Nu var första morgonlänken avklarad! Det blev en sträcka på 4km och det kändes bra att börja så. Jag gick början som uppvärmning sedan joggade jag sakta resten.
Lite jobbigt att stiga upp så tidigt imorse men förhoppningsvis börjar det kännas bättre efter en stund.Blogga med din mobil - Nouw har kanske Sveriges bästa blogg-app - Klicka här

Likes

Comments

Godmorgon! Har just fått färdigt ett gympass, idag var det övre kropps fokuserat.
Eftersom det blir ganska mycket legdays så behövs det sånahär pass också, känner att jag förlorat ganska mycket massa på senaste tiden eftersom jag nästan glömt bort övre kroppen.

Men
har lagt till flera såna pass nu för jag vill få tillbaka musklerna och se riktigt muskulös ut :'D


Sitter nu i bilen påväg hem och blir då att packa väskan och bege sig tillbaka till Vörå.


Likes

Comments

Hej på er! Förlåt för att bloggen stått tom en tid men nu är jag tillbaka! senaste tiden har varit lite jobbigt men nu börjar jag se ljuset igen, kan berätta i ett annat inlägg mera om vad som hänt på den sista tiden. Men nu fokuserar vi på roligare saker tycker jag.

Igår var jag med Nedervetilgänget vid lokalen, pojkarna städade och fixade något med högtalarna medan jag och Ines bara satt och såg på, väldigt hjälpsamma var vi. Åkte hem ganska tidigt då jag var så trött.

morgonen när jag vaknade imorse hade jag en sån fruktansvärd mensvärk, så tog det lugnt och såg en film och när magen blev bättre bestämde jag mig för att far iväg till gymmet. Hösten har verkligen kommit på riktigt nu, för det var väldigt kallt att köra med mopeden, som tur tog jag vinterjackan! Men jag klarade mig hem tillbaka och sedan dess har jag bara suttit i sängen och planerat hela nästa vecka.

Jag kommer att sätta in flera konditionspass i veckan, kommer ha tidigare väckning och göra en morgonlänk. Kommer prova om det funkar denna veckan och om det går bra och kommer jag då fortsätta på samma sätt framöver, om det inte funkar måste jag komma på ett annat sätt at få in den. Kommer också att starta igång ett nytt gymprogram för det kommande sex veckorna, så har en spännande och fullproppat schema!

Här kommer lite bilder från gymmet idag

Likes

Comments

Hej på er! Skönt att vara i en skola där man kan ha en ledig dag sådär lite nu som då, första lektionen blev inställd för att läraren var borta men vi fick en liten uppgift istället till nästa vecka.
Lektionen efter maten var mera självstudier så måste sätta mig ner och jobba på det ännu ikväll.
Men har suttit och skrivit någon ergonomi uppgift istället idag och så var jag även och se på när treona hade motionsidrott, eller jag såg på när första personen drog sitt step pass. Det såg roligt ut så definitivt något jag kommer att utmana mig att göra också!

Jusst nu sitter jag på bussen tillbaka till Vörå, har varit till Jakobstad en sväng. Det ända jag kan tänka på nu är mat, har inte ätit någon sedan kl. 11 så det börjar nog kännas kan ja säga! Men NOCCO får hjälpa mig tills jag är framme.

Likes

Comments

En jobbig sak när man bor på internat är när en person blir förskyld så blir ju förståss hela internatet, när det är så litet och man ändå umgås med varandra så är det inte så konstigt. Min förskylning håller för tillfället på att gå bort men våger inte riktigt börja träna ännu idag ifall den skulle komma tillbaka.

När vi går i en idrottsskola kan det vara ganska jobbigt att vara sjuk eftersom vi rör på oss så mycket, så man missar en hel del roliga saker.
Idag på träningslära skulle vi testa olika metoder för att mäta grudkonditionen, men jag och ett par andra fick sitta på sidan och se på. Ganska glad för det igentligen för det såg ganska jobbigt ut, men dka nog själv testa på det också någongång.

Idag ska jag faktist på min första körkortsteoritimme, nog för att det är ett halvt år fören jag fyller 18 men skadar inte att vara ute i god tid.

Likes

Comments

Nu börjar helgen lida mot sitt slut och snart bär det av till Vörå igen, eftersom jag kom hem först på lördagen så känns veckoslutet riktigt kort.

Fredagen spenderades då i Vörå med Victoria, Fanny, Ines och Emilia. Vi gjorde god mat och hade det väldigt trevligt, det är sällan vi alla är samlade på ett och samma ställe så det var verkligen roligt i fredags. Senare på kvällen for vi ut och köra en sväng och tillslut hamnade vi hos några Vöråbor, men det blev en tidig kväll för min del då jag var så trött.
På lördagsmorgon åkte jag och Ines sedan hem med buss, och när vi väl var framme i Nedervetil så gick jag och se på match då IK Myrans herrar mötte HBK.

Likes

Comments

Gokväll! skoldagen har idag bestått av arbetslivsfärdigheter och psykologi, så dagen har inte varit så farligt lång vilket var skönt. Nu finns det ännu några skolarbeten som jag måste få gjort innan kvällen är slut.

Igår höll jag spinning för tvåorna och treorna, gick faktist förvånansvärt bra för att vara första gången jag drog ett helt spinningpass, så riktigt nöjd är jag.

Som yngre var det enda yrket jag inte kunde tänka mig lärare, jag tyckte inte alls om att ha presentationer eller något annat där man behövde stå framför klassen och göra någonting, ville absolut inte ta så mycket plats och var ganska försiktig av mig hela sjuan och åttan. På nian då vi skulle bestämma oss för vart vi skulle söka så var jag säker på att jag ville söka till servitris, när ansökningen sedan närmade sig så kände jag att det inte riktigt var något för mig utan ville hålla på med något som hade med hälsa, träning och välmående att göra eftersom det var det som intresserade mig mest av allt.

Ungefär 2 veckor innan ansökningen var så hittade jag Norrvalla idrottsinstitut och kände då med detsamma att det var det rätta stället, hade absolut ingen aning om vad vi skulle läsa för ämnen eller vad utbildningen egentligen innehöll för jag hade aldrig hört om stället. Det som kändes rätt var nog ordet idrottsledare, kände att det var något jag vill bli, alltså få grundexamen inom idrott. Jag valde absolut det rätta stället, den här utbildningen är verkligen något för mig, här trivs jag så sjukt bra!

Sedan man kommit till Norrvalla har man behövt dra så många lektioner, ha presentationer och stå väldigt mycket framför grupper, så nu känns det inte alls så jobbigt att ta mera plats och stå framför grupper. Självförtroende är något som också är viktigt det är något som också blir bättre och bättre och då känns det också lättare att ställa sig där framme eftersom man litar på sig själv och det är en skön känsla.

Likes

Comments

Hej! Nu är helgen över och skolan är i full gång, idag hade vi träningslära första lektionen sedan fortsatte vi med orientering. Först hade vi prov på karttecknen och teorin sedan lärde vi oss hur man läste kartan och hur man använder en kompass, jag som aldrig orienterat förut tyckte ändå att det gick helt bra! under eftermiddagen hade jag eftis som jag behövde vara på, sedan blev det en kort paus före det blev dags att planera en spinninglektion som jag håller på onsdagen. Mycket skolarbeten just nu men måste bara ta en sak i taget så ska det väl gå bra.


I helgen så firade jag veneziad eller villaavslutning som det också heter. På lördagen var jag till Karleby med några vänner, där hade de program på torget och vid 12-slaget massor av fyrverkerier, riktigt mäktigt! vädret skulle dock ha fått vara lite bättre, det var riktigt kallt, blåste och regnade. Men ändå en lyckad helg!

Likes

Comments

1. Det bästa med skolan? Får träffa sina vänner och träna under skoldagen

2. Har du några knäppa vanor? Äter kall gröt, allstå mjölk med havre utan att värma och sedan bananskivor på, så gott!

3. Vad är du mest rädd för? Vatten och höjder

4. Var på jorden hade du helst velat bo?
I ett varmare land än Finland

5. Vill du helst bli älskad eller ha mycket pengar? Helt klart bli älskad

6. Vilket är ditt lyckligaste minne från barndomen?
Det måste nog vara alla gånger familjen var på slädhundstävlingar

7. Vad hade du helst förändrat med ditt utseende och personlighet? Med mitt utseende hade jag inte ändrat något alls men när det kommer till personligheten så är jag väldigt dålig på att visa känslor, eller positiva känslor är det inget problem med men att visa när jag mår dåligt, är arg eller ledsen är väldigt svårt för mig vilket kan bli jobbigt.

8. Finns det något som du brukade göra som barn som du öskar att du fortfarande kunde göra? Krama min pappa

9. Vilket jobb hade du helst velat ha?
Att jobba på ett gym som jag varit med och grundat det skulle vara riktigt roligt

10. På vilket ställe i Finland känner du dig mest säker?
Min säng

11. Kan du nämna en sak som du vill göra innan du dör? Tävlat i fitness och fått en bra placering

12. Vilket är dit största mål i livet? Att må bra psysikt, fysiskt och socialt

Likes

Comments

Denna vecka håller jag på att prova olika typer av gymträningsmetoder, det som jag verkligen ha tyckt om är intervaller på löpband och GVT.

Intervaller har jag gjort på det sättet att jag sprungit 15 sekunder och vilat 45 sekunder, totalt 20 intervaller. Efter det så är man verkligen inte torr mera utan helt genomsvettig, älskar att springa eftersom känslan efteråt är obeskrivligt bra!

GVT (german volume training) det går ut på att man ska göra 10 repetitioner x 10 sets med en övning, då gör man alltså 100 repetitioner med en endaste övning.
Då du siktar på att göra 10 repetitioner i varje set så bör du välja en vikt som kan kännas ganska lätt i början eftersom du skall ha samma vikt under alla 10 set.
60-90 sekunders vila mellan varje set.

Idag
började jag på spinningcykeln i ungefär 25min sedan körde jag GVT i bänkpress vilket tog ca. 20 min, riktigt bra pass!

Puss

Likes

Comments