View tracker

Om exakt sju dagar åker jag. Känns helt sjukt att bara lämna allt och åka bort för att endast tänka på sig själv(?) Ingen häst eller hund som jag behöver ta hand om, inga inlämningar eller prov, inga vänner som vill träffas, ingenting. Känns både ångestfylld och skönt. Ångest för att lämna mina djur. Skönt för att denna termin har sugit ur all livslust jag hade.

Jag vet att både hunden och hästen kommer ha det jättebra när jag är borta så egentligen är det inga bekymmer men det känns fortfarande som att jag överger mina barn. Fast jag kommer tillbaka efter två veckor så det är ju lugnt haha ;-) Summan av kardebullen är att snart tar jag mitt pick och pack och drar iväg för att ha det gött.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Bild efter träningen<3

Hade en riktigt bra träning idag. Fokuset låg på styrning och vi gjorde en massa övningar. Ställde henne både in-och utåt på rakt spår, fram-och bakdelsvändningar och sen en liten bana. Provade också på att göra sidepass och det gick faktiskt ganska bra. För er som inte vet vad det är så ska hästen gå till sidan över en bom, bommen ligger alltså mellan fram och bakbenen. Lite krångligt var det att men jag har turen att ha en häst som kan mutas så istället för att bli arg så får hon mat så fort hon gör rätt. Viktigt det där med att unghästar ska tycka att träningen är rolig. Beröm är allt. Så tänk till en extra gång innan ni blir arga på era hästar, ni kommer ingen vart med det humöret.


Likes

Comments

View tracker

Efter att ha spenderat hela förmiddagen i sängen framför datorn så var det dags att pallra mig iväg till stallet. Tog några fina bilder på Flicka innan jag tog in henne från hagen, ljuset var så fint!! Sen red jag bara ett kort pass barbacka i paddocken. Det går alltid så mycket bättre att rida barbacka, hon verkar tycka om det mycket mer. Är era hästar så? Min tränare säger att det är för att hon vill vara nära mig och det kan jag förstå. Sitter man på en sadel så känner dom ju bara sadeln, blir lite dövt då. Kanske borde strunta i det helt och hållet. Tycker egentligen att sadel och huvudlag bara är fusk. Mitt mål är ju att rida Flicka helt utan utrustning både på träningar men också rida ut i skogen. Det kommer nog gå ska ni att se.

Likes

Comments

Red ett ganska ordentligt pass igår då min tränare Katarina var här och idag jobbade jag på samma saker som vi gick igenom igår. Började med att få ner henne i form i trav och gjorde några volter här och där för att få henne att förstå att hon ska sänka huvudet och titta lite innåt. Idag gick det väl sådär men hon va lite allmänt bökig så berömda henne när hon gjord rätt och gick vidare till nästa moment istället. Det är otroligt viktigt att ge hästar och särskilt unghästar beröm direkt när dom gör rätt och sen bara låta dom va, gå vidare till nästa sak eller låt dom vila.

Sen blev det volter runt koner för lite mer lösgörande arbete och fokuset låg inte på formen utan på att få henne att flytta undan bogen för skänkeln. Det tog sin tid men tillslut fattade hon. Efter det blev det ett western riding mönster. Alltså mycket trav, några vändningar, serpentiner, en bom och stopp och backa. Det gick faktiskt ganska bra!? Trögt och inte särskilt snyggt men vi tog oss runt banan iallafall haha ;-) Är väldigt glad över att ha kommit såpass långt med Flicka. Började på noll och nu rider vi banor. Inte en enda otrevligt bocksprång har hon gjort under hela tiden jag ridit på henne. Stegrat har hon heller aldrig gjort. Snällaste hästen någonsin. Det är där fokuset ska ligga, att få en snäll, trygg och villig häst. Skiter fullständigt i tävlingar och placeringar om min häst inte mår bra eller om jag inte har en relation till henne. Något att tänka på va. Har ni stressade, rädda och ilskna hästar borde ni verkligen inte ge er ut och tävla med dem. Ser för ofta hur människor använder tvång till att få stressade hästar att gå genom rundan. Usch och fy, så ska det inte vara. Nog om det. Idag fick jag till ett någorlunda bra pass och ska nu äta rejält med mat inför träningspass nr2.

Likes

Comments

Likes

Comments

Om 25 dagar drar jag iväg till Gran Canaria. Har inte riktigt fattat det själv än. Kommer känna sol och värme, kunna bada och träna. Äta hela jävla tiden ska jag göra också. Kommer leva loppan där borta. Är dock väldigt ångestfylld över att lämna mina djur. Hästen och voffen är allt jag har. Känns som att jag bara överger alla mina barn. Men ibland får man väl åka bort lite. Får uppskatta tiden innan vi åker.

Usch vad fort tiden går. Den bara flyter iväg och jag försöker hålla kvar greppet om den. Kan må ganska dåligt när jag tänker på hur mycket tid jag förlorar. Även fast jag har ett helt liv kvar att leva så känns det som att jag inte utnyttjar tiden här och nu. Går ständigt runt och väntar på att något ska hända. Skjuter upp saker och försöker komma undan genom att dränka mig i musik, träning eller sömn. Kan ni känna likadant? Eller så hänger ni kanske inte alls med i vad jag tramsar om.

Det är inte alltid lätt att hänga med i svängarna. Jag är väldet opålitlig när det gäller mitt humör. Kanske är det en tonårsperiod eller så är jag bara såhär. Kan skifta väldigt fort från längtan till ångest till målinriktad till deppig till ambitiös osv. Det tar aldrig slut på mina motsatta sidor. Ena sekund vill jag leva livet ut på en hästgård med en impala eller belair i garaget. Andra sekunden vill jag resa jorden runt och aldrig stanna upp. Sen vill jag hoppa av skola då mitt liv är meningslöst. Poledance instruktör vill jag också bli. Till sist brukar det sluta med att jag bara vill stanna tiden och vara här och nu. Ta en promenad med hunden, rida hästen, gymma, umgås med familj och vänner, dricka vin med Fanny eller bara chilla sönder framför netflix. Nääääe vad jag babblar. Berömmer er som orkade läsa igenom hela detta haha ;-)

Att ni fortfarande hänger kvar här(?) Vilka är ni ens haha. Ena veckan bloggar jag regelbundet och lägger ut noggrant genomtänkta inlägg sen så skiter jag i bloggen och sen blir det fluminlägg som denna. Tycker iallafall att det är väldigt trevligt med lilla bloggen.

Likes

Comments

Nostalgi är en så elak känsla. Den lurar och bedrar, får migatt tro saker var bättre än vad dom faktiskt var. En plats, en låt eller enbild får en att minnas någon eller något som man inte vill. Något somman förträngt länge och inte vill veta av blir plötsligt något man saknar.Saknar idén av hur det kunde varit, borde varit. Det falska minnet går attkänna på, smaka och höra. Allt känns så verkligt även fast det aldrig hänt.Usch och fy för nostalgi.

Likes

Comments

För att summera denna vecka kan jag säga att jag är trött. Trött i kroppen och trött på livet. Är sönderstressad över skolan, känner hur en öroninflammation smyger sig på och har noll energi till att träna hästen. Som ett perfekt avslut så blev the donald president också. Vet inte ens vart jag ska börja. Finner verkligen inga ord. Att en man som han kan bli vald att styra ett land är helt otroligt. Att ett svin som är så sexistisk, rasistisk, homofob, islamofob osv. kan få styra ett land är helt otroligt.

Ännu en gång har en man med noll kvalifikationer fått jobbet över en överkvalificerade kvinna. Det är 2016 och en man som säger att det bara är att grab women by the pussy kan bli president. Säg vad ni vill om Hillary men hon har 30 års erfarenhet medan trump tog upp politik som en hobby typ igår.

Det finns inga argument i världen som kan rättfärdigar trump och hans åsikter. Det finns inte ett enda hållbart argument till varför han borde bli president. Så slösa inte tid på mig med att skriva era dumma sexistiska och rasistiska kommentarer. Kryp tillbaka till flashback om ni känner det starka behovet att få uttrycka er nedvärderande om kvinnor.

Det som är mest oroväckande är statistiken på trumps väljare. Att 63% av alla vita män röstade på honom är ju inte alls förvånande. Att ha en kvinna som president direkt efter en svart president måste ju varit ett för stort hot till deras privilegierade liv. Men att 52% av alla vita kvinnor röstade på trump gör mig illamående. Att rasism kan vara så inbäddat i dessa kvinnors hjärnor så dom ser förbi trumps sexism för att kunna behålla sin egna white priviledge.

Detta presidentval har bevisat en gång för alla att en man kan bli förlåten för bokstavligen vad. som. helst. men en kvinna absolut ingenting.

Det enda bra som jag kan se är att om enbart unga människor hade röstat så hade Hillary vunnit med stor marginal. Ungdomar är iallafall på väg i rätt riktning. Jag hoppas innerligt att alla unga tjejer och killar inser att Donald Trump är allt som en manlig förebild inte borde vara.Likes

Comments

Det är svårt för mig att beskriva vilken kväll jag hade igår för jag tog ju såklart inga bilder, som vanligt. Bara vräkte i mig maten utan att spara några minnen av den. För vissa låter det helt korkat att ta bilder på sin mat och det tycker jag också ibland MEN middagen jag åt igår var helt sjuk. Den var så god att jag ville aldrig att den skulle ta slut. Oxfilé, potatismos, sås och tryffelsmör till det. Alla smaker passade så otroligt bra till varandra och är lite ledsen över att inte ha en fin bild på den. Stackars lilla. Denna middag kommer jag iallafall minnas för evigt. Körunda hette hotellet ifall ni undrat vart jag hållit hus under helgen. Om ni bor i Stockholm så får ni åka dit snarast och äta den goda middag. Ni kommer älska mig för tipset.

Likes

Comments

Twitter
alexandralinne