Vill du komma i kontakt med mig eller starta ett Samarbete?

Mail: AlexanderForsberg1997@hotmail.com


Jag leter efter samarbete med något företag/person/bloggare så ni får gärna kontakta mig.

Jag satsar ALLT på min blogg och har ett mål att den ska bli stor.

Så vill du hjälpa mig? Tveka inte att kontakta mig!Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Idag tänker jag skriva om nåt speciellt, det handlar om livet som en ungdom och tonåring. Jag tänker inte syfta på alltihopa utan den delen inkluderar svåra val som är så avgörande att det kan förstöra livet om man väljer fel.


Jag har själv varit nere och vänt i träsket med dåliga vanor, lögner och riktigt dåliga val… Jag har tagit lärdom av detta och hjälpt många andra som varit på väg att fara illa och jag är så tacksam när de i efterhand visar mig kärlek, att jag faktiskt hjälpt till! Finns såklart det som haft det värre men jag finns bara till för att hjälpa dig, inte för att jämföra mina problem med någon annan.


Början av min ”dåliga” del av livet började egentligen i 7an någon gång och slutade för ca 4 månader sen. Jag hade inte så mycket vänner ett litet tag där och var rätt ensam… Jag började då hänga med grabbarna som röker bakom skolbyggnaden. På ett sätt är det bra vänner för det slänger upp sanningen i ansiktet på en när nåt är fel. Jag lärde mig att sympatisera med dom och vi blev bra vänner, jag blev en av dom.


Jag gick inte så långt att hela min skolgång blev lidande som tur är. Men jag tog en hel del stryk socialt. Jag började långsamt förvandlas…


Det hände en hel del dåliga grejer och efter den värsta av dom fick jag en tankeställare vem jag egentligen är på väg att bli. Jag minns att jag satt ner och pratade med min mamma av hennes rena nyfikenhet om mina vänner. Vad det gör, hur det går för dom i skolan, och framför allt vad för mål de har i livet. Jag började fundera och insåg att om jag fortsätter på detta spåret kommer jag inte sluta upp som jag vill i vuxenlivet. Jag bestämde mig för att börja avveckla den här vänskapen med de här killarna. Jag ville inte sluta vara vän med dom men jag var tydlig med att jag inte kommer att följa med på hyssen som vi brukade göra förr. ”Im out”. Men det var inte så enkelt till en början då det hade blivit en vana. Jag fortsatte ett tag och drog på mig skulder hos Inkasso och kronofogden.

Vad skulle jag göra? Jag ville bli älskad och omtyckt som dem. Jag ville vara något. Men en dag tog det *slut*... 


Detta var jobbigt till en början men det lättade och blev bättre. Nu är jag vän med en del av dom som kan vara vän med mig för den jag är nu och inte då jag anpassade mig efter deras liv för att passa in.


Det här är såklart en väldigt kortfattad skuggad bild av det som hände. Jag går alltså inte in på detalj allt som hände för det skulle i alla fall nu vara känsligt att ta upp en del av grejerna som hände inför alla här, de dåliga syftar jag på då.


Du ger inte upp din värdighet för att du berättar dina misstag, det är starkt att du vågar berätta för att du ska kunna dra lärdom och bli starkare.


Bye!

Likes

Comments

​Det är en av de ondaste och mörkaste känslorna en människa kan ha enligt mig. Att ständigt gå omkring och må dåligt för att man inte litar på den man älskar. Ett av det värsta med den här känslan är att den inte bara drabbar personen själv, utan den drabbar personens omgivning också.


Att vara lite svartsjuk kan ofta vara nyttigt, men när det kommer till den graden att personen knappt vågar släppa sin pojkvän/flickvän utanför dörren så är det på tok för långt.


Nånting väldigt tragiskt med svartsjuka är att det i princip är den känslan som är svårast att bli av med. Det finns knappast ett hållbart botemedel för den.

Eller?


Svartsjuka gör hjärtat svart. Rädslan, ilskan och otroheten gör att hjärtats kärlek trängs undan. Till slut blir det viktigare att se till att den man älskar inte älskar någon annan mer än att dom faktiskt älskar sig själv.


Det är synd om dom som lider av detta varje dag. Dom som går runt och mår dåligt för saker som ofta aldrig har hänt och dom mår dåligt över en värld av fantasier som jagar själen djupt ner till botten.


Det läskigaste med svartsjukan är att dom som lider mest av den inte ser det själva, den sitter så djupt rotad i dom att det är en del av deras personlighet. Svartsjuka klassas inte som en sjukdom men enligt mig är det ett av det värsta en människa kan lida av.


Det finns alltså oftast ingen hjälp för dom som behöver den allra mest. För hur enkelt är det att bekänna sitt svarta hjärta när det nästan är det enda hjärta man har kvar..?


Att svartsjuka formas är verkligen ingen slump. Människor föds endast med kärlek. Svartsjuka är nåt som krupit in i kroppen och nesslat sig in för att stanna där för evigt. Det är utan tvekan ett djävulskt verk, för vilken människa skulle vilja förse en annan människa med nånting så ont och smärtfullt som svartsjuka som gnager där på själen tills man inte orkar mer?


Om du innerst inne känner dig träffad av min text är det ett gott tecken. Det är inte för sent för dig än. Det bästa du kan göra är att försöka vända på din världssyn. Istället för att se människor som onda, börja älska istället. Börja se det goda i människor och beröm dom för deras goda sidor. Det finns alltid människor som kommer att förstöra för dig men jag lovar att om det enda du gör är att vara en bra människa och visar det för din omgivning så kommer du naturligt att leva att bra liv fritt från känslor som svartsjuka, hat, avundsjuka etc.


Dagen då du strålar av glädje och kärlek är inte långt borta, börja redan idag med att berätta för dina medmänniskor att du älskar dom!


Hoppas att jag har inspirerat er idag. Kom ihåg,... #vågavaraenbramänniska


/ Lämna en kommentar

Likes

Comments

​Hej allihopa, idag tänker jag skriva ett läsvärt inlägg om "internetperfektion”


Det är en väldigt stor press på ungdomar i dagens samhälle, och det har det alltid varit. Men det är mer intensivt nu än för 10 år sedan. Det är sättet man hanterar det på som gör skillnaden. Problem kommer alltid att finnas där, det gäller bara att hitta en bra lösning.


Ni har säkert alla sett ”goals” bilderna på jättesnygga kroppar, förhållanden, ögonbryn, bilar eller livet överhuvudtaget? Det är bra att ha mål att sträva efter men när det kommer förbi den gränsen att man ständigt blir attackerad med information om hur man ska se ut, bete sig osv då är det för mycket…Då har det gått för långt.


För det första är det inte en särskilt stor andel människor som har ”goals”  som är uppnådda i allting i livet. Försök att hitta nån med ett perfekt förhållande, stenrik, modell etc. Med närmare eftertanke inser de flesta att det inte går… För det andra så är många bilder redigerade nåt enormt och för det tredje kan det t.o.m vara t.ex en modell som blivit placerad framför en Lamborghini och en till modell bredvid. Det kan lätt tolkas som ”Åh jag vill vara han/hon” men i själva verket äger nån annan den bilen och dom är inte ens tillsammans, dom bara poserar för pengar, som modeller gör. Det är inget fel i det men man måste förstå skillnaden på dröm och verklighet.


Lycka finner du inte i att bli ”perfekt”, lycka finner du i att vara dig själv och ha mål i livet för DIG och som DU uppnår. Därför kan ett eller kanske två såna här ”goals” va bra att ha som förebild!


Om du sitter där hemma och tycker att ditt liv är skit för att du inte uppfyller något av de skyhöga kraven, sluta tänk så! Tänk istället att DU duger som DU är och jobba dig uppåt i DIN takt med DINA mål!!!


Det kanske är så att du sitter och undrar: Hur vet han allt detta? Jo för att jag själv har suttit där med händerna för ansiktet och önskat att jag varit som andra.


Hoppas att jag når ut till er som behöver min hjälp som mest. Men efter att du slutat läsa det här inlägget, tänk efter vilka i ditt liv som får dig att må bra och komma närmre dina mål, familj eller en bra vän kan vara en sån faktor. Ta dig nån minut och ring dom/den och berätta hur mycket deras omtanke betyder för dig. Det är nån minut i ditt liv men för personen/personerna du säger det till kommer att känna sig riktigt bra och det är dom värda om dom hjälper dig framåt i livet!Bye for now!

Likes

Comments

Människor ser inte hela världen för vad den egentligen är. Allt vi gör, säger och uppfattar rör sig efter ett schema som vi själva ritar upp i huvudet. Normer och fördomar, det låter som nåt fult men det är något varenda människa som läser detta har i någon form.


Vi tar ett exempel att jag bestämt mig för att alla som har röda tröjor på sig är idioter för att mina vänner och familj har matat in det i mig och att jag lärt mig det av samhället, då spelar det absolut INGEN roll hur smart människan än är som säger att jag ska försöka prata med de med röda tröjor och förstå dem, det krävs då väldigt mycket för att kunna ändra min syn på de med röda tröjor. ”Man får svar som man frågar” och ”Vi hör det vi vill höra” är två meningar som fångar upp min poäng väldigt bra. Ingen människa kan se allt perfekt så vi måste inse att alla har någon slags form av fördom mot någon eller något.


Jag vill inte vara som många andra i Sverige och gnälla på att saker är fel hela tiden, vi lever i ett av världens finaste länder och glöm inte det. Men poängen med detta är att man inte ska döma folk som inte kan lika mycket som du om ett visst ämne. Vi kan som exempel inte förvänta oss att en 5 åring ska säga hen istället för han/hon, eller att nån som har bott på ute på landet i hela sitt liv ska känna sig bekväm med ett höghus de aldrig sett eller att en människa från ett annat land ska trivas i Sverige från dag 1 när de kommit hit som vi lätt kan tänka oss att man ska göra ”man ska va tacksam om man får bo i Sverige” brukar folk säga. Okej, men du. Du kanske ska låta dem lugna ner sig lite först. De kanske sett hela sin familj sprängas i luften och varit hungriga i en månad... De är människor som alla andra inte nån robot man kan ställa in ett glatt humör på, de måste komma från insidan och det tar tid. Man måste ha tålamod för förändringar och människor. Alla är vi människor och vi är inte perfekta.


Ha en fortsatt trevlig dag!


Likes

Comments

Vad krävs egentligen för att hålla sig på rätt spår med sina mål? Det är inte enkelt, det vet alla. Men jag ska försöka hjälpa till med några saker jag lärt mig som vem som helst kan ta lärdom av. För att det ska fungera behöver man ha passion för det man vill göra och vara motiverad, även om de går dåligt ibland och du gör lite fel. ALLA gör fel. Tro på det DU vill göra! Man kan inte bara trolla fram motivationen, den måste komma inifrån. Inifrån hjärtat. Det finns nånting för precis varenda människa på jorden, det finns nåt att kämpa för, för alla. För mig nu är det min blogg.


De flesta börjar direkt att hitta ursäkter till varför man inte ska försöka som ”För mycket i skolan” eller ”jag hinner inte”. Låt mig berätta en sak för dig. Alla ursäkter är bullshit. Finns väldigt få människor som verkligen KAN säga att de inte har tid. Ingen som läser detta är en sån människa, inte DU heller. För då skulle du inte ens läsa detta, du skulle inte haft tid till det.

Visst har jag rätt?

Det du behöver göra är att tänka på du ska göra det istället för varför inte.


Det är motivationen som sätter igång dig men det är vanor som håller dig på spåret! Motivation i all ära men om du direkt börjar slarva och inte fokuserar på målet så hamnar du väldigt enkelt snett. Tyvär så är det så.

Du måste sätta upp regler för dig själv innan, vad du får göra och vad du inte får göra. Ett väldigt bra exempel, om ditt mål är att dämpa ner på alkohol, då går du till festen med den motivationen att ha kul utan att dricka för mycket. Men om du inte satt upp regler själv för vart gränsen går, då kommer du i alla fall ligga på soffan och spy dagen efter. Om du inte satt gränsen vid exempelvis 3 öl, när du väl druckit 3 öl, då är chansen ganska liten att du börjar tänka på vad som är rätt och fel när alla polare säger ”ta en till” och du redan är påverkad…


Det är bra att vara noga med att man gör rätt. Men att börja grubbla över detaljer kommer sluta upp med att du ger upp.

Alla människor gör fel, det är naturligt.

Alla har dåliga dagar ibland, var inte för rädd för att göra fel. Ibland behöver man bara köra ändå. T.ex om jag står där på gymmet och inte vet exakt hur jag ska göra en övning. Då testar jag ändå eller så ber jag någon om hjälp, om jag står och grubblar på om det ska vara en 40 eller 45 graders vinkel kommer jag bli arg på mig själv och låta bli istället, och gör man så är det början på nederlaget.


Lyssna på råd och feedback, men ignorera människor direkt om du hör att de säger nåt till dig med negativ ton. När människor kommer med positiv feedback och vill hjälpa, lyssna. Men när folk kommer och klagar, ignorera dem.

Det är stor skillnad på att ge kritik och att klaga.


Ge inte upp, men lyssna på dig själv och vila emellan åt. Alla behöver ta ett andetag ibland, belöna dig själv för bra saker du gjort för att hålla motivationen uppe, men håll de på en rimlig nivå. Du ska ta en time out och inte en semester.


Hoppas jag har varit till hjälp!

PS: Har du ett mål? Skriv gärna om det i en kommentar!


/ Lämna en kommentar

Likes

Comments

Som du säkert tänker så kommer det här inlägget att handla om nånting douchebag relaterat som kan innehålla känslor. Jag ska förklara en sak om mig för dig så om du är intresserad fortsätt att läsa..annars kan du klicka bort!


Jag är hellre 110% ärlig med tjejer även om det sårar hårt och innebär att jag blir kallad douchebag än att leva i ett förhållande där jag inte ärligt kan säga att jag älskar henne och inte vill ha någon annan än just henne.


Hur klingar detta i dina öron? Jag ska vara helt ärlig och säga att jag endast haft en flickvän . Jag får ofta den frågan och sen kommer följdfrågan: är du oskuld? När jag då svarar nej kommer en till följdfråga: Hur många har du haft sex med? När jag vägrar svara på den frågan för att det är privat så antar många att jag är en, ah just det -en douchebag.


Varför är det så här kan man undra? Sanningen är att jag värderar kärleken så högt att jag aldrig skulle kunna inleda ett förhållande med någon som jag inte var absolut kär i, det har hänt 1 gång i mitt liv att jag blivit kär och jag kommer inte ens att tänka på ett förhållande förens jag får den känslan igen.


Ett förhållande för många i dagens läge är för att säkra att man inte är själv, nån sorts status och trygghet och insidan står självklart i centrum här.


Om detta innebär att jag dör singel må så vara fallet men jag tänker inte leka med någons känslor och låtsas att jag är kär. Jag tänker inte ljuga för mig själv. För mig är det allt eller inget, 100% eller ingenting alls.


Betyder detta att jag aldrig har sex? Nej, men den frågan är inte ens relevant till ämnet. Om du är kille eller tjej spelar ingen roll, gör precis vad du vill det spelar ingen roll för mig vilken människa du är om du är snäll mot mig jag kan vara din vän men vad du gjort i ditt tidigare liv spelar en liten roll för ett förhållande, ska inte neka det. Men alla har en chans, en ny chans. Om jag faller för just dig är det bara nu och framåt som räknas, då kommer ingenting som någonsin hänt att spela någon roll… Bara Kärleken.


Om du läst såhär långt tackar jag för det. Du har nu lärt känna en del av mig som många i min närhet inte ens vet om.


Jag gillar att skriva deep, jag är inte den typen av bloggare som slänger ut massor av inlägg som handlar om vad jag åt till frukost eller vad min bästa vän har för färg på skosnörena. Självklart kommer en del mindre relevanta grejer att dyka upp men mestadels sånna här typer av inlägg.


Tack återigen för att du läst, jag hoppas att du återkommer snart igen och läser fler av mina inlägg!

Likes

Comments