1. Borsta dina naglar och nagelband med mjuk nagelborste under varmt vatten i en till två minuter.
 
2. Skjut försiktigt tillbaka dina nagelband med en pusher, helst i metall. Har du ingen kan du ta skedsidan på en tunn tesked (vänd den upp och ner). Klipp bort eventuella flikar med en nagelbandstång eller nagelbandssax.
 
3. Fila längd och form på nagelns framkant med en fil för naturliga naglar. Är filen för grov förstör man nageln. Klipp aldrig dina naglar, liksom vid fel fil kan naglarna börja skiva och dela sig.
 
4. Polera ytan och framkanten på dina naglar med en två- eller trestegspolerare. Naglarna ska bli blanka. Det skyddar nageln mot uttorkning, skivningar och dessutom sitter nagellacket bättre och längre.
 
5. Dags för lackning. För bästa hållbarhet och resultat bör du alltid använda underlack, två lager färg och ett lager överlack. Om du lackar alla tio behöver du inte låta varje lager torka utan du går direkt på med nästa lager tills du är klar.
 
6. Låt lackningen vila i tre minuter. Pensla sedan på nagelbandsolja på nagellacket. Oljan gör att ytan på din lackning torkar snabbare och om du skulle komma emot något slipper du oftast märken. Avsluta med handkräm, smörj händerna, nagelbanden och nagellacksytan.
 
7. Var mycket försiktig i cirka 15 minuter och bara lite varsam den nästkommande halvtimmen. Härdningstiden för nagellack är mycket varierande för olika märken men också för olika typer av färger. Transparenta, skimmer- och metallicfärger torkar oftast snabbare än heltäckande, krämiga.

råd för att hålla naglarna starka och hela:
* Olja naglarna/nagelbanden minst två gånger om dagen. Naglarna blir mer flexibla och man slipper sprickor och skivningar. Det fungerar alldeles utmärkt att göra även när naglarna är lackade.
* Ha alltid en lätt handlotion i väskan och smörj in så ofta du kommer ihåg.
* Använd alltid handskar när du ska handdiska eller utföra annan form av städning som innefattar vatten i kombination med rengöringsmedel.
* Klipp aldrig dina naglar.
* Använd en polerare på framkanten efter att du filat klart längd och form.
* Håll alltid dina naglar lackade. Har du inte tid med en komplett lackning så kan du ta enbart två, tre lager underlack. Det är torrt på max fem minuter och det syns inte om det flagnat lite men det gör dina naglar starkare.
* Använd en remover speciellt utformad för naturliga naglar, aldrig aceton.

AlexandraCecilia

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Morgonlöpning: Därför är det så bra.
Morgonlöpning påverkas i stort sett aldrig av oförutsedda händelser. På eftermiddagen ska det inte mycket till, innan planerna på en löprunda raseras av ett extra möte eller lite för mycket kaka till kaffet.
Förbränningen får en kickstart av morgonlöpning. På några få sekunder är nattmoset borta och förbränningen på max. Efteråt vill kroppen dessutom köra på lite högre växel för att återhämta sig.
Du tränar upp din förmåga att använda fett som bränsle, när du springer på morgonen på tom mage med tömda kolhydratdepåer. Det är särskilt smart för dig som tränar för långdistanslopp och därför har behov av att springa när kolhydraterna (nästan) är slut. Ät få kolhydrater till kvällsmaten dagen innan din morgonlöpning – det förstärker effekten.
Den som ägnar sig åt morgonlöpning märker snart effekt över hela dagen. Löpturen virvlar upp lyckohormoner (endorfiner) i hjärnan och gör dig glad.
Morgonlöpning sparar in en dusch eftersom du kan slå ihop morgonduschen med träningsduschen. Det är även bra för din hud.


Morgonlöpning: Så ser du till att komma ut.
Lägg fram löparkläderna kvällen före – gärna på ett ljummet element, så de är sköna att ta på sig. Är du riktigt hardcore kan du sova med löparkläderna på!
Drick ett glas vatten och ät eventuellt en banan om magen känns obehagligt tom på morgonen.
Tänk inte på att du ska ge dig ut. Stäng av hjärnan – och gör det. Du älskar det, så snart du är ute.
Värm upp lite inomhus innan du börjar din morgonlöpning. Det gör det enklare att möta morgonkylan.
Gå först en eller två kilometer. Då vaknar kroppen och ledvätskan får en chans att smörja lederna. Gör gärna några höga knälyft och indianhopp för att få i gång kroppen lite extra.
Om du är ovan vid morgonlöpning kan du springa några lugna morgonturer tills kroppen vänjer sig vid att träna vid den här tiden. Du får snart energi till tuffare morgonlöpning

AlexandraCecilia

Likes

Comments

Tänk på barnen i Afrika! hände det titt som tätt att jag fick höra när jag var liten och satt och pill-ade i maten. Jag lärde mig snabbt att om man låter potatisen bli kall behöver man inte äta upp den. Och ju längre tid man sitter vid bordet desto större är chansen att man inte behöver äta upp den sega köttbiten och den kalla potatisen som ligger där på tallriken. Vuxna har en förmåga att inte orka vänta hur länge som helst på att ett barn äter upp. ”Ge mig ett kuvert då så skickar jag maten till Afrika” svarade jag lite för ofta. Jag var en kaxig unge, men sedan skämdes jag lite i smyg. För så säger man inte till en vuxen. Men nu säger jag det till till alla där ute: ”Tänk på barnen i Afrika”. Eller tänk på barnen i världen. Det är rent pinsamt att se all mat som förstörs samtidigt som miljarder människor svälter runt om i världen.

Jag är ju absolut ingen ängel själv vad gäller att inte kasta mat. Senast i går hällde jag ut en liter mjölk som var så gammal att den förmodligen hade kunnat ta sig ut ur kylen på egen hand. Och det händer lite för ofta att jag av ren lathet kastar kläder i stället för att skänka dem till välgörenhet, och jag är för dålig på att dra mitt strå till stacken för att hjälpa till i världen. Men jag har fått upp mina ögon, inte för att jag ska kunna dra in pengar genom höga tittarsiffror, tillsammans kan vi förändra världen. <3


#unicef #bloggaförvarendaunge

AlexandraCecilia

Likes

Comments

Hej!
Idag har jag passat mina älskade syskonbarn, och vi har haft super kul, har hjälpt Stina att måla hennes naglar, hon älskar dolly style så färgerna va blå och rosa hehe. Sen har Edvin lekt med sina bilar och byggt koja under min säng, finns inget bättre i livet en sina syskonbarn. Och så har vi druckit varm oboy med grädde och mini marshmallows och ätit kanel knäcke, mitt ljus i livet är min familj.
👨‍👩‍👧‍👦 ❤️

AlexandraCecilia

Likes

Comments

Vad är mer lugnande en att sitta i en kyrka och bara tänka och önska, jag älskar att bara sitta i kyrkan och tända ett ljus, för alla nära som gått bort. Ja önskar saker vore annorlunda men ja vet också att vi inte går igenom de jobbiga ensam, det finns alltid ett extra öga som stöttar upp när vi inte ser. 🙏🏼🌟 ha en härlig måndag <3

AlexandraCecilia

Likes

Comments

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.
Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.
UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.
Du kan göra större skillnad än du tror.


#unicef #bloggareförvarendaunge

AlexandraCecilia

Likes

Comments

Det finns de som tror att det är omöjligt att förändra världen. Ja vet att det går och ja vet hur man gör. Över hela världen kämpar familjer för att överleva. Slumområden, flyktingläger och avlägsna byar för att alla barn ska få den barndom som de har rätt till.
Barnadödligheten minskar världen över, men fortfarande dör alldeles för många barn av sjukdomar som går att förhindra, som lunginflammation och diarré. Några av orsakerna är brist på utbildad vårdpersonal och att vården inte når ut på landsbygden.

Gör som jag och blogga för varenda unge. Stöd Unicef

#unicef #bloggaförvarendaunge

AlexandraCecilia

Likes

Comments

Hej!
Dag är det 1 december och det är så fantastiskt, jag älskar juletid när det är dags för julstädning och lussebaket och allt som skall till, för att få en enorm julkänsla. Pyntet skall upp från källaren och granen skall kläs, så idag på min lediga dag skall ja julstäda och pynta klart. Sen skall ja slå in de första julklapparna.
🌟 kommer ett till inlägg idag ❤️

AlexandraCecilia

Likes

Comments
Min rädsla för kärleken!


Ni som läst min tidigare storytime angående våldet jag fick utstå, kommer förstå vad jag skriver om. Om ni missat den kommer jag lägga en länk här.

Jag har nyligen tagit upp kontakten med en kille som jag lärde känna för 8 år sedan, vi har umgåtts en del nu det senaste. Grejen är att han tycker om mig, och jag tycker även om honom. Jag känner honom såpass väl att jag vet att han aldrig skulle göra ens en fluga illa, att han skulle skada mig finns inte ens på kartan. Men det trodde jag även om mitt ex, och även exet innan det. Efter det jag fått utstå i mina tidigare förhållanden har jag väldigt svårt att släppa garden.

Den här killen har verkligen fötterna på jorden, han är mogen, har ett riktigt jobb och en egen lägenhet. En kille i min smak. Men jag har så svårt att släppa in honom helt. Jag är orolig att få gå igenom samma smärta igen, inte bara orolig, jag är livrädd.

Det mitt ex gjorde ska inte få förstöra min framtid, han tog nästan 3 år ifrån mig, men eftersom det är såpass färskt, har jag inte riktigt bearbetat det. Den psykiska misshandeln jag fick utstå har verkligen satt sina spår, vilket jag verkligen märker nu.

Den här killen kallar mig vacker, han kramar om mig när jag lagar mat och han smeker min kind. Något som ingen gjort tidigare. Men jag kan inte ta emot det han säger. Han är verkligen en toppen kille, han är nummer ett. Men min rädsla tar över.

Har ni läsare några tips? Vad kan jag göra. Jag vill kasta mig ut, men jag är rädd


ttp://nouw.com/alexandracecilia

AlexandraCecilia

Likes

Comments

Hej nu va det otroligt längesen, och jag har väl ingen direkt förklaring mer en att ja försökt ta tag i mitt liv, och försökt tänka på vad jag vill göra med mitt liv? Vilket jag vet nu 😊 jag skall söka till högskoleprovet 2018, och om jag klarar det så skall jag söka till en folkhögskola på Gotland med inriktning socialpedagog. Jag vill verkligen jobba med ungdomar och vuxna 😊 det jag helst vill jobba med är sluten ungdomsanstalt, eller funktionshinder.
Men idag har jag varit och lämnat blod, det är något jag tycker är jätte viktigt. Kan mitt blod rädda liv blir jag överlycklig
❤️

AlexandraCecilia

Likes

Comments