Gokväll på er! Det var ett tag sedan sist och det känns som att jag inte riktigt har grepp om mitt liv nu just. Vet inte hur jag skall må eller känna eller vara, men ändå är jag glad på något sätt. Ja ni hör ju hur upp och ner allt är. Hade i alla fall en bra helg med syster och Nuppu på besök, en bra lördagskväll som var väldigt spontan, alldeles för lite sömn och mycket tänkande. Måndag och tisdag har jag jobbat och dagarna går så himla snabbt. Har haft riktigt roligt på jobbet idag, dock har kvällen varit mindre bra.

//Alexandra

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Gokväll på er! Imorse ringde väckarklockan åtta, men jag vaknade redan av mig själv en halv timme tidigare. Sedan packade jag ryggsäcken och matsäcken och så körde jag iväg till simhallen. Idag var det första dagen på simskola. Och till er som inte vet så är jag lekledare, dessutom har jag bästa tänkbara jobbarkompisarna också. Redan då jag vaknade var jag riktigt peppad för att leka hela dagen OCH vilket fantastiskt väder vi har haft idag. En bra första dag med andra ord. Då jag slutade tittade jag in i kristinahallen eftersom Arella har lärt sig sitt nya tävlingsprogram idag, tyvärr kunde jag inte delta i det. Sedan åkte jag till villan där jag bara njöt av vädret. Och nu ligger jag redo för att sova. Gonatt!

//Alexandra

Likes

Comments

På lördagsmorgonen steg vi upp och fixade oss och sedan åkte vi till skolan för skolavslutning och studendimission. Då det var klart tog vi bussen hem. Pappa hämtade mig och så åkte vi på vår traditionella avslutningsglass till camping. Sedan tog jag det bara lugnt tills jag gick i duschen och började fixa mig. Då kom också Ellen till mig. Då vi kände oss klara gick vi iväg på förfest och sedan tog vi bussen till Fagerö. Jag tyckte kvällen var helt okej, lite konstig, men ändå bra.
Idag då jag vaknade körde jag till Felli där Amelia också var. Vi pratade och bara chillade, riktigt mysig. Sedan åkte jag till villan för att äta grillat till middag. Ikväll har jag klippt gräset och bara tagit det lugnt. Vi har ju faktist sommarlov även fast det inte känns som det.

//Alexandra

Likes

Comments

Nu är det så lite kvar så det är helt ofattbart. Alla prov är skrivna och allt skolarbete är klart.
Idag åkte vi till Vasa med skolan till Zip Adventure park för att klättra i hinderbanorna. Även fast jag var så himla höjdrädd och tyckte det var så läskigt tycket jag ändå det var roligt och att det blev en lyckad dag. Då jag kom hem åkte jag, mamma och pappa till Jungman för att äta. Resten av kvällen har jag bara vilat och kollat på serier.
Imorgon har vi provutgivning och lite sånt och sedan får vi åka hem. Då är det bara avslutningen på lördagen som återstår.

//Alexandra

Likes

Comments

Maj är slut och jag har...

- Firat första maj med trevligt sällskap

- Dansat på skolmusik 2017

- Varit till frissan

- Varit till London med danslinjen

- Fått beskedet att Arella tog guld och därmed är bäst bland finlandsvenska lag i deras åldersklass

- Lunchat med mamma

- Haft en trevlig kväll flickorna

- Ätit årets första och andra glass på camping

- Haft en mysig kväll i Härkmäri

- Varit på möten

- Firat guldet med mat

- Varit till Vasa med syster

- Kollat på VM i estetisk truppgymnastik och sett Finland bli världsmästare

- Haft en provvecka som har känts super lång

- Skrivit mitt sista prov i ettan

Det är ungefär allt vad maj har bjudit på. Många roliga saker har jag fått varit med om.

//Alexandra

Likes

Comments

Igår då vi kom fram väntade vi på att affärerna skulle öppna. Sedan shoppade vi lite. Då klockan började närma sig halv 2 sökte vi oss mot ishallen och så var det dags för VM. Alla var så duktiga och truppgymnastik är nog världens vackraste sport, så himla synd att den inte uppmärksammas mera än vad den gör eftersom Finland är ju faktist världsmästare i denna sport. Finlands juniorer Minetit Elite och Ovo tema junior tog i alla fall hem guldet och silvret och Finlands seniorer Minetit och Ovo team tog hem guldet och bronset. Riktigt mäktigt att få se på dubbelvinst för vårt land. Ååh får aldrig nog av gymnastiken.
Efter VM fördrev jag tiden med att läsa på prov. Startade hemåt halv 9 och hemma var jag runt kvart över 1. En lång men super dag.
Idag hade jag turen att vara ledig. Så fick sova länge och sedan åkte jag till skolan för matteprepp fast jag var ledig. Hemma igen slängde jag mig i solen och där har jag legat nästan hela dagen. Matte provet har jag inte gjort så mycket åt, men hoppas jag kan något imorgon i alla fall.

//Alexandra

Likes

Comments

I fredags skrev jag mitt andra prov som jag inte riktigt vet hur det gick, tyckte det var ganska svårt. Då jag var klar hämtade syster mig och så åkte vi till Vasa. Gick runt i alla affärer, men hittade inte så mycket. Då vi kom hem åkte jag till Felli och var där en stund.
Lördagen blev slö. Låg i sängen mesta dels av dagen och bara vilade. Sedan städade jag rummet och ordnade upp i lådor och klädskåpet. Så mycket annat fick jag inte gjort.
Imorse ringde väckarklockan kvart före 5 och nu är jag påväg till Helsingfors. Då vi kommer fram skall vi shoppa lite och sedan är det dags för trupp VM, spännande.

//Alexandra

Likes

Comments

På söndagsmorgonen packade vi ihop våra väskor och checkade ut. Sedan gick vi iväg till ett café där vi åt brunch. Jag åt strawberry milkshake och pancakes, super gott. Efter det tog vi tunnelbanan till Greenpark vi gick igenom den och kom sedan fram till Buckingham Palace. Vi gick vindare och sedan kom vi fram till Big Ben. Därifrån tog vi tunnelbanan och gick till Tower Bridge. Där satt vi i ett par timmar och bara njöt av solen och det sista av London. Sedan tog vi tunnelbanan tillbaka till hotellet för att hämta väskorna. Efter det steg vi på tunnelbanan igen och åkte iväg till flygplatsen. Mellanlandade i Stockholm på vägen hem också. Landade i Vasa halv två tiden på natten och hemma var jag något runt tre.


Det har verkligen varit en super resa!

//Alexandra

Likes

Comments

Lördagen började med frukost på hotellet och sedan åkte vi tillbaka till Pineapple Dance Studio. Denna gång hade vi danslektion med bara vår dansgrupp och det var contemporary/floorwork. Ganska intressant eftersom man inte är så van att dansa på golvet så mycket, men roligt var det i alla fall. Efter danslektionen åkte vill Notting Hill. Där gick vi runt på marknaden och kollade runt lite. Då vi var där fick vi även ett glädje besked. Tyvärr kunde vi inte vara med på FSGM tävlingarna som ordnades här i vår stad denna gång, men våra Arellor skötte det bra i alla fall och tog hem guldet, så såå stolta och glada. Då vi kände oss klara där åkte vi till Oxford street. Där shoppade vi lite igen. Sedan åt vi på en mexikansk restaurang. Efteråt gick vi runt lite och sedan åkte vi till hotellet. Kvällen avrundades med en till modeshow på vad vi hade shoppat.

//Alexandra

Likes

Comments

Idag startade provveckan och först ut var modersmål för min del. Ja tror att provet gick helt okej, får hoppas det i alla fall. Var klar redan 10 och då var pappa snäll och hämtade mig. Då jag kom hem klippte jag gräset och sedan slängde jag mig i solstolen och här sitter jag fortfarande. Har försökt läsa lite på nästa prov, men det har inte gått så bra. Borde verkligen läsa ordentligt på det här provet. Ikväll skall jag och äta med Arella för att fira. Älskar verkligen vädret för tillfället, tänk om det alltid skulle vara såhär.

//Alexandra

Likes

Comments