Nu var det ungefär 2 månader sedan sist jag lade ut ett inlägg. Mycket har hänt sedan dess som delvis hindrat mig från att kunna skriva ett inlägg. Men nu är det ett nytt år och nya spännande saker kommer att hända detta halvåret. Bland annat tar jag studenten den 9 Juni. Tänkte därför att ni skulle få följa med mig genom min resa och möjligtvis ge lite tips till framtida studenter eller festplanerare. Detta kommer då bli en liten miniserie innefattade lite letande av student- och balkläning, mat, lokal, inbjudningar och dekoration.

Såklart kommer de vardagliga blogginläggen också läggas upp med vad jag hittar på under vardagarna och vad jag har på mig och lite så. Möjligtvis med lite vår tema på det hela. 😉

Hoppas ni fick ett bra nyår och att året varit bra hitintills. ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Nu börjar det bli lite mycket med skolan denna månaden som kommer. Har en miljon inlämningar och prov nu innan jullovet. Vet ärligt talat inte vad det är med lärare när loven börjar närma sig. Det är precis som om en lampa tänds i huvudet på dem och någon knasig idé om att alla prov samt stora inlämningar ska göras just då. Visst, alla elever har en hel del genom hela terminen men verkar alltid ha som mest att göra precis i närheten av loven.😳

Säger inte att det är så här på alla skolor eller att alla lärare är så. Ibland är det till och med så att vi elever är problemet. Där vi inte alltid planerar tillräckligt. För kan nog säga med säkerhet att alla har nog någon gång i sitt liv suttit i sista minuten med något som man haft veckor på sig att göra och enda anledning till varför man inte gjort det är för man tänker att man kan göra det senare. Vilket aldrig funkar. Kan säga att jag är en utav dem från gång till gång. 

Är tacksam för att jag får gå i skolan och får en utbildning vilket det inte är alla som får. Men är det för mycket begärt med lite bättre planering och sammanhållning ibland?😰 Kanske även lite bättre planering från min egna sida.

Likes

Comments

Hejsan hoppsan! Idag är det första advent och julen börjar närma sig med stora steg. Ljusen tänds i varje hem och i vissa fall träder julgröten in i hemmet.

Gud vad jag har längtat efter denna årstiden! Visst den har sina nackdelar med att det är lite ruggigt, kallt och att kläderna ständigt blir blöta. Trots detta är det ändå en utav årets mest mysigaste högtider. Det är nu man får lov att kura ihop sig framför tv:n eller brasan med en varm filt och en varm kopp av något man tycker om (antar varmchoklad för en del😉) och bara njuta. Något jag alltid tycker om att göra när julen börjar närma sig (händer ibland redan i november) är att ställa fram alla mina juliga doftljus och självklart spela lite julmusik under tiden. För att tända ett ljus giver mig mycket värme och glädje då det får mig att minnas många underbara jular och förberedelserna inför det. Favorit ljusen under julen är yanke candles ljus med dofterna christmas cookies, vanila chai och cinamon. För tillfället har jag endast tänt vanila chai.

En annan sak jag också alltid gör inför jul är att jag kollar på en hel del komedi/romantiska julfilmer. Jag vet, gud vad ovanligt att en tjej kollar på romantiska julfilmer. Men för mig handlar det om så mycket mer än allt kärleks drabbel (även om jag tycker om det med). Det handlar om jul känslan och kärleken man giver varandra under jul samt att jag vågar tro att julmirakel händer. Sen finns det två filmer jag måste se tillsammans med min pappa för annars är det ingen jul, det tycker varken jag eller han för den delen. Nu är det jul igen (santa clause) och dess uppföljare Nu är det jul igen 2 (santa clause 2).😍Trots att jag sett de en miljon gånger sen de kommit ut kan jag fortfarande konstatera enligt min mening att de är två utav de bästa julfilmer där finns.

Vet att detta inlägg blev väldigt långt. Men vill bara önska och hoppas att alla har haft en riktigt bra första advent!❤

Likes

Comments

Igår blev det inget inlägg eftersom att jag blev sjuk och sov tyvärr bort halva dan. Inte precis den mest händelsefull rika dagen.😓

Innan jag gick och lade mig för att sova fick jag tillsammans med mitt UF-förtag möjligheten att stå och sälja våran produkt på öppet hus på våran skola. Det var en rolig upplevelse även om det gick lite trögt i början. Om vi säger så här var våran första kund min pappa som ungefärligt stödköpte varan😂. Han var bara för söt när han sa "men jag köper en!". Efter det kom lite fler som köpte och gjorde beställningar. I slutet av dagen fick vi sålt mer än förväntat för vårat lilla UF-företag vilket glädje oss enormt. Finns bilden nedan på hur det såg ut i början.
Blev lite ledsamt när vi skulle plocka ner allting för dagen men på samma gång var det skönt att det var över då jag bara ville hem och lägga mig av utmattning (mådde inte alls bra vid denna tidpunkten, hade feber och andra symptom).

I fall ni undrar vad vi säljer så är det en dekorativ skål med ett marmor mönster tillsammans med ett väldoftande ljus och dekorativ sand. Vilket då är hel hets paketet. Men har nu efter öppet hus börjat sälja och ta emot beställningar för endast skålen. Om ni vill kolla upp vilka vi är eller vill beställa något finns mitt UF-företag både på facebook och instagram under light UF.

Ja, detta var min spännande lördag. "NOT". 

Likes

Comments

I detta inlägget kommer ni att få lära känna mig lite bättre.
Vem är då jag? Det är ingen lätt fråga att besvara då det är en djup och stor fråga där vissa får identitetskris av att tänka efter för djupt i frågan.
Vad man vill uppnå här i livet, vilka mål man sätter för sig själv och att kunna beskriva en själv är en viktig egenskap hos en människa för att kunna fungera. För ingen annan kan gör det åt en. Sen hur ska man kunna hitta någon att spendera din tid med om du inte själv vet vem du är?

Jag är en sprallig och barnslig 18-årig person som nog aldrig riktigt kommer att växa upp helt. Och varför ska man behöva göra det egentligen? Har en förmåga att väldigt enkelt pladdra på när jag har mod till det och är relativt enkel att lära känna. Tycker personligen dock att jag inte är särskilt spännande person men att jag är unik på mitt eget lilla sätt. 😌

Anser att sätta upp mål för en själv är viktigt för att kunna komma någon vart i livet. Det behöver inte vara otroligt stora mål som man slutar upp besviken med om man inte lyckas med, utan mindre enkla näst inpå vardagliga mål som att "idag ska jag träna!".
Ett av mina större mål i livet och även ett litet eget motto av mig är "ge aldrig upp!". Oavsett om du kämpar med en klurig uppgift i skolan eller något jobbig hemma så finns det alltid en lösning till ett problem. Är också därför jag alltid försöker se saker och ting positivt även om det är en stor utmaning vid vissa tillfällen.
😁

Till vardags spenderar jag det mesta av min tid i skolan eller på gymmet. Går mitt sista år på ett gymnasium i Helsingborg där jag läser ekonomi med inriktning redovisning (medveten om att vissa tycker det är super tråkigt men ger en lite perspektiv i vardagen) därav att jag e i skolan. I övrigt älskar jag att umgås med min familj och att hitta på roliga saker med vänner.


- Alexandra Svan ❤

Likes

Comments

Hej! Jag sitter här inne på mitt rum och funderar på hur första blogginlägget ska börja. Ibland vill man säga mycket men får inte riktigt till de rätta orden. Ska vara ärlig med att det inte är helt enkelt att blogga.😳

Bloggens inlägg kommer att variera allt från mode, träning, smink, funderingar och helt enkelt vad jag gör till vardags. Till den större delen kommer det att handla en hel del om vad som händer i skolan då jag går sista året på gymnasiet där jag läser ekonomi.

Nu kanske inte det första inlägget var super roligt att läsa men det brukar de flesta inte vara heller. Hoppas i alla fall ni väljer att fortsätta att följa min blogg. Kan lova att mitt liv inte är så tråkigt.😊

Likes

Comments