View tracker

Såklart ska datorn få nåt fel så att den inte tar upp nåt internet, så nu måste jag uppdatera allt från mobilen, vilket såklart går bra men det är lite irriterande då jag känner att jag inte ser hur det blir på samma sätt. Vi ska såklart också ha dagens vanliga uppdatering och ursäkta för att det alltid kommer upp så sent på kvällarna... Iallafall dagens tema är 9 saker att göra för att må så bra som möjligt.

1. Att omge sig med bra människor som ger mer energi än dom tar. Rensa bort de personer som får dig att känna dig svår att älska eller som du inte kan va dig själv med.

2. Prata ut. Har du ett problem, prata om det med någon du litar på så ska du se att det inte känns lika stort efteråt.

3. Sov ordentligt. Något vi många är dåliga på men man mår mycket bättre om man sover årdentligt både psykiskt och fysiskt. ( en grej jag ska bli böttre på nästa år )

4. Träna. Att hålla igång fysiskt är bra för både kropp och själ. Ta en promenad med en vän eller liknande ifall du inte vill/har möjlighet till gym. Det behöver inte va så stora saker och kan va i stort sätt vad som helst bara du rör på dig. Att dra på sig löpskorna kan kännas tungt men efteråt är det så värt det.

5. Sluta titta ner på dig själv. Du är bra som du är och så är det. Just du ör orginell och det är det som ör din styrka. Älska dig själv.

6. Gör någons dag. Det kan vaa från att säga hej, tack, förlåt, överraska någon du tycker om eller ge någon ett leende även fast du inte könner personen.

7. Ät bra mat. Bra mat gör att vi också mår bra.

8. Sluta övertänka allt. Att sluta överanslycera allt och bara ta det som det kommer ibland. Det är något jag är dålig på , jag gillar när jag har kontroll men ibland skulle jag verkligen behöva fp stänga av min hjärna och inte tänka så mycket.

9. Sätt mål och lev ditt liv som du vill.

+ Lyssna på massa bra musik!

Kram!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Boyfriendjeans: Cubus
Skjorta: Gina tricot
Klocka & armband
Hoppas ni haft en bra fredag, kram!

Likes

Comments

View tracker

Hallo! Torsdag och skoladag nr 2 den hör veckan.. Ändå är man helt trött i huvudet så det ska bli riktigt skönt med jullov efter två veckor. Kvöllens schma är piano klockan 8 och geografiprovsläsning..

Dagen som så har inte varit så speciell utan bara det vanliga.

Dagens citat!

Kram!

Likes

Comments

Sju bilder som har med idag att göra!

Kram!

Likes

Comments

Hej på er! 6.12 idag och Finlands 99-årsdag. Nästa år blir det troligtvis mer festligheter. Eftersom vi alltid är lediga den här dagen så har det alltid varit en dag då vi bakat pepparkakor och den traditionen tänkte inte jag bryta fast jag blev ensam om det. Här kommer 6 saker som jag gjort eller kommer göra idag.

1. Bakat pepparkakor, andra småkakor och just nu håller mina hamburgarbröd på att jäsa.

2.Lyssnat på julmusik.

3. Gjort läxor men behöver fortfarande läsa på ett tyska-förhör jag har imorgon.

4. Fått besök av min kusin som hjälpte till med bakandet så att jag inte behövde vara ensam, gulle.

5. Påbörjat säsong två av den norska tv-serien SKAM, rekommenderar den verkligen började med säsong 1 igår. Får mig att längta tillbaka till Norge som bara den men som tur är har jag en resa planerad dit till påsken.=)

6.. Träna ska jag göra men har inte gjort det ännu.

Hoppas ni haft en bra dag, Kram!

Likes

Comments

Fem vinteroutfits!

1.

2.

3.

4.

5. Olika assecoarer men annars samma outfit.

Kram!❤️

Likes

Comments

Jag hade tänkt fixa en slags julkalender här med att varje dags inlägg ska ha något med dagens datum att göra som att jag hade 3 saker igår. Idag hade jag tänkt göra 4 saker jag funderat över senaste tiden. Hade planerat detta en tid men när det väl blev första december hade jag fortfarande ingen aning om vad jag skulle göra för slags inlägg som skulle bli en bra julkalender. Har ni idéer så är det bara att lägga slänga in en kommentar.

Att leva i nuet! Visst är det lite svårt att alltid leva i nuet, att inte tänka för mycket på något som hänt eller något som kommer att hända. Att leva i det som faktiskt händer omkring oss just nu, klart det är bra att ha drömmar och tänka framåt men vi måste också komma ihåg att livet pågår hela tiden, för om vi bara funderar över vad som händer sen eller det som redan hänt så missar vi ju en del av det som händer just nu. Jag tror att precis som allt annat så måste det vara balans, att sträva efter något längre fram och lära sig av det som hänt men fortfarande följa med i det som händer här och nu.

Nästa år! Om vi fortsätter lite på samma spår som tidigare med att tänka framåt så är något jag har i tankarna väldigt ofta nästa år. Har en känsla av att det kommer bli ett bra år för jag har redan en massa roliga saker inplanerade plus att vi börjar nya skolor till hösten vilket ska bli kul. Har också en massa mål satta till nästa år så egentligen vill jag bara att det ska bli 2017, men först ska vi väl njuta av de sista veckorna av det här året.

Mänskliga rättigheter! Vi håller på med ett projekt i skolan just nu som får handla om vad som helst. Jag valde att skriva om kvinnors/tjejers rätt till utbildning runt om i världen och ju mer man gräver ner sig i ämnet och läser på olika sidor o.s.v. så hittar man mer och mer som man skulle vilja veta mer om som har just med mänskliga rättigheter att göra. Världen vi lever i har verkligen sina mörka sidor vilket vi nog alla vet men det är vad vi gör åt det för att hjälpa som spelar roll. Vi lever på ett sånt ställe i världen där vi har i stort sätt allt man kan önska sig och det kan ibland vara svårt att tänka sig att det händer så mycket hemska orättvisa saker i samma värld. Men jag tycker att alla kan göra något för att försöka få den här världen bättre.

Att få in träning i rutin! Jag gillar att träna, problemet är bara att jag skulle behöva få in det på rutin så att man inte kan smita från det. Det är bara det att jag tycker det är sjukt tråkigt att träna hemma och jag hittar absolut ingen inspiration till att träna hemma just nu vilket är synd och jag ska försöka ändra på det. Sen om jag verkligen skulle bestämma mig tror jag nog att det skulle gå, så det är väl bara att försöka ändra inställning till att träna hemma antar jag.

Kram!

Likes

Comments

Med en 3 i dagens datum kör vi en "tre saker tag"

3 saker jag ser fram emot

Jullovet och julen i sig

Norge i april

Att gå ut grundskolan åt våren

3 saker jag gillar

Musik

Att träna

Att bara få vara ensam ibland

3 saker jag inte gillar

Falska människor, usch spyr

Stress

Att vara runt människor som jag inte kan vara mig själv med

3 saker jag vill

Komma in på skolan jag vill till hösten

Resa massor

Gå ut skolan med bra betyg

3 saker jag kan

Prata inför en folkmassa utan några stora problem

Lägga en hel dag på att titta TVD eller någon annan bra serie eller film

Hålla hemligheter

3 saker jag inte kan

Va i mitt rum om det är stökigt. ( Vilket det ofta är )

Vara social en hel dag ( iallafall något jag är dålig på)

Sjunga

3 saker jag pratar om ofta

Pratar så mycket om allt och inget så det är svårt att komma på nåt..

Framtiden

Norge

Skolan

3 saker jag blir lugn av

Bra musik

Bra människor

Att vara med hästar

3 saker jag blir stressad av

Vissa människor

Allt för mycket att göra på alldeles för kort tid så man inte hinner göra något till 100%

Prestationsångest

3 saker jag ska göra i helgen

Träna

Skriva inlägg

Va med familjen

3 saker jag gjort senaste veckan

Diskuterat klassens klassresa som är på kommande

Varit hos både min mormor och farmor.

Haft uppvisning med musiktillvalsgrupperna

3 saker jag vill uppleva igen

Norge i höstas

5SOS i sommras

Min och pappas "egna" helg i sommras

3 saker jag borde

Börja tillreda dagens middag

Skriva några extra inlägg

Planera bättre

3 ord som beskriver mig

Effektiv när det väl gäller

Pratglad

Övertänkare

Kram!

Likes

Comments

Hej på er, har just landat här hemma nu efter en ganska lång dag. Har varit i skolan fram till kl. halv åtta då vi som har musiktillval har haft "konsert" för föräldrarna nu ikväll. Tidigare idag var också resten av skolan och kollade på vad vi gjort under höstterminen. Tyckte alla gjorde ett bra jobb men var det över för den här gången.

Ledig i fyra dagar nu så nu ska jag nog hinna med ett och annat. Anledningen till att vi är lediga tills onsda är för att vi har självständighetsdag på tisdag och dagsverke på månda men dagsverket har jag redan gjort så får va ledig nu istället =)

Hoppas ni haft en bra dag så hörs vi imorgon, kram!

Likes

Comments

Året har gått fort som attan och nu står vi här, med en enda månad kvar av 2016. En månad kvar att påverka målen vi satte ifjol, har ni lyckats? Jag satte ett par mål ifjol en del som jag lyckats med och ett par andra som jag inte lyckats med, men men så är det nu. Satt igår och funderade över nästa år och vad som kommer hända då men det kommer troligtvis komma ett annat inlägg kring nyår.

En månad...Vad kan egentligen hända på en ynka månad? Det är upp till dig, kommer det hända något eller kommer det inte att göra det? Klart det finns saker vi inte kan påverka men om vi håller oss till dem som vi faktiskt kan göra något åt, som att försöka komma överens med sina föräldrar, komma på bra banor med någon du är osams med eller ge det där sista i skolan innan jullovet. Den här sista månaden av året så kan vad som helst hända, du har ett sista kapitel kvar det här året, varför inte göra det till något bra.

Vad tänker ni på när ni hör att det är december? Det som hoppar upp i huvudet på mig är Jul, snö och Lucia. Tittar man ut hos mig så är det inte så mycket snö men något är det iallafall.

24 dagar kvar till jul.. Härligt eller? Ser verkligen fram emot jullovet om 22 dagar då det känns som att höstterminen varit väldigt lång iår och man är helt trött i huvudet. Julklappar står också på listan den här månaden och jag har järnsläpp.. vad är en bra julklapp? Aja jag hoppas iallafall att ni haft en bra dag så hörs vi imorgon då jag slagit fast att jag ska blogga varje dag den här månaden.

Kram!

Likes

Comments