View tracker

I fredags var jag hemma från skolan och mådde allmänt dåligt. Och jag är än lite halvkass men ibland går det verkligen inte att hålla sig borta från hästarna. Så igår blev det första turen med Windra och hon skötte sig utmärkt förutom en bil som hon blev väldigt rädd för. Snacka om att hon prövar mig för hon har aldrig brytt sig om bilar förr. Vi hämtade även Gasko igår så han blev körd idag. Precis lika halvlat som vanligt tuffade vi en liten tur i skogen och det kändes bra än så länge. Zimca blev oxå körd första gången efter vintervilan och hon var lika glad som vanligt att få ut och springa. Hon gick riktigt bra för att vara första turen efter vilan så, så fort all snö och halka är borta kör vi på med träningen precis som vanligt. Och så körde jag även Koddy och han har blivit sitt gamla lata Koddy igen menmen. Sen blev vi även avbrutna i vår tur av en hund utan ägare. Jag blir så trött på människor som låter sina hundar gå lösa, speciellt i vår skog eftersom det kan komma både hästar och bilar. Och Koddy kan va jävligt känslig men idag gick det faktiskt bra, om jag dock skulle kört Zimca skulle det nog inte gå riktigt lika bra då hon inte tycker om hundar. Men denna vecka som kommer händer inget speciellt förutom att vi kanske kommer börja flytta, vi får se. ;)

Likes

Comments

Inatt kom den nya ponnyn. Ett sto född 2012, e. Stenstugu Dunder u. Winnie. Och med namnet Gervalds Windra. Jo du hör rätt. Min så kallade lillasyster har kommit tillbaka!! Så om jag imorgon känner mig bättre, då jag har blivit sjuk, så ska jag köra henne och snacka om hur taggad jag är på det. Hon känns riktigt pigg för att vara Windra så vi hoppas på de mesta. Men hon heter ju som sagt Gervalds Windra så man kan inte hoppas på för mycket.

  • 26 readers

Likes

Comments

Igår körde jag koddy och jag hatar verkligen den här tunga snön som ligger här. Vanligtvis älskar jag den tunga snön eftersom dom får bra med styrka. Men eftersom Koddy precis ska köras igång efter hans skada så vill jag inte överanstränga honom men samtidigt måste jag ju köra honom så vi får hoppas att allt smälter snart. Zimca ska igång i helgen och även Gasko. Och såklart den nya ponnyn som kommer inatt. Här är det ingen vila här nej. Men mer om nya ponnyn imorgon, men jag tror de flesta kan känna igen ponnybusen.

  • 28 readers

Likes

Comments

17 januari idag. För många kanske det bara är en helt vanligt tisdag men det är det inte för oss i Team Videbo. För det är nämligen så att Team Videbo idag har 2 års jubileum. Wiehooooo! Men imorgon så flyttar jag till Stallchefen tills på fredag då mamma ska hämta hem nyförvärvet. Och det är verkligen roligt att få låna denna häst, men mer information på fredag...😏 Imorgon har vi iaf matteprov, tyvärr och lika så på torsdag. Och glosor med men kämpa på. Imorgon ska jag iallafall köra Koddy igen och så får vi se om vi kan ta oss fram någon annan stans i skogen då vi kört samma väg eftersom han går barfota och vissa ställer är det ju verkligen glashalt. Men vi får la se.

bild från den 17 januari 2015 med koddy och stallchefen🌟

Likes

Comments

Sorry, sorry, sorry för ingen update på länge men har varit medveten om det. Jag har bara inte gjort något intressant. Men i fredags så körde jag Koddy för första gången efter vintervilan. Och shiet vad pigg han var, för att vara Koddy iallafall. Och idag blev han av med hälften av all päls och jäklar vad mycket päls han har. Sedan körde jag honom och han var lika fin och pigg (för att vara Koddy) idag som i fredags. Så vi hoppas att denna behandling fungerar denna gång. Annars går jag sönder, seriöst. Ett sista shettisår utan Koddy är inget sista shettisår. Men vad ska man göra? Bara hoppas. Men om han inte blir tillräckligt fräsch så får det gå, Koddy är Koddy och jag vill honom det bästa i världen.
Zimca dock, ska jag inte köra igång fören i helgen men någon är rastlös i hagen. Springer fram och tillbaka i hagen, bockar och busar. Så kondisen tappar hon inte iallafall! Sedan har jag total beslutsångest. Men det kan jag inte berätta så mycket om just nu😏 Imorgon är det måndag igen tyvärr så nya tag, kämpa.

Likes

Comments

View tracker

Första skoldagen idag, saknat det? Inte direkt. Nytt schema och fått tillbaka en nygammal lärare, trodde aldrig jag skulle sakna en lärare men de har jag faktiskt gjort. Men annars har jag inte gjort så mycket. Mommo skjutsa ut mig till stallet eftersom mamma var på möte. Allt var som vanligt, fick till och med sällskap av stallchefen i stallet. Sedan så har jag bara suttit hemma typ och väntat på att mamma skulle komma hem så vi kunde äta vitlöksbröd, jag var hungrig okej.
Taggad på kort dag imorgon iallafall.

  • 54 readers

Likes

Comments

Måndag och ångest till 1000 men what to do. Jag har inte gjort så mycket idag som sagt, hade tänkt ta en tur med Koddy men kände att jag verkligen behövde vila upp mig inför skolan imorgon. Zimca, Tilli (Tilt kallas Tilli) och Mazy skulle oxå som sagt bli vaccinerade. Zimca har jag sett många humör på men aldrig som det idag. Hoppade runt, tryckte upp veterinären mot väggen och sparkades. För en liten spruta. Tilli skulle både veterinärbesiktas och vaccineras men blev bara en veterinärbesiktning eftersom hon ännu är lite irriterad i halsen efter hennes förkylning. Men hon gick igenom veterinärbesiktningen utan anmärkning iallafall. Och så tog vi en trip till sanda för att även vaccinera Mazy. Och gud vad jag blir sugen på stor häst när jag är där ute men jag kommer alltid ihåg tillslut att hellre vill ha en till shettis inför denna säsong. Så stor häst får vänta ett litet tag till. Mazy betedde sig iallafall bättre än Zimca så det blev bara ett litet bett i mitt finger.
Nu försöker jag bli trött så jag slipper vara en död fisk imorgon bitti. Godnatt <3

  • 58 readers

Likes

Comments

Söndag och endast imorgon kvar innan det är tillbaka i skolan igen. Usch. Men, men. Idag har jag inte gjort så mycket men imorgon blir det vaccination av 3/5 ponnys och de betyder att jag ska få hälsa på Mazy som jag inte gjort på ett tag. Men nu går vi till något roligare, säsongen 2016.
Säsongen 2016 resulterade riktigt bra med 8 segrar 6 andraplatser och 3 tredjeplatser. Gamm fick in en seger, en andraplats och ett nytt rekord på de tre starter vi gjorde tillsammans iår. Windra fick in fyra segrar, två andraplatser, nytt rekord, deltagit i Minisprintern och blivit 5:a i Derbyt. Nova fick in en seger, två andraplatser, en tredjeplats och sänkt rekordet i nästan varje start. Koddy fick in en seger och en andraplats på de tre starterna vi gjorde iår. Gasko fick in en seger, två andraplatser, sänkt sitt rekord och deltagit i 5-Års Baggen. Och så har jag fått chansen att få köra Hamras Kenzo i tre lopp som slutade i två placeringar av de tre starter tillsammans iår. Och själv har jag varit en av deltagarna i Ponny Elitveckan på wången i sommras.
Tack för detta år och speciellt till alla som hjälpt mig till här jag är nu.

  • 67 readers

Likes

Comments

Hej igen, det var verkligen väldigt länge sedan jag uppdatera nu. Men nu är jag tillbaka och hoppas på att jag kan skärpa till mig på det här!!
Det har hänt mycket sen jag skrev sist. T.ex att Windra, Gamm, Nova och Tuddelo är sålda till väldigt trevliga familjer. Men det har även kommit tre nya ponnys till Team Videbo, Zimca (3 år e. Fantom u. Zavanna), Mazy (2 år e. Ernst Ronaldo u. Mazarin Ernst) och Tilt (1 år e. Sävrarps Zatsiki u. Kålmans Pärla). Och det lite extra spännande med Tilt är att jag blivit sponsrad med henne! Skitroligt verkligen!!
Koddy och Gasko har dock varit rätt ofräscha på slutet så vi har behandlat dom och nu har de fått vintervila men snart blir det igångsättning.
Vi hoppas på denna säsong som även är min sista shettis säsong.. Tyvärr.. Fyfan vad jag kommer sakna att tävla dessa envisa små krabater. Men vi hoppas att träningen flyter på och inga skador så blir det nog super!
Vi hörs imorgon så kanske jag kan skriva lite mer om säsongen 2016.

Likes

Comments

Nu är jag äntligen på wången! Eller jag har ju varit här ett tag men aa. Jag har kört speek som jag ska köra på torsdag och en treårig hingst från heden faktiskt. Båda var fina och så. Jag har även sett en ren som dom kör klickerträning med och kört den oxå, riktigt häftig.
Nu ligger jag i sängen o Freja försöker få igång nån film.

Loads of laughs, A.

  • 169 readers

Likes

Comments