Hej!

Jag tänkte testa ett experiment. I en vecka ska jag försöka klara mig utan sociala medier. Jag kommer endast nås via telefonsamtal, sms eller i kommentarsfältet här på bloggen. Här är det enda stället som jag informerar om detta för det är bara de som verkligen vill mig något viktigt som kommer leta överallt efter svar på varför jag inte är aktiv.

Anledningen till detta beslut är att jag vill se on jag är effektivare i allt jag gör och för att jag inte vill bli distraherad av min mobil när jag till exempel pluggar. Nu när jag skrivit det här så kommer jag även ta det på mer allvar än om jag bara hade bestämt det i mitt huvud. Jag kommer uppdatera om hur det går framöver. Det kommer roligare inlägg snart, håll ut!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hallå!

Idag blir det ett kort inlägg för att jag vill uppdatera. Rösterna i förra inlägget var 50/50 när jag kollade senast, en del vill att jag ska uppdatera ofta medan andra vill att jag ska lägga ner mer tid på varje inlägg. Jag har fortfarande inte bestämt hur jag ska göra, men jag ska fundera på det under den här veckan. Jag skulle möjligtvis kunna planera så att jag lägger en timme åt bloggen varje dag så får jag både kvantitet och kvalitet och förhoppningsvis hinner jag även med allt annat. Då får jag verkligen se till att vara effektiv.

Nu har jag tjatat färdigt om min uppdatering. Dagens inlägg ska handla lite om mig. Som jag nämnt tidigare så är jag ganska liten och kort. Idag när jag skulle beställa en klänning till Nobelfesten som vi ska ha på min skola så var det väldigt svårt. Alla klänningar i damstorlek är alldeles för stora i bysten och även för långa ifall jag skulle vilja ha en långklänning. Barnklänningarna jag såg är däremot inte lika fina och de är inte i min stil. Jag är någonstans mittemellan både storlek och utseende. Till slut köpte jag iallafall en klänning, men det är inte säkert att den passar då jag är mittemellan två storlekar också. I värsta fall får jag returnera klänningen och leta efter en ny. Ni får vänta med att se den tills jag har varit på Nobelfesten, för jag tänkte även visa frisyr och accessoarer.

Om någon har bra tips på butiker eller hemsidor som säljer fina men relativt billiga klänningar till ungdomar, så kommentera nedanför. Förhoppningsvis behöver jag inte hitta en ny, men jag behöver hjälp ifall klänningen skulle vara för liten.

Taco hej!🌮

Likes

Comments

Hej allihopa!

Som ni alla vet så älskar jag att blogga och tycker att det är jättekul. Mitt mål är att uppdatera minst en gång om dagen här. Tyvärr kan jag i nuläget inte få till både kvantitet och kvalitet så jag är inte särskilt nöjd med alla mina inlägg. Det beror på att det händer så mycket i skolan, hemma och i mina idrotter, så jag får knappt någon tid över.

Fram till jullovet kommer jag förmodligen inte uppdatera varje dag, för jag vill vara stolt över mina inlägg och jag har inte riktigt den tiden som behövs då jag behöver prioritera den på annat. Jag kommer förhoppningsvis istället göra bättre inlägg ungefär varannan dag. Jag har fortfarande inte bestämt mig hur jag ska göra. Kanske blir det lite variation i både kvantitet och kvalitet.

Jag har iallafall många roliga planer för framtiden, men jag måste vänta ett tag innan jag publicerar dem. Jag ska göra mitt bästa, men jag borde inte känna någon press eftersom det är en kul hobby.

Ha det bra och ta hand om er!

Likes

Comments

Hejsan!

Det här är mitt andra inlägg i serien ”Sabba den hör boken”. Idag gjorde jag fem sidor precis som förra gången och jag fortsatte att göra dem i bestämd ordning.

Idag gjorde jag färdigt min stjärnhimmel genom att göra gula streck på sidan bakom!

Jag är medveten om att den högra bilden inte är i fokus, men det är med flit. Jag vill inte att någon ska sno min identitet genom mina fingeravtryck eller liknande.

Jag tyckte den här sidan blev jättefin! Jag använde mig av vattenfärger.

Jag hade inget underlägg så jag var lite försiktig när jag gjorde den här sidan. Jag försökte skvätta färg med en pensel och jag kastade den även väldigt lugnt. Jag fick ganska många poäng!

Jag lade några rosenblad i press, genom att använda VÄLDIGT många böcker. Jag ska låta de ligga så tills nästa vecka då vi får se resultatet!

Jag hoppas att ni tyckte om inlägget så hörs vi imorgon!

Likes

Comments

Hej!

Idag spelade jag derby i 01-serien i innebandy (jag är 04). Vi vann med 1-4 och jag gjorde ett av målen. Det var en rolig match att spela och jag tycker domarna var duktiga. I början av matchen hade jag ont i huvudet, men jag tog en alvedon och fortsatte spela. Huvudvärken försvann och allt gick bra. Efter matchen blev vi bjudna på lussebullar av min lagkompis lillasyster, det var jättegott!

Jag har inte gjort något särskilt annat idag då matchen var mitt på dagen och jag utnyttjade det till sovmorgon. Just nu sitter jag och äter glass och tittar på tv med min lillasyster. Jag ska snart gå och lägga mig för jag har match imorgon också.

Imorgon kommer lite roligare inlägg, men nedan kan ni se foton på mig från dagens match. Fotografen Ulf Bjarne har tagit bilderna. Jag är nummer 29.

Likes

Comments

Hej!

I ett av mina senaste inlägg så hade jag en omröstning om vad ni vill läsa här på min blogg och många röstade att de helst vill att jag skriver om min vardag. Jag kommer såklart fortsätta göra andra inlägg också eftersom jag tycker det är kul + att det också fick röster.

Dagen har varit riktigt skön och flutit på bra. Fredagar är en lugn dag i skolan med roliga lektioner; arbetspass, no, slöjd och idrott. Dessutom slutar vi en timme tidigare än alla andra dagar, nämligen klockan 14.00.

När jag kom hem så jobbade jag lite på ett projekt som ni kommer få veta mer om nästa vecka. Jag håller det hemligt tills dess. Det tog all min tid, jag hann inte göra något annat innan det var dags att åka till innebandyträningen. Det var kul och givande övningar inför matcherna i helgen.

Just nu i skrivande stund så lade jag precis upp en bild på Instagram. Följ mig heter "alexandra_alund". Efter att jag skrivit färdigt detta inlägg tänkte jag duscha och äta en rejäl skål med glass. Sedan ska jag förmodligen bara packa inför imorgon och göra mig färdig för att sova.

Hoppas din dag har varit lika bra som min, om inte bättre!

Likes

Comments

Jag tänkte att ni inte känner mig särskilt bra än, så här har ni svaren på 50 frågor ni alltid undrat.


1. Ålder?

13, född 2004.

2. När går du upp på morgonen?

Jag försöker gå upp mellan klockan 06.45-07.00 på vardagar. Jag brukar inte ha alarm på helgen ifall jag inte ska någonstans. Dock får jag lite ångest ibland när jag sover väldigt länge då jag känner att jag slösar bort halva dagen, men annars gillar jag sovmorgon.

3. Har du en pojkvän?

Nej, jag är singel.

4. Favoritartist/band?

Ed Sheeran och Hov1.

5. Vilken är din favoritmat?

Tacos!

6. Vilken är din favoritdryck?

Mjölk eller vatten, haha.

7. Vilken är din favoritfärg?

Blå.

8. Vilken är din favoritfilm?

Jag har ingen speciell favorit, jag gillar de flesta filmerna.

9. Vad har du för ögonfärg?

Blå.

10. Höger- eller vänsterhänt?

Högerhänt.

11. Coca Cola eller Pepsi?

Jag har inte druckit läsk på ungefär två år. Tycker inte det släcker törsten och det är inte heller särskilt gott. Dessutom är det dåligt för tänderna. Av det jag kommer ihåg så gillade jag Coca Cola mer.

12. Vad gör dig ledsen?

Det här är en svår fråga. Det finns så mycket att svara eftersom att jag är en väldigt känslig person. Just nu kommer jag inte på allt, men några exempel är bland annat när jag tänker på döden eller när någon dör i en bok/film. Även krig, sjukdomar, och svikande personer är bra exempel.

13. Vad gör dig glad?

Precis som med förra frågan så har jag så många svar att jag knappt kommer på något nu. Jag blir glad av att vara med min familj och mina vänner och av att spela innebandy och fotboll.

14. Har du några smeknamn?

När var liten så kallades jag alltid för Alice, men jag tycker att mitt nuvarande smeknamn passar bättre, nämligen Alex.

15. Vilka språk pratar du?

Svenska är mitt modersmål och jag läser engelska och tyska i skolan.

16. Sms:a eller ringa?

Det beror på vem jag vill kontakta och vad mitt ärende är, men oftast väljer jag att sms:a då det går snabbare.

17. Vilket stjärntecken har du?

Jag är lite osäker, en del anser att jag är stenbock och andra menar att jag är vattuman. Jag är precis på gränsen.

18. Hur många gånger har du flyttat?

Jag har aldrig flyttat, men mina föräldrar och min storasyster gjorde det innan jag föddes.

19. Är du en morgon eller kvällsmänniska?

Jag är tyvärr en kvällsmänniska, jag önskar att det var tvärt om! Jag har svårt att gå upp på morgonen och sedan är jag vaken väldigt länge på kvällen.

20. Har du blivit sydd någon gång?

Ja, en gång. Som jag sagt i ett tidigare inlägg så kommer jag berätta om det i framtiden.

21. Är du blyg?

Tyvärr lite ibland, men inte lika mycket som för några år sedan. Jag försöker jobba på det.

22. Har du några husdjur?

Ja, jag har fyra hundar, fyra kaniner, två katter och några fiskar. Om ni vill så kan jag posta ett inlägg med information om dem.

23. Vill du gifta dig?

Ja, ifall jag hittar mitt livs kärlek.

24. Kan du åka skateboard?

Ja, jag kan åka skateboard. I somras åkte jag och mina kusiner till en skatepark för första gången och sedan åkte vi tillbaka dit för att vi tyckte det var så kul.

25. När och varför låg du på sjukhus senast?

Det var när jag gjorde MR som jag skrivit om i ett annat inlägg.

26. Har du några piercings?

Jag har bara hål i öronen, men det räcker för mig.

27. Lös- eller hårdkokta ägg?

Lagom kokta som det heter på svenska haha. Inte för lösa och inte för hårda.

28. Hur lång är du?

Ca 1 cm kortare än mamma, ungefär 157 cm. Längtar tills jag växer om henne!

29. Har du några syskon?

Tre halvstorebröder, en storasyster och en lillasyster.

30. Vilka sporter går du på och vilka har du gått på?

Just nu spelar jag innebandy och fotboll. När jag var mindre så höll jag på med fyra sporter samtidigt; de två jag nämnde tidigare, gymnastik och simning. Jag saknar båda sporterna jag slutat på, men tyvärr så började träningarna krocka och jag var tvungen att välja vilka aktiviteter jag ville fortsätta med.

31. Vad lyssnar du på just nu?

Tystnaden för att jag är ensam hemma. Jag hade tyvärr ingen möjlighet att ta mig till träningen idag.

32. Har du någon gång brutit ett ben?

Nej, peppar, peppar, ta i trä.

33. Vilka världsdelar har du varit i?

Europa och Nordamerika. Jag har inte rest så mycket, men jag önskar att få göra det i framtiden.

34. Vilken yrken har du provat på?

Jag har följt med mina föräldrar på sina jobb som veterinärer, men då har jag inte fått arbeta. Annars så har jag inte provat något yrke förutom när jag praoade på Innebandyesset i sexan.

35. Har du någon gång uppträtt inför en massa människor?

Jag har gjort det många gånger, några exempel är på skolavslutningar då jag sjungit och även på min ena storebrors bröllop då jag dansade.

36. Har du något bevarat inom dig som ingen vet?

Ja, det känns som att alla har det. Ingen berättar ju allt den tänker.

37. Vad sjöng du på senast?

All I Want For Christmas Is You av Mariah Carey. Det är bara 38 dagar kvar till julafton!

38. Har du svimmat någon gång?

Nej, men några gånger har det känts som att jag skulle göra det. (Peppar, peppar, ta i trä, igen haha).

39. Sjunger du i duschen?

Nej, jag uppträder med både sång och dans! ;p

40. Är du kär i någon?

Nej.

41. Vad är du rädd för?

Att vara utomhus när det är mörkt, getingar och döden. Egentligen mycket mer, men bara för att jag försöker komma på det nu så glömmer jag allt.

42. Vilken sida sover du på?

Brukar sova med huvudet mot den närmsta väggen och då ligger jag på vänster sida.

43. Vad önskar du att du slapp göra?

Först och främst önskar jag att jag slapp dö. Om vi inte ska vara så djupa så önskar att jag kunde allt utantill så att jag slipper plugga.

44. Vad har du för skostorlek?

Mellan 39-40.

45. Finns det något som du verkligen skulle vilja göra men inte gjort än?

Ja, jag har en lång bucket list på min telefon. Jag vill exempelvis hoppa fallskärm.

46. Vilken är din favoritglass?

VANILJGLASS FRÅN SIA! GLASS ÄR DET GODASTE SOM FINNS!

47. Om du bara fick ta med dig en sak till en öde ö, vad skulle du ta med dig då?

Jag skulle ta med en mobil för att kunna ta några fina foton. Sedan skulle jag kolla upp koordinaterna och söka upp räddningstjänstens nummer så att de skulle kunna hämta mig.

48. Planerar du eller inte?

Jag planerar hela tiden! Det är något av det bästa som finns. Jag måste ha koll på läget, så ibland när mina planer ändras så kan jag bli sur eller stressad. En del gånger blir jag såklart glad också ifall det är positiva ändringar.

49. Varför började du blogga?

Jag älskar att skriva och vill dessutom inspirera andra med mina texter. Det kommer även bli kul ifall jag tittar tillbaka på mina gamla inlägg om några år, då min blogg är lite som en dagbok.

50. Vad heter du på alla sociala medier?

Heter samma sak nästan överallt, alexandra_alund.


Hoppas ni uppskattade inlägget, det tog ett tag att skriva. Ställ gärna egna frågor till mig i kommentarsfältet så kan jag svara på dem i en Q/A.

Likes

Comments

De flesta har någon eller några delar av sitt utseende som de inte tycker om, allt beror på att vi skapar oss bilder på ”hur man ska se ut”. Även jag har haft en del komplex under åren och ett av dem har varit min längd. Nästan alla i min klass är längre än mig och det har jag mått dåligt över. Jag fick ständigt kommentarer som ”Oj, vad kort du är”. Jag tog det som något negativt och önskade att jag skulle växa. Några år senare har jag fortfarande inte vuxit ikapp, men jag har lärt mig att alla ser olika ut och dessutom verkligen accepterat att alla har sin växtspurt vid olika tidpunkter. Jag har även insett att det inte är något fel med att vara kort, det har faktiskt många fördelar.

Just nu har jag inga komplex över mitt utseende förutom att jag får finnar. Det är vanligt i min ålder, men jag tycker det är störigt och känner mig inte lika fin när det ploppar upp pormaskar överallt i hela ansiktet. Jag tycker inte att jag ser ut som en supermodell, men jag vet att dem gör många skönhetsingrepp, sminkar sig och har sina knep för att de ska se bra ut. Jag orkar inte lägga ner tid och pengar för något som egentligen inte är viktigt.

Jag sminkar mig inte för att jag inte bryr mig om vad andra tycker om mitt utseende. Jag vill att folk ska tycka om mig för den jag är. Dessutom är jag inte så bra på att sminka mig för att jag inte tränat på det så jag hade bara sett ut som en clown. Jag skulle även inte orka gå upp tidigare för att måla mitt ansikte, jag är ganska morgontrött, hehe. Jag är inte emot smink, jag vet att många har det som hobby och tycker det är kul. Saken är den att jag önskar att alla börjar acceptera sitt utseende och inte använder smink för att de inte är nöjda med sitt utseende.

Förutom ett utseende så har alla också en personlighet. Här kommer min svaga punkt. Mer om det här ämnet kommer i framtida inlägg!

Kom ihåg att du är det enda exemplaret av dig och att alla är olika! Du är fin precis som du är och du äger!

Tack för att du tog dig tid att läsa!❤️

Likes

Comments

Idag är det Diabetesdagen och jag vill visa respekt till alla er som är drabbade. Jag känner många som är har diabetes och jag tycker alla som kämpar mot de hemska sjukdomarna är starka!

Tyvärr är det många människor som har fördomar mot diabetes och kan ingenting om det. Många förknippar det med ett ohälsosamt liv, men så är sällan fallet. Vem som helst kan när som helst insjukna i sjukdomen och då måste man kämpa mot den varje dag resten av livet. VARJE gång man ska göra något så måste man antingen få i sig socker eller insulin och mäta sitt blodsocker.

Både diabetes typ 1 och två är hemska. Min farfar dog i typ 2 när min pappa var 14 år. Han gick t.ex. upp i vikt och blev blind innan dess vilket är ganska vanligt för typ 2. Jag hatar sjukdomen som gjorde att jag aldrig fick träffa min farfar!

Det finns än så länge inga botemedel så att man kan bli frisk från diabetes, men för att hjälpa till i forskningen så är jag med i en studie (INTE samma som när jag gjorde magnetresonans). Det jag får göra är att fylla i blanketter om bland annat min träning, vad jag äter och ifall någon i min släkt har/haft diabetes. Sedan tar jag blodprov någon gång varje år och till sist försöker forskarna analysera orsaker till att människor insjuknar i diabetes typ 1.

Jag tycker alla borde lära sig mer om diabetes och det kan ni göra genom att kolla på dokumentären ”Att leva utan att dö” på Viafree, där Peter Jihde är programledare. Ikväll kan ni även se Diabetesgalan kl. 20.00 på TV3!

Likes

Comments

Halloj!

I brist på idéer på inlägg idag så tänkte jag dela med mig av ett superenkelt men jättegott recept!

Allt man behöver är en banan och choklad.

Börja med att sätta ugnen på 200 °C.

Skär därefter en skåra längs hela bananen.

Lägg sedan i några bitar choklad.

Sätt till sist in den i ugnen och låt den vara där i ca 10-15 min.

Det färdiga resultatet är inte världens finaste, men det är riktigt gott!

Hoppas att ni gillade inlägget trots att det var ganska lätt. Skriv jättegärna förslag på vad ni vill att jag skriver för inlägg i kommentarsfältet nedan och rösta gärna i omröstningen. Jag är inte helt tom på idéer, men de jag väl har vill jag vänta lite med att publicera.

Likes

Comments