Igår fick jag en kommentar här på bloggen som jag tänkte att jag kunde svara på i ett inlägg då jag fått den frågan flera gånger.

- Hur får du ditt hår att hålla färgen så bra? Vad är det för märke och nyans på färgen ? 😊 jättefint!

Svar: Jag har nu bytt hårfärg (gjorde det i tisdags) men kommentaren ovan och andra har gällt mitt röda hår som ni kan se här på bilderna. Jag har färgat med färgen som heter " Garnier Olia Hårfärg nr. 6.66 Extra Deep Red". Jag tycker om den då den ger en färgstark och levande röd färg + att håret inte luktar ammoniak när håret är färdigfärgat. Sen för att underhålla färgen använder jag mig av en färgbomb som heter "Revlon nr.500" men den som heter Revlon 556 skulle också funka bra för att få en hållbar och liknande färg som jag har..

För er som kanske inte är så insatta i vad en färgbomb är så är det en inpackning man lägger i håret som innehåller färgpigment som fäster på färgat eller blek hår. Den röda jag använder fäster på ALLT så den skulle med största sannolikhet fästa på ofärgat naturligt hår men annars så fäster inte färgbomber på naturligt hår. Färgbomben är inte en färgning så den sliter inte på ditt hår. Som jag skrev så är det en inpackning med färgpigment så den hjälper till att behålla hårets röda färg samtidigt som det hjälper håret att återhämta sig och ger fukt.

Jag färgat håret varje till varannan månad beroende på hur ofta jag använt färgbomben. Jag försöker använda färgbomben vid varje hårtvätt men ibland hoppar jag över en gång och så lägger jag i den nästa dusch. Det beror helt enkelt på hur mycket tid jag har samt ork. När jag väl lägger inpackningen i håret så låter jag den sitta i antingen undertiden jag rakar benen, rengör ansiktet och smörjer in mig med duschgel och ibland låter jag den sitta i ännu längre genom att jag går ur duschen, torkar kroppen och sätter en påse över håret för att "stänga in" inpackningen så den får värka i 2-3 timmar. Ju längre du har i den, desto mer färg ger den och desto längre tycker jag att färgen hålls kvar i ditt hår. Det är viktigt att tänka på att inte få färgbomben i ansiktet eller i pannan då det är JÄTTESVÅRT att få bort och samma sak gäller händerna.. Har du gummihandskar eller liknande så använd det vid applicering och när du sköljer ur håret.

Hoppas ni fick ett bra svar på er fråga och är det något mer ni undrar så är det bara att fråga på nytt så försöker jag förklara bättre!

Likes

Comments

Åh, hur spännande är det inte att vi nu är inne i v.16??? Gick ju in i en ny vecka i lördags men har inte lyckats få upp inlägget förens idag. Bättre sent än aldrig! 4, snart tre veckor kvar till rutinultraljudet och håller ni med mig om att tiden går sååå otroligt fort? Den verkligen flyger iväg. Jag trodde faktiskt att den skulle gå rätt långsamt men att man inte skulle uppfatta den som tråkigt långsamt utan mer harmoniskt och njuta men om det ska gå i den här farten så kommer jag snart ha en bebis i famnen haha!

Hur har jag mått under vecka 15?
Mycket hormoner i kroppen som gör mig väldigt känslig och denna veckan har verkligen känslorna gått upp och ner. Det har vart mycket lycka blandat med en del jobbiga besked men vi har tagit oss igenom det och allt är nu bra och framtiden ser bra ut igen (har inget med vårt förhållande att göra).

Magen har verkligen växt. Det har vart en hel del växtvärk och jag har känt av att magen gjort mest ont på natten så jag gissar på att växtspurten är då nr jag tar det lugnt och varvar ner kroppen. Jag har börjat få mycket sammandragningar, vilket både är normal men också inte i min mängd. Jag har sammandragningar morgon och kväll och haft det nu i en vecka ungefär så ringde min barnmorska igår och rådfråga om man ska ha så "mycket" då det i appen står att sammandragningarna kan börja nu under v.16 då livmodern börjar träna inför förlossningen i v.38-42. Hon sa att det är okej att ha sammandragningar sålänge dem inte gör ont men att det inte var jättebra att jag har så många så nu måste jag ta det ännu mer lugnt än jag gör vilket kommer vara så svårt. Vad ska jag sysselsätta mig med om dagarna när Theo är på dagis om jag måste vara mer vilande än jag är och framförallt, vad ska jag göra ihop med Theo? Jag får hålla tummarna att sammandragningarna väljer att avta.

Vad här hänt med lill*n i magen?
Bebisen är ca 8cm från huvud till rumpa. Fostervattnet som bebisen ligger i leder ljud så med tiden kommer bebisen uppfatta mammans röst & hjärtslag. Självklart kommer bebisen lära sig pappans röst också eftersom bebisen kommer höra hans röst också men bebisen kommer ju höra varje ord jag säger så därför står det nog så. Både huvudhår & ögonbryn har börjat bli grövre och om bebisen har anlag för mörkt hår börjar pigmentcellerna i hårsäckarna producera svart pigment.

Barnets revben, blodkärl & näthinnor syns tydligt genom den lövtunna huden. Huden börjar också täckas av lanugohår . Det är Det är mycket fina hårstrån som hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen. Kroppsbehåringen följer mönstret på huden och bildar former som ser ut som fingeravtryck på hela kroppen.Magen har en så annorlunda form mot hur den var när Theo låg i magen. Då var det mer som en kula längst ner och sen gick det in ovanför och så rakt upp till brösten typ, nu är det mer som en avokado hahah, den bular ut där nere och sen blir det som en skidbacke upp till brösten haha.. Vet inte hur jag ska förklara så det låter rätt!

Likes

Comments

Det här är något jag aldrig förstått och framförallt inte nu när jag själv är förälder. Varför väljer man att lämna sitt barn på dagis trots att barnet inte mår bra? Jag har låtit Theo vara hemma några dagar extra för att se så hans förkylning verkligen är påväg bort och skulle han ha någon annan sjukdom som smittar så är det självklart att han får vara hemma tills smittorisken är borta och han är frisk.'

Ta nu då, så har han fått ögoninflammation ifrån dagis och på en lapp vi föräldrar fick med hem stod det att många barn fått det samt svinkoppor och det hoppas jag absolut inte han blivit smittad av. Iaf, fröknarna berättade då att det var barn på dagis som hade haft ögoninflammation som nu då har spridit sig bland barnen och jag förstår inte hur man medvetet skickar iväg sitt barn till förskola när det fortfarande finns smittorisk. Theo kommer få vara hemma tills han inte har någon ögoninflammation längre och så vill jag såklart att alla föräldrar tänker.

Det är samma sak sen när vårt andra barn är fött och t.ex. blir magsjuk eller vad som, då kommer Theo få vara hemma för det finns en risk att han är smittad. Skulle bebis vara väldigt förkyld så skulle jag upplysa förskolan om det och sen ta det beslutet som förskolan väljer. Säger dem att det är okej, ja då får Theo va på förskolan och vill dem hellre att Theo är hemma, ja då får han va det.

Prioritera era barn först och tänk steget längre, andra barn blir också sjuka om du skickar dina sjuka barn till förskolan och det kan faktiskt sluta illa om något av barnen har ett syskon hemma som är känsligt för smittorisker eller liknande...


En bild i farten från igår.. Min lilla kille!

Likes

Comments

God morgon! <3


Martin åkte iväg för ett tag sedan för att hjälpa en kompis och flytta och jag fick sova ut imorses. Martin gick upp, hämta Theo och stängde dörren så jag kunde somna om en stund till. Skönt & välbehövligt! Jag tänkte att jag skulle passa på att uppdatera er lite medan Theo sitter bredvid och äter lite majskrokar med smak av purjolök. Hans öga är fortfarande svullet men det börjar lägga sig lite och det har inte kommit något var ur ögat så jag hoppas det håller sig såhär så vi slipper den skiten. Vad jag vet har jag aldrig haft det så vet inte hur det känns men han har inte ont och han kliar inte i ögat så det känns ändå skönt. Håll tummarna att det inte blir värre nu!

Beroende på när Martin kommer hem får vi se vad vi hittar på idag.. Om vädret spricker upp kanske vi kan ta oss ut en liten stund. Vill inte åka någonstans där han kan smitta så bäst vore kanske en hemmadag med massa bus och lek.

Vad ska ni hitta på idag?

Likes

Comments

Instagram@abrunander