Header

God Morgon!

Det uppdateras inte jätte flitigt här men tycker det är lite roligt att skriva då och då, mest för att kunna gå tillbaka och kolla på vad man har haft för sig.

Den senaste veckan har bestått av plugg, plugg och åter plugg. Vi har nämligen skrivit vår första Tenta igår, och idag är det dags för rond 2! Skriver både söndag och måndag, men efter idag är jag fri i 10 dagar!
Gårdagens tenta gick bra och hoppas det ska kännas lika bra idag! Känns faktiskt lite roligt att ha skrivit sin första tenta! Nu är man student på riktigt!

Jag har också lyckats fixa ett extrajobb, på inget mindre än IKEA! Kan hända att det är jag som serverar er köttbullar på IKEA Jönköping nästa gång ni ska dit! Känns super-roligt att ha fått in en fot där!

Max är fortfarande frisk och det känns helt ofattbart att han klarade av dessa behandlingar! Är det något jag lärt mig av detta så är det att lita på min magkänsla och inte ge mig när jag vet att allt inte är som det ska. Är det någon som känner Max utifrån och in så är det jag, vi har ju faktiskt hängt ihop i 5 år! Som det ser ut nu så kommer nog den pållen aldrig lämna vår familj, vilken faktiskt känns väldigt bra. Just nu är det mamma som tar hand om honom men det är bra att han verkligen får vila ut allt han varit med om det senaste året.

Imorgon packar jag väskan och åker hem i några dagar, ska bli skönt att vila hjärnan och andas stall i några dagar!

Kram, Alexandra!
Har även hunnit starta ett företag i en utav kurserna, kom och köp Take Away Muggar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Dagarna går och tiden flyger fram här i Jönköping. Just nu läser vi två kurser där det ingår två ganska stora projekt. I den ena ska vi starta ett företag och i den andra ska vi göra ett Projekt-lednings arbete. Egentligen är kurserna roliga och intressanta men det känns lite som att man inte hänger med.. Men jag måste försöka hitta ett sätt att plugga på som funkar för mig och gör att jag inte känner mig som en sönderstressad arbetsnarkoman.

Jag har dock börjat få lite ordning på livet och tillvaron. Har några sköna typer som jag umgås med och har kanske ett jobb på G också, spännande! Börjat fila lite på en plan att få ner Maxen till Jönköping. Nu har jag levt utan mina fyrbenta vänner i en månad och kan säga att abstinensen börjar krypa sig på! Att ha stallet att kunna gå till skulle vara väldigt skönt då det är en miljö jag känner mig 100% trygg i!

Men börjar endå känna att jag nu börjar ta stegen till att bli vuxen och självständig på riktigt!

Kram, Alexandra!

Sprang Colour Run, och hänger på Akademin (student krogen) i overallen. Ännu inte vant mig vid att gå ut på en vardag.

Likes

Comments

Jag lyckades även få tag på en egen liten lägenhet under sommaren! Jag trivs som fisken i vattnet och förra helgen körde jag, mamma, pappa och syrran ett race för att få klart allt! Detta blir första gången jag bor helt ensam men en så länge går det bra. Jag bor en bit ifrån centrum så det blir buss en hel del, men dem går var 10:e minut och för en lantis som jag är det rena lyxen!

Har fått det riktigt mysigt här och är glad att jag även har en liten uteplats!

Kram, Alexandra!

Likes

Comments

Hej hopp!

Har inte uppdaterat denna sida på ett tag och tänkte att det kanske är dags då det faktiskt hänt en hel del de senaste veckorna!

Jag har börjat studera i Jönköping, har nog inte riktigt fattat att det är detta jag ska göra nu i 3 år framåt. Har tagit mig igenom en inspark på 10 dagar! Fullt med aktiviteter, sittningar, tävlingar och utgångar! Lyckades dra på mig den ökända "nollnings-sjukan" under insparken och låg hemma med feber och ont i halsen... Men galet bra med en inspark så man lär känna massa folk och kan skapa sig en liten umgängeskrets!

Eter insparken var det raka vägen till skolbänken! Denna vecka har varit en riktig pers med en presentation som skulle vara klar till igår. Kursen vi läser heter Principles of Project Management, väldigt intressant men denna uppgiften var verkligen svår... Men vi lyckades och nu har jag en lördag i soffan innan den vankas kräftskiva ikväll!

Ska försöka uppdatera lite mer här då det är roligt att kunna gå tillbaka och se vad det är man har för sig om dagarna!

Kram, Alexandra!

Night mission under insparken, här ser man även våra fina overaller vi har!

Insparksfestivalen!

Bunkrade upp med ett apotek för att kunna hänga med i svängarna!

Full Moon Party!

​                                                                                                          Avslutade Insparken med Finsittning!

Likes

Comments

En liten filmsnutt från igår när jag red min systers häst Bruchetta. Denna dam är en riktigt rolig häst att jobba med, känslig och lyhörd på rätt sätt. Tanken är att hon ska skolas om till dressyrhäst efter en skada som gör att vi inte vågar hoppa så pass mycket med henne som min syster vill. Hon är dressyrstammad med Daytona som pappa och har en riktig utstrålning, så tror inte det ska vara så svårt! Dock har jag en jävla träningsvärk idag då det var ett tag sedan jag red så pass ordentligt som jag red igår!

Kram, Alexandra!

Likes

Comments

Nu sitter jag i soffan precis hemkommen från bio. Trots att vi bor i en by med endast 7 000 invånare har vi en riktigt bra bio i Karlsborg! Det är en ideell förening som fixar det och gör det riktigt bra! De har bara en salong så det visas ofta bara en film per kväll, men de brukar hänga med bra i vilka filmer som är nya just nu!

Ikväll var det dags att visa Suicide Squad. Tyckte den var riktigt bra! Man både skratta, fick hjärtklappning och en tår i ögat. Helt klart värt att se den! Sen är det ju inte fel att kolla på bio när Joel Kinnaman är med i filmen ;)

Kram, Alexandra!

Likes

Comments

Jag har som sagt skrivit på kontrakt för en lägenhet i Jönköping. Det ska bli så fruktansvärt skönt att ha mitt eget ställe, första gången jag kommer bo helt själv. Jag har bott både på elevhem och i studentkorridor innan, så kände att jag redan upplevt det. Det är jätteroligt att bo i korridor men det blir alltid tjafs om städning m.m. Men att jag fick tag på detta har verkligen varit en lyckoträff! Det är ganska stor bostadsbrist i Jönköping och facebook/blocket är fullt med studenter som ännu inte fått ta över huvudet.

Har redan börjat planera hur jag ska inreda. När jag bodde i Skåne gjorde vi en sänggavel till lägenheten, vilket blev så bra! Då hade vi dock två st 90cm sängar vilket gjorde att sänggaveln blev 180cm. Sängen jag ska ha nu kommer vara 120cm. Så jag och syrran åkte igår till Hem & Hobby i Hjo och köpte det vi behövde för att fixa en ny sänggavel!

Jag kunde återanvända skumgummimadrassen från den gamla sänggaveln och även plywood-skivan från sänggaveln jag har till min 120-säng. Vi lyckades även hitta exakt samma tyg till som den gamla har så jag kunde även använda samma knappar!

Vi rundade till kanterna på 120cm plywoodskivan och gjorde hålen för att vart knapparna skulle vara. Klippte till den gamla skumgummimadrassen till 120cm. Sedan placerar man madrassen på plywoodskivan, sedan häftar med två lager vadd runt för att göra den lite mjukare. Sedan spänner man fast tyget och häftar fast det runt allt. Därefter använde vi en tapetserarnål och trädde en tjock tråd igenom de förborrade hålen och madrassen för att spänna på knapparna! Sedan knyter man snörena på baksidan!

Jag har en historia av att vara ganska klantigt, och igår var inget undantag! Lyckades spätta mig själv med nålen i handen så blodet börja rinna. Och när jag inte var uppmärksam lyckades jag placera två blodfläckar mitt på sänggaveln...SUCK! Det blev bara att försöka tvätta med Wanisch och sedan torka med hårfönen, och till min stora lättnad funka det!

Jag tycker verkligen ger ett lyft men en sänggavel. Längtar tills den är på plats i lägenheten.

Kram, Alexandra!
Resultatet!

Knyter med en liten tygbit så det inte slappar efter!

Likes

Comments

För ca 2 veckor sedan hade vi fullt hus här hemma då hela släkten var på besök, samtidigt! Vi var totalt 23 pers hemma hos oss. Vi hade två husvagnar och två tält på gården, såg ut som en egen campingplats! Anledningen till detta var att vi skulle fira mamma och pappa då det fyller 50 iår.

En av mina kusiner, Ellen 5år, har ridit i ca 6 månader. Hon rider på en ridskola som bara har A-ponnyn, så gulligt! Men under tiden vi var här var vi tvungna att låta henne sitta på en stor häst. Då Max får skritta uppsuttet fick han stå för detta. Att se hennes lycka när hon fick sitta på Max var hur roligt som helst! Där satt hon med ett leende från öra till öra bara av att skritta runt i paddocken! När hon fick prova trava några steg tjöt hon av skratt, haha!

Tänk när man blev så lycklig av att bara få sitta på en häst, det ger en lite perspektiv på livet. Den 2 augusti fyllde hon 5 år, vilket gjorde att jag och mamma gick loss på Hööks. Rosa ridbyxor, rosa ridstrumpor och en tröja med Mulle motiv på fick göra hennes stalloutfit komplett! Fick lägga lite band på mig själv men det finns så mycket fint och gulligt på Hööks!

Kram, Alexandra!

Likes

Comments

Det har under våren varit en j*vla resa med veterinärbesök med Max. Jag har tappat räkningen på hur många gånger vi varit in med honom nu och kan säga att det har tagit på psyket på en själv. Att aldrig veta om han kommer bli bra eller inte..

Förra tisdagen skulle vi in på återbesök efter att han genomgått tre stycken stötvågsbehandlingar på ligamenten runt kotorna på frambenen. Under denna period var tanken att jag skulle börja jogga honom innan återbesöket, men jag hann bara börja trava lite lätt innan jag kände att det var någonting som inte stämde.. Dagarna innan återbesöket var hemska! Hela huset var fullt med släktingar på besök och jag försökte hålla humöret uppe men varje gång jag började tänka på Max vilje jag bara gråta... Var alldeles säker på att vi skulle få ett besked om att inget mer kunde göras..

Under dessa dagar lyckades jag till och med skriva på ett kontrakt för en egen lägenhet i Jönköping, som borde gjort mig överlycklig! Men kunde inte riktigt känna lättnad och glädje över det då jag förberedde mig på vad som skulle hända med min ögonsten.

Väl hos veterinären möttes vi av en glad veterinär som var säker på att det var en frisk häst vi kom med, men så var inte fallet.. Han markerade på båda frambenen på böjt spår, men hon tyckte dock att böjproven såg bra ut. Efter att ha ultraljudat frambenen kunde vi konstatera att ligamenten såg bra ut och veterinärerna fick verkligen klia sina geniknölar för att klura ut vad det var som orsakade hältorna. Vi till och med röntgade honom för att utesluta fång...

Vi beslutade att prova att bedöva bort hovleden då han visade en väldigt liten irritation där på ultraljudet. Efter att vi bedövade bort hovleden släkte vi hältan.. Det slutade med behandling i båda hovlederna och hem för mer skrittpromenader..

Det som gör att jag fortfarande har lite hopp om att detta ska gå vägen är att han alltid svarat på behandlingen han fått. Att denna häst går med på alla behandlingar och undersökningar gör att jag vill göra ALLT för att han ska bli bra.. Älskade kämpe<3 

Kram, Alexandra

Likes

Comments

Den 7 Juni startade jag och min kompis Ann-Louise vår resa genom Europa! 27 dagar, 12 städer och 9 länder senare var vi hemma på Svensk mark igen! Jag tänkte göra en liten snabb återblick på vad som var bäst och kanske mindre bra på resan.

Bästa landet?
Jag skulle faktiskt vilja säga att Irland toppar den listan! Galet vackert, trevliga människor och lätt att ta sig runt. Jag är så jäkla hemma-kär i Sverige ( har jag märkt efter denna resa) så det kan vara en bidragande faktor till varför jag gillade Irland så mycket. Det påminde ganska mycket om Sverige.

Sämsta landet?
Denna är svår men jag måste säga Italien. Jag trodde folk överdrev när de sa att Italienare var omöjliga i sitt service-tänk, men måste faktiskt vara beredd på att hålla med om det. Jag tror inte det är så farligt om man reser dit på en planerad resa, men när man försöker vara en spontan tågluffare kan det bli jäkligt frustrerande att inte kunna få hjälp! Det var inte katastrof, men skillnad från de andra länderna!

Bästa platsen?
Helt klart Hvar i Kroatien. Längtar tillbaka till de turkosa vattnet och den varma solen! Trevlig folk och billigt ;)

Sämsta platsen?
Detta är svårt, men om jag måste välja bort en plats på resan blir det nog Bologna i Italien. Jag tror att man hade behövt göra lite research om staden innan för att det skulle bli intressant.

Bästa upplevelsen?
Vi gjorde ju så himla mycket under resan så det är svårt att bara välja en! Men bussresan till Cliffs of Moher på Irland och båtresan ut till paradisöarna i Kroatien toppar listan!

Sämsta upplevelsen?
Helt klart när vi gick vilse i helt fel område Paris. Som småstads-tjej kände jag att paniken var på bristningsgränsen under denna timme! Men vi klarade oss fint ur det och jag är en livsupplevelse rikare!

Bästa mötet?
Det är ändå vår kära Gigi! Helt otippat att man träffar en så skön människa i Pisa som sedan hänger med till Kroatien, hade så roligt men henne!

Sämsta mötet?
Här tar killen som var ansvarig för bagageincheckningen på tågstationen i Paris första platsen! Fy fan, haha! Mer nedlåtande och otrevlig människa får man leta efter. Hade lust att skrika " Vi kommer från Sverige och där behandlar man både kvinnor och män på samma sätt!!"

Bästa Boendet?
Här väljer jag Pisa! Dels för att vi träffa så goa människor där, det var rent och fräscht, det fanns mycket mat/dricka att köpa i baren till ett bra pris och man kände sig trygg där!

Sämsta boendet?
Amsterdam får toppa denna plats! Det var skitigt och hasch-ångorna var vidriga. Men är en upplevelse rikare minst sagt!

Bästa maten?
Bakelserna i Zurich, MUMS!!!! <3 Och Strongbrew cider var en trevlig upptäckt!

Sämsta maten?
Kan faktiskt inte minnas att jag åt något som inte var bra. Men var fet-trött på pasta, pizza och vitt bröd när vi lämnade Italien!

Detta tycker jag summerar en del av resan! Ganska svårt att skriva ner allt då vi var borta så länge och såg så mycket :)

Kram, Alexandra!

Hemma igen på Svensk mark!

Likes

Comments