Alexandra Graffner

Bilder, Molgan KH, Träning, hästarna

Long time no see - igen. Men HEJ! Kände att det ändå var dags för en liten uppdatering.

Molgan, vad ska man säga, och var ska vi börja? KLUMPEN Molgan. Han om någon är expert på små-skador. Absolut inget allvarligt men lite svullen här, ett litet sår där - ni fattar. Varje gång vi är påväg igång så händer något och det är extremt frustrerande faktiskt, men nu, peppar peppar, är vi på g.

Vi var och hoppade i Kungsbacka 8 september som ni vet och det gick bra, vi var sedan och tränade för Anna Emanuelsson den 20 september och då fungerade kommunikationen mellan oss väldigt bra. Det var kul och kändes enkelt MEN jag tyckte inte att han hoppade bra. Helgen samma vecka åkte vi till Borås för att hoppa 2 klasser, vi hoppade första klassen och det kändes inte alls bra. Molgan var stretig och hoppade inte bra då heller så veckan efter (vecka 39) tog vi det lugnt. Viveca från Svensk Hästrehab kom redan på måndagen (fantastisk service, fantastiska resultat - tack!) och han fick lite el och djupvåg på en stel högersida, men vi hittade egentligen inga stora grejer. Jag tyckte att han ömmade lite på ett framben men det blev inget mer med det och förmodligen var det bara inbillning. Jag valde ändå att ta det lugnt fram tills fredagen då Gunilla Sterner som hjälpt mig att prova ut sadel kom och kontrollerade den så att det inte var en störande faktor och det var det inte, (återigen fantastiskt bemötande och service, tack!). Den var jättefin efter några månaders användning vilket självklart var skönt.

Måndagen efter (måndag vecka 40) red jag honom direkt efter skolan, och det kändes helt hopplöst dåligt. Stret, ofokus och svårt att hitta system i ridningen, det ville liksom inte fungera. Var frustrerad under eftermiddag/kvällen och bestämde mig tillslut för att nej - jag måste rida ett pass till och prova något annat! Så jag gick ner till ridhuset igen, den här gången med tvådelat bett och micklemträns istället för tredelat bett och dyon och vilken skillnad. Det kändes verkligen jätteskönt, jag kunde rida med lätta hjälper och han trivdes verkligen mycket bättre på den kombinationen, kände att shit - nu kör vi! Men gissa vad? När jag hämtar honom i hagen på tisdag eftermiddag så är han svullen vänster bak... Jag hittade inga sår eller liknande och efter ett par dagar så var svullnaden helt borta igen, min teori är att han halkat lite i leran i hagen. Red söndag, måndag och tisdag och det gick bra. Onsdag var han svullen igen, samma ben men inte riktigt samma ställe, den här gången en mindre svullnad som sträckte sig lite längre upp längs benet. Bestämde att nu måste vi kolla upp det och igår - fredag - var vi hos veterinären...

...och det gick bra! Ingen hälta på rakt spår, böjt spår eller vid böjprov. Knappt någon svullnad kvar och veterinären kunde inte känns några konstigheter så nu kör vi helt enkelt på - IGEN. Han joggades idag och kändes fin, han joggas imorgon och rider ut måndag och tisdag för att sedan arbetas mer över bommar.

Som ni förstår så har Molgan vilat mycket de senaste veckorna och därför sätter vi igång på två/tre veckor nu helt utan hoppning. Vi jobbar mycket lösgörande och bommar på marken och samtidigt läggs mycket fokus på Cloe som jag hoppas kunna skriva mer om inom snar framtid.

Planen med Molgan annars är att jobba för ny 120-debut inom inte allt för lång tid - Kul ju! Förövrigt känns det, trots lite oflyt, fantastiskt bra med Molgan just nu. Det känns som om vi kommer närmare varandra och som om pusselbitar faller på plats. Jag hoppas också att jag kan hitta fler stunder att skriva av mig och dela med mig av tankar och vardag här, för jag tycker det är skönt och roligt. Jag ska försöka ta mig tid till det, hmm.

Men nu - Här kommer lite bilder från idag, alla tagna av Josefine Litfeldt, så fina! Tack! Vi hoppas kunna planera in en mer organiserad fotografering ganska snart... Det hade varit grymt roligt.

Nej hörni, klockan tickar och visade läggdags för en timme sedan. Jag jobbade idag och jobbar imorgon = en dusch och lite sömn vore kanske på sin plats. Natti..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Molgan KH, Träning, hästarna

Ett pass i ridhuset för ca 2 veckor sedan, hoppade lite själv och det kändes inte överväldigande precis. Snarare ganska dåligt, men Molgan var i alla fall fin trots en del missar som jag tar på mig. Ett ganska tydligt exempel på när jag blir kvar i handen liiite för länge.

Trim från i söndags, övningen hittade jag på hippson.se och den var grymt bra och nyttig men SÅ svår! Att hitta balansen, rytmen och styrkan och fokusera på mjuka omställningar, de enkla delarna som egentligen är ganska svåra, haha. Men kul var det och det här ska vi jobba vidare på!

Likes

Comments

Cloe, 2017

Ni har inte fått se mycket av Cloe som står hos oss, men här får ni en liten uppdatering!

Cloe är hos för träning och tävling och vi ligger just nu i en fas av uppbyggnad och träning. Hon blir starkare och starkare men det är en bit kvar innan hon är riktigt redo för hinder och tävling. Just nu jobbar vi mycket bommar i skritt och trav och hon börjar runda på sig över rygg och rumpa, hon börjar bli fin!

Vi jobbar mycket grunder, fram, tillbaka, flytta för skänkeln osv. Hon är åt det hetare hållet och väldigt positiv när det kommer till arbete, men förstår hon inte riktigt har hon nära till stress. Hon är faktiskt väldigt lik Hillen i sitt sätt att bete sig och vara, så som Hillen var i början, alltså att hon låser sig litegrann när hon blir stressad men orkar hon hålla fokus är hon superfin!

Det är grymt kul att jobba med henne och från och med nu ska ni få följa hennes utveckling lite mer, vi börjar med en film från häromdagen. Så här ser hon ut just nu!

Likes

Comments

Molgan KH, Tävling, hästarna

Lite kort framridning, bra framhoppning (men PIGG Molgan) och fin på banan.

Kom lite nära på 1an och han skruvade sig lite men inte katastrof. Fick ordning på galoppen till 2an och han hoppade 2 och 3 fint! Fick hålla en del i kombinationen 4ab men fick 5 jämna språng till nummer 5. Bra distans till 6an och 7 jämna språng till nummer 7, hoppade 8 lite stort men bra! Linjen 9 till 10 var bra på 6 språng och 11 också, lite flack på nr 12 resulterade i 4 fel och tryckte ihop honom lite mycket till 13 men ändå okej språng. Totalt 0+4 fel, Nöjd!

Rundan kändes i stort sett bra! Första gången vi hoppar 115 på flera månader och målet var en bra runda med max 4 fel. Vilket vi satte, skönt! Det känns som om vi börjar hitta varandra lite bättre nu och vi är inne i ett bra träningssystem med regelbundna träningar för tränare som passar oss bra, det är roligt att träna och det känns som att vi är på väg åt rätt håll. Under hela rundan den här starten hade jag stöd i handen, han släppte aldrig bettet som han kunde göra tidigare utan blev "positivt stark", alltså låg han på med en ärlig bjudning och jag hade ett register att röra mig på inför varje distans. Om två veckor åker vi till Borås för 105 och 115cm och förhoppningsvis gör vi en ny debut i 120cm vecka 40! Tjoho!

Dessutom debut för den rosa kavajen på Molgan, vet inte vad jag ska tycka riktigt...😉

Likes

Comments

Molgan KH, Träning, hästarna
Inlägget är skrivit nästan en vecka efter träningen, men publiceras samma dag som träningen var trots allt.

Onsdag jämn vecka och dags för träning för Lennart Lindelöw igen! Det kändes SÅ mycket bättre än förra gången, lugnare Molgan, lugnare Alex och mycket lugnare och renare språng. Hoppade superfint på den blå-vita oxern till exempel. Titta på filmen, tog med några missar och en hel del fina språng. Känns bra!

Två saker fick vi med oss i läxa hem:

- Låta ytterhanden följa med genom svängen, så han för plats med alla benen.

- Håll galoppen i svängen!! Inte samla och tappa, behåll galoppen så jag har ett register hela vägen fram och har en chans att länga/korta galoppen beroende på distans.

Två veckor till nästa gång, redan taggad!

Likes

Comments

Vardag

Hej solstrålar! Hur är det med er? Med mig är det superduper faktiskt, solen skiner och jag har precis kommit hem efter en stund i skolan.

Vi är tillbaka i vardagen, vilket jag tycker känns helt galet. Sommarlovet har känts kort och långt på samma gång, känns som det var igår vi gick från kyrkan men samtidigt känns tävlingarna på Åby SÅ långt borta. Lite snurrigt det där med tid och tidsuppfattning, haha. Trots allt var det ganska skönt att dra på sig ett par rena jeans och fräscha till sig lite i morse, bort med det svarta under naglarna och sånt där, ni vet 😉

Snabb sammanfattning av mitt sommarlov då: För det första var det mitt livs sista (!!) och nästa sommaravslutning är studenten vilket känns totalt overkligt då jag fortfarande tror att jag är 14 år och går i högstadiet ungefär, nej - lite överdrivet men alltså var tog tiden vägen? Om 5 månader och 20 dagar fyller jag 18 år och om 10 månader har jag tagit studenten. Helt galet.

Tillbaka till den här sommaren; Vi började på Åby med 10 dagars ideellt och fantastiskt roligt arbete, det följdes av många många timmars icke ideellt arbete och Grasja flyttade hem till oss i några veckor. Även Cloe flyttade hit och vi hann med en sväng till Falsterbo. Jag var ensam hemma några dagar och jobbade lite till och avslutade sedan lovet med en vecka ledighet varav 3 dagar spenderades i Stockholm tillsammans med Rebecka. Lillen har dessutom simmat i sjön och Molgan har hunnit göra 4 starter och hållit sig frisk (peppar, peppar). Det är roligt att han är på g igen! Jag, Rebecka och Evelina har hunnit med en tur till Liseberg och dansat till Hov1 också, och Liseberg besökte även hela familjen i mitten av sommaren tillsammans med mammas bror och hans familj, jättemysigt!

Såhär i efterhand har sommar varit bra, trots lite mer jobb än planerat. Det ändå jag egentligen saknat är några lediga dagar hos mormor och farmor tillsammans med kusiner och familj. Tidigare somrar har vi varit borta 1-2 veckor och haft riktig släktträff hos både mormor och farmor, solat, badat och spelat spel men i år var jag ensam hemma medan de andra åkte upp. Jobbet kom emellan, vilket känns jättetråkigt. Såklart. Jag hoppas kunna hitta lösningar för att träffa alla relativt snart ändå, det var längesedan.

Nu då; ny termin, nytt skolår, sista året. Idag var jag i skolan mellan 9 och 9.30 (puh, lång dag...😉) och fick massor av information om lite allt möjligt, gymnasiearbetet som ska skrivas och lite datum, koder osv. En vanlig första dag på Kitas helt enkelt. Vi fick vårt schema också och wow, verkligen positivt överraskad! Kitas har komprimerade skoldagar och man slutar nästan aldrig senare 13.30 och visst har jag haft bra schema tidigare år, men årets vinner priset. I år går jag måndag 9.15 - 13.05, tisdag 8.00 - 13.15, onsdag 8.00 - 13.15, torsdag 8.00 - 13.30 och fredag 8.55 - 11.55. Det betyder att jag är hemma 14.40 alla dagar utom fredagar då jag är hemma 13.00 - PERFEKT!

Det känns bra inför detta året, har lite punkter jag för min egen skull vill jobba på och hålla mig till. För det första måste jag hålla sömn och matrutiner. Lampan ska vara släkt klockan 22 (senast!!) och ringer 5.00 igen, bra frukost, bra lunch och bra middag med frukt mellan måltiderna är det som gäller. Matlåda att äta på tåget om maten i skolan inte duger eller om jag inte hinner äta och inget spring på Pressbyrån. Det blir bra. Nästa viktiga punkt är att inte skjuta upp saker, uppgifterna ska göras direkt och helst före stallet samma dag som jag får dem, åtminstone ska de påbörjas så man får igång någon form av tankeverksamhet. Siktar på ca 3h plugg per dag. Hej och hå.

Nu rockar vi trean! Sedan gör jag vad jag vill. Just precis nu ska jag ta mig ut i stallet och motionera Cloe, Lillen och Molgan. Vi hörs!

Likes

Comments

Bilder, Molgan KH, Tävling, hästarna

Foto: Anna Graffner

Ny tävlingsdag, 100 och 110cm igen! Film från båda klasserna här ovan ^

Första klassen, 100cm:

Lagom lång framridning resulterade i pigg och glad Molgan som trots några knasiga distanser galopperade runt felfritt. Utanför placering men det är inte grejen, han kändes fin! Jag tänkte inte så mycket på framridningen eller framhoppningen heller, vilket resulterade i superfin känsla! Tjoho!32


Nästa klass, 110cm:

Han kändes trött och lite loj på framridningen och framhoppningen och drog lite mot utgången men hoppade ändå helt okej. Fick inte riktigt lika bra känsla som innan men var ändå lugn. Kom in på banan och hoppade 1, 2, 3 fint. Blev lite flack och drog med sig översta bommen på nummer fyra men hoppade fint genom kombinationen samt 6 och 7. Nöjd trots fyra fel, känns som vi börjar få koll på grejerna faktiskt. 

Nu dröjer det tre veckor innan vi är tillbaka på tävlingsbanan igen, tre veckors träning!

Likes

Comments

Bilder
Vi gick in genom entrén vid bergbanan och möttes av fin utsikt och fint vatten.

Massor av karameller och fina handgjorda skrin, dukar, ljusstakar, kuddar... ALLT!

Dagens första djurkompis och favorit - Lill-Gris!
Två av Lill-Gris kompisar.
Dagens andra favorit - Bambi! ...och hans fågelkompis som fick vara med på ett hörn.
Näst på tur - en höna som dansar balett, en ko, en get och världens sötaste kalv <3

Livsnjutaren Sten, kung över gråsälarnas vatten.

Stens feta kompis, osäker på namn men säker på att hon har bästa dubbelhakan i Stockholm.

En mås som stal Stens fiskar.
Undrar vem av dem som är skogens konung egentligen?
Lill-Babs och hennes starka make som slickar i sig äggula från en sten...
Lill-Babs galna son som hade krig med en majskolv som inte ville flyta.
Stor, sovande katt med tofsar på öronen.
Han pekade och skrattade åt sina stackars kompisar i bur medan han flög fritt.
HUR SÖT? Ytterligare en favorit, och han behövde heller ingen bur.
Jättegrisar, som en sten på ben ungefär.

Jättesöt, jättecharmig och SUPERstor. Och han gillar morötter.

Här mellanlandar inget snor på fingrarna!
På andra plats efter sälarna, livsnjutarn vargen!
Flera stycken mini-Sven...

...och en stor Sven!

Snabba som tusan och superläskiga..
Den här filuren hade energi för alla Skansens djur och besökare tillsammans och sprang runt och runt och runt och runt hela, hela tiden. Jag tror jag tog sisådär 25 bilder på den och fem (!!) går att använda då de andra tjugo är suddiga för att han plötsligt sprang åt andra hållet.

Trots det är han en favorit och stannade plötsligt och bajsade i en stubbe innan han sprang vidare...

Och sist men inte minst - en rolig fågel som plötsligt tog en paus på en sten utanför uttrarna.
Hejdå Skansen, och tack för den här gången!

Likes

Comments