Cloe, 2017, Träning, hästarna
Idag fick Cloe träna för Anna Emanuelsson och det gick verkligen bra! Vi värmde på den lilla studsen och hindret på medellinjen, jobbade sedan lite linjer och andra övningar innan vi satte ihop det. Hon var lite fundersam i början, lite spänd och lite "på" men när hon kom igång gjorde hon det jättebra, hon tog tag i hindren och hoppade jättefint! Det var superkul och att få möjligheten att träna för Anna Emanuelsson är verkligen guld. Hon är grymt bra på att sätta ihop en bra träning där alla delar ingår och bygger på noggrann och ordentlig ridning, man går aldrig därifrån tomhänt utan får alltid med sig grymma tips och övningar.

Övningen ni ser på filmen med kryss, kryss, bom, räcke ska Molgan få göra imorgon, hästarna hoppar väldigt fint genom den och det ska bli spännande att se hur Molgan tar sig an den. Förhoppningsvis lika bra som Cloe.

Kika gärna på filmen, det ligger några gobitar på instagram också. Fina ponnyn!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Cloe, 2017, Molgan KH, Träning, hästarna
Godmorgon! Allt bra?

Här skiner solen och jag har precis ätit lite pannkaksbrunch innan jag ska promenera ner till jobbet om typ 30 minuter, dagen har börjat himla bra. Hästarna är ridna och stallet är helt färdigt, jag hoppas att någon är hemma i eftermiddag och kan ta in dem bara... Jag är hemma vid 19 och då är det middag och plugg som gäller.

Hästarna var fina idag! Molgan reds först mellan ca 5.50 och 6.50 och sedan Cloe ca 7.30-8.30, hann släppa ut o mocka o fixa och var inne innan 10, skönt!

Molgan jobbades i ridhuset och kändes verkligen fin idag, började jobba på serpentiner i trav med skrittövergångar när jag passerade medellinjen och han lyssnade jättefint, inget tjafs utan snabb reaktion efter bara en liten hjälp. Efter en stund la jag in volter i varje båge och han gjorde det bra men han skjuter gärna bogen åt höger. Den åker ut i vänstervarvet och in i högervarvet och jag får verkligen jobba för att hålla mina händer på plats och parera det med benen, men det är svårt, det är mycket häst. Vi jobbade vidare med volterna en stund, gjorde några långa, ganska kravlösa skänkelvikningar som flöt på bra och skrittade sedan lite innan vi gick över i galoppjobb.

Galoppen jobbade jag över två cavaletti som låg på böjt spår på ena långsidan, varierade mellan 8 och 11 galoppsprång genom att öka och minska bågen och trots att han blev lite stark emellanåt så kunde vi samla oss, ta ett djupt andetag och få till fina språng. På andra långsidan jobbade vi lite öppna och då kommer jag verkligen åt problemet med bogen igen, i högervarv är det inga problem men när jag kommer över i vänster så är det supersvårt att leda in framdelen och samtidigt hålla kvar bakdelen på plats. När vi väl har hittat en bra linje är det dock inte svårt att hålla den och han gör rörelsen bra, men det är lite klurigt att komma dit, hmm.

I det stora hela så gick passet väldigt bra idag i alla fall. Övergångarna har nog aldrig varit så bra i början av ett pass och trots att det var lite tjafs med bogen så kändes han väldigt lugn och avslappnad.

Cloe började jobba på samma sätt, med serpentiner, volter och övergångar och även hon gjorde det bra men var lite spänd. Efter en stund började hon slappna av i nacken trots allt och jag kunde börja kräva lite mer av henne, rundad i båda varven på volten i samma takt och avslappnat. Duktig!

Även om hon fungerar bra att rida i ridhus så märker man tydligt att hon trivs allra bäst ute, när hon var fin i ridhuset så gick jag därför ut och jobbade på grusvägen ovanför ridskolan och hon blev riktigt riktigt fin! Tror aldrig hon har burit sig så fint med mig på ryggen i alla fall, riktigt bra känsla! Vi jobbade små, små serpentiner fram och tillbaka på grusvägen och jag varierade mellan att rida lätt och sitta ner. Hon var lugn och fokuserad. Avslutade med lite galopp innan vi skrittade hemåt. 10/10 stora stjärnor till henne idag! Imorgon ska hon få hoppträna för Anna Emanuelsson, spännande!

En bra förmiddag som sagt och nu ska jag borsta igenom håret, hoppa i ytterkläder och ta mig ner till jobbet. Ha en bra dag!

Likes

Comments

Molgan KH, Träning, hästarna, Tankar och funderingar
Bilder och en liten film från igår. Planen var att rida på stranden så vi lastade och åkte ner till Rågelund men möttes av extremt högt vatten och inte ett ända sandkorn i sikte. Åkte vidare till Stråvalla strand där det såklart var likadant och gick på plan C och red i Frillesås. Jag jobbade honom lite i trav i stora paddocken och han kändes fin, sedan fick han galoppera över ett litet hinder för första gången på några veckor, pigg och glad.


Idag ringde klockan 05.00 och klockan 6 satt jag på Molgan, på agendan låg ett joggingpass med massor utav övergångar men den planen fick jag ändra på när vi kom ner i paddocken och den hade frusit under natten... Istället blev det ett lösgörande skrittpass som slutade på 1h och 20 minuter och med en avslappnad och koncentrerad Molgan. Jag kan egentligen inte riktigt ge en klar bild på hur vi jobbade men vi varierade i alla fall jobb på volt och genom att flytta in och ut fram och bakdel med jobb på rakt spår med fram - och bakdelsvändningar, öppnor och slutor och rakriktning. Det gick bra till en början då det var helt mörkt men när det började ljusna lite så började också Molgan se spöken i kanten och buskarna runt paddocken och blev spänd. Han har gjort det till en grej att göra ett visst ljud, jag vet inte om det kommer från bettet, tänderna, käken eller annat... det är ett slags knarrade ljud som jag tror är något form av stressbeteende men jag vet inte, han börjar med det när han blir lite spänd och har svårt att sluta men det är bara ibland och vissa dagar, hmm, jag klurar vidare. Jag provade i alla fall att sänka/höja bettet när han började med detta idag men det hjälpte inte, tog sedan bort bettet helt och då blev det mycket bättre och han coolade ner lite men jag tror ändå inte att stressen sitter i bettet utan snarare att han blir stressad av ljudet han själv skapar och det blir någon slags ond cirkel. Efter en stunds jobb utan bett blev han väldigt fin trots allt och var rätt trött i huvudet uppe i stallet sedan trots att vi bara jobbat skritt, skritt är nyttigt och det blev ett bra pass trots att det inte var planerat precis.

Cloe reds också efteråt, en stund i ridhuset och sedan fick hon jobba ute i backe. Hon var fin! Lugn och fokuserad. Hon ska hoppa CR i helgen igen, 90cm, kul!

Stallet var helt färdigt 10.00, hästarna ridna och ute i sina hagar med hö och vatten, boxarna mockade och alla höpåsar fyllda, så skönt! Jag hade gott om tid att duscha, äta och byta om innan jag cyklade till jobbet 11.30, att inte behöva stressa är verkligen så skönt upptäckte jag, haha.

Jobbade 12-18.30 och imorgon ser dagen precis likadan ut men med en del plugg inplanerat också. Nu vill hästarna ha kvällsmat och sedan ska jag sova, klockan ringer 05.00 - vi hörs imorgon!

Likes

Comments

Träning, hästarna, Tankar och funderingar
Kröp ner i sängen för en stund sedan och öppnade en notis som legat och väntat ett par timmar, och gissa vad som gömde sig där bakom? Inlägget som ligger länkat här nedanför. Jag blir varm i hela hjärtat, så glad och tacksam. Tack.

Wow, tack. Jag blir glad ända in i själen, du gjorde min kväll... Jag tror att det är viktigt att gå sin egen väg, att ödmjukt tro på sig själv och att lära sig att se de där guldkornen i vardagen. Framgången på tävlingsbanan är ju bara en liten, liten del. Där lägger vi 3 minuter medan vi hemma och på träning lägger många , många timmar. För att hitta motivation och ljus i den mörka tunneln tror jag att man måste se stegen man tar framåt hela tiden, de små stegen, de som inte alla lägger märke till, det kan vara allt från att hästen vänder sig mot dig i hagen och väljer att komma, eller att du plötsligt gör den där perfekta övergången. Jag tycker det är så fantastisk med ridsport, alltså jag kan ju rida tills jag är 70 bast, det är liksom 53(!!)år till, och visst drömmer jag om stora mästerskap men jag lovar - det kommer, om det är det man VILL. Ingen stress. Trots att det är fett coolt att rida msv eller 140cm som 15, 16 eller 18åring så behöver man inte det, inte alls. Det är no stress liksom. Ridsporten är fantastisk, hästar är fantastiska varelser och vi som orkar lägga ner tid och energi på att första grunden, förstå häst och minst lika viktigt - förstå oss själva är fantastiska. Vi är grymma, DU är grym. Allt tar tid, och det är värt tiden. Fokusera på de där små sakerna, jag värderar en varm hästmule i håret lika högt som en riktigt bra träning. Det handlar om samspel och förtroende, inte bara om prestation. Ha en bra kväll, och tack återigen för din fina text, det värmer så mycket ❤ Alexandra

Återigen en fantastisk bild av Josefine Litfeldt.

Likes

Comments

Vardag

Go'kväll kompisar! Klockan närmar sig 21 och Pippi är på på TVn, myslördag. Jag börjar med ett smakprov från en fotografering med fantastiska Josefine Litfeldt idag. Ett ord - wow.

En bra dag och en bra start på höstlovet - så summerar vi denna lördag. Klockan ringde 6 i morse och jag befann mig på jobbet strax innan 7, var hemma igen vid 14.45 och tog mig ut i stallet. Lillen fick löshoppa, Cloe skrittade ut och Molgan fick nöja sig med fotografering. Var inne efter ett par timmar, åt god mat och sitter nu i framför TVn tillsammans med fem glada barn, godis och Pippi Långstrump som precis nu kämpar för att hålla sitt flygplan kvar i luften i någon form av brand - haha. Så härligt.

Smakprov nr 2.

Jag kan knappt förstå att att jag har klarat av de första 10 veckorna av trean på gymnasiet, det känns faktiskt lite galet. Jag insåg igår att studenten faktiskt närmar sig med stormsteg, såhär; nu får vi höstlov, därefter går vi 7 veckor i skolan innan vi får jullov och då är hela, halva trean klar vilket betyder att jag bara har en enda termin kvar på gymnasiet - kvar i skolan. Vårterminen är ju dessutom ganska okej, vi går 5 veckor innan vi får sportlov och sedan 5 veckor igen innan det är påsklov. Sedan är det sista rycket, 10 veckor, innan vi plötsligt står med vita mössor utanför operan i Göteborg, 228 dagar kvar.

Höstlovet då, vad är planen?

Visst är jag ledig, men då är det ju ganska typiskt mig att planera in en massa annat 😉. Jag jobbar ca 7-14.30 nu lördag och söndag och så rids hästarna på eftermiddagen. Jag borde också plugga lite imorgon, men vi får se.

Måndag och tisdag: Jag jobbar 12-18.30 så då rids hästarna på morgonen/förmiddagen och jag hoppas orka plugga ett par timmar på kvällen.

Onsdag: Molgan ska vara på kliniken 11.00 för att göra en biopsi och ta lite prover för hans dåliga mage, Cloe hopptränar 16.00 och i övrigt är det P L U G G som gäller, så många timmar det bara går.

Torsdag: Jag hoppas kunna spendera mer eller mindre hela dagen i Frillesås och andas lite annan häst. Mina hästar vilar/promenerar och varje ledig stund fylls med plugg, återigen.

Fredag: Klockan 8.00 ska jag befinna mig i Göteborg för att jobba med mitt gymnasiearbete tillsammans med Evelina och Sofie, vi har mycket att starta upp och dra igång! Jag kanske är hemma vid 2-tiden och då är det ridning och sedan plugg, plugg och mer plugg.

Lördag och söndag: Plugga, plugga, plugga lite till. Matte 4, matte 5, fysik 2, kemi 2, svenska 3, biologi 2.... Det är bara att sätta igång liksom 😉. Hästarna ska såklart ridas också, kanske hoppas lite? Det är kul...

En BRA vecka och jag hoppas hinna plugga så mycket som jag önskar. I övrigt så ska jag försöka sova många timmar och samla energi inför nästa 7 veckor i skolan som känns lite tuffa, men har jag klarat 11 år i skolan ska jag nog klara resterande veckor också, eller hur? Bra med sömn, mat och roligheter så är det inga problem och vet ni vad som motiverar allra mest? Min plan efter studenten - jag är så taggad!

Nu kompisar är det natti, natti. Lyx att få 1 timmes extra sömn i natt, men klockan ringer ändå 6.00. Godnatt, och ha en superbra söndag imorgon!

Likes

Comments

Cloe, 2017, Tävling, hästarna

Idag fick Cloe åka o hoppa en P&J på GFRK, på filmen ser ni första rundan - 80cm.

Hon skötte sig hur bra som helst, 10 stora guldstjärnor! Lugn på vägen dit, lugn på plats och superfin på framhoppningen och banan. Hon gick och gnäggade lite när vi skulle rida fram men släppte det efter en stund och hittade fokus. Jobbade mycket trav och volter, galoppfattningar och övergångar för att komma igång och få henne uppmärksam och koncentrerad, enkelt och bra.

På framhoppningen gjorde vi det också enkelt, lätt sits, galopp och några språng på räcket och några på oxern. Därefter skritt en stund och sedan in på banan.

På banan var hon hur cool som helst, tittade inte på någonting och sökte hinder. Stöd i handen och om med benen så skötte hon resten. Fantastiska ponny! Kom lite nära, lite stort och hon löste problemen. Hejja Cloe! Felfri!

Nästa runda var hon rätt trött, det ska tilläggas att detta var andra gången jag hoppade henne sedan vi fick hem henne... Så inte så konstigt om energin började ta slut 😉 trots det var hon fin och gjorde det superbra! Fick en riktig feldistans vilket resulterade i ett nedslag, resten felfritt! Duktig!

Cloe har verkligen imponerat idag! Så himla enkel i hantering och allt. Nu ska hon få komma hem och ut i hagen i några timmar innan hon får komma in, då väntar massor av morötter. Imorgon passar en promenad bra och sedan tränar vi på och jobbar upp kondition och styrka. Fina Cloe!

Likes

Comments

Bilder, Molgan KH, Träning, hästarna

Long time no see - igen. Men HEJ! Kände att det ändå var dags för en liten uppdatering.

Molgan, vad ska man säga, och var ska vi börja? KLUMPEN Molgan. Han om någon är expert på små-skador. Absolut inget allvarligt men lite svullen här, ett litet sår där - ni fattar. Varje gång vi är påväg igång så händer något och det är extremt frustrerande faktiskt, men nu, peppar peppar, är vi på g.

Vi var och hoppade i Kungsbacka 8 september som ni vet och det gick bra, vi var sedan och tränade för Anna Emanuelsson den 20 september och då fungerade kommunikationen mellan oss väldigt bra. Det var kul och kändes enkelt MEN jag tyckte inte att han hoppade bra. Helgen samma vecka åkte vi till Borås för att hoppa 2 klasser, vi hoppade första klassen och det kändes inte alls bra. Molgan var stretig och hoppade inte bra då heller så veckan efter (vecka 39) tog vi det lugnt. Viveca från Svensk Hästrehab kom redan på måndagen (fantastisk service, fantastiska resultat - tack!) och han fick lite el och djupvåg på en stel högersida, men vi hittade egentligen inga stora grejer. Jag tyckte att han ömmade lite på ett framben men det blev inget mer med det och förmodligen var det bara inbillning. Jag valde ändå att ta det lugnt fram tills fredagen då Gunilla Sterner som hjälpt mig att prova ut sadel kom och kontrollerade den så att det inte var en störande faktor och det var det inte, (återigen fantastiskt bemötande och service, tack!). Den var jättefin efter några månaders användning vilket självklart var skönt.

Måndagen efter (måndag vecka 40) red jag honom direkt efter skolan, och det kändes helt hopplöst dåligt. Stret, ofokus och svårt att hitta system i ridningen, det ville liksom inte fungera. Var frustrerad under eftermiddag/kvällen och bestämde mig tillslut för att nej - jag måste rida ett pass till och prova något annat! Så jag gick ner till ridhuset igen, den här gången med tvådelat bett och micklemträns istället för tredelat bett och dyon och vilken skillnad. Det kändes verkligen jätteskönt, jag kunde rida med lätta hjälper och han trivdes verkligen mycket bättre på den kombinationen, kände att shit - nu kör vi! Men gissa vad? När jag hämtar honom i hagen på tisdag eftermiddag så är han svullen vänster bak... Jag hittade inga sår eller liknande och efter ett par dagar så var svullnaden helt borta igen, min teori är att han halkat lite i leran i hagen. Red söndag, måndag och tisdag och det gick bra. Onsdag var han svullen igen, samma ben men inte riktigt samma ställe, den här gången en mindre svullnad som sträckte sig lite längre upp längs benet. Bestämde att nu måste vi kolla upp det och igår - fredag - var vi hos veterinären...

...och det gick bra! Ingen hälta på rakt spår, böjt spår eller vid böjprov. Knappt någon svullnad kvar och veterinären kunde inte känns några konstigheter så nu kör vi helt enkelt på - IGEN. Han joggades idag och kändes fin, han joggas imorgon och rider ut måndag och tisdag för att sedan arbetas mer över bommar.

Som ni förstår så har Molgan vilat mycket de senaste veckorna och därför sätter vi igång på två/tre veckor nu helt utan hoppning. Vi jobbar mycket lösgörande och bommar på marken och samtidigt läggs mycket fokus på Cloe som jag hoppas kunna skriva mer om inom snar framtid.

Planen med Molgan annars är att jobba för ny 120-debut inom inte allt för lång tid - Kul ju! Förövrigt känns det, trots lite oflyt, fantastiskt bra med Molgan just nu. Det känns som om vi kommer närmare varandra och som om pusselbitar faller på plats. Jag hoppas också att jag kan hitta fler stunder att skriva av mig och dela med mig av tankar och vardag här, för jag tycker det är skönt och roligt. Jag ska försöka ta mig tid till det, hmm.

Men nu - Här kommer lite bilder från idag, alla tagna av Josefine Litfeldt, så fina! Tack! Vi hoppas kunna planera in en mer organiserad fotografering ganska snart... Det hade varit grymt roligt.

Nej hörni, klockan tickar och visade läggdags för en timme sedan. Jag jobbade idag och jobbar imorgon = en dusch och lite sömn vore kanske på sin plats. Natti..

Likes

Comments

Molgan KH, Träning, hästarna

Ett pass i ridhuset för ca 2 veckor sedan, hoppade lite själv och det kändes inte överväldigande precis. Snarare ganska dåligt, men Molgan var i alla fall fin trots en del missar som jag tar på mig. Ett ganska tydligt exempel på när jag blir kvar i handen liiite för länge.

Trim från i söndags, övningen hittade jag på hippson.se och den var grymt bra och nyttig men SÅ svår! Att hitta balansen, rytmen och styrkan och fokusera på mjuka omställningar, de enkla delarna som egentligen är ganska svåra, haha. Men kul var det och det här ska vi jobba vidare på!

Likes

Comments

Cloe, 2017

Ni har inte fått se mycket av Cloe som står hos oss, men här får ni en liten uppdatering!

Cloe är hos för träning och tävling och vi ligger just nu i en fas av uppbyggnad och träning. Hon blir starkare och starkare men det är en bit kvar innan hon är riktigt redo för hinder och tävling. Just nu jobbar vi mycket bommar i skritt och trav och hon börjar runda på sig över rygg och rumpa, hon börjar bli fin!

Vi jobbar mycket grunder, fram, tillbaka, flytta för skänkeln osv. Hon är åt det hetare hållet och väldigt positiv när det kommer till arbete, men förstår hon inte riktigt har hon nära till stress. Hon är faktiskt väldigt lik Hillen i sitt sätt att bete sig och vara, så som Hillen var i början, alltså att hon låser sig litegrann när hon blir stressad men orkar hon hålla fokus är hon superfin!

Det är grymt kul att jobba med henne och från och med nu ska ni få följa hennes utveckling lite mer, vi börjar med en film från häromdagen. Så här ser hon ut just nu!

Likes

Comments