Det känns konstigt. Har inte suttit mig och skrivit på hur länge som helst, och det slog mig idag att jag faktiskt saknar det. Det har varit mycket tjat fram och tillbaka om att jag borde ta upp bloggandet igen, men på mig blir det då istället någon sorts tvärtemot effekt och då sätter jag istället i handbromsen och vägrar. Tyvärr.

Jag har ingen förklaring till det här breaket mer än att det varit ganska mycket intryck, men jag kan nog idag säga att det börjar kännas tryggt och jag har äntligen landat påriktigt. Klassen känns bra och sammansvetsad, och det känns som vi är ett stort team, även fast vi är ganska olika individer varenda en.

Jag börjar få lite hästabatinens, och det kliar i fingrarna varje dag, och jag vill bara rida mer och mer. Men situationen känns ändå väldigt bra då jag för tillfället hjälper till hos Jens Fredricsson, och får i mellan åt rida hans hästar vilket är super kul. Hela grejen med Jens är sjukt spännande, och jag ser det hela som en erfarenhet och dessutom kan jag tycka att det är väldigt skönt att få komma iväg och bara vara med helt andra människor en stund. Att få följa en av Sveriges absolut främsta ryttare och få se allting med egna ögon är verkligen en wow känsla och det är väldigt svårt att ordagrant beskriva känslan. Tack låter glest men det finns inget annat ord jag kan beskriva det med bättre.

Jag säger redan nu att bloggen kommer kanske inte få någon super förändring och helt plötsligt få 3 inlägg om dagen som den har varit innan. Men jag ska och vill fortsätta blogga som innan då jag saknar det ganska mycket, och nu när jag nästan dagligen har något att skriva om så blir det ju extra kul. Är ni med mig?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej! Idag kommer bli en sån här riktigt skön dag utan någon stress alls. Roliga lektioner och så slutar vi redan vid 14. Idag så ska jag som vanligt till Jens och hjälpa honom, sen så skulle klassen eventuellt åka någonstans, dock så vet jag inte riktigt vart men men...

Börjar vid 09:30 så har lång tid på mig att fixa mig och käka. Nästan ironiskt hur mycket jag älskar att va i skolan, ;)

Bäbisen <3

Likes

Comments

Så kul!!
Gårdagens pass gick så bra. Jag red en häst som heter Harrison och det var super kul!
Vi arbetade mest på volt vilket var rätt simpelt men nyttigt. Uppvärmingen var att vi travade fram på galoppbanan,

Sen inne på banan var det till en början lite självständigt sen så körde vi övningen. Till en början så var han lite högerställd och ville inte riktigt jobba. Men sen så släppte det och jag fick han rak och då bjöd han på riktigt fin ridning!

Likes

Comments

En kort beskrivning av de första veckorna är wow. Så otroligt roligt och lärorikt att jag är helt besatt av både människorna och hästarna. Fingrarna glöder och jag gör nästan vad som helst för att få sitta upp i sadeln oftare än vad jag gör nu. Passen hittills har varit super roliga och jag har faktiskt funkat bra med alla hästarna jag suttit på. Inget större tjafs eller något, det har liksom fungerat bra!

Varje dag är jag exalterad och jag kan seriöst inte fortfarande förstå att jag går på den här skolan. Det känns verkligen som ett evigt ridläger, fortfarande?
Har faktiskt blivit fotad idag, vilket var kul så jag faktiskt kan se vad jag kan öva på från mina egna ögon.

Imorgon är det dressyr på GrandPrix banan vilket kommer bli spännande då jag som vanligt ska rida en helt ny häst. Så kul!!
Efter passet så ska jag till Jens och fixa i det stallet och sen får jag se vad vi kan hitta på. Klockan avgör ju lite ;).

Fina Supreme Spitfire

Likes

Comments

Alltså egentligen så finns det inte så mycket att berätta. Dagarna den här veckan ser ganska lika ut. Lite info på morgonen, lunch och sen stall.
För att vara helt ärlig så känns det bara som jag är på typ ridläger. Det är fortfarande helt ofattbart att just jag är här? Att liksom se Jens, att liksom få prata med honom? Det är ju min framtida vardag? Sjukt.

Likes

Comments

Tillbaka för att stanna.
Om det är någon som missat så har dessa dagar varit sjukt intensiva. Har bland annat blivit av med Rolle, flyttat till Strömsholm med massa nya människor och intryck. Allt det på 3 dagar. Galet och känner mig rätt mör efter allt. Hjärnan är helt utmattad av all information som kommit på kort tid.

Men hittills känns det helt rätt! Så kul att lära känna nya människor och inte längre vara i något fack. Alla jag mött hittills tycker jag om, och även fast jag till en början var väldigt osäker på mitt boende så känns det i dags läget självklart att det här var bäst för mig. Alla är trevliga, roliga och allmänt sköna. Grymt!
Däremot så måste jag förmodligen åka hem i helgen då jag måste köpa lite inredning då det är väldigt kalt i rummet om man jämför med andras så att säga ;)

Imorgon kommer ett till inlägg på morgonen, och jag ska försöka att ha som rutin att få upp inlägg på morgonen. Deal?

Likes

Comments

Vill skrika av ångest, och grina av förtvivlan. Idag är sista dagen Rolle står i min ägo. Imorgon så flyttar han för gott och det svider så jävla hårt. Att jag imorgon lämnar ifrån halva mig själv gör ont och jag vill inte att den dagen ska komma. På något sätt har jag förberett mig, men samtidigt så går det inte att föreställa sig hur det faktiskt känns. Jag kommer gråta floder och det känns så jävla orättvist att jag imorgon kommer åka hem med tomt släp. Min mage vill vända sig ut och in och jag vill aldrig aldrig släppa taget om den här ponnyn. För jag vet att han har så mycket att ge. Att jag på söndag inte komma se min häst något mer, boxen kommer förbli tom och någon annan liten häst kommer ersätta platsen. Det som händer just nu är ofattbart. Fyfan för det här alltså.

Likes

Comments

Igår hade vi en avskeds middag på vårt landställe. Allt är sålt och nu ska vi fortsätta leva vidare. Tråkigt eftersom hela min barndom lever där, men samtidigt kan vi inte spara det som en prydnad, right?
Igår så vart det ett lugnt pass ut vilket han behövde efter ett ganska hårt hopp pass på banan. Det passet vill jag bara säga wow till. Han var så jävla pigg och hade saknat och hoppa så mycket! Sen absolut så var bara hindrerna på typ 60 cm, men det var verkligen så kul och jag känner mig super laddad inför lägret!

Likes

Comments

Innan jag börjar att visa något så vill jag varna folk innan att vissa grejer kostar mer än andra, så om du vet med dig att du lätt blir avundsjuk på liknande saker så fortsätt inte läsa, TACK

Så, vi åkte dit och började med att gå in på hööks där vi köpte lite saker, bl.a.

Ridskor 749:-, super skön passform, dessutom
köpte jag med en sula ifall jag blir kall om tårna på vintern! Köpte dessutom en ridskoputs då jag vill försöka hålla dem så snygga som möjligt!


Marinblå (helskodda) ridbyxor 729:-, jag har inga så det behövdes ett par sånna också!

Svarta (helskodda) ridbyxor 729:-, mycket för omväxlingens skull då jag endast har marinblåa?

3 ridstrumpor 69:-,69:-,159:-. Standard, sköna och går inte sönder i första taget. Dem som kostar 159:- är dessutom vinter strumpor!

Köpte en flugapray då min är slut för 159:-Sen över till lite "vanliga" kläder!

Mjukis shorts, RIKTIGT RIKTIGT sköna! 159:-

Sen ett par standard mjukisbyxor som också är super sköna! 249:-

Sen gick vi in på Jack & Jones och små shoppade lite!
8 par strumpor, 150:-

En t-shirt, ser dock inte så fin ut på bilden mer är betydligt snyggare i verkligheten! 175:-

Sen gick vi till någon butik som jag inte riktigt kommer ihåg namnet på, men köpte en sail racing hoodie som var riktigt riktigt skön! 800:-

Sen gick vi in på johnells och köpte på oss. Tre par Ralph Lauren kalsonger 500:-

Köpte en marinblå långärmad gant som det var lite rea på 800:-

Köpte en orange Ralph Lauren keps, jag veeet att det låter som en fett konstig färg, men det var faktiskt riktigt snygg! 300:-

Ett par byxor från tiger of sweden, riktigt sköna och snygga! 1500:-

Ett par chinos som jag inte kommer ihåg märket på, 800:-

En gant jacka som är lite åt bomberjacka hållet som dessutom var på 50% rea! 1500:-

Sen köpte jag två par skor varav ena var från din sko som kostade 300:-

Sen köpte jag en annan sko från Ecco som var på 30% rea vilket resulterade i 800:-

Likes

Comments

Ännu ett riktigt wow pass på Rolle! Sååååå fin. Vi jobbade framförallt, med galoppen. Så jag valde att sätta på en gummisnodd idag för att sätta lite jobb på hans ryggmuskelatur.
Började med att skritta fram ordentligt på korta tyglar. Travade fram, gjorde lite öppnor och volter, standard grejer liksom. Fattade galopp, gjorde ökningar, minskningar och jobbade framförallt med byten i båda varven. Så kul att han är så positiv till jobb nu. Känns verkligen bra inför lägret!
Imorgon blir det shopping med mamma. Lite inför Strömsholm, men även lite annat som jag behöver. Kul!
Nu sushi!!

Likes

Comments