Alexandra Graffner Nouw.com/alexandragraffner
View tracker

Dun 'n' Dusted

Idag fick Billy åka med ner till Frillesås för dressyrträning för Anna, Lillen åkte också med och Ida red honom vilket såg ut att gå bra! Nu kommer han väl ha träningsvärk imorgon stackaren, Ida har ridit 2 dagar i rad 😉 Men han blir starkare och starkare och bär sig bättre och bättre för varje pass! Duktig!!

Billy tränades som sagt och vi fick filmat lite travarbete i alla fall:

Jag tyckte han kändes fin idag! Vi jobbade mycket med takten, hitta ett lugn med näsan i bra position, bakbenen med och i balans där han bär sig själv. Han blev lite spänd och tappade balansen emellanåt men överlag kändes han fin!

Vi jobbade mycket på rakt spår innanför fyrkansspåret för att jobba med att han går rak, i balans och spårar. Precis som alla höstar är han lite oliksidig och trycker gärna lite med högerbogen, efter en stunds jobb lossnade det dock rätt bra. Ställde inåt, ställde utåt, flyttade in och ut på volt. Kändes fin i slutet! Ett bra pass och Anna verkade gilla honom! Duktig Billy!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Samarbeten
MiDi youngriders

Fotograf: Fredrik Jonsving, bilden får ej kopieras eller användas utan fotografens tillåtelse.

Hela gänget, 2 hoppryttare, 2 dressyrryttare och 5 fälttävlan. Anna Felé i täten och Frida Andersén som mentor. Kan det bli bättre?

Fotograf: Fredrik Jonsving, bilden får ej kopieras eller användas utan fotografens tillåtelse.

Fotograf: Fredrik Jonsving, bilden får ej kopieras eller användas utan fotografens tillåtelse.

Jag och Tilda Wessman representerar hoppning.

I söndags var jag på fotografering och möte för ett framtida samarbete. Nu kan jag äntligen presentera det för er!

"Midi young riders är en tränarsamverkan som sträcker sig över grengränserna. Hopptränaren Ulrika Bidegård, fälttävlanstränaren Anna Felé, OS-ryttarinnan Frida Andersén och landslagstränaren Helena Källblad kommer under ett års tid att träna de nio talangfulla tjejerna. Med mångsidighet, erfarenhet, struktur och målfokus ska de kunna nå de stora målen; - en plats i landslaget, att få rida NM/EM, guld på SM och fortsatta studier på Flyinge eller Strömsholm som unghäst-utbildare." - taget från hemsidan http://mayidoit.wixsite.com/mayidoit/do-it-akademin, mer information hittar ni under länken.

Och en av dessa 9 ryttarna är jag!

Under 2017 kommer jag och dessa andra 8 tjejer att få extra stöttning och samarbeta med både sponsorer, oss själva och duktiga tränare. Både inom, vår egen gren och mellan grenarna. 1 års intensiv, målstyrd och utvecklande träning sida vid sida. I mot och medgång.

Det känns helt fantastiskt att vara en del av det här, och jag hoppas ni är med på vägen! Nu rockar vi 2017!

Likes

Comments

View tracker

Dun 'n' Dusted

Klockan är strax efter halv 9, jag är klar i stallet, har duschat och ätit och sitter nu och ska räkna matte så pennan glöder. Dock är huvudet någon helt annanstans och tankarna går på högvarv, jag fick ett meddelande idag som rörde ihop allting. Allt blev helt snurrigt igen, jag som trodde jag hade koll på läget äntligen med icke. Suck.

Jaja, förövrigt har stallet idag fått en ny medlem, Rebecka har köpt storhäst och välkommen Cach! Nu står bara en box tom, och där är tanken att min storhäst ska stå - sedan är stallet fullt! Wow!

Billy joggades idag enligt plan, och herregud vad han var pigg - Phu! Jag fick hela tiden aktivera honom, jobba volter, övergångar och klurigheter på olika sätt för att få honom att koppla av. Fantastisk kul men också otroligt klurigt att få honom att slappna av utan att bli kort i steget. Kul i alla fall!

Imorgon komm Ida och rider lillen och jag ska Tömköra Billy, vi hörs då! Nu ska jag försöka få ordning på mitt snurriga huvud... vi hörs.

Likes

Comments

Träning, hästarna, Dun 'n' Dusted

Allt basic-arbete ska fungera efter denna veckan och han ska helt igång, här är planen:

Måndag: Jogga uppsuttet.
Tisdag:
Tömköra, lugnt och balanserat. Vi vill att han tar för sig men behåller lugnet.
Onsdag:
Dressyrträning
Torsdag:
Jobba vidare på gårdagens övningar.
Fredag:
Bomarbete, lydnad och uppmärksamhet.
Lördag:
Vila, bara promenera eller linas lite.
Söndag:
Återigen bommar men också lite små-hinder, lite samma arbete som fredagen.

Likes

Comments

Samarbeten

Min eftermiddag har spenderats i vita ridbyxor och smink framför en kamera med klass, det är mycket spännande på gång nu hörni, och en sak kan jag säga - 2017 kommer bli GRYMT bra... mer än så kan jag inte säga, inte än, men håll i er - det kommer bli väldigt bra det här och ni får veta mer inom snar framtid..

​Bilden nedan har inget med dagens fotografering att göra.

Förövrigt har jag haft en riktigt riktigt bra helg i Stockholm. Som ni vet åkte vi upp i Torsdags, var framme vid 4- tiden och spenderade en liten stund på hotellet innan vi gick ut och åt middag. Supergott. Fredag spenderade vi hela förmiddagen på stan, därefter lunch, supergott del 2 och sedan middag på kvällen på en riktigt rolig, lite speciell resturang med massa små-rätter, - supergott del 3. Lördagen spenderade vi återigen för förmiddagen ute men den här gången med promenad genom gamla stan och sedan skridskor i Kungsträdgården innan lunch. Eftermiddagen och kvällen spenderades med Rebeckas kusiner vilket också var superdupermysigt och SÅ god mat, supergott igen 😉

Imorse satte vi oss på tåget mot Göteborg 7.38, 4h senare befann vi oss i Göteborg och då hade vi knappt 30min på oss innan vi skulle vara på nästa ställe. En hektisk men så rolig dag, och eftermiddagen vet ni ju - spännande grejer....

Nu är det tillbaka till verkligheten... stallfix och ridning, taggad efter 3 dagar utan det 😉 Vi hörs imorgon vänner, hoppas er helg har varit minst lika bra som min!

Likes

Comments

Dun 'n' Dusted

Nu till helgen har Billy varit hos oss en vecka, vi har börjat lära känna varandra. Jag har stämt av läget med honom och han läget med mig, nu börjar det riktiga arbetet!

Jag kommer till en början att se detta månandsvis, vi planerar en månad i taget.

Nu är vi i början på december, den kommande månaden är det svårt att hinna komma ut på clear rounder eller liknande men det finns en planerad under jullovet, 30/12. Då ska det kännas som ingenting. Innan dess har vi 4 träningsveckor framför oss. Billy ska jobbas MYCKET markarbete, bommar och små-hinder, styrka, lydnad och samarbete. Han är en häst man måste lära sig att kommunicera med, man kan inte bestämma över honom, man måste kompromissa. Han har mycket egen vilja men ska inte bestraffas, man måste vara tydlig och berömma så fort det ör rätt. Han ska känna sig trygg.

Under veckan som kommer kommer vi mest fokusera på att han ska igång till 100%, vi ska fortsätta jobba enkla övningar, lära känna varandra och på onsdag är det dressyrträning, då får vi se vad Anna tycker också. Vi ska fortsätta jobba på att han väntar men ändå är framme. Allt basic arbete ska fungera.

Veckan efter höjer vi nivån litegrann, nu är vi i mitten på december. Mycket fokus kommer ligga på styrkearbete, ev hopptränar vi för Anna E igen också. Trimma bommar, styrka, inga höga hinder utan bara se att det funkar på marken med bommar och små-hinder.

Vecka 3 kommer förmodligen börja lugnt efter en mer krävande vecka 2. Kanske att han jobbas mer från marken med tömkörning etc. Det fungerade ju väldigt bra igår. Vecka 3 blir helt enkelt lugnare med mycket lösgörande arbete, mot slutet av veckan ska han arbetas ordentligt igen för att hoppa lite i början av vecka 4 och sedan är det CR i slutet på vecka 4.

Så långt stöcker sig planen nu, det kan ändras under tiden såklart men vi utgör från det här. Under dessa veckorna ska vi också hitta utrustning som funkar för både mig och honom. Jag ser fram emot veckor fulla med arbete!

Dessutom har vi ju förhoppningsvis en storhäst från vecka 2 och framåt...

Likes

Comments

Dun 'n' Dusted, Träning, hästarna

Igår stod hoppträning på schemat, för Anna Emanuelsson. Vår första träning och Billy skötte sig super!

Vi började värma hästarna lite själva i alla gångarter, Billy var superspänd och tyckte allt från sargen till bommar på marken var läskigt, efter ett tag började han i alla fall släppa successivt och gick att arbeta med 😉 vi jobbade mycket tempoväxlingar i både trav och galopp, volter och kringelikrokar mellan hinder. Galoppen var precis lika bra som i tisdags, stor och avslappnad. Sedan hoppning.

Vi började travhoppa ett räcke, bom - räcke. Sedan plupp - oxer i galopp. Han blev lite pigg och därmed också lite spänd som ni ser på filmen, men gjorde det bra. Plupp-oxer övningen var super förresten, hästarna fick jobba med koordinationen och var tvungna att hoppa upp sig bra. Kul!

Vi fortsatte jobba över långsidorna och satte till sist ihop det till en bana. Meden ser ni lite blandade klipp från träningen. Nöjd och glad! Han är SÅ rolig att jobba med!

Likes

Comments

Dun 'n' Dusted, Träning, hästarna

Stackars Billy, han undrade nog hur dum i huvudet jag var egentligen som tänkte på motion klockan 5 på morgonen!? Knappt vaknat än ju 😉

Klockan är strax efter 7 och jag sitter på bussen, Billy är tömkörd, Anna har longerat Lillen, stallet med mockning, vatten, höpåsar osv är klart och jag har hunnit duscha och byta om - Nu skola, sedan Stockholm! Tjoho!

Billy var riktigt, riktigt avslappnad och fin! Jag vet inte när han tömkördes senast, men vi gjorde det en del när jag stod i samma stall som honom tidigare så jag visste att det tidigare fungerat bra, och det gjorde det verkligen idag också!

Vi jobbade mycket på stor volt, allt fokus på att få honom avslappnad och ta för sig i traven utan att bli springig. Ställde lite inåt, lite utåt, jobbade tempoväxlingar, gjorde ett par galoppfattningar och sedan lite mer travarbete. Han frustade massor och jobbade på jättebra. Nu får han välförtjänt vila i två dagar och sedan är det tillbaka till arbete på söndag.

Träningen igår gick bra förresten! Utvärderar den under dagen!

Likes

Comments