Header

Just nu sitter jag och för över mina bilder från kameran till datorn och sen tänkte jag lägga dom på ett usb minne, så jag har dom där istället för på datorn. Har förut bara fört över dom till datorn men inte ett usb och sen har datorn gått sönder.... hemskt!! Jag kollade även igenom bilderna som jag hade på usb minnet, jag hade små glömt att de va bilder på hästar jag haft. Trodde de va kalas bilder eller liknande..

Tårarna kom när jag kollade igenom ett speciellt album, "Tabare bar, Tabbe". Dom som har läst mina två andra bloggar jag haft vet nog vem han är. Men han va min första alldeles egna häst, min första förälskelse. Så bjuder på tre bilder från usb minnet på Tabbe, älskade hästen!

Tänkte så småning om bjuda på inlägg om hästarna jag haft om de skulle vara intressant?


Kram ~ A

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Godmorgon, allt bra med er? Med mig är de bara bra! Ligger i soffan med katten på magen och tänkte skriva ett inlägg här på bloggen medan jag väntar på att killen ska vakna! Inlägget jag tänkte skriva handlar om mina två hästar. Tänkte berätta lite om dom, målen, vart vi ligger till och lite sånt! Lära känna dom.

Fancy Remington
Fancy, även kallad rally räkan och surtanten är ett litet sto på 155 i mankhöjd, född 2002. Jag har haft henne sen december 2015 och de har hänt en del sen dess, både bra och dåliga.. Men när jag fick hem henne så va hon som en liten ohanterad fölunge, men hon va då 13 år... Hon kunde inte finna ro i gången, hon hoppade, gick runt och pratade hela tiden. Hon brydde sig heller inte om en människa stod i vägen, hon gick. Fancy kunde heller inte finna ro i boxen heller ibland oavsett om hon hade sällskap eller inte, gick in senare eller tidigare, hade mat eller inte, ja... Hon banka och slog, gick runt hela tiden och pratade. Efter ett litet tag förstod jag varför hon inte kunde hitta ro men tyvärr inget jag tar upp här än.. Hon gick knappt att leda, han va dragig, tävlingsinriktad även mot människan som ledde henne och kunde ibland stressa upp sig. Ridningen fick jag rida in henne på nytt efter att hon haft 9 års uppehåll, början gick bra men sen kom en stark, dragig och en retsticka fram. Hon är lite så även idag men de är mycket bättre än då! Allt är bättre idag, lugn och hittat ro i boxen, gången och när man leder. Ridningen är en annan femma och veterinären har förklarat varför hon är som hon är. De är för hon är en liten travare och hängde nog inte med dom andra i loppen så dom som ägde henne då gjorde en strålning (?) om jag Inte minns fel, så hon skulle springa fortare, hinna med. Där av alla vita prickar på benen tydligen..
Men efter all träning, kärlek och mat så blev de en häst med hjärtat av guld. Social, nyfiken, barn älskare och en bra nybörjarhäst i hanteringen. Idag är hon en ridhäst där hon älskar fart, hoppning och bus. Hon har för mindre än en månad sen varit ute på sin första play and jump på borta planen och de gick super, hoppning verkar va hennes gren och där vi kommer satsa på och där hon har kapacitet. Vi hoppar mellan 30-50 på pay and jumper just nu då vi ska vänja oss vid allt nytt. Hemma tragglar vi allt möjligt, lydnad och vänta på ryttaren ligger mest i fokus just nu.

Mina mål med Fancy är att hitta fler knappar i ridningen så den blir ännu bättre och att man samarbetar mer än vad vi gör nu! Även pay and jumper kommer vi satsa på, inga höjder utan mer hitta takten, roligheten och vänja oss vid allt runt om. Sist men inte minst, ha roligt i allt vi gör! Nya mål kommer när vi klarat vissa mål, vi har inget att stressa till.

Frankie Legwork
Frankie, även kallad Skalman är en vallack på 148 i mankhöjd, född 2012. Jag har haft honom sen våren 2015 och även här har de hänt massor med saker sen dess! När han kom till oss så klev de ut en undernärd liten ponny ur transporten. Trots hans tuffa start i livet så va han nyfiken, glad och redo att ge sitt hjärta till en ny människa. Han har redan från första dagen älskat livet, människorna och verkligen haft ett hjärta av guld. Men med mycket mat, kärlek och pyssel så blev det en fin ponny av honom. När han va redo så började träningen, bygga muskler, ledarskap och inridningen i behaglig takt! Inridningen gick påriktigt som en dans, inga öron bakåt, ingen reaktion, lyssnade och inga bockningar, stegringar eller liknande. Allt verkade sitta från start. Vi tragglande på med all träning och har kommit en väldigt bra bit på vägen trots att han är 5 år. Vi skulle aldrig gå vidare i träningen om han inte varit redo, men han har varit redo för inprincip allt..
Idag så är han en riktig hopp ponny, de han brinner för och där vi satsar. En ponny som älskar att lufta benen bland lite höjder, men de får han göra med Wilma! Jag håller mig till lägre hinder... Pay and jumper är något vi testat på och han älskar de och de är något vi kommer fortsätta med. Jag älskar hans energi och glädje inne på banan, den smittar av sig. Han är en ponny man bara får en gång i livet.

Mina mål med Frankie är att ha kul, även åka ut på fler pay and jumper och se vad framtiden bjuder på. Vi har klarat dom mål vi haft och jag kommer just nu inte på fler mål. Men de gör inte oss något, vi har heller inget att stressa till!

Kram ~ A

Likes

Comments

Till min blogg här på Nouw, jag heter Alexandra Fäldt och är en 18 årig tjej från Östergötland. Efter sommaren börjar jag mitt tredje år på gymnasiet med Handels inrikting. Jag har 50% praktik och den har jag på en ridskola utanför Linköping! Jag har även mina två hästar inackorderade på praktikplatsen, de är två varmblod som jag skolar om till ridhästar och har gjort en lite längre tid nu och de är i stallet jag spenderar väldigt mycket tid i. Dom kommer ni få se och läsa om väldigt mycket om här på bloggen! Utöver hästintresset så har jag ett stort intresse för fotografi och har med mig kameran lite överallt, jag klickar mest bilder på djur och tycker det är roligast men kameran hänger även med på andra händelser också! Min familj, kompisar och kille är dom som betyder mest och som jag även älskar och umgås med. Är jag inte i stallet eller bakom kameran så spenderas tiden med dom!

Jag har haft blogg på denna portal förut och även på en annan portal innan men valde att börja om helt nu efter några år med samma blogg som gick upp och ner med mot slutet. Vart några dagar mellan inläggen och jag tappade inspirationen ett tag. Så valde och börja om nu när jag fått upp inspirationen igen och tycker de är roligt! Så nu blir det nytt och nya fräscha inlägg och även satsa mera på denna blogg. Hoppas ni kommer gilla de ni läser och ser här på bloggen och stannar här med mig och mina hästar! 

Välkemmen ännu en gång till min blogg! 

Kram ~ A


Likes

Comments