Har precis vart i stallet och fixa allt och tagit in en häst, ska tillbaka till stallet och träna en häst och Gråben ska få vila idag.

Jag har även tränat på att backa med släp för jag ska ta utökad b-körkort (B96). Ibland går backningen skit bra och sen ibland vet jag inte vad jag håller på med. Det man ska kunna det är att backa rakt, backa runt ett hörn, sätta på ett släp, säkerhetskontrollerna och sen ska man veta hur man kör ett släp också men det förstår man. Backa rakt kan jag, sätta på ett släp och köra kan jag men det är det där med att backa runt ett hörn, hatar det. Det är inga problem att köra för det gör jag nu till varje tävling ungefär. Men man får hoppas att man klara uppkörningen. 

Då kanske ni undrar varför jag ska ta utökat när jag får köra släp på b-körkort. Det är för att vi har köpt en ny bil och den är tyngre och då måste vi ta utökat för att få dra släpet. Den bil vi har nu och kör med får vi dra en häst på vanligt b-körkort. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har det varit en tävlingsdag. Jag gick upp kl 07.30, klädde på mig och åkte till stallet. Tävlingen var på hemmaplan och jag står på gården där vi har tävlingar så behövde inte åka iväg så det var skönt. Jag hoppade Neo på 90cm clear round och tävlade Gråben 1m, tyvärr så hade vi bara upp till 1m för vi hade lag också.

Neo 90cm, det gick super bra vi fick fyra fel, vi rev andra hindret men det var bara ett skit pet det märktes knappt att vi rev, jag är super nöjd med honom.

Gråben 100cm, vi fick 0 fel i grunden och 4 fel i omhoppningen. Jag är även nöjd över denna ritt, men det kunde gått lugnar och speciellt i omhoppningen men har var väldigt pigg och glad. Vi rev näst sista hindret i omhoppningen det gick lite fort han hann inte upp med frambenen så då åkte bommen ner, om han hade kommit tillbaka lite mer så hade vi nog klarat det man brukar ju ofta bli efterklok. Men som sagt är nöjd ändå.

Likes

Comments

Har precis kommit hem från jobbet, skulle egentligen inte jobbat idag men de ringde och fråga vid ett om jag kunde jobba 16-21. Så då var det bara att byta om och dra till stallet på en gång, men jag hann inte rida så då fick en som heter Sofie tömköra honom. Han har inte blivit tömkörd så mycket utan jag har mest longerat honom, jag har tömkörd honom en gång tror jag men är inte speciellt duktig på det så det sket sig. Men idag hade han skött sig väldigt bra, han var lite spänd ibörjan men slappnade av mer och mer och i slutet var han riktigt fin. Så det ville hon göra om så då kanske hon kan lära mig lite. Det är ju väldigt nyttigt att se sin häst från backen också och att man inte bara rider hela tiden att man longerar eller tömkör också, så de blir lite variation.

Likes

Comments

Igår var det hoppträning, det gick väldigt bra i slutet då i början han försökte dra mig ur sadeln och så stanna han två gånger. När han stanna så där han sista galoppsprånget, vi ligger bra och sen sista galoppsprånget så tar de bara stopp och när han försöker dra mig ur sadeln så ställer jag mig i fältsits för att göra de enklare för mig och då får han chansen att bli längre som han vill. Men sista rundan då satt jag lite press på honom, satt ner i sadeln och jobbade verkligen mellan hand och ben för att få upp huvudet så bakdelen kunde kommer mer under honom och det gick väldigt bra så nu taggar vi till lördag då det är hemma tävling. Här nere har ni filmen på sista rundan. 

Likes

Comments

Godmorgon, nu har äntligen fifty shades darker trailern kommit ut. Längtar redan på filmen! När den här filmen går på bio är det exakt 2 år sedan de släppte första filmen. För inte er som vet vad jag pratar om är det en boktrilogi som de ska göra till film. Böckerna heter: femtio nyanser av honom, femtio nyanser av mörker och femtio nyanser av frihet. Böckerna är helt amazing de är så bra som där har ni verkligen ett boktips!

Så ser böckerna ut, men jag lånar just nu ut tvåan så den är inte med på bild.

Likes

Comments

Kom nyss hem från stallet, kom hem runt 21.
Idag red jag Gråben på åkern. Vi red runt och busa lite, galopperade på lite båda vi tyckte de var väldigt roligt och härligt. Det är så mysigt att rida på en åker och dessutom i solnedgången! Nu ska jag hoppa i sängen upp i bra tid och åka till stallet och vid halv 2 börjar jag jobba och jobbar i 3h (värt) sen ska man fixa sig för jag ska på 20 års kalas.
Godnatt

Likes

Comments

Jag gjorde filmer förut och la ut på youtube och jag vill fortfarande göra det, men mitt program är borta och så har jag och malin (en tjej i stallet) slutat filmat. Men hör har ni två filmer den översta är på mig och Gråben och den understa är på mig och Neo. Det är den hästen jag hade innan Gråben, vi tränade väldigt mycket med tricks och red i halsringen men tränade även hoppning och dressyr. På den där filmen på mig och neo var det i slutet jag hade han och han hade gjort illa sig där så jag fick inte rida och då pysslade vi ännu mer med trickträningen. 

Likes

Comments

Peter träningen var väldigt nyttig och rolig att kolla och på, jag fick även reda på att det är Peter som rider Peders All In på marken och att han rider även Douglas Lindelöw's hästar. Peter är väldigt duktig på hoppning och även dressyr, så det var väldigt roligt att man fick följa med.

I fredags red jag ut på Gråben med en kompis och busa lite, han var väldigt glad och pigg, jag red också ut igår och idag tror jag att vi rider på banan och checkar av lite. Jag har även vart ute hos sussie och hjälpt henne nu på morgonen, åkte dit vi halv 9 och släppte ut hästarna gav de hö och fixade åt alla hästar och nu sitter jag här och ska strax käka lite mat sen blir det att åka till mitt stall.

Likes

Comments

Alldeles strax kommer Sussie (min hopptränare) och hämtar upp mig för jag ska med och kolla när hon tränar för Peter Eriksson, och för er som inte vet vem det är så är det en gubbe på 57 år som har tävlat i OS och fått silver i lag OS i Aten 2004, fått silver i lag på EM. Och tävlat massor av svenska mästerskap.

Jag har vart med en gång förut när Sussie tränade för honom nu ska vi dit igen. Jag tycker det är väldigt intressant och man lär sig mycket av att följa med och kolla. Men nu ska jag fixa det sista sen ska vi åka.

Likes

Comments

Godmorgon! Jag har precis käkat frukost och sitter nu och kollar lite på youtube. Igår åkte jag till stallet runt 4 och fixade allt och sen logerade jag Gråben få han ska ha en liten lugn vecka efter den hårda veckan han har haft. Så den här veckan ska vi bara lulla lite i skogen och ha roligt.
Den hårda veckan bestod av:
Söndag: tävling
Måndag: skritta ut
Tisdag: hoppträning
Onsdag: red en dressyrtjej på honom
Torsdag: träning för Otto
Fredag: träning för Otto
Lördag: tävling
Söndag: vila

Träning för Otto är en gammal man från Gotland som kommer hit till vår gård och har dressyrträning. Han har tävlat höga klasser själv och han är super duktig. Jag gillar verkligen och träna för honom!

Likes

Comments