Header

I Måndags så åkte jag och Felicia till Danmark lite spontant. Första gången jag kört i Helsingborg och det var en upplevelse i sig. Det regnade nästan hela dagen både i Sverige och i Danmark. Och när vi kom över till Helsingör så var nästan inga affärer öppna haha otur!

Likes

Comments

Jag vet att det var ett tag sen jag berättade om mitt gymnasiearbete här på bloggen, men jag kan väl lite kortfattat säga att jag snart är klar. Jag sitter på bussen nu med min första layout i handen och inser dock att jag kommer göra förändringar, men det orkar jag inte sätta mig in i just nu för då blir det att jag lägger 5 timmar i indesign  och photoshop och sen kommer jag tuppa av. Nej jag har massor med andra saker att ta tag i nu, så jag har ingen tid att förlora! Tur att sitt lov börjar från och med nu.

Sen vill jag även säga grattis till alla Alexandra (or) ute i världen, vi fick det bästa namnet. Även om det var det jobbigaste namnet att ha när man skulle lära sig skriva. Grattis på namnsdagen! Och ha en härlig fredag!

Likes

Comments

Idag har jag befunnit mig på Jobbmässa på Fortnox arena och fått hur mycket information som helst. Väldigt givande och kul att prata med så mycket olika människor. På bilden ser man hur skönt det var att komma ut i den friska luften (och det råkar vara ballonger där)

Eftersom jag officiellt har en personlighetsstörning som jag och mina vänner kallar hangry-syndrom(haha vet att du skrattar nu lina). Det är när jag blir arg för att jag inte ätit på några timmar. Därför måste jag alltid ha tillgång till mat så jag inte tappar förståndet och humöret sjunker i botten. Därför stack vi till Max och åt.

Likes

Comments

Rubriken sammanfattar min dag rätt bra om jag ska vara ärlig.Nu sitter jag på bussen efter en lång dag i skolan. 10 poäng till att vädret håller i sig och vårkänslorna är kvar och att jag lever i min yogapants . Dock 2 poäng till att ekonomi provet var så hemskt att jag nu har nackspärr.
Det var tur att jag fick två timmars rast innan provet för annars hade det nog inte gått så bra.
Jag blev så förvånad när jag skulle börja analysera låttexten till "born in the U.S.A" på kult.historian idag. Jag kände mest "vafan hur har jag kunnat missa det här?" jag har lyssnat på låten hundra gånger men inte på texten, snacka att man känner sig grundlurad när man trott att den låten har varit en hyllning till USA och så är den raka motsattsen. älskar låten lika mycket ändå!

Likes

Comments

Jo men ni vet när man behöver musik som bara är skönt att lyssna på. Här är mina favoriter som brukar gå på i mitt rum, när jag solar utomlands eller bara försöker varva ner. Jag brukar alltid lyssna på dessa låtar och ja dem är gamla, och det lär förmodligen alltid vara gamla låtar jag tipsar om, för dem ska man verkligen inte glömma bort.

Jag kommer speciellt ihåg att jag började lyssna på dessa låtar extra mycket när jag var på kreta. Jag blir helt varm i hjärtat när jag tänker tillbaka på den resan det var så roligt. Är dessutom tacksam över att jag bossade där några dagar så att det blev av att vi åkte till den där stranden som skulle vara rosa men som egentligen inte var rosa när vi kom dit.

Likes

Comments

Tror inte jag själv förstår hur mycket energi jag har idag, det är helt sjukt! Jag körde nyss ett yoga pass hemma men jag känner redan nu att jag måste ut och springa av mig. Detta har varit en sån dag då jag bara känner att allt går så bra och att jag klarar allt. Jag har gjort lite nya val i livet som gör att mina dagar blir så mycket bättre, och framförallt sover jag bättre vilket förmodligen är en stor anledning till att jag har så mycket positiv energi just nu.

Nu ska jag snart försöka övertala Ella att borsta tänderna och göra sig klar för att sova, hehe. Sen ska jag skicka in ett skolarbete och plugga företags ekonomi. Sen ska jag försöka hinna ut och springa, hoppas alla haft en bra alla hjärtans dag. Jag ska vara helt ärlig och säga att jag helt glömt bort det haha, men jag fick en kaktus av mamma . Ja precis en kaktus,det ända jag inte kan ta dö på och jag föredrar kaktusar före allt annat!!

Likes

Comments

Igår hade jag seriöst världens härligaste dag. jag hade bara en lektion i skolan och vi har äntligen börjat prata om marknadsföring vilket jag tycker är väldigt intressant. När jag skulle gå till stationen så sken solen och jag bara fick världens vårfeeling. Och jag verkligen älskar våren så mycket. I alla fall när jag gick på stan fick jag ett litet deep moment och började reflektera över hur lycklig jag är. Jag går den utbildningen jag vill gå, jag är i staden som jag vill vara i och jag känner verkligen mig så tacksam över att jag har fått det här.

Och jag är så glad över att jag verkligen valde att gå här i Växjö,  åh andra sidan så hade jag inte tanke på att gå någon annanstans heller. Jag tänker på alla 9:or just nu som jag antar redan har gjort sina val. Jag hopppas verkligen att ni kommer bli nöjda över era val och att ni kommer in på det som ni vill och att ni framförallt har valt någonting som ni själva vill gå. Det är det absolut viktigaste att man gör det man själv vill och intresseras för, för då kan man gå långt. alltid!


Likes

Comments

( foto tagit i Berlin)

Idag är det Fredag och jag har än så länge haft en jättebra dag. Jag är nästan klar med min propaganda och ska fota den nästa vecka. Nu ska jag alldeles strax börja skriva på mitt gymnasie arbete och försöka organisera det lite bättre. Sen ska jag skriva klart mitt manus till min digitala "story telling" som jag senare ska spela in i eftermiddag.

Allting känns annars väldigt bra just nu, jag är inne i ett riktigt flow, där allting bara går så himla bra hela tiden det händer typ bara positiva saker. Så jag försöker verkligen uppskatta det. Det känns så skönt nu när jag har fått tillbaka min motivation igen, och allt går bara bättre och bättre för varje dag, Sen tycker jag det är så himla kul nu när studenten närmar sig för jag har verkligen så mycket att se fram emot både innan och efter studenten. Kan också bero på att jag är inne i min bubbla där allt är så fantastiskt och jag bara är så glad och tacksam för allting.

Det känns rätt bra att få lite nedförsbacke ibland!

Likes

Comments

eftersom jag är en morgonperson långt in i benmärgen (vet inte om det stavas så) och är alltid som gladast på morgonen, tänkte jag ge lite tips på hur man kan göra för att ge sig själv en bra start på dagen.

1. Stig upp tidigt, så att du inte behöver stressa. Se till att vakna upp så att du kan ta kontroll över din morgon så att det inte blir tvärtom att morgonen tar kontroll över dig. Därför behöver man ofta lite mer tid än vad man ger sig själv. stig inte upp förens du verkligen vill . man vill ju liksom känna "detta ska bli en toppendag" innan man lämnar sängen. Så tänker jag alltid om jag har något jag är orolig över just den dagen. En positiv inställning är verkligen så viktigt då.

2. Musik. om det är något som gör under, så är det ju verkligen musik på morgonen. Brukar tex alltid lyssna på musik i köket och jag har en speciell spellista som jag älskar löjligt mycket.

3. Klä dig snyggt. när jag var i england för 4 år sedan så sa min "fashion coach" till alla elever. Gå aldrig iklädd någonting som inte känns som ni. Om det har sutit fast i mitt huvud, jo kära nån. Visst att man inte alltid är jätte fräsch och har snyggaste outfiten. Men det gör ju så mycket om man faktiskt lägger lite extra tid, för hela dagen blir ju så mycket bättre om man känner sig snygg.

4. Träna. Detta är jag själv lite sådär bra på , i alla fall vanliga dagar när jag ska till skolan, då finns det ingen tid till det alls. Men på lov och helger, är det ju lätt det bästa sättet att börja dagen på.

5. Frukost. Jag kan inte förstå dem som inte äter frukost, frukost är ju den absolut godaste måltiden på hela dagen. Jag äter alltid som en björn på morgnen, och jag skulle inte vilja träffa på mig själv om jag inte ätit frukost .

6. Planera dagen. vad vill jag faktiskt göra idag? jag brukar alltid sitta på bussen när jag planerar allt jag ska göra. jag skriver upp tex. om jag ska skicka in uppsatser, arbeten, maila någon. Men även saker som jag tycker är kul som jag gärna gör men ofta glömmer bort. jag använder mig av appen anydo, som jag är besatt av och använder varje dag. där skriver jag upp alla mål, långvariga och korta, inköpslistor ja precis allt!

7. Håll humöret uppe. låt inte små saker förstöra dagen. Har man en dålig morgon är chanserna väldigt stora att hela dagen blir dålig, för att man ställer in sig på att bara se det dåliga som händer. Om något jobbigt inträffar, gör det bästa åt situationen och bara lägg det bakom dig och gå vidare. lyssna på YMCA och skratta åt dig själv när du dansar, det funkar för mig ibland.

"set a goal that makes you want to jump out of bed in the morning" är lätt ett av mina favorit citat om jag inte får välja det som står på min nya tischa, för i så fall väljer jag den.

Jag vet att många avskyr att stiga upp på morgonen, de är trötta, uttråkade,fryser eller hatar sitt jobb. men herregud hoppa upp ur sängen och gör något åt det då!

Likes

Comments

Jag och syrran tänkte lyxa till denna lediga onsdagen med lite pizzamys. Och vi gick all in, så jag till och med kände för att fota. Har haft en väldigt skön dag, jobbat mycket med gymnasiearbetet och redigerat bilder. Sen har även Felicia sminkat mig "du ser ut som mig om jag var blond" sa hon till mig och håller väl med lite. Nu ska jag ner och hänga upp tvätt och börja jobba med boken i indesign. Möjligtvis också köpa Felicias Ipad, vet dock inte om jag kommer ha användning för den. Dessutom har vi bestämt vad vi ska göra för tatuering men jag återkommer med det senare, så skönt att vi har bestämt nu så vi snart kan boka tid.

Likes

Comments