Idag blir det inget överdrivet text-inlägg, tänkte bara visa lite vad som hänt det senaste! 🤗

Det har hänt massor, det har varit bad, mys, en massa plugg, mat och hästtävlingar (där jag är med som groom och hästskötare åt kompisen). En Göteborg-resa för att titta på EM (hästar igen 😍😁🎉) och ett besök på Ullared! Jag har som smått och lite utöver allt annat börjat ta ridlektioner igen (😭😍) och det har varit några mysiga och roliga ridturer med kompisen och hennes två travis-hästar! Nu i helgen ska ja motionera båda hästarna samt ta hand om katten åt kompisen som åker hem till Dalarna i helgen - fantastiskt mysigt och roligt.
Jag har även skrivit in mig i Tobiasregistret (benmärgsdonation), något som känns riktigt bra! Tekniskt sett gjorde jag det för flera veckor sen, men det har tagit tid för brevet att komma på posten!


❤️❤️❤️❤️
Ha det bra

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 9 Readers

Likes

Comments


Halloj!

Hörni det finns ju ordspråk om denna grej vi kallar livet som bl.a. lyder:

"Man saknar inte kon förrän båset är tomt"
"Bättre älskat och förlorat än att aldrig ha älskat"
"Inget varar för evigt"
"Kärleken är blind"
"Lyckan kommer lyckan går"
...

Ja ni fattar... Det finns hur många som helst. Men betydelsen av dem har jag fått erfara under flera gånger denna sommaren...

Denna sommaren känns det som att något har förändrats inom mig. Alltså i mitt sätt att tänka - typ! För bara under denna sommaren kunde jag ha förlorat inte bara en utan 2 människor i min närmaste familjekrets (+2 allvarligare skador). Människor jag älskar villkorslöst och som jag hoppas kommer finnas kvar många år till!

Det är sjukt hur man i livet tar saker för givet! Man räknar bara blint med att - som i mitt fall tex - familjen kommer finnas där "för alltid". I alla fall inte att de ska lämna och dö i förtid! Men detta kunde jag ha fått uppleva som sagt ett par gånger om, bara denna sommaren! Min familj har alltså stirrat döden i vitögat 2 ("+2") gånger de här senaste månaderna!

Att det kom såhär tight inpå varandra, flera gånger om gör det hela mer verkligt och jobbigt! Jag tänker inte berätta allt vad det är eller har gällt, men det har varit allvarligt - och tufft!

Det har för oss inneburit flertalet sjukhusbesök och telefonsamtal, dygn av oro, litervis med tårar och många timmar förlorad sömn samt mardrömmar i överflöd...

Sånna här händelser får mig alltid att i huvudet börja citera och tänka på ordspråk, som och liknande dem jag inledde detta inlägg med! Men denna gången får det mig att se annorlunda på hela livet, hela min värld så att säga! För den har vänts upp och ner och det har skakat mig djupt...

Ända sen flytten till Västervik har jag ju saknat vännerna och släkten (och fram för allt mina kusiner) jätte mycket! Det och sommarens händelser får mig att fundera över om jag borde omprioritera vad som är viktigt för mig osv... Jag har börjat öva på att rent ut säga "jag älskar dig" till dem jag bryr mig om - eftersom det är en mening jag har ytterst svårt att uttala då den väger så otroligt mycket för mig! Jag kramas ännu mer än vanligt och verkligen suger i mig varje sekund av den gemenskap, kärlek och närhet jag kan få tag i med dem jag älskar! Jag säger saker jag inte gjort förut bara för att folk ska få veta hur mycket deras närhet, umgänge och kärlek betyder för mig... och detta är något jag känner att jag kommer fortsätta med från och med nu... Det känns som att jag verkligen har lärt mig att ta vara på alla händelser - stora som små!

För man vet inte när döden ligger bakom nästa hörn och lurar... Man vet inte det och därför måste man verkligen ta vara på det!

Älska varandra. Ta vara på och sätt värde på ALLT, varje sekund!! En teckning från ett barn, en kram från kompisen eller ett "jag älskar dig" från en förälder, ett leende från någon du inte ens känner... Ta vara på allt... För har du inte gjort det när tiden är inne, ja då ångrar man sig för att man aldrig har gjort det.
För som sagt... Och tyvärr... Men inget varar för evigt... ❤️

  • 11 Readers

Likes

Comments


Hej!
Har nyss kommit hem från livets semester! 😍 Jag och äldsta kusinen har haft som en grej i flera år nu att vi ska åka till Böda camping (och komma med på tv var en del av drömmen - men det hände inte 😉😛)!
Nu när ja fyllde 20 fick ja resan i födelsedagspresent! 😍🎉

Vi har "hajpat" detta och skjutit upp det till skyarna i flera år, och tillslut kom vi iväg! Och dessa dagar var helt fantastiska! Det var så coolt alltihop! Från när jag packade väskan och ända till hemfärden! Jag tycker inte direkt om att köra bil, jag tycker det är skittråkigt, men till och med det var kul den här gången! Varje mil vi lade bakom oss kändes spännande och upplyftande! 🤗😍

Här kommer några av alla de miljoner bilder jag tog från resan! 😁


❤️❤️❤️❤️

Puss o kram

  • 8 Readers

Likes

Comments


För ett år sedan vid ungefär den här tiden åkte jag till mitt sommarjobb på Östhaga äldreboende för att jobba ett kvällspass.
Det var en fin eftermiddag och jag kommer ihåg dagen som om det var igår. För trotts att jag har repat mig och "gått vidare", så hemsöker just den här dagen (7/7-16) mig även ett år senare. Det är ju nästan lite knäppt...

För ett år sedan idag förlorade jag min allra bästa vän. Hon är idag den starkast lysande stjärnan på det väldiga himlavalvet. Den mest älskade av alla änglar hos morfar i himlen.
Hon dog. Och det slet mitt hjärta itu.

Jag kan fortfarande gråta en skvätt när jag tänker på henne och jag gråter nu - när jag skriver detta...
Igår kände jag att dagen var nära, jag ville inte gå och lägga mig av rädsla för vad näst kommande dag skulle ge...
Inatt drömde jag att någon jag älskar dog i cancer och jag vaknade med färska och fortfarande rinnande tårar i ansiktet och på den då blöta kudden... När jag gick upp på morgonen var det till och med svårt att veta vad som var sanning och inte...
Idag har jag vart dyster och fått tvinga mig själv att fungera normalt...
Jag har stundtals varit röd i ögonen av gråt och tillbaka-tvingade tårar...
Det är ju helt sjukt... Jag borde fasen gå i terapi!...

Min Stella dog. Hon blev halt och hältan vägrade försvinna och gjorde att hon blev stilla för mycket. Jag åkte bort (innan den hade blivit för illa), och det känns fortfarande som att det var det som blev hennes död...
Jag åkte bort, och när ja kom hem en vecka senare fanns hon inte kvar längre...

Idag för ett år sedan gick jag med en konstig känsla i kroppen som jag inte kunde förstå. Idag för ett år sedan fick jag en akut känsla av att jag måste springa till mitt skåp och kolla min mobil... Där på mobilen den kvällen fanns ett sms och två missade samtal.
Där och då sjönk jag i skydd av en stängd dörr ihop i kramper på golvet. Hon var borta... Hon var borta... Stella var död...

Jag öppnade inte smset utan tvingade mig själv att ANDAS och INTE - BRYTA - IHOP. Jag hade fortfarande en timmes arbete kvar och en rapport att överlämna till natten kvar.
Jag tog mig igenom den där timmen som en zombie. Som om jag såg på mig själv genom en suddig plastfilm från ovan. Rapporten lämnade jag med en entonig röst och inte det vanliga leendet. När jag gick ner för trappan mot ytterdörren och friheten bet jag mig i läppen och satte naglarna hårt i armen för att inte börja gråta förns jag var i säkerhet i bilen.

Ute på parkeringen stod det som vanligt om kvällarna inte så många bilar och bredvid min egen stod en bil jag allt för väl kände igen som pappas. Ur den klev mina föräldrar och mammas ansikte - lika rödgråten som jag själv skulle bli om någon minut - visade att jag inte drömde. Helvetet var på riktigt. Hon frågade om jag sett min telefon. Jag nickade och brast i gråt i hennes famn.

Dagen efter var jag tack och lov ledig och jag satt som en död i solstolen och papper i handen. Jag mins min brors kommentar. "Du ser ut som fan".
Jag kunde inget annat än att bara titta livlöst på honom och nicka...

Jag älskar dig min ängel! Min stjärna! Min bästa vän! Min Stella! Tack för att du gjorde tiden med dig till den bästa i mitt liv. ❤️❤️❤️❤️

  • 16 Readers

Likes

Comments

Tjoho på alla där ute i solen! Hoppas vädret är lika bra som här i Västervik! 

Asså lite kul - med tanke på hur ofta jag klagar på den - är det allt att jag kan älska min kropp så otroligt mycket! Idag fullkomligt ÄLSKAR jag den! Den är ju helt fantastisk! Jag sitter och pluggar på skolan nu med några tjejer och allt jag kan tänka på är hur jäkla fantastiskt allt (jag!) känns idag - just nu! Solen lyser, himlen är blå, fåglarna kvittrar och träd, buskar och gäsmattor blir bara grönare och grönare - och jag mår suveränt!! Det är så himla härligt! 

Något av det jobbigaste med att ha flyttat hemifrån och såhär långt bort är att jag saknar mina kusiner så otroligt mycket! Jag kan vakna om nätterna, sitta på en lektion, eller vara ute och plötsligt drabbas av en sån enorm saknad att allt jag vill göra är att samla ihop dem allihop och bara kramas ihjäl med dem! Det är en helknäs, jobbig men samtidigt fantastisk känsla! 

Mitt i pluggandet för snart 2 timmar sedan blev jag så enormt kusinsjuk igen så jag har knappt kunnat tänka på något annat! Efter att ha skojat och pratat strunt med tjejerna en stund kom vi in på detta med barn och helt plötsligt expanderade den där enorma kärleksfulla känslan i bröstet på mig och blev minst dubbelt så stor! Plötsligt blev jag så galet barnsjuk så jag kunde inte koncentrera mig på annat på en bra stund! Sen drabbades jag av en ny "inte lika spännande" känsla och då kom jag och tänka på en sak... Jag kollade min kalender och nog fan! HAHA jag är ju MITT i min ägglossning! Inte konstigt att jag är såhär extra knäpp och helt galet kärleksfull idag! 

En lite kul / läskig sak är dessutom att jag här om dagen läste mitt veckohoroskop där det stod att 5 maj var en bra dag för mitt kärleksliv och så vidare... Och hallå! Jag är helt GALET kärleksfull och lycklig och ALLT känns bra idag (nu)! Jag har tänkt att jag ska ut och springa sen och just nu känns det som att jag kommer kunna springa hur långt som helst! Jag vill bara krama alla jag ser, skratta och skrika och det bara spritter i mig av energi, kärlek och glädje! Som sagt, det är helt galet! Men jag ÄLSKAR den här känslan! 

På Spotify går min "största" lista och istället för att som vanligt hoppa över en massa låtar för att de inte är bra just idag så får varenda en spelas och vissa om och om igen! Musiken ger mig ännu mer energi och alla låtar super bra och skit peppande! 

Haha... Jaja, nu måste jag fortsätta! Kram och hej! 

Likes

Comments


Det är lite lustigt faktiskt. När jag startade min blogg hade jag aldrig tänkt mig att jag skulle sitta här och klaga över livet så mycket som jag gör... Jag trodde jag hade ett förhållandevis bra och okomplicerat liv. Men tydligen icke och så här blev det... Jag antar att det är för att jag har varit ganska blind och förnekande och nu för tiden, efter flytten till Västervik och lite miljöombyte, har jag gjort lite omprioriteringar och jag mår faktiskt mycket bättre. Dessutom, känner jag att här, på bloggen, är det enda stället där jag verkligen kan få ur mig allt det jag vill, trotts att jag ibland gråter eller är skit arg. I vanliga fall stänger hjärnan bara av sig och så sitter jag där sen, gråtandes, och kan varken tänka eller prata...

Nåja, för att komma dit jag tänkte mig så ska detta bli ytterligare ett klagoinlägg...

Det SKA va tufft att plugga på högskolan. Ingen har sagt något annat och jag tänker inte säga något annat heller... En kul grej med högskolan är dock att man fattar inte riktigt hur mycket man har lärt sig innan man faktiskt sitter där och får frågan kastad rakt i ansiktet eller sitter i en diskussion och inser att "men hallå, jag kunde visst det här". Det negativa är att det är SÅ lätt för en att börja tvivla på sina kunskaper. Jag kan mer än vad jag tror, det vet jag, men som sagt... det är lätt att tvivla. Fram tills för två dagar sen kändes det som att jag ändå kunde en hel del, igår vändes världen upp och ner... Jag kuggade SAMMA hemtenta för ANDRA GÅNGEN I RAD... Jag har ALDRIG kuggat något mer än en gång(och jag kan då tillägga att det förutom en eller två gånger endast varit på matten)! Jag har ALLTID lyckats på andra försöket. Nu när jag har kuggat två gånger på samma grej börjar mitt självförtroende att svikta ordentligt...

Högskolan SKA som sagt vara svår, tentorna är TILL för att vara svåra och den enorma anatomi-tentan vi har i T1 (termin 1) är till för att vi verkligen ska se över vårt val av linje och framtida yrke. Denna tenta brukar sålla ut ganska många från ssk-klasserna, men jag tänker INTE bli en av dem som ger upp på grund av en dum tenta! Det är denna väg jag vill gå och jag vill verkligen stå där om tre år med ett diplom i handen och ett leende på läpparna och veta att "jag har klarat det, nu är jag sjuksköterska". Men ja, som sagt... På den fronten har jag väntat mig att det ska vara ett helvete och att jag antagligen kommer få göra om den kanske både en, två, tre och fyra gånger- vilket är helt normalt dock eftersom det är många som gör om just den tentan.

Det som ger mig sämst självförtroende är att jag inte ens kan klara av en futtig hemtenta om sjuksköterskeproffesionens historia!!!! Jag kommer få dras med den ända till T2 nu då nästa omtentatilfälle kommer (när de nya T1:orna ska ska göra tentan). Jag HATAR det här! Jag borde vara bättre än så! Det lär dessutom bara vara jag som inte fixade det denna gången, på grund av att jag "missuppfattade första frågan", de tyckte dessutom att jag kunde ha utvecklat YTTERLIGARE på vissa av de övriga frågorna (ja, ge mig fler sidantal att skriva på så ska ni allt få se på utvecklade svar era ...)! Dom andra som kugga första försöket LÄR ha fixat det denna gången, jag vet ilf en av dem som gjorde det... Om jag nu kuggar även anatomin kommer jag ha 2(!!) tentor hängande efter mig! FAN! (Antagligen 2+1 dessutom eftersom anatomin är delad i två). JÄVLARS HELVETE!

Nått som är ganska konstigt är att jag inte KÄNNER mig direkt stressad, snarare likgiltig och lite dålig. Men jag märker på min kropp att jag är helt sönderstressad. Jag varken äter eller sover ordentligt... Jag har känt mig väldigt nere de senaste dagarna, igår fick jag dessutom ont i halsen och började känna av en underliggande förkylning... och idag vaknar jag med huvudvärk... Härligt. Det är antagligen all spänning som sätter igång sjukdammarna. Flertalet av mina fellow klasskompisar har legat hemma hela veckan i influensaliknande symtom och dylikt... So, I guess it´s my turn now... Jag får väll bara hoppas att det inte slår till förns EFTER provet imorgon...

Var hemma i helgen som var för att gå på kusinens dop och träffa släkten en snabbis, det var skönt. Det blev inte någon längre visit då jag kom hem på fredagskvällen och åkte igen på söndag em. Efter tentan imorrn ska jag och tjejerna bara ta det lugnt och fira av den och på fredag åker jag hem igen så tidigt jag bara orkar och stannar över hela påsk-helgen. Jag har tagit det hyfsat lugnt - trodde jag, men kroppen har inte fått vila något... och nu får jag igen för det... Suck... 

Men men ppl, önska mig lycka till, det lär behövas... Byeeee! 


Likes

Comments


En liten (ENORM) nyhet i livet (som jag inte berättat för er om än) är att jag tillsist kom in på HÖGSKOLAAAAAN!! 🤗🤗 

Så bara några veckor fram i tiden och fr.o.m. terminstarten (vilket är vecka tre i detta fallet) kommer jag officiellt att kunna kalla mig för student (igen)! 🎉😵📖📚📝

Ska nu börja läsa tre år på sjuksköterskeprogrammet i Västervik och sen är det bara att gå raka vägen till barnmorskeutbildningen och sen är målet och drömmen uppfyllt/d! YAY! 👏🏼⭐️ 

Så nu följer jag med bestis-festis till Västervik där vi ska bo och studera tillsammans i 2.5 år (eftersom hon ligger en halv termin före mig) DET KOMMER BLI SÅ KUL!! 👯❤️ 


Likes

Comments


"När jag var liten fanns det ingen som var så bra som jag! Jag var störst, bäst och vackrast! Ingen kunde se ner på mig eller få mig att känna mig dålig och var det någon som försökte så slog jag tillbaka direkt!"

Detta är ett citat direkt taget ur ett tal jag höll i gymnasiet, där vi skulle berätta om en idol eller någon som haft stor betydelse för oss i livet.

Jag var stolt över den jag var, men... ja... Grejen är att... Jag kan inte säga det samma idag...

Ett särskilt ord som ofta beskriver mig är: GLAD, och även om jag ofta - i verkliga livet - kan verka väldigt glad och bekymmerslös så är det inte alltid fallet. Jag ÄR ofta glad, det är jag. Men precis som alla andra har jag mina "ups and downs"...

Jag får erkänna, mitt liv har inte varit särskilt tufft - om man jämför med vissa andras - men detta är mitt liv så det är detta jag har i ryggsäcken.

När jag var liten trodde jag verkligen att jag var "störst, bäst och vackrast". Vad som än hände så kunde ingen få mig att känna mig dålig! Visst, jag kunde bli sur och grinig - och speciellt om jag inte fick som jag ville, men jag var ändå bäst!

Nu mera är det ett helt annat ljud i pipan... Idag är mitt självförtroende lååångt ifrån vad det en gång var... Numera ser det snarare ut som såhär att jag får ångest när jag går i affärer och jag vill ofta gråta när jag ser mig i spegeln...

För numera är jag är en tjej med en fasad. En tjej som numera är en ganska skör och sårad tjej som har råkat ut för den nya världens skönhetsideal. För jag är en tjej, som inte riktigt passar in i mallen, av hur en tjej ska se ut.

Jag är en tjej som ÄLSKAR högklackade skor!

Men jag är en tjej, som är FÖR lång.

Jag är en ganska smal tjej... Som inte är "tillräckligt" smal.

Jag är en tjej som har tränat allt ifrån ganska till riktigt bra och regelbundet genom hela livet.

Men jag är också en tjej som inte tränat tillräckligt, som inte kan se på sig själv och vara stolt över sin kropp...

Jag är en tjej som har ett sju-helsikes humör.

MEN... Jag är ju en tjej... Så jag ska inte bli arg...

Jag är en tjej med finnar, dålig hy och dåligt pigment.

Jag är en tjej med kass hårkvalitet. Som kan borsta håret till "perfektion" för att sen efter fem min ha VÄRLDENS tova i nacken...

Jag är en tjej med en ganska udda stil och smak.

Jag är en tjej med stora fötter och händer, som hon dessutom - som om inte det vore nog - lätt blir svettig om!...

Jag är en tjej, som när hon var ute och letade nya vinterskor, var nära gråten pga sina stora fötter och för hur svårt det är att hitta rätt skor till dessa enorma "blomblad" till fötter...

Jag är en tjej som ALLTID jämför mig med andra...

Jag är en tjej som dagligen - via sociala medier - märker av alla hemska fördomar, fula ord, mobbning och så mycket annat angående hur vi ska se ut - från både andra tjejer och killar.

Jag är en tjej...

Jag är en tjej som mest av allt är JÄVLIGT TRÖTT på att hon ALDRIG får vara NÖJD!!

Varför ska jag - varför ska någon - behöva skämmas för hur vi ser ut? Detta är min kropp, det där är din kropp och det är så det är! Vi kan inte komma ifrån det!

Så varför är det så svårt att acceptera detta att jag är den jag är, att du är den du är... Varför kan vi inte bara få vara nöjda med det?

Själv har jag attityden, synsättet och tankarna att jag ska vara nöjd med mig själv och att andra ska vara nöjda med sig själva. Men det är svårt...

För innerst inne lever jag i drömmen om att få den där fina kroppen. Att få se ut som en riktig tjej...

Det bästa vore om det var mer okej att visa upp den spontana och "fula"(ni vet vad jag menar) sidan av sig själv på ett sätt som inte är menat som att "HAHAHA, FOLK TITTA PÅ DET HÄR!" Än att man ska visa upp "Åh titta på perfekta mig" sidan, där bilderna är så uppstyrda, uttänkta och REDIGERADE in i minsta detalj så man knappt ser vem man egentligen är längre...Jag blev rent av STÄLLD när jag för ett tag sen såg denna videon från tidningen "Frida", som jag följer på Facebook, de hade ett samarbete med Libresse gjort en video i andan #jaggillarmig :

https://www.facebook.com/tidningenfrida/videos/1152496351508113/

Det är bara så SANT alltihop! "Skulle du säga det här till din bästa vän?"

Svaret är ett rätt och slätt NEJ! För visst älskar du din bästa vän precis som hon / han är! Du älskar väll din bästa vän för dennes personlighet och för de minnen ni skapar tillsammans. Inte för hur han / hon råkar se ut!?

Så till alla där ute som dagligen kämpar med era komplex... JAG VET... JAG FÖRSTÅR... Kanske inte exakt, men jag har själv suttit så långt ner i skiten att det känns som att man aldrig någonsin ska lyckas ta sig upp igen, men det går! Det tar tid, men det går!

2017 blir ett nytt år för oss alla. Men för mig innebär det också att jag går in i mitt fjärde år som en kämpe. I snart fyra år har jag kämpat som en dåre med att försöka börja om på nytt, för att jag ska få må bättre. Och jag ska inte ljuga.... Ibland känns det åt helvete...

Men vet ni vad?

Vissa dagar mår jag bara så OTROLIGT bra! Det gäller att - så fort du känner dig redo för det - prata om det. Umgås med energigivare och skippa energisugarna! Våga göra slut med dåliga kompisar och pojkvänner / flickvänner! DOM ÄR INTE VÄRDA DIG!

Prata med dom om hur du känner och kanske kan ni lösa era problem. Annars kan dom dra åt skogen. Våga säga hejdå och vänd ryggen åt dem. Du kommer må SÅ mycket bättre än om du hela tiden ska försöka leva upp till andras förutsättningar och krav.

Skapa dina egna visioner och lev utefter dem istället! Jag har själv suttit i den sitsen. Det kommer inte vara lätt, men det GÅR och det kommer vara värt varenda sekund!

Så som avslutning på ytterligare ett mega långt och rörigt inlägg med bakgrund från mitt huvud och mina tankar... Älska er själva! Älska varandra! BEHANDLA ANDRA SÅ SOM DU SJÄLV VILL BLI BEHANDLAD! Och lär dig leva efter hashtagen: #jaggillarmig

JAG ÄLSKAR ER!!!!


Likes

Comments


Guuuud vilka vinter- och julkänslor jag får nu när snön och kylan äntligen kommit! Jag vill bara ha MER kalla dagar och mer mer MER snö!! Och så vill jag börja julpynta här hemma oxå, men det får jag inte göra för mamma än, så jag får nöja mig med att lyssna på julmusik än så länge!
Det ENDA riktigt negativa men kylan är att mina fötter konstant är SVIIIN KALLA! De tycks bara inte kunna bli tillräckligt varma!!......
Men annars så ÄLSKAR jag vintern! Jag blir helt KNASIG av den! ❄️

Idag har jag inte jobbat något, så jag har bara varit hemma och tvättat och städat OCH bakat lite pepparkakor! 😍

När jag skulle hämta lillebror vid bussen idag passade jag på att ta några vinterbilder och ja må säga - för att ha mig som fotograf - så blev de förvånansvärt bra! ☃


Nu på kvällen visar termometern på -7 grader här hemma, så det börjar bli ordentligt kallt nu!
Men då glittrar de ju så HIMLA fint i snön så jag kan inte tycka det är för kallt någon gång, utan istället blir jag exalterad och tycker bara allt blir finare och som idag blev jag bara TVUNGEN att åtminstone FÖRSÖKA fånga det på bild, men ja, som många vet är det i princip omöjligt att fånga det naturligt vackra glittrandet på bild... ❄️✨


Puss och hej på alla i snön! (Och har ni lite extra snö som ni vill bli av med kan ni skicka det hem till mig!) ❤️❤️❄️

Likes

Comments


Eftersom jag är timanställd kan rekryteringsenheten i stan ringa och boka mig för jobb så gott som när som helst.
Detta hände nu i morse, dock hade det blivit något sorts missförstånd, så när jag väl kom (ca 20 min försenat eftersom kvinnan som ringde, väckte mig med samtalet ca 10 min innan jag normalt sett skulle ha åkt hemifrån, det är ju dessutom halt och snöigt, så ja...) fick jag gå lite utöver så att säga, vilket för mitt förvirrade hemvårds-jag var väldigt bra, då jag bättre kunde lära mig gatorna, några adresser och individer i lugn och ro!

Jag fick idag två härliga "kommentarer" den ena var av en dam att jag "är för snäll" så jag skojade och sa till henne att jag skulle bättra mig och se lite surare ut nästa gång jag kom förbi, vilket fick henne att skratta gott!

Den andra var mer en fråga och kom när jag var hemma hos en annan dam som jag inte träffat mer än en gång, vi pratade om vad hon gillade att göra och kom då in på böcker, hon gillade att läsa, vilket jag då sa att även jag gör. Hon frågade varför jag gillade det och "vad jag tycker det bästa med att läsa är".
Och jaa... Vad ÄR egentligen det bästa? Varför tycker jag just DET det är så himla kul?
- Jag skulle säga att det absolut bästa är att få smita undan och försvinna in i karaktärernas värld en stund -

Jag tycker vår värld är väääldigt väldigt TRÅKIG... Jag med all min fantasi skulle då MYCKET hellre ha en roligare värld där man kan göra saker som att flyga, skjuta blixtar genom händerna och trolla!...
Men eftersom världen tyvärr inte funkar så, så får jag helt enkelt nöja mig med att leva i den världen genom en bok där jag kan skapa mina egna bilder och leva ett annat liv genom en karaktär för ett tag. När jag läser en bok "ser" jag inte bara texten jag läser utan det blir även som en "film" som spelas upp i huvudet och det är dom at jag faktiskt är där! Därför kan jag verkligen uppskatta texten i en bok (jag VET det ÄR lite skumt - och kanske lite löjligt dessutom, men ja, det är så det är och jag har aldrig sagt att jag är helt "normal" heller).

Så fort jag kom hem efter jobbet började jag frysa och ville allra helst gömma mig under täcket och sova bort kylan, så det blev mycket riktigt en kväll i sängen med tjocka mysstrumpor och min Superman one-piece under täcket och två filtar, uppallad med en massa kuddar mot väggen och med en bra bok i knät - så jag fick fly undan min ganska alldagliga vardag och fick ett riktigt bra avslut på en bra dag.
När pappa sen kom in med en stor kopp te och en kakbit (från mitt senaste bak) blev det dessutom ännu bättre - och så kladdig som den blev i mitten kunde vi fira "Kladdkakans dag" även UTAN en riktig kladdkaka!I lördags var det ju "alla Helgona" så vi åkte som vanligt och hälsade på morfar och ställde upp ett rött och hjärtformat ljus (som jag pussade på och skickade med en hälsning till Stella).
Älskar minneslunden vid den här tiden på året och dygnet...
I år snöade det så det kunde blivit så där perfekt mysigt, meen det blåste ju oxå - vilket dock ändå var betydligt bättre än att det skulle regna som det gjorde förra året...

❤️❄️❤️❄️❤️❄️❤️❄️❤️❄️❤️❄️❤️❄️❤️❄️❤️❄️❤️

Puss och kram på alla i snöyran!


Likes

Comments