Taiwan

Jag har kommit fram till att jag mest troligt lider av lite vitamin- och mineralbrist just nu som ett resultat av att jag äter en extremt ensidig kost. Även då jag äter bra mat med grönsaker varje dag, är det samma grönsaker i stort sett varje måltid. Jag får inte i mig speciellt mycket protein heller då jag äter vegetariskt utan soyaprodukter, som annars är ett bra substitut. Det skulle i sådant fall förklara varför jag känner mig helt utmattad och trött var och varannan dag. Därför ska jag köpa lite vitaminer tänkte jag och hoppas på att jag får tillbaka min energi.

Idag har varit en sådan dag där jag inte haft mycket ork. Hela kroppen känns fysiskt tung och jag vill bara vila. Så efter jag pluggat under dagen och försökt träna efter det har jag bara legat i sängen. Jag har både läst en av tidningarna jag fick av Lisse, ritat i min målarbok, lyssnat på podcast och även en talbok.

Inte en särskilt effektiv dag men en otroligt mysig sådan. Det har varit avslappnade att lyssna på regnet som fallit ner samtidigt. Förhoppningsvis vaknar jag piggare i morgon för då har jag bokat in att träffa Vilma och plugga inför vårt kommande prov.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Taiwan

Denna skolvecka är officiellt över, men eftersom att jag har ett prov på måndag kommer jag fortfarande behöva plugga lite denna helg. Min vecka har inte varit särskilt innehållsrik; plugg, skola, träning, lunch/middagar med lite trevligt sällskap och en del samtal med er där hemma. En höjdpunkt var när Rebeckas mamma (som är här med Rebeckas pappa och besöker Taiwan) kom med mitt favorit schampoo och balsam som de köpt med sig från Sverige. De gav mig även ett påskägg med lite godis!!!!

Det märks verkligen att mitt liv här blivit en vardag och att det inte är särskilt spännande längre, varför jag inte längre skriver allt för mycket här på bloggen längre. Därför känns det som att det är dags att börja resa runt i landet mer, vilket jag planerar att göra redan nästa vecka.

Likes

Comments

Jag och Rebecka vandrade mot Taipei 101 imorse för lite ärenden, varav vi beslutade oss för att gå upp för Elephant Mountain och utforska lite. Det berget ligger väldigt nära Taipei 101 som är ett shoppingdistrikt. Vi hamnade på en mysig väg som tog oss till det närliggande berget Mount Thumb som erbjöd en riktigt otrolig utsikt. Det var tråkigt att det var dimmigt, men tacksamt ändå med tanke på hur varmt det var ute. Det är jobbigt att gå upp och ner för trappor i 27 graders värme heheh. Det blev totalt över 21,000 steg idag och det känns i benen nu efteråt.

Likes

Comments

Detta underbara paket väntade på mig i lobbyn igår. Det var brev, majskakor (kärlek) och tidningar från mina kära där hemma. Grät en tår eller två för detta, både för tanken och gesten men också för att breven var så fina, majskakorna efterlängtade och att det var riktigt mysigt att få läsa svenska tidningar. Så tacksam!!!! Därför kunde jag till kvällsfika göra min favoritmacka med ägg vilket var så gott

Likes

Comments

Hade ett prov i onsdags vilket gick sådär, men då det var mitt första prov här i Taiwan är jag nöjd ändå. Speciellt när jag varit så energilös på senaste tiden. Igår, torsdag, satt jag och Rebecka och drack te mellan våra lektioner och myste sedan på kvällen. Roligt för övrigt att min lärare presenterade några av klassens namn för att visa att de kinesiska namnen betyder något mer än bara några bokstäver. Mitt namn är den tredje uppifrån; elegant gräs. Jag skrev tidigare att det var vackert ansikte men verkar som att det inte stämde, utan det är elegant gräs som är den rätta betydelsen hahah.

Likes

Comments

Taiwan

Sedan jag kom tillbaka från Taroko har inte mycket hänt för mig här i Taipei. Jag har spenderat mycket tid med skolrelaterade saker såsom att vara på lektion och pluggat, men också har mycket tid gått åt till processen att säkra ett sommarjobb när jag kommer hem. Det som varit någorlunda spännande i min vardag är att jag varit och käkat en trevlig middag med en klasskompis och att jag ikväll suttit på kaféet jag visade förra veckan. Där passade jag på att slänga iväg ytterligare mail med livemusik i bakgrunden och med en kopp té i handen.

De komma dagarna kommer inte skilja sig märkbart från min vardag just nu. Har ett prov på onsdag, en rapport att skriva och artiklar att läsa. Med tanke på att vädret inte verkar bli speciellt bra känns det helt okej.

Jag har hört att våren har börjat komma för er där hemma så jag hoppas att ni får finare väder än mig att njuta av under påskdagarna. Kram på er!

Likes

Comments

Det blev ingen hike för mig idag som jag planerat. Igår kväll visade vädret på regn och med tanke på att det är, enligt dom som gått den tidigare, en relativt svår hike med hinder såsom att gå längst en smal stig längst en bergsvägg utan någon skyddsutrustning så kändes det bäst att låta bli. När jag vaknade på morgonen var himlen mörk, men klarnade upp under dagen och blev relativt fint ändå. Jag känner dock nu i efterhand att det inte gör så mycket för jag fick en oroligt välbehövlig eftermiddag på hotellet istället. Både i hotellrummet med en bra film på TV men sedan i lobbyn där jag gjort utan en del plugg, pratat med nära och kära samt blivit serverad mängder av te. Sitter på tåget hem och försöker att ladda om från ledigheter och roligheter till att jag har en 11 timmars lång skoldag imorgon.

Likes

Comments

Taiwan

Alarmet ringde redan vid 05.00 imorse för att jag skulle hinna med ett tidigt morgontåg till Taroko Gorge. Vid 10 var jag framme på perrongen, varav jag mötte upp världens trevligare man. Lugn mamma och pappa, jag hade mailat med honom tidigare angående att hyra en cykel. Han körde upp mig till "toppen" och under tiden berättade han vart jag skulle cykla och inte, undervisade mig i kinesiska ord men också hur jag uttalar mitt kinesiska namn korrekt. Han sa att min namn var väldigt fint för att det betyder tydligen vackert ansikte.

Efter att jag blev avlämnad började äventyret som varvades med hike, sevärdheter och cykling. Totalt blev det 2,5 mil men eftersom att det är i stort sett bara nedförs gick det väldigt enkelt. Det är verkligen det absolut bästa sättet att upptäcka Taroko på för att omgivningen är helt makalös!!!!!!!

Efter tre riktigt intensiva och fysiskt krävande dagar kraschade jag bokstavligen på hotellrummet i Tarokos by. Det är ett riktigt fint rum med vacker utsikt mot både havet och bergen. Jag tog en lång varm dusch för att sedan bädda ner mig i sängen framför TV:n där jag är för tillfället.

Likes

Comments

Taiwan

Jag sitter nu på bussen hem efter en lång, svettig men framförallt fantastisk hike på Teapot Mountain. Jag har läst att det ska vara en fantastisk utsikt, men det krävdes att jag såg den med egna ögon för att verkligen förstå hur vackert det är. Jag har haft lite svårt att navigera mig fram ibland, men med tanke på hur hjälpsamma människor är har det inte varit något problem att hitta. Efter 4,5 timmar av trappor och promenerande i kombination med strålande sol är jag ordentligt trött i kroppen och längtar tills att få vila på rummet. Dock har jag en del att stå i som att tvätta och packa inför min lilla resa till Taroko Gorgo imorgon, en av Taiwans många national parker.

Likes

Comments