Påsken kom. Påsken gick. Mitt godisberoende kvarstår.

Jepp.


Nåja kära vänner, vad har hänt sedan sist?

1. Jag har av någon orsak glömt att skriva om mitt möte med en livslevande älg. En tam älg. Mervi heter älgen.

På kvällen var jag på sista halarkalaset för läsåret. From moose to booze.

2. Jag hade sällskap tisdag-onsdag när jag var hemhemma förra veckan. Vi var på sightseeing i Kstad, åt mat, badade bastu, simmade (!) och pratade skit. Och drack vin. Nästa morgon hade vi också plättfest. Kuuuul.

På onsdagen var jag också för första gången till en osteopat. Jag har alltså aldrig i hela mitt liv varit till en riktig massör eller liknande, men herre min gud vad skönt det var. Det knakade i precis hela nacken och ryggen. När jag gick ut därifrån kändes det som att en ny värld hade öppnat sig framför mig. Hade nästan en helt ny och mera optimistisk världsbild.

3. Vädret hade humörsvängningar deluxe förra veckan. Varmt, kallt, snö, regn, blåst, vindstilla, sommar, vinter. Allt.

4. Igår var jag på husesyn hos Becka eftersom hon flyttat. Vi gick på promenad, gjorde mat, bastade och hade ansiktsmask. Och skrattade nästan oss fördärvade.

5. Idag hade jag sovmorgon, föreläsning, lektion, långlektion och lade på mig mina skygglappar (undvek alltså allt annat som borde göras), landade i soffan och såg slut på 13 reasons why.

Siirrä blogisi Nouwiin - nyt voit tuoda vanhat blogisi - napsauta tästä!

Likes

Comments

Ah, dessa brittiska musikaltalanger i mitt hjärta.

Hej på er!

Jag har världens skönaste vecka på gång. Jag är hemma och är hund-, katt- och fårvakt. Det kommer bli tidiga morgnar (misstänker att en blöt nos kommer och väcka mig kl. 7 hela veckan). Har ganska mycket annat att göra men det är väl bara bra. Bara skönt att vara hemhemma och gå i skogen, hälsa på hos mormor och morfar med jämna mellanrum och njuta av svenska tv-kanaler, haha.

Idag gjorde jag i alla fall min undersökning till kandin så det är ju skönt att ha den förbi. Nu gäller det bara att analysera den och så vidare...

Nu ska jag gå ut med hunden en sista sväng innan jag tänker gå och sova! Hoppas alla får en fin vecka!

Likes

Comments

Förra veckan var det alltså pampasveckan! Av mina tre tidigare pampas erfarenheter var årets den bästa hittills!

måndagen gjorde jag pizza! Lyckades faktiskt riktigt bra. Förutom att jag inte har en enda ugnsplåt så jag fick kavla ut degen i vanliga ugnsformer, haha. Men vad gör det när det är gott.

Vi har ju haft praktik i fyra veckor, men på tisdagen höll jag min sista lektion vilket kändes helt fa-nt-as-ti-sk-t! Det har gått så bra! På onsdagen hade jag min sista auskultering - vilket såklart skulle firas! Amanda, Lotte, Marika och jag drog till Littlepub och väl där bestämde vi oss för att fortsätta på det spåret. Så vi åkte till mig (ursprungstanken var en kalsarikännit) och satt på min stekheta balkong och chillade, drack vin och aperol spritz. Gött.

Kvällen bara fortsatte och till slut så var jag och Amanda på Leipis! Vi dansade, spelade beerpong, försökte spela stack cup och sjöng karaoke (levoton tuhkimo, såklart!). Det blev en valomerkki kväll!

torsdagen tog jag det lugnt och laddade upp inför helgen. Bra val, kan jag konstatera i efterhand!

fredagen kom Malin till mig på morgonen och sen begav det sig iväg mot torget och olympiaden. Det var helt kul - vädret var skit och fötterna blev kalla (men det hör väl till?). Vi deltog i tävlingar, samlade på oss halarmärken och åt kommunalvalskorv.

Därefter gick vi till Erica där vi spelade jackbox.tv som var jätte kul! Hämtade också pizza. Sen närmade det sig kväll och jag som var funktionär hjälpte till i några timmar innan jag rusade in i Rewell och konstaterade att jag inte kommer stå längst fram i år. Det var lite synd för artisterna var sååå bra!

Först lirade Linda Bengtzing och därefter De vet du. De vet du är från och med nu mina nya idoler, SÅ JÄVLA BRA! Sen sökte vi oss mot Amarillo eftersom De vet du skulle dyka upp där, och det gjorde dom! Tog pinsamma fangirl bilder med dom och sedan bestod kvällen av fuldans.

lördagen var det sillisdags - så vi tog oss tills Smedsby, åt sillismat och dansade. Sen gick vi till Erica, på kommunalvalskorv2 till torget, via Olliskön, till mig, till Amarillo på en hamburgare, till Erica, till Leipiskön för att köa. På Leipis skulle KAJ uppträda, men jag var tvungen att gå hem kl 22 för jag hade så sjukt ont i magen. Lite synd men vad kan man...

TACK PAMPAS 2017! 

Likes

Comments

Hej!

Alltså jag kan knappt förstå hur bra den senaste veckan varit. Gång på gång har det varit trevliga överraskning. Livet har bara varit en enda fest! Nu har jag glömt bort alla de små grejerna men den största nyheten är väl ändå att jag slapp in på masskommunikation som långt biämne! Hade verkligen inte förväntat mig det, men känns så fruktansvärt bra! Så om allt går som det ska, kommer jag att börja läsa det hösten 2018.

Förra veckan var det pampas och det var den bästa pampas jag har varit med om! Men det kommer i ett skillt inlägg.

PUSS och KRAM!

Likes

Comments

Praktiken rullar på och det har gått bättre än förväntat! Det känns jätte bra. Förvisso har jag verkligen jobbat hårt med planering och material så det är ju skönt att det inte varit i "onödan". Förutom praktik så var jag förra veckan på spex och det var sjukt kul. Ah, välgjorda spex i mitt hjärta.

I helgen var jag hemma och jobbade. Både lördag och söndag gick åt till jobb så det var ingen speciell helg. Igår hade jag egen lektion och sedan auskulterade jag en timme innan jag gick hem och powernappade. Kvällen spenderades på Academill, men med lite annorlunda program än vanligt.

Annelie Pompe föreläste och sedan höll hon i en workshop. Hon har alltså bestigit Mount Everest och har rekord i djupdykning. Det var visserligen en motiverande kväll men när jag cyklade hem så kände jag mig inte motiverad till att göra något fantastiskt, och jag hade förväntat mig det. Fastän Annelie i princip pratade om att man ska glömma jantelagen så kände jag den ganska starkt på hemvägen - "jag är inte så speciell, så det är bäst att inte försöka sig på något".

Hursomhelst lärde jag mig ändå väldigt mycket. Så om det är någon som har chansen att gå på en liknande föreläsning så tycker jag att man ska göra det.

Likes

Comments

Rubriken säger allt.

Har typ ingen fritid för tillfället. Vaknar kring 7, vid 8 går jag till Övis, kommer hem 4-5, sätter mig ner vid datorn och planerar resten av kvällen. Flera dagar förra veckan såg ut så och flera dagar denna vecka kommer se ut så. Tungt men det är bara att kämpa och ta sig igenom det.

Helgen var i alla fall lyckad. Fredagen kom jag hem väldigt sent och då däckade jag nästan direkt. Eller jag såg på Downfall (filmtips!) och sen gick jag och sova. På lördagen vaknades det fest!

Fixade och donade under lördagsförmiddagen och sen cyklade jag till Sofie. Vi fixade och gjorde oss redo för FLSF:s 50-års jubileum! Det var en riktigt lyckad kväll med tre rätters middag i Academill, program och massa snapssånger. Nachspiel hölls vid Leipis så vi tog oss dit. Där dansade vi, spelade beerpong, lyssnade på fantastiskt vacker karaoke och mot småtimmarna gick jag hem. På söndagsmorgonen var det sillis på Ollis. Det var också super! Så helgen bjöd på lite annorlunda program, men mycket kul var det!

Men men. Idag var det reality check då alarmet ringde, måndag morgon. Hade min första lektion på Övis idag också. Gick inte helt som jag tänkt mig, så hamnar att tänka om lite. Kämpa på, bit ihop.

Avec Sofie och jag!

Likes

Comments

I helgen skidade jag!

Tänk det, ett par år tillbaka hade jag nog inte skidat frivilligt. Det kan hända, att skid VM i Lahtis har hjälpt till lite men jag tyckte nog också att det var skönt. Skidade runt på fjärden i solskenet och på söndagen tänkte jag för mig själv när jag susade omkring "konstigt att jag inte har ramlat ännu", så det kanske inte är svårt att gissa vad jag sen gjorde? Graciöst snubblade jag på mina skidor och tog emot mig med mitt högra knä. Tog jävligt ont och jag bröt skidstaven i samma veva också. Eller som jag, den nya skidfantasten skulle säga, "jag gjorde en Charlotte Kalla".

Likes

Comments

Vi var överens om att vi skulle åka ut till Sachenhausen, ett koncentrationsläger utanför Berlin, redan innan vi åkte. Tyvärr valde vi den dag då det var det värsta vädret. Guiden sa till och med att det var den andra värsta dagen han hade guidat på... Det började med att det regnade så man blev genomblöt. Sen blåste det skitkallt så jag frös på himla mycket att jag inte kunde kontrollera mina skakningar, haha.

Tyvärr gjorde kylan att man kanske inte kunde ta till sig allt och lyssna på mycket som man kanske hade velat men det var ändå ett starkt intryck att vara där. Vet inte ens om jag behöver kommentera det, jag hoppas och tror alla som läser detta förstår att det inte finns ord att beskriva det som hänt där. Det är fruktansvärt rakt igenom.

Vi hade i alla fall tur med att vi endast var 5 st på rundturen, så det var som en privat rundtur. Det jag kan säga är i alla fall att det verkligen lönade sig med en guide, hade inte haft tid och ork att läsa allt och inte hade jag heller förstått vad som skett på vissa saker. Så jag rekommenderar att man har guide om man åker dit.

First they came for the Socialists, and I did not speak out—

Because I was not a Socialist.

Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out—

Because I was not a Trade Unionist.

Then they came for the Jews, and I did not speak out—

Because I was not a Jew.

Then they came for me—and there was no one left to speak for me.

Martin Niemöller

När vi kom tillbaka från Sachenhausen så hade vi egentligen bokat tid för att åka upp till Reichstag Dome men vi var så genomfrusna att vi bestämde oss för att skippa det. Vi hade heller ingenstans att sova eller krypa under något täcke för att värma sig eftersom vi skulle lämna Berlin på eftermiddagen.

Mot kvällen drog vi oss mot flygplatsen där vi flög till Arlanda. Blev lite missnöjda på Norwegian (som jag annars gillar) eftersom vi var tvungna att checka in allt vårt handbagage eftersom det var fullbokat flyg. Nå, det skulle varit okej om det skulle ha fortsatt till Helsingfors sen men det gjorde ju inte, så vi var tvungna att hämta det från bandet, vilket gjorde att vi hamnade utanför terminalerna. Så vi sov på riktigt obekväma bänkar innan vi blev insläppta genom security kl 4:00. Så sov vi lite till. Steg på planet. Sov hela vägen.

Landade och då jävlar hade jag bråttomt ska ni veta. Jag hade nämligen arbetsintervju i Åbo samma dag och var tvungen att hinna med ett tåg. Vi landade 8:40 och tåget gick 9:13. Så jag sprang och jag hann. Hann med bytet i Böle också, så jag hann fram till intervjun i tid. Så allt gick väl. Men det var minst sagt lite nervöst.

Efter intervjun åkte vi hemåt. Trött som fan. Men glad för 1. lyckad resa 2. allt gick bra med arbetsintervjun 3. jag älskar att resa.

Likes

Comments

Nästa dag var Saku pigg igen så då visade jag honom lite av det jag lärt mig från rundturen dagen innan. Vi gick även en sväng in i Primark innan vi tog oss mot Friedrichshain och East Side Gallery. Vi gick längs med och tittade på konsten och vissa var så himla fina och hade så starka budskap. Såg såklart även den världskända social fraternal kiss eller My God, Help Me Survive This Deadly Love som den egentligen heter.

Vi hade egentligen planer samma kväll i Friedrichain och tanken var att vi skulle stanna där tills kvällen men vi hade tid över så vi åkte till hostelet och powernappade. Någon timme senare åkte vi mot Mercedes Benz Arena för att se på ishockey. Eisbären Berlin mot okänt ishockeylag (jag vet alltså inte ännu ens vem dom spelade mot). Jag tyckte det var jätte kul! Det var så mycket mera show än vad Finland någonsin har, man fick ta öl och dricka in till arenan och stämningen var så annorlunda. Eisbären Berlin vann dessutom så det var ju kul.

Likes

Comments

Saku var fortfarande sjuk så jag gick ensam på en free walking tour. Man fick alltså ge dricks hur mycket man tyckte att rundturen var värt i slutet, och jag hade ju gått dit med inställningen att det blir billigt, men det var SÅ bra att till och med snåla jag gav lika mycket dricks som en vanlig rundtur skulle ha kostat.

Lärde mig MASSOR av historia - och nu i efterhand så känner jag att jag fått inspiration till att lära mig mer också. Vi började vid Brandenburger Tor där vi fick höra redan massa intressant (från Michael Jackson till historiska händelser redan före första världskriget) och sedan vidare till Holocaust Memorial. Nästa stopp kändes konstigt - guiden ledde in oss till något som liknade en parkering till bostadshus och en lekpark. Men det visade sig att vi stod ovanpå den bunker där Hitler (och flera av hans nära) tog självmord. Surrealistiskt.

Checkpoint Charlie, Berlin muren, East side, West side, Nazi buildings och Gendarmenmarkt. Så att. Värt det alla gånger om!

Holocaust Memorial & Brandenburger Tor

En del av muren & Checkpoint Charlie

Gendarmenmarkt

Kändes extremt märkligt att sitta på ett cafe och titta på vad som en gång varit en nazistiskt byggnad (idag var det tyska skatteverket som befann sig där) och Berlin muren som löper precis bredvid. Byggnaden är en av de få som finns kvar från den tiden, mycket blev förstört så det mesta är faktiskt väldigt "nytt" i Berlin. Och det mesta finns också i två, eftersom landet var uppdelat i öst och väst så länge (två konserthus i Berlin och så vidare).

På kvällen hade jag besämt middagsdate med Johanna och Emil som bor i Berlin nuförtiden. Vi åt pizza och pratade, det var också jätte kul att se hur dom har det.

Likes

Comments