Alexandra Graffner

Molgan KH

Behöver er hjälp, vi är fast i sadeldjungeln - igen.

Här ser ni Molgans rygg, någon som har tips på sadelutprovare? eller som har en häst som ser liknande ut? Vad har ni för sadel? Tips på märken? Modeller? Paddar? Alla tips är välkomna så att säga 😉

Han har ganska rejäl bog och sadelläget därför ganska långt bak, kanalen behöver vara lagom bred och ortspetsen får inte bli för långt ner, eftersom det också bromsar bogen..

Hjälp!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Molgan KH, Träning, hästarna

Förra fredagen, 21/4, åkte vi till veterinären med Molgan. Anledningen för att han inte känts fräsch som ni nog vet. Titti fick känna igenom honom och hittade spänningen i ryggen vilken vi behandlade med Shockwave och lät det sedan vara. Han satt lite mer på höger sida så den fick mer än den vänstra som bara fick litegrann.

Ryggen visste jag ju om så den var inget konstigt - men så fick vi reaktion på böjprov också...

Han visade ingen hälta när vi böjde något av benen, då böjde vi hela benet på alla fyra. Han ville dock inte stå still när vi böjde höger fram, hoppade bak och var allmänt jobbig. Böjde därför det försiktigt lågt också för att se om det fanns någonting- och då var han ca 1 grad halt. Alltså satt det förmodligen någonting i kotan.

Bestämde oss för 30-60minuters promenader i 1 vecka och sedan tillbaka. "Får vi reaktion i ryggen eller i kotan då så behandlar vi". Återbesök bokat torsdag 27/4 kl7.45.

Vilket var igår!

Igår var vi först på kliniken för dagen, började skritta och trava på rakt spår, sedan skritt, trav och galopp på lina och det såg bra ut. Ingen tydlig hälta eller reaktion.

Böjde båda fram lågt igen, helt utan reaktion - tack och lov! Titti kände igenom ryggen och det kändes också fin =Molgan är skadefri!

Nu börjar jakten på sadel, för Titti ratade våra sadlar totalt (skönt, gillade inte någon av dem, haha). Så båda två ska säljas, har en prestige versaille och en Equipe Linnea, båda är bruna och 17", någon som är sugen? 😉

Likes

Comments

Jag vill ha fler timmar i sadeln och är nu på jakt efter en storhäst att låna en tid framöver, ett samarbete men någon som vill ha sin häst riden, tränad och kanske också tävlad.

Jag rider i dagsläget 120cm på storhäst, har tidigare ridit MSVB (120cm) med placeringar på ponny jag utbildad själv. Jag ÄLSKAR att jobba markarbete, bommar, små-hinder osv. lydnad, samspel och känsla på marken innan det är dags att hoppa.

Hos oss går hästarna ute ca 06.00-15.30 i gräshagar och därefter rids dem, vi har stall med 5 boxar och paddock. Ca 800m till ridhus med mycket lediga tider. Jag rider regelbundet för tränare i både dressyr och hoppning och har många kunniga människor runtomkring mig att fråga om det skulle vara något problem.

Ska du på semester? Har ont om tid eller bara vill ha ridhjälp? Jag söker främst en storhäst för hoppning, men ponny kan också vara intressant.

Tveka inte att höra av dig!
0706782464

Ni hittar mig också på instagram: @alexandraagraffner och på FB: Alexandra Graffner :)

Likes

Comments

Hej vänner! Och Glad påsk!

Min påskafton har jag spenderat på jobbet, sedan ridit Lillen, promenerat med Molgan, badat och pluggat - nu soffan med godis och alldeles strax ska jag sova. Jag jobbar 7-15 imorgon och på måndag också och sedan skola igen, dagarna springer iväg - jag hinner inte med själv, haha.

Kul att så många läst inlägget ang planen förresten! Det är roligt att dela med sig av tankar och upplägg, och ännu roligare när ni gillar det och många läser.

Inget mer att skriva idag, vi hörs imorgon. Glad Påsk!

Likes

Comments

Molgan KH, Spring Camp 2017, Träning, hästarna, Tankar och funderingar, Tävling, hästarna

För mycket häst? Fixar jag det eller är han för stor? Konsekvenser? Alternativ? Vad krävs? Skarpare bett? Optimal träning? Tidsperspektiv? Tränare/hjälp? Tävling?

Med massor av frågor i huvudet och en halvtaskig plan satte jag mig ned och pratade med Anna i torsdags morse, 15 minuter senare kändes allt ganska självklart och helt rätt. Med Annas ord "nej Alex, sälj inte. Du är grym och hästen är grym, ge det tid och det löser sig". och "man behöver inte tävla i Falsterbo eller i Scandinavium när man är 17 år gammal, man behöver inte vara en i N***** och gänget." TACK Anna, trots att jag vet det egentligen - så behöver jag höra det ibland. Ibland hamnar fokus på fel ställe och skapar en stress, nu är vi tillbaka. Tack Anna Wemlerth och Skyrup Country Club, du prickade in precis rätt ord vid precis rätt tillfälle.

Molgan är inte färdig för 120, han kan hoppa hinder på 120cm - absolut - men grunderna sitter inte som de ska. Han är stor och måste få en chans att växa klart, både i kropp och knopp. Det gick förmodligen lite fort hos förra ägaren, lite fort från 90cm till 120cm och 130cm och sedan har vi bara fortsatt i samma spår. Nu backar vi inte bara ett steg, nu börjar vi om från början.

Mål, FOKUS NU: Ny 120-debut! när? Vecka 46. November 2017.

Innan dess:

  • Godkända lydnadsrundor i 90/100/110cm.
  • Bommar, lydnad, träning...
  • Vetcheck, koll på utrustning.


Nedifrån och upp, ett steg i taget.

BACK TO BASICS

Planen från och med nu är att börja om som sagt. Nästa fredag har vi bokat en tid hos Titti, vår veterinär. Molgan ska gås igenom från topp till tå för att se så att rygg och ben är okej. Sedan ska vi hitta sadel och sätta check på utrustningen, därefter CR. 90cm med travövergångar mellan hindren för lydnad. Sedan traggla 90, 100 och 110cm heela året. Ändá till november då vi debuterar 120cm igen om allt går som det ska, då hinner vi rida 13 stycken 110cm innan ny debut, och ett gäng starter i 90 och 100cm dessutom. Då ska rundorna vara perfekt och 120cm ska vara lätt som en plätt. Ingen stress. Hillen tänk.

Det känns HELT rätt. Bort med den gamla planeringen, fram med den nya. Ett helt annat upplägg, som känns rätt och sunt.

Ett 2017 för att sätta grunderna, sedan rider vi 130 och kanske också 140cm 2018. Back to basics - helt rätt - nu kör vi.

TÄVLINGSPLANERING

- Vecka 18, 3/5 90cm x2 Kungsbacka RK

- Vecka 19, 12/5 100cm x2 Gäseneryttarna

- Vecka 20, 17/5 100cm x2 Kungsbacka RK

- Vecka 21, 26/5 100/105cm Nygård

- Vecka 22, 31/5 100cm x2 Kungsbacka RK

- Vecka 24, 15-16/6 100/110cm Åby, Fjärås

- Vecka 26, 1/7 100/110/110cm Ale-Jennylund

- Vecka 30, 28-30/7 110cm x3 Gislaved-Anderstorp

- Vecka 32, 13/8 100/110cm Nygård

- Vecka 36, 10/9 100/110cm Stenungsund

- Vecka 38, 23/9 105/110cm Hermanstorp

- Vecka 40, 7/10 100/110cm Bollebygd

- Vecka 42, 21/10 110/115cm Alingsås

- Vecka 44, 5/11 110/115cm Alleby

- Vecka 46, 18/11 110/120cm Trollhättan

- Vecka 49, 8-10/12 110/120cm Stenungsund

Likes

Comments

Vardag, Molgan KH, Spring Camp 2017

Hej vänner, hemma sedan några timmar tillbaka och nu --> sova.

Jag har så mycket känslor och tankar efter veckan i Skyrup, j*vla skitsport i kombo med nu kör vi toppat med frågan går det att lyckas? Hur?. Så mycket som rör sig i mitt huvud, jag vill SÅ mycket.

Imorgon ska jag skriva av mig här, presentera min och Molgans nya plan som ser helt annorlunda ut jämfört med den tidigare och se saker och ting från olika vinklar. Jag har så mycket tankar och känslor, positiva och negativa. Vi hörs imorgon, glöm inte att kika in här då, godnatt.

Likes

Comments

Molgan KH, Spring Camp 2017, Träning, hästarna

Molgan är nattad, jag har precis duschat och ska lägga mig nu. Lär dock inte vara tyst före 01 någon gång inatt ändå men jag har i alla fall lyckats somna vid 00-tiden de tidigare dagarna. Trött nu. Det tar på krafterna att bara sova 00 - 06 och sedan vara igång heela dagen, i alla fall för mig som är van att lägga mig tidigt, hehe.

Idag linades Molgan på förmiddagen, med graman precis som igår. Inget speciellt med det, han var duktig och ryggen kändes fin efteråt, mjuk och varm. Han fick arnika, BoT och varma täcken och stod inne över lunch innan han fick komma ut och röra på sig igen vid 3.

Näst på schemat var banhoppning och jag valde att vara med lite, lugnt och försiktigt. Hoppade fram i trav och galopp och hoppade sedan en bana på runt 1m. Var klar efter typ 20 minuter, kort, lugnt och lagom och sedan fick han komma in med arnika, BoT, varmt täcke och lindor - igen.

Han kändes bättre idag, inte alls lika springig som han var i måndags men fortfarande inte helt 100. Han hoppade bättre i alla fall och var fin när jag travade fram och av. Imorgon linas han igen innan vi packar ihop oss och åker hem. Lite tråkigt att veckan blivit som den blivit men det är inte mycket att göra åt. Vi har åtminstone gjort det bästa av situationen.

Vi hörs igen imorgon, då ska jag prata med Anna om lite upplägg etc för när vi kommer hem. Framtida träning och tävling och lite tankar kring det. Har gått i mina egna tankar nu på kvällen och försökt sortera dem utan vidare resultat, hehe, kan behövas lite hjälp på traven.

Jaja, vi hörs.

Likes

Comments

Spring Camp 2017, Molgan KH

På eftermiddagen idag valde vi att ta ner Molgan på lina, sadel, träns och graman var på och Anna stod vid sidan och hjälpte till. Han var riktig fin faktiskt, trampade på jättebra både i trav och galopp. Efter kanske 30min på lina hoppade jag upp och red litegrann, var med lite på derbyt och hoppade små stockar och lådor och han var jättepigg och glad. Duktig kille!

Imorgon linas han lösgörande på morgonen och beroende på hur han känns så rider jag honom kanske på eftermiddagen. Han är fortfarande öm i ryggen men inte lika spänd, arnika, BoT och rörelse (och lösgörande arbete utan belastning) verkar vara tillräckligt för att lösa problemet.

Hörs igen imorgon, hoppas han känns ännu finare då och att ryggen fortsätter återhämta sig..

Likes

Comments

Molgan KH, Spring Camp 2017

Efter biolight, arnika och BoT igår känns ryggen något mjukare, fortfarande väldigt spänd men inte lika. Idag har han promenerats, gått i hagen, promenerats igen och fått massage med arnika och nu står han inne och äter. Anna hjälper mig att känna igenom ryggen efter lunch så får vi se om jag kanske joggar honom lite i eftermiddag. Hoppas hoppas.

Likes

Comments

Molgan KH, Spring Camp 2017

När jag stod och borstade på Molgan efter lunch, alltså typ 2 timmar efter första passet så upptäckte jag en spänning i ryggen, lika på båda sidor och Molgan ömmade rejält. Anledningen är troligen nya sadeln... suck.

Världens bästa Julia hade sin biolight med sig så han fick känna på den 40 minuter och sedan promenera med Back on Track och varmt täcke, hoppas verkligen det är bättre imorgon och att jag kan rida resten av dagarna, ska låna en sadel av Anna är tanken. Håller tummarna för att det funkar.

Det kändes på ett sätt skönt att få en förklaring till hans dåliga språng i förmiddags, men det är självklart supertråkigt att det skulle komma NU - precis fel tillfälle, mitt i träningsvecka. Men, men jag ska känna över det imorgon igen och hoppas det är bra då.

Nu --> Natti natti.

Likes

Comments