USA

Idag åkte vi tillbaka till the Angola Rodeo, denna gången fick Emii följa med och se vad det ave för något. Så för er som glömt så är det ett fängelse som ligger här i Lousiana med fångar från hela landet. De män som sitter inlåsta här (för det är ett men only prison) sitter inne för riktigt grova brott såsom mord och våldtäkt. Så varje helg i Oktober och en helg i April så öppnar dom för allmänheten att komma dit. Då kan man köpa massa saker som fångarna har tillverkat själva och man kan besöka som ett litet tivoli som några av fångarna sköter. Det öppnar kl 9 och stänger kl 5, men kl 1 så har dom en roder man kan gå till som fungerar typ som en vanlig bullfighting roder bara att det är fångarna som tävlar.

Så det som hantverk som fångarna tillverkar är helt fantastiskt, min v-morfar har ett rum som är helt dedikerat till LSU där nästintill allt kommer från Angola. Här är det som vi köpte med oss hem idag. Allt är tillverkat av fångarna på Angola

Trärosen är insmord i rosolja

och doftar därför supergott :)

Fångarna är uppdelade så några är ute och går omkring med oss andra, det enda som separerar dom är att de har en blå skjorta och på ryggen står det "Rodeo worker". Sen finns det de som får sälja sin grejer men av olika anledningar så måste de stå bakom ett galler. Det var från en sån fånge jag köpte mitt armband, Emii köpte också ett armband. När vi stod där så började vi prata med dem och min v-mamma berättade att vi var utbytesstudenter och de började massa frågor. En kille frågade om vi hade gått till några klubbar än och min v-mamma förklarade att vi bara är 17 och då sa han att han såklart menade "kool aid clubs" haha :). Sen finns det sånna som inte är fångar hos Angola men vid andra institutioner och har begått mindre allvarliga brott, dessa fångar kallas "trusties". Vi träffade på två stycken som vi började prata med, dom ville att vi skulle ha ett minne så dom gav oss varsin tavla i present.

Sen gick vi snabbt in på Angolas museum.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

USA

Idag hade vi våran exit orientnation för EF gruppen här i Louisiana. Vi prejade med kyckling gos och krävt-kokning.

Vi hade en supertrevlig dag med väldigt mycket känslor. Vi satt och fick berätta en massa saker om vårar år- vad som hade störts impaLt på oss, hur vi tror vi ändrats och massa liknande. Det knas konstigt men efter så här lång tid i Lousiana har jag liksom så svårt att tänka mig att mina helger kommer spenderas någonstans i storstads Stockholm och inte på en lerig ranger nere på vår levee....... Det kommer bli en kultur chock att komma hem.

Likes

Comments

USA

Påsklovet har so far varit super. Helgen spenderades med att fira påsk med hela släkten (separat inlägg) och sen måndag var vi hemma med min v-mamma och åkte och köpte kanin bur till vår lilla påskhare :). Sen tisdag var en hemma chill dag då jag började packa ner saker i en av mina resväskor som min pappa ska ta med hem när han kommer. På onsdagen åkte Emii, min v-pappa och jag till mobil tavern och tittade på den nya fast and furious filmen. På eftermiddagen åkte vi till Arias mormors hus och vi spenderade natten där och nästa dag spenderades vid hennes pool med beignets :). Fredag kommer vara ganska chill, bara hänga hemma och plocka för på lördagen är det den sista träffen med alla EF studenter och vi ska hosta den :). Och min värdmamma kommer äntligen hem idag så det ska bli kul, hon har varit och jobbat i Shreveport de senaste dagarna och det ska bli skönt att ha henne hemma igen.

Likes

Comments

USA

Denna helgen spenderade jag mestadels med Emilie, på fredagen gick vi till våra grannar för att hälsas på deras små valpar. I skolan gav Brittney oss varsin badbomb från Lush och jag lärde amerikaner hur dom borde stava sina ord baserat på hur dom säger det. ;)./

Sen hade vi regnkaos igen och strömmen gick under natten. Så min värd pappa behövde åka till jobbet och vi fortsatte försöka sova igenom stormen. Vi vakande på morgonen och åkte till Maw Maw's för dom har en generator. Sen åkte vi till mall of Louisiana för att fixa våra naglar. Vi skulle egentligen fixat våra naglar förra helgen men vi blev så upptagna så vi hann inte.

När vi kom hem insåg vi att blixten hade slagit ner väldigt nära då vårt nyinstallerade alarm inte funkade och då hade blixten alltså slagit ner i nånting som brände upp hela grejen. Min värdpappa kom hem runt 5 på eftermiddagen efter att ha jobbat sen 2 på morgonen så för att ge honom lite lugn och ro åkte vi till Yamatos för att äta middag. Vi testade en glass som var som gräddglass versionen av dom där Calippo (stavning?) kulorna vi har hemma.

På Söndagen åkte vi till kyrkan och sen när vi kom hem gjorde vi läxor, tvättade kläder och bäddade om våra sängar. Jag bor hos en katolsk familj och jag trodde religions delen skulle krocka mycket mer än vad den gjort. Hela mässan är väldigt lik den vi har hemma och jag tycker genuint om att gå dit, jag vet inte om det är något som kommer fortsätta när jag kommer hem då kyrkan i Sverige är mer lugn och stilla men här så är det mer gospel/baptist men fortfarande samma budskap.

Vissa hade lättare att sova igenom stormen än andra.

Likes

Comments

USA

Helgen började med att Brittney, Olivia, Emilie och jag åkte till Sonic och åt. Sen åkte vi hem till oss i Brittneys lilla jeep som är hur söt som helst!!! VI hade en thankgiving middag för Emilie fick aldrig uppleva thanksgiving då hennes förra värdmamma började bråka och dom blev utkastade innan hon fick smaka på thanksgiving maten så min mamma lagade en hel massa mat till oss. Brittney bakade en tårta till os som var supergod! Annars spenderades kvällen med tjejsnack och slefies :)

Brittney behövde åka hem lördagmorgon men Olivia stannade en natt till och den kvällen åkte vi och åt Louisiana kräftor. Det var supergott men dom var väldigt små, jag har iaf lärt mig ett nytt superknep för att få ut stjärten. Vi åt på en resturang som heter Crawfishtown med Olivias, Emilie och min favorit "busboy"

Likes

Comments

USA

Förra helgen fick min värdmamma ett meddelande om en tysk tjej som behövde en ny placering. Jag har varit lite emot hela den här dubble placerings grejen och men när min mamma berättade om det så sa jag att vi kunde ta redo på lite mer och att det kanske skulle vara kul. Vanligtvis vid omplaceringar så har det varit konflikter mellan studenten och familjen eller liknande men med Emilie så skilde sig hennes värdföräldrar och dit hennes mamma flyttade fanns det inga skolplatser. Vi hämtade upp henne den 7:e och hon skulle sova över och vi alla skulle se hur alla tyckte om varandra, om hon och jag funkade ihop och hur hon skulle passa in i familjen. Min mamma och jag åkte och hämtade upp henne och sen åkte vi till en liten mexikans resturang i New Roads för att äta. Hon börjar lite blygt men sen ju mer vi frågar desto mer berättar hon. Om vi bara visste allt hon varit med om.... Hon hade inte gått i skolan på 8 veckor för att den förra värdfamiljen flyttade så mycket. Hon började sitt år med att komma till en familj med 7 barn och en annan utbytesstudent från Spanien. Den spanska tjejen fick körtlefeber och började låsa in sig på sitt rum, hon fick mer och mer hemlängtan och allt hon ville var att åka hem till Spanien igen. När hon "äntligen" fick åka hem så blev det dags för Emilie och hennes värdfamilj att städa ut spanjorskan rum, där inne hittade de all hennes medicin utspottad i näsdukar gömt omkring i hennes rum och mat undangömd i hennes garderob. Emilie fick också körtlefeber och missade massa skola. Familjen började få trubbel och föräldrarna skilde sig, mamman flyttade med fem barn omkring och Emilie fick inte någon ny skolplats. Mamman hade barn med några olika män varav en bor i Tennessee, så när hon skulle hämta barnen eller lämna av dom så var mötesplatsen i Mississippi. Det mamman gjorde var att istället för att ta med sig Emilie så tog hon med sig sin mamma eller sin systerdotter och lämnade Emilie hemma själv. Det är inte bara lite oschysst att lämna henne hemma själv utan jag tror faktiskt det är emot EF's regler att lämna en student ensam kvar i en stat och ha den enda ansvariga vuxna i en annan stat?? Men detta hände några gånger och Emilie tog upp med sin mamma att hon inte gillade att vara ensam, värdmammans respons var att "hon har fler barn att tänka på och att allting inte handlar om Emilie." Och sen fortsatte hon att lämna henne ensam. En av gångerna gick strömmen och hon fick sitta ensam i mörkret i flera timmar med en telefon som dog mer och mer för varje sekund som gick. Sen fick hon nog och ringde EF den sista gången hon blev lämnad och dom hämtade upp henne och 3 dagar senare var hon hemma hos oss. Nu är min gula stora säng två rosa sängar och min garderob är ihoptryckt men inget av detta är dåligt för vi kommer så bra överens och trivs super. Så välkommen till familjen Sanders Emilie

Likes

Comments

USA

Vi spenderade slutet av veckan i staden Shreveport där min v-mamma jobbar med ett "nursing home". Det var min mamma, lillebror, farmor och kusin Madison och vi hade 3 superlyckade dagar.


Sen på fredags kvällen kom min kompis Oliva över och vi satt vi vår eld utomhus och bara hade det mysigt. Lawson kissade på vår uteplats och Olivia tyckte att det hade fått formen av Sverige.

Vi hade ett extremt lugnt nyår vi var bara hemma och tittade på tv. Jag passade på att sy fast Lawsons USA flagg spå hans reflexdräkt och han blev supernöjd.

Likes

Comments

USA

Innan jul var Lawson och jag iväg till ett ställe för att ta bilder med jultomten. Här är resultatet.

Likes

Comments