Yeees! Det är så skönt med fredag nu, eller vad tycker ni? Det som är det bästa är att jag inte kommer att behöva vara i skolan på två veckor för att vi på 9:an har PRAO nästa vecka och sen är det ju sportlov. =) Båda är två veckor som jag verkligen ser fram emot.

Jag rent ut sagt älskar vädret just nu, sol, plusgrader och vårkänsla. Vi får väl se när bakslaget kommer... Men om vi tar just nu så är det på topp. Man blir bara så glad när solen är framme och vägarna börjar bli någotlunda ok, delvis iallafall. Idag när jag kom hem så drog jag på springskorna och invigde springsäsongen. Har nog varit ute och gått innan men idag var första riktiga springturen. Tycker det är så mycket roligare att springa utomhus än att springa på ett band så jag bara väntar på att vägarna ska torka upp helt men jag får väl bara drömma om att det inte kommer mera snö, hahah.

Veckan som varit så har bestått av 4 prov, ridning och alla hjärtans-dag.

4 prov.. Ja det är det man får ta när man är borta från skolan en vecka. Förra veckan var jag på en finskspråkig ort måndag-fredag. Veckan var troligtvis en av årets mest lärorika med tanke på att de i största del bara pratade finska där. Jag pratar själv inte finska men man märkte att man började förstå bättre och bättre. Veckan var rolig men också tung då man var tvungen att koncentrera sig på ett helt annat sätt än annars. Den här veckan har däremot varit tung på sitt sätt med allt arbete som ska jobbas ikapp.

Alla hjärtans-dag firade vi i skolan med att ha temadag där alla singlar skulle klä sig i grönt, om man var på G med någon i gult och om man var i ett förhållande skulle man klä sig i rött. På kvällen var vi iväg en sväng med familjen, shoppade lite och gick på café.

Här kommer lite bilder från idag:

Här kommer ett par låtar som jag spelat sönder den här veckan:


Hoppas ni har haft en bra vecka, kram!

Likes

Comments

Hej jag heter Alexandra Wegelius, är 15 år och kommer från Finland. What?? Finland? Men du skriver ju på svenska??? Okej, kanske lite överdrivet men jag tror många från Svenskfinland känner igen sig. Om man reser till Sverige/Norge så kan man höra saker som "men inte är ju finska så svårt, jag förstår ju vad du säger" eller "är du från Finland, seriöst?" och "hur kan du prata svenska?" Det här gäller ju förstås inte alltid men man märker att mycket folk inte vet att vi Finlandssvenskar existerar. Jag kan se det som både komiskt och ibland smått irriterande, mer komiskt för det är så kul när folk blir så chockade.

1. Jag har svenska som modersmål

2. Finland är ett tvåspråkigt land

3. Finska är svårt...tyvärr

Sen en annan sak, jag vet inte vad ni tänker men jag har fått känslan av att folk som vet att vi pratar svenska i Finland så tror att vi pratar som Mumin och ja, det finns folk som gör det men inte alla Finlandssvenskar gör det. Det finns sjukt många olika svenska dialekter i Finland och jag vet att om jag skulle skriva på min dialekt så skulle folk från Sverige inte förstå så mycket av vad jag skrev.

Har ni någonsin råkat ut för något liknande? Har ni åsikter eller frågor?

Kram!

Likes

Comments

Dagens outfit!
Tröja: BikBok
Jeans: H&M
Kappa: Gina Tricot
Skor:?

Fotograf: Lillebror <3

Mat hos mormor!

Lira andra blandade bilder, kram!

  • 92 readers

Likes

Comments

Det var så himla fint i morse när jag gick till skolan.
Kram!

  • 101 readers

Likes

Comments

Outfits, Photos!, Food!

Idag steg jag upp kanske halv elva och gjorde mig klar för att åka på brunch med pappas sida av släkten. Riktigt gott var det men usch vad mätt man blev. Nu resten av dagen så ska jag till gymmet och göra läxor, annars har jag inga dunderplaner som ska uträttas.

Titta vad jag kom hem till😍(livsnjutare)

Dagens Outfit!

Kram!

Likes

Comments

Resor!

Årets första resa blev Umeå med klassen. Vi var där en natt, var på fortet på megazone och shoppade. Det var kul men jag skulle, som troligtvis andra också haft någon timme till på sig med shoppingen men tyvärr kan ju inte vi styra när båten går tillbaka mot Vasa.

Outfit på vägen dit!

Utsikten från hotellrummet var helt fantastisk.

Espresso house!

Något som alltid kommer med hem från Sverige är Ale Vera och Vitaminwell för att utbudet där är större än i Finland eller åtminstone där jag bor.

Kram!

Likes

Comments

Första måndagen på året. Tänk nu har vi ett helt år framför oss full med nya möjligheter och med nya dörrar som kan öppnas,men det kan också betyda att vi måste stänga ett par gamla. Att "stänga en dörr" är kanske inte alltid det lättaste och leder kanske inte alltid till det man förväntat sig, samma sak med att ta en möjlighet "öppna en ny dörr" men om vi inte ens vågar försöka så vet vi ju heller aldrig vad som skulle funnits bakom den. Möjligheter kommer och går och det är upp till oss själva att ta vara på dem medan de finns framför oss. Man kanske inte alltid vet vart man kommer men man måste välja om det känns värt det.

Att välja... Val gör vi varje dag vissa större andra mindre val, små val som vad man ska äta till frukost eller vad man ska ha på sig den dagen ( fast jag vet att det kan vara ett svårt val =/ ) Val som kan kännas stora är istället kanske vad man ska söka till för skola efter högstadiet eller gymnasiet, eller att flytta hemifrån. De här valen är knappast lätta.. Vet inte så mycket om att flytta hemifrån men vet att det inte är så lätt att bestämma sig för vilken skola men ska söka till. För beroende på vilken skola du väljer efter högstadiet ska du redan ha en tanke om vad du vill göra efter. Tror inte det är bara jag som tycker att det är ganska svårt. Men vi får väl bara ta en dag i gången, ta vara på alla tillfällen och leva här och nu. Varje dag har vi chansen att göra något för att ta oss närmare mot våra mål och längs hela resan så måste vi komma ihåg att välja valen som är bäst för oss själva för det är vårt eget liv och vi som måste leva med de val vi gör. Så följ det som känns bäst inte vad andra säger att du ska göra. Ta vara på varje dag för ingen vet vad som händer imorgon.

Kram!

Likes

Comments

5SOS sounds live feels live tour, hartwall arena 3.6. Av de tre konserter jag varit på så är den här min favorit, älskar 5SOS:s musik och kommer helt klart åka igen om de kommer till Finland igen.

Bamble! Härligaste veckan på hela året, underbart folk och superfint ställe. Ta mig tillbaka pleaseeee!

Justin Bieber! Underbart det också.

Nu stänger vi 2016 totalt och kör 2017 istället. Hoppas ni hade ett lyckat nyår och så får vi se vad 2017 har med sig.

Kram!

Likes

Comments

Photos!, Random

Hej på er, nu är det bara några timmar kvar på 2016 så jag hade tänkt visa mitt år i bilder plus att jag tänkte plocka ut ett par höjdpunkter.

I början av året red jag den här filuren en hel del och har också ridit honom ett par gånger nu på hösten/vintern.

En hel del timmar har också gått åt till att träna.

Var till Umeå i början av året.

Jag gick ut 8:an, fick körkort och var på konfirmationsläger i början av juni. Har inte så mycket bilder från början av året tyvärr.

Året har också bjudit på massor med god mat!

Jag började rida älskade Furre!

Jag bytte hårfärg!

Jag började 9:an! ( Snart är grundskolan över )

Här lite andra random bilder från året! Höjdpunkterna kommer troligtvis ut imorgon eftersom jag tyvärr inte hinner göra dem nu.

Hoppas ni haft ett underbart år och så gör vi nästa ännu bättre,

Kram!

Likes

Comments

Orden ovan binder ihop min vecka ganska bra. Det har varit en lugn vecka och jag har inte gjort så mycket annat än att jag varit och klippt&färgat mig, varit till gymmet två gånger och varit på mellandagsrea.

Mellandagsrea är en grej jag inte riktigt förstår mig på. Direkt efter julen när folk köpt julklappar och spenderat pengar hej vilt så blir det REA stor rea med 50% och 70% rabatt. Man uppmanar folk att köpa ännu mer och det är hur långa köer som helst till provrum och kassor. Jag förstår att det är ett marknadsknep och att locka folk att köpa nu när det är billigt, för mig själv som inte har jobb och lön så är det bara ett u plus för att jag kan handla för de pengar jag har men ändå. Varför direkt efter julen? För att folk har spenderat en hel del pengar redan och för att affärerna inte får sälja så mycket annat? Okej nu när jag skrev det så lät det där faktiskt logiskt men ändå. Vad tycker ni om mellandagsrea? Jag säger absolut inte att jag är emot mellandagsrea det är bara an tanke som snurrat i mitt huvud.

Kram!

Likes

Comments