View tracker
View tracker

Vardag

Godmorgon! Igår var min sista dag hemma, nu känner jag mig helt frisk. Ägnade kvällen åt att baka pepparkakor, så himla mysigt. Lyssnade på massa musik och granerade sen alla fint. Idag jobbar jag 9 timmar och ikväll ska jag hjälpa en kompis med plugg. Vill egentligen bara snabbspola denna dagen så jag kan få mitt antagningsbesked imorgon. Känns lättare att kunna se framåt om jag liksom vet hur det kommer se ut.

Älskar ju julen och försöker ta in den så mycket som möjligt verkligen, kolla min bakgrundsbild!! Hur mysig? Hur kan en inte bli pepp på vinter och jul då, liksom.

Likes

Comments

View tracker

Personligt

Varje årsslut läser jag igenom allt oredigerat ifrån året, typ min dagbok. Och det finns inget ämne jag skrivit så mycket om som förändring i livet, beslut om karriär och jobb. Det är det och relationer som upptagit varenda sida och det är väl också det som är livet? Relationer med olika människor och en vardag med ett jobb som känns utvecklande.

Jag tänker faktiskt ägna detta inlägg med att säga att jag för en gång skull är stolt över mig själv. Jag är en jobbig jävel. Jag ändrar mig 200 gånger. Jag tar för hårt på jobb och beslut. Jag är kass på kärlek. Men jag har tagit mig igenom sjukt mycket saker detta året, som faktiskt har förändrat och kommer förändra mitt liv. Jag vågade ifrågasätta allt. Alltså verkligen allt jag fokuserat på. Det har gjort att jag helt bytt bransch när jag nu söker universitetet och att jag under nästa år kommer jobba med evenemang, dessutom genom ett eget företag. Den där idén som föddes i april förra året och som jag sa WHATEVER IT TAKES till. Jag hade aldrig någonsin trott att jag skulle bli egenföretagare nästa år. Att jag skulle söka ett program som inte är kopplat till politik. Vågade inte riktigt hoppas på att jag skulle jobba med så balla människor som jag gör nu. Jag har rest till andra sidan jorden trots att det innebar att jag sa upp mig ifrån jobbet som ju var en dröm för mig att få, utan att veta hur jag skulle tjäna pengar i november. Jag har fan satsat i år. Trots att det gått tusen gånger långsammare än jag hoppats. Trots att min ångest totalt slår luften ur mig ibland. Trots att jag står i mitten av någon slags satsning jag inte har någon aning om den kommer lyckas eller inte. Jag har i alla fall vågat ta jäkligt obekväma beslut som kan leda till en förändring jag vill ha.

Och det enda jag vill ha sagt är egentligen: våga för fan. Ta risker. Gör tvärtemot vad andra tycker (Alexandra gå med i ett riksparti nu!!!! Sök statskunskap!!! Flytta till Lund!!!! Läs upp matten!!! Sälj din häst och satsa på politiken!!! Tänk strategiskt!!!) för att du faktiskt vill göra något annat. Jag och du är inga brickor i något spel. Det är bara ditt liv. Och om jag skulle dö om två år kan ingen säga att jag höll tillbaka iaf. Att jag gjorde det som förväntades av mig. Låna pengar. Ring fel kille. Tjata på någon som kan det där du vill kunna. Köp en för dyr tröja för att din förebild har en sådan och du också vill vara cool. Drick vackra drinkar, boka flygbiljetter till en plats du inte varit på, sök en utbildning för att den är sjukt intressant - inte för att det är något som passat den gamla versionen av dig själv. JAG VET INTE. Men sluta vara så himla förutsägbar. Livet är för kort för att vara förutsägbart och tryggt när du är typ 20 år.

Mitt liv är inte sjukt spännande varje dag, framförallt inte nu kanske. Men jag gör allt för att det ska vara det. Jag strävar inte efter perfektion. Inte evig lycka. Inte episka onsdagar varje vecka. Men det ska vara liv. Det ska vara liv i alla veckor. Jag har varit och blir fortfarande paralyserad av panikångestattacker där jag tappar andan, mycket själv-tvivel och härliga dippar där jag bara vill gråta i tre dagar. Och så kommer det nog alltid vara för mig - förhoppningsvis hamnar jag bara aldrig i ett djupt hål igen. Men iaf, ska det vara sämst då och då ska det fan vara mycket liv i allt annat. Jag ska leva så mycket att dagarna som känns som döden går att överleva gång på gång. Jag ska fylla mina ben med tatueringar. Jag ska dansa tills mina ben värker. Jag ska anstränga mig för dem som gör mitt liv glittrigt. Jag ska engagera mig i det som skapar mening. Jag ska bära sammetskavaj och lårhöga stövlar och ta för mycket selfies, tycka att min häst är det bästa som finns, debatera om budget och krama min systerdotter så mycket jag kan. För att livet är nu. För att jag aldrig kommer anpassa mig.

Likes

Comments

Personligt

Jag har skrivit utkast efter utkast och raderat allt, därför blir bloggen tom. Det händer inte så mycket i livet, jag jobbar på vardagarna och är ledig på helgerna, i lördags blev jag sjuk och har fortfarande feber. Feber som tvingar mig att vara stilla för att bli frisk, men som sätter sig alldeles för mycket i huvudet. Jag kan inte vara stilla i sådana här perioder, men jag måste. Oh well. Jag försöker acceptera att det är okej att inte vara helt okej och tänka att det är okej att sänka garden. På torsdag får jag reda på om jag kommer in på universitetet eller inte. På torsdag är det också budgetdebatt jag ska upp i men har inte orkat läsa igenom alliansens budget eller trimmat argumenten för vår. Jag måste skicka in alla papper för att starta företaget, men det är sjukt svårt att starta. Jag kom till fråga tre typ och sen tog det stopp. Frågor om försäkringar, skatter, bolagsform, faktureringssystem. Jag vet att jag kan om jag bara ser till att få rätt hjälp och jag vill ju verkligen - men hatar känslan av otillräcklighet. Rom byggdes inte på en dag. Ingen är expert ifrån början. Ingen förväntar sig att jag ska kunna allt.

Ingen förutom jag. För jag är min största fiende hela tiden. Och just nu, och de senaste veckorna, önskar jag att jag kunde ge mig själv ett break. För jag är fan inte kul att umgås med just nu. Träffar gärna vem som helst, utom mig själv.

Likes

Comments

Vardag

Godmorgon!
Fredag och denna maratonvecka går till ända. Är känslomässigt slutkörd och verkligen fysiskt trött också, haha. Igår var jag på starta eget-kursen och den var verkligen helt sjukt bra. Wow. Satt bredvid en pensionär som var så skön dessutom, vi är på helt olika platser i livet och kan tycka sådant är så fint. Att en kan connecta ändå. Eftersom jag jobbat tills natten två nätter i rad och varit rätt spänd inför jobb och allt var jag så trött dock. Kompenserade genom att dricka kaffe och senare redbull, bästa jag som nästan aldrig dricker koffein. Gissa vem som senare gick runt och skakade och var helt disträ?? OH WELL. Fikade med en kompis (älskar fika-häng!!) innan jag Assar och Maria var på quiz på Henriksberg. Vann inte, men hade sjukt kul ändå.

Nu är jag på väg till arbetsplats nummer 3 denna veckan och lyckades ställa klockan fel så har sprungit runt och blivit klar på tio minuter. Ska bli ganska skönt med helg :)) mvh lätt hysterisk

Likes

Comments

Vardag

Ska verkligen bli en sjukt spännande dag! December kunde inte börjat bättre, nu är det dags.

Likes

Comments

Vardag

Klockan är efter 21 och jag sitter på bussen mot stan för min andra kväll på 8ight! Stod i insläppet igår på Ingrid och Donners 200-dagars, ikväll är "min" skola Rytmus med så blir extra kul. Är det inte knäppt egentligen, för ett halvår sen skulle jag inte ens drömma om att komma in på klubben en nu hänger och tar emot biljetter på. Även om det givetvis är helt olika situationer och detta är ett jobb. Men känslan är inte kopplad till krass sanning. Ska definitivt dit någon dag och dansa dock, så sjukt nice lokal. Är verkligen skumt att börja jobba den tiden jag i vanliga fall lägger mig (pensionär) men ska bli kul. Var fett kul igår, minus kylan. Står liksom i dörröppningen :))). Har idag en extra tröja. Kompenserar med extra snyggt läppstift.

Imorgon ska jag på starta eget-kurs(!!?) fika med en vän och spela quiz på Henriksberg med Assar och Maria. Så sen kväll ikväll och packad men kul dag imorgon. Kommer däcka 20:00 på fredag. Men detta liv ändå. Like it.

Likes

Comments

Personligt

Jag har under två-tre år ändrat min syn på relationer rätt rejält och in princip alla mina vänskapsrelationer har jag ifrågasatt på ett eller annat sätt. Jag har bättre relationer nu, jag står starkare ensam och är därför både än bättre vän (tror jag?) samt förstår mer vad jag vill "ha ut" av en vänskap. Uttrycket låter så hårt, men tror ni vet vad jag menar. Jag har förlorat mycket människor i mitt liv och med risk för att låta som att jag tar på mig offerkoftan här - det har sugit hårt. Och det har tärt på mig. Men efter lång tid, efter mycket jobb med mig själv mentalt har jag ändå landat i det. Det fanns en period när jag släppte in allt och alla, det fanns en period där jag bara låste in mig totalt. Fortfarande är det någon slags balansgång. Jag är öppen och tycker nya bekantskaper är kul som sjutton, men har en mental spärr där jag helst inte vill ha någon alls över. Kan märka att jag har svårare för att vara öppen nu med de saker som berör mig nu, medan saker som hänt oftast är något jag har lättare att prata om.

Men det där med vänskaper, kärlek, relationer är något som är närvarande i ens liv nästan jämnt och vad svårt det är. Jag kan vara väldigt hård i vissa lägen nu, inte för att vara elak utan bara för att jag verkligen inte vill bli sårad igen. Min självbevarelsedrift är starkare än mitt behov av massa nära människor. Jag slutar också anstränga mig rätt fort mot människor som uppenbarligen inte prioriterar eller uppskattar mig. Det är något som en såklart inte behöver göra - men då tänker inte jag heller jobba massa för att fixa relationen liksom. Jag kan känna att den inställningen räddat mig ifrån massa relationer som inte är bra eller energigivande, samtidigt som jag ibland inte ger saker en chans. Men återigen; balansgång, balansgång.

Och med allt detta sagt tror jag också att det är bra att göra tvärtom ibland. Ge massa energi för någon som inte visar sin uppskattning på det viset. Kämpa för en relation som är knackig för att en faktiskt tror det kan bli fint till slut. Höra av sig till den där som skriver så sällan. Ringa kompisen som du inte hört av. För det finns folk som gjort sådär mot mig när jag behövt det. När jag varit kass. När jag inte orkat anstränga mig. Och det har faktiskt gett mycket i slutändan. Regler är till för att brytas, undantag måste bekräfta regeln. Det är viktigt att verkligen rannsaka sig själv och sina relationer. Men det är också viktigt att våga hoppa ut lite ibland, prova vingar eller tassa ut på isen. Ibland brister det, men ibland håller det. Vissa sekunder kanske det är värt att inte vara principfast.

Likes

Comments