Vardag, Personligt

När en tänkt väldigt mycket en hel dag är det skönt att göra något helt annat, sa jag och rensade ur två papperspåsar kläder ur min garderob. Jag är inte en person som shoppar mycket, men jag använder mina kläder i väldigt många år. Nu var det dock dags att skiljas från jeans som inte kommer passa igen, 28 t-shirtar "jag faktiskt kan ha i stallet" och annat sådant där. Tänkte göra ett nytt försök med klädbytardag!

Idag hade jag iaf fyra timmar innan skolan och är helt överkörd av info, haha. Gjorde lite ärenden och ringde ett gäng samtal jag skjutit upp innan jag pluggade ett par timmar på ett fik innan jag åt middag hemma.

Att börja plugga har väckt liv i mig. Haft lite svårt att finna meningen i en del saker ett tag, men detta har varit som en spark i rumpan. Jag är verkligen motiverad att lära mig detta, känner att jag är helt rätt. Det kommer vara tufft men jag vill detta; och det gör att andra saker faller på plats. Helt plötsligt kan jag ta tag i det där jag måste fixa och jag har alltid varit sådan. Blir effektiv när jag har mer på agendan, istället för att bli helt off när jag har ändlösa timmar.

Det känns skönt. Att även om det inte är ett sprakande ljussken i min själ (lol) så har jag något som är värt att kämpa lite extra för nu, jag har ett sammanhang, och det är viktigt.

Likes

Comments

Vardag

Tur att jag inte gick på mottagningsaktivitet igår, vaknat två gånger inatt av hosta/halsont. Puh. Mår relativt bra nu så bra att jag låg hemma nästan hela kvällen iaf. Idag har jag föreläsningar mellan åtta och tolv och typ 16 är det mottagningsgrejer. Planen är att gå om jag mår okej. Men det borde jag, har fett mycket kläder på mig, panodil med mig och ska ju bara sitta still i flera timmar. Borde gå, right ;).

Har drömt riktiga feberdrömmar inatt så var helt säker på att jag köpt en kanin? Besvikelsen när det inte var så hehe.

Likes

Comments

Vardag

Godkväll! Jag är så trött så ska snart släcka lampan, 06-mornarna är igång igen. Tur jag ägnat två veckor åt att strategiskt bygga en bra sömnrutin, nu börjar mitt morgonpigga jag långsamt att väckas till liv ;).

Idag var min första dag och trots lite kaos på morgonen kom vi rätt och dagen förflöt utan katastrofer. Känns verkligen som rätt linje, så intressant. Läst lite nu ikväll och det är sjukt spännande ju, kommunikation i alla dess former. Imorgon har vi vår första föreläsning. Blir kul!

Weeeeell ska prata lite i telefon nu och sen sova. Hörs imorgon!

Likes

Comments

Personligt

Jag var lyckligast på jorden. Med det tre värsta åren bakom mig, med mina vänner på dansgolvet, med hans armar runt om mig och inte en tanke på vad som komma komma skulle. Jag visste ingenting om vad som väntade runt hörnet och det var såklart både bra och dåligt.

Jag vill komma till toppen, och jag tänker komma dit. Och då gäller det fan inte att ge upp." 24/10 2010.

Jag har alltid varit en person med tunnelseende. Jag satsade allt på hästarna under så många år och ibland glömmer jag det. Att det liksom inte fanns något annat. Min dagbok ifrån sjuan/åttan kretsade runt vänner, lite utdrag från skola och engagemang, töntiga killar man tittade in i korridorerna (men aldrig mer, för jag var en av töntarna;) ) men 80% var bara häst, häst, häst.

Och oj vad mycket en ger upp under åren. För jag gav upp det. Min långsiktiga målbild om SM förvandlades till att inte ens ha löst tävlingslicens på två år.
Jag vände fokus från musiken och slutade gå upp på scenen.
Jag tog bort ansökan till EU-programmet och slutade säga "EU-kommissionär" som drömjobb.
Jag ställde in intervjun för en chefspost.

Men ändå känner jag mig inte misslyckad längre. Eller, det är en lögn. Mitt tvivel, min enorma prestationsångest och sättet att se på mig själv på ett taskigt och orättvist sätt är inte borta. Jag måste jobba på det varje vecka, ofta en gång per dag minst. Men jag känner mig inte som en person som misslyckats med livet, fast jag uppenbarligen missat en massa pinnar. En massa poäng. För det är väl så jag ofta ser det, punkter på en lista, poäng på en tavla. Jag har bytt riktning. Jag har sänkt tempot. Jag har testat nya vägar, vågat gå utanför min egen lilla fyrkant och slutat oroa mig för allting hela tiden.

Ibland kan jag se på mig själv och känna att jag inte kommit en centimeter. Att jag missat en massa chanser. Men samtidigt så är jag faktiskt så himla mycket längre fram privat nu. Häromdagen fick jag kommentaren "du kommer inte hamna där nere igen, du kommer aldrig bli så dålig. Det som är jobbigt nu är kanske det du inte riktigt processat klart. Det är ett steg innan nästa nivå." Och det gjorde mig lugn. Det har varit mycket mörker de senaste veckorna, men jag klarar det. Jag klarar allt.
Och jag har kommit mer än en centimeter. Jag har kommit metervis längre. Jag har inget tydligt mål, inte samma känsla av att ständigt ha något nytt och coolt och jag tror ärligt att vissa personer kan tycka att jag stannat i min utveckling. Men den stora förändringen är kanske att jag inte bryr mig så mycket längre.

Jag kan vara lycklig på en strand där jag ljugit om vem jag är. Jag kan vara lycklig i en fullmäktigesal. Bara jag är jag. Och jag kommer alltid vara en person som söker proffesionella kickar, coola jobb, uppdrag, förtroenden, målsnören och avcheckningsbara punkter. Men jag vet också att jag är en person utan det med. Jag vet inte riktigt vem och jag vet inte hur jag blir för att vara en bra version. Men jag vet att jag kommer lista ut det. För det kanske är det livet handlar om lite också? Att lista ut lite vem man är och vad livet handlar om.

Och imorgon börjar en ny fas. Imorgon blir jag student på MKV-programmet i Göteborg - en stad jag absolut inte trodde jag skulle börja plugga i. Jag som alltid ville bort från allt. Men jag kan inte fly ifrån mig själv, så vi börjar här. Och cirkeln sluts säkert. Om 20 år bor jag förhoppningsvis i Stockholm och vem vet, kanske jobbar jag med något politiskt partis valkampanj.

Men visst är det som är lite fint med det, ingen vet. Och när studentnatten blev morgon trodde jag att jag var säker på två saker. Två saker som blev fett emotsagda de närmsta månaderna. Och med de misslyckandena bakom mig och med de positiva sakerna det också lärt mig är jag redo. Imorgon börjar en ny period och jag är så himla redo.

Likes

Comments

Vardag

Hej på er!
Inlägget jag skrev igår har tydligen inte publicerats....? Udda. Hoppas ni mår fint iaf! Jag mår sådär, trots att jag trycker i mig allt möjligt mot förkylning känner jag mig lite hängig idag igen. Helt otroligt. Hoppas det går över fort. Det är strålande sol så hade verkligen velat vara utomhus hela dagen idag, men får hålla mig inne nu på förmiddagen iaf. Ska till stallet sen och rida ut, blir mysigt! Får bli massa tjocka kläder tänker jag.

Min dag igår var bra, var i stallet och red ut med Victoria och Tona, så kul! Sen fikade jag med en kompis innan jag Hannah och Ida åt mat. Bra eftermiddag och kväll! Nu ska jag ligga i min säng och läsa mig frisk så hörs vi sen.

Åt btw en jättegod vego-burgare, vi åt på Bee någonting, har varit där flera gånger men minns aldrig. Bee bar tror jag! Rekommenderar iaf hehe.

Likes

Comments

Personligt

Bra texter, alldeles för mycket igenkänning, fniss eller depp. Mycket bakom dessa insta-likes och we heart it kvällar. Vilken är er?

Likes

Comments

Vardag

Gillar verkligen den här texten. Hade ett otroligt viktigt samtal häromdagen om massa saker, men en del handlade om just det där. Det är okej att känna saker och ingenting blir bättre, i alla för mig, av att stänga av och låtsas som att det inte finns. Mörkret kommer alltid finnas, precis som ljuset. Bra dagar och dåliga dagar, så är det.

Idag är det fredag och min gårdag var super! Hade det bra på jobbet och sen umgicks jag med Hannah hela kvällen, var sjukt nice. Nu ska jag snart åka till stallet för att greja massa där, veterinären ska komma och lite sådant. Sen i eftermiddag ska jag kolla på en lägenhet och ikväll ska jag bara vara hemma. Håll tummarna för läggan, så hörs vi ikväll!

Likes

Comments

Vardag
En bild ifrån innan jag började tatuera mig, känns sååå konstigt! Alldeles tomt.


Godmorgon! Eller ja, godmorgon och godmorgon. Klockan ringde 07 och har suttit med datorn sen dess förutom frukostbreaket då. Har bockat av alla ångestpunkter nu iaf, skickat kompletteringar till Skatteverket, sökt CSN, reggat det sista på skolan, tagit tag i en enkät... Skulle egentligen tränat imorse men skönt att prioritera detta istället, nu är jag i fas! Åker nog förbi gymmet innan jobbet istället för börjar efter lunch idag. Igår var jag vikarie på ett annat ställe så ska bli skönt att komma tillbaka till min avdelning även om det är sista passet på länge. Sen börjar jag ju plugga och då får jag se hur mycket samt vilket jobb jag ska prioritera. Har så mycket panik över pengar just nu, fy. Hatar att tänka på pengar men allt är ju uppbyggd av det och jag har varit alldeles för oförsiktig det senaste. Skäms verkligen, faktiskt. Men när jag går in i mina dippar tappar jag konsekvenstänk och måste typ unna mig saker för att bli gladare men det innebär såklart inte att jag kan lägga 2k på en tatuering när jag måste köpa studielitteratur för lika mycket pengar? Blir galen på mig själv. Ironiskt med tanke på att min uppgift just nu är att inte bli arg på mig själv, utan acceptera mina dåliga sidor. Hur en nu gör sådant, I don't know. Jaja. Ikväll ska jag träffa Hannah, imorgon jobba med Carro på gården och sen gå på lägenhetsvisning. Exciting!! Om jag har råd då, hehe ;)


Likes

Comments