Ja a nu e d nog för länge sen ja var inne här föra gången. Men det har nu int egentligen hänt så myky sen sist. Våren har kommit och det är bara så skönt inga tjocka täcken och man får rida utomhus när solen värmer en hela tiden. (om den så lyser).

Det här med vår och hästar det är något som kan gå lugnt till utan problem eller så kan man få problem med sina "små" bebisar. Det kan bli vilda av att få komma ut och röra på sig i solen men det är då man märker hur bra kondition det har för om det orkar härja när ridplans ytan är så grymt stor. Så skall man nu härjar så får hen väll göra det men efter ett par varv så blir hen nog sååå trött att hen int orkar mera och bara är med på ens planer.

Jag tycker att på våren så skall man ha så tunna täcken att när man tar in hästarna och tar bort täcket så skall hen inte vara svettig. Det betyder ju bara att hen har ett för tjockt täcke på och då måste man endera byta till ett tunt eller lämna helt utan en häst fryser inte så lätt. En häst som skall ha en fungerade blodsystem skall nog få en regelbunden motion och men ett fungerade blodsystem så kan den oxo hålla värmen inom sig, fast hen är klippt eller int.

Typiska täcken på en häst som har för varmt i hagen så då rullar den sig mycket och vill bara klä av sig täcket. Mina pinglor har gjort det redan ett par gånger. Då får det bara vara utan täcke. Man kan ju sätta på det om det lovar regn och rusk.

Jag läste här om dagen en bra delning på Facebook var en person har mätt temperaturen på hästen med ett flittäcke och ett utetäcke, sedan med bara ett utetäcke och sedan med inget täcke. Jag skulle så helost vilja att mina hästar ( och då även alla andra i vårt stall skulle kunna tänka om med sina små bebisar och inte tänka om en själv fryser att behöver min häst faktiskt diet här på i dag när det loar 10 grader varmt ) det är ju en viss skillnad mellan en hästs och en människas temperatur.Att rida en häst regelbundet är jätte viktigt om man vill ha en häst i bra form och skall hålla längre i livet. Det hjälper då int att rida den när man nu tycker och har lust. Tycker man att lonegering är ett bra sätt att motionera sina hästar då säger ja nog ba aha!

Jag vill logera mina pinglor så lite som möjligt men om jag är sängliggande och ingen annan kan komma och motioner dem så då jo men ja kan nog inte komma på en gång på det senaste halv året ja logerande Chappe senast. Aischa har ja bara haft att springa i lina ett par varv för att se om hon var frisk men hon halstrade ännu

. I dag red jag henne senast. och hon tyckte så om att gå på planen i det fina vädret. Farao logerade jag (pappa) för kanske en två veckor sedan. men det var bara för att klockan blev för mycket och jag han inte och rida innan jag skulle vidare på ett kalas.

men om man är riktigt sjuk så kan väll den väll få ha en ledig dag det kan väll int göra så mycket. Ge mindre mat den dagen så får den inte lika mycket energi från den gången. Att mata en en häst med myky mat plus ingen ridning det är ingen vits.

Är man rädd att rida sin häst för att hen är för vild och busig så rid den då oftare och ge mindre mat åt den och kom int var 4 vecka och longera den. det leder ingen vart kan ja lova har själv just tagit i bruk en häst efter att den står flera månader utan motion och se på han i dag han är ju hur snäll som helst ( med mig åtminstone) och riktgt rolig att rida

Jag ger en till två dagar ledigt åt mina i sträck och farao får om han gått bra tre eller fyra dagar i sträck. chappe och aischa är inte lika busiga som farao. Dem klarar man ju lätt av och Chappe är en sån man kan ge till lite vem som helst men man skall nog kunna rida för annars får han smått panik och går int alls att rida honom mera. Medan farao skall man nog vara beredd på allt :) men ja försöker att rida honom så mycket sån möjligt och så mycket ja har tid till.

Det var nog allt för i dag hoppas att ingen tar illa upp för det här inte menat till någon, säger bara det ja tycker och känner, har under en längre period sparat lite och nu kom det ut hit när ja fick tillräckligt för ett inlägg <3

ha en bra fortsättning på veckan <3

få fin han är min lilla elefant, fösta gången vi var på planen det här året.

linn <3 tack för alla fina foton <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

16.2 Här har vi det varmt och skönt. Solat nu i två dagar och är redan helt brända, solen har varit lite till och från. Har funnits moln på himmelen men inte alltid solen far bakom dem så… det blir ganska så bara efter en stund av att ligga på solstolen. Men men ja klagar int. De e ba skönt. 😊
Resan hit gick hur bra som helst. Vi gaserna platser i flygplanet, personalen var supertrevlig och allt in checkningen gick hur bra som helst. Maten var bra och gick att äta t.o.m. När vi landade så då var klockan typ 11/12 dagen så när vi kom till hotellet så checkade vi in och fick rummet direkt. Rummet är fint. En balkong med kvällssol och en dubbelsäng, kan det bli bättre. Vi solade en stund där på dagen innan vi gick till hotellets restaurang för att äta lite. Vi gick in till staden för lite upptäcksfärd . Vi gick längs stranden tills vi kom till en av mina kompisar hotell, (kommer på måndag hit) där gick vi upp pch sen började vi gå tillbaka till hotellet. När vi kom tillbaka så åt vi på hotellet. Vi åt pasta (jag, Jim, Calle) mamma och pappa hade annan mat. 😂. Maten var god. När vi ätit klart var de dags för sovdags. Klockan var kanske en 20 lokaltid men man är så trött efter en lång resa. Jag och Jim hade kanske en hemsk natt. Han hade fått värme shock och hade lite magsjuka mitt i natten men redan nästa dag efter att ha kommit ut så mådde han genat bättre men de kom o gick lite hur d ville.

17.2 vi hade då en hemsk natt som ja redan sa. VI var vakna hela natten med att han sprang där av och an. Vi var annars hela dagen vid poolen. Vi låg o stekte hela dagen. Och senare så gick vi till startanden på kvällen bara för att se hur d ser ut men då badade vi inte för det var sent men följande dag då badade vi. På kvällen åt vi på hotellet. Så här nu första kvällen men sen alla andra kvällar har vi ätit ute på olika restauranger. Vi har ätit på hotellet alla dagar något smått så där till lunch. Vi har ätit sandwichar och pizza och i dag (22.2) tog vi vårrullar. All mat vi ätit har varit jätte god. Vi har ätit kött ganska mycket. I dag har så åt vi på en restaurang som var nära stranden och det var jätte god. Då åt vi alla utom min bror olika sorter av bläckfisk. Han tog pasta. Allt har gått bra hittills. Vi har fått färg och t.o.m börjat tappa skinnet på olika ställen. Morgonmålet på hotellet är väll så att det går att äta för det är inte ett lyx hotell men vi for olika sorter bröd, frukt men sedan får man även riktig mat. det kan vara en soppa och spagetti och annan mat som är mera som lunch, sedan finns det efterrätt som små kakbitar och fruktsallad. Man kan även beställa en omelett och det är något som är måste som ja vill ha på morgon, utomlands. 😂

På måndag så var vi på en båtutflykt. Då så ökade vi båt en stund och sedan så snorklade vi och simmade på lite olika ställen. Vi snorklade på såna ställe var de var mycket fina koraller. Sedan så simmade vi bara på ett ställe. Då hoppade vi från båten och simmade bara så där lätt vid båten. På båten så fick vi snaks lite hela tiden och sedan så fick vi Lucy och jag har förut varit på båtutflykter och då har maten varit så där just och just att man vill äta men nu var det nog så att ja skulle ha bara ätit och ätit tills ja spruckit. Ja de var så grymt gått. Ja gick färg på min mage så ja låg ganska länge i solen så mycket ja bara kunde. Ja är nöjd att vi for och hoppas att ja får filmen av min go PRO som ja hade på mig medan vi simmade bland korallerna.

Vi har spelat minimigolf en kväll oxo. det var en

Ni kanske får en tidigare uppdatering innan ja åker hem men ja lovar inget.

lite bilder som är sammanfattade av allt vi gjort men alla det här av min kamera och då finns det ännu bilder som det kommer från telefonen i ett annat inlägg

Likes

Comments

Ja a i dag är de då onsdag och i dag flyger det ett flyg till Thailand var ja och min familj sitter i och hoppas att vädret är bra och att vi bara kan slappna av. Flyget far i natt och så sitter vi i flyg hela natten.

Igår var en kanske lång dag kändes d som. Men man kämpade ju igenom den. Och när ja kommer hem så överraskas jag med en choklad och två röda rosor ❤ hur gullig pojkvän har man int. ❤

Nu som lyssnade på x3m i går hoppas ja att ni hörde mig och Jim. Jim var på morgonen och sen jag var på eftermiddagen. Och det var för att man skulle skicka in vad man gillar och något hen gillar. Och vi gjorde d åt varandra. ❤

Ha en bra fortsättning på veckan. Och hoppas alla har ett bra sportlov som kommer nästa vecka ❤

Likes

Comments

Nu vet ni. Nu är ja nervös. Det är i morgon den stora dagen är och det är då planet lyfter. ✈️ iiikkk. Ja vet att i morgon kommer ja ha en hel***s dag för ja mena o första dagen är alltid värst och då skall ja ännu till sitta i flyg plan. Usch vad de kommer vara jobbigt. För jahar ingen lätt mens. När ja har de som så blöder ja mycket och sitta i ett plan första dagen det är inge kul. O sen kommer man ju int kunna simma heller för ja är ingen tampong tjej. Ja har aldrig använt och vill int använda heller. Det är något som ja int använt för ja tycker de är äckligare.
Men men ja får nu se om ja vågar ta steget mot tampong världen😊

  • 43 Readers

Likes

Comments

Håhå ännu en vecka närmare min kommande resa. Guif han det inte bara hoppa över dagar och bli onsdag och sen ännu kväll så skulle allt vara helt perfekt.

Min vecka har sett ut som följande:

Måndag: då var jag den sista dagen i skolan för sen böt d period och i skolan så gjorde vi nu d som vi måddes göra det vanliga(dagliga rutiner, storstädningar, plocka avföring).

Tisdag: då var min fösta dag i Dennis perioden och då har ja en inlärning i arbetet så ja är på KARIS JÄRN eller K-maatalus i Lojo. Den fösta dagen så gjorde ja i te så mycket. Rådde nu upp lite i hyllor och räknade lite småsaker som exempel packningar.

Onsdag: Då var ja oxo i Karis och då så satte ja nya prislappar på så mycket ja bara hann med och det var nu en del. Närmin dag var slit här där så for vi med vår ena hund till veterinären för att då kolla alla nipor hon har över kroppen lite här och var. Sen så red ja en häst.

Torsdag: Då jobbade ja i lojo och ja rådde upp kläder typ hela förmiddagen och sen eftermiddagen. Så satte ja alla skodon i storleksordning. Sen var den dagen ganska slut. När ja kom hem så la ja mig på sängen kolla de 5min av ett yt-klipp sen somnade ja 😳 uuups. Då blev d inge ridas men vi hade med föreningen en timme gym som ja var på och efter d var ja helt slut.

Fredag: Då hade ja en kort arbetsdag i Lojo. Ja satte nya prislappar och rädde upp lite på hyllorna. Sen var min dag ganska så slut. När ja kom hem så for ja o rida min häst i skogen och de var så skönt. Solen sken och det var så där kallt att de nästan nöp kinderna. Sen blev d en soffkväll framför tv-n

Lördag: då bar de av mot sello i vanda var vi shoppade allt d sista till vår kommande resa som är nu i onsdag. Jag shoppade klänningar, träningskläder andra saker som kan vara nödvändiga. Sen blev det en liten kamera som är praktisk att ha med sig istället för den stora system ja har. Jag köpte även två lådor som ja har i mitt klädskåp för att ordna upp lite i min strumplåda. Sen när vi kom hem som tog vi in hästarna och stenfot vi till GH klubben för att äta lite mat. Ja åt en fisk och skaldjurssoppa till förrätt och sen en pepparbiff till varmrätt och sen ännu en ostbrickan till efter rätt. Sen var de ännu Melodifestivalen på kvällen. En lång dag.

Söndag: idag hade vi en lugn dag. Vi sov länge sen så vaknade vi och riktigt grundligt städade rummet och började plocka lite till kappsäcken och böt sängkläder och annat smått och gått. Sen var vi ut i skogen med Chappe och var lite på åkern och red i solskenet. På kvällen såg vi på Farmen i tv o sen blev d nog sängen för min del för ja var nog så slut efter den här veckan.

Nästa vecka (alltså den här) har ja nu två dagar jobb i lojo sen har ja onsdagen ledig för att vi far på onsdag kväll till Thailand. 🏝Likes

Comments

HEJ ALLA SÖTA NI!

Hur är det med er i dag? med mig är det bra. Jag blev just hämtad från Brusaby för att har IA i Karis.

Men i fredags så hade jag träning för Juho Norilo. Vi gjorde bra övning både mig och Chappe. Det var in and out på böjt spår och en kombination med bommar elledan och ett kryss som vi skulle komma i trav och bra svängar men ändå svåra svängar men allt kan ju inte vara lätt hela tiden.

På lördagen hade ja inga planer så det var bara en slö dag. Men en ridtur kom ja ut till.

På söndag så hade vi v-nr vårmöte och sedan regelskolning. Vi gick bara igenom de nya reglerna som hade kommit för det här nya året. Sedan bar de va mot Brusaby för att att i dag komma hem tillbaka.

Den här veckan är ja hemma hela veckan och GUUUDS så skönt för ja hinner rida mina pinglor och ha ett arbete på dagarna.

Ha en bra vecka nu och lev livet

min lilla sammanfattning av film från träningen

Likes

Comments

Tänk nu är vi redan en månad in i vårt 2017. Min första månad har kanske varit ganska tråkig men ändå lärorik och spännande. Månaden började ju med ett nyår, det firade vi först i Pojo med det traditionella raket skjutande. Sen åkte vi hem och jag var boss för vår mat men all mat gick åt hel***e. Förrätten hade räkorna och de hade smällt mer än va ja trodde och gjorde allt helt vattnigt. blä, varmrätten var det bästa och var jätte gödd och bra men sen hade vi crème boule och när de var i ugnen hade ja glömt vattnet som de skall stå i och det resulterade till att den skönt och skar sig. men allt var gått så det var ju bra och alla var nöjda, gode gud för det, när alla mat var klar så var klockan så mycket men ändå lite så vi satt och chillade en stund innan det var dags för raketer jihuu, men allt gick bra och alla raketer var snygga och ja var nöjd med detta års firande.

Jag har två gånger haft ett veckoslut som jag varit fast vilket betyder att jag inte kunnat rida och det känns så hemskt att inte få sitta i sadeln på två veckor i denna månad. men men vad kan man nu göra åt det.

Jag har haft en juho träning den här månaden och den var givare och bra.

Sen har ja första gången i hela mitt liv ätit och det bjöd min så kallade svärfar mig på eller min pojkväns mamma nya man och det var få chili kon karne. Det var en utmaning men det är ju bara en köttgryta me bönor i. Faktiskt bättre än vad ja trodde.

i januari så har vi även firat min mamma om fyllde år och vi var till Kasnäs och fixade torna och simmade och var på gym som ja berättat i ett annat inlägg. Det var mysigt. <3

i nästa ångad kallar det THAILAND ;* ahhh skal bli så skönt att få komma bort, sen har ja en Inlärning i arbete i Karis så är hemma hela tiden.

och jag har nu tänkt göra såna här varje månad :)Likes

Comments

Jag har en helt vanlig söndag i dag, inget mer planett än att bara sitta på mitt internat och se klockan gå framåt. Jag har den sista kvälldejouren nu i kväll så jag har lite leidon på det här redan men tur så är det över nu tills maj ungefär var ja har trollen 2- 3 veckor borta. Jag har mycket som u framåt ja bara längtar efter det är ju nog att få komma hem och sedan att få fara till det (hopperligen) varma THAILAND.

VI kommer åka i mitten på februari och vara borta till mars och f** så lönt det skall bli så slipper man bort från det daskiga vädret vi har hit i Finland. Vi skall fara hela familjen + min älskade pojkvän. Jag har dessvärre ingen resfeber men ja vet att Jim har det för i går när han var hit så sa han att det bara skakar i honom för att han är så nervös men det skulle ja nog oxo vara om ja aldrig flugit förr. Jag harflyget flera gånger till Thailand och så har ja varit till Egypten så har ja oxo ett par gånger flugit till Sverige. Jag skulle vilja flyga till typ Dubai eller något annat land var det finns mycket människor som USA mensen att man skall akta sig för alla snattare så då är ja lite rädd för det.

Nästa fredag (3.2) så har ja Juho träning och ja har så längtat på att få fara på det det skall bli så sköt att få träna lite och inte bara för sig själv hela tiden, för ja har inte tid att träna när ja måst var i skolan 24/7

men nu kommer han 2ggr till så då så kommer ja att kunna fara och gud så skönt. Jag kan knappt vänta vill bara hem och slänga mig upp i sadeln och rida ett riktigt bra pass.

De 6.2 så har ja min sista dag här i skolan och det vill menas att ja kommer att vrå hemma ända till april och det kommer bli så kul men kanske sen att ja fyller en vecka senare att vi kommer tillbaka till skolan suger ju lite men vad kan man nu göra. Jag har en av mina bästa kompisars sm fyller precis dagen efter att vi kommer tillbak till skolan så det är ju ganska skit för henne. men det är ju int mitt problem :)

Men det var nu kanske det ja nu hade att säga meden ja nu sitter hit i internatet och inget att göra.

min älskade pojkvän i min halare och sedan min bror i bakgrunden,

Likes

Comments

klockan är 07:42 och ja sitter i mitt internat på skolan och om 20 min skall ja ut från den sköna och uppvärmda sängen och det varma täcket ut till alla djur som vill kanske att ja kommer men sen kanske inte för det vill nog vara i fred. men men vad kan man nu hör göra när man blir ådrad att gå till dem alla morgnar och alla kvällar på en vecka.

det har hänt mycket men var skall man börja,

nå men om vi nu börjar med att den 7.1 så hade ja träning för Juho Norilo. Jag har tränat för honom när ja kan och när han kan. Jag är ingen som har regelbundna träningar och sånt för ja har mina veckor som ja måste sitta hit i skolan som nu och inta kan vara med när det har juho träning, det har alltid träningen på fredagen skulle den vara på exempel lördag så skulle ja kunna komma hem och vara med på den men det kan ja inte nu. Nå kanske det viktigaste är att jag och min älskade häst kan nu nån gång fått vara tam på en träning, men han har ju fått vara med min hästskötare på träningarna, Amanda, hon rider alla mina hästar och tar hed om dem när ja e i skolan. så hon har nu varit på två timmar och det har gått riktigt för dom när ja efter åt har pratat med juho men nästa vecka då går ja sätta mig tillbaka i sadeln och jobba lite.

Sen har min älskade Mamma , Johanna, fyllt år och henne hade ja turen att fira i rasnäs på min lediga dag, Vi hade båda beställt fotbård och tålack, så simmade vi och ja var en timme på gym som ja inte alls kunde gå efter. men men vad kan man nu här vill man vara fin får man lida pin,

Det är nu kanske det där viktigaste som nu hårt här den senaste tiden, det har ju nog jo hänt lite mera saker men det är inte så viktiga saker att man måste skriva om det.

OJ OJ nu är klockan ren 07.52 och ja borde gå ut för att fara och tända lamporna till alla djur.

Vi vi hörs ju i nästa inlägg

Hej då!

Likes

Comments

Jag har länge drömt om en bra form på min kropp men ja har aldrig tagit tjuren vid hornen och gjort något åt det, men nu ha ja smått börjat ja har börjar en gång i veckan gått 1h på gym också blir det squats tre dagar och en dag ledig och sen tredagar och sen en dag ledig. Till en början så är det bra med det sen när squatsen höjer så är det ännu bättre med en ledig dag emellan. Jag är nu påminn tredje dag så ja har nu sammanlagt grot 60 squats för ja började med 10,20,30,40... osv varit nu tre gånger på gym, tre gånger har ja nu varit så det är ju en början men nu när ja far hem till veckoslutet från skolan så är jag nog en gång på väg till gymmet en gång. När ja e på gymmet så gör ja ni inget extra bara normala saker som magövningar och ben och vill ja så tar också armar, men best nog ben för det är det ja mest behöver för att rida. Nog behöver ja ju armar oxo men det är nu ingår ja älskar att gör för ja har inga krafter men kanske de då skulle ha varit bra att göra lite armar också men men ... Det som nu kanske inte hör till min nya kropp och liv så är väll godiset ja nu sitter och äter hihi... uuuppps

Likes

Comments