View tracker

Nu ska jag bara hålla ut de sista timmarna på denna söndag, jag är nog tröttare än vad jag känner mig. Jag steg upp kl 7 i ren panik för att jag kände att jag låg efter i alla ämnen sen visade det sig att jag inte gjorde det egentligen. men men, Kom hem för en timme sen efter ett litet pass på jobbet, det var mycket lugnare än vad jag hade förväntat mig, så det är jag väldigt glad för. Nu så sitter jag här med min bok i företags ekonomi och vet inte vad jag ska ta mig till, fattar typ inte ett skit, och självklart är det dagen innan provet. Det är typ vid sånna här tillfällen jag kan bli så himla arg på mig själv, har haft flera veckor på mig och alltid ute i sista minuten, eller sista dygnet , whatever! Jag brukar lösa det med att sitta på bussen och lära in mig allting utan till och sen efter provet är allt ett minne blott. Även om måndagar är jobbiga så är det faktiskt min favorit dag. haha nej det är det inte, jag gillar alla dagar. Är det förresten någon som vet varför katter kan bli svarta på nosen, min kära pensionerade katt har liksom fått en svart nos den senaste veckan och jag har läst att det kan vara "kattsnuva", vad är det ens? jag försökte tvätta bort det med en bomulls tuss men då bitchslapa hon stackars Ella som så snällt skulle hålla i henne. Det är synd att hon är på ett sånt jädrans humör kittzy, nu när vi äntligen tagit hit henne till Lagan. nu när hon äntligen får vara inne, trots att jag och pappa är allergiska.

Nu måste jag fortsätta plugga , jag hoppas trots att veckan kommer bli tuff att jag hinner blogga lite mer.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Sånna här onsdagar är väldigt underskattade. Jag tycker om att sitta i mitt rum och lyssna på jazz . Tända ljus och fundera på hur det var förr i tiden. Ibland tar jag fram gamla böcker jag har skrivit och läser dem, det är typ de roligaste jag någonsin skrivit. Jag har inte alltid varit så värst smart om man säger så. Mina åsikter har ju verkligen förändrats med åren. Kanske blir man klokare med åren, det trodde jag inte när jag var liten. Fast å andra sidan så trodde jag gott om alla när jag var yngre, man lär väl av sina misstag. Nu ska jag tända mitt lavendel ljus/olja , har blivit nästan ett tvång för jag kan inte sova utan den doften. och jag måste göra det nu för det tar tid för doften att gå runt i hela sovrummet , och jag vill allvarligt gå och lägga mig tidigt. Först ska jag välja ut en outfit till imorgon och packa väskan, för jag vill ha sovmorgon imorgon och jag kommer få klädångest annars. Har bestämt mig för att bli lite mer organiserad och ordningsam för det har jag tappat helt det senaste halvåret. Det är nästan pinsamt hur slapp jag har blivit , jag som alltid levt flera år fram i tiden har börjat ta dag för dag nu. Känns dock hälsosammare ;)

Likes

Comments

View tracker

Det här är en mask som jag har gjort av Papier Maché på Form kursen. Det var några månader sen nu ,men jag tänkte ändå dela med mig lite om mina tankar kring "räven". Jag har döpt den till Räven för att den fick formen av en räv, plus att färgen stämmer in väldigt bra.

Det som gick väldigt bra med att designa denna masken var bland annat att papper masche är väldigt enkelt och förlåtligt om man gör mycket fel. Man kan använda sig utav väldigt billiga material. Det är lite kul att denna masken enbart är gjort av tidningspapper och tapetklister.

Den nackdelen med att använda papper var däremot att den blir väldigt mjuk och luftig. Den är liksom 5 cm bred så man ser snarare ut som en gladiator när man har på sig masken än en räv. Vilket har lett till att jag inte användt den (inte för att jag hade tänkt göra det) Däremot hänger den i min garderob och vaktar.

Jag kommer ihåg att jag började designa denna masken med hjälp av de 5 egenskaper jag tycker minst om med mig själv. Snacka om att jag hade slut på inspiration när jag var tvungen att komma på sånna konstiga lösningar för att få idéer. Men jag tycker å andra sidan att det är lite kul att det lyckades bli en räv av dessa egenskaper. Ja va säger man , jag är väl listig som än räv!


Jag fick inspiration ifrån:

låten: He is (ghost)

bandet : kiss

Känsla : Vrede

miljö: Skogen kl.19.00 i Oktober

Likes

Comments

hejsan bloggen som har stått tom ett tag.... Idag har jag gått runt i skor som har givit mig skoskav. Man ska inte vänja fötterna med för bekväma skor då klarar dem inget annat sen. förutom det så har jag jobbat med gips skulpturen idag. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra,och vad det ska föreställa.  Jag brukar ju mest göra abstrakta saker så det blir det kanske här också!! Älskar solen som kom i eftermiddags det var längesen kan man väl säga.  Jag drev med syrran när jag kom hem om att jag skulle gå och lägga mig vid sju idag. Har dessvärre inte lyckats så bra... asså orkar inte är så trött hela tiden ,men så har jag ändå så svårt att sova. jahopp detta inlägget var ju typ så intressant som jag trodde att det skulle bli hehe ....

Likes

Comments

Det var ett tag sen jag la ut mina design och form arbeten här på bloggen och tänkte dela med mig av mitt senaste som jag gjort klart precis innan höstlovet. Jag kallar den "if i lost two fingers" för att jag är dålig på att komma på bra namn och jag kände att denna titeln var rätt så uppenbar. Jag skrev en otroligt lång reflektion över detta arbetet, så jag tänker inte ha med hela, för jag tror allvarlig talat inte att någon skulle brysig om att läsa den. Dock så är detta den reflektionen jag har haft roligast åt, för jag beskriver exakt i minsta detalj vad jag kände/tänkte när allt gick åt helvete med denna förbannade gipshand. ja den blev väldigt personlig den reflektionen och det tycker jag är viktigt att man kan vara när man reflekterar sina verk. Jag tänker i alla fall dela med mig av den roliga delen av reflektionen, för det beskriver också mig själv väldigt bra och det är ju faktiskt mig hela den här bloggen handlar om så, enjoy!

Om jag skulle värdera mitt arbete skulle jag mycket enkelt säga så här: Slutproduktionen är så långt ifrån min idé den kunde komma, men jag tycker att slutproduktionen blev så mycket bättre än vad jag hade tänkt att den skulle bli från början! Så tack långfingret och ringfingret för att ni ramlade av, det hade inte gått om ni skulle suttit kvar på handen. För då skulle jag ha kvar det lilla klotet som fingrarna höll upp. men den skulle förr eller senare krossat alla andra fingrar av skulpturen. och då skulle endast min näve återstå och det skulle verkligen varit katastrof!

Som sagt det kanske blev lite rörigt att hänga med där, men jag ska förklara lite noggrannare här nedan.


Jag valde att göra en form där min vänsterhand håller i en liten uppblåst ballong(som skulle bli ett klot), med fingrarna böjda och rätt så spretade isär. För att göra formen använde jag mig av hundratals avklippta gipsbindor som jag blötte i vatten och lappade/lindade runt min hand, fingrar och ballongen. Jag gjorde ett rätt så tjockt lager. Det var kladdigt och roligt i början, men när det sedan stelnade så blev det obehagligt och klastrofobiskt för handen. Det gjorde löjligt ont att dra ut handen ur gipset, mest för att håret på armen satt fast i det stelnade gipset. Eller det var det ända anledningen till att det gjorde ont. Men efter ca 20 minuters lirkande och stress över att få ut handen så fick jag ut handen. Då började jag att lappa igen alla håll och liknande för att det inte skulle läcka när jag sedan skulle hälla i gipset.


Jag ville skapa en känsla av att min hand styr över klotet (den lilla ballongen). Den skulle kännas lite magiskt och obehaglig. Jag hann dock aldrig utveckla klottet till en människo hjärna (som jag ville). Jag hade en bild i huvudet att den skulle säga något i stil med “jag håller i din hjärna/jag kontrollerar din hjärna”, men jag kom som sagt aldrig så långt, för precis då när jag tänkte det ,hände det som absolut inte fick hända. (Det tog jag dock senare som ett tecken på att det var en dålig idé ändå). Vissa kanske tycker att det är att göra det lätt för sig, men jag tycker att det var det bästa sättet att rädda situationen på.


Det var nämligen så att när jag satt och tänkte på den där udda och cola designen så skulle jag precis dra bort de fuktiga gipsbindorna från gipset så råkade jag dra lite (lite) för hårt så att långfingret rök av. Min första tanke var mängd fula ord om och om igen. Men jag försökte att släppa det och tänka “det löser jag sen”. Men så vet jag inte vad som hände riktigt, men självklart skulle jag ju lyckas rycka bort ringfingret också. Då drabbades jag av en liten inre panik (har för mig att jag fick lämna rummet för att ta några djupa andetag). Jag fortstod genast att nu måste jag göra något för att rädda de andra tre fingrarna. Jag kunde mycket enkelt räkna ut att det skulle vara omöjligt för dom att hålla upp “den framtida hjärnan” för den skulle vara alldeles för tung. Jag tänkte en mängd andra fula ord innan jag fick ta beslutet att slippa bort “den framtida hjärnan” och börja på en vilt främmande idé.
Jag var inte det minsta förvånad att det skulle hända, jag kan allvarlig tallat inte komma på ett ända verk som har gått precis som jag velat. Så jag börjar bli väldigt bra på att hantera dessa situationerna nu.

Jag tyckte faktiskt att handen var väldigt fin när jag slipat bort klottet, den kändes redan färdig på något sätt. En positiv inställning hjälper alltid!

Utan klotet, långfingret och ringfingret hade jag nu lyckats få hand gesten love/spiderman . Jag tyckte det var lite komiskt på något sätt, och jag valde att fortsätta med skulpturen trots allt.


Så jag började slippa till handen, jag använde mig utav slippapper då det var förvånansvärt enkelt att även göra skåror i gipset med den. Min nya intention med skulpturen var att den ska kännas väldigt “rå” och “trashy” den har trots allt tappat två fingrar. För att lyckas formge den lilla gipshanden så fick jag använda kniven mestadels av arbetet. Jag verkligen älskade att jobba med kniv till gips, det är det absolut bästa redskapet för att formge gipset. Man kan skära ut större delar men även små detaljer. Kniven var min bästa vän under detta arbetet de var det verktyget som jag använde mest.


Det blev rätt mycket luftbubblor i gipsskulpturen. Det berodde på att jag inte skakade formen tillräkligt mycket efter jag hällt i gipset. Men det var lätt att åtgärda jag bara spaklade över hållen vilket var det smidigaste med hela arbetet. Jag fick slipa lite extra mycket runt fingrarna och “gräva” ut naglar och liknande för att den skulle se mer mänsklig ut.


När jag kände mig klar med skulpturen så borstade jag bort allt gipsdamm och spreyade på mattlack. Jag ville som sagt behålla den mer “rå / steniga “ känslan i skulpturen och tänkte att det skulle då bli bäst med mattlack. Jag valde att inte färglägga den över huvudtaget av olika anledningar. En var att (som jag nyss sa), jag vill att den ska kännas “stenig” och orörd på något sätt. Den är redan tillräckligt dramatisk, den har liksom fått sina fingrar avskurna. Jag ville trots det lite obehagliga i skulpturen vissa att den ändå kan vara vacker och elegant även om den inte är perfekt. Vitt tycker jag är en färg som känns väldigt elegant och upplysande. Trots de misstag vi gör kan det alltid bli något bra av det i slutändan, därför ska man inte vara rädd för att misslyckas, istället våga vissa upp dem!

Likes

Comments

"a comfort zone is a beautiful place but nothing ever grows there"

"don’t worry about the failures , worry about the chances you miss when you don’t even try"

"a great pleasure in life is doing what people say you cannot do"

"life is 10% what happens to us and 90% how we react to it"

"if opportunity doesn’t knock , build a door"

Likes

Comments

bilden på mig till höger är så spontan och konstig! Namaste i havet , eller jag vet inte vad jag tänkte....

I mitt förra inlägg om hur jag använder attraktionslagen så lovade jag er min "tacksamhets rutin" Ja, Jag har faktiskt en rutin för det . Den börjar klockan 04:45 för mig (men ni kan själva anpassa efter när ni vill stiga upp)

1. jag ser till att jag vill stiga upp. och med det menar jag att jag försöker intala mig att jag vill stiga upp ...."det kommer bli en bra dag, jag kommer göra massa roliga saker". jag peppar mig själv tills jag verkligen vill stiga upp. (för jag är konstigt nog inte alltid så förtjust i att stiga upp 04:45) Jag är jätte noga med att inte stiga upp ur sängen om jag är arg eller irriterad. Jag stiger inte upp ur sängen förräns jag verkligen vill! Men det hänger ju självklart på mig att jag lyckas övertala mig själv att stiga upp (kan ju inte bara skita i allt för att jag inte är pepp). För mig är det jätte viktigt att börja dagen bra med en positiv inställning. Annars kommer det bli svårt att ändra sin inställning.

2. När jag stigit upp börjar jag säga tack till allt. Det är nu jag skulle kunna framstå som lite halvt sjuk i huvudet, men det är okej!. "Tack för att jag kan öppna dörren utan att dörrhandtaget lossnar" "tack för att jag inte ramlar i garderoben och väcker hela huset som jag brukar" "tack för att det rinner vatten ur kranen" " tack för att lampan tänds( hade varit jobbigt att leta upp en glödlampa när jag har bråttom)" "oj förresten tack för att jag kan se idag också," "tack för att kaffebryggaren funkar idag också" ( okej den sista var en lögn, jag brygger inte kaffe, jag är 18 år och fortfarande osäker på hur kaffebryggaren fungerar ) . Men så håller jag på i sådär 5 minuter tills jag känner mig väldigt positiv och tacksam. Och ja jag vet att ni kanske tycker att jag verkar sjuk, och att ni inte tror på mig. Men så här är det! jag skulle aldrig ljuga , jag står för allt jag gör. och jag skulle inte skriva det på bloggen om det inte var sant! allt jag skriver här om mig är 100% sant, jag brukar snubbla i min garderob men jag lyckas ändå alltid ta mig upp levande och det är också något att vara tacksam över! Ni ser det är lätt att vara tacksam.

Ett annat tips på att bli mer tacksam är att skriva ner en sak varje dag som man är tacksam över.

- jag har en lista på min dator med anteckningar över allt som jag är tacksam över, den är så lång och så överdriven. Men jag brukar läsa igenom den ibland så att jag blir påmind om hur tacksam jag borde vara egentligen. 

Jag vet att det ibland kan vara svårt att tänka positivt och känna sig tacksam, när det känns som att hela universum strider mot en. Men ju mer du känner så, desstu mer sånna känslor kommer du att få. Det är så universum svarar på dina negativa tankar, du får mer saker att vara negativ över. Försök isstället att alltid se allt bra i ditt liv, allt du kan vara tacksam över.

Bara se dig omkring, Jag ser mig omkring just nu. Jag sitter i mitt rum just nu. Jag har en spegel framför mig jag kan se mig själv. Jag kan se allt i mitt rum, jag kan höra musiken jag spelar. jag sitter fortfarande här vid min dator som jag fått låna av skolan. jag kan skriva detta inlägget för jag har fått gå i skolan så jag har lärt mig skriva. Det får långt ifrån alla barn i världen göra, men jag har haft den turen att växa upp i ett land där barn får gå i skolan. Jag har alltid haft tak över huvudet och mat på bordet. Jag har alltid haft min familj,vänner och trygghet. Det har inte alla, men jag har haft den turen att få det. Och jag är verkligen så tacksam över allt jag har.

Jag är tacksam över alla möjligheter som finns, och för att jag inte ser några begränsningar. Nyckeln till ett positivt och lyckligt liv är att vara tacksam över allt man har. För då kan man få ännu mer bra saker i sitt liv!

Likes

Comments

Jag och Felicia har varit hemma idag sjuka och eländiga, mina ögon rinner fortfarande (nej jag gråter inte !!haha!! jag är förkyld) . Men jag har kunnat jobba mycket hemma med skolan och körkortet så det har ändå varit en helt okej dag. Vi har precis suttit i soffan druckit Cappucino och ätit kladdkaka och kollat på Wahlgrensvärld (konstaterat att Bianca är jävligt snygg). Sen har jag hjälpt felicia att tänka rätt när det kommer till gymnasievalet (självklart vill jag att hon ska till Växjö också ;) ). Det är så kul att vi båda resonerat likadant när det kommer till gymnasiet, jag ville också bara långt bort från lagan och ljungby! till en ny stad och ett nytt liv. Ångrar inte en sekund att jag går i Växjö, det var det bästa val jag kunde göra.


Jag verkligen älskar Lady gagas nya album, jag kanske har sagt det tidigare (tror inte det). Tycker det är jätte kul att hon har bytt image och kommer fokusera mer på musiken och mindre på hennes kläder.. Jag gillar många låtar för att jag tycker dem passar bra in på mitt liv just nu. Jag är ju lite av en nörd när det kommer till att lyssna (lyssna) på musik. 

Jag har lite bloggtorka just nu. Det är därför jag bara skriver om mitt liv och vad jag gör om dagarna , vet att det inte är så roligt . Det kommer snart ett lite större inlägg där jag skriver lite mer om attraktionslagen och målsättningar och även ett inlägg som kommer handla lite mer om mig typ roliga frågor och sånt.

Likes

Comments

Rolig fakta: Mina ögon och näsa har runnit konstant hela dagen! Trevligt med en förkylning så här i kaoset. Jag ska inte klaga , jag ska faktiskt börja anstränga mig att tänka lite mer positivare. Jag har faktiskt ingenting att vara sur över egentligen. Jag älskar mina vänner, familj, skola och mitt liv. jag gick utanför dörren med ett leende, en kaffekopp i handen och bra musik i öronen. ja ,jag har haft en jätte bra dag trots att jag inte är helt frisk. Går dock och intalar mig själv att jag är frisk (för då tror jag att jag blir frisk fortare). Det gick bra på företags ekonomi provet även om jag trodde att det skulle vara kört. Ibland har magkänslan fel och förvånar en!

just nu sitter jag i skolan och ska alldeles strax gå ut och traska iväg till stationen, så fort det slutat regna dvs. Sen har jag planerat att plugga lite körkort teori på bussen, det är trots allt en och halv timme hem. Brukar dock sluta med att jag sover eller bara tittar ut genom fönstret och lyssnar på musik. Men nu känner jag att det får fan vara nog, jag måste börja ta tag i mitt körkort. Jag har satt ett mål för när jag ska ha det, och jag har sagt det till många nu. Så nu kommer jag att ha det innan det datumet, för jag är ett med deadlines. Jag ska sluta skjuta upp på det , för jag vet att när jag väl har tagit det så kommer det kännas som en tyngd lyfter från mina axlar. Och jag är trött på att ha massa saker som tynger ner mig, jag måste börja beta av allt sånt och körkortet ligger högst på listan. (ja jag är en person som älskar listor) ja jag har fått det från mina föräldrar!

Nu måste jag skynda mig och försöka att inte köpa något onödigt på vägen, haha sockerbehov den här tiden på eftermaddan asså...

Likes

Comments

jag är verkligen helt slut i huvudet just nu. precis kommit hem efter en rätt lång men super härlig dag. jag vet inte om den har känts lite extra bra bara för att jag gått med min resväska rullande efter mig, det har liksom känts som att jag ska resa bort. och det vore ju rätt härligt faktiskt. Men nej den var fullproppad med kläder till min fotografering idag och allting gick faktiskt värdigt bra! Jag förstörde inte någon fotoutrustning så då kan man ju säga att det var en väl lyckad plåtning.

Jag fick agera både fotograf och modell, vilket var kul men också väldigt förvirrande . Jag var väldigt vimsig och allt var så himla rörigt vi hade slängt ut saker och kläder överallt , men kaoset syns inte på bilderna tack o lov. eller jo på det flest bilder som är tagna på mig kan man se hur o fokuserad jag egentligen är. Men ge mig lite cred jag är inte van vid att fota i studio har bara gjort det en gång tidigare. haha.. jag har i alla fall haft så kul och det bästa är ju att få göra det med sina bästa vänner. En eloge till er som alltid ställer upp på mina konstiga och galna ideér, hade inte gått utan er! Detta är bara några snabbt valda bilder från dagens fotografering, jag vill inte visa för mycket! Men kan knappt vänta tills boken kommer ut. Det här är så roligt, jag brinner verkligen för det här, så alla timmars jobb är värt det.


Till nästa plåtning ska jag komma ihåg att :

1. ta med godis. för man blir så trött efter några timmar.

2. och skapa en bra playlist, för musiken är typ super viktigt för att komma i stämning. Man vill ju dansa liksom!

3. planera bättre (wow så förvånad jag blir)

  1. ta med ett extra minneskort för det värsta som kan hända är om kortet blir fullt mitt i fotograferingen. (som idag)


Likes

Comments