Igår var det fredag och två ponnys skulle köras. Koddy som var först ut gick bra. Han är precis som vanligt när man kör honom utan sällskap, ofokuserad, tittig och lat. Så det är väl inte mycket att säga förutom att allt var som vanligt på hans sida. Windra dock. Tog den tunga vagnen så vi skulle köra på vallen för att hon inte riktigt kan gå någon annan stans än där eftersom hon har skor utan brodd. Men satan vad pigg hon var! Med för långa tömmar låg jag och fick riktigt ta i för att få stopp på henne. Så det blev lite ändrade planer eftersom vallen inte är så stor så man vill köra i så snabbt tempo där. Så det fick bli en liten skogstur iallafall. Riktigt kul att hon blivit så pigg men hon måste bli lite mer kontrollerbar.
Idag blev det en tur till banan med Zimca och Gasko. Zimca blev helt yr när hon kom in till travet men lugnade ner sig sedan. Det var ju Zimcas första gång på banan och det gick super, förutom några gnäggningar. Det var som hon hade gått där flera gånger innan, när vi vände ner i rätvarv så började hon direkt springa fortare. Utan press gick hon idag även personbästa igen!
Gasko provade vi med nästan all hans nya utrustning. Och man kan väl säga att det börjar gå fortare igen, äntligen!! Så länge som det bara krånglat med hans trav så börjar det äntligen släppa.
Imorgon ska jag köra Koddy och Windra igen och sedan ska jag på årsmöte på eftermiddagen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår var det onsdag och jag slutade tidigt, och det betyder att det är hästkörning. Så det blev Zimca och Gasko som blev körda. Zimca gick gå en längre tur men ändå ner mot kvaltiden eftersom det snart är dags. Gasko, shit. Tror aldrig jag har känt en sån lättnad. Hans trav har inte gått överhuvudtaget varken en tid innan eller efter vintervilan. Han var halt på hälteutredningen så då fick han en behandling där men det har inte fungerat iallafall. Men igår så gick hans trav lätt ner i de tider han inte kunnat springa på ett bra tag och gud var glad jag var när jag kom hem, snarare överlycklig. Så jag hoppas på att det här nu håller i sig.
Imorgon så har jag glosprov i Historia och vi får hoppas att det går okej, historia är inte min starka sida men jaja.
Hoppas på att något sitter iallafall.

Likes

Comments

Det har inte varit någon uppdatering på nästan en hel vecka och för er som undrat så sorry.
Igår var vi iallafall inne på banan med Koddy och Windra och då lägges en stor tyngd av från mina tankar. Windra trav flöt på enkelt ner i 05 tempo som den inte gjort hemma. Koddy som inte kunde springa ner mot 10-15 efter första hälteutredningen gick idag 12 utan större press han heller. Han gick det jätte fint och jag hopps det håller i sig. Idag körde jag och mamma Zimca och Gasko tillsammans. Zimca och Koddy har fått på sig skor med brodd nu så äntligen kan jag köra på som vanligt. Så idag så fick Zimca gå med sällskap för första gången och det gick super. Förutom att hon undrade vart han tog vägen när han låg i rygg, men för att vara första gången så gick det verkligen bra. Så bra att det till och med blev personbästa. Så nästa vecka blir det banan och så får vi se hur det går, hehe.

Likes

Comments

Snacka om att jag är helt slut. Efter två dagar att flytta in saker i nya stugan så har det mesta kommit på plats och första natten har varit och jag älskar det redan. Jag tror inte det här kan bli bättre! Igår blev det ingen hästkörning som jag tänkt så det blev en häst idag också och jag längtar verkligen till det blir varmare så att all snö och is kan smälta i skogen för fyfan va halt det är. Det går nästan bara att köra på vallen nu förutom Gasko som då har brodd. Annars var det Zimca som blev körd idag men jag vill köra snabbare eftersom det inte är så långt kvar till kval men det går ju inte heller för jävla isen. Så det blir väl och ringa Teddan så kan kan sätta på ett par skor med brodd för nu måste vi verkligen sätta igång klokt. Imorgon ska jag försöka att köra både Koddy och Gasko men vi får se vad jag hinner.

Jag är så redo inför säsongen 2k17😍

Likes

Comments

Imorgon är det söndag och Prix d'Amérique, två hästar på körschemat, lite stallsysslor, flytta in grejer i nya huset och så lite söndagsångest står på schemat imorgon. Igår så körde jag Koddy och Zimca och det gick super om man bortser från att jag och Zimca skulle ta en annan väg för att vi kört samma väg nu varje körtur och jag tror på varierat, men såklart hade det inte all is smällt så det blev en lite lugnare tur än vad jag hade tänkt. Koddy fick då gå samma väg men eftersom det hann bli så mörkt så satt jag även på mig en pannlampa för allas säkerhet. Allt var som vanligt tills vi vände hemåt. Det gick bra en bit tills Koddy började galoppera och blev jättestark som jag aldrig känt han förut. Men vi klarade ut det och så tog jag av mig pannlampan eftersom Koddy är väldigt känslig så tänkte jag att det kan ha varit den. Annars gick det bra. Idag har jag kört Windra och eftersom hon har skor utan brodd så är det ännu svårare att köra någonstans men tur att vi iallafall har en runda som är mindre is på. Windra kändes pigg och glad allmänt så men något är inte helt hundra i traven så vi får se nästa körtur så ska vi kolla lite knep.
Godnatt, hoppas på svensk seger imorgon i Prix d'Amérique.

Likes

Comments

Onsdag och idag blev det skola, jag har varit kass alla andra skoldagar den här veckan men idag kände jag mig någorlunda okej. När jag kom hem så körde jag Windra och jävlar. Så fort vi vände hemåt så fick jag faktiskt hålla i mig. Så glad att se henne så pigg och framåt! I helgen ska vi nog börja flytta lite saker till nya huset och troligtvis flytta dit också. Kommer nog ändå sakna Visby liiite. Men det kommer bli så mycket bättre på nya stället!!

Likes

Comments

I fredags var jag hemma från skolan och mådde allmänt dåligt. Och jag är än lite halvkass men ibland går det verkligen inte att hålla sig borta från hästarna. Så igår blev det första turen med Windra och hon skötte sig utmärkt förutom en bil som hon blev väldigt rädd för. Snacka om att hon prövar mig för hon har aldrig brytt sig om bilar förr. Vi hämtade även Gasko igår så han blev körd idag. Precis lika halvlat som vanligt tuffade vi en liten tur i skogen och det kändes bra än så länge. Zimca blev oxå körd första gången efter vintervilan och hon var lika glad som vanligt att få ut och springa. Hon gick riktigt bra för att vara första turen efter vilan så, så fort all snö och halka är borta kör vi på med träningen precis som vanligt. Och så körde jag även Koddy och han har blivit sitt gamla lata Koddy igen menmen. Sen blev vi även avbrutna i vår tur av en hund utan ägare. Jag blir så trött på människor som låter sina hundar gå lösa, speciellt i vår skog eftersom det kan komma både hästar och bilar. Och Koddy kan va jävligt känslig men idag gick det faktiskt bra, om jag dock skulle kört Zimca skulle det nog inte gå riktigt lika bra då hon inte tycker om hundar. Men denna vecka som kommer händer inget speciellt förutom att vi kanske kommer börja flytta, vi får se. ;)

Likes

Comments

Inatt kom den nya ponnyn. Ett sto född 2012, e. Stenstugu Dunder u. Winnie. Och med namnet Gervalds Windra. Jo du hör rätt. Min så kallade lillasyster har kommit tillbaka!! Så om jag imorgon känner mig bättre, då jag har blivit sjuk, så ska jag köra henne och snacka om hur taggad jag är på det. Hon känns riktigt pigg för att vara Windra så vi hoppas på de mesta. Men hon heter ju som sagt Gervalds Windra så man kan inte hoppas på för mycket.

Likes

Comments

Igår körde jag koddy och jag hatar verkligen den här tunga snön som ligger här. Vanligtvis älskar jag den tunga snön eftersom dom får bra med styrka. Men eftersom Koddy precis ska köras igång efter hans skada så vill jag inte överanstränga honom men samtidigt måste jag ju köra honom så vi får hoppas att allt smälter snart. Zimca ska igång i helgen och även Gasko. Och såklart den nya ponnyn som kommer inatt. Här är det ingen vila här nej. Men mer om nya ponnyn imorgon, men jag tror de flesta kan känna igen ponnybusen.

Likes

Comments

17 januari idag. För många kanske det bara är en helt vanligt tisdag men det är det inte för oss i Team Videbo. För det är nämligen så att Team Videbo idag har 2 års jubileum. Wiehooooo! Men imorgon så flyttar jag till Stallchefen tills på fredag då mamma ska hämta hem nyförvärvet. Och det är verkligen roligt att få låna denna häst, men mer information på fredag...😏 Imorgon har vi iaf matteprov, tyvärr och lika så på torsdag. Och glosor med men kämpa på. Imorgon ska jag iallafall köra Koddy igen och så får vi se om vi kan ta oss fram någon annan stans i skogen då vi kört samma väg eftersom han går barfota och vissa ställer är det ju verkligen glashalt. Men vi får la se.

bild från den 17 januari 2015 med koddy och stallchefen🌟

Likes

Comments