Photos!

Kram!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Skjorta: H&M

Byxor: New Yorker

Skor: H-H

Solglasögon: Gina tricot

Klocka: Thomas Hilfiger

KRAM!

Likes

Comments

April har varit en helt otroligt bra och lärorik månad fastän det är mycket att ta igen i skolan nu. Ni har ju hört om det mesta men jag kan snabbt drar vad som hänt senaste veckan.

För ca. en vecka sen satt jag i en buss på väg ner mot Esbo med an hel del människor som jag aldrig träffat innan. Under helgens gång så pratade jag iallafall med de flesta och i bussen på väg hem var stämningen en helt annan än den nästan stela på vägen dit. Under helgen var vi ungdomar från hela Svenskfinland på plats och vi hade hur kul som helst. ERIK har i för mig blivit en grej jag vill åka på varje år. Alla som är där är helt underbara och man lär sig så mycket när man ser folk som debatterar mot varandra vilket gör att man själv kan börja se saker med olika perspektiv. Detta var nu mitt andra ERIK men jag kan lova att det inte var mitt sista. För er som inte vet vad FSS och ERIK är så är FSS en förening som jobbar för oss ungdomar och studerandes rättigheter samt en hel del därtill och ERIK är deras årsmöte som jag tycker alla som vill kunna påverka ska medverka på nästa år.

På söndag kväll kom jag hem kring klockan åtta och dagen efter den 24 var det min födelsedag. Okej inte kanske jättespeciellt och jag hade inte själv hunnit tänka på det men det är alltid kul att bli uppvaktad.

Sen hände inget speciellt förrän torsdagen då jag hade inträdesprov vilket jag verkligen hoppas gick bra.

Och nu sitter jag här, lördag eftermiddag. Dagen har bestått av läxläsning, städning och ett träningspass för kondition och ben och kommer nu att fortsätta med att jag ska ha kalas senare ikväll.

Vi hörs, KRAM!

Likes

Comments

Resor!

Halloj, då var jag på väg hemifrån igen, inte så lågnt denna gång utan bara till södra Finland. ERIK är det som står på schemat och om helgen blir lika bra som förra året så kommer denna helgen att bli grym med alla härliga människor på plats.
För er som inte vet vad ERIK är så är det en förkortning av Elevriksdagen och är FSS:s ( Finlnds Svenska Skolungdomsförbundet) årsmöte.
Annars så hoppas jag att ni får en bra helg så hörs vi!

Kram!

Likes

Comments

Resor!

Eller ja, nästan iallafall. Just nu sitter jag på flygplatsen i Köpenhamn och väntar på att mitt flyg till stockholm ska komma, vilket är min sista mellanlandning innan jag är hemma i Finland igen efter två veckor ut och på.
De senste veckan har varit så otroligt avslapnande och det var verkligen något som jag behövde. Dagarna i favoritlandet flög och nu är vi snart hemma igen. Delvis ska det bli skönt att få komma hem till familjen och sova i egen säng men jag skulle nog också lätt kunnat stanna en vecka till.

Påsk har det ju också varit men det är inget som vi på det viset firat annat än att vi åt ett påskägg typ, hahah.
Jag hoppas iallafall att ni haft en bra helg så kommer antagligen nästa inlägg när jag är tillbaka i Finland igen.
Kram!

Likes

Comments

Random

SKAM!

Serien vi nog alla har sett. Vet inte hur många gånger jag har sett vissa avsnitt och på fredag, alltså imorgon kommer äntligen första avsnittet till säsong fyra ut. Tycker det är otroligt hur bra man kan känna igen sig i vissa delar av serien och hur bra de verkligen visar hur det kan ligga till i våra liv. Varför vi inte alltid orkar ge 100% i skolan.

Riverdale!

Om ni inte sett den här serien så tycker jag att ni borde ge den en chans. Alla avsnitt har inte kommit ut ännu men snart så. Annars kommer avsnitten ut varje torsdag. Den är nog värd sin tid.

Sist men inte minst, 13 reasons why. Har ni sett den? Jag håller på att se den just nu och kan säga att jag är ganska fast.

Kram!

Likes

Comments

DeepTalk!

Är du en sån person som lätt håller sig fast vid det förflutna, lever för nuet eller strävar väldigt mycket framåt så att det känns som att du lever i framtiden? Jag har en tendens av att planera väldigt mycket för framtiden men jag jobbar på att börja leva mer just nu, för om man hela tiden tänker på det som kommer att hända om en månad, ett år eller liknande så missar man en del av det som händer just nu. För livet går ju på hela tiden oberoende på om vi tycker att det är en bra eller en dålig dag, livet går framåt liken hur.

Jag tror att det bästa är att lära sig av det förflutna, ha något att sträva efter så att man har en plan och en riktning att gå efter, men att leva i nuet och ta in alla de saker som tillfället har att ge. För grejen är den att det som har hänt har hänt och det kan vi inte längre göra något åt samtidigt som vi inte kan annat än vänta på att se vad framtiden har att ge. Vi kan kanske påverka den lite men vi vet aldrig vad som faktiskt kommer att hända. Allt vi har är just nu så varför inte göra varje dag till den bästa den kan bli? För om sanningen ska fram så vet vi inte hur mycket tid vi har här på jorden så därför är det lika bra att vi tar vara på den tid vi har, visa kärlek åt alla vi älskar, reser runt i världen och upplever så mycket vi kan och gör allt vi drömmer om. För vet du vad, ingenting är omöjligt, det som känns omöjligt tar bara lite längre att nå.

Kram!

Likes

Comments

Photos!, Resor!

Som jag skrev för en och en halv vecka sen? Så har jag en hel del resande på gång nu i april så för tillfället är jag nu i Norge, älskade älskade Norge. Tror inte att det finns någon annan plats där jag trivs så bra som här. Älskar naturen och människorna. I alla fall så tänkte jag visa er lite bilder från förra veckan i Grekland.

I söndags när vi åkte!

Här är från första dagen när vi träffade familjerna vi skulle bo hos och hade en del sightseeing. Hela veckan gick egentligen ut på att åka runt och se olika saker vilket jag såklart inte klagar på.

Andra dagen besökte vi en skola och hade presentationer som vi gjort på förhand. De hade en hel del grafitti över hela staden där vi var.

Kaffe har vi också druckit en hel del av senaste veckan då det inte blev så många timmar sömn, men det finns mycket annat att göra än att sova när man är ute på sådana här äventyr.

Kallaste dagen på hela vecka, molnigt och regn. Jag var tvungen att springa in på en butik för att köpa en huppari så att jag inte skulle frysa ihjäl, hahah. Men fint var det, där ute på ön.
Nästa dag var som tur var mycket varmare. Här på bilderna ser ni en del av ställena vi besökte och en del av alla underbara människor. Tycker det är så kul att vara ute med folk från så olika ställen, på plats var det folk från Grekland (of course), Turkiet, Italien, Rumänien, Polen och såklart Finland. Man märker väldigt många kulturskillnader men jag tycker själv att det bara är roligt. Önskar dock att jag var mer framåt som det var i en del av de andra länderna.

Här är från i fredags när vi var i Thessaloniki.

<3<3<3

Hemfärd...

Vi har nu en massa nya vänner och minnen för livet, plus att jag tror att varje gång man gör saker som denna så växer man som person också.

Kram!

Likes

Comments