Hejsan! I fredags hade jag nattskifte på praktiken och i lördags tog vi det mest lungt bara. På söndag ringde jag och väckte mimmi runt 1 tiden då hon hade haft nattskift hehe då vi skulle på Sevendays loppis till Gerby. Folk hade minsann kommit sig dit också, för det fanns inte mycket rum för att se sig om kring där till en början, men iallafall fanns det nog sedan riktigt fina saker där. Imorgon är jag ledig och på torsdag har jag sista praktik skiftet. Dit har redan fyra veckor gått så att man knappt hunnit med.
Passade bra med ledig dag imorgon för att det är några saker som behövs fixas bort på morgonen och på eftermiddag har vi en sista träff angående slutarbetet.
På torsdag fyller Mimmi år så får se vad vi hittar på då 😄 och på fredag blir det en sista städning och tömning i lägenheten för då flyttar vi ut och tillbaka hemhem, så då kan vi inte kalla oss sambos längre, vilket man säkert kommer att säga automatiskt sen ändå haha...

Och nu ett avsnitt Grey's! 👌🏼

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tiden har gått så snabbt efter att vi kom hem från Malta och det har varit så mycket på gång nu så har inte riktigt kommit ihåg bloggen. Känns på ett sett som att vi kom hem igår men ändå som att det var flera månader sen vi var där! Kom hem en fredag kväll och började praktik på Vasa stadssjukhus måndagen efter. Trivs bra där :) Trevligt och lärorikt!

De fyra sista dagarna vi var där hade vi nästan perfekt väder och inte så stark vind! Sista dagen valde vi istället att vara hemma hela dagen när det var för en gångs skull varmt, så satt hela dagen på balkongen och tog ut det sista.

Vädret annars jaa, vi hade tyvärr ganska kallt hela månaden så sommarkläderna man hade packat ner hade man inte så stor nytta av.

Vägen till praktikplatsen på mornarna var ibland en riktigt vacker syn!

Saknar nog lite praktikstället också. Riktigt roliga veckor hade jag där!

Bilder från Sliema och Msida

OCH NI :*

Tack till skolan och alla som har ordnat allt så att vi fick åka!

Likes

Comments

Hejsan, känns som länge sen sist! Sista dagen och hemresan blev int riktigt som planerat, på kvällen före vi åkte hem nästa morgon lag vi alarm på ganska tidigt så att vi skulle hinna städa bort de sista och ta ut soporna... Istället vaknade vi liiite senare än planerat för att ingen hade vaknat av alarmen så pulsen var på 200 hela morgonen och vi stress packade det sista och fösökte reda upp det sista också.

Så att morgonen skulle ha kunnat bli annorlunda... nåväl, taxin tog oss till flygplatsen sen och där satt vi oss ner vid ett cafe och köpte kaffe och något att äta. Vi mellanlandade i Munchen först, vi hade inte så mycket tid på oss där så gick snabbt igenom en butik och sen gick vi till gaten. Planet var trots allt lite mer än 20 minuter försenat.

Från Munchen flög vi till Arlanda, och vi var nästan då säkra på att vi lämnar i sverige för att tiden vi hade på oss att byta flyg vid Arlanda var int länge, så när vi äntligen slapp ut ur flyget sprang vi genom halva Arlanda och hann just och just fram till gaten innan de stängde. Så när vi satte oss ner i planet var alla trötta och humöret var inte på topp då, fast vi ändå var glada att vi hann. Vi kom fram till Vasa en halv timme senare än vad som var tänkt.

Nåjaa vi kan glömma den morgonen och hemresan och tänka på tiden på Malta :)

Var ska man börja? kan bara säga att en otroligt bra månad hade vi, kunde inte ha blivit bättre! 

Likes

Comments

I onsdags fick vi åka till Mcast skolan på en föreläsning där de berättade lite om malta och skolan och vi fick gå på en liten rundvandring sedan. Eleverna har 2 veckors påsklov nu så skolan var helt tom. En riktigt stor och fin skola var det.
Efter att vi kom hem gick vi till praktikplatsen för att hämta kläder och säga tack och hejdå + underskrift till mig 😊 kommer nog sakna klienterna där, riktigt mysiga!
På kvällen blev det pizza vid favorit stället.

Idag var det då vår sista dag här och imorgon åker taxin till flygplatsen på morgon kl. 08:30.
Kunde annars inte fått bättre väder sista dagen, riktigt varmt och inte så mycket vind 👍🏼

Jag och nenni åkte snabbt ett varv på kvällen till shoppingcentret The point, kom oss iväg lite sent så det blev lite stress shopping.
På kvällens schema blir det packning och städning.

Likes

Comments

Hejsan!
På lördagskvällen var det då min tur att bli sjuk... tappade först rösten och fick hosta.
När jag vaknade på måndamorgon fick jag inget ljud alls ur mig och hade örvärk och sjuk hals.
Idag då jag vaknade var rösten bättre, låter mer som fökyld nu bara men örvärk, halsont och hosta har förvärrats...
De sa från praktiken att jag ska vara hemma ännu idag, så hoppas allt går om fort för annars kommer inte flygresan hem på fredag vara kul med alla mellanlandningar och öronvärk.
Känns lite tråkigt nu när det är sista praktikdagen imorgon 😬 men vi ser hur det blir imorgon!

Annars är det bara 3 hela dagar vi har här kvar 😳 vart går tiden?! just satt vi på flyget hit... Kommer verkligen sakna detta ställe och alla saker man har hittat på med er två 😘

Likes

Comments

Igår åkte vi med buss till Cirkewwa och tog båt över till Comino.
Båtfärden var minsann spännande, det var en liten båt och vi var ca. 10 pers som satt på.
Kan nog säga att jag började nästan fundera på var flytvästarna var och hur man får tag i de snabbast hehe, vågorna var riktigt stora på somliga ställen och båten låg nog nästan på sidan ibland, men nåjaa fram kom vi.

Det var lite kallt och blåsigt den dagen, men det här var sista veckoslutet här på malta så var osäkra om vi annars skulle ha hunnit dit.
När vi kom fram köpte vi något att äta och satte oss ner ovanföre det klarblåa vattnet, så utsikten där var det inget fel på 😄
Efteråt gick vi och tittade runt lite på ön.

Efter en liten stund frös alla så vi hittade ett ställe i lä in i en liten gråtta där vi satt en bra stund innan båten tog oss tillbaka.

Men överlag var stället riktigt fint och speciellt Blue lagoon, så värt att besöka om man är på malta, men rekomenderar att ni åker dit en varmare dag 😊

Likes

Comments

Ny vecka och ny avdelning igen. Denna vecka är jag på avdelningen som kallas O,B. Här bor 15 klienter (om ja minns rätt) så det är lite mindre att göra än på de andra avdelningarna där de är runt 30 klienter.
Första dagen hängde man mest med och tittade på hur det fungerade där, inte så mycket nytt att lära sig för arbetssättet är samma, men nya klienter är det man ska lära känna :)
Dagen gick otroligt snabbt, efter att vi kom hem satt vi bara inne i lägenheten och tog det lungt.
Lite senare gick jag ut och tittade runt lite i klädbutiker och i ett shoppingcenter i Sliema.

De två första bilderna är tagna halv 7 på morgon när vi gick till praktiken.

I lördags åkte vi till Mdina.
Mdina är en stad som är byggd innanför murar som har 3 porter, det är ca. 300 personer som bor in i staden och tillhör de rikare befolkningen.
Vi åkte med hästvagn runt i staden där man fick höra lite historia och andra saker om Mdina, tex. I ett hotell där kostar en natt över 700€?!
Det är bara de som bor i staden som får köra med sina bilar där, kameror finns vid varje portar.
En riktigt mysig stad.

Bjuder på några turistbilder, första bilderna är fotade på maltas näst högsta punkt, där man kunde se halva landet.

Likes

Comments

Heloou! I torsdags var det saint patrick's day så vi tänkte att vi åker in till St. Julians och ser vad som händer där, och jaa, tror nog nästan hela maltas ungdomar hade samlats där! Folk presis överallt.
Åkte hem ganska tidigt när vi skulle upp tidigt nästa dag.

Igår när vi kom hem från praktik hade vi tänkt att vi skulle gå till Shopping center The point, men blev inte av, istället vaknade jag kl. 6 på kvällen och gick snabbt in till stan för att skaffa mer prepaid.
Senare på kvällen ut och äta pizza :)

Likes

Comments

Hejsan!
Vi byter som sagt avdelning varje vecka, så denna vecka flyttade jag en våning upp och trivs jätte bra!
Det är samma rutiner och sånt som på förra avdelningen så det känns att det är mycket som börjar sitta nu också, vilket blir då lättare :)
Tiden går mycket snabbare då man vet vad man ska göra och int känner sig så lost, för det är nog fart och på här och när personalen pratar maltesiska sinsemellan så föstår man ju inte många ord vad som sägs eller vad som planeras och vilka klienter man ska ställa klar... så man får nog fråga om allt pånytt på engelska om det är något man undrar.

Igår började vi istället 7 och slutade 14, så det känns ändå bättre att komma hem lite över två än lite över tre.

Klienterna här är så gulliga, tackar mycket efter hjälp och frågar hur man mår :)
Ofta kommer det "thank you sweetie" eller "dear" och ibland en kyss på handen eller kinden också haha.
Ibland säger de "I love you" och då säger skötarna "I love too" tillbaka vilket man inte riktigt är van med hemma i Finland.

Rutinerna är ganska samma som i Finland ändå, men ändå känns det mycket annorlunda här.

Men jaa, denna vecka har gått såå snabbt så hinner inte med heller, och imorgon är det redan torsdag?!
Får nog ta vara på de 2 sista veckorna nu! 😊

Igår gick vi runt här i Sliema lite på kvällen och sedan på en liten promenad!

Idag har det varigt riktit bra väder här, satt ute på balkongen en bra stund efter att vi kom hem.
Det var nästan helt vindstilla på balkongen idag så kändes mycket varmare än det igentligen var :)

Likes

Comments

Lite bilder från St.Julians idag.

Likes

Comments