Titta vem jag fått hänga hos de senaste dagarna!!! Min Alice <3 Vi bestämde spontant i onsdags att jag skulle åka till henne i Norrköping dagen därpå så jag lämnade Centralen 8.20 i torsdags och möttes av Alice på stationen.

Vi har haft så jäkla mysiga dagar med pasta, massa vin, chips, skratt och en utgång. Jag var iiinte kaxig när jag vaknade imorse och skulle sätta mig på tåget hem supersliten men det var det värt!!! Har fått träffa massa av Alice vänner som jag bara hört talas om tidigare och dessutom hängt med Clara som jag träffade i New York så jag hade inte kunnat be om mer.

Hemma väntade släktmiddag med grillat och tårta så det rundade av lördagen bra. Nu är sängen nybäddad och jag har Prison Break att ta igen innan jag somnar sönder, ville bara skriva lite först. Hoppas ni har en fin påsk med många skratt och lite för mycket godis xx

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jobba? Plugga? Resa mer? Vad mina planer för den kommande tiden i Sverige är har utan tvekan varit den frågan jag fått mest sen jag kom hem och jag fattar. Jag är ju i precis rätt ålder och skede i livet för att tänka på såna beslut, och tro mig, jag har tänkt haha. Till o med tänkt på mest av allt det senaste året kanske, för det är verkligen något som ständigt cirkulerar i hjärnan. Frågan har inte riktigt något konkret svar än, jag vill jobba inom media och jag vill plugga för att ta mig dit, men vägen dit är än så länge främmande. Jag kan vara ganska hård och negativ mot mig själv ibland vilket jag insett bara blivit ett hinder i min väg, så jag försöker approacha det lite snällare men samtidigt fokusera stenhårt och leta lösningar. Det känns som att det är ungefär vad jag kan göra just nu, och samtidigt ha så kul som möjligt längs vägen. Jobba hårt och må bra alltså, det är nog mina planer.

Likes

Comments

Har snott bilder från @hannahdanielsson, kika på hennes blogg <3

Insåg att det fanns lite fina bilder från mina sista helger i NY som jag inte visat än så jag tänkte passa på, here goes. Sista veckorna kantades av grymma bruncher med både Hannah och Mi, avskedsmiddag med min fina familj och massa cityhäng i älsklingsstaden. Jag och Hannah åt den godaste brunchen ni kan tänka er på Five Leaves i Williamsburg och det var så himla värt att vänta en stund på bord. Magiskt verkligen, jag saknar redan deras ricottapannkakor och alla andra instavänliga brunchställen i New York.


Som jag skrev för ett par dagar sedan så har första veckan hemma varit svårare än jag trodde, speciellt eftersom jag saknat gullisen på bilden men jag tror att hjärnan börjar anpassa sig mer hela tiden. Det är lite sorgligt att ha New York bakom mig men samtidigt har min kärlek för Stockholm också växt under året. Efter fredagens terrorattack har allt varit nedstämt men kärleken till staden och medmänniskorna har varit så stor och fin att jag bara älskat Stockholm ännu mer. Jag är så så tacksam över hur tryggt mitt liv alltid varit och över alla som finns runt omkring mig. Sånt ska aldrig tas för givet <3 kram på er och må bäst

Likes

Comments

Jag har dragit mig lite för att skriva detta. Till och med intensivt försökt övertyga mig själv att känna som jag förväntas göra. Jag trodde att så fort jag landade i Sverige så skulle allt kännas spännande och rätt. Nykärskänsla ungefär. Istället lämnade jag New York och JFK Airport rödgråten med en tom känsla i hela kroppen. Missförstå mig inte, jag älskar att återförenas med mina nära och kära och jag älskar Stockholm men jag är så rädd för att komma tillbaka till allt som fick mig att lämna från början. Omställningen är mycket svårare än jag väntade mig och den första veckan har varit en känslomässig bergodalbana. Det känns som en förlust att uppleva hemkomsten så men jag tror att det blir lättare. För första gången på ett år har jag chansen att bestämma vad jag vill göra och hur jag vill leva, en nystart faktiskt. Det är ganska fint ändå. Det blir nog bra.

Likes

Comments

Livet fortsätter som vanligt i New York och eftersom februari övergått till mars så betyder det att min sista månad här på östkusten är påbörjad. För att vara ärlig är jag mer lättad än något annat, jag känner mig redo att starta något nytt hemma i Sverige och jag tror att det kan bli bra så småningom. Extra redo är jag kanske för att Alice åkte i torsdags för min sista tid här kommer säkerligen vara annorlunda med henne i Norrköping istället för två minuter bort. Vi har haft så himla kul det senaste halvåret och det är verkligen tråkigt att det är över. Vi kommer såklart ses i Sverige också men Jag kommer sakna att inte ha henne här min sista tid.

Någon jag i alla fall har kvar här är Hannsi och henne spenderade jag hela helgen med på en collegekurs. Kursen i sig var inte alls underhållande men jag var tacksam för lite tid med Hannah och vi avslutade helgen på bästa sätt med lunch och donuts inne i city igår. Vi har letat efter Nutelladonuten till vänster i månader och den var lätt med på topp tio listan över godaste sakerna jag ätit i life, ni fattar nog. Jag ville bara säga hej och uppdatera er i alla fall, vi hörs snart igen. Kram <3

Likes

Comments

Vi skålade för Edwards 80-årsdag och han höll tal om hur han har sin lycka, hälsa och livsglädje att tacka sin fru Janet för. Ingenting berör mig som kärleken hos ett äldre par, den är så påtagligt närvarande och stark. Eddie och Janet har varit gifta i mer än 50 år och reser tillsammans över hela världen. Det är som att kärleken till varann boostar dem båda tillräckligt mycket för att allt annat i deras tillvaro också förbättras för de har så mycket kärlek att ge alla omkring dem. Trots att jag är här tillfälligt och inte träffar dem särskilt ofta har de intresserat sig, peppat och fått mig att känna tillhörighet på det mest välkomnande sättet. Jag inspireras jättemycket av deras syn på livet och kanske allra mest förmågan de har att göra alla andras liv bättre. Det är såna lärdomar som jag vill ta med mig hem till Sverige, aldrig glömma bort att det är såna saker som i slutändan spelar roll. När vi skålar för min 80-årsdag vill jag att någon tänker precis likadant.

Likes

Comments

När vi kramades hejdå 19 mars 2016 skulle det ju bara vara för ett år. Jag skulle komma tillbaka och så skulle du baka vaniljbullar och bjuda mig på hemgjord saft med bäst före-datum från 2012. Du skulle vänta på mig i din trea på Vendelsömalmsvägen och jag skulle nyfiket ställa alla frågor jag tidigare inte brytt mig om att få svar på. Du skulle berätta om ditt liv i Finland och jag skulle dela med mig av mina äventyr i New York. Vi skulle kramas igen och vi skulle ha mer tid. Vi skulle ha mer tid och plötsligt är det för sent. Tanken av att åka hem till en vardag som inte innefattar dig förstör mig, alla ord som nu förblir osagda förstör mig. Jag känner en obeskrivlig tacksamhet till att du i tjugo år villkorslöst älskat mig och jag är så besviken över att jag dröjde med att låta dig veta. Det skulle ju bara vara hejdå för ett år.

Likes

Comments

En helg med vin framför brasan, sovmorgnar i en king size bed och så lite skidåkning. Det var de mysigaste dagarna på lääänge och tiden gick i vanlig ordning alldeles för fort, hade velat stanna hela veckan.

Jag och Alice åkte i fredags två timmar bort till hennes värdmorföräldrars hus i Becket, Massaschusetts och kom motvilligt hem igen i söndags kväll efter en så jäkla välbehövlig och perfekt helg. Deras hus var det mysigaste någonsin och jag är superglad att jag fick följa med Alice dit innan vi båda flyttar hem igen snart. Oj vad jag tycker om att hänga med den gumman <3

Likes

Comments

Jag vet inte hur många olika förebilder jag haft genom åren och jag kan nog inte ens minnas hälften idag (Amy Diamond, jag lovar att aldrig glömma dig), men det har i alla fall alltid känts viktigt för mig att ha någon. Just nu inspireras jag otroligt mycket av Isabella Löwengrip och Tina Fey. Bella har nog passivt varit en förebild för mig länge men det är först den senaste tiden som jag ordentligt fått upp ögonen för hur snyggt hon sköter minsta lilla del av sitt liv. Jag inspireras dagligen av hennes businesstänk, positiva energi och idéer och hon får mig att vilja åstadkomma så mycket saker i mitt liv.

Tina Fey är också en relativt ny förebild som jag knappt ens lagt märkte till tidigare men nu är jag fan besatt hörni. Hon är så jäkla talangfull både som skådespelare, manusförfattare & producent och jag kan inte förstå hur det passerat mig obemärkt. Att hon till exempel är hjärnan (och stjärnan) bakom min tween-favoritfilm Mean Girls känns ju som anledning nog att älska henne. Vill man hur som helst hitta en röd tråd i vad som inspirerar mig mest så är det ju uppenbarligen framgångsrika kvinnor, jag kan liksom bli trollbunden av skiten. Sitta i timmar och smida onda planer för hur jag också ska ta över världen och skrivas om.

Likes

Comments

Oj vad det skrattades när den här videon spelades in hörni!! Jag blir skrattig bara av att tänka på den så jag hoppas verkligen att det smittar av sig lite och att ni tycker om den. Detta var helt enkelt resultatet av min och Alices lördagskväll, vi var sugna på att göra någon typ av challenge och direkt när jag snubblade över The Accent Challenge så såg jag framför mig hur dåliga vi skulle vara på att imitera... Ge den en chans och kommentera vad ni tycker, vi hade i alla fall så himla kul!!

Likes

Comments