Header

Idag är det söndag, imorgon är det måndag vilket för dem flesta betyder ångest, ångest för veckan är här, ångest för att helgen är slut. Men ingen ide att oroa sig i onödan, veckorna kommer alltid att komma oavsett.

Imorgon börjar PR turnén. Det är inte värsta grejen men det är väl lite kul att få komma iväg från skolan en hel vecka, blir mer 3 dagar istället för en hel vecka men men...

För imorgon så är det rep hela dagen, i skolan. Så inget speciellt, sen åker vi till två skolor på tisdag & onsdag. Sedan en skola på torsdag. Så ganska lugnt ändå...

Hoppas ni får en fin vecka så hörs vi ⭐️
Kommer försöka ta bilder under turnén och lägga ut här i slutet av veckan!

Alexandra Pettersson

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

ÄNTLIGEN en header!
Tack till min fantastiska pojkvän som både har tagit bilderna samt redigerat fina headern, love you!

Ha en super fin fredag nu allihopa så hörs vi senare, nu är det äntligen helg snart! Några timmar i skolan kvar den här veckan.. ”några timmar” ...går till 17 idag men hoppas ni andra har lite kortare fredag än mig ✨

Alexandra Pettersson

Likes

Comments

1. Mitt fullständiga namn

Alexandra Julia Pettersson

2. Ålder

17 år, 18 i aprl (160 dagar!!!!)

3. Syskon

En bror som är 19 samt en lillasyster som är 4

4. favorit stad i sverige

Stockholm, även här jag bor. Men gillar Göteborg extremt mycket och vill eventuellt flytta dit när jag är äldre.

5. Favorit intressen

Umgås med familj, vänner och min älskade pojkvän. Sedan är jag ett fan av att sjunga och sedan är mitt jobb även en sak som jag älskar att göra.

6. Jobb

Cheerleading tränare

7. Är jag svartsjuk?

Det beror nog lite på situationen, men en gnutta.

8. Mina värsta rädslor

Ormar, små djur generellt är hemskt, och att bli lämnad/förlora någon.

9. Förebild

Inom personliga livet skulle jag nog säga Therese Lindgren. Hon har sån grym inställning och kämpar för djurens rätt vilket är viktigt.

Inom musiken, som jag håller på med mycket, inom skolan samt på framtiden, så måste jag nog säga Jessie J eller Beyoncé.

10. Köttätare?

Nej nej och nej, har skrivit ett inlägg tidigare om det men jag är vegetarian. Siktar på att bli vegan så småningom. Inte varit det så länge pga. begränsade möjligheter men det är det bästa beslutet jag har tagit.

11. Bästa egenskap?

Jag har under dem 3 senaste åren blivit extremt omtänksam som person vilket ibland gör att jag tar på mig lite för mycket av andras problem. Jag nöjer hellre någon annan än mig själv.

12. Dagliga besök på sociala medier

Instagram, facebook, snapchat, aftonbladet eller någon tidning generellt! Gillar att hålla mig uppdaterad om vad som händer i världen. Sedan självklart youtube och nouw.

13. Vad gillar jag inte hos andra människor?

Jag klarar inte av människor som hela tiden går runt och pratar högt om sig själva. Det är nog bland det värsta som finns.

14. Vad gillar jag hos människor?

När folk är genuint trevliga, öppna och vågar diskutera.

15. Vad lyssnar jag på just nu?

Sam Smith – pray

Hans nya album är förövrigt FIRE

16. Favorit artist

Sam Smith, Jessie J, Beyoncé… listan är lång

17. Favorit serie?

The good wife, stranger things 2

18. Favorit film?

Kollar nästan aldrig på film, men jag ÄLSKAR the fault in our stars, tror jag har sett den upp mot 10 gånger nu, tröttnar aldrig

19. Vad spenderar jag helst pengar på?

Mat eller nya kläder…

20. Utekväll eller myskväll?

Myskväll, alla dar i veckan.

21. Favorit glass?

Choklad glass

22. Dröm resemål?

Listan är lång men dem som ligger högst på listan är maldiverna, Bali och Vietnam, hit me up om ni ska dit så hänger jag med!

23. Ögonfärg

Blåa/grå

24. Hur lång är jag?

173-175 cm

25. Ringa eller smsa?

Ahhh gör nog båda lika mycket, men smsa för att jag gillar egentligen inte att prata i telefon.

Alexandra Pettersson

Likes

Comments

Hej igen!
Skolan, skolan och skolan har varit mitt liv dem senaste dagarna. Mycket repetioner inför vår turné nästa vecka vilket har lett till att jag är otroligt sliten i rösten. Men ingen ide att klaga! Det kommer bli roligt när vi väl genomför turnén dock. Många tidiga morgnar och sena kvällar och mycket packa och rodda.

Idag så har jag faktiskt valt att inte åka till skolan. Jag har en slut uppgift i sång som ska vara inne imorgon och jag känner att den måste få kärlek. Det som står i den är inget att ha, så måste fixa om helt o hållet. Därför avstod jag från mina andra lektioner, inte att rekommendera då jag missar i dem ämnena också. Men eftersom att detta är det allra sista jag gör i sång 1 så måste det få ta tid!

Kram, ha en fin dag!

PS. Ikväll vid 20.00 kommer ett inlägg där ni får lära känna mig lite mer eftersom jag tidigare inte har gett någon noga beskrivning om mig själv! Kram

Alexandra Pettersson

Likes

Comments

Hudvård är en viktig del, huden går igenom så mycket dag ut och dag in och man MÅSTE ta hand om den.
Jag är sjukt dålig på att ta hand om min hud, rengör den endast ordentligt 1-2 gånger i veckan, det kanske förklarar varför jag har så mycket finnar...

Jag tar ALLTID bort mitt smink om jag har det på mig, rengör alltid med Rengörings vatten och sen en kräm från dermalogica.

Rengör jag mer på djupet, vilket jag måste lära mig göra oftare. Då använder jag alltid Angels on bare skin av Lush, samt deras lip scrub som gör läpparna så sjukt mjuka.

Ibland om jag verkligen orkar/min hud behöver det så använder jag en stark Blackhead eliminating toner och Basiron 5%, vet inte om dem hjälper därav använder jag dem inte så ofta.

Det är väldigt starka medel och känner inte riktigt för att använda det mer än 1 gång per vecka.

Alexandra Pettersson

Likes

Comments

God morgon alla fina!
Idag är det skola och musik hela dagen! Vi repar som sagt inför en PR turné nästa vecka där vi åker runt till olika skolor i Stockholm.

Bjuder på några bilder från det jag har på mig idag☀️

Jeans är från Weekday
Gråa tröjan är från Zara
Jeansjackan är från Zara

Som jag sedan bytte ut för insåg hur kallt det var ute idag.. brr

Alexandra Pettersson

Likes

Comments

Hej fina ni, uppdateringen har inte varit den bästa nu i helgen. Har verkligen bara varit hemma och tagit det lugnt, händer så mycket som påverkar mig negativt just nu.
Jag har blivit hämtad av min kära mamma och är påväg hem. Ska hem och skriva uppsats, har en inlämning i sång på fredag så jag ska börja med den idag för att slippa stress. Det kommer bli mycket mer bloggande i veckan och veckan efter det förhoppningsvis!

Vecka 46 (nästa vecka) så ska jag nämligen med min klass, på en PR turné, vi ska åka runt till olika skolor och uppträda. Det ska bli kul! Så den veckan blir det mycket musikuppdateringar.

Den här veckan är det bara förberedelser inför det och vanliga lektioner, men jag har ingen speciell ”söndagsångest” för det. Skolan är självklart inte det roligaste som finns, men det ska bli skönt med rutiner igen, gå upp tidigt och ha struktur i livet. Mår mycket bättre av det!

Hoppas ni får en fin söndag 💞

Alexandra Pettersson

Likes

Comments

Hej fina, idag har det inte blivit mycket till bloggande alls då jag endast har fokuserat på att vila och försöka tänka igenom vad jag vill göra.
Jag går i tvåan på gymnasiet, har snart gått halva tiden, det går så oerhört fort.
Vad ska man göra efter?
En fråga jag ofta ställer mig, jag är en person som har ytterst svårt att bestämma mig om vad jag vill göra. När det var dags för gymnasievalet, som några av er kanske står inför, då hade jag så mycket velande fram och tillbaka samtidigt som jag var emotionellt ostabilt. Det hände mycket i mitt liv, grundskolan var kaos dem sista åren men lyckades skrapa ihop tillräckligt mycket poäng för att komma in på det mesta, vilket jag var nöjd med.

Det stod emellan musik och ekonomi, otippad blandning men så var det, jag har sjungit så länge som jag kan minnas, älskar att göra det. Men sen kom alla fördomar och SYV-
”Välj inte estet, ingen bra grund kan byggas där”
Från varenda person, det var ingen som trodde att det skulle vara ett bra val.
Ekonomi var ju ett självklart val för alla andra som inte förstod sig på musiken och vad den gjorde för mig.
Jag bestämde mig för att välja estet i sista sekund, tror seriöst att jag väntade till sista dagen, sista timmen med att skriva in mitt val.
Sen nu när jag har gått 1,5 år på denna utbildning så har jag insett att jag lägger ner mycket, om inte mer energi på skolan än vad dem som går ”vanliga ämnen”.
Man får exakt samma utbildning. Så är det nån som tvekar, välj det du vill och tycker är kul. Inget annat bör spela roll, i min åsikt.

Men sen kommer vi till nästa bekymmer, för mig. Hur ska jag göra efter gymnasiet. Jag har som sagt 1,5 år kvar i skolan, vilket låter som mycket men eftersom jag redan har gått halva tiden har jag lärt mig att det går FORT. Därför funderar jag, dag ut och dag in. Vad ska jag göra? Vad vill jag jobba med då? Jag är en tjej på 17 år som funderar ut hela mitt liv. Jag gillar att ha kontroll och veta saker samtidigt som jag inte kan bestämma mig om vad jag ska ha för jacka på mig. Hur ska jag då kunna bestämma hela mitt liv?

Ska jag plugga direkt efter eller ta ett sabbats år? Jag är sjukt sugen på att volontär arbeta, jag har sett så många fina människor som hjälper till runt omkring i världen och det är en DRÖM för mig. Det hade betytt så mycket för mig om jag fick hjälpa en annan människa, eller flera.

Men då missar jag min utbildnings chans med ett år och kommer då antagligen ut senare i jobb världen?

Många tunga tankar på en fredag!
Hoppas ni har en trevlig fredag, nu ska jag snart bänka mig framför soffan och titta på Idol, mina favoriter är Chris och Hanna!

Alexandra Pettersson

Likes

Comments

Jag är vegetarian, jag har provat det flera gånger tidigare i mitt liv. förra året, tidigare i år. Den här gången bestämde jag mig för att verkligen göra det. Nu har jag varit det i en månad, det är ett av dem bästa besluten jag har gjort. Det är väldigt enkelt, många fördomar finns, att det är jobbigt, dyrt, "familjen äter ju kött". Det funkar ändå.

Jag personligen kommer från en familj som äter kött, vi har aldrig pratat om alternativet att vara vegetarian, vi har aldrig tagit upp vad det faktiskt är man äter. Jag tycker det är viktigt att man ska prata om det, om vad man faktiskt stoppar i sig när man äter kött. Jag trodde det skulle bli svårt att inte äta kött eftersom att det är det ända jag har gjort hela mitt liv.

Det ÄR enkelt, det finns ersättningar till allting. Som soya, Qourn. det finns massvis av alternativ. Jag ångrar inte en sekund att jag blev vegetarian. Inte sugen på kött längre överhuvudtaget. Jag respekterar människor som äter kött, alla i min omgivning äter kött. Jag förstår varför man vill göra det, men ville bara upplysa om att det är enkelt att äta vegetariskt också. Det är lika enkelt att göra en köttfärssås med soyafärs som det är med nötkött för att bara skriva ett exempel.

Ett plus i kanten med att äta vegetariskt är att det inte förstör miljön lika mycket som kött produktionen gör!

tips på filmer - COWSPIRACY

WHAT THE HEALTH

What the health och cowspiracy är två filmer jag verkligen kan rekommendera att se. Det ändrade min syn på kött industrin helt och hållet. Samt vad köttet gör med vår kropp (what the health).


Alexandra Pettersson

Likes

Comments

God morgon fina!
Känns så fel att skriva God morgon när klockan är 12.40, men det är okej på lovet. Idag så är planen som vanligt, att ta det lugnt.

Igår eftermiddag så var jag ute på promenad med min pojkvän och hans fina mamma. Vi var ute och gick på Alby, Tyresö. Det är så otroligt fint där ute, så tyst och stillsamt. Verkligen ett bra ställe att slappna av på och bara gå. Underbart!

Hoppas ni får en fin dag, gör det bästa av den! ✨

Alexandra Pettersson

Likes

Comments

Instagram@alexandra.julia