Hej.

Jag är djupt besviken och känner för att avreagera mig.

Såg just den nya Tarzan filmen.

Nu är då frågan: HUR kan och VARFÖR vill man förstöra en sån bra berättelse?

Alla dessa dåliga filmer där det är animal vs. human. VARFÖR? (planet of the apes osv osv osv) Var ju ganska säker på att Tarzan inte skulle vara en sån film men NEHEJ, nu är Tarzan också en desertör och gorillorna hatar honom.

Vet inte om de som gjort filmen tänkte att det skulle vara ok eftersom Tarzan nu också är en djurviskare som kan prata med lejon, elefanter och gnuer. Så fantastiskt när han samlar ihop en djurarme och alla slåss för att rädda Jane. Speciellt fint var det ju också när alla djungelgorillor springer ut på stäppen med alla gnuer. Och så var det ju lejonen där emellan också, såklart. 

Djungelgorillor på stäppen tillsammans med lejon och gnuer.​ Japp. It all makes sense.

Varför..................


Ps. Jo jag vet det är en berättelse som är osannolik från början MEN ändå. Man kan ju försöka i alla fall...

Suunnittele blogisi - valitse Nouwin monista malleista tai tee omasi, "osoita ja napsauta" - napsauta tästä!

Likes

Comments

Hej!

Senaste året/halvåret har jag haft den del av mig som älskar allt som har med natur och djur att göra lite på off-knapp. Mått dåligt varje gång planet earth är på tv och ätit tonfisk (fastän det går emot alla min principer). Det här låter ju helt sjukt, men det hör nog inte till min personlighet att visa ignorans för djur- och naturliv. Men det är väl det jag har gjort.

Visst har jag ALLTID köpt inhemsk mat och så vidare (i den mån man kan) men jag har inte känt den där beslutsamheten om att faktiskt göra den skillnad jag kan göra. Men i höstas började jag läsa biologi som biämne och den första kursen vi har haft heter zoologins grunder och jag är så otroligt glad att jag faktiskt har läst (och läser ännu) den kursen. Äntligen har jag fått läsa om alla djur som finns. Jag tycker ju om det så mycket.

Nåja. Tills idag har jag alltså ignorerat att verkligen försöka dra mitt strå till stacken men nu känner jag att jag får ta mig själv i kragen. Jag började titta på filmen Mission Blue och den kändes så faktarik och otrolig så att jag inte ens tänker förklara den. Vem du än är som läser det här, så uppmanar jag dig verkligen att:

- Se Mission Blue.

- Sluta äta tonfisk.

- Handla inhemskt.

- Aldrig köpa chips som innehåller palmolja (välj solrosolja istället).

- Köp inte julklappar onödiga julklappar/presenter utan donera istället.

- Köp ekologiskt.

- Titta också på Planet Earth och känn dig AMAZED.


Tack och puss och hej.

Ps. Förhoppningsvis låter jag inte lika crazy_nature_lover96 när ni har sett Mission Blue, läst Gorillas in the Mist eller sett Blackfish.

Likes

Comments

Vad är jag för typ av person...

... på restaurang?
Den som ALDRIG tar något vågat eller nytt. Kör alltid på något säkert. Spagetti carbonara 8/10 gånger.

... på krogen?
Före klockan 12 - den som dricker med måtta och är ganska lugn
Efter klockan 12 - den som fuldansar så att jag blir så trött att jag måste gå hem

... på stranden?
Jag somnar alltid. Sen vaknar jag och det känns som att en lastbil kört över mig för att jag svettas, har huvudvärk och ser inget för att allt är så ljust.

... i klädbutiker?
Gräver alltid i alla reahyllor. Köper aldrig de nyaste trenderna förrän de inte är så trendiga och inte så nya. Då alla har tröttnat, DÅ inser jag att det är fint.

... hemma hos andra?
Beror ju på vem man hälsar på. Men brukar ju förstås alltid visa respekt och vara lugn. Det värsta som fanns när man var liten var ju när man råkade ha sönder något hos någon annan... Typ nån annans leksak..

... på flygplan?
Hehe. Antingen den med vääärldens tålamod. Kan vara den sista som stiger upp och går ut allra sist - ELLER - den som är irriterad på allt och alla och bara vill vara framme och ute ur flygplanet.

... en hel dag hemma?
Äter frukost länge och läser gärna tidningen till det. Går ut och går om det är fint väder. Umgås med någon trevlig. Myser med en hund. Eller en häst. Kanske ser en film.

... i ett förhållande?
Inte romantisk i alla fall.

... på morgonen/kvällen?
Får ångest av att sova bort en dag nuförtiden så på morgonen försöker jag alltid stiga upp relativt tidigt. Och jag stiger upp direkt när alarmet ringer. Äter alltid frukost.

På kvällen är det däremot mycket svårare att säga vem jag är. Jag kan bli väldigt kreativ mot kvällen men samtidigt så blir det ändå inte mycket gjort efter kl. 23...


Likes

Comments

Hej igen.

Är inte så stressad idag. Det är fredag och idag fick ja checka av matematikdelen av praktiken. Och äta lunch i lugn och ro. Hehe. Det var ganska roligt idag när vi skulle äta lunch och allt kändes ganska bra: solen lyste över pudersnön som kom inatt, matematiksekvensen var gjord och det har gått över förväntan. Skämtade om att jag inte kollat vad det var för lunch ännu idag och att det kan ju bara vara något gott när allt gått så bra under dagen.

Maletköttomelett och blomkål-broccoligratäng. Hehe. Kanske det bara var kul om man var där i stundens hetta.

Nå anyways. Hade något jag skulle skriva om men har glömt bort det helt nu.

Kan ju istället berätta om att jag skulle så gärna skriva om min vardag, om mina tankar och så vidare och så vidare. Men jag har liksom inte tid, kommer av mig när jag ska sätta mig ner och skriva, har "bättre" att göra, eller blir för känslosam och läser igenom inlägget och bara "hell no detta inlägg kan jag inte publicera någonstans".

Likes

Comments

Hejsan hoppsan!

Var tvungen att kolla när jag senaste skrev nånting hit. Väldigt länge sen. Eller nåja.

Praktiken börjar vara slut. Konstigt, känns som att allt har gått så väldigt snabbt, i alla fall efter första veckan. Men det är ju bra också. Har varit tungt men förstås roligt också. Tungt eftersom det varit väääldigt många dagar som börjat kring 8:00 och så har man kommit hem någon gång runt 18:00... Men roligt också för att man får göra något i praktiken (inte bara i teorin) och man lär ju sig massor hela tiden.

Tänker inte sopa under mattan att jag fortfarande är stressad ungefär hela tiden men känns som att kandin i alla fall inte är ett hopplöst fall längre. Och inte heller praktiken.

Hursomhelst. Hade inget speciellt på hjärtat men kände för att dela med mig av något roligt som är på gång just nu. Först och främst: jag tänker och vill inte ropa hej förrän NÅGOT står klart och så vidare, MEN, jag har nu igen börjat kolla upp om utbyte. ÅÅÅH. Borde inte få upp några förväntningar ALLS, eftersom jag inte gjort något alls ännu men. Jag är ju fortfarande mig själv. Får jag en idé så kan jag ju inte släppa taget och det blir typ det enda jag kan tänka på. Jag vill ju.


För det andra: om 25 dagar åker jag till Prag! Wiiiiihoo. Det om något, kommer i exakt rätt stund.

Likes

Comments

Och jo, vi har gjort annat än att dricka vin i helgen.


Nu är min Åbo helg förbi.
Snabbt gick det.

Mycket slöande och skrattande.

Imorgon börjar praktik.

Likes

Comments

Hejhej!

Har inte haft många lektioner i skolan den här veckan men har ändå haft så sjukt mycket att göra (och som fortfarande är ogjort). Jiiises vad jag har flängt omkring och stressat (hemtentstress, kandistress, grupparbetesstress osv).

Men har ändå hunnit med att vara på vinkväll som slutade i ollistisdag, bokat biljetter till Prag, blivit bjuden på kanelbullar och tryffel, varit på promender och nu snart ska jag sätta mig på en buss ner mot Åbo. Helgen ska spenderas i fint sällskap hos Malin.

Nästa vecka börjar praktiken och jag är så nervös att det inte är klokt. Ska försöka överleva.

Nu ska jag packa ihop det sista och så småningom börja gå iväg till busstationen. Vi hööörress!

Likes

Comments

Jobba jobba jobba, netflix, skola, planera, stressa.

Likes

Comments

Fin dag!
Shopping, prat, lunch, café och en Malin.

❤️💛💚💙💜

Likes

Comments

Skola, sova, förkyld, allsång på kvarnen, ollistisdag, upp och ner, email, musik, pizza, vänner, italiensk choklad, pang, jakt, hästar, älgflugor, skolplanscher, växter, snapchat, tankar, framtid, kandidatavhandling, vittvin, smutsiga skor, fylla, biologi, dissektion, binnikemask, frustration, kärlek, nya sänglakan, böcker. 

Likes

Comments