Gokväll på er! Igår satte en ny vecka igång och den här veckan är rätt så normal skulle jag säga. Igår var det skola som vanligt väntade på mamma två sista eftersom jag inte ville ta bussen. Kvart före fem var det dags för Arellas träningar. Direkt efter det började LGFs medlemsjulfest. Många fina program visades upp, vi fick bulla och saft och till sista dansade vi ringlekar och tomten kom och delade ut paket.
Idag hade åkte jag till skolan vanlig tid, men hade två fösta lediga så somnade om i latrummet. Sedan hade jag fyra vanliga lektioner och slutade dagen med jompa där vi spelade innebandy. Ikväll har jag inga planer vilket jag vanligt vis tycker är skönt, men idag skulle jag gärna haft något program. Skall i alla falla läsa på finska förhör, men inte så mycket annat. Dessutom har vi ju också fått snö på marken vilket verkligen känns på tiden, dock tror jag den är borta inom kort igen.

//Alexandra

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vad är dom första orden du kommer att tänka på när du hör ordet ”jul”?
- Julgran, jultomte, färgen röd, julklappar och mysigt

Tänker du göra något annorlunda till skillnad från förra året?
- Nej inte direkt. Den ända skillnaden är att vi inte här hela familjen hemma.

Fortsätt meningen ”ingen jul utan...”?
- jultraditioner

Viktigaste saken på julbordet?
- Jag är inget större fan av julbord så för mig är det viktigast med köttbullar, lax och julmust förstås.

Skulle du kunna tänka dig att fira jul utomlands?
- Jag föredrar att fira hemma, men eftersom vi firade jul i Australien för tre år sedan kan jag nog tänka mig att fira utomlands också.

Vad ger dig mer julstämning: svenska eller amerikanska jullåtar?
- Det är en väldigt svår fråga eftersom jag tycker att jullåtar överlag ger julstämning oberoende vilket språk de sjunger på.

Den bästa julfilmen?
- Alla Home alone filmer.

Föredrar du lussekatter eller pepparkakor?
- Pepparkakor.

Brukar ni öppna julklappar på morgonen eller på kvällen?
- Jag brukar ha en julstrumpa hängandes i dörrhandtaget till mitt rum dit mamma lägger en julklapp som jag öppnar på morgonen, men resten av klapparna öppnar vi på kvällen.

Brukar du köpa en julkalender av något slag åt dig själv?
- En julkalender är ett måste varje år, men jag har aldrig köpt en till mig själv eftersom vi får dem till lillajulsklapp. I år har jag en fazers chokladkalender och en skrapkalender.

När är det okej att börja julpynta tycker du?
- Jag tycker att julpynt är mysigt så egentligen tycker jag aldrig att det är för tidigt, men i slutet av november och runt lilla jul tycker jag kanske är bästa tiden.

Hur pepp är du i detta nu på december och julen?
- Vi är ju redan ganska långt inne i december, men jag tycker att hela december månaden är så mysig och dessutom har jag riktigt julfeelis i år som jag inte haft på flera år.

//Alexandra

Likes

Comments

I fredags hade jag sovmorgon vilket var behövligt. Hade egentligen tre första ledigt, men åkte till skolan för att börja på en rapport. Efter lunch hade vi finska hörförståelse och slutade med bildkonst. Efter skolan åkte vi till Söff för att uppträda där. Kände mig riktigt konstig i kroppen och tyckte inte det var så kul att uppträda som jag brukar vilket jag tyckte var riktigt synd, har aldrig känd sådär förut så vi får hoppas att det var en engångs sak. Hemma igen gjorde jag jultårtor med mamma och fixade fredagsmys. Kollade en liten stund på Idol, men var så trött så orkade inte kolla så länge.
Igår åkte vi till Vasa direkt från morgonen. Först var vi och kollade på en bil och sedan gick vi i några andra affärer. Vi var även och hälsade på till räddningsverket där syster jobbar vilket var kul. Kvällen gick väldigt snabbt efter att vi kom hem så jag gjorde inget speciellt.
Idag fick jag sova hur länge jag ville. Har städat rummet och bytt lakan i sängen, fört över bilder till datorn och ”städat” upp lite bland mina dokument. Klockan 6 gick jag iväg till högstadiet för Arellas träningar och halv 9 var jag hemma igen. Då tog jag en dusch och nu skall jag just sova i mina ny tvättade lakan, bästa!

//Alexandra

Likes

Comments

I tisdags 5 december hade vi temadag i skolan. Först började vi med samling i jompasalen med sång, dans och tal. Därefter hade vi student dimission åt 6 nya studenter. Sedan bjöds vi på bakelser. Resten av dagen lyssnade vi på en som hade varit krigsbarn, dansade vals och fixade allt klart inför kvällen. Vi hann hem en snabb sväng innan vi åkte till baka för självständighetsbal. 3 rätters middag, sång, frågesport, vals och bästa bordssällskapet gjorde balen till den bästa. Då balen var slut åkte vi vidare på efterfest, dansade, skrattade och det var en riktigt bra fest. I min säng landade jag runt halv 6.
I onsdags 6 december var det Finlands självständighetsdag, Finland har fyllt hela 100 år, hurra! Firade inte dagen dessmera än att kolla på fackeltåget med mamma.

//Alexandra

Likes

Comments

November är slut och jag har...

- firat halloween

- haft provvecka

- varit hundvakt åt Nuppu

- varit till frissan

- varit på middag till Emma

- ätit på Jungman med Felli och Amelia

- börjat träna truppgymnastik själv igen

- varit till Norvalla på FSG Cup

- smakat på sushi för första gången

Så har ungefär min månad sett ut, många roliga saker.

//Alexandra

Likes

Comments

Hej! Dagarna går så fort så jag hinner inte med. I torsdags hade jag skola som vanligt. Efter det var det dans, Arellas träningar och till sist egna träningar. Sedan läste jag på förhör före jag somnade. I fredags trodde jag skoldagen aldrig skulle ta slut, men till sist gjorde den nog det. Tog bussen hem. Till middag åt vi tortillas som jag tycker är värt att nämna, haha. På kvällen shoppade jag lite smått eftersom det var black friday och kollade en film före jag somnade. Igår började jag dagen med att åka och handla med mamma. Då vi kom hem åkte vi och hämtade en julgran som vi har ute. Efter det bakade jag en morotskaka. Mot kvällssidan samlades vi några flickor hos Melissa för att äta sushi. Det var faktiskt första gången jag vågade smaka på sushi och jag måste säg att jag inte riktigt förstår varför så många älskar sushi så mycket. Jag tror att i alla fall jag måste äta det flera gånger för att börja tycka om det. Hade i alla fall en trevlig kväll. Idag är det endast träning som står på schemat, skönt.

//Alexandra

Likes

Comments

Hej på er! Här har det varit tomt i några dagar. Anledningen till det är att jag helt enkelt inte haft lust att blogga. En ny period har börjat vilket är skönt och jag har även en ganska lätt period. Det som jag i princip har gjort de senaste dagarna är att kolla netflix och ha träningar både egna och åt Arella. I söndags åkte vi upp till Norrvalla för FSG cup. Där uppträdde Arella med sitt nya tävlingsprogram och de var riktigt duktiga. Igår måndag var det skola som vanligt. Kvällen bestod av Arellas träningar och att bara vila. Idag har jag sovmorgon, men eftersom mamma inte har samma position ledig som mig är jag tvungen att komma till skolan vanlig tid. Idag har vi även provutgivning så inte så tung dag för min del.

//Alexandra

Likes

Comments

Gokväll! Imorse sov jag ganska länge vilket var skönt eftersom jag inte sovit så bra över helgen. Kollade då netflix och youtube. Sedan klädde jag på mig och gick iväg för att hälsa på Felli och Amelia i deras skola. Sedan låg jag bara i sängen och gjorde så lite som möjligt. Efter middagen åkte jag till lappfjärd på Arellas träningar. Hemma har jag kollat på bilar med pappa en stund. Sedan fixade jag så att min mapp är redo för en ny period som börjar imorgon och fixat lite inför morgondagen. Nu har vi precis ätit kvällsmål och sitter nu i soffa före det är läggdags.

//Alexandra

Likes

Comments

I fredags efter att jag skrivit mitt sista prov för denna provvecka åkte jag och mamma till Vasa. Gick i några affärer en snabbis och så hade jag frissa tid. Direkt efter åkte jag till Emma. Hon bjöd på trerätters eftersom hon har fyllt år. Vi var ett gäng på 12 flickor och hade det riktigt mysigt.
I lördags då jag vaknade kollade jag lite youtube för jag började städa. Städade klädskåpet och rummet och bytte lakan i sängen. Mot kvällen gick jag till Felli därifrån vi sedan gick till Jungman där vi mötte Amelia. Vi satt och pratade i ett par timmar och catchade upp allt från senaste eftersom vi inte träffas så ofta. Sedan gick vi iväg till mig där vi fortsatte diskussionerna. Somnade sedan sött något runt halv 1.
Idag tog jag det lugnt en stund innan jag åkte på träningar. Idag skall vi fira pappa lite eftersom det är farsdag och äta gott och sånt. Sedan har jag inte så mycket mer planerat. Är dessutom ledig imorgon och har inga måsten eftersom vi är mellan två perioder just nu så inga skolarbeten som måste göras, skönt!

Jag är så himla glad att jag har just de vännerna runt mig som jag har, en hel hop med härliga flickor. Puss på er!

//Alexandra

Likes

Comments

Sista dagen bjöd vädret på storm och regn därav de vilda vågorna på några av bilderna. Den dagen åkte vi in till Rhodos stad för att kolla runt lite och shoppa. För varje gång jag reser och kommer hem till Finland igen inser jag mer hur mycket jag hatar kylan , ååh jag vill bo i ett varmt land.

​//Alexandra

Likes

Comments