Header

"a comfort zone is a beautiful place but nothing ever grows there"

"don’t worry about the failures , worry about the chances you miss when you don’t even try"

"a great pleasure in life is doing what people say you cannot do"

"life is 10% what happens to us and 90% how we react to it"

"if opportunity doesn’t knock , build a door"

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

bilden på mig till höger är så spontan och konstig! Namaste i havet , eller jag vet inte vad jag tänkte....

I mitt förra inlägg om hur jag använder attraktionslagen så lovade jag er min "tacksamhets rutin" Ja, Jag har faktiskt en rutin för det . Den börjar klockan 04:45 för mig (men ni kan själva anpassa efter när ni vill stiga upp)

1. jag ser till att jag vill stiga upp. och med det menar jag att jag försöker intala mig att jag vill stiga upp ...."det kommer bli en bra dag, jag kommer göra massa roliga saker". jag peppar mig själv tills jag verkligen vill stiga upp. (för jag är konstigt nog inte alltid så förtjust i att stiga upp 04:45) Jag är jätte noga med att inte stiga upp ur sängen om jag är arg eller irriterad. Jag stiger inte upp ur sängen förräns jag verkligen vill! Men det hänger ju självklart på mig att jag lyckas övertala mig själv att stiga upp (kan ju inte bara skita i allt för att jag inte är pepp). För mig är det jätte viktigt att börja dagen bra med en positiv inställning. Annars kommer det bli svårt att ändra sin inställning.

2. När jag stigit upp börjar jag säga tack till allt. Det är nu jag skulle kunna framstå som lite halvt sjuk i huvudet, men det är okej!. "Tack för att jag kan öppna dörren utan att dörrhandtaget lossnar" "tack för att jag inte ramlar i garderoben och väcker hela huset som jag brukar" "tack för att det rinner vatten ur kranen" " tack för att lampan tänds( hade varit jobbigt att leta upp en glödlampa när jag har bråttom)" "oj förresten tack för att jag kan se idag också," "tack för att kaffebryggaren funkar idag också" ( okej den sista var en lögn, jag brygger inte kaffe, jag är 18 år och fortfarande osäker på hur kaffebryggaren fungerar ) . Men så håller jag på i sådär 5 minuter tills jag känner mig väldigt positiv och tacksam. Och ja jag vet att ni kanske tycker att jag verkar sjuk, och att ni inte tror på mig. Men så här är det! jag skulle aldrig ljuga , jag står för allt jag gör. och jag skulle inte skriva det på bloggen om det inte var sant! allt jag skriver här om mig är 100% sant, jag brukar snubbla i min garderob men jag lyckas ändå alltid ta mig upp levande och det är också något att vara tacksam över! Ni ser det är lätt att vara tacksam.

Ett annat tips på att bli mer tacksam är att skriva ner en sak varje dag som man är tacksam över.

- jag har en lista på min dator med anteckningar över allt som jag är tacksam över, den är så lång och så överdriven. Men jag brukar läsa igenom den ibland så att jag blir påmind om hur tacksam jag borde vara egentligen. 

Jag vet att det ibland kan vara svårt att tänka positivt och känna sig tacksam, när det känns som att hela universum strider mot en. Men ju mer du känner så, desstu mer sånna känslor kommer du att få. Det är så universum svarar på dina negativa tankar, du får mer saker att vara negativ över. Försök isstället att alltid se allt bra i ditt liv, allt du kan vara tacksam över.

Bara se dig omkring, Jag ser mig omkring just nu. Jag sitter i mitt rum just nu. Jag har en spegel framför mig jag kan se mig själv. Jag kan se allt i mitt rum, jag kan höra musiken jag spelar. jag sitter fortfarande här vid min dator som jag fått låna av skolan. jag kan skriva detta inlägget för jag har fått gå i skolan så jag har lärt mig skriva. Det får långt ifrån alla barn i världen göra, men jag har haft den turen att växa upp i ett land där barn får gå i skolan. Jag har alltid haft tak över huvudet och mat på bordet. Jag har alltid haft min familj,vänner och trygghet. Det har inte alla, men jag har haft den turen att få det. Och jag är verkligen så tacksam över allt jag har.

Jag är tacksam över alla möjligheter som finns, och för att jag inte ser några begränsningar. Nyckeln till ett positivt och lyckligt liv är att vara tacksam över allt man har. För då kan man få ännu mer bra saker i sitt liv!

Likes

Comments

Jag och Felicia har varit hemma idag sjuka och eländiga, mina ögon rinner fortfarande (nej jag gråter inte !!haha!! jag är förkyld) . Men jag har kunnat jobba mycket hemma med skolan och körkortet så det har ändå varit en helt okej dag. Vi har precis suttit i soffan druckit Cappucino och ätit kladdkaka och kollat på Wahlgrensvärld (konstaterat att Bianca är jävligt snygg). Sen har jag hjälpt felicia att tänka rätt när det kommer till gymnasievalet (självklart vill jag att hon ska till Växjö också ;) ). Det är så kul att vi båda resonerat likadant när det kommer till gymnasiet, jag ville också bara långt bort från lagan och ljungby! till en ny stad och ett nytt liv. Ångrar inte en sekund att jag går i Växjö, det var det bästa val jag kunde göra.


Jag verkligen älskar Lady gagas nya album, jag kanske har sagt det tidigare (tror inte det). Tycker det är jätte kul att hon har bytt image och kommer fokusera mer på musiken och mindre på hennes kläder.. Jag gillar många låtar för att jag tycker dem passar bra in på mitt liv just nu. Jag är ju lite av en nörd när det kommer till att lyssna (lyssna) på musik. 

Jag har lite bloggtorka just nu. Det är därför jag bara skriver om mitt liv och vad jag gör om dagarna , vet att det inte är så roligt . Det kommer snart ett lite större inlägg där jag skriver lite mer om attraktionslagen och målsättningar och även ett inlägg som kommer handla lite mer om mig typ roliga frågor och sånt.

Likes

Comments

Rolig fakta: Mina ögon och näsa har runnit konstant hela dagen! Trevligt med en förkylning så här i kaoset. Jag ska inte klaga , jag ska faktiskt börja anstränga mig att tänka lite mer positivare. Jag har faktiskt ingenting att vara sur över egentligen. Jag älskar mina vänner, familj, skola och mitt liv. jag gick utanför dörren med ett leende, en kaffekopp i handen och bra musik i öronen. ja ,jag har haft en jätte bra dag trots att jag inte är helt frisk. Går dock och intalar mig själv att jag är frisk (för då tror jag att jag blir frisk fortare). Det gick bra på företags ekonomi provet även om jag trodde att det skulle vara kört. Ibland har magkänslan fel och förvånar en!

just nu sitter jag i skolan och ska alldeles strax gå ut och traska iväg till stationen, så fort det slutat regna dvs. Sen har jag planerat att plugga lite körkort teori på bussen, det är trots allt en och halv timme hem. Brukar dock sluta med att jag sover eller bara tittar ut genom fönstret och lyssnar på musik. Men nu känner jag att det får fan vara nog, jag måste börja ta tag i mitt körkort. Jag har satt ett mål för när jag ska ha det, och jag har sagt det till många nu. Så nu kommer jag att ha det innan det datumet, för jag är ett med deadlines. Jag ska sluta skjuta upp på det , för jag vet att när jag väl har tagit det så kommer det kännas som en tyngd lyfter från mina axlar. Och jag är trött på att ha massa saker som tynger ner mig, jag måste börja beta av allt sånt och körkortet ligger högst på listan. (ja jag är en person som älskar listor) ja jag har fått det från mina föräldrar!

Nu måste jag skynda mig och försöka att inte köpa något onödigt på vägen, haha sockerbehov den här tiden på eftermaddan asså...

Likes

Comments

jag är verkligen helt slut i huvudet just nu. precis kommit hem efter en rätt lång men super härlig dag. jag vet inte om den har känts lite extra bra bara för att jag gått med min resväska rullande efter mig, det har liksom känts som att jag ska resa bort. och det vore ju rätt härligt faktiskt. Men nej den var fullproppad med kläder till min fotografering idag och allting gick faktiskt värdigt bra! Jag förstörde inte någon fotoutrustning så då kan man ju säga att det var en väl lyckad plåtning.

Jag fick agera både fotograf och modell, vilket var kul men också väldigt förvirrande . Jag var väldigt vimsig och allt var så himla rörigt vi hade slängt ut saker och kläder överallt , men kaoset syns inte på bilderna tack o lov. eller jo på det flest bilder som är tagna på mig kan man se hur o fokuserad jag egentligen är. Men ge mig lite cred jag är inte van vid att fota i studio har bara gjort det en gång tidigare. haha.. jag har i alla fall haft så kul och det bästa är ju att få göra det med sina bästa vänner. En eloge till er som alltid ställer upp på mina konstiga och galna ideér, hade inte gått utan er! Detta är bara några snabbt valda bilder från dagens fotografering, jag vill inte visa för mycket! Men kan knappt vänta tills boken kommer ut. Det här är så roligt, jag brinner verkligen för det här, så alla timmars jobb är värt det.


Till nästa plåtning ska jag komma ihåg att :

1. ta med godis. för man blir så trött efter några timmar.

2. och skapa en bra playlist, för musiken är typ super viktigt för att komma i stämning. Man vill ju dansa liksom!

3. planera bättre (wow så förvånad jag blir)

 1. ta med ett extra minneskort för det värsta som kan hända är om kortet blir fullt mitt i fotograferingen. (som idag)


Likes

Comments

 • Det är lagom varmt . under sommaren insåg jag att jag är en person som inte kan hantera värme på ett bra sätt. Jag tycker att sommaren är för varm, vintern för kall och våren ett helvete för oss pollenallergiker. Men Hösten tycker jag är perfekt!
 • Det blir mörkare Jag tycker om när det blir mörkare jag klagar verkligen inte. Inte bara för att det är mysigt och vackert utan även för att det är effektivt för mig då jag jobbar som bäst på kvällen.
 • Blir mer kreativ . Jag vet inte riktigt varför men jag blir så mycket lättare kreativ under hösten och vintern. Kanske för att jag får mer inspiration och ro till att skapa. Har redan en målning klar i huvudet som snart ska på duk.
 • Höstmodet Ja jag har många "obsessions" , en av dem är jackor. Så då är det kanske inte så svårt att förstå att jag verkligen blir glad när det är höst och jag kan använda dem. Men modet i allmänhet denna hösten är ju helt fantastiskt, jag kan hacka på alla trender!
 • Det är den vackraste årstiden Jag vet att alla säger detta , så det är lite jobbigt att ta upp detta (försöker vara lite nytänkande haha) men JO det är vackert med alla färger på träden och i naturen.
 • God mat visst det är jätte gott med grillat på sommaren , men även det kan man tröttna på. Och en sak jag verkligen gillar är att bränna mig på tungan av en skålhet soppa. riktigt starkmat tack (blev sugen på indiskt nu..)
 • Det är accepterat att vara inomhus Man behöver inte få dåligt samvete för att man är inomhus , för med ruggigt väder är det accepterat att man spenderar mer tid inomhus.

 • man lyssnar på låttexterna (mer i alla fall) Jag tycker att låttexterna är det viktigaste med en låt, i alla fall på hösten. Jag tycker det är rätt roligt och avkopplande att lyssna och reflektera över texter (ja vet jag kanske är skadad efter alla analyser och reflektioner jag skrivit på "konstarterna och samhälle" lektionerna, eftersom jag anser att detta är kul).
 • Roligare att träna Det blir roligare att träna, för det är inte samma hets. Jag avskyr träningshets! Jag tränar bara för att jag tycker det är roligt och jag skulle inte träna om jag inte tycker det är roligt. För mig är det också ett sätt att bearbeta stress, oro och aggression. Nu så brukar jag springa ut på kvällen , jag vet att det inte är riktigt säkert för att det är så mörkt och man kan snubbla på stenar och grenar . Men allvarlig talat det är så mycket roligare att springa i mörkret , lite adrenalin kickar och sånt nu i dessa clowntider.
 • Tar tag i saker Det ända som jag har kvart på min "bucketlist" för detta året är mitt körkort. Och jag vet inte riktigt vad det är hösten gör men jag känner ändå att man vill ta tag i sitt liv på något sätt.

Likes

Comments

ES Design- "Digitalt skapande "

Nu tänkte jag berätta lite om min arbets process i arkitekt programmet sketch up. Jag fick för några veckor sen en uppgift att bygga min egna skulptur/byggnad i sketch up, här är resultatet.

Jag har aldrig tidigare arbetat med sketch up och även om jag nu har spenderat flera timmar i detta program så är det fortfarande väldigt svårt och komplicerat. Det är som med photoshop,illustrator,indesign och andra liknande digitala verktyg det tar tid att lära sig.

Min första idé var att göra ett väldigt litet hus som man eventuellt skulle kunna använda som atalje. Jag kom fram till att jag i så fall skulle vilja ha mycket ljus i huset och därför har jag byggt in många fönster. Under processens gång så utvecklades det här "lilla" huset/ataljé till ett rätt så stort och modernt hus. Som vanligt när jag ska skapa något så blir det aldrig som jag har tänkt från början (det blir oftast bättre).

Jag känner spontant att det är så mycket små detaljer som jag inte känner mig nöjd med. Jag tycker inte att jag har lyckats få fram det resultatet som jag hade hoppats på. Men jag accepterar ändå att det blivit lite slarvfel eftersom jag aldrig byggt något i sketch up tidigare och att det fortfarande är väldigt nytt för mig.

Likes

Comments

Det är rätt så imponerande över hur mycket jag har hunnit göra under dessa få timmar jag varit vaken. jag vaknade så jävla tidigt i morse och jag har inte varit så trött på vä.l.d.i.g.t. länge. Jag har börjat tröttna på mitt alarm på mobilen, jag måste byta så fort jag kan. Det är Måndag och alla vet hur mycket jag älskar måndagar. Jag har bara en lektion i skolan och det är väldigt chill. Sen har jag resten av dagen att göra vad fan jag vill. plus att bussen jag tar hem nästan alltid är tom så jag kan sova och lyssna på hur hög musik jag vill utan att vara respektlös mot andra resande.

När jag kommer hem så måste jag förberedda mig inför en photoshoot jag har på Onsdag . Min plan var att hinna fota klart allt till boken innan November, men jag inser nu att det är typ ett helt orimligt mål. Det finns både fördelar och nackdelar med mitt gymnasiearbete, jag visste ju att det skulle krävas väldigt mycket jobb från mig och att det kommer bli svårt att hinna med allt till Februari. Att göra en egen mode/stil bok är så roligt och speciellt eftersom jag ska lyfta fram olika personliga stilar. Men jädra va det är mycket jobb bakom allting. Jag är i alla fall äntligen klar med min planering och skiss över arbetet (har tagit en månad). Nu kommer det roligaste i processen, att planera outfits,styling och att fota i olika miljöer. Jag har som sagt bokat en fotostudio på Onsdag, och jag inser att det nog kommer ta mer än två timmar. Jag måste verkligen läsa på lite mer om hur man fotar i en studio , jag har inte så bra koll på hur all utrustning fungerar, också väldigt typiskt mig att inte tagit reda på det än.

Om jag hinner på Onsdag kommer jag fota lite behind the scenes bilder också , för det är så roligt att dela med här på bloggen. Nu ska jag i alla fall börja packa ner alla kläder som ska med till på onsdag. Jag undrar om jag ska ta min lilla carry on bag?? sen måste jag rensa minneskortet på bilder och ladda kameran, om jag kan hitta laddaren (kommer få panik annars). Det är bland det värsta jag vet när jag inte hittar mina saker , eller ännu värre andras saker. Den där fasen jag hade i sommar med att jag skulle slänga alla mina saker och bli en minimalist har börjat skära sig nu när jag jobbar med mode och kläder i det här projektet. Fan det är kläder och skor överallt och jag kan inte göra mig av med dem , för jag behöver ju dem till alla fotograferingar. Jag lovar när alla bilder är tagna och säkerhetskopierade på 5 olika USB minnen (så dem omöjligt kan försvinna, som de annars alltid gör) så kommer jag att röja undan allt.

Likes

Comments

Har varit hemma ett tag nu. Hade bara en lektion idag, som vanligt på måndagar. Hade prov i Företags Ekonomi och det kändes väl inte sådär jättebra, har missat så mycket i skolan nu när jag varit sjuk. Men nu har jag äntligen slutat ta min penicillin så jag får väl hoppas på att njuren kommer klara sig. Jag mår i alla fall bra igen och jag känner att jag vill börja ta tag i alla saker igen. yes I'm back! Men denna gången ska jag vara mer försiktigt och inte göra samma misstag som jag gjort tidigare. Vet inte om det är något alla går igenom eller om det bara är min rädsla för sjukhus. Men när jag låg där så bestämde jag mig väldigt snabbt att jag måste vara mer rädd om min hälsa. Nu är jag faktiskt allvarlig. Det finns inget värre än att vara sjuk och trött hela tiden och det är så jag känt mig i flera månader. Jag har varit stressad, på ett sätt som inte ens går att förklara. flera dagar i rad sov jag knappt 3 timmar varje natt för att jag var så stressad.

Men nu känner jag mig så lugn jag bara kan vara. Jag ligger visserligen efter lite i skolan. Men jag vet att jag kommer hinna ikapp. Jag har bara insett hur viktigt det är att man inte stressar upp sig över saker som inte ens är så viktigt. Vad gör det om 10 år? Jag har alltid varit en sån som är flera år fram i tiden istället för att vara här och nu. Jag har alltid varit den som fokuserar på målet och inte reflekterat över resan dit, men inte längre...

Likes

Comments

1. Jag gipsade min hand på formklassen idag, det var bland det mest obehagliga jag någonsin behövt göra under min gymnasie tid. Speciellt när gipset hade torkat och jag skulle försöka dra ur handen ur gipset. Men huden satt fast i gipset, ah! det gjorde dessutom löjligt ont.

2. Jag och Helene blev lite starstruck när vi såg Andreas Karlsson (idol jury) stå i kön framför oss till Askelyckan idag.

3. Jag , Helene och Lina köpte likadana tröjor.

4. Jag och Lina har insett att vi verkligen borde starta företag ihop, eller det har vi vetat i ett år nu att vi borde göra. Vem vet snart så kanske det händer!

5. idag var första gången under alla mina resor som pendlare till Växjö jag satt längst ner i dubbeldäckaren. Jag undrar bara: varför har jag inte gjort det tidigare, det är ju så mycket mysigare.

6. Lina och Helene överraskade mig med biljetter till Coldplay i juni.

Likes

Comments