Som jag skrev i det senaste inlägget så skulle jag klippa mig och det har jag nu, jag har även färgat håret.

Jag klippte mig hos en gammal klasskamrat som heter Kajsa Johansson, hon är ingen utbildad frisör eller så men hon var verkligen jätteduktig i vilket fall.
Hon berättade att hon inte klippt någon så kort som jag ville ha det men det gick superbra och jag riktigt riktigt nöjd!
Och dessutom var det billigt, det kostade endast 50kr.

Sedan var jag i stan igår med Olivia och Martina.
Jag har känt under en längre tid att jag behövt färga håret igen, så jag köpte en svartbrunt hårfärg som jag använt flera gånger tidigare.
Saken är den att efter första tvätten så ser håret svart ut och jag blev en aning skraj men så kom jag på att efter ca två tvättar är det mer mörkbrunt.
Är riktigt nöjd med slutresultatet faktiskt!

Här kommer några före och efter bilder på allting, även hårfärgen som jag använde.

Vi ses!! / Alexandra

Före klippning (jag till höger)

Efter klippning och före färgning

Efter färgning

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag har jag, Ella och Josefine varit i Gbg och bara myst hela dagen.
Först åt vi på condeco, därefter strosade vi runt i Gbg i jakt efter ett inspo ställe där vi kunde ta en fika.
Det slutade med att det tillslut blev gamla hederliga Da Matteo vid magasingatan.

Efter detta är vi nu påväg hemåt till Åsa för att jag ska klippa mig hos en gammal klasskamrat, ska bli kul att se hur resultatet blir.
Är inte direkt så fäst vid mitt hår så känner att det inte skulle göra något ifall att det skulle bli lite knas, det växer ju ut igen.
Ska iaf bli skönt att bli av med detta hemska wannabe snobb-hår som många killar i Kungsbacka har.
Uppdaterar senare om hur det blev!

Här är några bilder från idag.

Likes

Comments

Jag är tillbaka!
Som jag hade förklarat i inlägget som försvann så är inte bloggen särkilt prioriterad, uppdaterar därför endast när jag har tid/ vill.

Jag har varit på semester i Spanien och umgåtts med mina vänner samt gjort annat mkt roligt under tiden jag varit borta, detta har såklart resulterat i hundratals bilder.
Tänkte börja med inlägg endast med bilder, och sedan när jag har tid/ vill skriva mer i vissa.

Hursomhelst kommer jag posta några bilder nu, de är inte i tur och ordning så ni vet.

Enjoy!

Likes

Comments

Detta var ifrån i fredags.. Vi var på espresso house och fikade, sedan gick vi till palmhuset och påvägen hittade vi annat fint att ta kort på. Hittade dessutom en likadan plansch på Veronica Maggio som på bilden, fast den låg på gatan så jag tog med den hem och nu bor den på min vägg istället.

Älskar palmhuset så himla mycket, hade bott där om jag kunnat!

Vi ses snart igen! / Alexandra.

Likes

Comments

Idag var det en fin dag, mycket sol och jag kände verkligen doften av vår i luften.

Jag kände mig lätt som en fjäder och jag var glad, ingenting påverkade mig negativt idag... Eller?


Varför tror killar att dickpics är så himla efterlängtat?

Alltså kroppens alla delar är fina hos både tjejer, killar och icke binära.. Men jag tycker personligen att det är väldigt osexigt när en kille skickar en dickpic till en det första han gör. Detta får mig att känna mig obekväm och faktiskt äcklad. Jag menar absolut inte att det manliga könet är äckligt och fult men det är ju inte vackert, och jag klarar mig fint utan dickpics, kan vänta tills jag ser den irl istället.

Sedan kan jag förstå hela grejen med att nakenbilder ska vara hett fast när en verkligen inte vill ha en kan jag inte förstå varför personen skickar en iallafall??

Det är väldigt påträngande och väldigt väldigt otrevligt.


Tycker också att det känns lite som att killar i allmänhet tror att alla tjejer vill ha dem och därför tror att de kan göra precis vad de vill. Såklart menar jag ju inte killar som inte beter sig såhär men de som faktiskt gör det bör kanske tänka om.


Vi ses snart igen! / Alexandra.​

Likes

Comments

Tjabba!

Som en märkt har jag varit rätt kass på att uppdatera men saken är den att jag haft mycket att göra och så är jag inte heller så himla bra på att skriva regelbundet när det kommer till varken blogg eller dagbok.

Som liten kände jag oftast att jag var tvungen att ha en dagbok eftersom att "alla andra" hade det och jag kände att jag var tvungen att skriva i den eftersom att mina vänner ständigt berättade vad de ibland skrev i sina dagböcker. Så jag antar att jag på sätt och vis ville vara som "alla andra" då, jag ville passa in och det är tyvärr inte något ovanligt. Det är något som jag faktiskt själv kan se hos min äldsta lillasyster just nu. Hon är 11 och fyller 12 i år, vilken klass går en i då? 5:an?

I vilket fall började hon sminka sig vid slutet av 9år, jag själv växte inte upp lika fort som dagens barn gör.. Jag lekte fortfarande med barbie (i smyg), var ute med mina vänner och åkte sparkcykel. Det är rätt skrämmande hur saker och ting kan förändras på endast några år, jag menar nu leker barn inte ute, de sitter inne under dagarna och spelar eller surfar på sina surfplattor eller telefoner. Och visst, som jag sa innan så förändras allt under tiden men samhället utvecklas snabbare än vad vi hinner med.

Jag vet att internet verkar bra men det är så himla dåligt också! Jag tycker till och med att internet är irriterande ibland, för emellanåt vill jag inte ha en telefon som tjuter av notiser eller som jag vet väntar på att jag så blint ska använda den resten av mina dagar. Och vissa dagar, främst på helgerna, brukar jag stänga av den. Jag stänger av den från att jag vaknar tills att jag vaknar dagen efter och när jag vaknar dagen efter känns allt så bra. Något jag kan rekommendera till alla telefon-användare.


Internet påverkar främst unga negativt. Många barn, som Bella, blir fixerad vid sitt utseende redan som 9åringar, då de inte kan leva upp till skönhetsidealen som finns ute på internet. Jag själv skulle inte vilja att mitt/mina framtida barn skulle växa upp med ätstörningar, dålig självkänsla eller ångest BARA för att de inte ser ut som alla bisarra ideal på internet. Nu menar jag inte att Bella har något utav detta och såklart börjar alla barn osäkra men det ska inte bli värre pga internet. Att bry sig om sitt utseende tycker inte jag en ska behöva göra föränn en vet om att det finns sjuka skönhetsideal där ute och då en är tillräckligt gammal för att inte falla för internet bild på den "perfekta" människan. Jag visste inte ens att contouring fanns föränn jag var typ 15 och jag visste att en kunde måla ögonbrynen men jag gjorde det aldrig föränn jag var 15 heller och då var de inte jättesnygga men jag tyckte det då. Och jag gjorde det endast för mig själv, då jag tyckte att jag knappt hade några ögonbryn fastän jag hade det.. Det är viktigt att göra allt som handlar om en själv för en själv och inte för någon annan.


vi ses snart igen! / Alexandra.

Likes

Comments

Första dagen i skolan efter påsk!
Rätt skönt att vara tillbaka men också rätt oskönt att vara tillbaka..Finns inte mycket annat att säga, denna dagen har inte varit särkilt händelserik. Det har bara varit skola, hem, äta och plugga typ..
Dock tvingade jag även ut min lillasyster Bella, så att jag kunde ta några fina bilder. Det resulterade i många fina men även många ful (där vi gjorde grimaser tillsammans).

Hur som helst kommer jag posta några av bilderna nedan.

Som en ser har vi sminkat Bella en aning, endast ögonbrynen och lite concealer (strecken på under och över ögonen).


Vi ses snart igen! / Alexandra.

Likes

Comments

Halli hallå! Som en antagligen förstått heter jag Alexandra Kjell. Jag känner att det är så himla o-orginellt att ägna hela första inlägget om sig själv men sanningen är ju att det ännu inte finns mycket annat att säga. Jag kan ju absolut berätta vad som först och främst fick mig att vilja skapa en blogg, igen..

Jag gillar konst, konst som i målning, skulptering och fotografering. Och jag har ingen annan plattform (förutom Instagram) där jag delar med mig av mina bilder, så jag tänkte "Varför inte skapa en blogg!". Jag kommer såklart inte bara dela med mig av mina bilder, utan jag kommer också berätta en del om min vardag, mina tankar och åsikter som en del saker.

Några saker som kan vara roliga att nämna;

*Jag är feminist. 

*Jag går Humanistiska linjen med kultur som inriktning.

*Jag har två katter, en som heter Skaj och en annan som heter Leja, de är syskon.

*Jag är vegetarian (skulle någon gång vilja bli vegan).

*Jag som de flesta andra är besatt av musik, mina favoritband/artister är; Lana Del Rey, Arctic Monkeys, Catfish And The Bottlemen, Beach House m.m.


Hoppas jag gett ett någorlunda första intryck!

Vi ses snart igen! / Alexandra.

Likes

Comments