View tracker

Är det någon mer än jag som tycker det är svårt att hitta en snygg jacka till barnen? Jag tycker alltid jag hittar något jag skulle vilja ändra på oavsett om det är färg eller detaljer.
Livia är i stort behov av en jacka som är lätt att kombinera med hennes resterande kläder, den får inte vara för klumpig utan den ska passa både till vardags och när man ska bort.
Så.... har letat ihjäl mig överallt och eftersom man har en väldigt begränsad budget som föräldraledig så får man även ta stor hänsyn till prislappen. Jag hittade den tillslut och jag hoppas på att den kommer passa henne utmärkt!
Är just nu inne i en period där jag helst undviker människor vilket gör att nätshoppingen blir räddningen. Kan lätt jämföra mellan olika butiker, det går fortare än att springa runt i massa butiker (om du inte behöver plagget inom de närmsta dagarna), butiken i stan har begränsat utbud vilket gör att det man är ute efter många gånger inte finns, och så kan du hitta nya märken, samt butiker som inte har en fysisk butik.
Men så avancerat vart det inte den här gången. Letade som sagt efter en jacka och nya pyjamasar då hon växt ur det/ mesta. Hon är uppe i strl 74/80 och är 8,5 månad.
Vi var på 8 månaderskontrollen på BVC för ett par veckor sedan och då vägde hon 10,8 kg och var 72 cm lång. Tror dock att de mätte fel, för hennes kusin som är 71 cm är hon betydligt längre än. Tröjor etc behöver hon strl 80 medan byxor är mer åt strl 74. Hon har en helt fantastisk god bebismage förstår ni som behöver lite extra kärlek <3
I alla fall så klickade jag hem allt jag behövde från Lindex. Jag hade 100 kr i bonus +20% rabatt på ett köp och på pyjamasarna var det tag 3 betala för 2, så jag är supernöjd då allt på bilden kostade under 500 kr. Är helt kär i parkasen och hittade mössan till som bara vart ett MÅSTE HA, och pyjamasen med drömfångaren. Hon kommer bli magiskt fin.

Här kommer mitt första collage! Har tagit flera timmar och många YouTube klipp innan det här kunde göras. Har använt mig av gratis programmet pixlr.com som tydligen ska vara lite som Photoshop. Eftersom jag inte har så höga krav så blir det här ett väldigt bra alternativ.
Testa får ni se! Finns oändligt med variationer. Inte så snyggt, men testade mest för att lära mig, så ni får ta det som det är.

Hon växer så det knakar åt alla håll! Man liksom ser alla bebisveck och kan pussa och krama ihjäl henne. Vilken otrolig kärlek man känner till sina barn, det är helt otroligt! Man älskar personen innan den ens har kommit ut!

Jag njöt av varje sekund med Livia i magen eftersom det var den sista gången jag skulle få uppleva detta. Japp, det är vi helt överens om båda två. Att kunna bli förälder är ett av de finaste gåvorna man kan få, och jag önskar att alla får uppleva den euforiska känsla.
Mina barn är mitt allt och de är det finaste jag har, och jag gör allt för dem <3

Jag fick Kevin när jag var 20 skulle fylla 21. Tidigt, jag vet, men det ångrar jag inte en sekund. Han och jag har haft ett teamwork i 8,5 år. Vi var själv från att han var 1 år och 4 månader fram till jag träffade Alex för dryga 2 år sedan, vilket har gjort att vi fått stått ut med varandra i vått och torrt. Det har såklart påverkat honom. Han har fått tagit ansvar för mycket och curling är inget jag sysslar med vilket jag tror har gjort honom så mogen för sin ålder som han är.

Oj, det här inlägget vart betydligt längre än vad jag trodde och tog 10 gånger så lång tid som det skulle. Men kul var det och nu vet jag hur jag enkelt skapar kollage! Älskar att lära mig nya saker, så nu är det bara att fortsätta...

Ha en trevlig kväll!


Likes

Comments

Jag har aldrig varit något för nyårslöften. Kanske för att jag har svårt att leva upp till dem. Men allt eftersom åren gått och gjort mig mer erfaren och blivit mer insatt och fått utbildning och tränat på att sätta upp mål och coachning.

Alternativet är att strunta i nyårslöftena, men jag strävar efter att utvecklas som människa hela tiden, och därför är det här ett ypperligt tillfälle att också faktiskt få löftena nerskrivna för de får lite mer tyngd då, men också komma ihåg dem och fira varje framgång!
Så har du inte skrivit dina nyårslöften än så sätt dig ner och gör det, det är inte försent! Jag utmanar dig!
Ni ska få ta del av mina löften stora som små när de är klara, så vi kan anta utmaningen tillsammans!

När man sätter mål behöver man tänka på några saker och därför tänkte jag i detta inlägget berätta hur du enkelt kan sätta upp nyårslöften eller andra mål i livet. Du kan använda den på andra som sitter fast i en situation eller dyl. Den går att använda till allt!

Låt mig presentera ett coachverktyg som kallas NÖHRA, och jag tänkte gå igenom modellen steg för steg så att du lätt kan komma igång med den.

N- står för NULÄGET- hur har du det idag helt enkelt? Denna delen kan hoppas över, för ibland är det ingen idé att grubbla på nuläget och varför det vart som det vart. Ibland kan det vara nyttigt och ibland är det bättre att fokusera framåt.

Ö- Det ÖNSKADE LÄGET. Precis som det låter. Vart vill du vara om ett år? Vet du om att målet kan inte uppnås på ett år så sätt ett delmål. Vad vill du ha uppnått, gjort, utvecklat. Se till att måla upp det ordentligt framför dig för att det ska vara så lockande som möjligt. Var så konkret som möjligt. Det kan vara precis vad som helst, t.ex. att jag ska kolla på nyheterna eller läsa en nyhetstidning en gång per dag för att bli mer uppdaterat om vad som händer i världen. Detta är ditt nyårslöfte!

H- Vissa ser bara möjligheter, och det är toppen! Men ibland finns det s.k. HINDER d.v.s. något du behöver hjälp med för att uppnå ditt önskade läge. Vilka svårigheter finns? Det kan vara ett gymkort, eller du kanske behöver be någon om hjälp, eller behöver mer pengar. Det här är det jobbigaste och kan skapa en tankeloop, för man vill bara göra! Men det är ack så viktigt för att man ska bli medveten om vad man kan stöta på längs vägen. Så vissa löften behöver man tänka till på lite extra, medan vissa kan genomföras utan hinder.

R- Eftersom vi nu har gått igenom vilka hinder som kan finnas, måste vi också reda ut vilka RESURSER som vi kan tänkas behöva. Vilka resurser har du? Vad finns det för resurser runtomkring dig?

A- Sista steget och det är här du sätter in vilka AKTIVITETER som behöver sättas in. Du ska helt enkelt sätta upp HUR du ska gå tillväga för att nå det önskade läget med ev. delmål och det är viktigt att skriva ner allt i en handlingsplan.

Det är så kul att sätta upp målen, men ännu roligare och viktigare att följa upp dessa så att man kan klappa sig på axeln eller/och utvärdera och analysera de man inte uppnådde. Ha kul och sätt realistiska mål eftersom målen inte ska vara ett tvång utan något du sätter upp för din egen skull.

Sammanfattning:

Nuläge- vart står du idag?

Önskade läget- vart vill du vara?

Hinder- vad kan du söta på för svårigheter mot ditt önskade läge?

Resurser- vilka resurser behöver du från dig själv eller från din omgivning?

Aktiviteter- HUR ska du nå ditt mål? Sätt upp handlingsplan och ev. delmål.

FIRA- finns inte med i modellen men ack så viktig!

Lycka till och kör hårt!

GOTT NYTT ÅR- ta hand om nära och kära och uppskatta livet varje dag!!!

kram <3

(Bjuder på en skitsnygg hemmagjord illustration).

Likes

Comments

Rusta säljer ut sina fina lampor med akrylprismor i den minsta storleken för 199kr. Tyvärr var de slut innan jag hann dit. Mamma ville även hon ha någon, så gissa besvikelsen hos oss båda.
Svärfar fick snilleblixten och sa att vi skulle kolla Ludvika eftersom Alexanders syster bor där. Lycka! De hade 8 st kvar i lager enligt hemsidan, litar inte riktigt på sånt där då det kan gå fort. I Örebro och Karlstad var det slut.
Hon åkte dit direkt och det fanns då 4 st kvar. Vi skulle ha 3 st och mamma 1 st så vi köpte dem de hade.
Jag ska ha 2 st i hallen och sen en på lilla toaletten som ska göras i ordning i februari. Kommer bli så himla snyggt!
Väldigt fin lampa till kanonpris!!! Får ju vänta lite innan jag får hit dem, men den som väntar på något gott....

Jag passade på att åka till Bergslagscenter där det är 50% på allt i butiken. Väldigt urplockat, men hittade lite smått och gott. En zinkkruka till Kevins rum. De andra krukorna funderar jag vidare på vart de ska stå. De var så snygga att jag inte kunde låta bli. Det är så där naturligt ruffigt som är så trendigt just nu. Köpte en hel del murgröna också, de är mina favoriter eftersom de passar överallt, till allt. Köpte några plastblommor sen som kommer att få plats i Kevins rum tror jag.
Hans rum har verkligen varit en utmaning, men nu vet jag hur det ska bli. Ut med soffan och dit med ett skrivbord istället, i enkel industriell stil. Ett par hyllor över skrivbordet. Han ska även få en fondtapet längs ena väggen. Har hittat en snygg, men nu ska jag bara få med honom på samma bana. Jag kommer skala av och lägga in mer industri i grått, vitt och svart. Men det är litet sidoprojekt just nu. Alex håller nämligen på i Livias rum. Jag gör ett inlägg om det imorgon, då jag behöver mer tid.

Åkte till Rusta och köpte ett par Jamie Oliver vinglas till. Vi hade 2 st som vi vann i julklappsspelet, så vi köpte 2st till. Så fina och enkla!
Fick en kille som jobbar där att riva ner skyltexet till mig. Är tvungen att ha ett till draperi för att skapa loungekänslan nere i källaren. Så nu är jag nöjd! Fick den till halva priset också, vilket jag inte klagar över 😃

Nu ska middagen intas. Skönt med slökokaren som idag serveras torskgryta.

Ha en trevlig kväll!

Likes

Comments

Igår gjorde jag och Kevin något som jag aldrig trodde jag skulle göra. Tills nyligen visste jag inte ens att det fanns. Geocaching. Det går ut på att man ska hitta gömda lådor. Dessa lådor göms av privatpersoner enligt vissa regler som ska uppfyllas. Det finns olika svårighetsgrader, och i vanliga fall får man reda på hur stor lådan du letar efter är (och ibland vet man inte ens vad man letar efter) som tex Small. Du får även reda på terräng, dvs hur svårt det är att ta sig dit. Ibland kan den va en bit in i skogen, och ibland längs vägen, eller kanske klättra.
Vi fick en grym guidning av min vän Fredrik som själv håller på med detta. Utan hans flöde på FB hade jag fortfarande aldrig vetat att detta fanns.
Det var så otroligt kul, spännande, klurigt och man får komma ut i friska luften.
Geocaching är absolut något jag ska roa mig med fler gånger!
Det finns tydligen cacher som heter "silent house 1,2,3 etc" och de ska tydligen vara väldigt spännande och utmanande.

För att testa på detta så bli medlemmar på Geocaching.com och ladda därefter ner appen till din mobil. Du blir guidad genom allt allteftersom, och man kan även lära sig massor om den platsen man besöker. Bara igår var jag på ställen jag aldrig varit eller visste fanns i lilla Karlskoga.

Tack för den otroligt häftiga upplevelsen Fredrik! Det här gör vi snart igen 👍🏼

//Alexandra

Bet om ursäkt för suddiga bilder, men hann aldrig kolla hur de såg ut och det var becksvart så det var ganska svårt.

😃😃😃

Likes

Comments

Tredje advent- redan!! Va tiden går fort. Jag vill gärna stanna tiden en stund för att kunna njuta av den fullt ut. Söndagen spenderades i köket och det premiärbakades lussekatter och lussebullar med vaniljfyllning.
Jag börjar få grepp om ugnarna då man måste sänka ca 30 grader mot vad som står i receptet. Då skapas magi! ❤️🙌🏼
Bakningen fick susen och allt vart supergott!! Vi gjorde en sats lussebullar och en sats lussekatter. Vi bakade tillsammans med Johan, vilket gjorde söndagen ännu mer lyckad. Alltid kul med vänner, och alltid kul i köket så ni förstår ju att det vart bra 👍🏼

Kevin har spenderat hela helgen hos sin pappa, han var väldigt glad när han kom därifrån vilket var kul!
Själv jobbade jag kväll/natt torsdag, fredag och lördag ca 30 h vilket kändes rejält igår! Därför har jag inte riktigt hunnit med bloggen då jag försökt sova så mycket som möjligt samtidigt som man ska försöka vara social.

Livia valde också att vakna kl 02 inatt och inte somna om så det var bara att gå upp. Hon somnade dock om fort och sov till kl 06. Hon brukar sova 19-06/07, men ibland blir det några avvikelser. Så svårt att veta vad det beror på, och man vill hjälpa till, men det enda man kan trösta sig med är att det händer mycket i den där lilla kroppen och knoppen just nu ❤️
Igår lärde hon sig dessutom att klappa händerna! Magiskt! man ska sjunga "klappa händerna när du är riktigt glad" för då blir hon så glad. Hon förstår verkligen när man ber henne om att klappa händerna. Fångade ett sånt ögonblick som jag delar med mig av nedan. Lyssna inte på mig bara utan njut av prinsessan 😂💖

Igår stekte jag även köttbullar. Receptet vart jag tipsad om av Johan. Det är ett Mannerström recept, så jag satte igång direkt efter förmiddagsluren. Livia skötte sig exemplariskt och var med och stöttade mig genom hela processen. Jag delar med mig av det till er också- testa! De vart väldigt väldigt goda ❤️

Likes

Comments

View tracker

Detta är lite av vad som finns i fönstrens i köket och vardagsrummet nu i juletider.
Jag tycker om att blanda det lantliga med lite industri och stilrenare för att få en personlig touch.
Det jag gillar är att när man kollar i hemmet så ska man upptäcka nya saker som man inte ser vid första anblicken, men kollar man en andra och tredje gång kan man se några guldkorn till. Det är inte överallt möjligt när man har två katter som gärna är med och vill bestämma över vad som finns i fönstren. En personlig favorit är det stora hästhuvudet som jag är galet kär i! (Så mycket snyggare och större i verkligheten).

Jag tycker det är så roligt att få skapa själv, men det blir inte mycket av det eftersom tiden inte finns. Nu i en liten period när julen ska fram har jag tagit mig tiden, och därmed fått en hel del gjort. Så jag hoppas nu kunna hålla igång skapandet när man väl fått igång det.


Sitter och väntar på att Kevin ska kom hem från skolan så ska vi åka in till Degerfors en sväng idag igen för att se om jag kan åstadkomma något i butiken. Ska slänga hans termobyxor i tvätten också för de luktar skunk. Förstår inte hur fort de kan börja lukta, men de är ju överallt med dem också iof 😂
Livia sover middag, så passar på att skriva när det finns lite tid över.

Gjorde storkok på pasta och köttfärssås igår. Det var längesen jag gjorde det så det var uppskattat av hela familjen.
Förra veckan hade vi nämligen Linas Matkasse. Vi kör på den lättlagade kassen med 3 st middagar för 4 personer för att Alex i alla fall ska få matlåda. Jag tycker det är väldigt god och enkel mat som ger inspiration. Det är lätt att man fastnar i sitt träsk med korvstroganoff, köttfärssås, torsk, och ännu mer falukorv.... Tyvärr är det så att Kevin inte uppskattar det lika mycket som oss vilket gör att man överväger att fortsätta. Man får hela tiden tänka en extra gång, samtidigt som man vill att han ska smaka och testa allt. Vilket han också gör, men man får göra ändringar nästa gång man gör rätten.
Nedan finns en bild på en middag som fanns med i den senaste påsen och vart en av mina absoluta favoriter! Receptet finner ni nedan ⭐️

//Alexandra

Likes

Comments

Köpte en så fin hjärtdekoration till dörren förra vintern, och ja som ni förstår så har den hängt där- tills i förrgår. Då fick jag nog!
Jag tog in f*nskapet och släppte tanken fri. Ja, mina tankar försvinner all världens väg när jag sätter igång, hahaha!
Jag hade inte tillräckligt med mossa så jag gick ut i trädgården och klippte från en av våra tujahäckar.
Först av allt tog jag av den översta mossan som var så blek och dålig, vilket gjorde med sax då den var lindad med sytråd. Därefter la jag ut mossan och tusan där jag ville ha den och försökte göra så gott jag kunde med den lilla mossan jag hade. Därefter tog jag svart sytråd och började linda tätt, tätt. Se till att knyta sytråden när du börjar och slutar så att den inte går upp. För att inte få tusan att se så lindad ut kan man försiktigt efteråt peta ut lite grönt och lägga ovanför trådarna så att den får mer "liv". Se till att ha ett bra tryck i tråden hela tiden, medan du lindar så att det inte flyttar på sig när den väl kommer upprätt.
Sen tog jag dekorationer jag hade hemma, vilket jag ofta gör. I detta fallet hade jag någon dag tidigare hittat så snygga skridskor i en blomsterbutik, men de föll sig inte där jag tänkt så de passade perfekt hit tyckte jag! Men man kan gärna använda sig av material man hittar i skogen så som kottar, gran, grenar/kvistar och ja, allt ni kan hitta där ute i naturen.

Så inte många kronor gick det på, och den klarar vintern för att sedan göras om till nästa. För i sommar ska det upp något annat på dörren ;)

Vad har ni på dörren nu och på sommaren? Vill gärna ha lite inspiration till våren och kommande vintrar :)

Ta hand om er i kylan.

En värmande kram <3

  • 198 readers

Likes

Comments

När man har ett så fint hus måste man dela med sig av lite inspiration. Vi flyttade in 15:e oktober 2015 och vi har gått som på moln i flera månader innan, och när vi väl stod där med nycklarna i handen var det magiskt. Vi väntade vår första bebis (och den enda, det är vi helt överens om) och vi hade nu även blivit med hus. Egen trädgård, hörntomt, endast en ägare D.v.s de som byggde huset, ett bra område, och hade planlösningen vi önskade för att kunna skapa drömhuset. Vi började direkt med att renovera två sovrum, till oss och till Kevin. Som alltid när man renoverar så brukar det dyka upp mer jobb än vad man tror. Varför skulle vi vara ett undantag? Jo då, men det tar vi en annan dag när jag ska visa sovrummen.
Vi började riva dagen efter julafton. Vi verkligen rev ut allt som fanns i köket för att kunna riva väggen mellan sovrum och vardagsrum, och mellan hallen och kök/vardagsrum.
Vi har flyttat väggar, byggt väggar, tagit bort element, dragit om el och vatten, rivit tak, tilläggsisolerat, dörrar är bytta, och det ska inte bara rivas utan nytt ska upp!
Vi har helt enkelt slitit vårt hår för att få ihop detta. Åh vilken pärs att planera och rita köket. Jag vet inte hur många gånger vi var inne på Ikea och fick hjälp, hur många timmar jag satt framför datorn och planerade och ändrade. Vi "skissade" upp med maskeringstejp på golvet hur det skulle se ut. Ja, vi gjorde nog allt. Vi vände ut och in på oss själva, och nära och kära.
... MEN ALLT SLIT LÖNAR SIG!!! Vi kan inte vara nöjdare. Inte för att vi riktigt är klara ännu med inredningen såsom tavlor och lampor så är i alla fall det mesta på plats. Jag är så tacksam att vi har så många kunniga personer runt oss som hjälpt oss och ställt upp när vi verkligen behövt.
Så tycker det är dags att jag bjuder på lite före och efter bilder. Idag fokus mestadels på köket. Jag hade ärligt talat inte tittat på dessa förrän nu. Det är inte så längesen, men man kan inte tro att det är samma hus!

Va tycker ni? Dela gärna bilder på era egna kök och kom med inspiration.
Så, är ni redo för lite före bilder?

Ja, så här såg det ut innan. Nu kommer lite bilder på hur det ser ut idag. Köket är i fokus i det här inlägget så får jag jobba mig vidare sen.

Nej, nu ska jag inte hålla er på halster mer. Här kommer bilderna!

Ha en bra dag!

//Alexandra

Likes

Comments

I förrgår var jag med i en IG- tävling där Simon Sköld (Camilla Läckbergs fästman) där man varje advent i samarbete med Berkley har möjlighet att vinna deras kläder. Jag skrev en nominering om varför Alexander skulle ha denna otroligt snygga tröja och keps, och dagen efter så fick jag reda på att jag vann!
Jag är så himla glad och tacksam för att han också tyckte som jag. Alexander är min klippa, min motsats, men också min dragningskraft. Haha! Svårt att förklara, men det enda jag vet är att jag älskar honom så det gör ont i kroppen när vi är ifrån varandra. Jag har aldrig träffat någon så ödmjuk, storhjärtad och underbar person som alltid sätter familjen främst. HAN gör mig till världens lyckligaste kvinna.
Ja ja, nog med kärleksförklaringen nu...
Idag kom kläderna! Det är ju helt hans stil, och han är så värd lite nytt i garderoben! Kepsen satt som ett smäck! Han som älskar kepsar, men inte hittar så många som han gillar så var detta helt underbart!

Det var ju kul att vinna... Till någon annans räkning ;) hahaha! Självklart är jag ironisk! <3

Här kommer bild!

Godnatt och sov gott.

//Alexandra

Likes

Comments

De som känner mig och min familj vet om att vi på sidan driver en ideell förening till förmån av hemlösa katter och hundar. Vi skänker helt enkelt pengarna vi får in till behövande djurorganisationer i Sverige. Något som vår familj alltid präglats av är djur. Hästar, hundar, katter i mängder, sköldpadda, marsvin, orm, guldhamster och ökenråtta. Jag tror inte jag har glömt något nu. Djuren har alltid varit i fokus, och för mig har framför allt hästar och katter varit i centrum. Så det var en självklarhet att det var där pengarna skulle investeras.
Butiken ligger i lilla Degerfors där det bor ca 10 000 invånare och är nog mest känt för järnverket. Butiken är fyllt med fina fynd där vi kombinerar både antikt, loppis, och vår egen design. Nu har vi också fått möjligheten att få tag på ny fin inredning. Hit kommer människor från Karlstad, Gullspång, Örebro, och andra närliggande orter. Vi hade stängt i 8 veckor, och när det var dags för öppning började det samlas folk redan 1 timme innan öppning. Folk var i total upplösning och ville tinga saker. Superkul och otroligt kul att vi kan vara så attraktiva i en sån liten by.
Idag var jag där en snabbis med Livia och kollade läget. Jag har tyvärr inte lagt ner så mycket tid där som jag hade önskat. Jag har helt enkelt haft för mycket att göra med mina jobb innan Livia, och sen kom bebisbubblan.
Tänkte jag skulle dela med mig av några fina saker som finns i butiken. Låt dig inspireras!

... Förresten ni vet väl om att vi har öppet nu på torsdag den 8:e och att du även hittar oss på Facebook via den här länken. Gå in och gilla vår sida för att inte missa något.
https://www.facebook.com/Som-hittat-hos-Mia-323254487844944/

Likes

Comments