Header

Jag har inte alls varit på humör eller haft någon tid till att skriva här. Har nämligen haft fullt upp med jobb och har haft hundra saker att tänka på. Rätt allvarliga saker.

Det blir väl så ibland.

Får se om jag hinner slänga in ett vettigare inlägg imorgon.

Tills nästa gång, ha de la gött!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Sailor Moon min vän. Ödet är dolt, går ej att se. Vad som väntar dig står i stjärnorna.

Jag kommer ihåg när Sailor Moon gick typ kl 7 på morgonen när man var mindre. Det var seriöst dagens höjdpunkt. Att käka frukost framför Sailor Moon innan man gick till skolan.
Eller det kanske bara var jag som tyckte det?

Likes

Comments

Kände mig rätt negativ i förra inlägget, alla människor är ju faktiskt inte otrevliga. 
Det finns ju faktiskt dem som jobbar inom service som är så sjukt trevliga så man känner sig välkommen så fort man sätter sin fot i butiken. Vilket gör att man besöker denna butik  flera gånger på grund av bemötandet. Det är så det ska vara. Man ska känna sig välkommen.

Också finns det så många fina trevliga kunder som ler och pratar vänligt med en. Som mina kära stamkunder. De är, helt uppriktigt sagt, guld värda och förgyller hela ens dag. De frågar alltid hur det är och vi står där och pratar och skämtar.Det är dem som får mig att älska mitt yrke. 
Häromdagen kom en av mina stamkunder in. Han berättar att detta blir nog sista dagen han kommer komma in då han ska flytta till ett annat område. "Nej, vad tråkigt" svarar jag då och skämtar med "Kommer du svika oss för en annan Hemmakväll butik?" När han har betalt ställer han sig bredvid kassan och räcker ut armarna. Han vill ha en kram. Han får en hej då kram och vi tackar båda för denna tid och önskar varandra lycka till.
Detta värmer. När man får en kontakt med ens kunder. Att till och med få en kram. Att känna att man faktiskt betyder något för ens kunder. Att känna sig uppskattad.
Än en gång, detta får mig att älska mitt yrke.

I 5 år har jag jobbat på Hemmakväll. Men snart kommer jag byta yrke. Jag kommer dock fortfarande att jobba med människor. 
Den 1:a September börjar jag studera till undersköterska på flexibla tider nämligen. Och mitt jobb på Hemmakväll kommer jag fortfarande ha kvar samtidigt som jag studerar. 
Jag hoppas verkligen att jag kan ge och få samma glädje till mina patienter sedan när jag jobbar som undersköterska som jag har fått från mina kunder. 
För det är en härlig känsla. Att känna sig uppskattad.

Likes

Comments

Jag har aldrig förstått mig på folk som jobbar inom service som kan vara så fruktansvärt sura och otrevliga. Jag förstår dock att man har sina dagar då allt känns skit och att man då inte orkar vara trevlig. Det händer alla, t.o.m mig. Men då man har valt att jobba inom service så får man bita ihop och dra på ett falskt leende. Jag har gjort det, många gånger. Du representerar företaget, butiken eller restaurangen som du jobbar i. Du är ansiktet utåt.
Och det påverkar kunderna något oerhört när du ser sur ut och inte är trevlig mot dem. Jag tänker själv när jag blir behandlad dåligt i en butik att nej, hit kommer jag då aldrig gå igen.

Och sen har vi kunderna. De som alltid ska klaga på något. Gärna på mig fast jag inte har gjort något fel alls. Som när de frågar "Är den här filmen bra" och jag svarar "Jag vet tyvärr inte, jag har inte sett den eller hört något om den" och svaret tillbaks blir "Amen, det borde du väl veta, ska inte ni se allt?"
Får väl tillägga att jag jobbar på Hemmakväll. Och nej, mina kära kunder och ni som läser detta. Jag ser faktiskt inte på allting som kommer ut. Jag skulle ALDRIG få för mig att se en western film t.ex. Jag gillar inte den genren,. Överhuvudtaget.
Och tro det eller ej, jag gör annat på min fritid än att titta på massa filmer, särskilt inte dem som inte faller mig i smaken.
Hade du tittat på något i två timmar som du vet att du inte hade gillat? Nej, trodde väl det också.

Och sen finns det dem som pratar i telefon när man ska hjälpa dem i kassan. Förlåt, men tror nog detta är något av det värsta jag vet. Kan man inte lägga ifrån sig telefonen i 2 sekunder när man ska betala?
Istället får jag köra lite charader.
Le betyder "Hej".
Slår sedan in allt och håller därefter upp en påse, vilket betyder "Vill du ha en påse?"
Kunden skakar på huvudet.
Nehepp.
Håller sedan upp kvittot som betyder "Vill du ha kvittot?"
Kunden skakar på huvudet igen. Jag slänger kvittot och ler sedan till kunden igen, som denna gång betyder "Hej då"

Men ja. Jag jobbar inom service. Det är väl sånt man får stå ut med.
Bit ihop och le.Hittade ingen vettigare bild till detta inlägg. Men en bild måste man ju ha, inlägget blir helt plötsligt intressant då.

Likes

Comments

Idag kom det in en kund på jobb som skulle köpa godis. Han kollade lite konstigt på mig och frågar sedan "Brukar inte du ha glasögon på dig?"

Betyder det då att jag använder mina glasögon för ofta nu? När t.o.m kunder tittar konstigt på mig när jag använder linser istället?

Jag kommer ihåg första gången jag märkte att det var något konstigt med mina ögon. Det var någon gång i 7:an skulle jag tro. 
Vi hade gymnastik och jag märkte att mina klasskamrater som stod längst bort var suddiga. Jag såg att där stod någon men jag kunde inte se deras ansikten. De var som typ "Slender Man" skulle man kunna säga. Ansiktslösa.
Synundersökningen visade sedan att jag behövde glasögon. Och att välja glasögon var ju inte det lättaste. Man tyckte att alla va fula på en. Det kändes helt fel. Ovant.
Men så lyckades jag välja ut ett par ändå, inte helt nöjd men måste man så måste man.

Dagen efter jag hade fått mina glasögon var det skola. Jag kommer ihåg att jag hade dem i min skolväska och försökte försiktigt ta på dem under lektionen så att mina klasskamrater inte skulle se det. Men ja, det går ju inte att dölja dem så bra direkt, så klassen la ju märke till dem rätt fort. Och som att skolan inte redan var tuff nog, nu var jag även tvungen att använda glasögon på lektionerna för att se vad lärarna skrev på tavlan. Nu hade jag blivit en glasögonorm. 
Lite senare gick jag över till linser istället vilket jag bar nästan varje dag. 
Fram tills något år sedan.
Nu är det tvärtom istället. Jag använder mina glasögon nästan varje dag. Det är så mycket skönare faktiskt. Att slippa krångla med linser varje dag och få torra skavande ögon.
Men visst, någon gång då och då trycker jag i mina linser i ögonen.
De dagarna jag vill att min ögonskugga eller eyeliner ska synas mer.
De dagarna då håret ligger perfekt så att glasögonen hade sabbat allt.
Och dem dagarna jag vill känna mig lite extra fin.

Likes

Comments

Okej, det sjukaste hände precis.
Jag kom nyss hem från jobb och skulle gå ut med hundarna. Min familj är utomlands så jag får ta hand om deras hem, 4 hästar, 2 hundar och en fågel.
Vilket fall som helst, jag börjar närma mig deras dörr och hör hur det piper. Det första jag tänker på (dramatisk som jag är) är att shit, nu har någon brutit sig in och jag kommer bli mördad när jag kliver in genom den dörren. 
Men ja, så pass allvarligt var det ju inte, som tur var. 

Det visar sig att brandalarmet har gått. Troligtvis på grund av att batteriet håller på att slut då jag inte såg någon rök eller kände någon bränd doft i huset. Men så börjar man undra hur länge det här larmet har gått. Stackars våra hundar som kanske har fått höra på det hör tjutandet i flera timmar. 
Hundarna har nu fått sin kvällsrunda i alla fall och nu ska jag lägga mig i sängen och slå på ett avsnitt av House M.D.
God Natt!

Likes

Comments

Attans. Glömde nyckeln hemma.

Likes

Comments

Så här ser min kväll ut. Spelar Skyrim och har en captain morgan med cola till det. Kan inte säga att jag klagar.

Likes

Comments


Likes

Comments

Jag avgudar kaffe.
Det är inte så pass illa att jag måste dricka det varje dag, men någon gång då och då går utmärkt.
Bara doften av kaffe är gudomligt.

Tänkte bara dela med mig om ett tips angående kaffe.
När du ska göra ditt bryggkaffe näste gång, blanda i lite kanel alt. kanel och kardemumma i kaffepulvret.
Det blir galet gott! Lite mustigt och mörkt typ.

En gång testade jag att blanda kaffepulvret med vaniljsocker, men för guds skull, gör inte om mitt misstag! Det blev helt fel, både i smak och konsistens.

Likes

Comments