Idag tänkte jag när jag cyklade hem från skolan, kanske allt håller på att ordna sig och lösa sig?

Inte för att jag gjort något livsavgörande beslut eller haft någon händelse som skulle påverka desto mer senaste tiden men allt har bara varit så himla osäkert. Det hjälper ju inte heller att man är född till att vara lika nervös och osäker som Nasse i Nalle Puh. Men i alla fall. Just då när jag åkte ner för backen på min Jupiter så kändes det som att allt kanske ordnar sig. Kanske jag inte behöver oroa mig för min utbildning och mitt liv i allmänhet.

Förra veckan hade jag en så otroligt bra vecka. Livet flöt på som det ska. Jag vill säga "hard work pays off" men säger jag det så kommer karma antagligen ikapp mig i form av tolvhundra deadlines. Helgen inleddes med pyjamas party som slutade med rage cage/thai pong/stack cup nästan hela natten. På söndagen skålade vi med mimosa och åt lite frukost. Sen skulle jag hem mot Skaftung men före det blev det hesemat, och det var sååå gott.

På söndagen var jag på möte och fixade på med lite allt möjligt innan det var dags att åka tillbaka till Vasa.

Igår (tisdag alltså) var det vändagen, så började dagen med frukost i Havtornen innan jag tog mig hela långa vägen till Brändö och Tritonia. Skrev lite på kandin och det kändes lite lättare då. Den kommer nog bli skriven ändå.

Ni ser. Det ordnar sig nog ändå. Livet och allt det där andra som hör till.

Likes

Comments

Hej!

Ooh, jag har haft två så bra dagar. Eller kanske två bra dagar och en bra natt.
I tisdags gick jag ärenden på stan, var bland annat till tandläkaren. Det kan hända att det är 3-4 år sedan jag var till tandläkaren senast så det var verkligen dags. Pros of Studenthälsans tandläkare: billigt och snälla människor som jobbar där. Cons: man måste vänta 3 månader för att komma dit igen.

Sen var jag också till Tritonia på eftermiddagen och sen på kvällen så förfestade vi lite med spel och prat innan vi drog till Ollis. FULdansade hela kvällen. Observera att jag betonar ful.

På onsdagen hade jag en presentation och sen skulle jag bara skriva på kandin och jobba med skoluppgifter men läste min mail och jag hade fått ett så spännande mail att det inte gick att göra något annat än sitta framför datorn och att äta fastlagsbulle och vara glad. Ett steg i rätt riktning (även om det ännu är hundratals steg kvar)!

Idag hade vi vinterfältkurs, vilket betyder att vi var ute vid Molnträsket tillsammans med Skogscentralen. Lärde mig mycket om skogsvård, gallring, stöd och så vidare. Grillade korv gjorde vi också.

När jag kom hem var så rätt så genomfrusen, så har mest legat under en filt och sett på The Crown (tipstips! Netflix serie som är jätte intressant, handlar Queen Elizabeth). Nu har jag tänkt att jag ska snart städa lägenheten och sen gå till affären för att handla inför morgondagen då vinterfältkursen fortsätter och så vankas det pyjamas party på kvällen!!!!

Likes

Comments

I lördags såg vi vargspår när vi var ute och red. Det var jätte spännande och varje gång jag tänker på det blir jag lite upp i varv. Såg spåren vid två olika ställen och det var spår som alla var under 1 timme gamla, så nära hade vargen varit.

Har aldrig kommit så nära en vild varg, vad jag vet om då, haha. Älgar, vitsvanshjortar, rådjur, harar, havsörnar och en och annan räv händer det ju relativt ofta att man stöter på när man är ute i skogen med hunden men varg är något nytt. Inte för att vi såg den men ändå.

Har man förresten blivit gammal då djurspår i snön gör en upp i varv och glad?

Vargspår till vänster och Linus spår till höger. Ser ut som att Linus tassavtryck är gjort av en liten hund men nej han väger 35 kg så det är inte heller något litet avtryck. Och jo, vargen hade skadad tass så det var blod i spåren, annars skulle vi nog antagligen inte märkt spåren överhuvudtaget.

Förutom vargspår så blev jätte glad och förvånad när detta dök upp på min mobil för någon vecka sedan. Blev faktiskt sådär genuint (nästan lite löjligt) glad!

Likes

Comments

Hej!

Saker som har hänt/händer/ska hända i mitt liv nu:

- Jag har lämnat in en ansökan om att åka på utbyte

- Jag går en sååå intressant kurs just nu, Sustainable lifestyle in theory and practice heter den. Kursen hålls tillsammans med utbyteseleverna och det är jätte intressant att höra olika nationaliteters synsätt på miljötänk.

- Om 23 dagar är det dags för Berlin!

- Jag har jobbat de senaste helgerna. Hade tänkt en helt jobbfri helg nu men ska ändå på jobb imorgon kväll, hehe.

- I onsdags skrev jag omtent i kvantitativa metoder, vilket kanske gick helt okej?

- Igår var jag på ishockey, TPS-Sport. Det var också den första gången jag hade på mig min halare för hela läsåret. Haha, gulis jag skulle vara besviken på mig själv. Men. Har helt enkelt inte tid att inte koncentrera mig på lektioner och föreläsningar...

- Eftersom jag läser biologi som biämne så går jag också en fältkurs (höst-, vinter-, vår- och sommarfältkurs), och vi ska kanske spendera 4 dagar vid Högsta Kusten tillsammans med studerande från Umeå Universitet på sommarkursen. Hoppas att det blir av!

- Jag borde verkligen ta mig till Tritonia för att läsa och skriva lite på kandin, men det är så tungt och NÄR ska man hinna med det?

- Nästa vecka ska jag till tandläkaren. Tror att jag beställde tid till Studenthälsans tandläkare i oktober (?) och då fick jag tid i början av december. Men då var jag ju i Prag och nästa lediga tid var två månader senare, 7 februari alltså. Är antagligen dödssjuk på tisdag när jag ska dit så att jag måste skjuta upp det ännu 2 månader till, haha.

- Nu ska jag så småningom gå och sova, 22:00 fredag kväll. YOLO.

Likes

Comments

Idag fyller jag 21!

Och så är jag plötsligt på den andra sidan av 20. Men känner inte av någon ålderskris, är ganska säker att den bästa tiden av mitt liv (och många andras) är i 20 års åldern.

Igår kom först mor&far på besök, och såklart Linus. Tog Linus i kopplet och gick ut på en nästan 10 km länk där vi övade på att gå i stan, hälsa på både stora och små hundar och sånt. Han var jätte duktig och två äldre damer diskuterade bakom oss "man ser verkligen att hunden har roligt när svansen är så där rak!" Haha.

Mot kvällen kom Malin hit och vi fixade oss, drack sangria, åt batong och aioli alltmedan munnarna gick i ett, ungefär. Sen drog vi ut och landade i sängarna ganska sent med varsin subway. Himlen i en smörgås.

Idag vaknade jag av att kära farmor ringde och grattade mig. Senare under dagen bestämde vi oss för att ta en promenad och enligt min temperaturmätare visade det 2- men när vi hade varit ute en stund konstaterade vi att det var 9-. Höll på att frysa öronen av mig...

Nu tänker jag fira resten av min födelsedag med att ligga på soffan och se på film.

Har delade åsikter om det här med att fylla år. Har något slags inbördeskrig inom mig: ena sidan av mig känner sig som 7-åriga Alexia och vill ordna kalas med ballonger, glasstårta och skattjakt och den andra sidan av mig stretar emot och känner mest bara att... näe.

Men på något sätt blir det en dag då jag bara fattar hur lyckligt lottad jag är. Vänner som kommer ihåg en, familj och släktingar som grattar, fina och genomtänkta presenter (Malin kommenterade imorse när jag pratade om att jag ska gå till en osteopat: "man böri no var gambel tå man var glad att man får far å rejd opp ryggin", vilket alltså var en av mina födelsedagspresenter. Lite lustigt men skulle verkligen inte kunna önska mig något annat än det heller) och en dag då alla är lite extra snälla mot en.

Hursomhelst. 21, tacksam och glad!

Likes

Comments

MItt hjärta smälter när jag ser dessa bilder från i somras. Labradorvalpar. Finns det något sötare?

Likes

Comments

Citerar mig själv i ett tidigare inlägg från 2 januari 2017:

"Men hursomhelst har jag lagt mig på reseförbud. Måste fokusera på studierna nu tills sommaren och jag lovar och svär, om jag bokar in en ny resa nu, så är det nog OMÖJLIGT att någonsin igen hitta någon som helst motivation till att studera."

HAH! säger jag och förundras över min svaga karaktär. 8 dagar senare beställer jag flygbiljetter till Berlin!

Om inte annat så är ju hälften av mitt ena mål inför 2017 uppfyllt snart. Resa till två nya länder. 1/2.

Likes

Comments

Ja, jullovet kom och gick och de sista dagarna av lovet var helt klart de bästa dagarna. Detta hann jag med:

Hängde hos mormor och morfar nästan varje dag och bara juttade på
Skrinnade på isen i solsken och 14- grader
Fick bakfnatt och bakade massa bullar och kakor
Red i skogen i fantastiskt vinterväder
Firade mormor som fyllde 88 år
Jobbade de två sista dagarna av jullovet
Åkte pulka och grillade på lördagskvällen

Sen var det bara att åka tillbaka till Vasa. Hade första lektionen på tisdagen men redan på måndagen var jag på plats klockan 8 i Tritonia för att ta mig själv (och kandin) i kragen. Nu är jag i alla fall på gång! Har faktiskt fått lite studiemotivation.

Idag är det fredag och jag har spenderat dagen med att skriva lite kandi, städa lägenheten, handla på alko, ätit lösgodis och haft filmkväll. 8 Mile och The Royal Affair - bra filmer!

Den andra bilden här längst ner till höger föreställer en mycket mörk och dålig bild av min nya tavla (och min döende orkidé och ett ljus). En sida ur Kartbok för Folkskolan från 1957(?), är så nöjd med den!!! Vill bara stå och titta på den förevigt. Och på tal om döende orkidé. Call me hortonomen som glömde bort sina växter över jullovet och fick panik när hon kom tillbaka efter ungefär en månads frånvaro och inser att alla växter håller på att dö av uttorkning. Nu står alla växter i vatten så högt upp det går. Det kallas balans i livet, tror jag.

Likes

Comments

Ja, så Pragresan var jätte lyckad och välbehövd.

Det var en jätte fin stad som jag gärna vill besöka igen fast på sommaren. Det enda som faktiskt var ett minus var att folk rökte nästan överallt. Även fast restauranger och pubar hade rökförbud stod både personal och gäster och rökte i alla hörn, haha. Så ALLA kläder luktade tobak, det gick liksom inte att undvika.

Det kändes lite som att staden var en blandning mellan östeuropeiskt/ryskt och västvärlden (vilket ju egentligen är logiskt). Efter att jag kom hem kände jag såklart resfebern värre än vanligt, men tidigare har jag inte varit så särskilt intresserad av centraleuropa, men nu vill jag jätte gärna åka och upptäcka allt som finns inom Europas gränser. Har till och med sett på flyg till Moskva, haha. Det skulle vara coolt.

Men hursomhelst har jag lagt mig på reseförbud. Måste fokusera på studierna nu tills sommaren och jag lovar och svär, om jag bokar in en ny resa nu, så är det nog OMÖJLIGT att någonsin igen hitta någon som helst motivation till att studera.

Anyway: åk till Prag. Bara gör det.

Likes

Comments

Den sista dagen var lite lång eftersom vi inte orkade ta oss in till centrum så vi gick omkring i närheten av hostelet och tittade omkring istället. Vi fikade och jag åt världens största morotskaka.

Och sen, surprise surprise, gick vi in på en julmarknad och jag köpte hem två julgransbollar som minne. Efter det gick vi in på en riktigt tjeckisk resturang och åt surkål, potato dumplings och kött. Inte så kulinariskt, men ganska så tjeckiskt.

Likes

Comments