Header
View tracker

By Marlene Birger dipp clutch en perfekt julklapp till flickvännen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

huuur snygga plagg är inte detta?! blir nästan lite trött på mig själv nu, går inte att sluta klicka hem kläder till barnet. Ungen kommer ha en större garderob än sina föräldrar

Likes

Comments

View tracker

Risken att det kommer bli väldigt mycket bebisprat på bloggen är rätt stor. Anledningen till de är för det första känslan av att man får och bär på ens barn och att man ska bli förälder på riktigt, andra anledningen är att det är väldigt mycket som INTE tas upp för alla nyblivna mammor. Du går på kurser/föreläsningar om förlossning, amning ja listan kan göras lång men det är aldrig någon som berättar om vad man har att vänta sig efter förlossningen utan google är en bästa och värsta fiende under perioden.

Denna graviditet är som säkert många utav er förstått min första och google har varit med konstant under dessa 22veckor. Man kan säga att man hittar väldigt mycket "fakta" om saker man troligen inte får veta på kurser/föreläsningarna. Idag tänkte ja gå in lite mer på Baby blues.

Baby blues är ett tillstånd av nedstämdhet, oro, lättretlighet, frustration, ofta rejäla humörsvängningar och utmattande trötthet. Detta är något som många kvinnor kommer få uppleva som går igenom en förlossning. Det finns å grymt lite information om detta vanliga tillstånd. Tänk va många nyblivna mammor som inte vet vad som händer med deras kroppar utan man bara undrar vafan är det för fel på mig. Tänk också hur många pappor som bara står handfallna och förvirrade när den nyblivna mamman bara gråter och gråter eller bara känner sig allmänt kass och nere. Känslomässiga faktorer som en oplanerad graviditet, en förtidig födsel, oro över utseendet och brist på stöd kan också bidra till att situationen känns förvirrande. Det finns också så mycket skitsnack om livet som mamma som oftast späs på i böcker och broschyrer om graviditet, förlossning och livet som förälder vilket i sin tur kan få oss föräldrar att känna oss så fruktansvärt misslyckade. Vi tar ett exempel., det kan vara att en mamma ska veta hur hon ska sköta sitt barn från start, att bindningen till sitt barn måste ske omedelbart. Att barnet aldrig ska gnälla utan va helt perfekt liksom att den nyblivna mamman ska vara helt perfekt. I det verkliga livet är det inte så, det tar sin lilla tid innan vi föräldrar förstår hur vu ska sköta just vårt barn, för ingen är den andra lik. Bindningen tar också tid, vissa barn är lättare än andra att ta hand om, men så är det.. Vi är som sagt alla olika! Det finns inga perfekta mammor eller pappor inte heller några supermammor eller superpappor.

Baby bluesen slår oftast till några dager efter förlossningen, oftast i samband med att mamman kommer hem och bröstmjölken börjar rinna till. Men detta är olika från person till person, det kan även komma senare eller inte alls för vissa.Jag tycker att man ska vara beredd på att detta faktiskt kan hända just en själv. Att gå ifrån att vara världens lyckligaste till att känna sig som världens mest misslyckade människa kan framstå som mycket skrämmande. Men detta försvinner.. Prata med din partner om vad som kan hända efter förlossningen så att ni båda är beredda. Många känner av bluesen ett par dagar ungefär en vecka men för vissa kan bluesen vara mer envis. Tillståndet håller dom i ett fast grepp, detta kan vara väldigt tungt och det kan kännas väldigt ensamt att vara mamma i denna period. Man kan helt enkelt känna sig helt värdelös för at man kanske inte har tillräckligt med mjölk ännu eller att amningen inte känns bra alls, att man inte vet hur man ska trösta sitt barn när det gråter, för att man känner sig tafatt, att man är tacksam över att ha fått barn men ledsen för att livet inte blir desamma igen. För många blir faktiskt bluesen ett tillstånd som faktiskt hindrar dom ifrån att ta barnet till sig. Det är jobbigt och väcker oftast starka skuldkänslor hos mamman som mår dåligt över att inte förstå varför hon mår som hon gör samtidigt som hon känner skuld för att hon inte orkar, kan eller vill ta barnet till sig. Naturligtvis spelar tröttheten in, våga därför be din partner om hjälp. Pappan kan göra en hjälteinsats genom att ta hand om barnet och låta mamman sova/vila lite.

Likes

Comments

full fart framåt, så mycket som ska fixas men ibland stannar man bara upp och försvinner in i en helt annan värld.. typ som den här världen med barnkläder! dessa plagg är något som trillat in innanför dörren, helt klart favoriterna.. hur snygga är dom inte?! man slutar typ andas o dör sötdöden lite smått

Likes

Comments

magen växer så det knakar & ryggen börjar värka kan inte annat säga än att en jobbfri helg va verkligen något jag behövde. men helgen har varit fullbokad! igår blev det en vända in till stan för att hämta ut mina läsglasögon & lite julklapps handlande. idag blev det att fara och träffa min bästaste bästa vän, mysa och bara vara. så sammanfattar man helgen med ett ord blir det PERFEKT!

Likes

Comments

att något så enkelt är så gott! till lunch idag blev det kyckling, stekta champinjoner, babyspenat, tomat och en hummus. såå otroligt gott!

Likes

Comments

​magen växer så det knakar om de.. ska jag va riktigt ärlig så har den här graviditeten skrämt mig på många sätt och vis. det här med att inte kunna ringa och berätta att du ska bli gammelmormor är en sak som gör mig så fruktansvärt förbannad. vissa dagar vill jag bara skrika rätt ut andra dagar vill jag bara gå o lägga mig och sova bort hela dagen. men jag berättade något för min familjen för några dagar sen.. när min mormor blev inlagd  på sjukhuset så frågade hon varje gång jag kom ifall det inte var dags för barn snart, hon ville så gärna ha barnbarnsbarn. men varje gång hon fråga börja jag gråta, för jag har alltid varit rädd för att när någon blir gravid dör någon i släkten. jag vet, denna tanke är hemsk. men jag va väldigt rädd för att detta skulle hända mormor om jag blev gravid.  så som jag sa innan började jag hela tiden gråt när hon ställde den frågan och varje gång frågade hon mig varför jag börja gråta, ja vågade aldrig berätta hur jag kände. det slutade med att i slutet av hennes liv räckte det med att vi bara kolla på varandra så började vi båda gråta och kände varandras kärlek för varandra. nu i efterhand har jag valt att tro att hon bara ville ha bekräftelse på att jag var redo för att bli mamma så hon själv kunde göra ett sista avtryck innan hon gick vidare. detta är något jag kommer  tro på oavsett vad folk kommer att säga. för hela tiden har jag anklagat mig själv för vad som hänt, för att ha fört henne närmare ljuset. men det är slut på det nu, nu tänker jag sprida hennes kärlek och lycka vidare här i  livet. 

Likes

Comments

​helt sjukt! tänk att du är vår.. om allt går som det ska tittar våran skatt ut i april.. tänk att man kan älska någon så mycket utan att ens ha träffat personen.  vi längtar ihjäl oss efter dig 

Likes

Comments

Dagen den 16/7 kom telefonsamtalet ingen ville ha.. Det är dags, vi måste åka ner och säga hejdå! Tårar som rinner, hatet som smyger sig fram, rädslan, ångesten och paniken som får ens hjärta att slå så hårt och snabbt att man snart är påväg att spy och svimma. Gasen i botten ligger inte under 140 en enda sekund. Det måste gå snabbt. Vi måste få all tid vi kan med dig! Hela färden består av tårar, skrik och panikattacker.. Snart är vi framme. Nu står vi utanför sjukhuset. Försöker samla sig måste vara stark, måste vara stark för din skull. Kommer in på avdelningen, där möts vi av en andning som hörs långt ut i korridoren. Springer och bara håller om mamma, vill aldrig släppa. Öppnar ögonen och ser dig ligga i sängen på ditt rum. Hör en andning som skär i mitt hjärta, du kämpar, du kämpar så fruktansvärt mycket med att just ta ett andetag. Går in med tårar som forsar ner för mina kinder och säger hej mormor utan att få något svar tillbaka. Där ligger du helt förlamad, ögonen är helt borta du kan inte se, du kan inte prata och du kan inte röra dig. Vi alla vet att du försöker säga något och vi vet att du blev frustrerad och arg över att vi inte förstod vad det va du ville säga. Tårarna tar aldrig slut! Jag och min lillasyster sätter oss på varsin stol bredvid dig, tar dina händer och släpper inte taget!  Du kämpar något fruktansvärt!  Vi sitter där ett antal timmar och bara håller dina händer. Talar om hur mycket vi älskar dig och hur stolta vi är över dig. Vilken fantastisk kämpe du har varit! Vi är så tacksamma över att just du är våran mormor! Något händer, jag hör knappt dina andetag längre, jag skriker så högt att det hörs i hela korridoren. Alla kommer springandes, nu står hela familjen runt om dig! Hela tiden säger vi kom igen ta ett till andetag, dom tre första gångerna funka de. Nu va det dags!  Paniken i rummet, alla gråter alla skriker en ren jävla mardröm!  Dina ögon öppnas, ser så levande ut.. Lika snabbt stängs dom och sista andetaget är gjort. Kan inte släppa din hand!  Vi va inte klara med varandra.. Inte än! Inte på långa vägar! Denna dagen förlorade vi en mamma, en livskamrat, en mormor,en svärmor och en syster. Den här dagen är den västra dagen jag någonsin varit med om! Att förlora världens bästa mormor som även va ens bästa vän, går inte att beskriva hur ont det gör. Trodde tårarna hade tagit slut den helgen men enda sen den dagen du försvann har tårarna fortsatt innan varje dag. Nu vill  jag att ni öppnar ögonen, hör vad jag har att säga för detta är på riktigt.. Alla kommer att dö! Men att inte få dö med värdighet utan ätas levande utav cancerns vassa klor är INTE okej! Ingen ska behöva känna det vi känner! Forskningen måste fortsätta gå framåt, gör som vi och skänk en gåva till Cancerfonden! Min mormors liv gick inte att rädda men ett bidrag från er kanske kan rädda nästa människas liv! Mormor, jag vill bara säga att jag älskar dig så mycket! Du är världens bästa mormor  och saknaden efter dig är så stor! Alltid älskad Aldrig glömd

Likes

Comments