I lördags låg jag i sängen hela dagen och kollade på gg, med undantag då jag försökte mig på matteläxan. Mot kvällssidan gick jag till Felli där Jonas också var. Vi blev hämtade och åkte med två bilar ut och köra till Vasa. Kom hem lite senare än planerat, men så kan det gå ibland. Hade i alla fall en mysig kväll.

Då jag vaknade på söndagen städade jag mitt rum och flyttade sängen. Sedan klippte jag gräset och efter det hjälpte jag mamma att plocka bär. Klockan fem var det dags för Arellas träningar. Då jag kom därifrån åkte vi till villan där vi hade en mini kräftskiva med nästan hela familjen. Gott med kräftor. Avslutade dagen med att läsa på förhör.

//Alexandra

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

I fredags hade vi som sagt kräftskiva med flickorna på Melissas villa. På bordet hade vi mycket gott. Kräftor, räkor, lax cheesecake, kantarellpaj, två sallader och batonger. Till efterrätt åt vi kladdkaka med jordgubbar och grädde. En trevlig och mysig kväll och allting var så gott också.

//Alexandra

Likes

Comments

Första skolveckan är förbi. En lite konstig och jobbig vecka allt blandat med skolan. Skolan har i alla fall satt igång med läxor och förhör redan och det går väl helt okej än så länge. Hade en mindre skoldag och haft två sovmornar vilket har varit behövligt. Danslinjen och Arellas träningar har också satt igång ordentligt efter sommarlovet. Igår efter skolan hann jag bara hem innan jag åkte tillbaka till Närpes för kräftskiva med flickorna. Mycket god mat och mycket skratt. Bra start på helgen.

//Alexandra

Likes

Comments

Sommarlovet är slut för den här gången och idag började skolan. Först hade vi information i tre timmar och lite sånt. Efter maten fick jag tre håltimmar eftersom lärare var borta. Avslutade dagen med en matte timme. Har försökt gömt den här dagen och låtsats som att den inte finns, men nu är den här. De flesta brukar skriva att de faktist är taggade på att börja skolan igen, men jag är rena motsatsen. Visst är det ändå helt okej med rutiner, men jag trivs bra med att komma och gå som jag vill och kunna göra saker då man känner för det. Just att komma tillbaka till skolan känns jobbigt eftersom jag vet vad det innebär och jag vet hur dåligt skolan här fått mig att må. Det jag tycker är jobbigast med gymnasiet är att jag inte har en aning om vad jag vill göra efteråt och därför inte här några mål att uppnå heller. Klart att studenten är ett mål, men för min del räcker det inte till motivationen, tyvärr. Inte kan jag ju säga att det går dåligt för mig i skolan heller, men om jag skulle veta vad jag vill och behöver i framtida studier skulle det vara lite roligare i alla fall. Ändå tror jag nog att det här skolåret också kommer gå bra även fast jag inte allt för ofta är så positiv.

//Alexandra

Likes

Comments

Igår träffade jag Emma och Anna så åkte vi och handlade tillsammans. Ingen av oss ville fara till Fagerö så vi bestämde oss för en lugn kväll istället. Vi körde tillsammans till Emmas villa. Där fixade vi ihop tacos som vi sedan åt ute. Vi satt och pratade och spelade kort. Sedan gick vi i bastun och simmade i havet. Det var faktist min första gång jag simmade i havet i år så jag är riktigt stolt att jag vågade mig i. Då vi hade simmat och badat bastu klart gjorde vi efterrätt. Efterrätten bestod av vispgrädde med vanilj färskost, digestive kex och blåbär vilket blev riktigt gott. Då klockan började närma sig halv ett körde vi hemåt. Jag ville inte sova ensam hemma så jag sov även min först natt på villan för i år. En riktigt mysig kväll.

//Alexandra

Likes

Comments

På söndagen var det trögt att stiga upp, men utcheckningen var tolv så det var bara att stiga upp och packa ihop. Vi förde väskorna till Kamppi där vi låste in dem. Sedan gick vi runt och shoppade lite. Vi vilade lite nu och då och satt ganska länge och åt. Till sist satt vi ner på en soffa och väntade tills bussen skulle gå. Alla var nog riktigt nöjda att sätta sig på bussen hem då den äntligen åkte. Bussen hem gick rätt så snabbt med några sovstunder och pratande. Lite före halv 2 landade jag i min egen säng och nog var det himla skönt. Kan säga att den här helgen nog var bästa på hela sommaren med härligt sällskap, bra musik och bara så himla bra. Mer än det behöver jag väl inte säga för att ni skall förstå.

//Alexandra

Likes

Comments

På lördagen sov vi till 10 tiden. Vi gick en sväng till stan för att äta frukost och lite sånt. Då vi kom tillbaks till hotellet började vi fixa oss för festival. Sedan tog vi metron till festivalområdet igen. Då vi kom in mötte vi de andra och gick in i folkmassan. Vi tog det lite lugnare denna dag och stod inte å hoppade hela dagen. Vi satt och åt, gick runt och kollade, åkte karusell och bara satt och chillade. Kvällens bästa var nog Clean Bandit och Icona Pop. Hade en superdag och kväll. Eftersom vi inte var så intresserade av Deadmau5 som spelade sist gick vi lite tidigare därifrån. Gick via och åt mat och sedan till hotellet. Vi var lika nöjda att sova som natten innan då vi äntligen kom till sängs.

Här har ni en hel del bilder från lördagen. Alla bilder är inte mina.

​//Alexandra

Likes

Comments

Klockan fyra på fredagsmorgonen satt vi ett gäng på bussen som skulle ta oss till Helsingfors. Då vi äntligen var framme fixade vi oss, fixade banden och åt. Sedan tog vi metron till festivalområdet. Vi köade och kom passlit in tills Alan Walker började spela. Resten av dagen och kvällen stod vi i folkmassan och hoppade och dansade. Dag 1 avslutades med The Chainsmokers som vi väntat på hela dagen. Då vi äntligen slapp till metron var det så skönt att gå till hotellet och bara ta det lugnt innan vi somnade. Efter nästan ett helt dygn utan sömn var vi glada och nöjda att sova.

//Alexandra

Likes

Comments

Igår kväll åkte jag först till Felli och sedan åkte vi vidare till Sassa för sleepover dit Amelia också kom. Vi bäddade i deras lusthus, lyssnade på musik och pratade. Sedan fixade vi ihop dipp å chips och sedan satte vi oss runt ett bord och spelade kort hela halva natten, myys.
Då vi vaknade åkte jag hem ganska tidigt för att hjälpa mamma att rensa jordgubbar. Då det var klart åkte vi till villan där jag somnade en stund i solstolen. Hjälpte mamma lite till innan vi åkte till Närpes där jag fixade mina fransar. Nu ligger jag i sängen och kollar GG, men är ganska trött så det blir säkert en tidigare natt.

//Alexandra

Likes

Comments

Juli är sluta och jag har...

- Haft en rolig vecka på simskolan

- Uppträtt på tomatkarnevalen

- Haft en mindre rolig tomatkarneval

- Klippt håret

- Haft en av de bättre kvällarna denna sommar

- Haft picknick

- Haft pappas faster på besök i en vecka

- Varit på sommarmarknaden i stan

- Haft en myskväll

- Nuppu har varit hos oss en vecka

- Tagit vara på alla soliga dagar

- Åkt båt

- Funderat mycket

- Shoppat med mamma

Juli har gått så sjukt snabbt så det är inte klokt. En mindre bra månad har jag bakom mig och jag hoppas allt blir bättre nu. Ändå har jag hunnit med mycket kul. Nu är det inte mycket kvar av sommarlovet och jag skall bara försöka njuta och gör mig redo för skolstarten. Nu skall jag bara tänka på mig den en tid framöver.

//Alexandra

Likes

Comments