Vardag

Hej vänner,
Denna veckan är det knappt att tiden räcker till till det som ska göras, alltså skola, jobb och stall och bloggen har inte och kommer inte prioriteras, som ni kanske förstår.

Tisdag idag! Idag är en lugn dag faktiskt jämfört med resten av veckan som kommer. Skola, stall och plugg i massor. Jag har företagsekonomiprov på torsdag och hinner knappt plugga imon så måste sätta det idag. Imorgon är det skola, därefter jobbar jag 15-ca 18 och sedan dressyrträning vid 20.00. Sedan hem och sova. Torsdag samma sak, skola, jobba 15-18 och sedan möte i Frillesås vid ca 19. Sedan hem och sova. Fredag är det också skola, sedan jobb 15-18 och därefter stall. Jobbar sedan 7-ca 14.30 lördag och söndag så 24h jobb denna veckan, + skola och hästar = bloggen kommer inte hinnas med direkt... Men men, så får det vara. Kommer inte jobba såhär mycket sedan, bara varannan helg. Tack och lov.

Igår var det måndag och dagen gick sååå trögt. I skolan var egentligen alla lektioner ganska tråkiga, hade samhällsprov och det kändes bra i alla fall men resterande lektioner var verkligen helt ointressanta, eller så var det bara jag som var väldigt trött. Kanske en kombo.

Blev bättre i stallet sen i alla fall. Jag kände för att galoppera i skogen med Hillen så det gjorde vi, så himla skönt. Det bästa med Hillen är att jag bara kan sätta gasen i botten på en grusväg, alltså ni vet när det går sådär fort att hästen faktiskt utnyttjar steget och tar i i galoppen. Inte bara springer på utan galopperar genom hela kroppen. Så himla häftig känsla. Sedan stannar jag med lite kram i handen och några "ptroooo" haha. Nej med det är så coolt!! Inget slit behövs utan bara röst och kram i handen.

I söndags red jag ut Lillen med Isabella på Hillen också vilket gick bra. Lillen blir bättre och bättre!

Nu ska jag byta från bussen till tåget, vi hörs!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Lördag idag. Känns som det var längesedan jag kikade in här och det var det nog, eller? I alla fall ett par dagar sedan jag skrev här på riktigt. Hej!

Klockan 7 imorse började jag jobba och jag var klar ca 14.30. Så 7.5h jobb idag men det var roligt! Första dagen på jobbet är det alltid rörigt och det var lite svårt att hålla koll på allt men det ska nog bli bra, imorgon jobbar jag igen. Samma tider. När jag kom hem vid 15 pluggade jag 3h, lite mer, kanske blev 3,5 till slut och plötsligt hade klockan hunnit bli halv 7(!!), Anna och Farmor kom hem och vi åt middag och plötligt var klockan 7 och det var kolmörkt ute och jag insåg att jag inte ridit än... men tyvärr är det så prioriteringarna måste göras. Jobb och skola kommer före stall, någonstans måste pengarna komma från i slutändan och utbildning och bra resultat i skolan är väldigt viktigt för mig. Så så är det.

Alltså blev det ingen ridning idag vilket suger, Hillen skulle ridits ut men det får helt enkelt bli imorgon. Tänkte först att jag ju kunde rida till ridhuset men när jag kollade så verkade inte ridhuset vara ledigt och vår paddock har ju inte belysning så det där med ridning var kört... Istället fick jag gå ut o borsta och mysa i stallet på kvällen helt enkelt, innan kvällsfodringen. Imorgon ska dom ridas i alla fall, ut en sväng.

Vi hörs då, Gonatt kompisar.

Likes

Comments

Vardag

Bokat och klart, vecka 26 nästa år befinner jag mig återigen i fantastiska skyrup för massa träning. Förhoppningsvis på storhäst, ååh längtar redan nu ju! Årets bästa vecka.

Fredag idag, bra dag. Hillen ska visas i eftermiddag och ikväll har vi gäster, klart LIllen ska motioneras också. Vi hörs!

Likes

Comments

Träning

Precis som igår fick hon börja med att skritta ut ca 25 minuter, sedan lite travjobb och därefter jobbade vi vidare med serpentinerna vi jobbade på igår, men idag i galopp och med studsar emellan. Filmen är från i slutet då Hillen var lite trött, och jag avslutade med att hoppa serpentinerna fram och sedan tillbaka direkt, de andra gångerna jobbade jag istället tempoväxlingar på långsidan för att få fram henne ordentligt och hon kändes super! Pigg och glad o arbetsvillig!

Imorgon väntar visning, hoppas hon är lika pigg och glad då...

Likes

Comments

Vardag, Träning

Godmorgon!
Jag har precis ätit frukost och hästarna äter där ute också, strax ska jag göra mig iordning och sedan ska de få komma ut i mörkret. Idag är det Torsdag (dagen före fredag(!!) om nån har missar det😉) och skolan och stallet ska avklaras. Först skola, en ganska lugn dag med företagsekonomi, engelska, matte och fysik och sedan stallet. Är hemma vanlig tid idag, alltså 14.40. Hillen ska jobbas bommar med och Anna har Lillen. När hästarna är klara ska jag plugga och sedan sova, hinner jag så vill jag träna också men måste prioritera skolan. Så är det.

Igår fick Hillen gå ett lösgörande dressyrpass, vilket gick himla bra!

Började skritta fram ute, skrittade en runda på ca 25 minuter och lade även in lite trav emellanåt, alltså, varför har jag inte alltid skrittat fram så? När jag kom till paddocken hade jag en motiverad, pigg och igång ponny istället för en lite stel som jag brukar ha i början av passen. Som många av er kanske vet så är det spatt som Hillen har, och enligt veterinär är framskrittning och att få henne varm innan man börjar jobba väldigt viktigt och det har jag ju varit noga med då, men hon har inte fått skritta fram såhär länge på länge och vilken skillnad det blev!

Framme i paddocken började jag jobba trav direkt, tempoväxlingar både inom och mellan gångarter och massa stora volter. Samma sak i galopp, mycket i lätt sits och låta henne vara helt igång. Sedan började vi jobba.

Idag jobbade jag på samma övning nästan hela passet, red på serpentinbågar i trav, ibland blev de 4 lite större och ibland 6 lite mindre, såg alltid till att komma ut i andra varvet för att jobba i båda varven på långsidorna. I serpentinerna fortsatte jag jobba med tempoväxlingar. Jag samlade lite in i bågen, och red framåt ut ur den, samlade in i nästa och red framåt ut. Ni fattar. I samlingen gjorde jag så som jag beskrev efter förra dressyrträningen, att "spänna sig som man skulle flytta en stol" och det funkade jättebra. På långsidorna jobbade jag galopp, fattade och red framåt samlade in på en volt och red framåt ut ur den, samlade in på ny volt och sedan framåt ut ur den, gjorde tre volter per långsida.

I början av övningen vad hon lite spänd men det släppte efterhand när hon förstod vad hon skulle göra, och på sluten var hon grymt fin i både trav och galopp! Lugn och avslappnad men ändå pigg och framåt. Jag avslutade passet med långa skänkelvikningar i trav på diagonalen, hon var följsam och flyttade jättefint. Så himla samarbetsvillig och så fin har hon inte varit på länge och framförallt så glad. Så skönt, nu är jag taggad på dagens pass och vi börjar såklart med samma skrittrunda 😉

Likes

Comments

Berättar om passet imorgon bitti, nu ska jag sova men min dag har varit bra! Hoppas er har varit det också!

Likes

Comments

Vardag

Godmorgon!
Klockan är 7, det är kolmörkt ute och jag är snart i Kungsbacka. Idrott är första lektionen och vi ska springa... 3km bara dock, tur det, ni vet att jag inte älskar skolidrott 😉

Jag har ridsport idag igen så är hemma sent, 16,15, och då ska Mathias rida Lillen och jag rida igenom Hillen. Eftersom det inte blev någon provridning igår fick hon faktiskt vila då jag var helt omotiverad till att rida, och hon skulle ju vilat idag. Eftersom hon provrids på fredag istället så har jag liksom backat hela schemat en dag, så hon fick vila igår, lösgörande Dressyrarbete idag och imorgon lägger jag in lite bommar och jobbar vidare på det jag gör idag. Blir bra.

Igår var en bra dag, eller helt okej, men allt detta hästletandet och bakslaget med Hillen har gjort att min skolmotivation är nere på 0. Jag orkar inte hålla koncentrationen på lektioner och när jag pluggar hemma vill ingenting riktigt fastna. Fick tillbaka våra fysikprov och jag hade ett bra resultat, men inte så bra som jag vet att jag kan. Hade massa timmar att plugga igår och jag försökte med det går inte in, så himla jobbigt. Jaja, jag vill hitta den där hästen typ nu, hitta en bra familj åt Hillen och sedan få allt att bara rulla på igen, hoppas det inte dröjer allt för länge innan jag får koll på allt igen...

Hoppas det är bra med er i alla fall, vi hörs.

Likes

Comments

tankar

Jag tycker det är så himla svårt att titta på hästar, man vill titta på allt och veta allt men glömmer alltid något och det blir alltid så många frågetecken. Det allra svåraste tycker jag, är att få ut ärligast möjligt svar. Alla som säljer sina hästar är försäljare och alla vill få sålt till bästa möjliga pris, och det är förståeligt. Jag har också sålt hästar och jag förstår men nu när jag ska köpa är det så svårt att lita på någon överhuvudtaget. Vad ska jag tro på och vad är bara försäljningsprat?

Alla hästar har kapacitet att gå 140, att de sedan inte kan hoppa är en annan grej, haha. Nej men förstår ni vad jag menar? Som en häst vi provat, hade hoppat lite och hade absolut kapacitet att gå det största i framtiden, problemet var bara att det vägrade gå framåt? Alltså, hur kan de veta att den bör ha kapacitet att gå 140-klasser när hästen inte hoppar högre än 1m hemma? Precis, de kan inte veta, och de visste inte men det var lätt för dem att säga. Vissa saker går ju att ta reda på men mycket är ju också en chansning, och en förhoppning. Frågan är hur mycket man ska låta vara en chansning? Ju mer pengar det handlar om, ju mer kritisk blir jag.

Ju fler hästar vi tittar på ju mer kräsen blir jag, ju mer ser jag mellan raderna vilket nog inte bara är positivt. Man tittar på fler detaljer, hur rör den sig då? Och hur rör den sig då? Borde den göra si där och så där? Varför gör den så?varför sparkar den där och varför galopperar den iväg så där? Det är klart jag har en bild av hur jag vill att min häst ska se ut, röra sig och hur den ska vara. Men det som jag tycker är svårt är att alla hästar är så olika.

En häst gör på ett vis och en på ett annat, men det behöver ju inte vara något negativt i att någon inte är som alla andra. Det viktigaste är att hästen är sund och frisk, men hur vet jag det då?

Ja ni förstår, jag är helt snurrig i hjärnan med allt detta letande, granskande och provande. Vad är egentligen rätt för mig och vad är tillräckligt bra? Det är så mycket pengar för oss och för mig är det så viktigt att det blir bra. Jag skickar ständigt filmer till tränare och personer jag litar på och jag är jättetacksam för all hjälp, men det är fortfarande svårt och hur mycket ska jag lita på mig själv och hur mycket på tränare och andra? Svårt. Om någon har den perfekta hästen går det bra att ställa den i första boxen till höger, den är tom 😉

När vi köpte Hillen var det en chansning, och det blev ju bra, men det rörde sig inte om alls lika mycket pengar och storhäst känns så mycket mer seriöst. Första bilden är från ett av de första ridpassen hemma, andra från AW 2016.

Likes

Comments

Vardag

Godmorgon!
Tisdag idag, en dag närmare fredag och en dag närmare höstlov, right? 😉 klockan är åka-buss-tid och jag är påväg till skolan, en helt okej dag väntar där. Inga superjobbiga lektioner men gissa vad? Efter skolan åker typ en tredjedel av mig klass till Barcelona, alltså snacka om orättvist, haha. Jag skulle också läst Spanska😉 jaja, vi blir inte så många kvar i alla fall och veckan de är borta lär bli ganska lugn i skolan då det blir många som missar det vi går igenom ju, positivt i alla fall.

Jag skrev ju igår att många hört av sig om hästar, vissa fina, andra inte i min smak men kul att så många hör av sig i alla fall, och som ni kanske förstår har jag börjat släppa tanken om den 6åriga valacken lite... Känns bara 80%, och jag vill att det ska kännas 100. Kräsen kanske men det här med RÄTT häst känns som A och O och det är lika viktigt att det blir rätt för hästen. Det lutar åt att vi letar vidare.

Hemma sedan skulle Hillen visats men familjen som skulle kommit har backat och kommer inte, tråkigt men så kan det vara. Hon ska gå ett lösgörande pass istället och Lillen ska antingen tömköras eller så rider Karro. Vi får se.

Vi hörs under dagen! Ha en toppen dag!

Finaste majsan, igår var det 5 år sedan hon fick somna in ❤️

Likes

Comments

Hej på er,

Jag lade ut en annons på FB tidigare idag angående att jag sökte storhäst och vilket respons jag fått alltså! Meddelandena ramlar in, bra men rörigt. Haha. Rätt snurrigt alltså, men kul.

Måndag kväll och jag är SÅ trött. Har precis suttit och skrivit definitioner av 92(!!) science words i engelskan, heeelt fruktansvärt och bara det tog mig liksom två timmar och nu orkar jag inte göra någonting annat. Arg på all tid det tog och nu är hjärnan slut på energi, det blir mycket annat att plugga imorgon... Jaja, 2 veckor och sedan ledigt.

Hillen och Lillen joggades båda två på linan idag i paddocken, lagom jobbigt. Var inne strax efter 6, åt, pluggade och nu sova. Godnatt...

Likes

Comments