Igår alltså i lördags fick vi besök från Oravais, var en oplanerad kväll som blev helt rolig! Vi var ut och körde och hamnade i Jakobstad, en plats jag inte alls beaöker ofta.


På lördagsmorgon åkte jag till Kokkola för att gå på gym, fick då sällskap av Ines. Jag körde ett rejält benpass så kunde knappt gå efter och det hjälpte inte att det var halt ute så när man gick så spände man sig hela tiden.
Provade på några nya övningar som blev nya favoriter.

Ska snart börja förbereda lite inför första praktikdagen imorgon, väldigt spännande men nervöst på samma gång.

Designa din blogg - välj mellan massor av färdiga mallar på Nouw eller gör en egen; "peka o klicka" - Klicka här

Likes

Comments

Hejsan 👋🏼 denhär fredagen har jag faktist inte längtat till, då jag måste säga hejdå till skolan för en tid. Tänk att trivas så bra i skolan att man inte vill lämna, det är säkert inte många som känner så men e glad att det är så för mig.
Jo jag lämnar då Vörå för en stund då jag har praktikperiod, återvänder till gamla högstadiet för ett par veckor.
Vi har egentligen 6 veckors praktikperioder men jag valde att vara 3 veckor vid högstadiet eftersom jag känner till skolsystemet då jag var på ett lågstadium förra praktiken.
De resterande 3 veckora kommer jag att befinna mig på Norrvalla det kommer också vara min praktik, där kommer jag bland annat vara på eftis och få mer en inblick i hur Norrvalla campuset fungerar och är som arbetsplats.

Så egentligen är jag bara borta i 3 veckor, men det känns länge nu men tiden kommer att gå snabbt!

Skoldagen började 8:45 med engelska och fortsatte efter det med tester och testmetoder där vi testade rörlighet. När vi var klara var klockan ungefär 20 före två och klockan två så kom mormor och morfar efter mig.

Kvällen har jag bara spenderat hemma i sängen, sett på modern family och tagit det lugnt, VÄLDIGT skönt.Har ni förresten hunnit smaka NOCCO skumtomte som gör comeback iår? Blev så glad när jag såg att den e tillbaka! Absolut en av mina favoriter, söt dryck som smakar exakt som skumtomtegodis.

Sedan får vi ju inte glömma min fina vän Emilia som e på bilden
❤️

Likes

Comments

Varifrån kom vintern? Alltså det var nog oväntat att det skulle komma snö såhär snabbt, vi har ju inte ens haft Haloween ännu!
Idag på morgon var det dessutom riktigt kallt, -8 stog det på termometern.

Kom mig iallafall upp ur sängen ändå och skrev ett engelska prov som gick väldigt braa! Efter provet var jag klar för dagen. Kl. 10 gick jag och Emilia till Adidashallen där Vörå idrottsgymnasie spelade final i skolfotboll, och senare såg vi på när pojkarna spelade. Gratuleerar till flickorna som fick guld!
Är nu som bäst påväg till Nedervetil. Skulle gärna lämnat i Vörå denhär helgen men måste vara hemma imellanåt också.

Helgen kommer spenderas med Ines som man ser så sällan och blir väl också ett par gymbesök.

Likes

Comments

Gokväll 😊 ska snart gå och lägga mig men tänkte skriva ett snabbt inlägg innan.
Idag har jag inte gjort så mycket extra förutom att jag hade körlektion, jag körde i två timmar i Vasa och det gick riktigt bra.
Sedan på kvällen var jag på gymmet me Emilia, jag körde idag legday eller fokuserade då mest på hamstrings och glutes. Provade på nya övningar för att få lite variation i träningen, fick inspiration till övningar från Denice Mobergs instagram.

Imorgon på morgonen ska vi och lyssna på någon föreläsning om projekt liv och efter det har vi pardans. Så så ser morgondagen ut sådär snabbt.

Likes

Comments

Tjeena! 👋🏼 idag började dagen med kamsport i vasa och det var sista gången så nu slipper man att stiga upp så tidigt på måndagar.
När jag kom tillbaka till Norrvalla åt ja lunch och sen vilade på maten genom att ligga i sängen och se på Modern Family. Och så hann jag faktist ocskå städa i rummet vilket behövdes!

Nu väntar en marknadsförings lektion som först slutar 16:20. Ikväll så blir det gymträning och det är övrekropp som står på shemat, får sedan se hur jag sätter upp programmet idag.

Likes

Comments

Nåmen hej! Längesen sist igen! Höstlovet börjar nästan lida mot sitt slut och skolan väntar, har endast två skolveckor framför mig före praktiken som är i sex vexor. Tänk att efter praktiken så har jag en vanlig skolvecka och så får vi jullov efter det! Tiden går ju alldeles för snabbt.

Förra onsdagen bestämbe jag och en annan person att åka till Haparanda, en väldigt rolig dagsresa och skönt att slippa bort lite emellanåt.

Sedan i helgen kom Ines och hälsade på till Vörå vilket var roligt när man nu inte ser henne alltför för ofta.


Om ni är intresserade av att fynda kläder så föl @alexandraaemmaklader på instagram

Likes

Comments

Hej på er! Sitter i bilen påväg hem från Vörå och tänkte berätta lite om gårdagens program.

Vi började kl. 9:45 med musikmotion inom motionsrådgivning, jag och Rasmus skulle hålla en (body) step lektion, Hanna skulle hålla ett core pass och Daniela ett body pass.
Lektionerna skulle ta 30 min, och jobbigt blev det! Jag höll sist vilket jag annars inte brukar vilja göra, jag tänkte att det sku bli jättetungt när jag hade varit med på de andras timma före men när man själv drar märker man inte av att det skulle vara det minsta tungt när man endå ska fokusera på så myket på en och samma gång. Godkänt fick jag och tyckte själv det gick riktigt bra också.

Efter skolan hoppade jag på bussen och begav mig till Vasa för att prova på poledance. Det var min kusin som föreslog att vi kunde testa det och jag var på med detsamma!
Vi var vid ett ställe som hette Wasa Vertical, riktigt mysigt ställe.
Poledancing är nog något jag kommer att gå flera gånger på, nu var vi på en nybörjartimme, nästa gång tänker jag nog gå på den lite mer avancerade timmen för det gick förvånansvärt bra.
Verkligen något jag rekommenderar! Svårt var det nog i början när man inte riktigt visste hur man ska hålla i stången och så men efter att man övade så gick det bara bättre och bättre fasst det kändes omöjligt i början.

Om man inte är så intresserad av poledance fanns det också olika typer av yoga, twerk och high heel dance.

Det blev en dag med mycket aktivitet, men såna dagar tycker jag är dom bästa!

Likes

Comments

Gokväll! Denna vecka har börjat bra, både på träningsfronten och annars.
Igår var vi tillsammans med ettorna till wasa move och hade kampsport, helt sjuk i hela kroppen idag! Det var roligt att testa på något nytt, 2h av måndagen tillbringade vi där.

Idag började vi kl 10 med tester och testmetoder, denna gång utförde vi några muskelkonditionstest på gymmet. Vi gjorde ett test som hette Harvards steptest då skulle man stiga upp och ner på en 40 cm box i 5 minuter, man skulle hålla att det tog en sekund att stiga ner och en sekund att stiga upp, så alltså 30 step up på en minut.
Männen använder sig av en box på 50 cm.
1 minut efter att man är klar så mäter man pulsen i 30 sekunder, och så mäter man efter 2 och 3 minuter också. Om man söker på testet på nätet så hittar man sedan uträkningarna och kan då se var man ligger med sin kondition.

Nu väntar jag bara till middagen och efter det en liten vila före jag ska gå till spinningsalen och försöka få ihop en bodystep lektion, och sedan skulle jag också behöva hinna till gymmet efter det.

Likes

Comments

Hej det var länge sedan sist! Mycket har hänt under tiden jag varit borta men tänkte berätta mera senare, men här får ni lite bilder så länge.

Likes

Comments

Nu var första morgonlänken avklarad! Det blev en sträcka på 4km och det kändes bra att börja så. Jag gick början som uppvärmning sedan joggade jag sakta resten.
Lite jobbigt att stiga upp så tidigt imorse men förhoppningsvis börjar det kännas bättre efter en stund.Likes

Comments