💰
Det koster omtrent like mye å reise som å være hjemme.
Man kan få en kjempefin tur som backpacker i en måned til 20 tusen.
💪
Du blir hardhudet og mer uavhengig ved å reise på egenhånd ut i den store verden.

💁
Du utforsker sider ved deg selv du ikke visste om.

🔍
Du får et bedre overblikk over livet ditt fordi du tar avstand fra daliglivet og ser det i et større perspektiv og sammenheng.


Du føler deg fri ved å reise.

👫
Du får vennskap over hele verden som mest sannsynlig varer livet ut!

📖
Du får helt unike og fantastiske historier å fortelle resten av livet ditt.

🍜
Du opplever mat du aldri ellers hadde smakt.

📣
Du blir flinkere i å prate engelsk.

🙏
Du blir mer takknemlig for hvor du kommer fra.

🏄
Du gjør mange, spennende aktiviteter du sent vil glemme.


Du lar mobilen ligge i sekken og lever i nuet.

👙
Du slipper å pakke deg inn i klær.

🐒
Du opplever et helt annet dyreliv.


Du blir mer åpen, ydmyk og empatisk.

Håper dere likte det! Ha en fortsatt fin søndag.


Se også Backpacking Asia: sjekk ut reiseruta vår!

Likes

Comments

Jeg leste nettopp ferdig en bok som ga meg en skikkelig vekker.


Den heter The Game Of Life and how to play it.


Den gjorde meg virkelig bevisst på at verden er ditt speil og at alt du gir vil du få tilbake.


Det er en universiell lov som aldri slår feil.


Du høster det du sår.


Det du sår er dine tanker og det du høster er responsen av handlingene dine fra verden.

Med andre ord så vil du først tenke en tanke, deretter handle ut i fra den også vil verden respondere på handlingen din.


Hvis du sår gode, positive tanker så vil du også høste positive resultater.


Positive ting vil skje med deg.
Snakker du stygt bak ryggen på noen så vil du selv bli snakket stygt om bak ryggen din. Stjeler du, vil du bli stjelt fra.


Det er ikke alltid karmaen kommer i samme form. Derfor er det vanskelig å legge merke til det.


For eksempel en person som stjeler en bil får «frastjålet» kjæresten sin.


De som er oppmerksomme på sine egne ord og handlinger er også mer oppmerksomme på hvordan verden responderer til dem.


Det er som en dans med omgivelsene.


Er du selv sur på jobben vil du også få sure kunder.


Sier man til seg selv at man har en dårlig dag så vil man få det.


Det man søker søker også deg, som en magnet.


Søker man etter problemer, dårlig helse, familiedrama så er det akkurat det man vil få!


Kanskje legger man ikke merke til at man oppsøker det fordi man er så vant til å tenke på slike ting at det virker naturlig.


Men hvis man gror røtter i god helse, rikdom, kjærlighet, vennskap og lidenskap vil man før eller senere få det.


Det slår aldri feil.


Det er slik universet fungerer. Du får det du vil ha, mer eller mindre akkurat slik du ønsket/så det for deg.


Fordi alt er energi.
Det er hvor man velger å styre energien mot som utgjør forskjellen.


Legger man nok energi i gode tanker har det ikke noe annet valg enn å gå i den retningen.


Where energy flows is where energy goes


Det høres kanskje hokus pokus ut og at energi er et så abstrakt og uvirkelig begrep.


Men bare tenk på det. Tenk på energi som at det finnes i alle former og at det endrer form hele tiden.


Det forvandles til en annen form.


Det er rett og slett slik den fysiske loven i universet fungerer. Det er umulig å bryte med den.


Så om man sår gode tanker og smører seg med tålmodighet vil det ikke ha annet valg enn å gå i oppfyllelse!


Gjerne legg igjen en kommentar om hva du tror!

Likes

Comments

Hei lesere♥ Nå ligger jeg i senga mi, ferdig etter jobb med vinduet på gløtt (deilig med annet enn butikkluft). I dag er ikke dagen min. Jeg føler meg både forvirret, emosjonell og samtidig likegyldig. Jeg føler meg ikke bra nok, men jeg vet at alle har slike dager. Jeg har hatt det sånn i en uke nå og er 99% sikker på at det har et sammenheng med mensen. Flotte greier. Det går heldigvis over etterhvert.


Jeg har tenkt på en ting tho, om jeg skal begynne å blogge på ordentlig. Droppe fasaden med provoseringen. Egentlig så har jeg allerede droppet den, men spørsmålet er om jeg skal blogge igjen. Jeg merket at provoseringen ga meg utrolig mye oppmerksomhet, bare se på Trump, men nå vil jeg faktisk ha en håndfull faste lesere som jeg deler ting med, ikke bare provoserer. Det var min breakingpoint-periode i livet og nå er jeg ferdig.


Jeg digger å blogge. Det er faktisk noe av det eneste som skyver vekk sulten min. Som med andre ord betyr at jeg blir totalt oppslukt når jeg skriver. Det skal mye til, for hallo, jeg ELSKER MAT. Tiden går dessuten kjempefort. En time med skriving og redigering av bilder føles helt seriøst ut som ti minutter for meg.


Når jeg først begynner å skrive så fosser det ut av meg. Jeg klarer nesten ikke å stoppe. Jeg får lyst til å skrive om alt mulig mellom himmel og jord og må bare begrense tankene til innleggets/dagens tema.


Den verste delen med å blogge konsist er definitivt å pushe kreativiteten på de late/lite actionfylte dagene. Og de fulle dagene. Hvor det eneste man gjør er å stå opp, jobbe, trene og sove. Man må hele tiden finne på noe smart å skrive om. Den beste delen er når kreativiteten flyter over og jeg bare digger alt jeg skriver og alle bildene jeg har tatt og alt er bare perfekt! Så da spørs det bare om jeg kan leve med den verste delen.Hva tenker du om at jeg legger vekk fasaden og blogger vanlig?

Ha en fin kveld videre! :-)


Likes

Comments

Hei igjen kjære lesere!

Om nøyaktig 37 dager reiser jeg og kjæresten min til Asia for å backpacke gjennom hele 8 land!


Vi kommer ikke hjem før i slutten av Juli-
som betyr at vi skal bo rundt omkring på moteller, i hytter og telt (drømmen min: hengekøye under stjerneklar himmel) i fineste Asia i så lenge som 3 måneder!

Flere tusen mil unna den vanlige hverdagen og alt som omhandler rutiner og trygge omgivelser.
Med nye kulturopplevelser og vennskap er jeg sikker på at turen blir et uforglemmelig kapittel i livet mitt.

Er du spent på hvilke land vi skal reise gjennom og utforske? Fantastisk!


La oss begynne...


Torsdag (27.april) halv ti på morgenen sitter vi dritspente på det første flyet vårt med billetten i hånda og tar obligatoriske bilder av bokstavene Sri Lanka som vårt første minne av at vi drar. Blir en del klisjésnaps også kan jeg tenke meg. Mohaha!


Med nydelige strender i Sri Lanka skal vi varme oss opp til backpackerlivet i en drøy uke før vi flyr over til Dehli i vakre India.På grunn av kastesystemene er India et av de verste landene å bo i. Det er en kjempestor kontrast i forhold til hvordan vi lever i Norge og derfor har vi valgt å reise med en gruppe gjennom G Adventures for å oppleve landet mindre anstrengt.

Jeg ser for meg at India kommer til å bli et av de mest minneverdige landene, nettopp på grunn av kultursjokket som gjør at man sent vil glemme det.Etter 5 dager i India reiser vi over til Nepal og fortsetter turen på egenhånd.Etter å ha beundret storslåtte Himalaya og den unike kulturen i en uke reiser vi ned til Vietnam hvor vi skal ferdes oppover langs kysten. Fra vi ankommer Vietnam har vi 7 uker på å komme oss opp gjennom landet og de 4 resterende landene før vi reiser hjem. Skikkelig Bear Grylls.Fra sørlige Vietnam reiser vi oppover til Laos og deretter inn i det nordlige Thailand.

Grunnen til at jeg ikke skriver så mye rundt disse landene er fordi jeg har ingen anelse om hvordan ting egentlig ser ut der, hva vi kommer til å oppleve og gjøre. Jeg vet bare at det kommer til å bli helt sykt! Hele poenget med backpacking er å ta alt på sparket, så det er umulig å forutsi hva som kommer til å skje. Aaaahhh jeg kjenner eventyrlysten vekkes, dette passer meg perfekt!


Omg har dere sett den filmen med de tigerbabybrødrene!!! Jeg tror det ser sånn ut i Laos!


Planen vår er å gjøre mest mulig i alle disse landene. Alt fra ekstremsport til spa.

En av planene mine er å hive meg på et yoga-kurs omringet av den fantastiske naturen. Jeg vil også meditere med munkene, det hadde vært en kul ting å gjøre i hjertet av der hvor meditasjon kommer fra. Jeg er såå glad i natur og det hadde sikkert vært ekstra enkelt og enda sterkere å følt seg i ett med naturen på slike nydelige steder.

Turen fortsetter ned gjennom Thailand hvor vi må krysse grensen til Malaysia for å komme oss til Singapore.Woah! Jeg fikk nesten litt sjokk når jeg søkte opp Singapore nå. Så mange farger og fancy bygninger! Her skal det festes ser jeg.

Egentlig er turen lagt opp slik at vi skal ha det mest hektiske i begynnelsen, slik som India n stuff, og avslutter turen med strender og avslapning. Virker ikke sånn! Men jeg regner med det er hva vi gjør det til selv. Nesten alle disse landene har jo store, fine byer og strender så man velger fritt hvor man selv ferdes.


Fra Singapore reiser vi ned til avslappende Bali i Indonesia hvor vi skal prøve oss på surfring, men samtidig slappe av og nyte den siste tiden vi har i varmen. Det kommer til å være så trist de siste dagene. Jeg er sikker på at jeg kommer til å grine på flyturen hjem.Etterhvert vil jeg også slå over til å skrive på engelsk. Fordi da kan alle fra hele verden kunne lese bloggen min og med tanke på alle vennene jeg kommer til å få på turen vil jeg nettopp det.Håper dere likte dette innlegget. Føl deg fri til å dele dine egne opplevelser om du har reist/backpacket i Asia (eller hvor som helst i verden!) Det er så gøy å høre om!

Likes

Comments

Sorry for lite/ingen bilder, jeg har vært såå opptatt og helt ærlig prioritert bloggen dårlig. Derfor stykker jeg opp innlegget så det ikke blir så tungt å lese.
Med all fokus på jobb og trening har det blitt lite blogging siste ukene...

Jeg var arbeidsledig i nesten 3 uker før jeg fikk jobb igjen! Jeg var ute så og si hver dag, delte ut cv-en min og søkte til slutt opp imot 50-60 jobber rundt omkring i Oslo. Jeg var overalt. Jeg var innom skoler, caféer, kiosker, et tonn med klesbutikker, hele Oslo S, fuckings Subway, sportsbutikker... YOU NAME IT. Overalt.


Jeg var innom Nav kanskje fire-fem ganger for å skrive ut flere hauger med cv og søknader ettersom jeg ikke har skrivemaskin her. Vakta begynte å kjenne meg igjen, det var jo kos.
Det var litt av en berg-og-dalbane. I starten følte jeg meg energisk og klar for å endelig gjøre det jeg gjør best: gjøre hva faen jeg vil. Etter en ukes tid uten å høre noe skjønte jeg at det lureste er å søke på steder jeg tidligere har erfaring fra (café, renseri, bensinstasjon) også skjønte jeg at jeg bare skulle gi cv-en min til de som faktisk var på utkikk etter en arbeidstaker.


Jeg kommer til å bli nedringt om to måneder av alle de jeg delte ut cv til som ikke trenger hjelp nå men mot sommeren...great..


Så det lærte jeg: å være selektiv med hvor jeg deler ut cv-en min (kun de som trenger hjelp asap) og søke på relevante arbeidsplasser (hvor jeg hadde tidligere arbeidserfaring) <- slik ble det egentlig ikke, men det var en god tanke.


Etter lange og kalde dager gråt jeg en del fordi jeg følte meg som en taper som ikke hadde jobb. Og tenkte til meg selv at det ikke var noe vits å gå rundt å søke slik jeg gjorde. Jeg angret meg her og der for å ha sluttet på telefonselgerjobben men visste at det var verdt det. Jeg var mye forvirret fordi jeg visste ikke om jeg skulle vente på svar fra de plassene jeg allerede hadde søkt hos eller bare fortsette å gå rundt å søke helt til jeg fikk jobb. Det var tøft å holde humøret og ikke minst trua oppe.Etter en uke: av alle de 30-40 plassene jeg hittil hadde søkte så var det én jobb jeg ville ha mer enn alle andre, og det var på Lagerhaus, en interiørbutikk på Grensen i sentrum. Fordi den er kjempefin og lys med masse fine ting og er midt i sentrum (slik jeg liker å være). Der var jeg innom tre dager på rad hvor sjefen reagerte til slutt med "å det er deg igjen ja...", nesten skuffet når hun så meg.


Jeg skulle ha den jobben. Helt seriøst, jeg tenkte til meg selv: ingen kommer til å gjøre denne jobben bedre enn meg. Og det var sant. Jeg visste det var sant. Etter den fjerde gangen jeg var der fikk jeg telefon senere på dagen om at jeg kunne komme til intervju om tre dager. For å ikke bli skuffet over å eventuelt sitte å vente forså å ikke få jobben så fortsatte jeg å dele ut cv frem til intervjuet.


Fordi jeg visste det jeg visste så gikk intervjuet smud af- jeg fikk med andre ord forklart hvorfor jeg er best egnet. Rett etter dro jeg på jobben til Benjamin og fortalte at jeg så og si hadde fått jobben. Det var en god følelse. Det var den samme følelsen som da tok lappen hvor jeg kjørte som en gud på oppkjøringen og måtte bare høre sensoren si ordet.


Også smalt det. Mens jeg var på jobben til Benjamin, bare 20 min etter intervjuet ble jeg ringt opp for et nytt jobbintervju. Jeg sa selvfølgelig ja. To timer senere da jeg hadde kommet hjem ringte mobilen igjen og jeg fikk enda et jobbintervju!


Kan dere tenke dere?! Etter nesten to uker uten å høre noen ting fra noen som helst smalt det på én dag!


Hard work pays off tenkte jeg.

Jeg hadde endelig fått jobb tenkte jeg. Jeg visste ikke hvilken enda, men jobb var jeg sikret.


Det stod mellom Coop Prix på Oslo S, BIT på Byhaven og Lagerhaus på Grensen. Jeg hadde ikke råd til å være kresen.

Hvilken tror dere jeg fikk??


Dagen etter, fredag rundt klokken tre mens jeg, Benjamin og ei venninne spiste på resturant ringte mobilen min.

Jeg skulle få svar om intervjuet på Lagerhaus enten dagen etter (fredag) eller på mandag over helgen. I det mobilen begynte å vibrere i lomma visste jeg at det var de som ringte. På skjermen stod det "Lagerhaus sjef".


Det har jeg ikke endret for å si det sånn! Jeg fikk nemlig jobben, og ikke bare en hvilken som helst jobb, men den jeg hadde mest lyst på. Den fineste og søteste interiørbutikken midt i byen! Store lyse vinduer hvor man ser trikken passere rett utenfor og gaten er full av mennesker.

Skulle jeg jobbe i Oslo så var det en slik jobb jeg drømte om hvor jeg får hele Oslo-preget av en travel hovedstad inn i hverdagen og jobben.


Jeg hadde skrevet flere ganger den uka ut av fortvilelse og overgitthet "jeg har jobb til helgen" og ba jeg til gud om at hun skulle ringe meg på fredagen så jeg slapp de to intervjuene i helga. Hallelujah! Så sinnsykt deilig.


Nå sitter jeg endelig her, snart to uker senere, på min første fridag fra jobben og spiller Spore. Ja, Spore. Synes det er fortjent. Skal stikke å kjøpe meg litt sjokolade etterpå tenker jeg!


Jeg er veldig fornøyd med det valget jeg tok for en måned siden og innsatsen min, den tøffe tiden var verdt det.

Likes

Comments

Helluen

Da har jeg nettopp kommet inn døra og ligger fortsatt i senga med jakka på.

Har til sammen vært innom rundt 25 plasser og forhørt meg om jobb. Er nesten så jeg ikke vet om jeg skal fortsette å søke fordi det er noen plasser som frister mer enn andre, så vil på en måte være tilgjengelig for de. Men slik kan man nesten ikke tenke når man er arbeidsledig. Nå må jeg bare kjappe meg å få en jobb, uansett hvilken.

Trikset mitt er søke flest mulig plasser slik at jeg ikke blir skuffet om jeg ikke får den ene jobben jeg kryssa fingrene for og venta på. Gotta keep my pipeline full.

Fikk en bukett med nydelige tulipaner av Benjamin i går, favorittblomsten min. Han vet hva han driver med!

Likes

Comments


Hei dere!Helgen har vært helt fantastisk! Gud hvor deilig det er å komme seg litt unna og bli skjemt bort. Masse god mat, frisk sørlandsluft, dobbelseng og ikke minst godt selskap. Foreldrene til Benjamin er så søte og snille.

Alle i søskenflokken har nylig fått seg dame/type så det var en utrolig koselig helg hvor hele gjengen var samlet. På lørdagskvelden fikk vi servert to-retters (langtidsstekt biff), sang karaoke og koste oss med litt sprudlevin og godtteri. Såå god stemning! Her er noen bilder fra helgen:


Akkurat nå sitter jeg og spiser og svarer på alle gratulasjonene (folk er så søte) før jeg skal videre til Nav for å skrive ut CV. Har allerede vært innom seks-syv plasser og i dag og skal fortsette å søke i morgen. Følte det ble litt feil å spørre om jobb på en plass forså å gå rett inn til naboen og gjøre det samme, i tilefelle de så det, så jeg gikk litt spredt her og der.


I kveld skal jeg feire bursdagen min, men vet ikke helt hva jeg vil gjøre. Jeg elsker å ha bursdag, men det blir liksom ikke den samme type feiring uten alle vennene mine rundt meg. Takk gud for at jeg har verdens søteste kjæreste- han gjør alle dagene mine ekstra bra og har allerede gjort bursdagen min steinbra! Så i kveld skal vi kose oss med Tandori Chicken- min favoritt! og muligens dra på kino.


Vil bare si tusen takk for alle gratulasjoner så langt, dere gjør dagen min perfekt!

Gleder meg supermasse til i kveld!

Likes

Comments

Halloen

Sitter nå på NSB-toget på vei til flyplassen. Tenkte jeg skulle dele et bildedryss av da vi tok oss en luftetur for å kjøpe bryn- og vippefarge til meg. Ikke at jeg egentlig har "råd" til å kjøpe det, men er så sabla lei av å se ut som en nakenrotte uten synlige vipper og bryn.


Venter spent på bussen


Btw, ikke ta flytoget. Det koster 180 kroner for en vei, mens NSB koster 90 kroner og det tar akkurat like lang tid bare at NSB stopper én gang i to min på Lillestrøm. Eneste ulempen er at det går litt sjeldnere. Men med tanke på at det liksom skal gå så fort så er det ikke sant.


Se hvor mongo kjæreste jeg har:

Han er så lættis

Likes

Comments

God fredagsmorgen!

Vi har definitivt tatt helg. Det var såå digg å sove ut, og ikke minst våkne til rakkeren ved siden av meg uten å måtte gå fra han. Selv om vi er på budsjett så finner vi alltid på ganske greie matkombinasjoner. I går kveld måtte vi bare bruke det vi hadde igjen så da ble det ris med fiskekaker i terninger, litt sweet n sour-saus, mais, creme freche og salat. Det var faktisk sjukt godt. Jeg trodde ikke det skulle bli det.

Og hallo, som dere kanskje la merke til så er den Sriracha-sausen med i alle bildene og oppå brødskiva og alt. Jeg elsker den sausen! Den gjør livet mitt komplett. Jeg føler at alle egentlig vet om den, men så visste ikke jeg om den før i høst såå smak den om du ikke har smakt den før. Det er en sterk saus, just to be clear.

Ha en fin fredag!

Likes

Comments

Ligger nå og venter på at 11-trikken med Benjamin skal komme susende oppover fra sentrum. Jeg vet ikke helt hvordan jeg har klart det tidligere men jeg har både missa og gått på feil trikk når vi skulle dratt på trening sammen tidligere. Så samtalene til meg og Benjamin ser pretty much sånn ut nå:Ellers idag har jeg vært innom jobb og sagt byebye til squaden og fortsatt å skrive på programmet mitt hjemme. Bestemte meg for å gjør det hele dagen i morgen også frem til vi må dra på kvelden (var for dyrt å endre bilettene i morgen tidlig buhu). Jobbsøkinga begynner altså på mandag. Før det blir det trening, jobbing og spising med min partner in crime.


Vurderer å selge den Louis Vuitton-veska, hvis du lurte

Likes

Comments

Se også