Mål & Drömmar, Träning, Kärlek


Idag vaknade 6 personer upp med titeln poollivräddare! Grattis till oss!

Igår var minst sagt en tuff dag med ont i magen, skakiga händer och mycket adrenalin!
Vi startade dagen i vattnet på Angered Arena. En och en fick vi gå in och agera under skarpt läge!

Det var läskigt, jobbigt och tungt! Jag vet inte hur mycket poolvatten jag svalt 🤢

Igår mådde jag så illa och var riktigt trött, jag somnade i soffan vid halv nio på kvällen och vaknade upp efter många timmars sömn fortfarande omtumlad och illamående. Men glad och stolt över mig själv och mina kollegor!

Jag har haft finaste stödet av hela gruppen men framförallt av Malin och Charlotte! Tusen tack till er 💗 det har varit fantastisk att få lära känna er lite till!

Som avslut vill jag säga:
Spring ALDRIG i en simhall!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Mål & Drömmar, Träning

Vilken vecka jag haft, och vilken vecka det kommer bli! Snacka om personlig utveckling!

Jag går som rubriken lyder, en pool-livräddarutbildning. Det är bland det tuffaste jag gjort! Riktigt hård träning och nya utmaningar... jag är en riktig fegis i vatten och har klarat saker jag aldrig trodde att jag skulle göra!

4 dagar före utbildningen, ca 1,5 vecka sedan, stod jag och Malin och övade att dyka i badhuset. Bara från kanten. Jag vågade knappt hoppa i från kanten... och nu har jag klarat att hoppa från 5an, dyka ner på 4m djup och hämta upp en docka !och en människa! och bogsera två personer samtidigt! 😳

Jag är otroligt imponerad över mig själv, men jag har också mycket ångest över att köra 3 utbildningsdagar till! Det är så mentalt och fysiskt utmanande att öva på detta. Vatten är min rädsla, men det går framåt. Jag behöver öva, öva och öva för att vänja mig och uppleva mer kontroll över situationen och för att inte drabbas av panik på bottnen.

Personlig utveckling och att möta utmaningar är tufft!!! I stunden när jag sa att jag ville gå utbildningen kändes det enkelt. Men nu, fy helvete vilken kamp det är att pallra kroppen in i poolen.

Jag ska kämpa för att klara av utmaningen, bli godkänd och för att bli en bra livräddare i badhuset!

Våga utmana era rädslor! 👊🏼

Likes

Comments

Psykisk Hälsa

Hej på er!

Jag vet att det är tidigt, för tidigt att känna vårpirret. Men om det finns något som vi borde göra oftare så är det att ta ut glädjen i förskott! Jag känner att ljuset är annorlunda, solen värmer faktiskt lite och jag börjar äntligen känna mig piggare. Jag har också börjat äta mer vitaminer och mineraler, jag tror att det är bra. Även om vetenskapen ofta säger motsatsen, att vi får i oss tillräckligt via kosten så undrar jag.... Maten som vi köper på ICA osv... dessa grönsaker som odlas under konstgjorda omstädnigheter är det verkligen så mycket nyttigt kvar i dom? Vem vet.. Jag tror att jag är piggare på grund av dessa vitaminer och mineraler och om det är placebo eller ej, strunt samma! Det duger minst lika bra för mig!

Jag nämnde för ett tag sedan att jag slutat på mina antidepp-piller! och jag tror att även dessa gjort att jag är piggare, jag blev riktigt trött av dom! Jag tror att jag varit utan pillerna i en månad nu och tjohej! Det är som att någon dragit ut en propp! Det är så skönt att för vara såhär glad och sprudlande! Men baksidan av det är att jag också blir väldigt ledsen när jag är ledsen, jag gråter ganska ofta. Snyftar till filmer å sånt. men det är härligt, det är att känna att jag lever!

Idag är det fredag och jag är ledig i helgen, mamma kommer på besök från Sthlm och vi ska gå på spa och sova en natt på hotell! Ska bli underbart att få umgås, bara jag och mamma!

Hittade en rolig grej på min vän Caisas blogg:

Dagens humör: Sprallig
Dagens borde: Njuta
Dagens frisyr: "hästsvans"

Dagens klädsel: Träningskläder/jobbkläder

Dagens vill ha: Jag vill ut och njuta av solen och sen hem och mysa!

Dagens längtan: Ledighet

Dagens beroende: Mat

Dagens tråkigaste: förkylning

Dagens personer: Mina underbara kunder på gymmet!

Dagens roliga: Mamma kommer!

Dagens låt: Jens Hult - Precis som du villLikes

Comments

Psykisk Hälsa, Mål & Drömmar, ångest


Hej på er!

Haft en tung pms-vecka, slutade på min medicin för två veckor sedan och det känns ganska tungt. Tungt att gå upp och åka till jobbet, har en stor boll av 'jag vill inte' i kroppen.

Försöker hitta optimistiska tankar:
Jag har ett jobb, jag tjänar pengar, kan leva och betala hyra och spara till att köpa en lägenhet. Jag har härliga kollegor.
Jag har ett fantastiskt liv med min sambo.
Jag är frisk.
Jag har en stor stöttande familj.
Så länge jag kämpar framåt så kommer det bli bättre.
Jag gillar mitt hår.
Det blir ljusare ute.
Jag bor i Göteborg, jag trivs.
Jag har det bra, ibland är det tufft men jag har det faktiskt bra! Livet är spännande, utvecklande och utmanande. Jag håller i tyglarna och det kan bli hur fantastiskt som helst!


Likes

Comments

Kroppen, Mål & Drömmar, Psykisk Hälsa, Träning

Coltings podd är för härlig... liiite för mycket pladder för min smak men det är ändå ganska mysigt att lyssna på dom två gubbarna som brinner så för träning, kost, det goda livet och rörelse och vill dela med sig till andra. Det finns alltid inspirerande budskap i varje avsnitt och roliga tankar och idéer!!!

Jag blir ofta motiverad av podden till att kämpa på med en hälsosam livsstil i ett ganska trögt samhälle. Samhället lockar inte direkt till rörelse och hälsa med bussar, tåg, bilar, tv-apparater, stolar, soffor, sängar reklam om godis osv...

Jag blev speciellt peppad efter det senaste avsnittet om rörelse varje dag. Colting har gjort en # på instagram #rörelsevarjedag17 och han har goda argument för varför; Fysisk aktivitet / rörelse är bra för SÅ många saker!!! som att bygga styrka, uthållighet som i sin tur förbättrar vårt självförtroende, kardiovaskulära system, balans, humör, hormoner, sömn, hud, cirkulationen... Listan kan göras lång för vad rörelse gör för vår kropp och vårt sinne.

Det som jag drogs med i, i just det här poddavsnittet är att träning och rörelse inte alltid behöver vara så strikt, avancerat eller planerat. Ur ett hälsoperspektiv så räcker det att leka, promenera och fixa i trädgården varje dag. Sen har sådana som mig ofta flera avancerade mål, men just nu när min motivation är i botten känns det skönt att backa undan och nöja mig med daglig rörelse, lekar och prova nytt på gymmet, svettiga spinningpass och ganska mycket yoga. Men jag behöver att det ska vara enkelt för att det ska bli av!

Träning och rörelse är inte farlig. Men ibland känns det så... Igår efter jobbet och efter en hel helg med jobb och ganska dålig mat så var jag sjukt trött, hamnade i sängen efter jobbet, vilade en timme och när min sambo kom hem och var redo för gymmet kände jag mig svimfärdig, illamående och allt i mitt system skrek NEJ GÅ OCH LÄGG DIG... Men jag följde med till gymmet med Coltings ord i huvudet: Rörelse är inte farligt. Väl på gymmet blev det ett grymt bra pass, med låg ribba och tanken om att lite är bättre än inget så skapades endorfiner och en skön känsla av att lyfta och dra i saker.

Kroppen behöver kärlek och rörelse varje dag och ofta, men det behöver inte innebära blodsmak! ❤


Visar IMG_4674.JPG

Likes

Comments

Mat

Mat är något de flesta av oss hålla på med dagligen, dieter är troligen på högvarv nu efter nyår... att vilja äta bra, tappa några kilo och ändra dåliga vanor är verkligen toppen. Men det finns många förvirrande budskap där ute som lätt snurrar till det! Var rädda om er och jag vill ge följande råd:

Ät inte något som inte är gott!
Ät inte något som inte är bra för dig!
Ät inte det som lämnar en bitter eftersmak av ångest och tyngd!
Ät inte sånt som du mår dåligt av!

Go nuts ibland, släpp loss av det kanske inte så nyttiga men som du kan längta efter!
Gör bra val i vardagen, så bra du kan utifrån vad du har!

Det behöver inte vara perfekt, + och - är inte riktigt så som kroppen fungerar vi kan räkna kcal som en riktlinje men det stämmer inte alls till 100%

  • Mat
  • 132 readers

Likes

Comments

Kärlek

Hej!

Tiden går på som vanligt och livet är spännande och utmanande! Jag har idag inlett min fjärde vecka på nya jobbet med två seniorpass och ett juniorpass 😍 det är underbart vad roligt träning kan vara! Speciellt i dessa målgrupper så olika men ändå lika!

Detta var en kanonstart på veckan och jag älskar det här jobbet!

Jag och sambo har firat tre adventer i vårat hem, vi myser och trivs verkligen bra ihop. Julen år planerad med mys i Sthlm för att sen åka till Uddevalla 🙏🏻

Min egen träning går sådär, jag år trött efter jobbet och omotiverad! Hoppas på bättre krut i kroppen den här veckan!!! Just nu känner jag mig taggad, men det gör jag ofta på måndagskvällar speciellt efter en ledig helg!

Mest pladder på mig idag!
Ha en grym vecka!

Likes

Comments

Kärlek

Nu så, vi har flyttat. I lördags landade vi i vår gemensamma lägenhet i ett fint område i Göteborg! Vi har faktiskt kommit i ganska bra ordning, dock har vi stort behov av att köpa en garderob! Våra kläder har inte riktigt det utrymmet de behöver 😉

Igår började jag jobba! Så nu lever vi våra nya liv. Tony som konstruktör och jag på en träningsanläggning! Heltid! Knäppt...

Jag är fullproppad med information från första dagen på jobbet och är nu på väg för att göra en till dag. Det ska bli kul, idag ska jag vara i receptionen. Imorgon ska jag jobba på en mässa och hoppas att jag har energi kvar till ett träningspass!

Likes

Comments

Kroppen, Kärlek, Mat, Mål & Drömmar, Psykisk Hälsa, Träning

Just nu känner jag mig skyldig, skyldig till att vara den där personen som tränar. Skyldig till att ta BCAA och vilja bli snygg. Jag vill vara stark men ganska smal, jag vill ha glansigt hår och perfekta naglar. Jag vill vara populär och jävligt duktig på det jag gör. Jag är en liten människa som bara försöker att må bra. Jag följer livsmedelsverkets rekommendationer om kost och sömn och motion, jag vill också hjälpa andra att må bra. Jag försöker meditera och yoga, jag lyfter tungt och försöker få bättre kondition. Juste, umgås med vänner är viktigt och sex, sex är ju bra för välmåendet. Att hoppa ska vara bra för kollagenet så det gör jag i mitt träningsschema.

Dagdrömma och visionera, sätta upp mål och vara motiverad. Det är viktigt för framgång! Gå upp, kör, gå till jobbet, sjunga i kör, måla små krumelurer i målarboken för vuxna och minska på skärmtiden.

PJUUUUHHH....

Igår handlade jag mascara, sån där dyr som ska sitta kvar när man badar och tränar... Jag köpte hårolja och nytt nagellack, jag köpte en typ hårmousse som färgar håret lite grann men inte så farligt som toning är som ska slita på håret... Jag försöker göra rätt, men också vara en bra förebild. Jag lever i en värld där det ska vara perfekt, men där perfekt blir för präktigt och duktig flicka-syndromet drabbar andra.

Ortorexi, ja den diagnosen kan jag säkert få... Hälsohets och kroppsfixering... Ja ja ja.

Fan också, jag försöker ju bara må bra och så vill jag så gärna vara snygg och framgångsrik. Tjäna pengar och... men asså egentligen så vill jag ju bara må bra, men jag försöker så mycket så att det blir dubbelknut och pannkaka, rännskita och magkatarr.

FUCK!!!

Inlägget gjordes med inspiration från Mia Skäringers ljuva ord om, Dottern av vår tid

Likes

Comments

https://scontent.cdninstagram.com/t50.2886-16/15095796_1800212236925158_3608649758530338816_n.mp4

Jag känner mig lugn och harmonisk just nu! I den här stunden. Jag bor hemma hos min pojkväns föräldrar den här veckan och fokuserar på skolan och lite andra viktiga "att göra saker". Jag är igång med träningen igen och jag har redan avverkat mycket på min veckolista.

Tony jobbar hela dagarna fram till cirka 19-tiden och då möter jag honom på gymmet och där leker vi lite, och lyfter lite. Det känns i hela kroppen att det går åt rätt håll! Jag lyssnar på en podd där dom pratar om självständighet och jag känner att jag är självständig, jag vet att jag klarar mig men jag vet också vad jag inte mår bra av. Jag har så bra koll på mig själv och är medveten om mitt eget... Det ser jag som en styrka som jag kan använda.

Nu siktar vi högt och försöker samtidigt behålla lugnet! Det kommer bli så jäkla bra. På videon ser ni ett kort klipp från två övningar från tisdagens pass. Jag testade två lite annorlunda övningar som jag kan köra istället för sälrodd. Får se hur jag ska lägga upp det :)

Likes

Comments