Header

I nästan alla tidningar jag ser i våra affärer idag är det artiklar om hur du lättast går ner i vikt och hur du sminkar dig som kändisarna osv. Bilder på super smala modeller som får mig att vilja sluta äta och spendera all min tid på ett gym. Varför ska det vara så för? Varför ska media publicera bilder och artiklar som får mig att vilja vara någon annan än den jag är och som får mig att vilja se ut på ett sätt som egentligen känns onaturligt och fel.

Jag tycker att det talas allt för lite om hur viktigt det är att älska sig själv för den man är. Att acceptera sig själv som man ser ut och även ens brister. Jag behöver faktiskt inte se ut som en pinsam model för att vara älskad eller känna att jag ser bra ut. Jag vill inte bli påverkad hur jag ska se ut på grund utav hur idealet framställs i media.

Jag tror att vi måste börja släppa på tankarna att alla människor är perfekta, för ingen är det. Även den som du tror är lycklig hela tiden och ser sådär super bra och hälsosam ut, har sina saker att brottas med. Jag tror att vi måste börja tänka på hur vi själva vill vara och försöka att leva så. Vill du gå ner i vikt eller tvärt om eller ändra ditt utseende så är inte det fel, men du ska aldrig känna dig tvingad till någonting bara pågrund utav de normer som finna i vårar samhälle. Vi kommer ändå att vara med oss själva livet ut så varför inte börja behandla oss själva bra och älska oss själva som vi är.

En sak som jag har väldigt svårt med är att rensa huvudet på negativa tankar, och tyvärr är det så att kommer det en negativ tanke är det svårt att vända på det till positiva saker. Jag tror det är fler än jag som måste försöka tänka positiva tankar istället för att må bättre och för att orka mer. Negativitet där ner oss människor mer än vi kan tro och gör oss trötta och deprimerade.

Till alla er där ute. Försök. Hacka inte ner på dig själv för att du misslyckades med något. Klappa dig själv på axeln istället och försök igen. Håll huvudet högt men framförallt. Se dig själv genom positiva ögon och förstå att du är bra som du är. Älska dig själv för att du är du och för att det inte finna någon annan som är som dig.

Likes

Comments

La du märket till personen som satt bredvid dig på bussen imorse eller la märket till solen som tittade fram idag. La du märket till alla detaljer som göra varje person speciell.


Du kanske är precis som jag och ägnar dina morgnar åt att grubbla över vad du ska ha på dig och över hur många likes du har på Instagram och kanske till ochmed det där provet i veckan som du faktiskt inte pluggat till. Kanske är du som jag och springer fram genom dagarna som om du hade för alltid på dig.

Jag har märkt nu att tiden går för fort. Nu blir tidigare, igår, en vecka, ett år. Just nu är ett nu som du aldrig kommer att få tillbaka.  Jag tror att jakten på att andra människor ska tycka att vi är unika och speciella har gjort vår generation till ängsliga människor som endast lever i framtiden.


Jag tror inte att någon utav oss vill se tillbaka på dessa år och ångra att vi kanske aldrig tog den där chansen vi fick eller uppskattade människorna runt omkring oss så mycket som vi borde gjort. 

Jag vill inte längre att min längtan efter framtiden ska göra att jag glömmer bort att leva i nuet.  Var inte för upptagen. Lägg märket till detaljerna i livet. Plugga lite extra och skratta lite extra. Gör dom där sakerna som du är rädd för att göra. Nu kan vara ditt sista. Och om du nu skulle tänkta på framtiden, kom ihåg att du formar din framtid med beslut du tar nu. 


Likes

Comments

Spännande! Nu har jag alltså bestämt mig för att börja blogga. Jag bloggade mycket när jag var mindre men aldrig så seriöst som jag velat.


Mitt namn är alltså Alexandra Sundholm. Jag är 18 år gammal och bor i södertälje tillsammans med min familj och min pojkvän och pendlar under veckodagarna till Nacka där jag går sista året på rytmus sånglinje. Jag älskar allt som har med inredning, mode och skönhet att göra. Tycker vän om att träna men har även en stor passion för mat. Min blogg kommer att handla om mina tankar och åsikter och hur en mitt liv som 18årings liv ser ut.

Hoppas att just du kommer titta in här igen. Välkommen!

Likes

Comments