• Batatbullar.
 • Jobb
 • Svettiga nätter i tropiklägenheten
 • Fest
 • Franskisar
 • Serier
 • Cyklande
 • Många kilometer i mina jobbskor
 • Härliga arbetskompisar
 • Många nya bekantskaper
 • Kallt väder
 • Släktträff
 • Äventyr
 • Glass
 • Bussåkande Vasa-Kstad
 • Nypotatis
 • Skratt
 • Filmtittande


Sommaren är ju inte över ännu men den börjar ju lida mot sitt slut i alla fall. Jag är faktiskt helt nöjd med min sommar. Det har varit tungt men jag har också hunnit med mycket mer än vad jag trodde att jag skulle göra! Det har varit många galna utekvällar, spelat COD med Becka, se många serier, haft tid för mig själv, ätit god mat, träffat massa nytt folk, umgåtts med fina människor och en massa annat. På minuskontot av saker jag skulle velat gjort i år är att jag saknat mormor och morfar (och resten av släkt och familjen såklart, men momma & moffa, de är liksom två människor jag saknat lite extra), jag har badat för lite, jag har inte varit ute på havet så mycket som jag skulle vilja vara och det samma gäller skogen. Men i överlag, så har min sommar varit bra. Jag är lycklig, nöjd och glad - så jag vet inte vad mer man kan önska sig.

I höst önskar jag att mina planer går som jag vill och att jag i något skede kan ta ut min kandidatexamen. Jag hoppas också att jag hinner vila ut, jobba och såklart hinna med lite rajtantajtan. Jag vill också rida. Det är så länge sen jag stått nära en häst att jag är rädd att jag glömt hur man gör.

Jaja, allt blir nog bra. Ha de gött!

Bloggaa matkapuhelimesta - Nouwilla on ehkä Ruotsin paras blogi-sovellus - napsauta tästä!

Likes

Comments

Idag inledde jag jobbdag ett av sex. Följt av en dag ledig och sex dagars jobb. Känns inte ens jobbigt. Min inställning till jobb har utvecklats under sommarens lopp. Från ångest för att göra allting fel till att det liksom går av sig självt. Dessutom är det så fina människor jag jobbar tillsammans med också så det är klart det känns gött att åka på jobb när man har skoj samtidigt.

Förra veckan var snurrig. Jag var sjuk och hade feber en dag, fick någon ledig dag, hade gäster, jobbade och allt vad jag nu gjorde och inte gjorde. I lördags efter jobbet hoppade jag i bilen och styrde kofångaren mot Lappfjärd. Där var det lavadans och jag kom sent så hann knappt vara där. Tog en svängom i kommunen innan jag landade i min egna säng.

Söndagen var slö. Kände mig tom och dämpad - utan någon riktigt giltig orsak. Släntrade omkring på gården: åt kex, hade hundskola, hälsade på momma&moffa, försökte mig på bryggyoga, läste en bok. Sen hade Malin och jag bestämt oss för att äta pizza så det gjorde vi. Och såklart pratade vi och åt glasspinne.

En kul grej som hände idag: jag hade sänt in mitt kandutkast för lite kommentar och feedback. Den kom tillbaka med kommentarer och feedback. Riktigt vettiga kommentarer och bra feedback. Men jag orkade liksom bara titta på det och så kändes det som att njaeh, inte idag. Någon dag när jag känner mig manad att återigen ta min an den.

Likes

Comments

Hej.

Idag är jag sjuk. Vilket gör mig frustrerad. Vaknade med världens huvudvärk och sen har jag legat och frusit/svettats om vartannat. Hade ingen finrexin eller panadol hemma så det var bara att pallra iväg till apoteket. Och såklart via lösgodishyllan för vem vill vara sjuk utan godis?

Ja, idag är jag frustrerad. Sådär så att man liksom vill grina och gråta, sparka i någon möbel och muttra alla fula ord man bara kan. Orsak: okänd. Antagligen för att jag är sjuk men också för att jag så förbannat trött på att aldrig ha pengar för att jag sparar, eller för att jag är fysiskt trött, eller för att jag längtar efter något som jag inte vet vad det är och för att jag har ätit socker i mängd och massor så att jag är alldeles matt.

Ah. Inte hjälper det ens att solen lyser in rakt på min balkong och jag nyss har ätit sjukt goda morotsbiffar med gräddfilssås. Eller det hjälper lite. Men inte tillräckligt.

Det känns som om livet står still. Inget händer. Eller allt händer men ändå inget. Allt är bara en stor nedräkning till något annat. Nedräkning tills lönen trillar in på kontot, tills lägerskola i Taivalkoski (så att jag får se något annat), tills skolan börjar och så vidare...

Det är en bitter Alexia som skriver idag. Bitterkärringen ska nu lyssna på musik och om hon orkar, gå ut på en liten promenad.

Likes

Comments

Det är lätt hänt att man svänger på dygnsrytmen när man jobbar kvällstid, tar 45 minuters powernaps som ett litet barn för att orka jobba kväll och dessutom sover till 10:30. Och nattetid är som bekant en konstigt kreativ tid under dygnet för mig, så för att få utlopp för lite kreativitet så skriver jag lite. Men eftersom jag inte har något att skriva om så fyller jag i en lista istället.


Hur gammal är du?

Jag är 21 år och 6,5 månader ung. 258,5 månader. 7869 dagar. Och jajjemen, jag googlade "calculate how long you have lived" för att få fram svaret på den frågan.

När vaknade du idag?

Först 9:00. 9:09. Sen kanske 9:18. Och plötsligt var klockan 10:30.

Vad åt du till frukost?

Naturell yogurt med banan och vattenmelon. Gött som fan.

Nämn tre saker man kanske inte vet om just dig:

Jahaja. Nu ska man då alltså komma på något fyndigt här.

1. Jag är en riktig godisråtta. E-ämnen i mitt hjärta.

2. Jag älskar husmanskost. Restaurangmat är gott men det finns inget som slår hemlagad tvättäkta husmanskost.

3. Jag är blyg och riktigt, riktigt opersonlig med alla jag har precis träffat. Det är säkert inte alls ovanligt men det är synd också för jag tror folk misstar sig för vem jag egentligen är då det tar en halv evighet för mig att öppna upp och faktiskt vara den jag är bland nya bekantskaper.

Vad gällande ditt utseende är du mest och minst nöjd över?

Äh, den här frågan känns så himla tråkig. Som att det spelar någon roll i slutändan med vad man är mest och minst nöjd med. Visst finns det sånt jag är nöjd och missnöjd med men det känns som att när man en gång fattat att utseendet är en sån pytte liten grej av vem man är så har jag ingen lust att skriva om det hit...

Vad har du gjort idag?

10:30 vaknat

.....?

17:00 jobbat

22:00 slutat jobba

23: lagt mig ner i sängen för att sova

01:00 slutat försöka sova och plockat fram min livskamrat, datorn.

Vilken film såg du senast?

Kollade med att halvt öga på Suicide Squad förra veckan. Inte direkt någon höjdare...

Är du besatt av någonting?

Besatt... Hm. Njä. Det skulle kanske vara bananer då, haha.

Beskriv en perfekt dag:

En perfekt dag... En perfekt dag skulle (om det fanns obegränsat med timmar och energi på en dag) bestå av en tidig morgon i stallet, god frukost, sol och värme, havet, batatbullar, frozen yogurt, bastu, vänner, släkt, familj, nya vänner, musik, böcker, mysande, djur, dansande, nattbad, kramar, fina kläder...

Beskriv platsen du befinner dig på just nu:

I min säng. Tre kuddar, ett täcke.

Vad lyssnar du på just nu?

Ingenting förutom knappljudet på tangentbordet.

Hur går du helst klädd?

Hmm... Tycker om att vara klädd i lätta ridkläder. Eller så någon skön klänning. Men har nästan aldrig på mig varken dera.

Är du morgon eller kvällsmänniska?

Både och. Kommer jag igång så är jag väldigt effektiv på morgonen men kan också vara kreativ på natten.

Vilket var ditt bästa ämne i skolan?

Har alltid varit medelmåttigt bra på det mesta. Men engelska kanske.

Vad köpte du senast?

Lytek Oy.

Vad har du i dina fickor?

Alltså till fickor räknar jag nu också jackfickor så i mina fickor hittas: nycklar, läppomada, hörlurar, mobil, bankkort, ID.

Vilken är din favoritaffär?

Indiska.

Vilka smeknamn har du haft?

Oh man. Axon, Läxon, Axel, Axelia... What not.

Vilka är dina största svagheter?

Att jag har svårt att säga ifrån.

Likes

Comments

Jobbade hela förra veckan. Jobbade lördag dag, speedade hem på cykeln, blev upplockad, åkte till Malin, gjorde oss klara, förfestade hos Mårten, gick till tältet, blev upplockad och gjorde en drive-by, förfestade hos Olivia, gick till tältet. Minneslucka. Efterfest.

Skärselden, Lappfjärd, Vonnela, hämta bil, åka hem, hälsa på momma&moffa, grilla, åka till Vasa.

Likes

Comments

Här ekar det tomt.

Jag tror det inte krävs någon förklarning för varför - se bilderna ovan. Jag är upptagen med att jobba och när inte jobbar försöker jag åka hem eller hinna vila lite.

Sommaren är kall och det regnar eller är dimmigt mest hela tiden, i alla fall de senaste veckorna. Sommaren i Vasa har varit bra, även om jag saknar hem till skog, blommor, hav, djur och människorna som finns där. Det jag lärt mig i sommar är i alla fall hur viktiga nämnda saker är för mitt välmående och även det faktum att sommar i en stad inte är något jag föredrar.

I helgen är det hursomhelst dags för en tradition. Marknadshelg i Kristinestad. I år består dock traditionen inte av att åka båt, strosa på marknaden och sedan dra ut på rajraj, utan mest bara rajraj.

Vi hööres

Likes

Comments

Ey

Livet rusar fram, likaså sommaren. Juli är redan här, och det känns lite märkligt. Fast inte så melankoliskt egentligen. Jag tycker inte riktigt jag har hunnit med något i sommar men det känns liksom okej. Den här sommaren var aldrig till för att bli "den bästa sommaren någonsin" eller "fylld av äventyr". Den här sommaren var till för att jobba och spara.

Fast det har nog också hänt en hel del. Vi hade riktigt bråda jobbdagar fredag och lördag. Efter lördagens jobbpass cyklade jag hem och svirade om till feststass på rekordtid. Sen slutade kvällen sent, men det var faktiskt riktigt kul. Idag spenderade jag lite tid på Tritonia, och vet ni vad. Jag ser ljuset i tunneln.

Vad annat? Jag är ganska glad. Sådär måttligt lycklig. Är väl i en rätt så bra plats i livet, antar jag.

Igår låg jag på min balkong och såg på film. Arn och Wild. BRA filmer, herregud. Till Arn gråter jag som ett litet barn. På riktigt, det går liksom inte att sluta en gång då jag börjat. Och Wild är bara bra. Så bra.

Likes

Comments

Jag har firat midsommar. På det hittills mest lugna vis sedan jag fyllde 14 (eller 15?) och fick åka till Fagerö för första gången. Kanske man har blivit gammal. Vid 21 års ålder (känn av sarkasmen). Malin påpekade att man har säkert blivit gammal när man är irriterad på att det är högt gräs i diken så att man inte ser om det kommer några bilar.

Jag tog nattbuss hem på fredagnatt. Fredagen gick jag omkring och gjorde ingenting före färjan (vår båt alltså) tog mig till Fårskär där Malin väntade. Där spenderade vi midsommarafton med att dricka vin, äta god mat, bada badtunna, simma och bastu. Väldigt finskt. Men också väldigt skönt. Sen pratade vi massa skit, tog massa bilder och plockade såklart sju olika blommor och sov med dem under kudden. Drömde inget den natten.

På midsommardagen var vädret inte särskilt somrigt - vid klockan två började regnet ösa ner och så fortsatte det resten av dagen. Vi åt mat, myste under täcken, spelade munspel och pratade, såklart, skit. Sen åkte jag hem, åkte på pizza, åkte hem, Malin plockade upp mig, åkte till Lappfjärd, matade Mimmi, åkte hem. Sen gick jag och sov vid elva. Inte en så speciell midsommar men välbehövd!

Idag har jag bara slöat. Börjat bygga ett vitrinskåp av ett gammalt fönster och spelat munspel.

Imorgon är jag fortfarande ledig men sen börjar en jobbputki som heter duga. Kommer säkert bli tungt men vetcha he ska ga he å. Imorgon ska vi grilla på muurikka. Jeeeee.

Likes

Comments

Hello där,

Ikväll har jag jobbat och jag har alltid riktigt svårt att komma ner i varv efter jobb så det är bara dumt att jag ens försöker sova eftersom jag kommer halvsova/drömma om beställningar som inte kommit fram, missnöjda kunder och brickkatastrofer. Så därför är jag vaken klockan 2 på en torsdagsnatt.

Igår kväll var det full rulle på jobbet så imorse när jag vaknade kände jag mig lagom sliten men klockan 12 hade jag studiehandledning så det var bara att ta sig i kragen. Och huhu, klarar jag mig genom dessa studier - då är det kalas. Ställer mig själv frågorna: Varför gör jag det svårt för mig själv? Varför läser jag massa extra kurser? Varför tror jag att jag orkar vad som helst? Varför glömmer jag bort att stress är onödigt? Varför glömmer jag bort att kurser = stress? Jaja, klarar jag ett en kandidatexamen, ett utbyte, en magisterexamen, två korta biämnen och ett långt biämne på 6 år får jag ge mig själv en klapp på axeln.

Förutom handledning har jag sprungit på loppis idag. Nu ska allt onödigt skräp som jag samlat på mig bort.

Nej, kanske man skulle somna nu. Godnajt.

Likes

Comments