Alexandra Graffner

Tankar och funderingar

Augusti 2012

"Hej, mitt namn är Alexandra Graffner jag har ridit i 7 år, många gånger har jag tänkt "är det verkligen det här jag vill ägna min fritid åt?" svaret har alltid blivit ja efter många om och men. Jag minns att jag tyckte det var läskigt att hoppa 40 centimeter första, andra och tredje gången. Jag var ganska feg inom denna sport som liten. Jag grät när mamma spände sadelgjorden, jag trodde hästen skulle ramla, jag grät när vi skulle ha "gymkana" och flyttade chipsburkar från stolpe till stolpe. jag tyckte det mesta var läskigt... Nu är jag inte rädd längre, jag känner att jag har koll. Varken jag eller mina föräldrar trodde att jag någon gång skulle våga hoppa en bana på nittio centimeter, där är jag idag. Jag tävlar 90 centimeter på c-ponny, jag är stolt över mig själv och mycket starkare som person. Det är denna sporten jag brinner för."

30 Juli 2012

"Klockan 10 rullar bilen mot halmstad för att hämta hem CURA MIN FÖRSTA HELT EGNA PONNY!

Rätt sjukt faktiskt med tänke på att mina föräldrar ALLTID sagt nej innan, men nu nu kör vi!

Alexandra Graffner, Cura, varsågod ó rid! <3""FisPelle är en fin ponny på 44 år, jag (lotta) har ridit och tävlat honom på elit nivå, han är min bästa vän.
På hemmaplan hoppar vi 160 cm, på tävling hoppar vi bara 150cm:) men det är roligt och vi lever ett bra liv ihop"10 sanningar om mig, Juli 2012
"1. Jag umgås nästan bara med de som är äldre än mig.

2. Jag måste ALLTID gå på toa även om jag inte behöver innan jag tränsar.

3. Jag tycker de är läskigt att prata med nya människor.

4. Jag tycker inte om att ringa folk. smsar hellre.

5. Jag kan upplevas barnslig, men jag har Alltid koll på vad jag gör.

6. Jag tycker inte om att komma försent till lektioner.

7. Jag hatar att få skäll, eller att göra fel.

8. Jag älskar de flesta djur, men ormar är de värsta som finns.

9. Jag är ganska duktig på att sy.

10. Jag älskar att fota:"Jag saknar Alex 12år. Innan allt blev så seriöst.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vardag

Hallå på er!

Klockan är 11, jag har precis ätit frukost och om en timme börjar jag jobba. Idag jobbar jag 12-18.30 och sedan har jag lovat Mathias och Karolin att spela fotboll med dem ikväll. Haha. Jag är helt fruktansvärd när det kommer till all form av bollsport.

Jag var i alla fall ute i stallet strax innan 7 imorse, båda hästarna har fått röra på sig och stallet är färdigt. Lillen tömkördes och Molgan fick skritta sina vanliga 30-40 minuter. Båda skötte sig okej men Lillen når inte full pott idag alltså, rädd för allt och ganska spänd, men fin ändå emellanåt. Vi jobbade galoppfattningar och mycket övergångar i båda varven. Han är lite oliksidig men vi jobbar på det.

Annars då? Sommarlov. Så skönt, men ändå har jag nog inte fattat att jag är fri från skolan i 10,5 veckor framåt (låångt sommarlov i år dessutom, vi börjar inte fören 21/8!). Men det är som vanligt när jag blir ledig, tröttheten kommer ikapp när man plötsligt slappnar av litegrann, men det är väl bara att acceptera. Jag har ju 10 månaders sömn att ta igen.😉

Jag tänkte jag skulle sätta mig och klura lite på ett längre inlägg ikväll, får se om det kommer upp redan idag eller kanske imorgon... Jag har lite tankar att dela med mig av.. Vi hörs helt enkelt! Ha en toppendag!


Likes

Comments

Vardag
Imorgon får jag sommarlov. Äntligen.

Ettan var helt okej, tvåan har inte varit rolig.

Hur jag presterar i skolan beror mycket på hur vardagen rullar utanför, och vardagen har minst sagt varit slitig. Precis i skolstart var allt på topp, Hillen och jag presterade först på Grevagården och sedan i Norge. Vi fick sålt henne och skrev kontrakt med en fantastisk familj men reservation för att hon skulle röntgas, och då hittar vi spatt. Det värsta som kunde hända. Familjen backar och vi förstår självklart, en ny, minst lika bra familj köper henne och hon får det super, men det är ändå tufft att sälja med vetskapen att hon inom en tid förmodligen kommer att få problem och ont. Det var jobbigt.

Jag fortsatte leta och prova hästar. Vi provade 22 stycken och köpte till slut Molgan. Det kändes såklart hur bra som helst, men som alltid efter stora beslut så snurrar huvudet. Jag ångrar dock inte en sekund att vi köpte honom, han är helt fantastisk och jag skulle aldrig sälja honom. Men han är inte Hillen. Och jag vill ha Hillen.

Tiden med Molgan, hela vårterminen 2017, har varit upp och ner. Framgång, motgång, framgång och motgång igen. Det är kul ja, men det har varit slitigt i kombo med mycket i skolan. Varken skola eller hästar har liksom flutit på. Det har varit ganska... krångligt alltihop.

Men nu. Sommarlov. Äntligen.

Sommaren 2017. Mitt livs sista sommarlov. Helt galet.

Jag börjar sommaren hos mormor för några dagars semester, och jobbar sedan från morgon till kväll på Åby i 11 dagar. Veckan efter jobbar jag torsdag till söndag och sedan en vecka ledigt. Veckan efter jobbar jag tre dagar och veckan efter det sex dagar. Sedan tre dagar igen och veckan efter det fem, tre dagar vecka 32 och sedan börjar skolan igen. Mycket jobb, men det känns bra. Något jag missar den här sommaren är dock vår "vanliga" tripp till mormor och farmor. Vi brukar träffa släkt, kusiner på både mammas och pappas sida men det blir svårt i år vilket suger. Eftersom jag jobbar på Åby de första veckorna så försvinner det "vanliga" jobbet då, och istället jobbar jag mycket i slutet på sommaren då ordinarie vill ha semester. Jag har liksom max tre dagar ledigt mellan jobbdagarna = det är svårt att ta sig någonstans. Men, men. Jag trivs grymt bra på jobbet och jag tror sommaren blir bra ändå. Trots att den inte riktigt blir som vanligt.

Utöver jobb så hoppas jag att Molgan kommer igång och tränas och tävlas igen. Lillen ska förmodligen köras in och jag vill verkligen hitta ytterligare en ponny eller häst att jobba med. Ju fler desto roligare, right?

Hursomhelst ser jag framemot ledighet och att vara fri från plugg några veckor. Ett år till studenten. Sista sommarlovet. Sedan sista året. Herregud.

Nej kompisar, nu ska jag ut och linda Molgans bakben och kvällsfodra, sedan sova. Sista dagen imorgon. Natti.

2016 <3

Likes

Comments

Jag letar fortfarande efter en ponny eller storhäst att ta hem för tillridning, försäljning eller bara träning och tävling.

Allt är intressant! D-ponny eller storhäst. Vet du någon som behöver hjälp, tveka inte att höra av dig!

Likes

Comments

Molgan KH, Träning, hästarna, Tävling, hästarna, Vardag

Hej på er!

Klockan är snart ett och vi har precis kommit hem från veterinären, vi hade egentligen en tid i Slöinge 13.00 men imorse ringde dom om att det fanns en återbudstid i Kungsbacka 10.15 och den tog vi såklart. Mycket närmare.

Som ni vet var Molgan supersvullen i vänster bak i lördags morse. Halt och varm och svullen från hasen och ner mot kotan, värst precis ovanför kotan i senskidan. Han gick dumt nog i liten hage i lördags men tog det lugnt. Svullnaden gick inte ner alls under dagen, han stod lindad natten till söndag och var något bättre på söndag morgon/förmiddag men långt ifrån bra. Inte lika halt vilket kändes positivt. Han stod inne hela dagen igår och svullnaden gick ner litegrann uppe vid hasen, dock satt den kvar strax ovanför kotan. Vi pratade med veterinär flera gånger igår och de tyckte att vi skulle åka in idag vilket vi gjorde.

Vi fick alltså tid hos Titti på Kungsbacka hästklinik idag, samma grymma veterinär som vi alltid åker till. Vi sprang, böjde, longerade och ultraljudade. Titti kollade på svullnaden och till slut konstaterade hon en "akut tendovaginit" = en blödning/inflammation i senskidan, den som skyddar alla senor. Tack och lov såg alla senor fina ut.

Han behandlades i området och fick fint bandage. Idag står han på box hela dagen och från och med imorgon får han gå i liten hage. Denna veckan ska han skrittas uppsuttet 30-40 minuter och nästa vecka 60 minuter uppsuttet varje dag. Därefter återbesök och förhoppningsvis igångsättning.

Puh, SÅ skönt att det inte var värre men samtidigt SÅ surt. Hejdå sommarens tävlingsplanering liksom, men men, jag är glad att det inte var värre som sagt och nu får det tar den tid det tar. Förhoppningsvis är vi snart tillbaka på banan igen!

Likes

Comments

Molgan KH

För två dagar sedan hoppade han superfint och kändes fräsch, idag står han på tre ben. Härliga vändningar i vår enkla sport, right?

Nej, att han står på tre ben var överdrivet, det gör han inte. Men han är fortfarande lika svullen vänster bak, och minst lika halt. Hältan syns i både skritt och trav, och i framförallt trav är det jättetydligt, inte bara en grad så att säga... Han har gått i en av de små hagarna idag och har hållit sig lugn. Stått och vilat mycket för att inte belasta sitt bakben.

Usch, inte kul. Hoppas x1000 att det inte är en sena, men kan inte utesluta det trots allt.

Likes

Comments

Molgan KH

Allt är packat och redo i bilen, transporten är kopplad och framkörd, all utrustning putsad och Molgan duschad. Tog ut Molgan på gången för att göra iordning honom och så är han supersvullen runt kotan vänster bak... = ingen tävling för oss idag.

Så himla surt, är ute o går med honom nu och sedan ska allt packas tillbaka in stallet och sadelkammaren... Inget tjoho på den :(

Likes

Comments

Molgan KH, Tävling, hästarna

SÅ många gånger jag gjort om den här nu. Men den senaste som jag publicerade i samband med inlägget med vår nya plan funkar inte riktigt när den ska kombineras med jobbet i sommar. Här kommer en som jag hoppas vi kan följa någorlunda ;)

- Vecka 25, 20/6 110cm Åby, Fjärås Hoppryttare

- Vecka 27, 9/7 100/110cm Uddevalla

- Vecka 29, 19-20/7 110/115cm Åby

- Vecka 30, 29-30/7 110/110cm Gislaved-Anderstorp

- Vecka 32, 13/8 100/110cm Nygård

- Vecka 36, 10/9 100/110cm Stenungsund

- Vecka 38, 23/9 105/115cm Borås

- Vecka 40, 7/10 100/110cm Bollebygd

- Vecka 42, 21/10 110/115cm Alingsås

- Vecka 44, 2-4/11 110/115/(120?)cm Helsingborg

- Vecka 46, 18/11 110/120cm Trollhättan

- Vecka 49, 8-10/12 110/120cm Stenungsund (Grevagården)

Likes

Comments

Molgan KH, Träning, hästarna

Molgan kändes toppen idag! Lite hoppning stod på schemat, inför lördag som jag skrev igår och det gick enligt plan !

När jag värmer honom jobbar vi mycket lösgörande. Öppnor, slutor, skänkelvikningar, volter och massa övergångar. Lydnad och lösgjordhet. Efter en bra värmning är han superrolig att hoppa, bra och jämna språng trots att han blev lite stark emellanåt.

Började jobba skritt-halt-skritt-halt osv, därefter skritt-trav-skritt-trav och sedan en hel del lösgörande arbete i trav och därefter galopp. Vi började jobba lugnt över sockerbitarna med ett galoppsprång mellan dem och hoppade lite därefter.

Tog hindren i lite olika ordning, och avslutade med en runda på ca 110cm. Tryckte iväg honom lite på oxern någon gång men fick tillbaka honom igen. Nöjd. Känns bra inför lördag. Imorgon --> mer lösgörande arbete!

Likes

Comments

Molgan KH, Tankar och funderingar, Tävling, hästarna

Jag och Molgan har ju faktiskt inte tävlat så mycket än och vi letar fortfarande efter det där perfekta upplägget dagarna innan tävling. Det är svårt tycker jag med hur mycket man ska rida dagarna innan, man vill ju att hästen ska vara på topp på tävlingsdagen oavsett om det är 100 eller 150cm man ska starta. För hård träning innan gör att bensinen är slut när det är dags för start, och för lite ridning innan leder kanske istället till att energin bubblar över och det blir stressat och ofokuserat.

På Cura, min c-ponny, red jag nästan alltid ut i skogen dagen innan. Allt för att hålla henne glad, positiv och framme. Dressyr var enligt henne tortyr och att sitta och rida igenom henne på banan dagen innan var som att be om dåliga tävlingsresultat - haha. Jag minns en tävling i Laholm när hon var riktigt fin - då hade jag ridit ut i fyra timmar dagen innan ;) Ni förstår -. ju mer hon fick springa av sig desto bättre. Framridningen var lätt, bara lite skritt, trav och galopp. Inget konstigt, någon övergång och någon volt kanske, inget speciellt.

Pinnen som var tittig och spänd var bäst om han fick hoppa ganska nära inpå, dagen innan eller två dagar innan. Inte högt men ändå så han och jag hade språng i kroppen. Han behövde ridas igenom för att vara avslappnad och fokuserad när det gällde. Framridningen handlade helt och hållet om övergångar och aktiva bakben. Man var tvungen att göra Pinnen modig, och modig blev han när han hade fullt tryck bakifrån. När jag red fram honom var det som att ladda en bomb med energi, då vågade han och då blev han riktigt häftig att sitta på. Riktigt cool ponny det där, men han krävde arbete.

Hillen joggades alltid innan, ju piggare på tävlingsdagen desto bättre. Ofta red jag ut i alla gångarter två dagar innan och joggade lätt och stämde av allt dagen innan. Ibland barbacka, lång och låg form, lugnt och avslappnat. Om hon var riktigt lugn och avslappnad i både knopp och kropp kunde jag sedan samla rätt energi, utan stress, och ladda henne med under framridningen. Sedan lekte hon över LA och MSV ;) När Hillen reds fram så låg fokus på att hitta en stor galopp och hålla henne på bra humör. Simpelt, right? ;) Nej, men hon blev lätt störd av grejer, lite tjafsig i handen, lite känslig för skänkeln. Allt handlade om känsla och timing och att aldrig krångla till någonting.

Så. Vad är bäst för Molgan? Han var ju grymt fin på Åby förra helgen, då hade jag hoppat ordentligt två dagar innan och ridit igenom honom ordentligt dagen innan. Med mycket öppnor, slutor, skänkelvikningar osv. också mängder av övergångar. Avspändhet och lösgjordhet. Jag hade liksom gjort klart framridningen dagen innan och kunde bara jogga honom innan start sedan. Jag tänker mig att vi provar samma upplägg denna gången, var det en tillfällighet eller tack vare dagarna innan han var så lugn? Hmm, blir spännande att se.

Idag reds han ut en sväng, var pigg och glad men lite spänd. Imorgon hoppas han och fredag rids han igenom. Resultatet av det ser vi på Munka-ljungby ridklubb på lördag - Taggad! Vi hörs efter hoppasset imorgon!

Likes

Comments