Nu så har skolan dragit igång igen vilket känns skönt men ändå lite jobbigt att lämna värmen ;)
Så 07:00 klev jag upp för att hinna till skolan vid 08:00. Det började med vanliga lektioner och eftermiddagen bestod av ridning. Nu med tanke på att några av RS hästarna som har stått under lovet så har vi en lite kortare och försiktigare igångsättning så dem har en chans att komma ikapp liksom.
På eftermiddagen så han jag pussa lite på Jens hästar innan jag skulle hem och plugga vilket var super kul då jag saknat dem super mycket medan jag vart borta. Så härliga varenda en!
Klockan börjar slå sent, och imorgon är det morgonstalltjänst. Vi hörs då. Bye

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu så sitter jag på min säng i det väldigt kalla Sverige. Tråkigt, men ändå skönt att få komma igång igen som vanligt. Har ändå saknat att gå upp på morgonen och träffa alla mysiga hästar!

Planet var 4 h försenat, så vi fick sitta på flygplatsen utan wi-fi och bara vänta.. Inte kul när det ända man vill är hem. Så helt ärligt orkar jag inte göra någon summering av hela resan ännu. Kanske imorgon eller i övermorgon, vi får se. Men nu så ska jag ta en lååååång dusch och göra mig redo för Strömsholm. See yaa

Likes

Comments

Fingrarna glöder och hjärnan jobbar på fortare än vanligt. Väldigt mycket känslor i mig som måste lägga sig. Jag har fruktansvärt mycket att skriva, och som jag egentligen vill skriva. Men inte nu. Jag måste lugna mina nerver innan jag börjar yttra mig, annars är det stoooor risk för att jag ångrar mig. Så väljer att skriva någon annan gång.

Idag stod det frihetsgudinnan, 9/11 memorial och museum. Frihetsgudinnan var häftig och verkligen värt att göra om man hinner med första båten ut dit (vilket vi gjorde) för annars hinner det komma så mycket folk vilket gör att det blir mycket kö och vänta.
Det som fastnade absolut mest idag för mig var 9/11 memorial och museet. Det väckte så sjukt mycket känslor, och jag kände mig så liten och omedveten. Usch, blir helt mörkrädd för vad som hände den 11 september 2001 klockan 08:42. Dagen alla minns.

Senare in på kvällen så kollade vi på school of rock, vilket är en rockmusikal baserat på barn i en lågstadieklass. Wow! Vilket jäkla framträdande. Så fruktansvärt begåvade, varenda en. Stor rekommendation av saker man kan göra i NY.

Likes

Comments

Wow, vilken jävla stad. Sååå himla stor och mäktig, det är verkligen svårt att hitta rätt ibland - minst sagt. Vi körde till exempel alldeles för långt med tunnelbanan, gick 4 kvarter för långt bort dit vi skulle. Men men, vi försöker det bästa vi kan ;)

Idag har vi försökt till acklimatisera oss lite, och försöka få någon sorts koll på vart alla restauranger ligger, alla shoppingcenter och museum. Klurigt, haha.

Skolan börjar snart!! Får lite stress, samtidigt som jag tycker det är kul att få komma igång och få träffa mina underbara vänner igen. Saknar, men ändå inte ;)

Likes

Comments

Framme i New York efter en låååång resefärd från förra hotellet. Däremot på vägen till flygplatsen så stannade vi till på Bob Marley museet vilket faktiskt var riktigt kul och spännande, även fast jag inte är särskilt "in to" reagge. Men men, klockan börjar plinga sent och det är dag för lite sömn. Däremot har jag en fråga! Vad har ni för tips och idéer på vad man kan göra i new york?

Likes

Comments

Sista dagen... Jag blir alldeles kall, och vill verkligen inte fatta att snart tar det slut. Usch alltså. Dagen igår bestod av att ligga på stranden, sen på eftermiddagen åka upp till Rick Kafe som är världskänt för att ha en grymt bra bar och att man kan hoppa från höga klippor.

Själv hoppade jag aldrig då jag inte orkade bli blöt, men kanske också för att jag var lite skrajsen;)). Folkmängden var sjuk, och jag skojar inte om jag säger att det var 300+ människor på typ samma yta? Riktigt riktigt Nice var det.

Idag så ska vi få massage, bara ligga och sola till solen går ner samt så ska vi äta på restaurangen som vi åt på igår, då det faktiskt var första gången som vu faktiskt hade schysst mat? Så jag tror faktiskt att vi ska käka middag där ännu en gång.

Likes

Comments

Hej alla, hoppas ni mår bra. Gården hörni! Hur hade ni det? Jag hade det super bra med massor av trevliga människor, reagge, fyrverkerier, värme och god mat. En soft nyårsafton helt enkelt. Jag gjorde inget speciellt, och det var liksom inte olikt det i Sverige. Alla sjöng, dansade och var glada!

Idag har det var lite segt då jag vart ganska förkyld efter nyår, så har liksom inte kommit igång riktigt idag. Men men, hoppas det är bättre imorgon. Byee

Likes

Comments

Hej alla! Hoppas att ni hade ett grymt nyår som var kontrollerbart, och att det inte eskalerade allt för mycket ;)) Själv kom jag fram till det nya och sista resorthotellet idag på Jamaica. Det är stort, fint och riktigt goa människor med en lång och stor strand. Klockan är bara 18:10 här, och jag tycker personligen att det är lite skönt att ha det lite efter för att slippa hypen;)). Kommer inte skriva mycket mer än att jag lever, och jag hoppas att ni alla har det bra och är försiktiga om er.

Likes

Comments

Wow. Vilket jäkla år jag vart med om. Som dem flesta säger, och som även jag tänker säga så har jag som människa vuxit extremt. Nu kör vi!

Januari-Mars
Januari började med mycket känslor, då jag valde att avsluta ett tidigare förhållande. Kommer inte gå in på detalj, men i sin tur vart det mycket känslor som kom. Jag mådde inte särskilt bra då vi hade mycket i skolan och jag tyckte livet mest var tråkigt. Ridmässigt så sög det faktiskt rätt hårt. Rolle var inte alls den hästen han hade vart tidigare och trodde därför att han var skadad vilket resulterade i att han inte var det. Han ville bara inte, och var inte övertalbar. Så det vart några månader med bara trim och små tävlingar mer för självförtroende i låga klasser. Jobbigt, men ibland så måste man faktiskt ta några steg tillbaka för att kunna ta några steg frammåt. Rolle var ju en riktigt pryd liten grabb som inte gick med på vad som helst ;)

Om jag minns rätt så var det även runt februari som jag gjorde ridprovet för Strömsholm, vilket var riktigt kul men lite nervöst när man såg alla grymma ryttare!

April-juni

Själv mådde jag även den här tiden psykiskt inte jätte bra. Den största faktorn var att jag var VÄLDIGT stressad pga alla betyg, då jag hade fått reda på att jag blivit antagen till Strömsholm och gick verkligen ALL-IN för betygen då jag visste att jag skulle blivit så besviken om jag föll på dem. Så höjde mig 20 meritpoäng på en halv termin ungefär. Puuh, vilket jävla prestation.

I ridningen så började Rolle ganska tidigt i April hoppa riktigt bra och vi fick tillbaka den här goa feelingen som vi så länge saknat. Åkte ut på tävling- nollade båda klasserna, varav dagen därefter får han en senskada. Efter 3 veterinärbesök så har vi konstaterat att han behöver stå åtminstone 2-3 månader... Det leder till sjukhage, metacam och korta korta promenader. Blir så sjukt ledsen och blir kanske lite deprimerad i en kort period och tycker att det mesta suger.. Framme vid juni, och dagen innan skolavslutningen så blir han friskförklarad och jag får ÄNTLIGEN börja sätta igång honom igen. Helt fantastiskt!

Juli-Augusti

SOMMARLOV och det känns riktigt riktigt bra och livet överlag stabiliserar sig. Stressen släpper snabbt och jag kan börja fokusera på Rolle. Runt juli någon gång så tog jag en liten paus från stallet och åkte till Gbg för att få lite ledigt. Igångsättningen går bra och jag börjar träna för en ny hopptränare som passar mig och Rolle som handen i handsken. Hon tyckte om oss som ekipage! Rolle blir trimmad, och blir starkare och starkare och blir som ett riktigt muskelpaket.

I augusti hände det absolut mest saker. Åkte på terräng träningsläger som vi ALDRIG hade gjort något liknande innan. Där han jag debutera LA:1, hoppa små hinder i terrängen och en grym banhoppning. Så kul när vi fick massor med tid för bara sig själv och hästen. Som ett team. Men kort därefter så var min och Rolles tid över och den 20e augusti så åkte han vidare. Redan den 21 så flyttade jag till Strömsholm och allt gick bara extremt fort. Första veckan på Strömsholm var pirrigt, inspirerande och kul.

September-November

Nu börjar man komma in i rutinerna i skolan, och man börjar förstå hur det funkar. Tiden går snabbare, mörkret tar över dagarna och graderna börjar bli minus. Jag började ganska tidigt att jobba hos Jens Fredricsson och spenderade dagar och kvällar där vilket uppskattas super mycket och jag har redan nu lärt mig sjukt mycket. Finns egentligen inte så mycket att säga då det har varit mest transportsträcka hittills.

December

Sista månaden. Börjar blir riktigt kallt, mörkt och tråkigt. Men jag har något att sikta mot- semester. Den 18 stack jag till Tobago för att leva lite life och ta det lugnt efter det hetsiga året. Hittills har allt gått bra, och alla mår bra. Har faktiskt fått lite färg vilket är ovanligt för att vara mig ;)
Samlar på mig inspiration och längtan för att kunna göra ett riktigt bra år nästa år ridmässigt. Nu kör vi. Vilka är med mig för att dansa in 2017?

Likes

Comments

Herregud! Ni är helt otroliga. Jag har verkligen fått en sån jäkla respons på inlägget igår och jag vill verkligen tacka er tusen om igen för det ni gör för mig. Blir så lycklig i själen, och ni gör att jag vill fortsätta med det jag gör. Åter igen tack<3

Har tänkt på att göra ett litet summeringsinlägg av året, och kanske inte bara i hästväg utan även i allmänna livet osv. Låter det som en bra idé eller är det för mainstream?

Jag kortfattat dem två dagarna här i Jamaica som grym. Vi kom fram till hotellet igår kväll runt 21 efter en låååång bilfärd där vi var tvungna att ta omvägar pga skottlossningar? Lite läskigt men ändå spännande. Väl på hotellet var det lite hets kring mat då vi alla var utsvultna efter färden ;)

Dag. 2, alltså idag så har vi vart i vattenfall och klättrat vilket var super roligt! Inte lika varmt i vattnet som vanligt, men ändå super kul!

Imorgon så får vi se vad som händer. Det beror på vad vädergudarna har att säga till om. Hejdå, och tack ännu en gång! 🙌🏼🎉

Likes

Comments