jag möter väggar av omöjligheter. Att livet säger stopp, hit men inte längre. Stopp och vänd om.

Den mentala inställningen är inte bra, ursäkta för min negativitet. Man ska ju vara tacksam, nöjd och glad. Så ska man vara, tacksam varje dag för det du har, jättefint! Verkligen, vackert och grattis till er som fixar det.


  • 252 Readers

Likes

Comments

Kärlek, Familj


Kände för att dela med mig om min vecka! Vet inte varför egentligen, kanske kan det vara intressant?

Ikväll, Söndag: Efter jobbet har vi bokat bord för middag och shuffleboard, jag och Tony ska ut med Hanna och Danne :)

Måndag, jobb och jag slutar vid 14.00! Det blir träning med sambo och ev. Pekka.

Tisdag, jobbar dag och ska på visning på kvällen. Blir nog en sväng till gymmet med Tony <3

Onsdag, jobbar kväll. Ska plugga på fm.

Torsdag, jobbar kväll och pluggar på fm. Ska även försöka träna lite. Kanske yogar hemma bara :)

Fredag, Jobbar dag och Anton och Jasmin kommer på besök!!! Vi ska fira antons 18 årsdag och Jamsins 15 årsdag! <3 Woooowwwiiiee vad kul det ska bli! Jag är stoltaste storasystern, till dessa två godingar!

Det kommer bli en bra vecka!

Likes

Comments

Psykisk Hälsa

Jag är snart 28 år... Jag fick mens när jag var runt 14 år. Det betyder att jag har hunnit med en del cykler genom livet. Men varenda månad är jag lika chockad. Varje månad tror jag att livet är över, jag vaknar upp en dag och ser bara svart. Vissa månader är bättre och vissa sämre. såklart.

Den här månaden var en sämre månad, jag har känt mig som den minsta och mest meningslösa människa i världen.

Jag hamnar som i en livskris och vill göra om allt, byta karriär och göra något som jag är bra på, jag duger inte längre och jag har blivit riktigt fet och ful bara över en natt så känner jag inte igen mig själv. Min kära pojkvän försöker berätta för mig att jag inte ska tro på min inre demon. Jag vet om att det är pms och hormoner som får mig ur balans. men varje månad tror jag på det, på dom inre röster som tar över mig och varje månad när det är över är jag lika chockad.

Vad var det som hände?

Så känns det idag, ute på andra sidan, nu känns det bra igen. I morse när jag vaknade var jag motiverad till en ny dag. Jag var taggad på livet. Trotts att jag jobbar helg och är nervös inför mitt yogapass ikväll, så är jag också glad, harmonisk och känner mig fin igen. Märkligt, mycket, mycket, märkligt...

Jag vet att många andra kvinnor har det lika dant. Hur kan det vara så, att man dras ned så djupt?! Att känslor tar över förnuftet? Det är häftigt, riktigt häftigt och minst lika jobbigt och förjävligt.


Likes

Comments

Träning

När min egenträning blir av och blir på rutin = tecken på att jag mår bra. När jag har tid, ork och lust att köra min egna styrketräning så känner jag mig lycklig! Det har varit svårt att få ihop alla grejer i vardagen. Det är mest jobb och skola som ställer till det för mig... det tar ju mycket tid.

Men nu har jag börjat hitta min plats i min nya hemstad och jag känner mig hemma på gymmet och jobbet, våren är här och livet lunkar på! Då finns det energi kvar till träning ❤

Fantastiskt!!!

Att få träningssällskap av dessa tre herrar var extra lyxigt denna måndag! 💋

Likes

Comments