Header

Godmorgon!
Då va det en speciell dag för alla oss mammor där ute nämligen morsdag. Detta är en väldigt speciell dag för mig då det är första gången jag kan bli firad.. Och firad, ja det blev jag allt även fast dom verkligen inte hade behövt de. Jag fick så otroligt fina saker av mina killar. Fick en "kaffebryggare" & kaffeglas och så fick jag så fina ord som: Grattis på morsdag, detta får du för att du verkligen är världens bästa mamma och flickvän. Jag kan säga att jag är verkligen lyckligt lottad som har mina fina killar. Att få vara mamma till Frank och flickvän till Joel är det bästa som någonsin har hänt mig! skulle inte vilja ändra en enda sekund i mitt liv..

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det var ett tag sen och mycket har hänt den sist. Dagarna är fullspäckade och en lugn stund är för tillfället väldigt sällsynt. Den 6 april födde jag nämligen våran son som fick namnet Frank, han är så perfekt! Kärleken till den killen är obeskrivlig. Tänk att han redan blir 7 veckor på torsdag, tiden går så fort. Det är också nu man förstår vad alla menar med att man ska ta vara på den första tiden för att allt händer så snabbt. Att få vara hans mamma är det mäktigaste som finns! Att få se sin son utvecklas mer och mer för varje dag som går är en obeskrivlig känsla, man blir helt klart en stolt mamma.

Håll även utkik här på bloggen, för snart kommer en förlossningsberättelse upp!

Likes

Comments

dagens viktigaste intag är gjord.. idag går vi även in i vecka 25, går så himla himla fort just nu lite för fort nästan men samtidigt långsamt. nu har det även blivit full fart där inne, har äntligen börjat se rörelserna på utsidan.. sååå mysigt!

Likes

Comments

huuur snygga plagg är inte detta?! blir nästan lite trött på mig själv nu, går inte att sluta klicka hem kläder till barnet. Ungen kommer ha en större garderob än sina föräldrar

Likes

Comments

Risken att det kommer bli väldigt mycket bebisprat på bloggen är rätt stor. Anledningen till de är för det första känslan av att man får och bär på ens barn och att man ska bli förälder på riktigt, andra anledningen är att det är väldigt mycket som INTE tas upp för alla nyblivna mammor. Du går på kurser/föreläsningar om förlossning, amning ja listan kan göras lång men det är aldrig någon som berättar om vad man har att vänta sig efter förlossningen utan google är en bästa och värsta fiende under perioden.

Denna graviditet är som säkert många utav er förstått min första och google har varit med konstant under dessa 22veckor. Man kan säga att man hittar väldigt mycket "fakta" om saker man troligen inte får veta på kurser/föreläsningarna. Idag tänkte ja gå in lite mer på Baby blues.

Baby blues är ett tillstånd av nedstämdhet, oro, lättretlighet, frustration, ofta rejäla humörsvängningar och utmattande trötthet. Detta är något som många kvinnor kommer få uppleva som går igenom en förlossning. Det finns å grymt lite information om detta vanliga tillstånd. Tänk va många nyblivna mammor som inte vet vad som händer med deras kroppar utan man bara undrar vafan är det för fel på mig. Tänk också hur många pappor som bara står handfallna och förvirrade när den nyblivna mamman bara gråter och gråter eller bara känner sig allmänt kass och nere. Känslomässiga faktorer som en oplanerad graviditet, en förtidig födsel, oro över utseendet och brist på stöd kan också bidra till att situationen känns förvirrande. Det finns också så mycket skitsnack om livet som mamma som oftast späs på i böcker och broschyrer om graviditet, förlossning och livet som förälder vilket i sin tur kan få oss föräldrar att känna oss så fruktansvärt misslyckade. Vi tar ett exempel., det kan vara att en mamma ska veta hur hon ska sköta sitt barn från start, att bindningen till sitt barn måste ske omedelbart. Att barnet aldrig ska gnälla utan va helt perfekt liksom att den nyblivna mamman ska vara helt perfekt. I det verkliga livet är det inte så, det tar sin lilla tid innan vi föräldrar förstår hur vu ska sköta just vårt barn, för ingen är den andra lik. Bindningen tar också tid, vissa barn är lättare än andra att ta hand om, men så är det.. Vi är som sagt alla olika! Det finns inga perfekta mammor eller pappor inte heller några supermammor eller superpappor.

Baby bluesen slår oftast till några dager efter förlossningen, oftast i samband med att mamman kommer hem och bröstmjölken börjar rinna till. Men detta är olika från person till person, det kan även komma senare eller inte alls för vissa.Jag tycker att man ska vara beredd på att detta faktiskt kan hända just en själv. Att gå ifrån att vara världens lyckligaste till att känna sig som världens mest misslyckade människa kan framstå som mycket skrämmande. Men detta försvinner.. Prata med din partner om vad som kan hända efter förlossningen så att ni båda är beredda. Många känner av bluesen ett par dagar ungefär en vecka men för vissa kan bluesen vara mer envis. Tillståndet håller dom i ett fast grepp, detta kan vara väldigt tungt och det kan kännas väldigt ensamt att vara mamma i denna period. Man kan helt enkelt känna sig helt värdelös för at man kanske inte har tillräckligt med mjölk ännu eller att amningen inte känns bra alls, att man inte vet hur man ska trösta sitt barn när det gråter, för att man känner sig tafatt, att man är tacksam över att ha fått barn men ledsen för att livet inte blir desamma igen. För många blir faktiskt bluesen ett tillstånd som faktiskt hindrar dom ifrån att ta barnet till sig. Det är jobbigt och väcker oftast starka skuldkänslor hos mamman som mår dåligt över att inte förstå varför hon mår som hon gör samtidigt som hon känner skuld för att hon inte orkar, kan eller vill ta barnet till sig. Naturligtvis spelar tröttheten in, våga därför be din partner om hjälp. Pappan kan göra en hjälteinsats genom att ta hand om barnet och låta mamman sova/vila lite.

Likes

Comments

full fart framåt, så mycket som ska fixas men ibland stannar man bara upp och försvinner in i en helt annan värld.. typ som den här världen med barnkläder! dessa plagg är något som trillat in innanför dörren, helt klart favoriterna.. hur snygga är dom inte?! man slutar typ andas o dör sötdöden lite smått

Likes

Comments

magen växer så det knakar & ryggen börjar värka kan inte annat säga än att en jobbfri helg va verkligen något jag behövde. men helgen har varit fullbokad! igår blev det en vända in till stan för att hämta ut mina läsglasögon & lite julklapps handlande. idag blev det att fara och träffa min bästaste bästa vän, mysa och bara vara. så sammanfattar man helgen med ett ord blir det PERFEKT!

Likes

Comments

att något så enkelt är så gott! till lunch idag blev det kyckling, stekta champinjoner, babyspenat, tomat och en hummus. såå otroligt gott!

Likes

Comments