Allmänt, Fritidintressen

Hejsan! Fredag igen och min helg kommer gå i jobbets täcken, hade min första av 4 vaknätter nu senaste natt så på måndag morgon slutar jag vaka. Lite om hur veckan sett ut tänkte jag berätta. I måndas var jag först på jobb i yttermalax som vikarie och sen på kvällen var vi och gratulerade farfar som fyllt år, han också med tre geocachar innan det blev mörk. Tisdag tog jag ledig dag (dom ringde och behövde vikarie men man måste ha lite ledigt också) Jag sov ganska länge sen piffa jag upp mej och åkte in till stan för att handla en ny vårddräkt åt mej. Nåssade i lägenheten i några timmar och tvätta kläder etc medan jag väntade på att Oskar skulle bli färdig med sina ärenden i Vasa. Vi for på pizza och sen var jag till Morfar och hälsade på och hämtade några tillbehör till min digibox. Valde att sova i lägenheten för första gången sedan i vårast så de va rätt mysigt att få tända ljus å se en film helt ensam, fast jag sov rätt oroligt.

Onsdag = jobb, var helt slut då jag kom hem fast jag hade ganska kort dag så tog en dusch och sen sov jag middag i kanske 2-3 timmar, lagade mat och for iväg på ungdomsutskottsmöte på lokalin. Kvällen och natten spenderade jag hos Patric, vi gjorde inget skilt, han skulle upp tidigt så vi gick sova redan 11 eller nåt. Igår kollade jag ut säsong 5 av PLL och sov innan jag som sagt for i jobb för att vaka. Nu e jag så irriterad på att jag inte kan se säsong 6 någonstans, tips mottages gärna! :) hejs!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Make up & Outfits, Shopping

Dessa fick följa med mej hem idag från Citymarket, ett par Nike kaishi 2.0. Tvekade först för de var lite krångliga att få på men när man väl fått på dom var dom super sköna och lätta att gå med. Tänkte att de skulle vara passliga att ha som arbetsskor sen nu i höst när vi drar på praktik , har inga bra arbetsskor och får så sjuka ben och rygg av att gå i crocs. Och bäst av allt var väl ändå att de var nedsatta från 88€ till 49€!
P.S ja jag köpte dom från herrsidan

Likes

Comments

Allmänt, Fritidintressen, Jobb & Studier

Hej igen och välkommen till min nya blogg! Många vet redan säkert vem jag är eftersom jag tidigare bloggat på blogg.se under samma namn, alltså Alexandramichelles men en hel del är säkert in på bloggen för första gången så tänkte kort berätta vem jag är:

Jag heter Alexandra är 20 år och kommer från en liten by utanför Vasa|Finland. Jag är utbildad närvårdare och inleder mitt andra år på Hälsovårdsutbildningen nu i höst. På fritiden jobbar jag, umgås med min pojkvän och mina kompisar, sitter som vice ordförande i UF styrelsen i byn och leder också ungdomsutskottet där. Är också aktiv frivillig brandman och spelar revy på vintrarna.

Jag hoppas få ny motivation att börja blogga och att Nouw.com ska vara en lättare hanterbar portal och hittills e jag super nöjd! kommer säker sakta men säkert lite ändringar i designer och sånt bara jag har bosatt mig. Som ni kanske ser har jag tagit med mej alla gamla inlägg och kategorier så ni hittar lätt de ni söker om ni vill snoka i mina inlägg ända från 2012

Hoppas ni ska trivas här tillsammans med mej! Har en några blogginläggs idéer på gång så ni får hålla utsikt efter dom!
Hejdå


Likes

Comments

Allmänt
 
Hejsan! Bloggen ekar tom och en stor anlädning till det är att jag hatar blogg.se nujust... du får inga snygga inlägg ihopfixade, dina bilder tar det ett halv år innan du har på rätt plats och rätt väg osv och designen är ful och svår att få personlig. Nej ja e trött på allt med denna blogg just nu! Ska överväga att flytta till en annan portal. Nå iaf jag har haft ledig helg och här ovanför ser ni några bilder, i fredas blev det Åminne och igår tomatkarnevalsförfest, hann aldrig se något av karnevalen haha!

 

Likes

Comments

Allmänt
Kom på att jag inte visat de bilder vi tog på student/examens festerna vi var på :)

 

Jenny fick både kock och student examen. Grattis och lycka till! 

 
Och så blev Frida student, båda hade så himla fina klänningar och bjöd på massa gott , synd att jag fick stressa vidare till ännu ett examen men tog inga bilder där men grattis även till alla andra som blev färdiga!Likes

Comments

Allmänt, Fritidintressen, Listor
 1. Det här är planerna för midsommar
  Idag kommer jag sova halva dagen för jag har vakat, sen ska jag äta nypotatis och sill med familjen för att sedan ladda om och åka på en sista natt. Lördag efter att jag vaknat ska jag fixa mej, sätta på midsommar kransen och åka uta till en villa tillsammans med min pojkvän och hans vänner och sen blir det väll för oss att åka till Fagerö senare på kvällen där jag möter upp mina vänner!

 2. Det bästa med midsommaren är:
  Alla är oftast glada, firar och är så fina i sina kransar, alla är ut så man träffar många man inte sätt på länge och de blir en enda stor gemenskap. Förr var det bästa med midsommar att åka till Powerpark sen blev bästa med midsommaren fagerö och nu e det gemenskapen och samvaron.

   
 3. Det sämsta med midsommaren är:
  Det är ofta väldigt kalt, blåsig och dåligt väder. 

 4. En tradition jag inte bryter:
  Detta år är första året på 11 år vi inte åker till PowerPark på midsommaren så där bryter vi en tradition nu men det är nog mest för att jag vakar och inte orkar åka dit på lördag efter jobbet.


 5. Ett måste på midsommarbordet:
  -
  Sill och nypotatis hör väll nog till och kanske kokade ägg halvor åså "löckblöjte" de är jag iaf snål på nu haha! och så brukar man ju också äta grillat på någon villa!

 6. Tre tips för en lyckad kväll:
  -
  Varma kläder, myggspray och bra sällskap/musik.


 7. Jag firar midsommar för att:
  Alla andra gör det och man är uppväxt med att göra det :)

 8. Ett starkt midsommarminne:
  När vi var på powerpark och jag tappade min favorit keps i en av berg och dalbanorna eller när de hade lovat regn och åska där men vi for endå och sen visade det sig att de var så sjukt varmt att vi gick med tröjjor knutna på huvudet och jag brände mej något otroligt. Eller ifjol då jag och evelina band midsommarkransar tillsammans. De e nu de jag kommer på när jag försöker tänka efter något specifikt just nu!

   

Likes

Comments

Allmänt


heij igen! Sommaren är här och jag har börjat jobba på hemvården.Hade bara 1 vecka ledigt mellan att skolan slutade och att jobbet började och den veckan gick fort åt att läsa på omtent men han också träffa vänner och va på fagerödans. Igår hade jag första lediga dagen på en vecka och den spenderade jag morgonen med Patric och sen sov jag bort förmiddagen. Hela eftermiddagen letade jag och syrran geocachar och vi hittade 3 st! riktigt roligt men svårt :) Idag har jag kvällsskifte så ligger bara och latar mej nu före. Sen väntar en kort dag imorgon på jobbet och sen kommer jag endast vaka 2 veckor framöver. De brukar vara rätt tomt på bloggen sommartid för jag har inget nytt att komma med och inte heller ork att sitta och blogga men jag hör av mej när jag har lust :)

Likes

Comments

Allmänt
 
 
I minusgrader, jag försöker ta mej framåt. Menar du att det är över?
Gör vad som helst för att få det som vi hade. Vem sa att killar inte gråter

Likes

Comments

Allmänt 


Heijsan! Gud va roligt med så mycket possitiva reaktioner på mitt förra inlägg, många har delat mitt inlägg och flera har kommenterat och kännt igen sig! Disskuterade även saken med en lärare idag och man förstår nog deras sits med, de hade fått veta nästa års timmar nu för någon dag sedan och det ända hon hade att säga var "de blir bara värre tills nästa år", de är ju inte lärarna som bestämmer om var de ska sparas :)

 

Nåja men tänkte berätta lite om min helg, skrev finska tent i fredas och jag blev godkänd men det stör mej att jag vet att jag skulle kunnat göra bättre men sålänge jag e godkänd e det bra nujust. Sen på fredaskvällen satt jag bara hemma med mamma och titta tv före jag gick och sova, skönt med lite ledigt! På lördagen så bestämde jag och mamma oss för att åka på pizza till Malax och sen for vi handla. Där vid 16 tiden åkte jag till Närpes för att träffa Evelina ,allt för läng sedan sist! :) Vi träffa upp Juliette en stund också före hon for till Vasa. Jag och Evelina fortsatte till Bar32 för att se hockey. Sov sedan hos Patric där jag har varit ända tills idag. Vi har städat hans bil igår, å då menar jag verkligen städat och tvättat han e så noga då det kommer till bilen hans haha :D

 

Idag har jag hunnit göra finska muntliga tenten, varit till Lidl för att handla och så gick jag till tritonia och lämna in en bok, nu ska jag göra mat åt mej så jag sen kanske orkar städa upp lägenheten lite :) Ses!

Likes

Comments

Allmänt, Jobb & Studier, Tankar & Åsikter
Hejsan, bloggen har fått stå tom för min vardag har bestått av total stress, höga krav och idag kom tacket, väldigt respektlöst. Det jag pratar om är skolan, många andra bland annat Tekniska och VAMK har tagit sommarlov medan vi sliter som vi inte ens varit i närheten av tidigare detta läsår. Varför måste dom packa alla kurser till slutet när vi i höstat var hemma mer än varannan dag vissa veckor? 
 
Vi har väldigt krävande kurser pågång nu bland annat Finska med 3 examensdelar. Immunologi och Patologi 3 examensdelar, Patientsäkerhet och interkulturella vårdmetoder och i dom sistnämnda har vi flera lärare = flera prov och inlämningar. 

Jag har alltid varit den som vill prestera mitt bästa, inte bara få godkänt men de har man totalt fått skippa för du hinner inte med, mängden självstudier är enorma, du fokuserar endast på de du med säkerhet vet kommer i provet för resten hinner du inte med och kanske inte heller ha fått närvaroundervisning i. Vi ska ju vårda andra! Är det inte då viktigt att vi skulle få en bra grund i allt? 
 
Tanken att du inte kommer kunna prestera ditt bästa för att studietekniken inte passar ditt inlärningssätt och för att tiden inte finns ger en stress som i sin tur ger en ångest, ångest över att du inte kan, inte hinner och bara inte orkar lära dig domdär 514 finskaorden till ett och samma FÖRHÖR. Att behöva gråta på kvällarna för du känner hur ångesten kommer smygande och att du känner av stressen så mycket att din mens rubbas total som annars brukar vara regelbunden, det är ju inte okej! Jag har prov imorgon i psykisk ohälsa och konstaterar att det är inte alls är konstigt att så många lider av utmattning, ångest och depression när skolan redan ger upphov till ångest. 
 
Att behöva sitta och skriva inlmningsuppgifter på lektionstid medan en annan lärare står och föreläser om sitt ämne som är lika viktigt i vårt kommande yrke som alla andra känns inte heller bra, men när ska du annars hinna? de finns bara 24h i dygnet och då ska du behöva äta, sova och motionera lite också för att orka och må bra.
 
Och sen kommer tacken för allt slit du satt ner. Arbetet du har skrivit ska presenteras inför klass, läraren är missnöjd över att ingen orkat satsa lite extra och gjort en unik presentation och så kommer orden "De är inte så mycket det är BARA det har ni ska göra som examinationsuppgift" . som om vi endast skulle ha hennes kurs att tänka på? Efter att du framfört din presentation och frågar klassen om dom har frågor, några markerar och du tänker börja besvara deras frågor så kommer orden "Ja tror vi måst gå vidare ni tog så länge tid på er i presentationen"...Alltså VAH!! ja blir rent ut sakt förbannad! Vi får inte dela åsikter, fundera tillsammans eller dela erfarenheter med varandra, vilket skulle vara super viktigt, vi lär ju av varandra och det är andras storyn man ofta minns bäst. men nej här sparar vi in på lektionerna så att vi inte ens får möjlighet till detta... RESPEKLÖST efter alla timmar man ha satt ner på att söka en bok, vetenskaplig artikel, göra en intervju och skriva ihop det till en uppgift och sen göra inlämningen i presentationsform!!! ÅHH
 
Eller att när man på finska knaglar sig genom sin 15 minuters föredrag om epilepsi tillsammans med några klasskompisar, känner sig stolt som fått fram sitt budskap kunnat diskutera ämnet något så närt på finska och så ska kompisen fortsätta med sina 15 minuter men då kommer en super stressad lärare springande " oletko valmis?" och en har inte ens hunnit börja med ssitt föredrag vi svarar nej och hon går till klassen och säger vi får komma in då vi är klara. 5-10 minuter senare kommer hon springades igen med samma fråga + jag har redan gått igenom ordläxan. Hur ska vi då som inte fick våra ord rättade kunna skriva korekt i tenten och om vi inte skulle hållit föredraget skulle vi inte kunnat skriva en rapport och skulle vi inte kunna skriva den skulle vi inte bli godkänd i kursen?? Suck! 
 
Visst vi behöver spara men att spara så mycket att vi bränner ut samhället innan personerna ens hunnit ut i arbetslivet tror inte jag att är ekonomiskt sparande, snarare tvärt om sjukskrivningar kostar staten en massa pengar årligen! Och att spara på vårdutbildningen är väll inte heller det optimala för vad händer i framtiden då vi står där på jobbet och tänker dehär hörde till kursen men vi hann aldrig gå genom detta hoppa någon annan kan detta så personen jag ska vårda inte dör på grund av mej. 
 
Stackars trötta praktikhandledare vilket stort och viktigt ansvar ni har som ska lär upp alla som kommer på praktik. Ni är guld värda, tack vare att ni delar med er om kunskap och erfarenheter kan också vi bli goda vårdare :)

Likes

Comments