Som Personlig Tränare erbjuder jag alltid en konsultation innan vi sätter igång med ett skräddarsytt träningsprogram. Vi sätter oss ner för ett kort intervju och sedan utför jag olika fitnesstester där din rörlighet testas, samt press och dragförmåga, bålstyrka, balans och stabilitet. Om du vill finns även möjlighet för Tantiavägning (http://tanita.eu/) och omkretsmätning, samt fotografering. Syftet är att jag ska lära känna dig och din kropp, styrkor och svagheter för att kunna skapa ett program som passar dig!

Igår var det en riktigt fullspäckad dag! Jag är ingång med plugget och det är en inlämning i vetenskapsteorin nu på fredag och en till i hälsa och livsstil på fredag nästa vecka, det är minst fyra gympass i veckan, 2-3 gruppass och lite annat jobb! Full rulle rakt in i hösten. Det är kul och det går bra, men igår var mitt gympass TUNGT! Jag ville egentligen bara avbryta, kroppen svarade inte riktigt och jag har ont i händerna när jag körde mina pullups glömde snuttefilten hemma (kalken). Jag hade dock ett av mina enklare gympass men fick inte riktigt bra svar och var lite grinig och hade dålig energi. Men tillsammans med Tony så genomförde jag passet, han var dock grym! Tur att någon av oss orkar =)

I måndags hade vi ett riktigt dunderbra pass, kolla video på min instagram: alexiapop och idag är det vilodag och vi är i Göteborg, jag har köpt TRE!!! par byxor =) det behövs, jag växer så det knakar just nu och kläderna blir för små. Skulle fika med en kompis i söndags och försökte hitta kläder att ha på mig. Alla mina toppar är för små, mina axlar har vuxit och blusar sitter inte så bra längre hahah! Måste shoppa och rensa garderoben! Jag kan ju inte bara gå klädd i träningskläder... eller? 😉

Så ja, igår var det en tuff dag energimässigt men jag gjorde allt som jag behövde göra ändå: Plugga, träna, jobba! Och idag får jag det lite lugnare i Göteborg och jobb ikväll!

Hoppas ni mår prima! Puss på er 👄 ❤


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Framtiden är ovis, frånvarande och luddigt just nu... Min pojkvän är mitt uppe i flera anställningsintervjuer och ingen av oss vet vad som ska hända. Kommer vi behöva byta stad? (igen) eller får vi stanna kvar och rota oss i Halmstad? Tony är nyexad och hur spännande framtiden än är så blir ju jag lite orolig... Livet bjuder ständigt på överraskningar och jag hade inte trott att det skulle vara såhär vid den här åldern. Jag fyller 27 (!!!) år om en månad, har "bara" en timanställning, pluggar (fortfarande), men jag har iallafall träffat en underbar kille, som jag vet att jag vill leva med resten av livet. Många bitar i livet börjar falla på plats men många har också fallit isär. Jag längtar efter ett bra boende, en fast inkomst och lite mer trygghet och rutin. Jag vill kunna börja spara pengar och investera i ett hus, skaffa häst och hund, börja bygga och inte bara flyta runt.

Jag är sugen på att skapa en egen familj, jag är sugen på att göra karriär, jag är sugen på livet och på allt vad det har att erbjuda! I slutet av veckan hoppas jag att vi har lite fler svar på alla frågor och att vi kan börja bita i framtiden, bygga, leva och leka!

Ha en härlig söndag, nu ska jag strax till gymmet!


Likes

Comments

Idag bjöd jag med mig min kära Tony på en tre timmar lång yoga workshop. Med inriktning på flexibilitet! Detta var på yogainstitutet i Halmstad och vi kom nyss hem!

Det vi gjorde var i princip att stretcha i tre timmar, det bestod av:

Höftöppnare
Baksida lår
Axlar
Rygg (bakåtböj)

Det var en riktigt duktig yogi som fick tre timmar att flyga förbi, det var en lättsam stämning och jah känner mig mjuk och skön i kroppen!

Nu blir det middag och bio!

Namaste 🙏🏻

  • Träning
  • 77 readers

Likes

Comments

Min största hatkärlek är mat! Det kan vara så gott, så svårt och så fullt av ångest. Alla pratar mat, dietister, experter, reklam på tv, bloggar, Facebook, instagram kompisar, mammor, pappor..... Blablasblaaa

Vad ska vi äta ikväll?
Vilken diet följer du?
Är gluten verkligen bra?
Ät det här för att gå ner i vikt!
Ät det här för att hålla humöret uppe!
Kex till frukost!
Vin till middagen.
Kött eller Veggo.... Kaffe, the, mjölk å vatten. Enummer, majsstärkelse, allergier, ibs, förvirring! Känsloäta, anorexi, ortorexi, fetma, övervikt, besatthet, kontroll, kärlek, gemenskap, status, pengar, omsorg.

Finns det något som inte förknippas med mat? Alla har något att säga eller tycka vad som är rätt eller fel om mat och hur vi egentligen ska äta. Herregud!

I min värld, jag är ju inte sämre än någon annan och har givetvis åsikter, utbildning och tycke om mat. Men såhär tänker jag. Keep it simpel! Punkt.

Mina nyckelord är, medvetenhet, rent, vackert, sockerfritt, blanda så mycket som möjligt, helst veggo.
Men ibland bryter jag mot allt det där och äter godis, pizza och dricker starköl. Det hörni, är min Balans!

Kärlek till er och lycka till ❤️

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag varit seg, är inne i första riktigt veckan i mitt träningsschema som har fokus på att bli stark framförallt i basövningar som bänk, böj och mark men också att klara pullups och bli bra på armhävningar! Träningen går sjukt bra just nu 👌🏻


Lite svårt med maten bara, är inte alltid mat ett jävla dilemma? Antingen för mycket eller för lite... Eller bara fel. Jag vill ju inte lägga på mig mer fett men samtidigt byggs muskler, det är en fin balansgång som jag går på.

Den hör terminen läser jag mitt masterprogram på 85% istället för 50% såååå det innebär massor av plugg för mig, som jag liksom i te riktigt är van vid, det känns tröstarkall efter en väldigt praktisk sommar.

❤️ sov gott

Likes

Comments

Jag blev intervjuad av en vän idag, som nyligen börjat plugga hälsovetenskap. Det var intressanta frågor och tankeställare som jag vill dela med mig av!Intervju – Personlig tränare

1. Berätta hur envanlig arbetsdag kan se ut för dig.

Det är helt olika! Jagär både student, PT, receptionist och gruppträningsinstruktör.

Min tisdag igårsåg ut såhär: hade en PT-klient kl.09.00-10.00 sedan tränade jag själv, åktetill bibblan och studerade en stund och sen hade jag två gruppass på kvällen.Idag har jag inga klienter utan jobbar bara i receptionen, från 17-21.30.

2. Vad har du förutbildning? Eventuella vidareutbildningar?

På gymnasiet gick jaghotell och restaurang. Sedan tog jag en fil. Kand. i mat- och måltidskunskapmed inriktning på näringslära och nutrition. Jag är också lic. kostrådgivareoch PT. Jag är utbildad pilatesinstruktör och äveninternutbildad inom gruppträning, som cirkelträning och crossfit. Nu studerarjag masterprogrammet hälsa och livsstil, i höst ska jag gå en yoga-utbildning och en spinningutbildning.

3. Vad var det somgjorde att du valde detta yrke?

Jag har provat liteolika jobb, bland annat som kock, som kallsänka i coop-butik, servitris,tidningsbud, har hjälp pappa som då jobbade som byggare. Men under gymnasietbörjade ett intresse växa fram för just hälsosam mat och matlagning vilketledde till ett intresse för träning och hela livsstilspusslet med beteendetbakom våra val.

4. Hur ser du påutvecklingen inom ditt yrke? Vilka skillnader kan man se om 10 år?

Jag hoppas attträningsbranschen fortsätter att växa och att fler personer vill komma igångoch röra på sig. Jag tror att fler personer blir medvetna då vi ofta talar omlivsstilssjukdomar, som kost och motion kan motverka och som spelar en stor roll! Jag tror att träning kommeratt ske på fler platser än på gymmet – som i hemmet eller utomhus. Att PT´skommer att i större utsträckning bli anlitade på hembesök.

5. Känner du att dutar med dig arbetet hem?

Ja, jag får ofta frågorav vänner och klienter om mat och träning. Och jag planerar och jobbar mycket utanför jobbet. Delvis eftersom att jag är timanställd så får jag ingen betaldplaneringstid.

6. Vilkalevnadsvanor anser du har den största betydelsen för hälsan?

Sömn, kost, fysiskaktivitet, balans – förhållande mellan återhämtning och aktiviet, rökning ochdroger samt stillasittande.

7. Vad betyderbegreppet hälsa för dig och hur villdu definiera det?

Hälsa för mig är hur dumår, hur du som person tar hand om dig själv – vilka val du gör i vardagen ochhur din balans ser ut mellan allt du tar dig för. För mig handlar hälsa mycketom att vilja vårda sig själv, att med omsorg förse dig själv med god mat,rörelse, lugn och ro, utveckling, goda relationer och samvaro. En sortssjälvälskan och omsorg tror jag kan leda till bättre hälsa.

8. Vad betyderbegreppet ohälsa för dig och hur villdu definiera det?

När du inte bryr dig omdin hälsa och konsekvenser för dåliga val. Tex rökare, alkoholister, väldigtstressade personer eller de som äter mycket onyttig mat. Jag tror att dessapersoner vet att de inte lever optimalt men jag tror också att de inte orkareller vill förändra sina vanor pga. Brist på kunskap, intresse och motivationför att vårda sig själv. Att de kanske värderar jobbet högre än den egnahälsan.

9. Vilka riskerförekommer för eventuella arbetsskador i ditt yrke?

Inom hälso- ochträningsbranschen kan det ibland slå över och leda till ohälsosamma vanor omatt vara ”för” hälsosam, detta kallas ibland Ortorexi. Det finns också risk föröverträning för gruppträningsinstruktörer. Men annars ser jag många sommedvetna individer omringade av likasinnade som gärna stöttar och hjälpervarandra. Men det kan ibland bli för mycket träning och för lite mat.

10. Förklara på vilket sätt du tar hand om din hälsa.

Jag försöker träna, ätaoch sova regelbundet, se till att vårda mina relationer och träffa vänner. Jaglagar all min mat från grunden och försöker göra matlådor för att underlätta ivardagen. Jag använder yoga eller mindfullness som nedvarvning och paus iallt vardagsbrus. Jag undviker socker, energislukare och alokohol.

11. Vad tror du är anledningen till att människor trotsall information om hälsa

ofta inte klarar av att ändra sina beteenden?

Jag tror att myckethandlar om vår "omoderna hjärna i ett modernt samhälle". Vår hjärna fungerar likadant som den gjorde på stenåldern, den går igång på snabb belöning, socker ochfett. Media har tagit fasta på detta och all reklam om snabba dieter i ena hörnanoch snickers i andra gör oss förvirrade. I min värld finns inga snabbalösningar. Du behöver tänka långsiktigt och det är inte lika kul ellermotiverande för oss människor. Tror jag.

12. Vilken målgrupp vänder du dig främst till?

Unga vuxna.

13. Vilken anser du vara den största hälsoboven i dagenssamhälle?

Media.

Likes

Comments

Ibland i perioder hamnar liksom allt neråt, energin, motivationen, lusten. Så är det lite nu. Sommarn har handlat mycket om att bara överleva och komma vidare, efter flytt och uppbrott så känns det verkligen att jag får mig en omgång. Det är bättre nu, jag känner mig gladare igen och börjar känna längtan och optimism inför hösten. Jag tror att det kommer att bli bra!

  • Kärlek
  • 139 readers

Likes

Comments

Cirka 25 % av den kvinnliga befolkningen och 14 % av manliga, rapporterade besvär om ängslan, oro, eller ångest år 2014. 31 % av alla kvinnor rapporterade sömnbesvär ären 2012-2011. Ångest, stress och deppression är de besvär som ökar mest enligt socialstyrelsen. Man tror också att det finns ett stort mörkertal. Denna typ av ohälsa verkar kunna leda till ganska tråkigt konsekvenser senare i livet speciellt om det är unga som drabbas.

när vi mår psyiskt dåligt av tillexemepl stress påverkas vår kropp även fysiskt. Inom idrott är det känt sedan länge att en person som inte fått tillräcklig återhämtning får sämre koordinationsförmåga. Psykososcial stress i olika former leder till sjukdomar och skador inom idrott, arbetslivet, och i det vardagliga livet.

Läkemedel är en viktig behandling gällande vanliga stressrelaterade sjukdomar. Psykologisk behandling är också ett bra redskap för att behandla stressrelaterade sjukdomar. till sist är även fysisk aktivitet och träning ett kraftfullt verktyg för prevention och behandling!

Jag återkommer mer om det senare!

Likes

Comments

Jag bryr mig på tok för mkt om andras åsikter om hur jag lever mitt liv, om mina beslut och om min person och utseende. Jag är i en lite konstig situation, blev väldigt kär i min nuvarande pojkvän väldigt snabbt efter en rätt lång relation med mitt ex. Detta har resulterat i mkt känslor från en del berörda. Vissa har bara ett perspektiv och jag känner mig dömd, jag blir kallad det ena och det andra och det är klart att det svider. Jag förstår däremot inte att något så naturligt som det faktiskt är ,att relationer skapas och tar slut, skapar så många upprörda. För mig är detta något mellan mig och mitt ex, givetvis kan andra påverkas men det är inget som bör ta speciellt stor plats i någon annans liv. Jag är ingen ond människa, jag råkade bara bli kär och gå vidare. Personer som stått mig nära i många år har försvunnit och det är jättetråkigt. Det är speciellt en person som alltid betytt mycket för mig som kommit emellan,!så är det bara och jag hoppas verkligen att hen kan se större och vidare och förstå att det har varit svårt, det har alltid varit svårt.

Med olika bakgrunder och värderingar så tänker och handlar människor på olika sätt, och det är okej. Jag säger med det inte att det är Okej att medvetet såra och skada men du måste leva ditt eget liv och göra det så bra som möjligt för dig. Du kan inte vända ut och in på dig själv för att passa upp på någon annan. Då är det fel. Då är det dags att gå vidare.

  • Kärlek
  • 144 readers

Likes

Comments

All stress påverkar kroppen på ett nedbrytande sätt. Även "positiv" stress som träning är en stress på kroppen som säger åt kroppen att utvecklas/växa/förbättras. Så länge du har återhämtning fungerar träningen som något positivt ocgh hälsosamt och så är det egentligen även för andra moment i ditt liv. Men om du upplever obehag på jobbet, eller om du lever i en dålig relation kommer detta att stressa dig. Om och så länge den psykosociala miljön på din arbetspltas är negativ och dysfunktionell kommer du att förbli stressad. Det behövs en förändring av de yttre omständigheterna för att påverka ditt inre.

Din kropp är väldigt välutrustad för att kunna hantera stress, kroppen har en fantasstisk förmåga att anpassa sig till de olika situationer du utsätter den för, det kommer att ske någon form av reaktion. Om stressen blir för utdragen kommer du att börja bryta ner livsviktiga vävnader och strukturer i bland annat nervsystemet och muskulaturen. när det har gått så långt börjar systemet haverera och negativa hälsoeffekter tar vid. Kroppen brukar varna oss på vägen mot en allt för ohälosamm livsstil, du kan exempelvs få sömnproblem, en känsla av energibrist, olika kroppsliga symtom, ångest, depression, obehag, olust. Efter en tid om du inte förbättrar din situation kan en lång rad av psykiska och fysiska sjukdomar drabba dig.

I vårt moderna samhälle är det framförallt psykosocial stress som drabbar oss.


Likes

Comments